30 maj - Är jag intuitiv, eller?

Invigde mina grå uppsydda kostymbyxor idag. Mina marinblå uniformsbyxor ser inte snygga ut på numera och man vill ju se professionell ut. Och det visade sig senare att den nya uniformen för Kuoni ska ha underdelar som är *tamtara* grå!!! Är jag intuitiv, eller?  I like! Då är jag alltså inte sååå olydig.

När jag gick förbi marknaden hade det kommit mer tält. Planerar att gå dit en sväng imorgon kväll. Kände att jag inte kunde prioritera ett besök där idag. Dessutom behöver jag liksom inget...


Idag hade jag arrival från Danmark och det är alltid kul att prata danska. Jag gör det hellre än bra men man måste ju försöka. Vi ska ses imorgon, tisdag, igen. Då ska jag ha inspirationsmöte med dem på deras hotell. Det ser jag fram emot.

Jobbade på kontoret till framåt kvällen och gick sedan iväg för att köpa USBminne för ett jobb som ska skrivas ut på färgskrivare. Har hittat ett ställe som har färgkopiator och som inte ska ha en jämrans massa pengar per kopia.

Gick sedan till Tesco och köpte vatten. Jag började på sista dunken igår. Och när jag kom hem gixade jag två grytor, en med kyckling och en med fläskfilé. Båda blev supergoda och fördelades efter provsmakning i 8 små matlådor. Därefter satte jag mig vid datorn och satt där tills jag gick och la mig.Antal steg: 10488


BOBBYS HJØRNE

Morgen promenad
Kvelds vile


29 maj - Pad khi mao - mitt nya snacks!

Det blev en orolig natt med inte särskilt mycket sömn. Straxt före midnatt hörde jag hur Bobby stod och skällde på baksidan. Efter tjugo minuter gick jag upp för att se vad han skällde på men kunde inte se något ute i djungeln eller på vägen.
Jag sa till honom (och Nacho som också kom springande när hon hörde att jag öppnade dörren) att han fick komma in till mig och sova istället. Båda vovvarna kom med in i sovrummet och jag stängde dörren. Men slutade Bobby skälla? Nej, inte alls. Så fort han hörde något utanför så satte han igång. Till slut gav jag upp och släppte ut dem igen och han gick tillbaka till att skälla utanför. Tryckte igång AC:n och satte hörluren i örat och såg The Voice, Criminal minds och sista avnittet av American Idol i ett försök att stänga ute skällandet - och somnade ett par timmar senare av ren utmattning.

Vaknade 06.22 så jag fick iallafall ett par timmars sömn. Gick upp och fixade frukost, släppte in de nu tysta hundarna, och kollade FB.

Fram till tio-tiden var det molnigt men sedan kunde jag gå ut till solstolen med min bok och tillbringa att par timmar. Och nu har jag nog blivit lite varmt brun iallafall!

Efter en tidig lunch och lite mer tid i solstolen, var det tid att gå till Unisense för tionde gången.

Efter mina två timmar där gick jag till Tesco och handlade fast bara lite eftersom jag skulle promenera hem sen. Det blev lite mat för nya matlådor och utanför butiken hittade jag nötter. Köpte lite cashew och fick smaka en spännande snacks: Phad khi mao - samma namn som nudlarna (Drunken noodles) men de här är en rostad böna, tror jag, med en massa kryddor. Starka och supergoda och mitt nya snacks!


Pad khi mao snack - mitt nya snacks.Starka grejer!


Så promenerade jag då hemåt. Höjdpunkten för kvällen var den lilla hönan med sina små som spatserade över vägen.På kvällen gick ett åskväder över berget och blixten slog ner straxt utanför området. Jag kunde sedan se blixtar flera timmar om än på håll. För ovanlighetens skulle var jag bara utan ström ett par sekunder! Mycket glädjande!

Antal steg: 8788

BOBBYS HJØRNE


28 maj - Såg jag fel eller var det en... spruta?

Gick lite senare till jobbet eftersom jag skulle jobba kväll med departure. Vet inte hur god idé det var för det var ju riktigt varmt när jag gick. Jag är avis på thailändarna som inte svettas (så det märks iallafall). Jag hade hoppats att min kropp kunde vänja sig vid värmen och liksom anpassa sig för att sedan inte svettas så mycket - men icke!

Vid soptunnorna fick jag se något ut över det vanliga. Ja, de kanske ligger i soptunnarna annars men idag hade hundarna hämtat upp skräppåsar så det låg på vägen. Men jag var tvungen att titta två gånger. Såg jag rätt eller var det en... spruta?Ja, det var det och jag tror inte det är någon med diabetes som använt den, tyvärr. Aja, var och en gör sina egna val i livet och det är väl bara hoppas att användaren är lycklig med sina.

På kontoret fixade jag med debit och kredit (och fick det att bli som det ska), svarade på lite mail, uppdaterade schemat för Juni, kollade arrivals för juli i onlinesystemet och fixade en preliminär arrivallista för Juli och kunde därefter organisera ett lika preliminärt schema för samma månad. Och många arrivals - och departure förstås - blir det så det är lite pusslande.

Klockan kvart i sju hämtade man mig med minibussen och vi åkte till Natien. Där hämtade vi gäster som skulle hem till Sverige och 14 graders "värme". Vi åkte till den något ologiska departureflygplatsen och här har ni några kvällsbilder därifrån. När jag har departure en förmiddag ska du få se flygplatsen i dagsljus...

Cool bänk ute i gräsen men inte särskilt bekväm att sitta i

Fontänten utanför incheckningen // Affärsgatan mot Gate:erna

Väl hemma kollade jag på Austraia's got talent och värmde en lite matlåda, den sista i den här omgången. Imorgon måste det bli mer matlagning.

I morse öppnade jag min vinst från gårdagens presentlotteri. Det var en Samsung mobiltelefon av enklare modell. Funderar för fullt om jag kan använda den till något. Förslag någon?
Antal steg: 6783


BOBBYS HJØRNE
Bobby mødte mig ved taxan alene i dag, men Nacho kom løbende kort derefter. De blev derefter ved mine fødder, indtil jeg gik i seng. Fick ikke taget nogle billeder desværre.

27 maj - Party i Lamai

Drygt halva dagen var det kontorsjobb och förberedelser för såväl departure som arrival. Eftermidagen ägnade jag åt paketinslagning och det var ett projekt för sig. Med sex ark och tejp försökte jag pussla ihop bitarna så det blev större ark att passa runt mitt paketet med fläkten. Under tiden lovade jag mig själv att skulle jag köpa present något mer gång skulle det bli ett litet paket. Det tog 45 minuter och jag var genomsvett när jag var klar, krypandes omkring på golvet.När jag var klar med paketinslagningen kom så nästa projekt. Dusch, make up, babypuder på fötterna och på med nya klänningen och sandalerna ! Och med allt på plats och med paketet i famnen tog jag så en taxi ner till kontoret där minibussen snart kom och vi begav oss till Lamai.

Och ja, jag var nog lite Over Dressed. Alla andra kom i sina arbetskläder hahaha. Fast hade jag tagit något ledigt och som jag trivs i hade jag ju kommit i min bruna djellaba, också den glansig - fast brun och en massa paljetter på (stod och valde mellan de två klänningarna in i det sista faktiskt). Aja, det blev nog som Khun Dean sa vad viktigt "Maria, you have to be memorable" (fast han tänkte nog mer på innehållet i paketet). De kommer nog komma ihåg mig både som hon med största paketet, i guldpapper dessutom, samt den långa klänning som inte verkar så vanligt här. De flesta går i knäkorta... Men den klänningen var bekväm att ha på sig, får jag säga. Men så klart, någon vardagsklänning är det inte...
Presenterna samlades på bordet som växte under kvällen för att fylla 24 stycken.


Khun Dean och jag.                     Mitt bord" med Kuoni och Asian trails.


Khun Poy och Khun Khanitta. // Khun Dean och Khun Poy arrangerar lottdragning för presenterna

Sabieng Lay Restaurant

Efter en trevlig middag, lite lagom oorganisarad, med traditionella maträtter blev vi hemskjutsade till Asian Trails och därifrån tog jag taxi hem.
Ikväll fick jag träffa Khun Saris flickvän! Det var himla trevligt. Hon jobbar på ett ställe i Big C som säljer kameror och hon berättade om deras undervattenskamera men sa ärligt att den är okej för det priset de tar 2995 Bath ( ca 600 spänn). Man får det man betalar för, menade hon. Så näe det blir nog ingen undervattenskamera från Big C heller...


BOBBYS HJØRNE

Jeg trefte ikke Bobby idag, kun Nacho.


26 maj - Sne'lugg

Det blev en upplyftande promenad till jobbet. Stötte på en 15 centimeters svart skorpion till min stora glädje. De finns alltså där ute! Den här var dessvärre död. Misstänker att hundarna har lekt med den. Den var nämligen inte platt av bildäck som de flesta smådjur är här annars.Tänkte ni ville se var Tuppfäktningen är någonstans. Nu kommer jag ju inte in bakom nätet men ni ser burarna där inne - det är där tupparna sitter tills det är dags för tävling.


Det här trädet har frukter som ser ut som vattenmelon nästan. Men det är tyvärr inga ätliga frukter. Ursprungligen kom trädet från Indien och det har visst ett indiskt namn men ingen jag har frågat vet vad det heter ;)Marknaden börjar allt mer ta form. Nu börjar väggarna komma upp.Hade lite uppdrag på kontoret men spatserade ut vid lunchtid. Och det är ju helt klart så att när man promenerar runt så upptäcker man nya saker hela tiden. Idag hittade jag Chawengs hårdrockcafé till exempel. Det har jag inte lagt märke till tidigare trots att jag gått där många gånger tidigare. I LIKE!På eftermiddagen hämtade jag klänning och blus så nu är jag rustad inför fredagen. Jag inser att jag nog kommer vara Over Dressed imorgon kväll. Det stod Casual (ledig) på inbjudan men å andra sidan så vet ju inte de hur jag går klädd när jag är Ledigt klädd - och långa klänningar går jag ju faktiskt med till vardags (dock inte i thaisiden). Men då får det vara så. Nu har jag ju klänningen och vill gärna använda den.

Försökte hitta Franskt manikyrset men det var ju bortkastad möda. Det finns inte. Får la gå till en salong då, tänker jag. Smet in i väskaffären vid Tesco och de hade de där Stingrockeväskorna. Och de är allt lite coola. Men TUNGA! Hittade ett par jag kunde tänka mig men de är ganska dyra: Kanske jag köper den lilla iallafall...

Innan horisontalläge blev det då papperssax och hårklippning i badrummet. Dags för lugg! Och skillnaden var så klart JÄTTEstor! Den största skillnaden kanske var när jag satte upp håret i tofsen för natten och allt inte kom med upp...Antal steg: 17824


BOBBYS HJØRNE

Bobby og Nacho sikrer, at ingen ukendte komme ind på området.


Den traditionelle morgentur

25 maj - Förbättrade glukosvärden.

Fridag med bok och solstol, matlåda, jacuzzi och dusch. Inget spännande alls, alltså. Jo, det skulle väl isåfall vara när jag skulle ta glukosprover. Det var ju en månad sedan sist.
Och så här såg mina värden ut idag.

Före frukost 8,9  (24 april 9,3)
Före lunch 6,4    (24 april 8,1)
Före middag 6,5 (24 april 8,3)

Vad säger då detta?
Inte mycket mer än att värdena är bättre för kroppen, faktiskt. Jag kan nämligen inte att säga vad det beror på.
Jag önskar jag kunde säga att det beror på min viktminskning men det kan jag inte. Och inte att det har med motion att göra eftersom den ligger på samma nivå som tidigare. Det hade nog varit roligare om jag aldrig börjat ta tabletterna. Då hade jag varit säker på att viktminskning är en bra medicin...

Antal steg: ?


BOBBYS HJØRNE
Inget at rapportere men det bli lidt billder imorgen!

24 maj - "Då är man död på riktigt"

Under min promenad genom djungeln fick jag se en bit av en skalle. Vet inte vad det är för djur men eftersom jag bor i ett extremt hundtätt området misstänker jag att det är just del av ett hundskelett jag såg.


Lite längre ner hoppade jag till av förvåning. Majsen som var en halvmeter hög för ett par dagar sedan var nu dryga två meter! Hur i hela friden gick det till?Marknadsstånden är fortfarande på väg upp. Taket är på och en liten scen börjar ta form. Ska det månne bli uppträdanden?


Så var jag då framme på kontoret. Krisberedskap för Askmolnet ingick i dagens sysslor. Kontaktade gästerna som ska hem i helgen och meddelade att jag inget hade att meddela, men lovade att höra av mig så fort jag visst hur läget var när det närmade sig deras avresa.

Fixade de sista svaren på mina frågor till huvudkontoret - och det som hade tagit hotellpersonal fem minuter att fylla i tog närmare trettio för mig att få svar på per telefon. Kommunikation är ett spännande kapitel.
Engelskan är inte ett språk man nödvändigtvis lär sig i skolan (som är obligatorisk i enbart sex år) utan många har lärt sig lite ord här och där från turisterna.Det innebär att man inte kan göra långa meningar med för många och krångliga ord så man pratar i staccato. Min konversation idag lät typ typ "Me have question" - you help?", "Okej ka, wireless internet - you have?", "One hour - how many bath?"
Men med lite tålamod når man fram till något slags resultat, om än ibland osäkert. (En del kan inte säga R och då blir L istället så det gäller att vara uppmärksam på vad som sägs och i vilket sammanhang för att förstå ibland.)

Jag lämnade datorn blev det vid fyrahugget då jag gick ner mot Chaweng Beach Road. Hittade det här roliga fordonet med propeller. En sån skulle jag vilja ha!Hämtade omsydd skjorta och byxor hos skräddaren, men fick varken hem min dragkedjeskjorta som de hade sytt in lite för mycket, eller prova klänningen. Det är lite jobbigt det där med uppsydda kläder. Ska man ha något som passar är det många tillpassningar innan dess. Enklare med konfektion, helt klart.

På väg tillbaka mot kontoret hittade jag presentpapper på Savers (butiken med den service-minded expediten jag berättade om igår. Idag fixade några tjejer bakom kassan varandras hår, andra pysslade med sina mobiler och två bara satt och såg uttråkade ut). Jag frågade efter omslagspapper och de pekade åt ett håll men sa sedan till någon lite yngre tonåring att följa med och visa mig. Det slutade med att jag kom därifrån med sex guldfärgade ark med stjärnor plus en blå rosett. Det får symbolisera Apollos färger. jag är dessvärre rädd att det kommer bli mindre snyggt med en massa tejpade skarvar. (Varför gör man inte presentpapper på 10 meters-rulle, undrar jag.)

Runt en femhundra meter senare fann jag Tattoo by Bo. I gränden mitt emot Burger King (som inte har några Chili Cheese för kännedom så det blir aldrig några besök där.) ligger studion. Men han hade stängt och bara öppet On Request så jag tog telefonnumret. Funderar ju på en tredje tatuering...

Reflektion för dagen:
Thailand är ett fascinerande land på många sätt och jag lär mig något nytt varje dag. Vad är då annorlunda mot andra länder jag arbetat i? Här är ett axplock.
 • Spel och dobbel älskar man. Överallt går det runt lottförsäljare med en låda på magen och man köper sitt lyckonummer och hoppas sedan på att se sitt nummer i tidningen. Där jag bor är det Buffeltävlingar och tuppfäktningar. Den förstnämda går ut på att två bufflar möts och de går sedan horn mot horn och den starkaste vinner. Tävlingen brukar ta fem minuter men de är här i lägret med sina bufflar i tre månader för att få dem att tro att det är deras revir de ska försvara. Tuppfäktningen är inte med knivar. De hoppar och far mot och på varann istället och kampen kan ta flera timmar. (Khun Sari föredrar de med knivar för de "matcherna" är över på fem minuter. Den andra är för långtråkig. De tävlingarna är lite längre ner i stan.) Lite längre ner i Chaweng har man Sångfågeltävling. Man köper en fågel och har den i en liten träbur. De kan kosta allt från 800 bath till 80 000 (om den har vunnit en massa tävlingar tidigare). Fågeln blir väl omhändertagen. Själva tävlingen är en duell och man tävlar två och två. Den som vinner deltävligen går vidare och sen blir det då typ kvartsfinal, semifinal och final. I alla de här tävlingarna kan man vinna en hel del pengar. Thaiboxning ja det är ju boxning med ett fåtal regler och även här är det vadslagning. Vad jag förstår är det inte helt legitimt att slå vad hur som helst  om vad som helst men ingen gör något åt det.
 • Skorna ska av innan man går in i en del butiker och man kliver inte på trösklar för där bor andarna utan de ska man kliva över.
 • Däremot får man inte kliva över något levande eftersom fötter är orena.
 • Att ge till tiggarna på gatan är bra karma. Och de sitter bara där med en liten kopp och säger ingenting. De bara finns där så att vi andra kan få möjlighet att göra en god gärning, resonerar man. Och här tackar man för att man fick ge bort en slant. Jag träffade en man för andra gången idag. Han är stum (och jag vet inte om han döv också) med underutvecklade ben och kan inte gå. Han viftade när jag kom och sken upp när jag gick till honom och gav honom en slant idag också. Vi tecknade åt varandra om vad mitt jobb var (vilket inte var helt lätt) och vad mitt presentpapper skulle vara till.
 • Här äter man med sked och gaffel men faktum är att det inte är något nytt för mig. Jag använder nästan alltid bara sked när jag äter mina matlådor. Kniv behövs inte i thailänsk matlagning. Man har redan skurit köttet och grönsaker i lagom bitar innan man lagar mat... Precis min melodi!
 • Inte spicy betyder en maträtt med EN chilipeppar av den starkare sorten. Thailändarna tar fem...
 • Lagen på hjälm på mopeder och motorcyklar gäller enbart chauffören. Likaså bilbältet. Ingen av lagarna följs.
 • Strömavbrott är mer regel än undantag. Men nu har jag lärt mig att spara ofta, skriva längre mail/rapporter i word istället för i webprogrammen och att 'bokmärka' sidorna jag oftast är inne på för att komma ihåg dem.
 • Den dagen man inte lär sig något, då är man död på riktigt. Fram tills dess får man komma tillbaka och leva gång efter gång efter gång, tills man har lärt sig allt som går att lära sig. Så det gäller att lära sig fort om man vill slippa återfödas, du. haha

Antal steg: 14 049


BOBBYS HJØRNE
Ikke noe att rapportere direkt. Han har det godt!

23 maj - Några saker jag har lärt mig

När jag spatserade mot kontoret fick jag se att nu hade man börjat lägga på tak på marknadsstånden. Det här är allt lite spännande, förstår du. Ska det bli marknad nu då?Efter kontoret blev det besök hos skräddare igen. Sen blev det sex stycken hotellbesök för att få svar på fem frågor jag inte fått svar på via mailen. (Sex hotell fick bli kvar till imorgon. De ligger en bit utanför Chaweng.) På ett av hotellen låg en katt som uppenbarligen inte hade för avsikt att checka ut!Mellan hotellen hoppade jag in i väskaffärer. Tänkte köpa en väska som passar till klänningen (det blir dyrt att gå på fest!) och hittade tre jättecoola. Vad sägs om en i kobraskinn? Stingrocka? Krokodil? Den i Stingrocka var seriöst coolast och passar min personlighet bäst. Tror jag kan ha användning av en sådan om jag köper en kombiväska (med axelrem och handtag) men då blir den ganska så dyr... Aja, jag mediterar över detta ett par dagar. Det är ju inte fredag än!

Efter dryga tre timmars promenerande i Chaweng var jag klar med dagens hotellprojekt.

Dags att bege sig till Unisense och idag kom jag ihåg att ta kort på Compex, de där elplattorna som fixar mina magmuskler under 20 minuter utan att jag själv behöver anstränga mig. Visar även en bild på plastfolien man packar in mig ifrån höfterna upp till och med överarmarna. Den ligger jag med under infraröda värmefilten i 30 minuter, serrö.


När jag kom ut hade det börjat skymma. Jag hade dock ärende till Tesco eftersom mitt vatten var slut. Dessutom hade jag planer på att köpa en present till fredag där. Jag hade beslutat mig för att kolla efter en golvfläkt och hittade en jag helst ville ha - men den var så klart slut. Det fanns en annan variant men då var den blå så klart slut. Det slutade med att jag köpte en bordsvariant, blå och kanske något bättre kvalitet. Att jag ville ha en blå var för att den matchar Apollos logo, så klart!Sen var det ju det där med presentpapper, det hittade jag inga rullar och den jag frågade visade mig till vanliga, lite större skrivpapper i olika färger. Fick dock ett tips av min taxichaufför senare så det ska jag kolla upp imorgon. Men de har inte presentpapper på rulle utan man säljer i ark, berättade han. Hm, ger de bara bort små presenter här?

Vad fick jag mer med mig från Tesco?
Jo, ett par sandaler med kilklack att ha till klänningen på fredag. De är i äkta plast och därför köpte jag barnpuder att dutta in på fötterna innan jag tar mig dem... De kommer att bli svettiga att ha på men de kändes ganska schyssta annars.


Jag köpte lite hårattiraljer och sminkattiraljer - till fredagen det också. Ska man bejaka kvinnligheten ingår ju full make-up! Får la ge det till någon när jag lämnar Thailand. Jag misstänker att jag inte kommer använda grejerna särskilt mycket...

På bilden: Hårattiraljer: Kam, mousse, hårspray och serum - här ska lockarna fram, sedan touperas och skapa ett bakhuvud.
Sminkattiraljer: Moisturizer foundation och applikator till den, pensel/kudde till ögonskuggorna samt pensel till läppstiftet som jag köpte häromdagen - men som inte alls funkade till läppstift utan nog var en eyelinerpensel. Inte lätt när det står på thai på hyllan... Och så babypuder till fossingarna då.


Jag hade med mig lite basgrejer hemifrån som jag, liksom denna gången, köpt i ett hastigt ögonblick när jag fått för mig att sminka mig. Alltså jag sminkar mig väldig sällan och problemet blir att det passerar ganska snart ett år utan att jag har använt det mer än kanske 3-4 gånger. Tror jag ska gå till någon som sminkar mig istället haha. Det måste bli billigare än att köpa kvalitet och sedan behöva kasta!


Med hemifrån var: Calvin Kleins ögonskuggor (finns inte här), Max factors Infinityläppstift (finns inte här), en consealer, vattenfast mascara och borste till den, pensel som jag använt till att "fejda in" ögonskuggorna med varann men som nu kommer bli läppstiftapplikator istället , en eyeliner samt en krämig rouge.

Väl hemma blev det rostat bröd med ost och vatten medan jag reflekterade en smula. Den senaste veckan har jag lärt mig några saker, nämligen att här...
1. saknar man mailkultur. Jag skickade ett viktigt mail måndag 16 maj med deadline för svar fredag 20 maj och fick ett svar... Lördag 21 maj skickade jag en påminnelse varvid jag fick ett svar... vilket nu resulterar i jag måste åka runt till elva hotell för att få svar på fem enkla frågor!
2. är Service ett luddigt begrepp för en del. Om du går till affären och vill ha hjälp är det för det mesta väldigt besvärligt. Ingen av nedanstående säljare hade fått jobb hos mig, i allafall, det är ett som är säkert. Två exempel från idag:
A. Jag handlade en flaska vatten på Savers och alla vattenflaskor är plomberade med plast. Eftersom jag skulle dricka ur flaskan direkt tog jag bort plasten och gav till expediten för att kasta i deras papperskorg. Utan att lyfta blicken, och med ett surt ansiktsuttryck (och det här är de leende folket vi pratar om) pekade hon på en papperskorg en bit bort med indikation att det fick jag själv gå och kasta. Det kunde man bemött snyggare.
B. Jag hade fått för mig att köpa en Moisturizer foundation, som skulle passa en mogen hy. När jag så äntlligen hittade ett märke på Tesco med dylik produkt märkte jag att man hade test för nummer 1, 2 och 3 men sålde 3, 4, 5 och 6. Efter att ha frågat två stycken, som inte kunde hjälpa mig att få prova de de faktiskt sålde, kom någon ansvarig som först vägrade öppna tre förpackningar som inte var tester från tillverkaren. Hon frågade vilken jag ville ha och svarade att det var ju det som var problemet. Hur skulle jag kunna veta det när de saknade prover på 3/4 av sortimentet de sålde? Istället för att inse problemet blev hon arg, slet upp förpackningarna och kastade flaskorna in hyllan - och försvann. Jag letade efter henne för att tacka för hjälpen då jag fann att nummer 05 var bra, men hon var borta. Vad ska man säga?
3. har man inte presentpapper på rulle. Här säljer man det i små (ca 70x50) ark... Besvärligt när man ska slå in en stor fläkt, kan jag berätta. Det kommer bli en utmaning!


Antal steg: 16039


BOBBYS HJØRNE


22 maj - Svart ris

Idag hade jag schemalagt en fridag - och så blev det. Var bara inne och kollade mailen ett par gånger, faktiskt, och det var jag nöjd med.

Jag låg i solstol nästan hela dagen, med och utan bok. Kände väldigt avslappnat. Till lunch lagade jag svart ris för första gången. Det såg inte särdeles aptitligt ut, först med det svarta vattnet, sen med det svarta riset när det var klart. Det var en något märklig känsla av att äta något som inte var helt rent. Men gott var det tillsammans med resterna av min baconinlindade kyckling som jag kokade i Sukiakysås! Och idag kunde jag utan problem äta upp mitt ris! Det var ju en graubematlåda vi pratar om!

.

Antal steg. Ingen aning men det blev inte många, inte

BOBBYS HJØRNE
Ikke noe nydt at rapportera..

21 maj - Nostalgitripp

Kontortjänst började arbetsdagen med. På väg till jobbet fick jag se något intressant. Du minns de där ställningarna man monterade upp utanför kontoret? Som ett par dagar senare var borta? Och att det nu är avspärrat område med taggtråd?
Ja, de där ställningarna är nu vid vägen mot Thai International Hospital iallafall. Undrar om de ska få vara kvar där nu då - och om det blir någon marknad snart...


På bilden från vänster: En pickup fullastad med vattendunkar - ställningarna - avtagsvägen till ett av sjukhuset där ortopeden inte ville hjälpa mig

Satt på kontoret ett par timmar före lunch. Sen hade jag ett besök avtalat med skräddaren. Jag hade bestämt mig för att bejaka min kvinnlighet och låta sy upp en klänning till fredagens sammankomst men också att slutprova blus och byxor (som inte var klara visade det sig).
Angående klänningen hade jag lite idéer. Jag hade bestämt att den skulle vara röd för dagen jag föddes (söndag) eller blå för dagen som festen var (fredag). Här är det färger som styr lite av livet förstår du! (Se nedan)
Vad det gäller modell hade jag flera stycken att välja mellan från början. Allt från en replika av turkosa fleecedjellaban och den idén förkastade Jonny omedelbart - den var för vardaglig och inte Armanistandard.
Sen funderade jag på en kinesisk knäkort omlottklänning men som jag kände inte helt passade mig den här gången.
Vidare hade jag hittat en bild på en lång omlottklänning i mer västerländsk snitt som jag också valde bort i sista sekund.
Den sista modellen var en klänning från deras hemsida, formsydd och knäkort med fyrkantig urrigning (se den svarta, modell MSB-006 på http://www.armanisuits.com/womens_dresses.html) med korta ärmar såsom MSB-007 på http://www.armanisuits.com/womens_blouses_tops.html

Så vad slutatde det med då? Tjaa, det blev ingen av dem!
Eller jo, det blev typ den med fyrkantiga urrigningen... fast med vanlig kort ärm utan uppslag... och hellång med en slits från knäna baktill - i rött Thaisiden. Den skimrade och skiftade lite åt svart och eftersom skorna jag ska ha är svarta så var jag lite smart tyckte jag. Det ska bli intressant att se om valet är rätt på måndag. Då ska jag nämligen tillbaka och prova den (och de andra kläderna).

Varför inte ta reda på vilken dag du är född och vilken lyckofärg du har?
http://www.dayofbirth.co.uk/
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_of_the_day

På vägen tillbaka till kontoret fick jag se en malplacerad staty av två apor. Jag undrar vad de gör där mellan Bargatan och Chawengs butiksgata?


Några hundra meter senare kom ett flygplan sättandes över Chaweng. Vardagsmat visserligen men tanken slår mig varje gång; Tänk om planet skulle störta mitt i byn...


Och straxt efter denna händelse vände jag blicken mot marken och fick se första Kackerlackan i Thailand - en död sådan. Vila i frid!Så var det dags för lunch. Stannade på muslimska restaurangen (FarEast Restaurang upptäckte jag idag att den heter) och tog in Massaman. De gör den lite spicy till skillnad från andra ställen och det gillar jag. Och idag lämnade jag inget ris på tallriken. Det är liksom förbjudet. Ris är typ guds gåva till folket och det lämnar man inte. Och jag har syndat tidigare, får jag erkänna. Det var verkligen kämpigt att få i sig nästan 3 dl kokt ris. Jag som bara äter typ 1 dl i vanliga fall. Du förstår varför jag lagar mat mest hemma, va?


Om du själv vill testa på att och laga något enkelt thailändsk presenterar jag en video här. Lammet kan du byta ut mot kyckling, strimlad fläskfilé eller stora räkor.


Och här har du även recept i text. http://www.cheftummycooks.com/tales/?p=831

När jag närmade mig blomsteraffären på vägen till kontoret bestämde jag mig för att gå och se vad de hade. Blev välkomnad av två små krulliga hundar och uttittad av en långhårig kattunge - men ingen säljare. Kikade runt helt kort och upptäckte att alla arrangemang var i äkta tyg men att snittblommorna var "levande" men inte så kul så jag smet ut igen, osedd av mänsklighetens ögon.


Fortsatte min promenad och förra veckan fick jag reda på att den där "tiokronorbutiken" är öppen trots att det är galler för. Jag hoppade därför över staketet och in i mörkret och dammet. De hade lite allt möjligt men inget jag hade behov av för stunden. Men nu vet jag vad som finns - och även varför det är ett galler för. Jag hittade nämligen två små hundvalpar sovandes under en dammig vilstol!


Tillbaka till kontoret för lite mer jobb. Kl 18.45 blev jag upphämtad av minibussen och vi åkte och hämtade gäster. Dags för avresetransfer och flygplats! En av gästerna hade fyllt år och jag bjöd på en sång tillika en Grattiskram
i receptionen på Samui Natien. Och det blev mer kramar på flygplatsen. Det är liksom så det är i det här jobbet - nöjda och glada gäster!

På kvällen blev jag lite nostalgisk. Välkomna till
Vilse i pannkakan...


... Ville, Valle och Viktor...


...Anita och Televinken...


... Beppes Godnattstund...


... Fablernas Värld...och lite Linus på linjen...


Och så en liten parentes innan jag slutar.
(I Sverige hade visst Aftonbladet publicerat Harold Camping profetia idag, om att jorden skulle gå under 21 maj 2011. Det känns lite typiskt den tidningen att publicerar vad en amerikansk domedagsprofet kommit fram till, en man som aldrig haft rätt tidigare (han har gett tidigare förslag på datum). Det är väl vara mer intressant att skriva om vad seismologerna tror?
De tror nämligen att sannolikheten är typ 2/3 för att en jordbävning, större än 6,7 på Richterskalan, ska inträffa senast 2032 i området runt San Francisco som ligger intill San Andreas-förkastningen - en 1200 km lång spricka i jordskorpan och en av tre mest jordbävningdrabbade zonerna på jordklotet. Där glider litosfärplattorna (kontinentalplattorn med annat namn) förbi varann i nordlig respektive sydlig riktning med en hastighet av ca 5 cm per år. Varför man tror man då att nästa stora jordbävning kommer ske där? Jo, därför att jordskalven i det området har varit typ regelbundna och nu är det mer än 100 år sedan sist...
År 2032 är jag inne på 70:onde levnadsår. Nedrans otur att jag bara blir 69 (enligt en profetia från 2006)! Det skulle ju vara intressant att få vara med om detta...

Jordens största jordbävning i modern tid var den i Chile 1960 - 9,5 på Richterskalan. Det i Indiska Oceanen 2004 var 9,3... och det i Japan 2011 var på 9,0.
För 65 miljoner år sedan utlöste en kilometerstor meteorit som föll ner i nuvarande Mexikanska golfen vid Yukatan-halvön (japp, det är forskarna överens om), ett jordskalv som tros ha uppmätt över 10 på richterskalan och ska isåfall varit värsta jordbävning ever. 75% av jordens djurarter försvann därefter...)


Antal steg: 12 022


BOBBYS HJØRNE
Jeg kom hjem lidt sent fra lufthavnen og så ikke hundene i dag...

20 maj - Om gårdagen var tråkig...

Vaknade nästan en timme tidigare än vanligt så det blev en extra tidig frulle.

Och som vanligt gick jag till kontoret vid halv nio och satt där hela dagen. Hade hundarna med mig en bit på vägen och självklart skulle man skälla lite på en buffel.Jag tog med mig en liten matlåda som jag åt upp (ja, inte lådan förstås, utan innehållet), baconlindad kycklingfilé med cornichonspäckad potatissallad. Den lilla plastskeden kommer med när man köper färdiga rätter på Tesco och den passar perfekt i den lilla lådan!Maten var dagens enda glädjeämne om man inte ska räkna med de lite smått roliga tipsen på present att ta med till festen i Lamai nästa fredag. Vad sägs om att försöka
hitta lite land eller ett hus för runt 500 Bath?

Ja,du. Om gårdagen var tråkig så var den här dagen ännu tråkigare. Ja, det är möjligt!

Men imorgon får jag lite roligare, tror jag! Men den dagen berättar jag så klart inte om idag. Jag vet ju inte än hur den blir men mitt schema jag har gjort ser iallafall mer spännande ut!


Antal steg: 5647

BOBBYS HJØRNE
Det var ligesom en kedelig dag i almindelighed....


19 maj - Inga direkta överraskningar

Det var jobb på kontoret fram till eftermiddagen. Hade bestämt mig för att ha lite ledigt efter det och hade bokat tid på Unisense. Det blev 7e besöket idag och hälften av behandlingarna är nu slutförda (32 fram t o m idag).
Så vad har då hänt sedan starten?
Viktnedgång från 74,9 till 73,7. Ämnesomsättning och kroppssammansättning är förbättrade och måtten mindre.

Vad har jag ändrat själv sedan starten?
Jag tränar yoga 15-20 minuter varje dag sedan snart en vecka, äter en eller två frukter per dag - och slutat röka då, fast det hade jag kanske gjort ändå eftersom jag ju är periodare.
Är jag lyckligare? Inte ett dugg. Lycklig var jag redan innan! Men livet är lite lättare bokstavligt talat. Det märks när jag gör solhälsningen och står i Hunden och ska fram med benen igen, då är magen inte i vägen längre.Innan jag vände hemåt gick jag till Fine Food och köpte 1,5 kg ost (blir klart billigare att köpa storbit och ost är dyrt här) och 250 gram potatissallad. Hoppade även in på Tesco för att köpa lite vattenmelon och Pitaya (a.k.a Dragonfruit, http://en.wikipedia.org/wiki/Pitaya).

I en av butikerna utanför hittade jag ytterligare en Androidtelefon från Samsung. Priset är mer i min smak men kameran är bara 3 megapixlar...


På kvällen roade jag mig själv med att leta husbil (igen) och hittade faktiskt en som jag skulle kunna tänka mig. Men var ska jag ställa en sån när jag inte är i Sverige, det är frågan. Någon som har en billig garageplats?

Det blev en torsdag utan direkta överraskningar vilket innebär att jag upplevde dagen som tråkig. Men man brukar ju säga att såna dagar behövs också. Själv tycker jag att de är lite slöseri med min livs-tid eftersom de inte är speciellt utvecklande.


Antal steg: 8722


BOBBYS HJØRNE
Bobby mødte mig ved taxa og kom med meg hjem.
"Ær
der måske noget til meg i poserne?
Jeg ligger her til hun åbner, så skal jeg se efter."18 maj - Inspektion på schemat

Dagen blev molning - och det passade bra det för jag bestämde mig för att gå mot Mae Nam vial Bo Phut och inspektera ett hotell vi ska ha i vinterprogrammet (ligger nästan mitt emellan de båda stränderna).


Skrev ut mina undersökningsunderlag och började spatsera. Hade studerat kartan och det såg inte ut att vara så långt, möjligtvis en timme och lite till. Klockan var 10.15 när jag lämnade kontoret och jag beräknade min framkomst på Zazen runt 11.30.

Jag passerade Tesco, Makro... och Siris. Det missade jag att nämna igår. Jag gick in på det elektronikvaruhuset och frågade om de hade undervattenskameror. Det hade de men den de hade "räcker" bara tre meter och jag vill helst ha för tio. Dessutom kostade den 13990 Bath och det var väl saftigt - trots att det var en Panasonic Lumix (okänd modell dock).


Vid Big C var jag klockan 10.48. Nu ska vi gå bortanför där och gå längs med The Ring Road! Där har du inte varit så häng med!


10.58 Bästa gymmet som ligger mellan Chaweng och Bo Phut och en
halvtimmes promenix dit från kontoret så jaa, det är nog lite långt bort.

11.03 passerade jag Bo Phuts marknad.
Ska nog ge mig in där en dag när jag har tid över.

Samuis Gokartbana gick jag förbi kl 11.17 - likaså infarten till Fishermans Village som ligger snett mitt över. Tänkte gå dit på fredagsmarknaden och sedan äta nere vi havet nu i veckan. Hoppas jag får möjlighet till det!


11.19 hade jag kommit till det första av våra egna hotell i Bo Phut; Bandara.


11.26 kände jag igen mig igen. Det var vårt hotell Samui Palm Beach

... och 11.28 var det dags att gå förbi Hotel Ibis


11.31 såg jag skylten för mitt slutmål. Zazen boutique Resort & Spa! En timme och 15 minuter tar det att gå dit från kontoret således.

Och så klev jag inte för att inspektera!

Här är lite bilder från detta mysiga hotell med en massa atmosfär -och vet du vad det roligaste är? Att de hittat inspiration från Marocko. Kan till och med få massage med arganolja här! Men det kostar!
De har dessutom har en välkänd restaurang som man kommer till från hela Samui och det gör ju inte hotellet sämre. Där åt jag för övrigt min lunch - och jag kan ju säga att deras Cheeseburger gick inte av för hackor! (Ja, det låter kanske lite trist men på lunchen var det internationell meny.)


Massage i det fria
och en handdukselefant


Vy från Garden de Lux bungalow och från restaurangen med utsikt över hela buktenAtt servera hamburgare har de gjort till en konstart och
när jag satt där längtade jag tillbaka till Marocko...

Jag promenerade inte tillbaka till Chaweng. Jag såg regnet analkas och ringde efter K Sari och "min" taxi. Jag hade dessutom ärende till Posten och blev ditskjutsad innan jag åkte vidare för att uppdatera min hotellspecifikation som sedan mailades vidare. Och precis när jag satte mig vid datorn kom regnet. Där hade jag väl ändå lite tur.

Ett par intressanta skyltar passerade jag på min väg. De måste du ju få se innan jag slutar dagens inlägg. Varsågod!


Byggfirman "Toa" och Restaurangen som annonserar om "Timmar av fylla"

På kvällen smakade jag det vita Naga-vinet - och det var ingen hit. Det var lite åt det söta hållet, upplevde jag. Det får bli ett matlagningsvin (eller drickas möjligtvis utblandat med sodavatten och lime?).


Antal steg: 16 169


BOBBYS HJØRNE
En lille kalv spiste græs udenfor kvarteret, og hundene løbe rundt og hylede den lille buffaloen. Han gjorde sit bedste for at ignorere dem begge...17 maj - Androider

Tisdag (igen haha) och Norges nationaldag! Men jag har ju bara svenska och danska gäster så något firande blev det inte att tala om.

Gick till kontoret och gjorde det jag hade föresatt mig. Hade ett ärende till posten och travade dit vid lunchtid i värmen - bara för att finna den stängd. Då kom jag ihåg att det ju var Public Holiday i hela thailand idag. Aja, det blev en extra promenad.

Idag upptäckte jag att området, där man satte upp ställningarna inför marknaden... och tog ner dem igen, var avspärrat med taggtråd. Vad det nu ska vara bra för. Det får väl framtiden utvisa.På eftermiddagen hade jag planerat att vara ledig. Men eftersom jag då inte hade planerat något tog jag mina apostlahästar och gick till Big C. För att komma dig går man på The Ring Road förbi Tesco...


Glömde ju förresten berätta igår att jag var på Bangkok Bank på Tesco. Jag kom där med mina kopior på passet och mitt Icakort och ville ta ut 4000 Bath.
"Men det kan du ta ut i ATM-maskinen", svarade kvinnan.
"Nej, jag kan bara ta ut 2000 i maskinen", svarade jag med minnet färskt från förra gången.
"Vänta så ska jag hjälpa dig", varvid hon lämnade disken (och väntande kunder) och kom ut till mig.
Och det var ju inga problem! Så till Bangkok Bank går man om man vill ta ut pengar således. Fast de 150 Bath i avgift slipper man ingenstans. Det är bara att gilla läget.

Aja tillbaka till promenaden mot Big C. Passerade även Makro Cash & Carry...


... och nådde lite senare mitt slut mål - Varuhuset Big C.


Kollade runt bland restaurangerna men när jag hade bestämt mig så tog det sådan evinnerlig tid att jag tröttnade och gick in på matvaruhuset istället. Där frågade efter Androidmobiler men det hade de ingen aning om vad det var för något. De visade mig de billigaste de hade istället. Det var nog språksvårigheter där.

Men jag var inte ledsen för det utan travade bort till maten. Jag var hungrig. Det blev torkat fläsk och torkad biff, revbenspjäll och "tamtara" sushi!!!
Många vänner pratar om sushi, att det är ju så gott. Jag har ätit sushi en gång tidigare och var inte impad - kanske jag skulle bli det nu då? Valde ut sex olika för 30 bath som fick följa med hem tillsammans med mitt kött.

Utanför matvaruhuset finns en hel del småbutiker. Jag fick se thailändska Telenor och gick bort dit och frågade om Androidmobiler. Här gick det lite bättre. De hade två Samsung med 5 Megapixel-kamera och det får man väl anse vara gränsfall okej (har ju 8,1 i min Sony). Mindre ska man inte nöja sig med iallafall i en mobiltelefon.

Samsung Galaxy S                              Samsung Galaxy Cooper (aka Ace, S5830)

Är du också nyfiken på Androider? Läs om Samsung S på...
http://www.samsung.com/se/consumer/mobile/mobilephones/mobilephones/GT-I9000HKDXEE/index.idx?pagetype=prd_detail
http://www.swedroid.se/samsung-galaxy-s/

Och om Samsung Cooper (Ace) men där hittade jag ingen svensk info. Har den kanske inte kommit ut på marknaden? Den finns på Samsungs thailändska sida iallafall.
http://www.talkandroid.com/27034-samsung-ace-s5830-also-called-the-galaxy-cooper/
http://www.newtechnology.co.in/samsung-galaxy-cooper-price-in-india/

Frågade även vad de ville ha för en iPhone men för samma peng skulle jag få en begagnad limegrön moppe om jag bestämde mig idag. Nej, ingen av dem följde med mig hem. Men jag får erkänna att visst vore det lite kul med en ny leksak. Och moppen skulle matcha mina Zumbabrallor... Sen var jag lite sugen på en röd... Äsch!På Oriental Princess hittade jag ett läppstift med matchande lip liner. Det har jag sökt ett tag men det är lite svårt med make-up här som jag gillar här.  Den unga expediten tyckte att jag skulle ha något med mer färg och kom och visade sitt illrosa läppstift. Jag tackade vänligt men bestämt nej och förklarade på enkel engelska att  "jag vill ha något som är mer läppfärg" och insåg att jag nog är att anse som väldigt tråkig. Men som du förstår finns inte rosa läppstift på min (make-up-) karta.Bredvid denna lilla shopen hittade jag en fotograf där jag kunde få vara modell för en dag för typ 1200 spänn om jag fattade korrekt. Ja, det stod inte så men de hade lite paketerbjudande och skrev om Hår och makeup tillsammans med fotografering. Tog en lapp där det stod lite priser och får väl gå tillbaka med lite kläder och se om jag förstått rätt. Det kan ju bli lite spännande!

I väntan på taxin utanför Starbucks passade jag på att ta ett par kort på de fina näckrosorna i dammen utanför.När jag kom hem åt jag upp mina sushis. Tog först en naturell, sen en med soja, sen en med soja och wasabi och då insåg jag att det är ju sojan och wasabin som gör hela grejen liksom. Själva sushin är ju inget att ha. Smakar lite åt papper faktiskt. Man skulle lika gärna kunna ta lite soja och wasabi på fingret och sätta i sig... Sushi var lika spännande som kycklingburgaren på KFC - inte alls! Näe, inga fler sushi för mig.Antal steg: 10446


BOBBYS HJØRNE


16 maj - Vad är det för dag?

Morgonen startade med att jag blev av med ett knäckebröd. Bobby snodde den från bordet haha. Ja det var ju mitt eget fel. Att lämna bordet och gå på toa gör man inte när man har streetsmarta hundar i området.

Gick till kontoret och fortsatte med ekonomi fram till eftermiddagen. Man ringde från en restaurang utanför Chaweng och jag planerar att åka dit i början av nästa vecka och kolla. De ska ha något firande där och det kanske kunde vara trevligt för gästerna att vara med på tänkte jag.


En torr bäck som jag passerar över inte långt hemifrån. Ska försöka komma ihåg att ta kort när den är fylld med vatten...


Efter kontorstjänst gick jag till Unisense. Jag hade tid att passa - trodde jag. Det var bara det att jag tog fel på dag. Ur led är tiden haha. Hela förmiddagen och eftermiddagen visste jag att det var måndag. Sen hände något på väg till Tesco och det blev tisdag (i mitt huvud) och då hade jag bokat tid för behandlingar!
K. Tak så förvånad ut när jag kom och frågade vad han kunde hjälp mig med.
"Jaa", svarade jag, "jag har ju tid nu."
"Idag? Är det inte imorgon", undrade han och tittade i sin tidbok - och visst var det så!
Men nu hade jag turen på min sida. De hade ett par timmar fritt i boken och kunde ta sig an mig trots allt. haha Så det kan bli!

Halva tiden har gått nu - och jag fortsätter yoga varje dag. Det var man inte så glad åt märkte jag när jag berättade. Men de visste inget om yoga så det kanske förklarade saken. De vill hellre att jag simmar en halvtimme varje dag - något som känns orimligt att göra i en bassäng som är 5 meter lång. Jag förklarade att yoga också är allsidig träning och borde vara lika bra, om inte bättre.
Du förstår, tränar man låg- och medelintensivt hämtar kroppen energi från fett och ju fler muskler du aktiverar under träning, desto fler kalorier förbränner kroppen under träningen men också efter träningen. Precis som med simning, alltså! Men de är rädda för att jag bygger muskler och inte går ner i vikt som de vill.

Innan jag vände hemåt handlade jag på Tesco. Har inget i frysen längre så det blir till att behöva handla ofta. Trist men de facto smartast med tanke på något osäker elförsörjning...

Vet inte hur det kom sig men igår fick jag reda på att Svart ris var nyttigare än blåbär. Så idag när jag var på Tesco kollade jag om det fanns och hittade en liten påse. Det är förhållandevis ganska så dyrt om jag jämför med andra sorter (betalade 85 Bath och för det priset kan jag få ca 2 kg av annat ris) men eftersom det lär vara så nyttigt köpt jag en lite påse och ska testa vid tillfälle.Här kan du läsa mer om det om du är intresserad.
http://iform.se/kost/kost-och-halsa/svart-ris-ar-den-nya-supermaten
!
http://www.aftonbladet.se/halsa/matsmart/article12661250.ab
http://www.epochtimes.se/articles/2010/11/17/20276.html


Idag hittade jag ett Thailändska vin, Naga. Aldrig sett förut. Det måste jag ju prova och köpte hem ett vitt och ett rött.


Avslutar inlägget med några bilder från bänken där jag sitter och väntar på min skjuts utanför Tesco.


En del av mopedparkeringen. Många mopeder är det här...

Och man kan skjutsa två på moppe, en vanlig syn.

"Min" taxi kommer 10-15 minuter efter att jag har ringtBOBBYS HJØRNE
I morges, tænkte jeg mig ikke for. Jeg startet computeren, lavet morgenmad, åbnede min terrassedør og derefter gik på toilettet. Og en smærgås blivet stjålet! Jeg indså, at nogen havde været inde og tog en af mine ost sandwich. Jeg hørte afgnavning i fuld fart ude på trappen, når jeg kom ud af badeværelset. Tyven var Bobby! Og han kom tilbage snart og spille helt uskyldig og ønskede selvfølgelig mere.


15 maj - Internet med kabel

Fibblade med internet igen på morgonen och körde en Nätverksdiagnos. Där framkom att det skulle bero på mina brandväggsinställningar... som jag ju var inne och kontrollerade igår. Ändrade ett par saker där och höll tummarna – men icke. Då stängde jag av brandväggen helt och höll tummarna en gång till – men icke det heller.

Det blev ett avsnitt av The Listener (en repris) innan jag promenerade till jobbet istället. Inte lika kul som blogg och FB dock.

Vid kontoret, där man i flera dagar arbetat med att sätta upp ställningar inför den ståndande markanden, var allt borta idag när jag kom. Mina kollegor på kontoret tror att de har bytt plats för marknaden.
Men var inte det lite roligt, så säg? Nåja, det har skapat jobb åt ett antal personer iallafall.

Jag tog med mig min dator till jobbet idag. Jag hade bilder som skulle till Apollo och jag testade om det funkade med kabel till internet - och det gjorde det utan problem! Så jag kunde maila bilderna och publicera mina två inlägg från föregående dagar. Tur man kan skriva utan internet. Det var bara uppladdning av bilderna från den 14e som inte var gjorda.


 

Dagens uppdrag var att fixa med ekonomin. Det rör sig om bokföring på nätet, tillika en veckorapport, en månadsrapport och en utflyktsförsäljningsrapport. Hade bara lite huvudbry en halvtimme och blev väldigt glad när jag hittade felet (hade skrivit en siffra fel i förra månadsrapporten).

Vid två, när jag tänkte gå ut och äta lunch, så kom regnet... Det blev bara att ändra planerna och istället äta ytterligare ett äpple. Ingen lagad lunch, alltså. Inte så bra men så fick det bli.

Detta tog jag igen senare med ris och köttfärssås och sedan kallskuren kyckling med lite BBQ-chips. Ja, det var ju en stund emellan, så klart!

 

På kvällen kom Johan, som äger lägenheten jag bor i, förbi och frågade om jag hade fått tillbaka internet och jag fick ju svara Nej på den frågan. Då satte han sig ner i soffan , tog fram mina nätverk, skrev in lösenorden en gång till och så Vips, var mitt internet tillbaka! Och vi har ingen aning om vad felet var!  Men vem bryr sig? Nu hade jag ju kontakt med min omvärld igen!

 

Antal steg: 4566 - och ca 30 minuter yogaträning! Jag har bytt från morgon- till kvällspass sedan ett par dagar. Det passar bättre.  Tränar vid 20-tiden, därefter dusch och horisontalläge med Tv på datorn tills jag somnar. Fast denna dag hade jag svårt att somna.  (Att träna ger energi vet vi ju. Men jag brukar kunna varva ner inom en timme. Låg vaken till straxt efter midnatt... )

 

BOBBYS HJØRNE

Hundene kom ind og fik dele lidt kylling med mig ikveld. De ventede ved ovnen, indtil jeg var færdig.

 


14 maj - Ännu en dag utan internet.

Det var dags för fridag. Glatt hoppade jag upp ur sängen och lika glatt hoppades jag att internet skulle funka när jag satte på datorn. Men noop! Inte alls faktiskt! Ingen fara på taket, tänkte jag, jag ska nog få tiden att gå iallafall.

Det blev lite solstol, thailandologistudier och behandlingar på Unisense.


Vid lunchtid kom en man och rökte in området. Det ska vara mot mygg men jag tror nog att andra djuren fick sig en törn också. Den här stora spindeln kom iallafall fram ur gömmorna och sprattlade med benen och hundarna gick långt i i lägenheten för att komma undan. Men man frågar inte vad det är i - man är glad att det löser problemet. Myggor kan ha med sig större besvär än vad faran är av ett rökmoln i fem minuter gör...På väg till Unisense fick jag se en variant av hur man kan rasta hunden... varför inte ta mopeden?Idag var man lite nöjd på Unisense. Mina värden är bättre än vid starten och jag tror de själva är glada över att de kan visa ett resultat. Jag tar det fortfarande mest på kul. Och det är inte alls så dumt att två gånger i veckan få tre timmars behandling och bara vara!
 • Jag har gått ner 0,9 kg
 • Mitt BMI är nere på 28,1
 • Min ämnesomsättning har ökat med cirka 200 kcal per dag
 • Min fettprocent har sjunkit till 38,1 %
 • Vattenhalten ligger på 46 % istället för 44 (minst 50% behöver kroppen komma upp i)
Bara för att jag har "varit så duktig" fick jag muskel-elträning för överarmarna idag som en bonus. (De kanske har sett att det finns en tendens till gäddhäng? Har tyvärr alltid fokuserat mest på Biceps och där finns det en lite bula. Mina triceps är liksom lite bortglömda hahaha)

Med förmaningstal om att fortsätta dricka surt vatten, äta ofta och gärna mat med chili i, promenera som jag gör och inte styrketräna gick jag till Tesco och handlade på mig lite fler tomater, äpplen och bananer - och chips. Det tar jag en liten skål ibland på kvällen när jag inte orkar värma mat men vill ha något lite kryddigt.

När jag kom hem ( i åskskuren) hade jag fortfarande hoppet kvar. Skulle internet ha kommit tillbaka när jag startade datorn? Noop, inte den här gången heller. Men det positiva var ju ändå att elen var kvar trots regnet ännu en gång.

Jag träffade ägaren till området på kvällen och han trodde att det kunde vara något tillfälligt men ännu lite senare på kvällen insåg jag att det var nog inte fel på routern utan något med min dator. De andra hade nämligen inte haft några problem.

Det märkliga är att jag inte gjorde något med datorn igår – alltså gjorde några inställningar. Allt var som vanligt men plötsligt slutade det bara funka. Hm... Vill datorn inte vara min vän längre?

Samma vädjan kvarstår som i förra inlägget: Vet du vad som kan ha hänt och kan förklara vad jag kan göra för att komma åt trådlöst internet igen?

 

Antal steg: 5142

 

BOBBYS HJØRNE

Der blev ikke nogle billeder taget af hundene i dag. Men jeg spurgte Johan, hvem der foder Bobby og fik vide, at de får mad hver dag i en skål udenfor hvor vi har rengøringsmaterialer. Det er nok som jeg mistænkte, at Bobby og Nacho, løber rundt sammen udenfor om natten. Jeg må have misforstået, at Bobby ville blive taget om hånd af en nabo?


13 maj - Dagen då internet försvann

Trots åskvädret igår kväll så var elen kvar, som jag fattade det, hela natten. Kanske underhållsarbetet har gjort sitt till? Det är ju iallafall vad jag hoppas!

Straxt utanför porten i hundarnas matskål hade en gigantisk skalbagge landat. Dessvärre var hoppet ute för den. 10-11 cm inklusive antennerna var det iallafall.Hade hotellservice på morgonen och fick privilegiet att träffa lite gäster och ge en massa tips. Efter det var det kontorsjobb fram till sen eftermiddag då jag tog mig hemåt. Det finns egentligen inte så mycket att berätta om dagen.

Såg att man hade fått lite mer klart inför den ambullerande marknaden. Träplankor som ska hålla presenningtaken är på plats.


På kvällen runt sjutiden försvann mitt internet. Det funkade inte på hela dagen - och inte heller dagen efter - eller dagen efter det. Idag har jag fått ta den med till ett ställe med kabel för att kunna publicera detta.

Om någon känner till varför en dator plötsligt en dag väljer att inte ansluta till det trådlösa som den varit ansluten till en månad, så vore jag jämrans lycklig. Maila till mariagraube@gmail.com och berätta gärna!

Antal steg: 10 489BOBBYS HJØRNE
12 maj - Ny dag, nya gäster

Jag valde att vänta med att gå upp idag och istället ligga kvar i sängen och njuta av att A/C gick att sätta på (brukar stänga av den på natten). Straxt före sex fick det dock vara nog och då blev det frukost med kaffe!
Publicerade 9 majbloggen innan jag lämnade hemmet och gick till jobbet.

Det kom att bli en varm och solig dag med 37 grader plus. Så himla typiskt att man måste jobba. Varje gång, när jag har varit ledig, så har det blivit molnigt eller skugga nästan direkt efter att jag lagt mig i solstolen vid poolen!

Efter att ha jobbat lite med marknadsföringsmaterialet blev jag upphämtad för att åka till arrival-flygplatsen (ja, det finns en departure flygplats också. De ägs av Bangkok Airways båda två men är på olika ställen. Har inte fått någon förklaring om varför men någon idé måste det ju legat bakom, antar jag.

Körde en marockovariant och tog en bagagevagn for att lägga mina grejer på. Bredvid där jag hittade vagnen växte en vacker hibiskus. Har inte sett den färgkombinationen tidigare, orange och rosa


Fick gäster från Sverige och Danmark denna gång. De danska hade varit på ön tidigare men det hade inte svenskarna så de ville träffa mig imorgon. Så klockan tio åker jag iväg för att möta dem på hotellet där de bor. Det ser jag fram emot!

Innan jag vände hemåt hade jag lämnat Avresebrev till gästerna som flyger hem på söndag. Jag gick dessutom tillbaka till oasen Samui Seafood och käkade kyckling med cashew. Jämrans gott!När jag kom hem, jamen, då var ju elen borta!  Den hade varit borta sedan halv ett berättade man för mig. De håller på med något underhållsarbete bortåt Lamai. Svettig som jag var blev det bikini på och ner i poolen för en avsvalkning. Och då kom elen tillbaka, minnsan! Det var ju överraskande!

Men det blev ingen matlagning idag. Det blev kallskuren fläskfile, soltorkade tomater och potatissallad till middag precis som igårkväll - och det var lika gott idag!


Antal steg. 11 229


BOBBYS HJØRNE
Der blev ikke billeder i dag men jag kan oplyse at Nacho fick en brusebad og naturligvis kastet i dammen, så hun lugter forfærdeligt som før!
Men her kommer en lille film från ikveld. (Den mørke himmel, men blev meget mærkeligt)11 maj - Om man ändå vore hund!

Vaknade av att jag badade i svett. Fortfarande ingen ström. Fortfarande inget vatten. Famlade efter min ficklampa så jag fick lite ljus för att plocka ihop telefon (sover ju med servicetelefonen bredvid mig) och dator (har ju ett batteri som räcker ett par timmar så jag kan titta på film i sängen - men nu är det dött det också!).
Yogade dock i mörkret. Det behöver man ju inte ljus för. Det är bättre att spara på batterierna.

Efter solhälsningarna blev det knäcke med smält smör och mjuk ost samt ljummet vatten till det. Hurreeeeeeeeey!
Fick sen roa mig bäst det gick. Hade ju varken TV eller dator att kolla på. Istället fick jag titta på hur myrorna bar på sitt byte, till exempel.


Bobby och Nacho sprang omkring, lika glada som vanligt, och då tänkte jag: Vad skönt det skulle vara att vara ett hund, slippa värdsliga bekymmer och bara vara!
Det här med att aldrig veta om och när det ska finnas el/vatten är lite besvärligt. Och att få maten förstörd ett par gånger i månaden känns inte helt okej men att sluta veckohandla och bara daghandla blir ju både dyrt och opraktiskt. Måste meditera lite på detta!

Mina fyra timmar innan det var dags att gå till jobbet blev vansinnigt långa. Så långa att jag gick hemifrån en halvtimme tidigare. Tänkte svänga in på fiket bredvid kontoret men det var så klart stängt. Kaffet fick vänta till tio-hugget. Fyra och en halvtimme sedan jag lämnade sängen, utan kaffe kändes i huvudet kan jag säga! Men den kaffe-latten var bland det godaste jag druckit!Från kontorets balkong på framsidan fick jag se hur arbetet fortskrider med ställningarna för den ambullerande marknaden som kommer snart. För att bli av med skräpet på området hade de satt eld på det.Jag satt på kontoret och jobbade med marknadsföringsmaterial fram till fem. Har med mig äpple och banan till mellis - det är lite långt till närmsta vettiga matställe - men det blev en lite lång dag utan varm lunch, får jag medge. Brukar försöka vara på kontoret till framåt tre max och sedan gå ut och äta och göra något annat. Men den här dagen var ju helt upp- och nervänd redan från början.

Innan jag åkte hem blev det ett besök på Fine Food för att köpa soltorkade tomater och potatissallad. Jag visste ju inte om jag skulle ha el när jag kom hem och var ju tvungen att ha något i magen.
Elen hade dock kommit tillbaka en timme före jag kom hem men totalt hade den varit borta i 22 timmar och allt mitt kött i frysen var upptinat. Men eftersom jag nu hade fungerande spis kunde jag ju tillaga allt!

Då började jag prioritera - och det gick snabbt! Jag tog inte ens av mig uniformen innan jag startade.
1. Satte i kontakten till datorn så den fick ladda batteriet - elen kunde ju försvinna när som helst igen.
2. Satte på A/C:n i sovrummet (som sagt elen kunde ju försvinna igen) och stängde, som vanligt, dörren för att behålla kylan där.
3. Klädde på mig bomullsdjellaban som förkläde, på med tre kastruller på spisen, krydda och steka fläskfilé, kycklingfilé, fläskkotlett, köttfärs (som blev köttfärssås) och fläskkarré.
4. Sedan la mina underkläder i blöt i handfatet.
5. Därefter blev det en efterlängtad dusch och hårtvätt. I LIKE
5. Tvättade upp mina kläder i handfatet och hängde dem på tork.
6. Satte på datorn och bloggade klart inlägget från 10e maj.

Två timmar senare kunde jag äta en bit fläskfilé med potatissallad och jag var lycklig!

Efter en dusch brukar jag inte sätta upp håret direkt. Men vet du vad? Det är ganska irriterande att ha långt hängande hår! När jag sitter i soffan är det liksom i vägen och jag nästan sitter på det. Nej, det var kanske en liten överdrift men långt är det.

Jag har valt att publicera en bild på det omnämnda håret - och lite av min bejb-kropp men bli nu inte avis. Du kan få en likadan med lite övervikt!
Tillbaka till håret: Numera räcker håret nästan till midjan. Trodde inte jag kunde få så långt hår i vuxen ålder. Har inte haft det sedan jag var nio bast - förmodligen för att jag inte haft tålamodet att låta det växa utan i några hastiga ögonblick gått till frisören och kapat av det.
(Vad beträffar midjan så kan du se den om du tittar väldigt noga haha. Den är i höjd med "The Love Handles" som jag vackert får stå för och som tydligen täcks av min bikini, fick jag se - och inser att jag verkligen har en näst intill obefintlig överkropp!)Jag la mig med A/C:n på, framför datorn och Amazing Race med håret uppsatt i knut när klockan var straxt efter nio. Då var elen kvar och jag somnade, fortfarande lycklig!


Antal steg: 9989 (kunde ju gått ett par extra steg så det blev 10 000 förstås - men nu blev det inte så.)


BOBBYS HJØRNE


Bobby og Nacho løb rundt på området.
I sidste ende
blev det en lidt for varm, så Bobby blev nødt til at tage en dyp i poolen.

10 maj - Cash & carry

Ett par solhälsningar och frukost kände jag mig lite duktigt. Tänk att jag faktiskt yoga två dagar i rad. Nu är det ju bara 19 dagar kvar för att ha införlivat en god vana (man brukar säga att det tar tre veckor att få en vana).

Idag hade jag ledig dag - eller typ ledig dag för det visade sig att jag var tvungen att få ett par saker översatta just idag. Men jag hann med en timme i solen (sen gick den i moln... många molninga dagar är det) och begav mig efter lunchen till Unisense.
Minns du att jag berättade att jag testade en muskelträningsmaskin som drivs med el en gång på mitten 90-talet? En variant på den fick jag testa idag. Lite roligt! Men jag går ner i vikt "för dåligt" menar man. Så nästa gång ska man se om fettprocenten sjunker, bara att jag inte går ner i vikt. Han pratade något om att mina Cerazette kan gör att jag inte förlorar kilon som förväntat. Det innehåller Östrogen, ett kvinnligt hormon som ju bättrar på kvinnliga former (vilket innebär mer... ska vi säga hull?... på lår, mage och höfter).

Efter mina två timmar på Unisense promenerade jag bort till Makro. Där hade ju inte varit tidigare. Gillade förbudsskylten som talade om att man inte fick ha med sig pistolen in hahaDet visade sig vara mest för storhushåll, hotell och restauranger eftersom det främst såldes storförpackningar. Men jag hittade några trevliga grejer som gör att jag nog går tillbaka. Äkta Wasaknäcke till exempel.
Så skulle jag då betala då. Lämnade som vanligt fram mitt Icakort varvid hon skakade på huvudet. "Tar ni inte kreditkort", frågade jag förvånat. "Nej", svarades det runtomkring mig, "bara kontanter". Så då var det bara att lämna tillbaka varor för hälften av summan och se glad ut. (Fick ju bara ta ut 2000 Bath, ca 500 SEK, i bankomaten och har inte så mycket i plånboken).

Jag ringde efter min taxi. Då hade himlen öppnat sig och det ösregnade. Då, när jag står där, ser jag skylten med varuhusnamnet. Och vad står det där? MAKRO - cash & carry! Och det visste jag ju, kom jag på då. Vet inte hur många gånger jag har läst det haha.

Jag hann väl vara hemma en timme då elen försvann... och vattnet också då förstås. Det kom aldrig tillbaka det här dygnet. (och var inte tillbaka när jag gick till jobbet straxt efter åtta den 11 maj heller...).
Det är andra gången sedan jag kom 16 april som strömmen varit borta mer än 12 timmar - båda gångerna har jag haft kött i frysen som blivit upptinat. Jag veckohandlar ju och det verkar ju inte som någon vettig idé i skrivande stund.  Det blev en svettig natt utan A/C och en dusch innan sänggåendet...
Är det så här sommaren ska bli på Koh Samui börjar jag undra, och försöker leta efter alla positiva saker jag kan hitta med detta...
 • Jag får stor användning av min lilla ficklampa från Ullared (pris: 10 kronor) med LEDljus.
 • Jag får styrketräning och motion av att fylla på 10 liters vattenflaskor i poolen för att hälla innehållet i toaletten.
 • Jag får bättre mörkerseende (?)
 • Jag uppskattar när jag väl har el och vatten och tar det inte för givet?

Antal steg: 8467


BOBBYS HJØRNE

Lidt ind vid den lille butik i hjørnet, bør man sparke lidt jord op for at markere, at man har været der ...


Bobby har funnit sitt hjørne -m
ellem køkkenbordet og sofaen.

9 maj - ... och tårarna rann!

Startade morgonen med ett par solhälsningar till regnsmatter och avkopplande musik. Sen blev det frulle och kontorsarbete fram till tvåhugget. Då hade jag ett möte med en hotellägare och en blivande barägare i Chaweng (han har redan bar i Kao Lak). Det blev ett längre möte än planerat men det var så trevligt. Så kan det bli ibland.

Det här är lite vad jag upplevde på eftermiddagen.

 

Först gick jag förbi Katolska kyrkan. De håller mässa varje söndag och Chaweng är ju trots allt en turistort så det kanske kommer en och annan.

 


Tänkte jag skulle visa er till det där Fisk-SPA som jag brukar se thailändarna själva sitta. Har inte prioriterat att gå dit själv än men så fort jag bjuds tillfälle ska det bli av. Det ligger mitt emot Banana Fan Sea Samui.


Lite reklam för Thaiboxningsmatcherna imorgon.

 

 

Innan jag vände hemåt stannade jag på den muslimska restaurangen som jag har skrivit om tidigare, och beställde en av Thailands nationalrätter, en soppa vid namn Tom Yum Goong (obs jag beställde en mediumkryddad och fick med en Thaipeppar (kallas också för Birds eye chili) i och det var precis lagom för min smak. (Hon som lagade den har fem i, berättade hon, och vi kom överens om att nästa gång ska jag åtminstone ha två haha.)

 

 

Men när jag satte tänderna i en tunn gul platt sak fick jag en chock! Tårarna rann nerför kinderna och jag fick snyta mig om och om igen. Det var kryddan Kaa (Galangal)! Shit, den var starkt pepprig, du!

 


Läs mer om Galanga

http://www.thaifoodandtravel.com/ingredients/galanga.html


Svenskt recept på Tom Yum Goong 

http://www.thailandsfakta.se/thaimattomyom.htm


Bilder på chilin vi använder här. Supergod och en liten smakar lika mycket som röda stora chilin vi har i Sverige. Här smakar den stora ingenting!

http://www.google.com/search Bird eye chili

 

Väl hemma blev det en dusch innan jag satte jag mig vid datorn för att kolla det som jag tillåtit mig bli en smula upprörd över på morgonen, varvid jag återigen blev upprörd ytterligare 20 minuter! Sen valde jag att lägga min energi på annat!

 

 

Antal steg: 19 084

 

 

BOBBYS HJØRNE

Jeg tog ingen billeder i dag. Men de er som altid her og hviler - og før at få et lille stykke mad haha8 maj - Firande

Idag fick jag lära mig att alla hus drivs med trefas. Där ser man så lite man vet! Men som jag skrev redan igår så var det inte meningen att jag skulle ha någon 100% fungerande elektricitet på morgonen heller. Det blev en macka i mörkret. Så plötsligt fick jag el i fem minuter! Jag sprang till vattenkokaren, tryckte på knappen och fick till slut mitt kaffe! Dagen var räddad!
Och det finns ju ingen anledning att hänga läpp. Jag har tak över huvudet, mat så jag överlever och kläder på kroppen. Behöver man mer egentligen?

Aja, jag gick iväg till Unisense så småningom. Jag hade fridag och bokat en tid klockan 10. Idag fick jag vaccumbehandling för första gången  Men eftersom K.Tak inte var där kunde jag inte få reda på vad det var bra för. Men jag tror det har med typ toning att göra. Får fråga på tisdag när jag ska tillbaka igen och han jobbar. (De andra pratar inte mycket engelska). Vågen stod på 74,2 när jag lämnade kliniken.
Läste förresten av Jennifer Lopez betalar en förmögenhet för att hålla sin kropp till storlek 6 = 36 i Europa. Hon spenderade till exempel 50 000$, ca 300.000SEK, för att få bort sin övervikt efter att ha fött barn. Jag hoppas hon är lycklig i själen över detta. För mig känns det väl mer som en jakt på en snygg kropp - inte god hälsa...

Eftersom jag inte var säker på att ha ström när jag kom hem valde jag att gå till Tesco och käka. De har ett himla bra penninglöst system. Man köper ett kort i en lucka och laddar det med minst 100 THB. Sedan går man till någon av restaurangerna/glasseriorna/kafeerna och betalar med det där kortet. När det är tomt är det bara att ladda med mer.Jag gick till Chili idag och åt en Red chicken Curry. Den var ingen hit, direkt. Den var ganska så vattnig om jag jämför med "riktiga" resturanger. Men jag fick den lite spicy och det brukar jag inte få annars så den var helt okej!.

Åkte taxi hem till en lägenhet som nu fått elen tillbaka. Det var ju trevligt! Det firade jag med ett glas vitt vin.
Och jag hade ju faktiskt något mer att fira!
Idag är det fyra år sedan jag hamnade på Strokeavdelningen en vecka - och kom därifrån fullt frisk med en hjärnscanning som bevis!
Det blev Lovello, en italiensk Chardonnay, inköpt på Tesco häromdagen. (Chardonnay är den vindruvan som passar diabetiker bäst eftersom den är mer sur än söt.) Hälften vin, hälften vatten och ett par droppar färskpressad lime - klart!

Grattis till mig själv!


Antal steg: sparsamma 5000. Det blev ju taxi hem efter Unisense...


BOBBYS HJØRNE


Nachos-stil da hun hviler


Bobby og Nacho ser en flue


7 maj - Fas (3) är värdelöst

Vid sextiden kom dagsljuset med ett fasligt regnoväder. Nacho och Bobby sprang in för att slippa vara ute.

Elen försvann två gånger men kom tillbaka i stort sett direkt. Och jag var ännu en gång glad över att ha batteri till datorn. Hemma behöver jag inte vara rädd att jag missat att spara något jag jobbar med. Det ska visst finnas någon batterifunktion på jobbet också men den funkar inte.


Regnet upphörde så jag kunde, iklädd kjol och blus spatsera till jobbet. Hundarna följde med mig en bit men idag blev det inget slagsmål i hörnan. Det var ju trevligt som omväxling.
När jag kom till skolan som ligger vid kontoret smälte jag in i mängden. Det visade sig nämligen att jag såg ut som en av eleverna. Deras skoluniform ser likadan ut haha Skillnaden var bara åldern på oss.

På kontoret började jag jobba med våra nya hotellpärmar som ska ut och jag har kommit en bit på väg iallafall. Jag begriper inte allt hur jag ska göra än men det kommer nog. Måste lära mig programmet först men det gör jag efter hand. Har förresten fler program där jag sitter med manual fortfarande så administrationen tar lite tid än så länge - men jag märker redan att jag inte behöver titta i pappren lika mycket!

När klockan var två stängde jag ner. Det var dags att gå till ortopeden. Det blev ju ett spännande besök.
Det är ett privatsjukhus och ofta fungerar sådana som så att om de kan få in lite mer pengar än jag själv planerat så gör man det. De ville bland annat röntga - men då satte jag ner sandalerna (för jag kunde inte sätta ner klackarna eftersom det liksom inte finns några). Det var inte hans uppdrag!
Hans uppgift var ju att ta reda på funktionsstatusen för min fotled och skriva ner detta på det papper jag gav honom från försäkringsbolaget, that's it. Och det ser/känner man väl för sjutton? Men se det blev inte intressant att undersöka."Kan du gå så där?", frågade han när jag kom utan kryckor.
"Eh, jaa, det kan jag men..." försökte jag förklara.
"Så vad vill du då? Efter en fotledsoperation har man inga problem och du kan ju gå."
Det var tvärnit. Han var inte ett dugg intresserad. Så jag lämnade sjukhuset, visserligen 1500 THB kvar i plånboken, men ett uppdrag som inte var utfört. Mycket otillfredsställande. Fick maila och säga som det var: att de inte kommer få något intyg från mig i Thailand...

Straxt efter jag kom hem kom det en femminuter skur och då var det dags för elen att försvinna igen. Efter en timme fungerade spisen och jag kunde steka på ett par korvar. Sen försvann elen igen. Efter ytterligare en timme fungerade det att ladda datorn, internet fungerade men inget lyse, ingen TV, ingen spis, ingen AC. Eftersom klockan var åtta så valde jag att gå och lägga mig och kolla på film på datorn.
Så vaknade jag klockan 23.40. Jag upptäckte då att det lyste i alla andra lägenheter men fortfarande inte hos mig. Jag fick se ägaren till området i lägenheten mitt över, slängde på mitt nattlinnet och gick över och frågade:
" Varför funkar elen här och inte hos mig?"
" Vi har TreFas här och nu funkar bara två faser. Det händer ibland och då försvinner elen lite olika. Det beror på vilken fas man är kopplad till. Nästa gång drabbar det någon annan."
"Då är jag väl inkopplad på Fas 3 då antar jag" sa jag och tackade för upplysningen. (Fas 3 är ju ganska omdiskuterat hemma i Sverige och inte odelat positivt - och jag kände att det här kan vara lika tveksamt positivt).

Så hur blev min natt? Varm, kan man säga. Elen kom aldrig tillbaka helt. Och i skrivande stund 8/5 kl 07.03 är det ännu inte tillbaka... 14 timmar sedan den försvann. Den var här i fem minuter och då sprang jag bort till min vattenkokare så jag fick mitt morgonkaffe iallfall.
Det är som jag brukar säga, tur att man har humor och inte humör!


Antal steg: 12 001


BOBBYS HJØRNE


6 maj - Nu startar problemen

"suckar" Att gå ner i vikt är mest besvärligt - och dyrt.
Idag när jag skulle klä på mig mina shorts kunde jag dra dem över höfterna så de hamnade runt vristerna. Jamen, hur kul är väl det?
Långbyxorna, som inte ska vara bagiga, är just det. Det är tur att man har tröjor som åtminstone satt direkt på kroppen, de hänger väl lite lösare nu bara... Nu har jag lämnat byxorna till tvätteriet och hoppas att de ska krympa lite - fast det är väl kanske inte så troligt. Så nu startar problemen med att köpa ny garderob då och det roar mig inte.

 

Gick iallafall med lätta steg till jobbet. Gjorde sällskap med en man som var ute och gick med sin buffel.

 


Aja, till jobbet kom jag iallafall och var som vanligt kreativ. Detta var vad jag gjorde idag:
- gjorde Avräkning
- registrerade på Cashstatement
- bokförde på webben
- skrev två Case i CRM
- krierade två resmålsbeskrivningar med bilder (För Marocko och Koh Samui)
- och besvarade mail
En kreativ dag som vanligt.
Men när klockan var 14.30 var jag trött på att sitta på kontoret. Dags att göra något helt annat! Att sitta framför datorn utan avbrott i 5 1/2 timmar får räcka. Ska försöka hålla det på den nivån.

 

Spatserade till ett av de fyra privata större sjukhusen och fick en tid imorgon till en ortoped. Han ska få kolla på min fot. Försäkringsbolaget skickade en blankett som ska fyllas i. De vill veta statusen.Eftersom Thai International ligger nära Tesco och jag var hungrig gick jag in där och kollade på de närmaste restaurangerna. Den ena valde jag bort ganska så fort. Det var lite för annorlunda thaimat för mig. Vad sägs om fiskhuvuden? Fiskmage?Nästa stopp blev KFC. Har aldrig käkat där någongång men vet att många av mina kollegar är så glada när det finns ett Kentucky Fried Chicken på destinationen. Så dit gick jag och beställde en kycklingburgare. Och jag undrar - vad är det som är så speciellt med KFC? Det var nästan bara frityrsmet, majonäsen var medioker och brödet var som på McDonalds, svampigt. Näe, det blir nog inga fler besök där, inte.På vägen hem en bit upp i backen ligger en liten massagestudio. Gick in där igår och kollade om hon hade utbildning i Swedish massage som hon erbjuder men det visade sig att hon bara var utbildad i Thaimassage.
Dit gick jag iallafall idag och fick riktig Thaimassage i två timmar. Hon gick igenom hela kroppen med händer, armbågar, knän och fötter. Hon jobbade mest på vaderna och det bevisade att hon verkligen är utbildad. Jag missar att stretcha när jag varit ute och gått. Behöver jag säga att det gjorde ont?
Hon jobbade också en del med axlarna. Sitter ju inte i världen bästa ställning i soffan med datorn på soffbordet... För dig som inte provat Thaimassage kan man säga att är en kombination av akupressur, triggermassage och stretching. Väldigt skönt och jag var helt slut när jag var klar. "Min" taxichaufför går varannan vecka och det tänkte jag också försöka göra.

Det blev iallafall en promenad hem och jag blev, vid den lilla "butiken", utmorrad av den hunden som rök ihop med Bobby igår. Nu gillar han inte mig heller. Han och hans två kompisar följde mig ihålligt skällande och morrande  i bakhasorna och jag bara väntade på ett bett i vaden... men det kom aldrig. Försökte ignorera dem och gick på som vanligt men måste erkänna att det kändes en smula olustigt. Kanske ska muta dem med korvbitar nästa gång?


Antal steg: 21 055


BOBBYS HJØRNE
5 maj - IKEA i Chaweng

Måste ju visa min nya hemma-dress. Jag har ju droppat fleecedjellaban och köpte en ny (ja det finns en muslims by här på ön så det finns såna där kaftaner att köpa här) i bomull. Nu är den också lite varm eftersom den är lång så häromdagen införskaffade jag ett kort nattllinne. Du ser kanske inte men till höger finns en liten enfärgad ficka. Det är nog meningen att den ska sitta rakt fram på min sitter den i armhålan hahaha . Ja, plagget, som det står XL, i är nog inte gjort för någon med DD-kupa.Gick in på Icabanken för att kolla hur mycket pengar som var draget för Unisensepaketet. 4111 kronor, stod det. Så det var lite mer än 4000 spänn, alltså. Ja, jag kollar ju bara valutakurser.dk och där står ju inga växlingsavgifter med...

På väg til jobbet passerade jag en buffel som var bunden vid vägkanten. När jag stannade och tog det här kortet blängde han på mig under lugg - eller under horn, ska jag väl kanske säga. Fick veta att de förbereds i 2-3 månader för Buffelfighten som är över på 5 minuter. Man måste väl vara entusiast, antar jag. Och vad jag fattar är det vadslagning och mycket pengar involverade vilket kanske kan motivera.

Bilden till höger tyckte jag var lite intressant. Det är elmätaren som sitter på elstolpen på vägen som går förbi husen de är kopplade till.Gjorde det jag hade tänkt på kontoret och fick några nya uppdrag som skrevs upp på listan. När klockan var ett bestämde jag mig för att ta min eftermiddag ledigt. Började gå mot Unisense och gick in på keramikvaruhuset. Gick bort till muggarna. Skulle vilja ha en lite större mugg till kaffet. Nu hittade jag ingen jag ville ha. Däremot hittade jag ett par ljusgröna som såg lite intressanta ut - och när jag tittade i botten fick jag se något bekant. En stämpel med namnet IKEA!Det blev ingen mugg inköpt så jag spatserade vidare mot eftermiddagens mål där det var dags för en omgång behandlingar.

Jag startade med att kliva upp på vågen som visade att jag hade minskat 200 gram sedan i förrgår, vilket jag var väldigt nöjd med mitt på dagen.
Därefter blev jag inkopplad på ultraljud, el, luftmassagen och ifraröda filten. Lymfdränagemassagen utelämnades. Frågade varför och K. Tak berättade att man inte kan göra den för ofta. Då vänjer sig kroppen vid stimuleringen och då hjälper den inte. Det måste gå minst fem dagar emellan.

Jag har försökt smutta vatten istället för att hinka i mig flera deciliter vid ett tillfälle. Fick den instruktionen första gången. Kroppen kan inte tillgodogöra sig vatten i stor mängd. Det är då man måste springa på toa hela tiden. Portionera ut skulle vara nyckeln för att kunna öka procenthalten vatten i min uttorkade kropp.
Då fick jag också veta att jag dessutom behövde hjälpa matsmältningen genom att dricka surt (har lime i vattnet nu). Det visste jag heller inte. Det låter ju i och för sig logiskt. pH-värdet i magen är ju trots allt mellan 1- och 5 (parietalcellerna i magsäckens slemhinna tillverkar saltsyra med ett pH på 0,8!).
Jag har ju under de senaste två åren blivit lärd att man vattnar cellerna genom att dricka runt pH9... och någonstans kanske jag måste ifråga sätta det, känner jag. För när jag drack basiskt gick jag upp i vikt och nu verkar det som om kroppen anpassar sig mot det den ska/vill väga?. Ja, inte vet jag - men intressant är det!

Efter behandlingarna har man ett litet samtal runt resultaten coch Herr Tak är mycket nöjd, så nöjd att han lägger till en massage som jag skulle få i slutet - firming massage som väl ska "deffa" kroppen antar jag. Återkommer så klart om detta när det beger sig.

Innan jag åkte hem handlade jag på Tesco. Mitt vatten var på väg att ta slut och jag behövde fylla på med lite grönt. Vid grönsaksdisken stod färgglada ägg - och vaktelägg - alla i rumstemperatur. Man har inte äggen i kyldiskarna här.


Tänkte jag skulle visa en färdigmaträtt. Så här kan den se ut (se bilden nedan). Pris? 25 Bath = ca 7 kronor.
Där ser du proportionerna mellan grönsaker och kött. Köttet ligger i en påse till höger i förpackningen. Lite skillnad mot hur jag brukar vilja äta. I mina portioner överväger proteinet, helt klart!Antal steg: 10 554

BOBBYS HJØRNE
På vej til arbejde i dag, fulgte Bobby og Nacho med indtil kokos "fabrik". Af en eller anden grund har jeg blevet deres leder og de ​​følger mig yderligere. Men hundekampe var som forventet ved den lille butik. Men du ved hvordan det er. De barker, knurrer, løber rundt med uldne og hale reste, og det er så klare og de ​​går i forskellige retninger. En magtkamp uden blodsudgydelse! Ved ikke helt, hvem der vandt.


4 maj - En oas i Chaweng "city"!

Kan ju börja med att berätta att de där 0,7 kilona var borta även på morgonen. Det var ju lite spännande!

Gick till kontoret och satt där till tvåtiden och jobbade. Jag skriver en avpricknings-att-gör-lista och prioriterar sedan. Att skriva en sån lista gör att jag får överblick och inte blir stressad. Det är när jag inte har full koll som jag blir stressad. Så fort jag får ett nytt uppdrag - eller kommer på något själv - skriver jag upp. Och när det blir för många avprickningar skriver jag om den och tar bort allt jag är klar med så man ser att man faktiskt gör en hel del!
(Ett litet tips för dig som brukar säga "jag har inte tid" - man har tid med allt man prioriterar nämligen.)
Jag är inte helt klar med listan någon dag - men det står där till nästa arbetsdag och då får jag se hur jag ska prioritera den dagen. Det är ju olika olika dagar. Allt styrs av vad som sker på dagen.

Idag gick jag till Posten genom tempelområdet. Det var en väldigt trevlig plats. Men bäst gillar jag lekplatsen. Har du någonsin sett en lekplats vid en kyrka? Det kan inte jag påminna mig iallafall...
Efter posten gick jag ner till Chaweng Road. Minns du vägen jag gick med en massa färgade bollar på vajrar, där jag gick dagen när jag gick vilse tre gånger? Där rinner iallafall en liten bäck. Där hade man nu installerat något fontänaktigt. Det ska bli intressant att vad det där ska bli för område när det är klar.När jag kom ner till vägen tänkte jag leta efter en restaurang. Men alla var onödigt dyra för min smak så jag gick och gick och gick (men inte vilse). Till slut upptäckte jag att jag var nära Chaweng Natien där jag skulle lämna ett brev till en gäst. Och precis innan, förstår du, hittade jag ett  himla trevlig ställe. Priserna var de samma som på Natien där jag betalade 210THB häromdagen för en lunch.
Det här var en oas mitt bland alla byggnader och klart annorlunda mot de andra matställena på den vägen. (Måste bara säga att det är lite intressant att utlänningar går till "sina" ställen. English pub full av engelsmän, Aussi bar full med autraliensare o s v. Trodde man reste utomlands för att upptäcka annat än det man har hemma?!)
Iallafall. Här kommer några bilder från thairestaurangen jag hittade.
Maten var jättegod och räkningen stannade på endast 180 THB (och så lämnar jag 50 i dricks) och nu vet jag att det är fisksås jag gillar (den med chilibitar i som jag hade på bild häromdagen). Kanske tur att jag inte visste vad det var innan jag smakade. Det är lite tveksamt om jag provat fisksås. Det låter inte så aptitligt...

Mätt och glad lämnade jag brevet på Natien. På vägen passerade jag något högst intressant! En restaurang med krokodilbiff. Ska man behöva åka till Thailand för att äntligen få äta krokodil??? Tydligen. Den där middagen ska jag unna mig när jag får nästa lön!!!Jag började gå mot ett hotell i utkanten av Chaweng men hettan var nästan outhärdlig även för mig idag. När jag var nästan framme fattade jag beslutet att ringa efter "min" taxi. Nu hade han inte tid att komma direkt så jag gick tillbaka till Natien men där stannade jag för upphämtning. Dessutom var det hög tid att vända hemåt. Skulle haft en halv fridag idag men det kanske en timme. Men det ordnar sig. Det tar jag igen en annan dag. Skönt att ha förtroendet att styra sitt jobb själv...

Imorgon är det kontor på förmiddagen och ledig eftermiddag - och den måste jag liksom ta. Det är dags för omgång nummer två på Unisense nämligen. Men som du vet har jag servicemobilen 24 timmar per dygn så den är med mig genom alla behandlingarna så ringer det någon kan jag ändå hjälpa till. Det är att vara ledig på Koh Samui, det!


Antal steg: 20 034

BOBBYS HJØRNE

Bobby kom da jeg spiste morgenmad.
bordet kan du se nye, enkle servicemobilen. Jeg købte den på Tesco for sparsommelig 790 THB!
3 maj - Fridag med Unisense

Vaknade straxt före fem men gick upp. Det är liksom ingen idé att ligga kvar när jag väl har vaknat. Käkade frulle och satte alarmet på klockan 8. Efter det skulle jag inte äta, var jag tillsagd. Jag skulle vara fastande två timmar före mätning av BMI, kroppsfett och allt vad det nu var han berättade igår.

Jag samlade ihop mina medicinförpackningar som de ville ha. De ska nämligen ta reda på om medicinerna påverkar vikten på något sätt och anpassar sedan behandlingarna efter det. 

Så blev det dags för promenaden ner. Passerade den där Body Shape och såg senare att dit hade jag nog inte velat. Det var nämligen en klinik som jobbade med Botox - och mina rynkor ska jag be att få ha kvar!Istället styrde jag mina steg mot Unisense.


Där fick jag lite mer info, betalade och blev sedan anvisade till rum nummer 3 en trappa upp. Jag blev anvisad ett skåp att lägga min kläder och grejer i och fick en nyckel så jag kunde låsa. I rummet fanns en behandlingsbänk och lite attiraljer, bland annat ett par käcka trosor och en kimono. Bredvid på ett bord låg plattorna som jag skulle "ha på mig" när ultraljudet skulle jobba.
Men först var det mätning och vägning. Vågen visade på 74,9 så då hade jag ju gått ner ett par kilo som jag trodde. Men när de mätte antal procent fett i min lekamen blev jag lite skrämd. Apparaten visade att jag består av 39% fett!  Mer om mina resultat snart.

När alla praktiska detaljer var klara så fick jag lägga mig på britsen och man kopplade in plattor på vaderna till DataVeinapparaten (Detox & lymfdränageapparat) och skruvade upp elen. Det ryckte lite i dem men inte så det var obehagligt. Påminde om en annan behandling jag testade när jag jobbade som skribent och fotograf på 90-talet. Elektrisk muskelträning var det visserligen men själva principen är ju den samma.

Jag hade fått reda på att jag kunde uppleva att det tjuter i öronen när "Ultrasonic Lipolysis-maskinen sattes på - och det var med sanningen överensstämmande. Du vet när du går till tandläkaren och de använder laserborret? Så låter det. Ett högt fast i det här fallet ett pulserande ljud. Men inte det var särskilt obehagligt tyckte jag.
Nu hade de inte på högst frekvensen (700 på någon skala) utan på 670 för att jag skulle vänja mig. De kommer öka lite varje gång. Ju närmare 700 desto bättre fettreducering, fick jag veta.
Så där låg jag med mina plattor i 30 minuter totalt och steg nummer ett var över.
- Gå på toaletten, blev jag kommenderad och det behövde jag trots att jag varit precis innan vi började.
(Läs om den här typen av behandling här: http://www.beautytohealth.com/benefits-of-ultrasonic-lipolysis)

.
Ultraljudsplattorna

Nästa steg var "luftmassage". Det var roligt! Jag fick plastpåsar på benen och sedan en lång strumpliknande sak samt ett bälte runt magen och midjan. Sedan kopplades dessa ihop och till en maskin. Den pumpade in luft från tårna och uppåt och masserade genom att släppa ut och in luft nerifrån och upp. Den behandlingen har med vattenflödet att göra. Ju bätttre det är desto bättre för kroppen, fick jag veta. Dessutom masserade den inälvorna och det vet jag ju att det är hälsosamt (från yogan).
Läs mer om den behandlingen här: http://www.unisenseintl.com/product.htmlJag låg där som en Michelingubbe i kanske 20 minuter. Det var ganska kul när det blåstes upp och befriande när det släppte runt mellangärdet. Det var lite svårt att andas djupt i magen, liksom.
Läs mer om behandling här: http://www.unisenseintl.com/product.html

Sedan var det dags för massage av rygg och mage. Då var jag kissnödig igen men stod ut. Men direkt efter massagen blev jag kommenderad till toaletten och det var välbehövligt.

När jag låg där på britsen tänkte jag att det var så varmt. Det visade sig att nu var det dags för Infraröda ljusvågor - och det avger ju värme (infravärme).  Invirad i gladpack från höfter och runt överarmar fick jag lägga mig på den varma filten och svettas i 20 minuter. Jätteskönt. Gillar ju värme och jag tror att jag somnade en liten stund.Efter att ha svettas under den blå filten fick jag en iskall handduk att torka av mig med och sen var alla behandlingarna klara för dagen.

Ut till vågen igen och nu hade jag förlorat 0.7 kg! Nu tror ju jag att det kanske inte var så mycket fett som försvann, snarare vätska... Men det där får vi ju se vart efter. Men visst var det lite motiverande, va?

Gick ner till K. Tak som gick igenom det man fått fram vid mätningarna - och det var både ris och ros. Mest ris, faktiskt! För hör här nu!
Jag har ju redan berättat om mina 39% fett av min kroppsmassa och jag ska ligga på under 28% (man tar hänsyn till ålder och längd, så klart).
Dessutom består min stackars kropp av endast 44% vatten istället för 55-60 och där fick jag bannor.
"Du måste börja dricka vatten" förklarade han.
"Men jag dricker ju vatten - massor", protesterade jag.
"Kanske det, men inte tillräckligt. Du får ha en massa småflaskor med dig när du är ute och går och se till att dricka hela tiden. Det är varmt här (ja det var ju en överraskning). Och så börjar du dagen med ett glas vatten med lite citron i, det är bra för matsmältningen.
Och så lite fler nedslående nyheter.
Mitt BMI låg på 28 och ska ligga på under 24... och är nu dokumenterat klassad som överviktig. Fast jag trodde nog att jag skulle ligga på en något högre siffra ändå, faktiskt.
Och så slutligen till min metabolism (ämnesomsättning) som är gjord för att förbränna runt 1400 kalorier per dag tydligen - och jag sätter i mig dryga 2100 stod det i pappren... Men ORKA!

Så till något positivt då. De hittade inga kemiska blockeringar som hindrar viktminskning (och ökning?) och det kommer inte som en direkt överraskning. Jag har lika lätt att gå ner som att gå upp. Skulle det ligga en ostboll framför mig här skulle jag gå upp 0,7 kg bara genom att titta på den haha
Jag ska fortsätta promenera (ja det berättade jag ju igår redan) men inte träna något extra. Jo, den där cykelövningen på golvet, först en gång om dagen. När jag gått ner något kilo kan jag göra övningen morgon och kväll.
Jag ska äta som jag gör, minst fem gånger om dagen, och hållla mig till frukter och grönsaker som växer ovan jord (tack o lov för utan mina tomater vet jag inte om jag klarar mig!). Alltså jag ska inte bli vegetarian men om jag ska äta frukt och grönt är det att föredra. Bäst är sånt med mycket vatten i (vattenmelon och gurka gav han som förslag). Och gärna en banan till frukost, det var också bra om jag kunde äta men jag minns inte varför. Det var lite mycket info där ett tag...

När jag gick därifrån 20.000TBH fattigare (alltså 4.000 SEK eftersom jag har fått dela upp betalningen på två gånger) kände jag mig först supernöjd och hade en SNYGGDAG!
Sen när jag varit och handlat vattenmelon och lime och satte mig för att vänta på min chaufför så kände jag mig lite nedslagen. 39% fett... 44% vatten... BMI 28... kaloriintag på 2100...
Men så slog jag det där ifrån mig. Nu vet jag ju iallafall något jag inte visste imorse! Och K. Tak var noga med att poängtera att det var viktigt att leva också och det håller jag ju helt med om.
Så vill jag ta ett glas vin så gör jag det (men har lovat att dricka dubbelt så mycket vatten nu då), vill jag ha potatis så äter jag det - så näe, inga förbud här inte. Livet är till för att levas!
Det här är ett spännande experiment! Om tre veckor ska jag testa mitt socker och det blir ju lite intressant om det här kan ha någon inverkan. Om sex veckor vet jag om jag är på banan och fortsätter min viktminskning som redan har startat - och om inte så får jag helt enkelt hitta på något annat! Tänkte nog behålla den här kroppen i det här livet ett tag till. Göras vad som göras måste!

Eftermiddagen gick till blogg och The Chicago Code, en ganska skaplig polisserie. Hade ju trots allt ledig dag - även om jag inte kan låta bli att kolla mailen och jobba lite iallafall...

Och vet du vad? Det blev ett glas vitt till middagen som bestod av hälften Shiitakesvamp, hälften nötkött, ris, två vitlökskyftor och en röd chilifrukt. Inte dumt alls! Skål på dig!


Antal steg: runt 6000


BOBBYS HJØRNE

Jeg kogte morgenmad og kiggede ud af vinduet og Bobby og Nacho plænen. Spekulerer på, om de havde været ude hele natten? De havde i det mindste rod op en affaldssæk og åd det op nu var der at spise.

De kom in til mig en lille stykke tid, og fulgte siden med en bit mod Tesco.2 maj - Ursmart eller helgalet!

Ja, det blev en knasig dag, får jag säga. Återkommer med det snart.

Först till morgondagens eskapader. Jobbade på kontoret fram till tretiden. Så blev det så klart strömavbrott. Det blir det nästan en gång om dagen. Man får komma ihåg att spara!Idag fattade jag beslutet att jag inte alls ska ha en bil här. Det är trots allt lågsäsong, inte många gäster och heller inte många hotell att besöka. Det plus att jag har kontakt med en toppentaxichaufför jag ringer till när jag vill ha skjuts och han är rimlig i pris. Det känns lite som att ha en privatchaufför!
Och så får det bli. Fick nämligen godkänt på mitt förslag från högre ort! Det gjorde mig väldigt glad, tro det eller ej. Jag skulle promenera mindre om jag hade tillgång till bil...

Plötsligt fick jag se något stort landa på den ena balkongen. Det var en gräshoppa. Jättefin och kanske 7-8 centimeter lång! Den flög sedan iväg när jag kom för nära med kameran.


När jag gjort allt jag skulle göra och lite till gick jag Posten bara för att finna den stängd. De hade helgdag idag istället för 1 maj. Aja, det blev samling av steg på väg mot restaurangen så visst var det någon nytta med "besöket".

På väg till lunchen stannade jag och tog ut pengar. Glatt stoppade jag i mitt nya Icakort och valde 5000 THB - bara för att få till svar att jag bara kan ta ut 2000 åt gången och att de dessutom tar 150THB i avgift!!! Fräckt! Jag som har Icakortet för att slippa avgifter - och så tar thailändska banken en avgift för att jag tar ut! Det gör mig jättesur.
Så nu ska jag bara betala med kort så fort jag kan. Behöver bara kontanter för mat ute och taxiresor, that's it.
För jag bestämde mig för att gå till den som ligger vid Tesco för att äta middag. Klockan hade hunnit bli tre och jag var hungrig. Där blev det ris och kyckling med en massa grönsaker. Och nu har jag fått en bästa vän. Chilisåsen! Den droppar jag på så fort jag kommer åt den. Gillar kryddig mat och den här såsen är supergod! Vet emellertid inte helt vad den är baserad på för vätska. Det KAN vara fisksås men det kan också vara soja.


När jag ätit gick jag diagonalt tvärs över gatan till Wine Connection. Tänkte att de kanske hade något vin som inte kostade skjortan. Tog det billigaste jag hittade haha. En australiensk Cabernet Sauvignon blev det för 379 THB (typ 80 spänn och det fick la gå an). Aldrig sett det tidigare så det blir ju spännande att prova vid tillfälle. Hade nog tänkt att tillfället skulle vara på kvällen eftersom det var planerat fridag imorgon men valde att avstå på grund av morgondagens behandling som jag snart ska berätta om.

.

För det var efter lunchen som hände det märkliga ting, må du tro. Men först lite bakgrund.
Som jag har berättat önskar min läkare att jag går ner i vikt, gärna tills jag kommer hem (har cirka 10 kilos övervikt som inte hjälper kroppen mot högt blodtryck och diabetes direkt).
Häromdagen var jag inne på Bikram Yoga. Där kostar ett träningskort för tio gånger 10 000 Bath (drygt 2000 kr). Det tyckte jag var lite väl saftigt. Dessutom ligger det väldigt långt ifrån mitt hem så frågan är hur ofta jag skulle gå...

Så har jag då gått och funderat. Är inte vän av dieter, de gör ju bara att man går upp igen när man äter "som vanligt" igen. Det har jag ju liksom provat och se hur det har gått!
Jag vägrar kirurgiska ingrepp, som dels är alldeles för dyrt, dels klart vanskligt. Det är ju en operation, trots allt. (Läs om priserna här. http://www.plastikoperationer.net/priser-fettsugning-laserfettsugning)

Jag tycker nog att jag lever ett ganska sunt liv med små portioner var tredje timme, daglig motion i form av promenader och dricker vatten (man brukar säga en liter per varje 10 plusgrader om man är stilla och här blir det alltså ännu lite mer). Och jag har redan "förlorat" tre kilo på tre veckor.
I förrgår fick jag idén att jag skulle nog unna mig en timmes massage i veckan. Det är ju bra för blodcirkulationen och därmed också ämnesomsättning. En timmes svensk massage (som anses vara den bästa) kostar här 400 THB (cirka 90 kronor).

Men så när jag var på Tesco nu senast passerade jag ett ställe som jobbade med kroppsbehandlingar. Stället heter BodyShape och det klingade ju bra i mina öron. Dit planerade jag att gå idag för att höra vilken behandling som kunde vara bäst för viktminskning. Dessvärre (dessbättre?) kom jag inte så långt idag. Istället hamnade jag på Unisense hos Khun Tak (herr Tak) som berättade om deras behandlingar, visade klienters resultat och gav mig några förslag.
Så vart slutade det här kapitlet då?
Jaa, hahaha det slutade (eller ska vi säga började) med att jag nu har bokat 72 behandlingar med start imorgon klockan 10 (har ledig dag) och skall så tillbringa första gången på salongen i 3 timmar med tester och allt från ultraljud till lymfdränage till vacuum, ja jag vet inte allt.Vad kostade då detta?
Jag fick det för det "facila" priset utav 40000 THB (cirka 8000 kr) men får betala av det på två gånger! Här litar man på folk. Men för de 8000 kronorna får jag alltså 72 (!) behandlingar! Det är liksom lite svårt att slå, va? Så jag inbillar mig att jag trots allt sparar pengar (får ju dessutom bonus på ICAkortet eftersom jag betalar med det hehe). Det blir cirkus 111 spänn per behandling... och jag ska gå två-tre gånger i veckan under sex veckor är det tänkt. Att jag dessutom är tillsagd att fortsätta äta och motionera som jag gör och bara lägga in en liten extra cykelövning morgon och kväll, gör ju hela saken dessutom JÄTTEKUL!

Men jag vet fortfarande inte om investeringen är ursmart eller helgalen - det får framtiden utvisa!

Vill du veta lite mer om vad jag har gett mig in i? Varsågod!
http://www.unisenseintl.com/concept_brand.html
http://www.unisensethailand.com/aboutus_eng.html
http://www.unisensethailand.com/qa_eng.html
Och jag ska ju självklart dokumentera allt så du vet hur det går!

Glad och entusiastik över mitt beslut var jag iallafall när jag vände hemåt! Väl hemma möttes jag av en vacker gecko - och det tog jag ju som en bekräftelse att jag var inne på rätt spår -


... och en öppen trädörr in till gården med gångplattor i vatten där guldfiskarna simmar runt omkring.Antal steg: 25935


BOBBYS HJØRNE
Jeg så ikke meget af Bobby og Nacho i aften faktisk. Han kom ind, rystede med halen og gik ud med det samme.
Panasonic Lumix

1 maj - Bussen som inte kom

Ny månad igen och det har varit Valborgsfirande uppmärksammade jag på FB. Jag missar såna där grejer när jag inte är på svensk mark. Det är så mycket annat att tänka på som istället har med landet jag jobbar i.

Gick som vanligt till jobbet. Klockan tio hade jag bett att bli hämtad så jag kunde ta emot gästerna på flygplatsen. Klev ner tio minuter före för att vara i tid - och där satt jag. Minutrarna gick. Till slut frågade jag när bussen skulle komma och det ringdes runt. Det visade sig att man missat meddela chauffören i fredags, att jag skulle bli hämtad. Det blev ett fasligt jagande för att få tag i chauffören. Jag satte mig utanför och tog en cig och såg hundgänget samlas för att leta mat i ett försök att inte bli stressad. Det är oehört viktigt för mig att jag möta gäster på flygplatsen, nämligen!På grund av missen, missade jag en gäst som kom med ett tidigare plan.
10.40 landade de andra gästerna, jag var där 10.50 - samtidigt som gästerna kom ut med sitt bagage så det var precis på håret. Jag hoppas att detta var första och sista gången det här händer för jag uppskattar inte när någon säger att denne ska göra något och sedan inte gör det... Det är lite svårjobbat.

Resten av dagen blev att följa med nyanlända gästerna till sitt hotell, gå till ett annat hotell och leta efter gästen jag missade - men som jag inte hittade (fick lämna välkomstmaterialet i receptionen).
Jag laddade min nya Nokia 1280 (Ja här kör vi inte med några moderna grejer men det funkar ju att ringa/mezza och det är ju det man ska ha servicetelefonen till!) och invigde den under eftermiddagen.

Senare kunde jag hämta min kjol och beställde byxor och blus. Roligt det här med uppsydda kläder!
Det här gången blir det grå byxor (med mina kritstrecksrandiga som mall) och en blå/grårandig utanpåblus med dragkedja (lite som den beiga, lite bubbliga  jag har). Min vision är att det blir supersnyggt! Vi får se hur det blir i verkligheten på den här kroppen.
Nästa gång ska jag beställa en klänning. Glömde ta med min fleecedjellaba som de ska få göra den efter. Den blev kvar på kontoret. Det var ju dumt! Men jag har å andra sidan inte helt bestämt mig om den ska bli till knäna och kortärmad eller en fullständig kopia, så det kanske var lika bra. Hm, kanske ska göra en av varje?

När jag kom hem packade jag ihop grejer jag ska sända hem till Sverige. Då frigör jag utrymme och kan ta med mig annat hem hehe Ska bara vänta på fleecedjellaban som ska agera modell.


Antal steg: 11796


BOBBYS HJØRNE

Bobby kom ind og ønskede at have en Haribo vingummibamser.30 apr - Tre timmar utan el och vatten

På väg till jobbet stannade jag till och köpte två kycklinggrillspett. Tyvärr visade det sig inte vara helt färdiggrillade utan var rosa inuti så jag kastade dem. Du vet hur det är; kyckling och ägg älskas av Salmonellabakterien. Det är superviktigt att de är färdiglagade!Idag valde jag att ha min ordinarie uniformsskjorta bara för att jämföra med den uppsydda - och jag får nog säga att min gamla vann. Mindre synliga svettfläckar och torkar lika fort + plus att den passar bättre på min kropp.


När jag satt där på kontoret och gjorde min bokföring tittade jag ut och fick se hur en man gick omkring med en lång stång och tog ner kokosnötter - och en kvinna som samlade ihop dem. Bra, då slipper man få dem i huvudet och riskera att dö. Allt för många dör på det sättet här, faktiskt. Känns inte som rätt sätt för mig.Vid tre-tiden gick jag iväg till Tesco för att köpa en ny servicemobil. Tog den billigaste för 790 Bath med svartvit display och inget lullull. Man ska kunna ringa och mezza på den - det räcker!

Jag passade på att ta en sväng in i varuhuset och fick syn på att man reade ut kött. Gillar sättet man kunde handla på. Självservering, liksom! Men som vanligt gäller ju hur man tillagar det sedan.
En annan intressant produkt (ur svensk synvinkel) är alla produkter som bleker huden. Vi skandinaver ligger och pressar i solen för att få lite färg medan statusen här är jättehög om man är vit. De går med parasoller o dylikt, håller sig i skuggan och använder Whitenings i alla former. Att vara brun betyder att du måste ägna dig åt kroppsarbete (läs: vara bonde) vilket inte är så väl ansett... Men jag måste säga att det ser märkligt ut när de kommer och går med bruna armar och ben och sedan är vita i ansiktet. Känns inte helt genomtänkt - men det är så det är.

.

Jag köpte inte alls mycket men det ska läggas i olika kassar så det blev 7 kassar med lite i varje. Som före detta packare vid utgångskassorna på IcaSignalen i Ekholmens Centrum är det nästan lite stressande! Jag tänker och planerar alldeles för praktiskt.


Jag kom hem till en nystädad lägenhet med nya lakan och handdukar. Himla trevligt. Jag är så glad över att få dels ge någon ett jobb, dels slippa göra det själv. Har beställt städning två gånger i månaden. Är inte så roddig och smutsar inte ner så det räcker gott.På kvällen fick vi regn - och det regnar liksom inte lite när det regnar - och efter det var vi utan ström och vatten i tre timmar. En härlig Valborg med ostmacka framför datorn som jag är såååå himla tacksam över har ett batteri som räcker 5 timmar numera. Vilket bra inköp, trots det som hände!


BOBBYS HJØRNE
Der er ingen billeder i dag. Men de var med mig hele tiden, når vi havde en strømafbrud!

RSS 2.0