12-13 september - Motala & Mjölby

12 september Motalabesök
 
Även om det var gråmulet kändes det som en bra dag. Idag hade jag dels bestämt med Jenny att jag skulle hälsa på, dels med Lasse som jag också skulle hälsa på. Båda bor i Motala och ganska nära varandra. Men först gick jag upp mot Ekön och tittade på ett bostadsområde som inhyste en lägenhet på Medevivägen. 
 

F d Motala tingsrätt (tingsrätten gick ihop med Linköping år 2002)


Gick Storgatan fram och genade upp vid Lyckorna centrum.


Framme! (Nu fick jag inte den här lägenheten. Stod som nummer tre och bostadsbristen är stor i Motala så det blev inget. Men inte blir jag ledsen för det. Då var det ju bara meningen att jag ska ha något bättre.

Efter promenaden till Medevivägen tog jag bussen till stationen och därifrån fortsatte jag med 304:an till Strandvägen.


Min kollega Jenny bor i ett område ovanför Strandvägen. Här bjöd hon på kaffe och nybakade muffins och efter att ha spenderat ett par roliga timmar här fortsatte jag vidare i livet.
 

Gick längs med Motala ström bort mot Charlottenborg.


Och i Charlottenborg käkade jag min medhavda sallad hos Lasse. Vi har inte setts på typ 8 år så det var ju lite kul. Sedan var det ju det där med området Charlottenborg. Har liksom aldrig tänkt på att jag skulle kunna bo där. Men jag måste nog säga att efter att ha promenerat längs med vattnet, att det är något utav en vinnare. 
 

Det är cirka 25 minuters promenad till stationen och ligger ett stenkast ifrån Motala ström, Göta kanal och sjön Boren.

Och kan ni tänka er att det ligger på gångavstånd till Liverpool?
Nåja, det är en stadsdel som byggdes till brittiska arbetare man tog in för att starta upp Motala verkstad 1822.

 
13 september

En mörk morgon. Den första ordentliga tycker jag nog. Och då måste man ju hitta på något kul. Det blev pendeln till Mjölby och lite shopping på KappAhl. De hade fått in lite 70-talsinspirerade kläder. Det är tydligen poppis nu. Jättekul för en gammal hippie-anhängare :)

Utsvängda brallor har kommit på modet igen. Men idag blev det bara köp av tröjan.

9-11 september - Tillbaka till jobb och vardag!

9 september
 
Jobbade bara eftermiddag så jag hann först spontanbesöka Max och bestämma en dag med honom för att ändra lite på tatueringarna på armarna plus prova lite roliga behå. Har ju gjort mig av med åtta kilo och de jag har har blivit lite för stora... Men näe, det blev inget köpt. Kunde inte bestämma mig vad jag var ute efter för typ.
 


Efter jobbet fick jag en tid att fixa naglarna. Det blev en väldigt strukturerad och händelserik dag således.
 
 
10 september

En intressant dag som började med håravfall med en bit skalp. Det var nytt!
Och att jag hade tacobuffé med mig till jobbet var också nytt :) och lite roligare då.

 
När jag kom hem hade jag brev att hämta ut. Det var det nya DNA testet som ska ta mig tillbaka 180.000 år! Ser verkligen fram emot resultatet.

Vem är min urmoder? Ja, det kanske jag kan få reda på nu.


11 September
 
 
Fint väder på lunchen motiverade mig till en promenad med vilsamma inslag idag. Med jobb till klockan 18 kändes det som en ypperlig idé att få lite sol på huvudet. Dessutom är en promenad bra när man behöver tänka igenom saker. Och just nu måste jag fatta beslut om jag ska flytta till Motala eller inte. Idén är både galen och bra på samma gång...

RSS 2.0