20 april - En röd dag på många sätt

Det kändes både bildligt och bokstavligt som en röd dag idag. Och en händelsefull sådan. Häng med!
 

Jag började morgonen med att använda ministrykbrädan och ministrykjärnet för att limma upp mina röda byxor med fållfix. Man ska inte sy i onödan!

Vid lunchtid tog jag pendeltåget in till Linköping. Från början var det meningen att jag skulle varit barnvakt till Albin och Simon någon timme men det behövdes inte. Men eftersom det var uppskrivet i kalendern så åkte jag in till dom ändå.


Det växer märkliga saker i Ansgarkyrkans rabatter.

Vi bestämde oss för att gå tillsammans till Tornby. Jag skulle ju till min bokföringsbyrå med kvitton och Martina hade en idé om att gå till djuraffärerna i området. Det blev en härlig promenad i full sol. Här har du lite bilder från vår dag som innehöll myr-koll, smådjur, diskussion om vattenflaskor och Ica Maxis mjukglass som var godkänd men inte mer. (Jag har lånat några foton från Martina och det står under bilderna vilka just det är.)


Foto: Martina Axelsson

Foto: Martina Axelsson

Foto: Martina Axelsson

Foto: Martina Axelsson

Foto: Martina Axelsson
Foto: Martina Axelsson

Det var ju det där med vattenflaskor då. Simon kastade iväg sin i ett obevakat ögonblick så det fick ju bli en ny där. Albin har kvar sin flaska som han fick när vi var i Kolmården 21e juli förra året! Jag ville väldigt gärna köpa en ny - men se det gick inte. Albin blev mycket besviken när jag visade upp en ny, potentiell flaska och frågade om han ville ha den. Detta trauma var det sista han mindes på kvällen, berättade Martina, att jag ville byta ut hans älskade vattenflaska. Ja, det blir väl inget annat än att man får åka till Kolmården snart igen då, känner jag, Kanske det går att byta ut den gamla vattenflaskan mot en ny likadan?

Vi skiljdes åt och jag tog bussen ner till Resecentrum där det var fullständig kaos. Alla tåg inklusive Östgötatrafikens pendeltåg var inställda när jag kom. Det var ingen information om varför, och man kunde nästan tro att det inte var en vardag utan en, ja, röd dag och personalbrist.

När det ropades ut att pendeltåget straxt före fem var inställt tänkte jag inte så mycket på det. Det är ju vanligt att pendelavgångar ställs in, som du vet. Men när sedan förseningen ökade och ytterligare ett tåg ställdes in... och ytterligare ett... och att jag hörde att Stockholmståget var ersatt med buss, då började jag ana oråd där jag satt med mina två matkassar. Gick in på SJ-appen och såg bara en massa "Inställt" och att det berodde dels på ett kontaktledningsfel söder om Linköping och ett signalfel norröver. Gick in på Östgötatrafikens app och 17.46 läste jag om att det skulle finnas (begränsat med) ersättningsbussar istället för pendeltåget.


Idag var det fullständig kaos på resecentrum. Ingen organisation what so ever från varken SJ:s eller Östgötatrafikens sida. Jag har aldrig varit med om maken! Fick höra att det dessutom inte var första gången samma kaos uppstått! Hur kan Östgötatrafiken eller annan ansvarig på stationen då välja att INTE ha en plan för att informera och dirigera folk när tåg ställs in???

Jag gick in till Östgötatrafikens väntrum och luckan och frågade om den där ersättningstrafiken. Jag får veta - med en suck- att ja, den är beställd men vi vet inte när den kommer. Jaha, och vart ska den avgå ifrån i så fall, frågade jag. Hållplats D2, fick jag veta. Jag tog mina kassar och gick till D2 som visade sig ligga bort mot fjärrbussterminalen. Där möttes jag av en myrstack av folk som planlöst gick fram och tillbaka så fort en buss kom. Ingen buss var nämligen märkt med vart den skulle och ibland visste inte chaufförerna ens vart dom skulle utan fick ringa och fråga.
 
Nu blev jag en av vandrarna, jag också. Ingen ansvarig kom ut, dirigerade och höll lite ordning så det blev någon slags turordning till bussarna som dök upp vartefter. Under tiden jag gick där och väntade kom en man ut i gul reflexväst och skrek ut någonting om att bussar skulle komma. En!

Efter att ha gått fram och tillbaka mellan bussarna och hållplatsen hade tömts på majoriteten av folk kom så äntligen en buss mot lilla Mantorp. Jag klev på och två timmar efter ankomst till resecentrum från Tornby kunde jag låsa upp dörren till mitt hem. 


Men inget ont som inte har något gott med sig. Man börjar prata med okända. Till exempel den grålätta damen som jag bjöd på en Lindor chokladkula i röran. Och den unge mannen från Mantorp, också i röd jacka som tog rygg på mig (sa han) när jag sprang mellan bussarna för att ta reda på om det kanske var DEN bussen som gick til Mantorp... Och när väl "min" buss kom, satte jag mig bredvid en äldre medelålders gymnasielärare från Boxholm och pratade appar. Jag kände mig nästan energisk istället för trött på situationen! MEN, näe, jag önskar inte att det händer igen - och gör det det utgår jag ifrån att Östgötatrafiken lär sig något eftersom det tydligen är andra gången på ett halvår det här händer... Men det ska jag väl kanske inte hoppas på. Det verkar mer som om dom kör struts-mentaliteten, det vill säga, väljer att inte se att det är ett problem.

19 april - Idag blev det av

Jepp, först promenerade jag bort och tränade på morgonen. Sedan börjar jag med deklarationen, som tog en himla tid utan att jag ens blev helt klart under dagen. Jag vågade i alla fall inte trycka på sändknappen efter att ha lagt in ala uppgifter från bokföringen och gjort mina avdrag. Det får vänta till efter besöket på Kontorstjänst imorgon. 
 

Gillar den här skylten som står i entrén på Mantorp gym.


45 minuters träning blev det idag eftersom jag ökade på övningarna lite.

Reseräkningar för årets utlandsuppdrag låg spridda i rummet under eftermiddagen. Men det är rätt så kul att deklarera, trots allt. Jag gillar nämligen att betala skatt eftersom jag vet vart pengarna går och dom går (för det mesta) till något bra. Men självklart hade det varit kul att slippa nästan 14.000 i kvarskatt.

18 april - Deklarationsdags - inte

Alltså, jag hade ju tänkt börja företagsdeklarera idag. Men jag saknade liksom lusten till det. Så det blev träning, promenad och akut tvätt istället. Det gick det med. 
 

TRX-band ingår i mitt träningspass som förlades till klockan 08.45 idag. En väldigt bra tid.


Först hade jag tänkt promenera på löpbandet men så noterade jag att morgonsolen fortfarande lös, så jag valde att ta promenaden ute istället. Så mycket härligare!


När jag skulle klä på mig och gå och träna idag upptäckte jag till min förskräckelse att jag inte hade ett enda par rena strumpor att ta på mig. Det var ju inte helt bra, det. Så jag ner i tvättstugan och hade en gnutta flax för det var en ledig tid redan kl 11 idag. Så efter promenaden ägnade jag mig åt tre tvättmaskiner. Det var nästan kul! För visst är det trevligt att kunna ta på sig rena strumpor istället för bättre begagnade!

17 april - Efterlängtad favorit

Noterade att tivolit i Mjölby stadspark nu var uppställt och igång. Jag hörde tjo och tjim på väg från jobbet. 
 

Kalasbolagets tivoli stod uppställt. Hoppas det blir bra väder i helgen nu då.


På Ica Supermarket noterade jag att den vita Kindagurkan äntligen har trätt in på scenen igen. En efterlängtad favorit!


Till middagen firade jag ordentligt, med rött fylligt vin och dill- och gräslökschips. Lyxigt och välförtjänt, om jag får säga det själv!

16 april - Kvinnomötesdag

En härlig morgon startade i vanlig tid. Skillnaden var att jag inte skulle till Mjölby och jobba utan till Linköping på frukostmöte med Alice och Gittan. En trevlig tradition.
 


På Scandic City brukar vi ha våra frukostmöten. Dyr men god frukost. Idag blev det ju extra dyrt eftersom jag inte äter så mycket. Men jag fick ju träffa två goda väninnor så det fick vara värt 159 kronor.


I glada väninnors sällskap en stund på morgonen.

Efter frukosten åkte jag hem och tvättade. Per hade messat på morgonen, att han kanske behövde hjälp med Jonzon. Jag fixade därför lite matlådor mellan tvättarna och skrev att jag kunde komma efter mötet i Linköping. Men det visade sig att jag inte behövdes. Så in med maten i kylskåpet igen. Men visst är det skönt att ha förberett maten inför helgen! 
 

Så här fint har barnen målat i mellangången vid tvättstugan. 

Mitt studiebesök i Linköping var på Mjärdevi, närmare bestämt på Teknikringen 6. Ett himla trevligt besök hos Anna-Lena och Lisa på Releasy. Ja, idag blev det en riktig kvinnomötesdag!

Visste du att du kan åka till Mjärdevi från Mantorp, via pendeln till Vikingstad och därifrån direktbuss - och att det tar kortare tid att förflytta sig däremellan än om man till exempel skulle bo i Johannelund i Linköping och åka till samma området? Ja, visst är det galet.

15 april - Översvämning

Ja, idag blev det översvämning både ute och inne. Det mest intressanta var ett badrum som själv badade i nästan en decimeter vatten och när jag öppnade dörren kändes det som en film, när vattnet vällde över tröskeln och ut på parkett. Ja, det kan jag säga, det var en en extra intressant arbetsdag och något jag är glad över att det inte händer varje dag. Det är rätt slitsamt att ösa vatten i en halvtimme...
 

Den här bilden får illustrera dagens översvämning.

14 april - Fin morgon

Det var en stilla och väldigt vacker morgon när jag gick till jobbet. 
 

Svartån låg blank på morgonen idag.


På eftermiddag regnade det dock. Och idag som Karamello erbjöd gratis glass. Jag struntade i att åka in. Däremot bestämde Martina, Milla och jag att vi skulle se över en glass där en annan dag. Det är något att se fram emot ju!

13 april - Felmätning eller minskning?

Mätte idag, dagen efter wrappen. Idag visade måttbandet en minskning - men helt ärligt är jag skeptisk till att jag mätte på samma ställe... Det är ju förutsättningen för att visa ett rättvist resultat. 
 

Nja, jag är lite skeptisk att jag mätt på samma ställe. För visst märker man av flera centimeters ökningar och minskningar när man tar på sig brallorna? Jag är till exempel rätt säker på att jag märker när jag jag;
1, kan knäppa utan att behöva dra in revbena.
2. tappar dom.
Ja, ja. Vi får se imorgon. Då har 72 timmar passerat och jag packar in mig för andra gången med resterna!

12 april - Wrappad

Fick ett tips om en behandling som skulle minska omfång. Och ni vet hur det är, man vill gärna ta den enklast utvägen. Nu har jag ju ändrat kaloriintag och styrketränar, men det finns väl ingen som inte gillar snabba resultat. Så jag tänkte ge detta en chans. 250 kronor kostar en behandling (och "typ två" om du återanvänder wrapen med mindre örter på).
 

Hahahaha. Ja, det är bara att bita i det sura äpplet och acceptera att ens omfång, som ändå har minskat sedan söndagen den 22/3, fortfarande är över en meter...


Med en wrap på magen och en halvliter vatten, passerade 45 minuter i Alice kök.


Och när vi mätte resultatet efteråt hade jag ÖKAT. hahaha Ja, jag säger då det. Men det skulle hända grejer 72 timmar efter wrapen så det är ju bara att hålla koll...

10-11 april - Inställt och inköp

Jobbade igår och idag hade jag träning på förmiddagen. Mycket skönare och jag ska ha det som ambition att köra enbart morgon/förmiddagstider från och med nu. Även om det innebär färre dagar i veckan.
 

Övningar med fotbojan illustreras härmed.

Det var meningen att jag skulle åka till Ljungsbro på ett line dance event med Guyton Mundo. Allt var betalt, vandrarhemsplats var reserverad och fot/benmassage bokad till både mig och Pella. Men när jag kom till stationen kände jag att, nej, det blir inget med det. Det fick räcka med ett träningspass, ett kontrollerat sådant.


Hade jag åkt hade jag nog haft bekymmer med att dansa lagom mycket...

Innan jag vände hemåt (för jag hade ju min lilla shoppingvagn med lite packning med mig) gick jag till Axplocket - och vad hittade jag väl där? Jo, två bra att ha grejer. En cykelväska, modell lite mindre, och ett ihopfällbart ärmstrykbräde. 

Investerade 120 kronor idag och kunde ändå känna mig rätt nöjd med dagen. För vem kan leva utan cykelväska och ärmstrykbräde?
 
Resten av dagen gick till overksamhet. Ja, om man inte ska räkna matlagning då förstås. Det är riktigt motiverande och roligt med den här appen Lifesum (typ matdagbok med kaloriräkning plus att du lägger in din vattenkonsumtion och träning). Den gör att jag äter allt jag brukar göra, bara mindre och det har fått mig att välja mer frukt och grönsaker än tidigare. Känns ju lite sunt, förstås. Och det kan jag säga, det passar mig som handen i handsken. Särskilda dieter göre sig icke besvär här! För vem vill låta bli Lindors mörka chokladkulor? Chips o dy? Stekt potatis i smör? Gräddsås? Inte jag i alla fall :) 

9 april - Jobb och träning

Lite som vanligt var pendeltåget för senat, men det rörde sig bara om ett par minuter och jag hade marginal så jag hann ändå till jobbet i itd. Och idag får ni två foton från min arbetsdag. Det ena är på ett plank som jag inte riktigt vet hur dom tänkte när dom satte upp för i min värld (gillar symetri) så är inte det okej som det ser ut. Och så blir det lite mer blommande lökar och dom växer utanför vårt kontor.


En försening på fyra minuter är okej. Det är värre när dom ställer in tåget helt, vilket händer då coh då.


Alltså, det här planket är INTE snyggt ihopsatt, alltså.

Nu börjar tulpanerna blomma bland krokusen.
 
Efter jobbet gick jag och tränade direkt. Det blev ju en eftermiddagstid och det funkade inte för mig, kände jag. Dels är det mer folk, dels har jag inte en energin så sent. Visst, jag gjorde det jag skulle men inte med entusiasm.

8 april - Vårlök

Idag får ni ett foto på en vårlök som jag fann mellan uppdragen i Mjölby. Det blommar både här och där nu. Det är det bästa med våren, näst efter ljuset som kommer.
 

Blommande vårlök stod fint i backen.
 

7 april - Premiärer

Jag brukar ju alltid ta pendeln till och från jobbet, men det var dags att förnya sig lite och testa något nytt. Så idag tog jag bussen från Mjölby. Det var en rätt så trevlig tur på landet om än lite längre då. 
 


Gick direkt från stationen till gymet. Mycket bättre än att gå hem, sätta sig en stund och därefter försöka gå. Antingen kommer jag inte iväg då, eller så får jag tvinga mig och tycker det är både jobbigt och tråkigt att gå iväg och träna. Ingen bra kombo.
.

En av övningarna jag har fått från PT-Per innefattar något som jag kallar "fotbojan". Fria vikter för insida och utsida lår handlar det om.

Jag hade ett paket att hämta ut på macken, ett par nya Reebok toningsskor som jag ropat in på Tradera förra veckan. Efter träningen passade jag på att gå och hämta ut dom. Och vad möttes jag av? Jo, den stora skylten om Mjukglass. Det var jag allt värd en nu!
 

Kunde ju inte låta bli att bli sugen på en vaniljglass.

Så här kommer bilden på 2015 års första mjukglass. Må det inte bli den sista!

6 april - Tristessvarning

Ja, det var en ganska händelselös dag. Det blir väldigt många sådana numera, måste jag säga. Alltså, det händer ju grejer i livet - men inga spännande eller särskilt roliga saker att skriva om. Numera kan jag ju inte skriva om eller fota det som händer i mitt jobb eftersom jag har tystnadsplikt - och då blir det liksom inte mycket kvar.

Som idag till exempel. Jag gick upp, åt frukost, tvättade fyra timmar, tränade, åt lunch, satt vi datorn, åt middag, gick och la mig. Seriöst, hur kul är det att läsa om det?


5 april - Påskäventyr

Idag hade jag samlat barn med familjer och typ bjudit in oss till Per och Jonzon. Det startade med en träff på Linköpings resecentrum där Milla, Jens tog med Martina och Simon i bilen, medan jag, Chrille, Elton, Naima och Albin tog pendeltåget till Vikingstad.
 

Det var blåsigt och lite kallt. (Just ovanstående foto är taget av Milla Johansson)

Man kan leka och ha roligt i ett stationshus när man är barn. Roligast var reklamskylten som åkte upp och ner, där favoriten var hamburgaren.Snart kom tåget!Turen blev spännande för både stora och små.I Vikingstad stod sedan två bilar för upphämtning. Och så bar det av mot Rappet.Väl framme vid vårt slutmål möttes vi av svärmor Berit som också ville se vad påskharen hade gömt i trädgården. Men först: Lunch!När alla var mätta bar det av ut i trädgården. Det hängde och låg paket i hela trädgården. Alla var namnade så rätt present hamnade hos rätt person, , gammal som ung. Jonzons paket låg däremot inte i trädgården utan var kvar inne. Han blev nog lite avundsjuk för han snodde en av dom pipande kycklingarna och sprang omkring med, bara för att ha något han med.(Just ovanstående foto är taget av Milla Johansson)

Paketöppning!
 


Det hamnade en såpbubblemaskin och en skivavfyrare hos varje familj och det var ju tur det, för det var roliga leksaker för hela familjerna. Han är klok den där påskharen, du. Han vet precis vad som passar alla åldrar!


(Just ovanstående foto är taget av Martina Axelsson)
 

(Ovanstående foto är taget av Milla Johansson)(Just ovanstående foto är taget av Milla Johansson)


Ibland tittade solen fram på oss, så även om det var kallt så tycker vi nog ändå att vi hade tur med vädret! Men till slut valde vi att gå in i husvärmen.

Vi ska väl ha lite eftermiddagskaffe, va?
Foto: Milla Johansson


Per visade sitt tv-spel modell äldre, ja, det är nog kultförklarat. Det roliga i sammanhanget är att det köptes av svärfar. Han hade tänkt sig att hans barnbarn skulle vara intresserade av att spela det när det kom och hälsade på... vilket var helt fel. Jag tyckte Per sa att ingen någonsin hade spelat det. Ja, vi morföräldrar har en massa idéer för oss, helt klart.

Den här dagen var så himla trevlig och rolig att vi redan har bestämt oss för att köra en grill-dag i sommar. Vi ser verkligen fram emot den allihop, vill jag tro. Att ha alla samlade på en och samma gång är allt himla roligt!

4 april - Ännu en dag på gymmet

Solen tittade fram idag. Alltid lika trevligt. Det som saknas är värmen, men den kommer väl. Idag travade jag iväg till gymet igen. Det är ju inte så stort, men det gör att det är rätt så gemytligt, tycker jag. Om du bor Mantorp rekommenderar jag ett studiebesök. Bara kolla när receptionen är öppen. Det är nämligen kodlås och du kommer bara in om du är medlem.
 

Härligt när solen skiner. Visst blir man glad!
 

Du ser ganska mycket av gymet här. Uppe på podiet där jag står, hittar du löpband, crosstrainers, cyklar och roddmaskin. Avdelningen nedanför finns fria vikter och längst in maskinerna. Du ser dörren in till gruppträningslokalen på höger hand. Litet, kompakt men precis lagom gym!

3 april - Sovmorgon, köttbullar och träning

Hoppsan! Det blev sovmorgon idag. Fast det är klart, det var ju långfredag - en av dom tråkigaste dagarna, åtminstone när jag var liten. 
 

Det var ljust bakom rullgardinen när jag gick upp idag.

Idag satsade jag på att rulla köttbullar. Det blev två olika sorter varav en lite nyttigare med spenat, chili och vitlök i. Riktigt goda faktiskt.Vid lunch gick jag iväg och tränade lite sjukgymnastik på Mantorp gym. Hade tänkt hämta sjukintyget som låg och väntade på Vårdcentralen men kom ju sedan på att det var röd dag och det var stängt, så det blev så klart inget med det.

Det var ingen trängsel på gymet direkt, kanske för att det var påskfirande på G.
 
Innan dagen var slut hade jag packat ihop dansskor och lite matsäck. Imorgon planerade jag nämligen att vara med på dansträningen i Norrköping inför Danceoholics event med Guyton Mundy i Ljungsbro. Det var något att se fram emot, nu!

2 april - Kärt barn har många namn

Idag var jag tvungen att fylla på matförrådet. Det blev en promenad till Citygross med shoppingvagnen. Vet inte hur jag skulle klara mig utan den, speciellt nu med mitt ryggont. Men det blev egentligen bara det gjort. För närvarande har jag jämrans tråkiga dagar, upplever jag. Livet är inte sig likt alls...
 

Tog promenaden genom villaområdet idag och den här gången hade Tussilagon tittat upp ur marken i mängder.


Hästarna, som oftast finns längre in i hagarna, tittade ut mig när jag passerade kliniken vid travbanan.


Det blev buss hem från Mjölby köpcenter. Ja, så heter det på Östgötatrafikens hemsida. Det heter Depot Mantorp på skylten och Mobilia i folkmun så det är lite rörigt, det där. Men oavsett namn som fylldes livsmedelsförrådet och jag hade mat för en vecka. Jag kan skatta mig lycklig som har tak över huvud och möjlighet att köpa mat. En härlig känsla!

1 april - Utvärderingar

Jag vaknade som vanligt och tyckte att jag fortfarande var jättesnygg i håret. Vilken tur!
 

Skönt med lite volym på hjässan igen.

Idag var det en väldans massa utvärderingar och träning på programmet. Först åkte jag till Mjölby och sjukgymnasten.


Istället för att bli varmare var det riktigt kallt . Ångrade att jag inte hade tagit med handskarna.

Diagonalt mitt emot min arbetsplats hittade jag "mitt" rehab där jag hade tid kl 08.30. 
 
En och en halv timme var jag där och undersöktes efter konstens alla regler med frågor och rörelser. Slutdiagnosen var att jag har hostat mig till en sprickbildning i en mellankotskiva, en broskmassa som finns mellan diskarna och hon kallade det för diskutbuktning. Brosket omsluter en slags gelé som har till uppdrag att dämpa stötar. Gelén har läckt ut och trycker nu på nerver och det är därför jag har ont och domningar. Sjukgymnasten hittade disken som är påverkad men trodde inte att det var ett fullt utvecklat diskbråck. I så fall skulle jag haft mer ont, förklarade hon. Alltid något, tänkte jag. Innan jag gick därifrån hade jag fått tre övningar; för rygg, mage och framåtfällning i sidled (sistnämnda skulle göra att gelén tvingas in i broskhöljet igen) och en återbesökstid den 13e. 
 
Från Rehab åkte jag till Mantorps gym där jag hade möte med Per, "min" Personlige Tränare från och med nu. Ja, jag bokade faktiskt PT för första gången i mitt liv. Jag har haft tanken tidigare men det känns lite extra viktigt nu eftersom jag  i princip har tre utmaningar framför mig.
Det omedelbara målet är att bli bra i ryggen, förstås (1). Sedan ligger att bli av med min diabetes och höga blodtryck som jag har ätit mig till (2) och så avslutningsvis att omfördela fett under viktminskningen (3). Hos Per var jag på utvärdering ca 1 timme med ytterligare frågor och rörelser. Och när jag lämnade gymmet hade jag fått instruktion på Crosstrainern och löpbandet och till den 7e ska mitt program gås igenom. Men fram till 7e tänkte jag komma till gymmet och gå på Crosstrainern och göra min sjukgymnastik. Det här ska bli spännande!!
 
Då har vi kommit fram till Barbara Goldsmith astrologiska prognos för april och utvärdering av marsOch så blev mars månad för mig
Den 9e skulle jag bli överraskad med något jag inte förväntade mig. Det skulle man kunna säga. Jag var på synudersökning och behövde nya glasögon så jag blev av med nästan 4000. Det hade jag kanske inte hoppats på...
 
Den 11e skulle något explosivt hända vad gäller ekonomi. Det explosiva var att jag hostade mig till en spricka i en mellankotsled, något som gjorde att jag fick avstå från jobbuppdrag, både hemtjänst och transkribering, vilket automatiskt innebär mindre pengar in. Att dessutom köpa mediciner gör en heller inte rikare. Jag har nog aldrig köpt så många dyra mediciner tidigare. Har sökt sjukpenning men har nog inte fattat hur man gör riktigt när man är delvis timanställd, delvis företagare så jag tror jag gjorde fel. Har sjukintyg från 18e i alla fall och skickar väl in det. Sedan är det bara vänta och se vad beslutet blir.
 
Den 21 skulle det bli resa av. Det var väl skogspromenaden i solskenet för någon annan resa blev det minsann inte. Däremot är jag väldigt sugen på att resa och la in sökningar på appen Sista-minuten. Kan man resa på kort varsel blir det inte så dyrt att resa nämligen. Just nu kan du resa till Turkiet och få All-inclusive för under 2495 spänn till exempel (om man reser två stycken då vill säga. Reser man som singel blir det alltid dyrare). Har lagt in sökning från 1 september så får vi se hur det går.
 
Att fundera över relationer var tydligen något jag skulle göra. Den enda relationen jag egentligen har funderat över är den med min hälsa. Och den jobbar jag ju på. Men utan att jag har funderat särskilt över det, har jag skapat ett Påskäventyr och samlat barn med respektive och barn tillsammans med mig och Per på Påskdagens eftermiddag. Påskharen har meddelat att han kommer med presenter. Generöst, eller hur?

31 mars - Krull

Förra veckan vågade jag beställa en tid för permanent och idag var det dags. Här är lite bilder av Annies skapelse av min kalufs. 
 
Jag var supernöjd när jag gick från Zaacks. Nu blir det liksom lite upp till bevis om jag är nöjd imorgon bitti!

30 mars - Jätteuttråkad altså

Vaknade faktiskt när alarmet gick igång kl 5. Jag ville gå upp i god tid innan det var dags att ta pendeln till jobbet. Men jag kunde redan när jag gick upp ur sängen, konstatera att det inte alls var lämpligt med jobb idag. En timme senare ringde jag därför Bemanningen och undrade om jag kunde få anpassade uppgifter men det gick inte att ordna. Dom som jobbar måste kunna göra allt, fick jag veta. Jag blev tvungen att fatta ett tungt beslut. Chansa att jag skulle kunna jobba i slutet av veckan, eller säga ifrån hela kalenderveckan och hinna få goda råd av sjukgymnasten som jag ska till på onsdag morgon, och börja träna. Jag valde att säga ifrån hela veckan. Det skulle bli lättare för Bemanningen att planera om dom visste klart besked och det insåg jag ju.
 
Dagen handlade om vila mest även om det blev en liten promenad i regn också. Upptäckte att man avverkat en bit av skogen av någon anledning. Undrar vad som är tanken.
 

Man har avverkat som en gata bort till industrirerna från mitt i skogen och jag undrar vad som är vitsen.
 
Och så blev det saltade popcorn också. Det ska ju vara ett nyttigare snacks än chips men jag räknade ut kalorier per 100 gram och faktum är att det skiljer inte mycket. 100 gram popcorn innehåller enligt Livsmedelsverket 393 kcal. Lika mycket chips (OLW:s dill och gräslök t ex) innehåller 530 kcal ( men mer fett). Så jag har kommit fram till att jag hellre äter färre chips och gillar´t än äter tråkiga popcorn som bara är torra och salta.
 
Popcorn går att äta fler per gram - men är torra och tråkiga. Då äter jag nog hellre en lite mindre skål chips.

Men det blev ändå en del lyx, skall erkännas. Jag fick nämligen två kakor av Milla i lördags och dom smaskade jag i mig lätt och ledigt efter att ha förbränt energi på promenaden.


Millas hembakade syltkaka och en minibrownie var goda så jag nästan grät.

RSS 2.0