26 juli - En omvälvande dag!

Tränade på Actic på förmiddagen med Banan och Cashewnötter som mellis vid bilen där jag skiftade väska.

.

Därefter hade uppföljande coachsamtal i Linköping - varav två var cancellerade... och SEN kl 15:12 fick jag MAILET jag väntat på och skulle göra att jag ännu en gång stod inför ett viktigt livsbeslut.

Det kan te sig en smula märkligt kanske. Jag som har startat eget igen, ett företag som redan går runt och bär sig självt trots att det bara varit igång sedan mars i år... Och jag har verkligen försökt gilla läget genom att ta lån, köpa bil, skaffa egen lokal, investera i diverse inventarier, köpa marknadsföring - saker som jag troligtvis inte får igen utan måste betala in på nästa år.

Men det mail som kom var från Apollo och erbjöd mig anställning som Rundreseledare/reseledare i Marocko till vintersäsongen! Det är en ny rundresa (http://www.apollo.se/se/vart-vill-du-resa/afrika/marocko/tours/pages/marokkoskongeligehovedstder.aspx). När jag inte har rundresa så jobbar jag i Agadir där jag också kommer bo (http://www.apollo.se/se/vart-vill-du-resa/afrika/marocko/tours/pages/marokkoskongeligehovedstder.aspx).

kl 16.52 hade jag funderat, sagt till Per "Du förstår att jag måste tacka Ja, va?" och skickat iväg svarsmailet. Han tyckte det var lite konstigt eftersom jag tidigare hade sagt att jag bara skulle tacka Ja om jag fått det jag hade önskat från början. Men en kvinna har privilegiet och rätten att ändra sig! Och som Per säger till mig: Man ska göra det man känner för och känner jag för att flytta igen så gör jag det. That's it!

Så nu sitter jag här och säger upp livet i Sverige ännu en gäng på obestämd framtid... Livet är ju HELT fantastiskt!23 juli - blommande liljor

Det var så vackert att det måste bli ett bloggkort på dessa liljor - trots att de är rosa..


22 juli - Elton på besök

 

 


21 juli - Jobb i Motala och Mjölby

Japp idag var det att fara runt.

Morgonen i Motala, och där fick jag en avbokning vilket gjorde att det blev lång väntan. Nästa möte var tre timmar senare i Mjölby. Nu hade jag ändå tur att kandidaten som jag skulle träffa där hade möjlighet att komma tidigare så det blev bara en banan och vatten på parkeringen vid Mjölby Statshus...och utanför bibblan...
20 juli - Artikeln i Stopover är ute nu!

Så konstigt det kändes att se och läsa om sig själv i en glassig tidning som nu ligger ute i flygbolaget Novairs alla flygplan runt om i världen och Apollos butiker i Sverige. Men visst är jag lite stolt också, så klart! Det känns ju alltid trevligt att vara uppmärksammad för bra jobb man gör.

.

Jag sökte KeyStaff (KS) till vintern men fick mail häromdagen som berättade att de prioriterar de som har jobbat sommarhalvåret- och inte ens alla KS som jobbat då kommer få jobb. Det är så det är. Vintern är ingen högsäsong för resebranschen...
Men svaret gjorde mig inte särskilt nedslagen utan det var något jag kallt räknat ut. Då gör man en VARIANT, ni vet. Så jag sökte även som Rundreseledare OCH Reseledare och väntar svar, förhoppningsvis nästa vecka.
Blir det så blir det - och blir det inte så blir det la bara att göra en variant.

Nu ska vi ha klart för oss att det ju inte är så att jag har tråkigt och går sysslolös. Jobbet som coach är jätteroligt! Men jag har insett att det är på fel kontinent. Jag fixar inte klimatet helt, alltså. Och gör man inte det... och inte uppskattar höra beklaganden över snön, kylan, regnet, värmen, luften you name it, det verkar alltid finnas något att vara missnöjd med trots att man inte kan påverka det - ja då finns det bara ett alternativ som faktiskt FUNKAR - och det är att flytta! Superenkelt!

Inte för att familj/vänner kanske uppskattar det men å andra sidan har jag vädligt svårt att de skulle vilja ha mig kvar i ett land som kommer göra mig deprimerad och inte vara Maria Graube...

19 juli - Dags att planera semesterresan!

Så var resan betald till Djerba och det var liksom dags att planera för framtiden. Min tygresväska var nog värme-energi vid det här laget och väskan jag fått av mamma inköpt på Biltema, konstaterade jag vägde runt 5-6 kilo. De som har jobbat med mig utomlands vet att jag ALLTID tjatar om vikten av att inte ha saker som väger för mycket när jag reser. Det får helst inte väga NÅGONTING. Fast det är ju helt omöjligt, förstås.

Vad det gäller väskor så väger hårda väskor mer än tyg. Logiskt. Och jag hade bestämt mig för att köpa en hård - jag vet inte varför. Det är nog bara något jag har fått för mig, tror jag, eftersom jag aldrig har med mig prylar/flaskor hem från utlandsvistelser och BEHÖVER alltså inga hårda sidor.
Aja, nu var det så beslutat och jag började kolla runt på väskor både på nätet och i butikerna i stan. Det finns en hel del som väger under 4 kg men de kostar en del. Hade nästan bestämt mig för en väska i turkos vikt,3,7 kg när jag fick för mig att åka till Gunnes Väskor i Mantorp.

Därifrån kom jag med en röd (kände att jag ville ha ett slags samband med min gamla som ju varit röd) Titan Xenon (+) vägandes 3,2 för det facila priset av 1195:- - och jag var LYCKLIG!Kunde bära den med lillfingret till bilen hehe. Den är inte så stor (67 hög) vilket gör att det är inga problem att klara sig på 20 kilos vikt när man utgår från MIN packlista för resväskan och en veckas semester. Jag är PROFFS på att ha med mig det jag verkligen behöver. Så här ser min Djerbalista ut till exempel!


KLÄDER

KEM
1 trosa

schampo
1 par
strumpor

tvättmedel
1 behå

1 linne1 blus1 hood

1 shorts1 kjol

1 bikini1 handduk
Snorkel/mask


1 gympadojor1 träningsbyxa1 träningstopp1
sportbehå
(När jag är borta ett halvår lägger jag bara till lite mer underkläder och ett par toppar. När jag har varit borta så handlar det ju om jobb i uniform så den ska ju också med. Behöver man mer kläder så köper jag på plats.

Men så har man ju grejer i handbagaget (ryggsäcken) också!

HANDBAGAGE
Cig-asken
Djerbainfo
Uppblåsbar kudde
Pass
Biljett
pengar
Swedbankkortet
Mobil- gamla
Laddare
Kamera

NECESSÄR
tandborste
tandkräm
deodorant
dagkräm
lotion
tvål
trosa
strumpor
topp

Och när jag är borta halvåret så finns där också min lilla netbook och nästa gång jag åker ut så kommer min USB-fläkt med också!


Mer behöver man inte. Blir så fascinerad av att så många packar med sig bra och ha saker som de sedan kommer hem med och aldrig använde! Ett himla släpande blir det... Inget för mig!

Ev
Snorkel/Mask

15 - 18 juli Promenader med stegräknare!

15 juli

Nu har jag fått kläm på Sveriges årstider:
4 månader vinter
3,5 månad vår
1 månad sommar
3,5 månad höst

Vilket märkligt land!

Här är skörden från denna dags åskskur..


16 JULI - PROMENAD drygt 8400 steg t o r Vikingstad och Vikinghallen

Jag är redo med håret i knut på huv'et, iklädd shorts och sportbehå med Tshirten i bältet. Man måste ju se lite städad ut när man kommer till affären, tänkte jag.

Resterna av vintern ligger fortfarande kvar på sina ställen. Här en sommarblomma till bakgrunden av en snöpinne.Sädesfälten är, på sina ställen, mixade med vackra ogräset Blåklint
...

Och ärtfältet blandat med Kärringtand...


Min shoppingtur slutade med deo till träningsväskan och lotter som jag fått på kupong för Ica-kortet!


På grusvägen stannade jag och plockade ett par smultron. De kunde kanse ha varit LITE mer mogna...


14 juli med träning och 15 juli med bilstereo

Japp, jag hade möten i Linköping på onsdagen
14 JULI
vilket gjorde att jag lätt kunde smita in på Actic och träna och lägga mig i solariet en sväng. Kände mig väldigt nöjd och glad efter detta, nyduschad och klar!15 JULI
Farväl resväska - välkommen bilstereo

Skulle jobbat i Mjölby idag men mötet avbokades.
Det gjorde inte så mycket för då fick jag en röj-dag. Jag samlade ihop en massa gamla förpackningar m m som jag tänkt vara bra att ha men eftersom jag lever efter filosofin att det inte är värt att samla på sig en massa bara för att ha till senare (som nästan aldrig kommer) så valde jag att fylla bilen och åka till Gärstad.
Jag tog också med de grejerna som Milla för länge sedan plockat ihop till Myrorna.

Äntligen fattade jag dessutom beslutet att kasta min gamla röda tygreseväska. Det kändes lite som att förlora en vän. Den har varit med om så mycket tillsammans med mig de senaste tre åren...


På morgonen hade jag mailat med Classe på Elektronikmontering om bilstereo. Bestämde mig igår att nu får det vara bra med kassettbandspelare, adapters och lös CD-spelare i bilen. Nu skulle här in en bilstereo med CD och USButtag! Så på väg hem från Gärstad svängde jag in för att prata lite mer om stereon han rekommenderat tidigare.  Men det slutade med att han monterade in den på stört! Det var inte helt enkelt. Jag hade en originalstereo som var fastskruvad. Men det löste Classe, så klart! Tack snälla för hjälpen!!!

.


13 juli - Orosmolm på himlen

Vi har haft fint och soligt ett par dagar men den här kvällen började det dra ihop sig. Fast det blev inte så mycket mer sedan.

.

12 juli - Jobbcoaching i Motala

Idag begav jag mig till grannstaden och min gamla hemort, Motala. Bodde där i tre år och Martina föddes där.

På lunchtimmen passade jag på att åka ner till Varamon en sväng och kollade in hur många som var på stranden på ett av de mindre kända ställena. Och inte var det många inte.

..

Fast det kom ett gäng när jag gick därifrån för att besöka vännerna Kicki (som jag gick gymnasiet med) och Janne. Åt min medhavda lunch där och gick sedan och kollade in deras husbil som de köpt för pengarna de fått för hojarna de sålt. Den var jättefin. En sån skulle jag kunna tänka mig BO i permanent. Man blir lite som en snigel med huset med sig hela tiden. Snacka om praktiskt!De skulle åka ut med bilen utan direkt mål och jag kände ett stygn av avundjsuk. Men det var som vanligt jättekul att se dem. Det går en massa år emellan.11 juli med Hazard och kalas

Denna dag fylldes med en massa roligt. Det startade med hazard hos Tina i Nykil!

Vi samlades vid Vikingstad station...

.

och anlände så småningom, som vanligt förväntansfulla, i Hörna.

.

Kampen om sexorna och paketen började!

.

.

.

Till slut hade alla fått paket - utom jag vilket så klart innebar att jag fick ta de sista två paketen på bordet!Vi studerade vad vi hade fått innan vi tog paus.I fika/matpausen åt jag min grekiska sallad med kyckling före Tinas hemmabakade kaka som var supergod coh ingenting kvar av när pausen var slut. Nu var vi alla laddade för omgång numero två!

..Sakerna åkte fram och tillbaka och favoriterna blev stenar som det stod SMILE, LOVE och FRIENDS där jag vann den med vänner på!

Den som vann mest denna Hazarddag var Anna som var så HÄR glad!Vi andra fick nöja oss med något färre saker.. men vi var glada ändå!

...

Och värdinnan fick nöja sig med en av stenarna och en minibörs i rosa!
Tack Tina för en härlig eftermiddag!
Efter Hazarden åkte jag och Berit hem till Milla, Jens och Elton. Det var Jens födelsedag. Vi fick privilegiet att möta hans närmaste! Dessvärre blev korten jag tog inte så bra så det blir inga bilder från kalaset. men vi VET att vi var där hehe.10 juli - Mullsjö!

Gick upp som vanligt vid fem och satt i bilen packad och klar vid typ tjugo i sju. Det var dags för en utflykt till Mullsjö för att träffa Pella och Inka.

Jag var framme vid nio och då väckte jag dem genom en telefonsignal och frågan om vilken stuga de sov i. De startade således dagen "tidigt".

Här är bilderna från dagens eskapader!

Pella med frukostkaffe


Johan Peter Eva käkar också frulle

Det var ju linedanceweekend denna helg. Men jag valde att sitta med vattenflaskekorken och lukta på nyinköpta brassestolen, jag! Men andra dansade!

.
Pella, Peter, Ida och Johan dansar något...         Eva, Pella, Peter, Johan och Anna syns dansa härMan kan dansa o röka samtidigt om man är utanför dansgolvet, menar Inka och visar prov på denna färdighet


.
Sheriffen Rolf och Cennet som fixar med HSLD

.

Eva, Johan och Anna dansa Lollipop     Pella och Inka stegar ett alternativ till Cowboy Up


.
Eva och Peter har börja med West Coast Swing... medan Johan och Anna håller sig till Line dance.


Lite vila blev det också emellanåt för dem...

.

Och ett dopp blev det också. Och det var badtemperatur vilket innebär typ 21 grader iallafall. Batterierna i kameran tog slut när jag skulle ta kort på Inka...

.

Lunchpaus och lite mer dansiakttagande....
Ida, Annsofie och Johan syns     Split floor? Pella dansar något iallafall coh Eva, Ida och johan ser ut att vara på väg någon annanstans.


Och två omgångar med uppvisningar ifrån tjeckiska danslaget

.

.

Det var tänkt att jag skulle bli kvar men jag valde att åka hem på kvällen.
Börje tog emot mig när jag kom hem. Per och Jonzon var på landet, ju!


8 juli- Jobb i Norrköping (m m)

Denna dag var det jobb coachning på Norrköpingskontoret. Innan det svängde jag förbi Eva Ferm (http://www.evaferm.com) för QXCI-SCIO undersökning.Spännande att bli fastspänd. Kändes lite Matrix hehe Så där snygg var jag (plus band runt fötterna som inte syns) i en och en halv timme! Det var undersökning och behandling av energibalanser. Har inte märkt något än men varför förkasta något som enbart är, för en själv, okänt? Många är hjälpta av det!


På hemvägen tog jag en sväng in till Norrköpings CityGross för att köpa en eldriven kylväska till bilen. Men de var så klart slut. Kostade bara 399:- så det är inte så konstigt. Däremot fann jag en rolig maskin vid kassan. En cigarettmaskin. Man väljer cigarett genom att trycka på en knapp och därefter kommer det ner genom ett rör ner till kassörskan. Bra idé. Inga lyft ovanför huvudet längre!5-6 juli - MP visitkort och Jonzon

5 JULI
Denna dag hade mina visitkort kommit till Manpower. Bara att ladda väskan med en binge och vara redo att jobbcoacha.6 JULI
En dag med Jonzon.

.
På väg till posten                          vid soffan

.
i skogen

i sängen


i bilen (han har flugfobi och gömmer sig där han kommer åt...)


2-4 juli Äventyret Sas med snits

FREDAG 2 JULI

Min morgon startade med att jag packade det sista. Och innan jag satte mig i bilen, redo för Äventyret med Martina, hade jag även skickat in min ansökan för höstens eskapader. Mer om det vid annat tillfälle, för nu är det annat äventyr som ska beskrivas.

Per målade huset när jag lämnade Rappestad. Solen sken och jag kunde känna endast en lätt bris. Tänk, om man ändå kunde varit hemma i solen. Fast å andra sidan så ligger jag ju inte och pressar längre. Det har jag tröttnat på så jag kunde lika gärna sitta i en bil med AC.

Så begav jag mig så till Linköpings stad för att hämta Martina. Hon kom pigg, glad och förväntansfull ut från porten med vattenflaskan i högsta hugg! Och ingenting av det här verkar så märkvärdigt och det är väl så. Man måste vara med och UPPLEVA äventyr med Mamman.


Hon fick sin CD-skötar licens för att ha rätt att sköta musiken under resan. Dessutom utdelades Äventyrs-CDn med blandade låtar som alla indikerade något om Äventyret som ju faktiskt var hemligt...Så kopplades CDanläggningen in och CDn skrålade ut första låten: Ted Gärdestads "Oh, vilken härlig dag"


Vi svänger ut på motorvägen och sätter på AC Basic.

.

Resan förlöper mycket väl. Vi stannade för en mellis/frukostpaus straxt före Huskvarna.

..

Under vägen hade CDn börjat bära sig märkligt åt. Den hackade i låtarna och hittade inte låtarna. Märkligt fenomen. Detta löste vi med att åka in till A6 och besöka Elgiganten, On Off, Siba. På sistnämda minivaruhus inhandlades en ny CD för 499:- och CD-ansvarig kopplade in den.

..

.

Nästa projekt blev att åka tillbaka till Elgiganten och köpa Olympus digitalkamera för 699:- (i blått). Som hittat! Martina kämpade väl med att få upp förpackningen med minneskortet... Och kameran förvandlades sedan till nya leksaken!

..

Sen var det ju det där med att välja resväg. Jag hade tänkt svänga av E4an och ta den mindre vägen till dagens mål. Men den avfarten missade jag och vi hamnade i Helsingborg. Då bestämde jag att Danmark kunde vara trevligt att besöka! Vi åkte till färjan, fick biljetter och bestämde mig då för att Okej, vi tar båten över men så åker vi till Köpenhamn och tar BRON tillbaka till Sverige! Sagt och gjort. Så fick det bli. Det var bara att öppna plånboken och pyttsa för detta infall!

Färden tar 20 minuter och det vi hann var att lämna bilen, gå ut på däck för en rök och leka med kameran och sen ett toalettbesök.

..

Väl framme tog vi lilla vägen mot Köpenhamn och hamnade i Fredensborg där vi hittade ett av de miljoner Nettobutiker som du kan hitta i vårt grannland.

På Netto köpte jag en Cabernet och två olika flädercider. Martina köpte några öl och några cider hon också. That's it. Martina visste ju fortfarande inte vart vi skulle... och att det skulle bli mer tillfällen att handla. Å andra sidan hade hon ju inte med sig värsta förmögenheten och hade alltså inte planera ATT handla något på äventyret.

Sen var det ju det där att hitta ut från Köpenhamn till Öresundsbron. Det blev spännande. För nu hade jag bestämt mig för att hitta en IRMA-butik. Men se det var inte helt lätt.
Vi åkte... och åkte... och åkte. Och vi kom längre och längre in i Köpenhamn. Skyltarna med E6 och E20 var för länge sedan borta. VAR VAR IRMORNA???

Så plötsligt såg jag skylten på helt fel håll där jag stod i filen som bara fick svänga vänster!
"Nej, nu j-ar" skrek jag, medan jag svängde vänster till nästa korsning. Där jag gjorde en U-sväng bara för att upptäcka att jag inte kunde svänga mot Irma utan var tvungen att åka till höger, därifrån vi kom.
Men nu var det bestämt. VI SKULLE TILL IRMA! Jag svängde igen, åkte in på en mindre gata och ytterligare en U-sväng gjordes. Jag la mig i Rakt-fram-filen... och straxt var vi framme! Och jag var lycklig. Där strosade jag omkring med min vagn med en blå pinne rakt upp så man lätt skulle hitta mig ifall jag kom vilse och jag kände mig lite som en 6-åring!

.
(Foto: Martina Graube)

Iväg från Irma mot Köpenhamn kom vi med Röd Pölse, varsin platta öl och inget mer!

(Foto: Martina Graube)

Med denna last fortsatte vi sökandet efter skylten som talade om för oss att vi var på rätt väg. Det tog ett tag (läs en timme)... och vi for snart in i tunneln mot Sverige.
..

Väl i Sverige var det dags att dela ut Äventyrsbladet som skulle avslöja vårt typ slutmål.

.,.
(Foto: Martina Graube)

Martina lade pannan i djupa veck och kastade sig över labyrinten som kunde generera 10€ i plånboken om hon hittade till mål, något som gick snabbt.
Under tiden styrde jag hjulen mot Trelleborg där vi sedan checkade in på Night Stop, ett ganska schysst vandrarhem! Martina var tveksamt överlycklig att det inte var något lyxhotell (INTE alls faktiskt!). Jag packade upp min enorma packning och insåg att jag verkligen är proffs på "Travel light".

.

Vi lämnade Nigth stop och gick in mot stan. Vi hittade Q8, terminalen, och restaurang Karavelle- allt på gångavstånd. I LIKE!
Hela dagen hade vi tänkt köpa Cig men något hade dykt upp hela tiden så vi hade glömt det. På vägen  svängde vi in på Q8 där Martina slog på stort och köpte två paket och var så här glad...

.

Martina var inte hungrig och tog en Cola medan hon lekte med kameran lite.

..

Jag åt förrätten chiliräkor med vitlöksbröd. Och minnen från restaurant Kleopatra i Votsalakia på Samos landade i min hjärna. Det här var också gott. Skillnaden var storleken på räkorna...På vägen hem hamnade vi på Q8 igen. Den här hade Martina kommit på att hon behövde ladda på sin mobil.

Under dagen hade min kamera blivit märklig och tog bara suddiga kort. Kunde la bero på att jag måste trycka på alla knappar och testa en massa grejer medan Martina hade lämnat originialinställningarna utan påverkan. Men när vi kom tillbaka till Night Stop försökte jag knäppa lite bilder och fick till slut ordning på produkten men höll på att bli galen på kuppen

.
.

Så hade det då blivit kväller. Martina menar att hon har svårt att sova vilket gjorde att jag investerade 14 kronor i BÄSTA sömnpillret ever, som jag tror. Tidningen HÄNT Extra! Själv somnade jag som vanligt efter att ha lagt ner huvudet på kudden, d v s inom fem minuter.Somnade gjorde vi! Och dagen efter var en annan dag! Nämligen Lördag!

LÖRDAG 3 JULI

Frukost på sängkanten: En macka med bacon och champinjonröra, egenhändigt producerad. Martinas frukost= ÄppleMER

.

Pass, biljett och pengar låg ordentligt i ryggsäcken.Dags att bege sig till båten bara då!

.

.


Och man kan lite säga att det är att den här dagen inte ALLS blir som jag tänkt mig haha Häng med här!

Båten var liten. Allt finns på entrédäck: Restaurang, fik, vilorum, soldäck och en lite taxfreebutik.
Men vi startade med en båtfrukostbuffé för att ladda för dagens eskapader som låg och väntade på oss. Och VAD som egentligen väntade oss visste vi inte. Vi trodde att vi var på väg till Sassnitz för att shoppa loss!

.

Sen var det dags för Yatzyturneringen... Omgång numero ett! Kampen var hård och spänningen var Oliiiiiiiiiiiiiiiidlig.

.
och den glade förloraren vann 500:- i tröstpris. Priset sponsrades av Marianne Axelson (=mormor)

.

Dags att langa fram Båtshopkatalogen. Vad fanns det att fynda? Inte mycket, faktiskt!Men vi tog självklart en tur in - och kom ut tomhänta. Vi skulle ju handla i Tyskland, hade vi tänkt!

.
.

Vi närmade oss sakteliga kusten. Det tar trots allt 4 timmar att komma över till den tyska sidan. Här är en vy över det populära utflyktsmåleet Kap Arkona, 45 m höga kritstensklippor som ön Rugen är kända för.
I Sassnitz (Äventyret SAS med snits fattar ni nu va?) möttes vi av fyren vid hamninloppet...

.

Och vi vände sedan förväntansfullt blicken mot land och försökte spana in Bordershopen... som såg försvinnande liten ut. Jag sökte förtvivlat över flera våningar och uteservering... Vi sulle vi ju vara  i är fem timmar, hade jag tänkt. Äsch, tänkte jag. Den SER nog bara lite ut. Den är nog större när vi kommer ut!Vi tog vår lilla packning och gick ut från båten och följde skyltarna... fortfarande förväntansfulla!Vägen tog oss mot hissen... ut från hissen...och vi fick våra Bordershop-pass av en gränsvakt. Där försökte vi också få loss en vagn utan att lyckas... Det stod att den tog en 10-krona eller 1€ men ingen av dem funkade och han som gav oss biljetten visste ingenting om det där.


Vi struntade i vagnen och började sakta gå mot ingången bara för att konstatera att den däringa Bordershopen verkligen VAR så lite som den sett ut att vara på håll!!! Och när vi om in upptäckte vi att den var i storleksordningen Systembolaget i Tornby. *Asgarv*.

Vi tittade på varann mellan ölflaken... Här skulle vi vara i fem timmar hahaha. "Vi kan åka in till Sassnitz" föreslog jag men Martina var mer inne på att åka tillbaka direkt. Beslutet fattades på fem röda. hahaha vilket innebar att vi snabbt gick ur butiken, tog hissen tillbaka upp, gick till informationen och fick boka om biljetten vilket innebar att vi hade 15 minuter på oss att gå till båten. hahahahahaSå en kvart senare satt vi och asgarvade åt allt ihop... Tittade på vår packning och de andras (de som hade vetat mer än oss och förmodligen förbeställt) och hade fyra timmars båtfärd att vänta ännu en gång.

.

Så gick då båten tillbaka till Trelleborg.

.

Och vi fortsatte skratta åt "Äventyret Sas med snits" som blev "Sas med miss" istället hahaha Men hallå, det är ju såna grejer man minns ju! Jag lyckades ju överraska mig själv flera gånger under den här helgen så det blev ju himla roligt även för mig, typ.

..

Satt en timme i solen sen ville dottern gå in för det var för varmt (! - Men kan det BLI för varmt?)
Vi gick till restaurangen ännu en gång men nu var det Lunchbuffé som stod på menyn. På tallriken hamnade en fiskfilé hos mig och en Schnitzel hos Martina. Som vanligt vid buffé tog man för mycket och fick lämna...

.

Innan vi lämnade restaurangen var det YatzyTime igen. Och jag vann 2 av tre omgångar IGEN. Gick ju bra det där!


Sen var det ju det där med shoppingen kvar då. Själv hade jag ju fått uppdrag hemifrån och kände att jag måste ju ha med mig grejerna trots allt... Det var kanske 1,5 timme innan vi var tillbaka i Trelleborg som vi tog oss samman och gick till butiken på båten. Jag fick plats med mina flaskor i min ryggsäck och kände mig ganska nöjd med det. Hade säkert kunnat ta en kartong öl men kände att det var inte riktigt min grej att shoppa och dra omkring på en massa så jag hoppade över det. Kanske för att jag inte dricker särskilt mycket öl, vad vet jag. Det blev Martina som köpte på sig lite istället.

.

Denna packning blev föremål för diskussion som efter 15 minuter slutade i att packningen låstes fast under som föreslagits från starten...

Men jag hade mer på min lista som jag inte handlat första omgången så jag gick tillbaka in bara för att mötas av ett galler in till alkoholen och plastövertäckta cigaretter! Vi hade hamnat på svenskt vatten! haha ja, inget blev som det var tänkt, minsann.

Vi kan väl säga att vi inte var som alla andra denna lördagen. Vi var dem med minst packning., De andra hade säckkärror fulla... Men vem vet- vi kanske hade haft roligast?


Vi drog "hem" vår enkla packning, la in på rummet och tog bilen en sväng. Det blev besök på Kämpinge där man kanske måste kämpa sig till för att komma in eller bo kvar...

.

och till Vikingabyn vars marknad var slut när vi kom (så klart!)  Orka!


Vi åkte hem därefter och tog en promenad genom centrum och hamnade även denna kväll på Karavaller.


Dagens besök slutade med en förrätt bestående av Lufttorkad skinka och sallad (för mig). Martina satsade på det vanlig om kvällarna på tomt bord...

.

Jag satsade på liten öl medan Martina tog stor - och fick dela med sig!


När vi var nöjda vände hemåt och drog sista Yatzyomgången. Denna gång var det lite svårare. Vi körde i ordning. Det var ju ett dumt påhitt eftersom jag förlorade då!Natten kom och gick ännu en gång och det blev...

SÖNDAG 4 JULI

Martina låg kvar i sängen men jag åt min nödvändiga frulle i matsalen en trappa upp.

..
Det enda jag saknade var tomaterna...

Dags för avfärd. Martina fyllde på sin vattenflarra med vatten ur kran. Och av minen och utropen blir det nog ingen flytt till Trelleborg som övervägdes dagen före.


Nu var det inte mycket kvar av Äventyret. Kvar hade jag Äventyrsgolfen i Jönköping - som inte blev av. Martina ville direkt hem. Hon längtade la efter Knutte...

.


Första stoppet efter Jönköping planerades lunch på Statoil. De gör reklam för lite nyttig mat och på skylten står "Alltid på Statoil" under den varma kycklingsmörgåsen. Men den visade sig vara slut så det blev ingen lunch där - bara ett toalettbesök.Stoppade en gång till, vid Brahehus, där vi hoppade in på Preem för lunchköp. Jag lyckades köpa Take away Nudlar och kyckling som Jonzon snodde åt sig när jag kom hem, likt blixten slår ner i ett träd. Martina, hon höll i en sallad i ett par minuter, ställde tillbaka den och gick och satte sig i bilen. Och där slutade den roliga Äventyret vill jag påstå. Resten blev bara en transportsträcka hem, faktiskt.Det var Äventyret Sas med snits, det. Det kanske verkar lite trist när man läser om det - men som jag beskriver i början - man måste UPPLEVA äventyr för att fatta vad som händer och sägs, helt klart.

Fridens liljor!

M


innan vi vände hemåt och drog sista Yatzyomgången. Denna gång var det lite svårare. Vi körde i ordning. Det var ju ett dumt påhitt eftersom jag förlorade då!

1 juli - Fotspa hos Gittan

Jag bjöd med Milla och Elton till Gittan. Hon hade arrangerat Partylite fotspa. Vi hade med oss egna handdukar o baljor och fick sedan prova produkterna.Vi var ganska många tycker jag. Kände igen ett par stycken, bl a Annette som vi hade sällskap med till salladen.


Elton nöjde sig ganska bra med kvällen. Trots att jag inte hittade hans vita strumpor i väskan...

..


En trevlig kväll!


29-30 juni - Elton och Milla övernattar samt morgonpromenad med Jonzon

Milla ville komma hem och sola så hon och Elton kom och sov över.

 

.

 

Dagen efter denna soldag vaknade jag tidigt och tog en härlig morgonpromenad med Jonzon.


..
29 juni med Milla och Elton

.

Den 29e juni var nog iallafall sista besöket på Ortopeden. Den som opererade mig konstaterade efter att ha studerat mina röntgenbilder och min fot att jag har normalt ont och ska lyssna på när foten vill ta det lite lugnt. Och så får det la bli, då!

Hämtade Milla och Elton på hemvägen. Det var solning i trädgården och grilla lite senare. Och jag är ju inget grillproffs och har aldrig varit. Men Per hade målat hela dagen och sedan klippt gräsmattan så jag tänkte ändå vara lite hygglig och låta honom slippa greja med det där. Jag har snittat kycklingfiléer, köpt Grilloumi för första gången och vi skulle ha potatissallad till detta. Resultatet blev något som mer liknade kolbitar och Grilloumin smälte (fast det står att det inte gör det). Vi har en Webergrill som är världens drag i. Per sa till mig att man är tvungen att kväva grillen med locket för att inte bränna vid. Jag var väl inte så duktigt på den biten, uppenbarligen.Milla fick för sig att sortera suddigummin. De 100 blev sedan 50. De hade kladdat ihop. Det är ju några års samlande i den där glassbyttan...

Och Elton var med och sov över så klart! Han fick en Speldosa av Morfar Per, något som snart blev favoritleksaken!

.


25 juni Midsommar!

Midsommarfrukost. Knaperstekta bacon med ägg och körsbärstomater!

.

.

Svärmor och svärfar kom ett par timmar och fikade och åt midsommarlunch. De vill iegentligen nte vara med på bild (och inte Per heller) så ni får se lite ryggar bara...)

.

..

.

och som vanligt kryllar det av vinbärssnäckor. Fast vi väljer att inte äta dem... Det tar dels för lång tid att få dem ätliga (de ska matas med sallad flera veckor), dels är jag inte så vansinnigt förtjust i sniglar med vitlökssmör. Så trots att de är den delikatess får de föröka sig och njuta av grönskan på landet i frid och fröjd.
RSS 2.0