19-20 september- Kairo två dagarsutflykt

Kario 2 dagar. - Bilder kommer

 

Med start kl 02.10 kom vi iväg med bussen från vårt hotell. Arabia.

Det blev inte så mycket snack på bussen. De flesta var trötta. Jag, som är morgonpigg hade emellertid vaknat till liv och hade lite svårt att somna, måste jag säga. Och det var 7 timmars resa. Trist!

Men morgonen kom o jag kunde glänta lite på gardinen och se när vi passerade s k Checkpoints och passera förbi öknen.

 

Så komvi då fram till Kairo och körde förbi De Dödas Stad. Det var där berget hade rasat härommånaden och månniskor hade omkommit under massorna. Lite tragiskt att tänka på, faktistk.

Det är många som bor där. Det är de fattiga och utstötta. Men de har egna poliser, lagar och skolor. Jag tror egen sjukvård också men jag är inte säker.

 

Vårt första stopp var Moskén. En del fick ta på sig snygga gröna caper eftersom man måste täcka armar och ben för att få komma in. Dessutom fick vi ta av oss skorna och lägga den utanför. Det är viktigt att man lägger dem med fotsula IHOP och inte uppåt. Det sistnämnda är som att sparka Gud i ansiktet...  Inne i moskén låg XX i sin sarkofag.

 

Kairo är en grå och ganska smutsig storstad.

 

Och med en UNDERBAR trafik. Filkörning, det vet de nog inte vad det är och många bilar är det.

 

Vi ¨åkte sedan buss vidare in i stan och passerade en hel del vackra byggnader.

 

Så kom vi då fram till Egyptiska Museet där vi blev guidade runt och fick egen tid på våningen med Tuthankamoms föremål som fanns i hans grav när han hittades av Howard Carter 1922. Därefter gick vi ut en sväng och tog lite kort utanför. Man får inte ta kort inne...

 

Vi stoppade en kort stund på El Kahlili, den stora bazaren – ett paradis för en sån som mig. Det är inte att jag handlar en massa, för det gör jag inte. Men jag gillar att gå där och insupa atmosfären, liksom.

 

Innan Ljusshowen vid pyramiderna checkade vi in på hotellet vi skulle bo på. Ett helt okej hotell som låg ganska centralt. Jag, Jonas och Anna gick in till affärsgatan där vi shoppade lite. Jag köpte ett par Nikegympaskor och en tröja. Summa? 270 Egytiska pund, typ 300 spänn. Och det var i märkesbutik – inte kopiastånd i bazaren.

 

Ljusshowen hade alla sagt var så fantastisk. Jag tyckte att den var fin och intressant men inte så mycket mer. De hade sagt att Sfinxen skulle prata och då hade jag ju föreställt mig att hans mun skulle röra sig – o det gjorde den ju inte. Och det satt jag o väntade på hela spelet haha

 

Det var gemensam middag efteråt och sedan sänggående.

Nästa dag stod Pyramiderna  Giza och i Safaga på schemat.

 

När vi åkte kunde vi se många minareter där böner ropas ut 5 gånger per dag, dekorerade hus och kvinnor som bar frukts på huvudet,

 

Resan kan man säga avslutades på en båt som låg på Nilen där vi bjöds på buffé. Sen åkte vi hem till Hurghada igen.

 

Jag gillar Kairo. Det är en kaotisk stad på många sätt och det måste man gilla. Men här finns så mycket att uppleva att jag varmt rekommenderar dig att åka om du vill uppleva något annorlunda!

 

 

 

 

 


18 september. Simtur, sol, hotellvisning, Seascope.

Började dagen med en rejäl hotellfrukost och gick sedan och simmade 200 meter för att avrunda med 30 minuter i en solsäng.Sen delade Isis och jag en taxi till kontoret där vi sedan åkte på mer hotellvisning i Makadi Beach.
På eftermiddagen åkte vill till Hilton och fick åka med en båt ut på revet som har fantastiska koraller och fiskar.

.

.

.


Båten hade glasrutor i skuffen där vi kunde sitta och titta ut på fiskar och koraller. Det ser inte särskilt kul ut på bilderna men miljön här är faktiskt fantastisk. Vi var emellertid lite ledsna över att varken sköldpaddor eller delfiner sågs i närheten.

17 september. hotellvisning och flytt

Idag skulle vi besöka 7 av våra hotell och flytta.

Men igår fick jag reda på att jag ska bo på hotell Arabia. Samma hotell där jag bodde på Guideskolan. Suveränt!
Med iallafall halvpension - när jag är hemma. De andra skulle få flytta till lägenheter mitt i Sekalla - inte dumt det heller. Men de har ingen pool o inte nära till havet hahaDeras väskor lastades in i minibussen som skulle ta oss runt i Hurghada - och detta skedde på ett något annorlunda sätt - genom fönsterrutan...
Hela dagen gick till hotellvisningen och när jag kom hem var det horisontalläge.

16 september- TÄVLING!

Frukost med Lotta på Arabia med hela gänget. Där fick vi ett uppdrag - vi skulle ha en skattjakt och delades in i två lag.
Jag tillhörde Team 2. Det första kuvertet tog oss till en station och där fick vi nästa uppdrag.

Det första var att göra en intervju med Mrs Ute på Arabia som arbetar med Guest Relation. Och efter en intervju där hon fick svara på frågor fick vi nästa kuvert som tog oss till revet utanför Arabia. Där skulle vi låna snorkel grejer och låta någon ta bilder på oss i fyra formationer.
1.  Alla i vattnet och visa allas simfötter! - Fotografen missade att vi bara hade 6 fötter uppe. Men aja. shit happens!2.  Två av oss skulle göra Skottkärran i vattnet. Jag är under vatten och Malin håller.3. Snorkling under vatten- ståendes4. Apollodansen liggandes i vattnet - Den var inte lätt den!Det var uppdrag nummer ett.
Uppdrag nummer två var att ta sig med Yalla Yalla buss till Style Jewellery och ställa frågor till Josef som äger butiken. Innan vi fick kliva av bussen skulle vi ta ett kort på chauffören.

..

Hos juveleraren fick vi uppdrag 3 - Åk till Hard Rock Cafe, leta upp Mohammed och bind honom (fast det var ett skämt läste vi sen...) Men vi bestämde oss för att göra det ändå och Isis håller fast grepp i repet.. Vi tog en gruppbild på alla som jobbade och jag fick allas autograf på armen som minne haha

.Nya uppdraget var att ta oss till Colona Dive centret. Det är där jag kommer ta mitt dyk-cert. Här är mina medtävlare Malin, Henrik och Isis.


.

Och här är dem som förmodligen kommer vara inblandade i att jag tar mitt Dykcert.
Dorotha, Malin, Anna, Kimmo och Roger  - och jag förstås!

.

.

Här fick vi vårt nästa uppdrag som var att ta oss till Klubben Hed Kandi
Här skulle två oss dansa runt en stång och det blev Henrik och Malin som fick detta ärofyllda uppdrag.Och så skulle vi dikta ihop en sång om dagen som skulle ta max en minut.

På kvällen var det samling med andra gänget på Restaurang Bodiehn's med Kamel på meny och där fick vi redovisa vad vi fått ihop under dagen- och Team 1 VANN. Kan ni fatta?!
De som slog oss var från vänster Anna, René, Jonas och Orsolya
15 september - Lokalkännedom med nya kollegor!

Under frukosten fick jag se fina "skulpturer" av melon

.

Jag, Isis och Anna gav oss ut på stan för vidare lokalkännedom och hamnade bland annat både i den inhemska bazaaren (som vi senare blev avrådda att besöka efter mörkrets inbrott. Det kunde vi nästa känna när vi gick där på dagen för vi ansågs nog vara ett exotiskt inslag. Här brukar inte mycket turister gå uppenbarligen...)
Det var spännande. För här ser annorlunda ut... och här bor man också. Husen är byggda i torkad lera och obränt tegel. Husen skulle säkerligen regna bort - om det regnade här. Det har inte regnat på 25 är berättas det!!)Sen gick vi in i turist bazaaren och besökt bland annat en krydd och ört butik.På eftermiddagen kom de nya kollegorna. Malin, Orsoyla (Orsoya uttalas det), Jonas och René, Henrik från Danmark.
Malina och Orsoyla flyttade in till mig och grabbarna delade rum och vi alla bodde fortfarande på Bel Air.

Efter att ha haft en sightseeing i Hurghada på 3 timmar där mina tveksam vänliga kollegor delegerade guide-ansvaret till undertecknad för att se om JAG hade lärt mig något sedan gårdagen haha gick vi alla ut och åt.
Och därefter gick vi till Papas bar där Anna bjöd på en Sakara (egyptiskt öl) - med sugrör.Efter en till så tog några av oss taxi hem och det var den dagen det!
14 september - Jag är i en STAAAAAAAAAAAAAAD!

Alarmet gick igen kl 03 men jag var redan vaken ett par minuter innan det satte igång.

Jag gjorde mig iordning och spatserade iväg med väskorna till receptionen för att tigga ett par knäckemackor o kaffe. Det gick alldeles utmärkt. Jag fick till och med apelsinjuice. Egentligen skulle frukosten börja serveras kl 04.30 men jag skulle ju åka med transferbussen till Arlanda kl 04...

 

Jag lämnade kvar min 7 kronorskudde. Den var värdelös...  Och sen var det Ajöss från Hotellbyn.

Jag checkade in mitt bagage som denna gång vägde 21.1 kg och fick ett orange band på sig som det stod Heavy på haha. Bra jobbat tänkte jag, eftersom jag den här gången förutom mina egna grejer, hade min uniform med mig... trodde jag. För Per och Milla ringde och sa att de hittat min kjol och kavaj på fåtöljen i vardagsrummet   suckar   som de skulle skicka med Co-mail till Hurghada.

När jag lämnade ifrån mig stora väskan studerades mitt pass och samtal ringdes. Det visade sig vara trasigt 3 cm där det lossat från pärmen. Det var ett tag osäkert på om jag skulle kunna åka med det till Egypten. Men det blev godkänt mend uppmaningen att jag alltid skulle säga till att man var tvungen att vara försiktig när man öppnade passet.

Jag trodde i min enfald att det skulle finnas taxfreebutiker som vanligt. Men flyget var med SAS och avgång skulle ske från Gate 67. Där fanns bara ett par butiker – stängda. Jag som hade tänkt köpa med mig schampo, balsam och kanske en ny kaviartub som ersättning för den de ”snodde” i handbagagekontrollen. Men icke sa Nicke!

 Jag slog mig istället ned i en kafeteria som var öppen och tog en fralla och kaffe. Efter det satte jag mig vid gaten och snart kom Isis, f d kurskamrat och numera rundreseledare-kollega.

Resan gick väldans bra men även denna gång fanns ingen ingång för mina hörlurar så jag kunde lyssna på radio, ej heller någon tv-skärm så man kunde få se på någon film. Det blir lite trist...Det blev att titta på utsikten eftersom jag satt på fönsterplats med underbar utsikt med ojämna mellanrum...

.

.

Och Isis konverserade glatt på, vi läste lite i hennes papper, jag lyssnade lite på min arabiska kurs och slumrade till. Och jag slumrade tillräckligt länge för att missa taxfreevagnen. Kan ni fatta! Och jag som hade tänkt köpa en superliten webkam som bara vägde 14 gram. Det blev inget med den saken.

Så kom vi då till Hurghada!

 

När vi kom till Hurghada fick vi vårt visum av Muhammed och gick igenom passkontrolleRNA. Ja, typ tre stycken. Och ja, passet har hållit hittills. Isis och jag hade turen att få vårt bagage. 30 gäster fick inte sitt. Det var kvar i Stockholm...

 Jag, Isis och Anna (som ska jobba i El Gouna och var en av dem som inte fick sitt bagage) blev hänvisade till en buss som skulle ta oss till hotel Bel Air där vi skulle få bo till på tisdag.

Ett schysst hotell som ligger helt granne med Arabia som jag bodde på i januari/februari när jag gick på guideskolan. Vi fick varsitt armband som talar om att vi har All Inclusive. Supert! Det är bara det att vi inte ska vara där så mycket. Jag packade upp även om vi inte skulle vara så många dagar här. Jag skulle få vara ensam en natt sen skulle jag dela rum med två kollegor.

.

.

.

För vårt första uppdrag var Lokalkännedom. Så efter att Isis och Anna hade vilat och jag suttit på min balkong en timme stack vi iväg. Vi fick en lista på platser vi skulle besöka och uppgifter vi skulle söka i anslutning till dessa. Vi skulle ta taxi och Jalla Jalla-bussar (Dolmus). Och vi var väldigt strukturade och hann med det mesta. I New Hurghada stannade vi till på Cinnabon som har de godaste Kanelbullarna du någonsin har smakat, alltid nybakad! Och då menare jag nybakad!

 

Anna hann till och med handla lite saker så hon kunde få ett ombyte kläder och lite toalettsaker. Målet med denna rundtur är att vi ska ha sightseeing med de tre guider som kommer ner imorgon eftermiddag och berätta ALLT vi vet om Hurghada när det kommer. Dessa tre kommer sedan få ett prov med frågor för att se om de har lärt sig något av oss. Hur kul som helst! En utmaning helt klart. Vi ska fortsätta kl 9 imorgon har vi bestämt. Guiderna kommer kl 14!

På kvällen gick vi tillsammans med resten av vinterteamet till Café del mare som ägs av två svenskor, Jessica och Malin, ett jättetrevligt ställe som har wireless internet som du få surfa på om du äter där. Där blir det nog att hänga en del...

När klockan började dra sig mot 22 tog Isis och jag en taxi hem och Anna åkte iväg för att träffa en kompis (hon har varit och jobbat i Hurghada tidigare).

Jag skrev det här och somnade i ett svalt rum med susande luftkonditionering och var lycklig.

 

Reflektioner:

Hurghada  är en stad med 150 000 invånare och det märks. Mycket folk, Mycket trafik, Många butiker med inkastare, Billigt och rörigt – helt underbart! VI RRL kommer köra Nilenkryssning varannan vecka och jobba i Hurghada varannan vecka. Kan det BLI bättre?! Inte vet jag. Den som lever få se. Men jag trivs redan. Känns som om man har varit här längre än ett par timmar... fast det är klart jag har ju varit här tre veckor för 7 månader sen  hehe Det är klart att det känns lite hemma. Och det känns som rena lyxen.

I detta första boende ingår AC, handduksservice för solstolarna/badet och maten –även om vi inte kommer utnyttja det eftersom vi är ute mest. Här finns gym och massage att ta del av. OCh Milla? Känner du igen det här smörpaketet???

Det tutas och lyser neonskyltar överallt. Det är massor av folk och försäljarna påstridiga men trevliga. Här skrattar och skämtas mycket. På restaurangerna är det full service med mycket uppmärksamhet och småprat. Och här är det BILLIGT. Jag har ätit vitlöksbröd, en Tacosallad och en 50 cl Sakara (egyptiska ölen) för 45 kronor. Cigaretterna kostar  cirka 10 kronor asken. Isis köpte ett par sandaler för 35 spänn. En träningsdräkt med linne och byxa köpte Anna för 135 kronor. Att ta en taxi kostar ca 15 spänn till Sekalla ( vi bor mellan El Dahar och Sekalla) och tar du en Jalla Jalla kan du åka ännu billigare.

Ja, det här kommer bli en fantastisk vinter. Det känner jag i själen!


nej jag har inte glomt bort MEN

Jag har varit fullt upptagen och sitter just nu med konstigt tangentbord pa hotellet dar jag bor.

Jag ska bo pa Hotel Arabia under vintersasongen. Supert. Har finns internet forbindelse (ska snacka med dem om jag kan koppla in min egen om ett par veckor...) pool och strand med solstolar, ett gym och massage. Kan det blir battre???

Har jobbat sedan jag kom hela dagarna men det har varit superkul!

I sondags nar vi kom fick jag och tva kollegor i uppdrag att lara kanna Hurghada och forbereda en Sightseeingtur med kollegor som skulle komma pa mandagen. Dagen slutade vi pa oj har glomt.. Vi gjorde detta klart under mandagformiddagen.
Pa eftermiddagen hade vi denna Sightseeingtur och avslutade dagen pa Restaurang Thai Garden.
Igar var i runt pa hotellvisning pa 7 av vara hotell och kvallen avslutades med Team middag pa Bordiehn's med kamel pa menyn. Mumma!
Och idag var vi pa ytterligare 3 hotell pa formiddagen. Pa eftermiddagen var vi pa utflykt med en bat med glasfonster sa vi kunde folja det marina livet pa ett av reven vi har har ute. Och nu ar jag har framfor datorn.

Inatt kl 02.10 blir jag och min kollega Isis som ocksa bor har pa hotellet. Vi ska med pa 2dagarsutflykt till Kario. Hur kul kanns inte det, tror ni???

Har fatt reda pa att vi rundreseledare kommer alternerna mellan Nilens 7 dagarskryssning, Cairo och Luxor bade 1 och 2 dagars. SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER!!!!

Jag ar LYCKLIG. Allt kanns perfekt!

Det far bli allt for idag. Jag aterkommer nar jag kan!

Hare bast!

Maria

13 september- Dag att säga Farväl Linköping igen

Ja, idag var ju en resdag som skulle ta mig till Arlanda Hotellby där jag skulle sova till imorgon bitti. Flyget går kl 6.30...

Jag bloggade ifatt lite grann och gick sedan och tog mig ett bad.Det blev ganska fullt i väskan den här gången.Fick plocka bort en ostbollepåse till min stora sorg... Får bara med en.Scart lämnar jag hemma den här gången. Han får hänga vid sängen istället.Per och Jonzon skjutsade mig till bussen. Ja, jag skulle åka med Swebus upp för första gången. Det här var det sista jag såg av Per...Efter 2,5 timme kom vi upp till Centralen. Det var direkt buss så vi stoppade faktiskt ingenstans innan dess.
Vi passerade högsta byggnaden i Linköping, Tornet. Det var väldans fult. Ser ut att vara byggt av legobitar, gula och vita. Ja, det är något jag inte förstår tanken med...I Stockholm passerade vi Hagaparken. Vi åkte dit på Bellmandagarna när jag var ett litet barn och jag minns det här huset så väl. Varför vet jag inte.


PÅ Centralen gick jag in och köpte biljett till Flygbussen som åker varje kvart.Väntade i typ 5 minuter på Hållplats 18 innan bussen kom och hämtade mig och ett par till. Och nu sitter jag och bloggar på Arlanda Hotellby. Kom hit för 5 minuter sedan och har inte ens hunnit tagit av mig jackan.

.

Och så här ser mitt enkelrum ut.

Jag slängde upp min dator det första jag gjorde utan att ta av skor eller jacka.
Kolla in minibaren där allt var gratis.
Där fanns en Ramlösa, En Carlsberg Export, en lite burk saltade jordnötter och en burk med chokladjordnötter. Det var VÄLDIGT generöst, tycker jag! (Men jag hittade ingen öppnare till drickorna?!)

.
...


Men nu behöver jag gå på toa... och så är jag hungrig. Sticker iväg men kommer tebaks snart!
.
.
.
.
.
.
NU är jag tebaks, ni! Det var en trevlig restaurang med god service, bra portioner och inte särdeles dyrt.Det var jämrans gott med lite mat, alltså. Efter att ha bläddrat fram och tillbaka i menyn bestämde jag mig för något som jag inte har ätit på himla länge... Gräddstuvad pyttipanna med rödbetor, ägg och inlagd gurka (pickles) (98:-) med en Carlsberg Hof (35:-)

.


Nu har jag msn:at med Milla, Martina, Annika och Pella en stund och ska gå o lägga mig.

Nästa gång jag skriver gör jag det under rubriken. "Bloggar från Egypten"

Ha det så himla bra!
Vi snakkes!

12 september - Främmat!

På eftermiddagen kom Pella och Patrik, Martina och Josse och hälsade på och det var ju himla trevligt. Pella och jag skull ha setts tidigare men hon råkade ut för en olycka och stukade foten lagom till en återförening.
Men vi hade hunnit med ett par timmar i telefon innan denna dag, förstås. haha

Ja, nu stannade de inte så länge och snart blev det kväller.
Per fixade maten och grillade ute vid verandan. En spännande skörd till tog plats (tänker på den stora vindruvsskörden). Vet inte vad Per gör haha
Milla hade jobbat hela dagen. Hon skulle ha slutat klockan 18 men mezzade och sa att hon skulle jobba till halv nio. Hennes cykellysen låg hemma så vi bestämde oss för att hämta henne vid tåget och ta cykeln i bilen eftersom hon skulle ta sig till jobbet på lördagen också. (går inga bussar till pendeln på lördagar)

När vi svängde in vid stationen fick jag syn på en stor Igelkott. Den blev naturligtvis förskräckt när jag kom med kameran och rullade ihop sig som en boll...- Här har du mer att ta kort på du som gillar djur, ropade Per och visade på en spindel under anslagstavlan.Efter detta så åkte vi hem igen!


11 september -vaccinationsdags

På dagen strök jag min tvätt.Ja, sen var ju dags att fylla på mitt Gulsot på Vaccinationscentralen.
Fick låna Pers bil in och kom dit i skapligt tid. Det var inte så mycket kö som det brukar vara.

När jag kom fram för att betala och berättade vart jag skulle tyckte de att jag skulle slå till på en Polio spruta också. Och det gjorde jag. Så nu har jag livstids skydd mot Gulsot och Polio. Känns ju bra!

Fick ju lite tid kvar, kände jag så jag tog en sväng till Ikea och gjorde lite kuddtest.
Hade tänkt köpa en resekudde som jag hade sett på Ikea för kanske ett år sedan men det fanns inga längre. Och de jag frågade var inte riktigt med på vad jag frågade om för de pratade plötsligt om stora huvudkuddar. Vet inte hur de kom in på det från liten resekudde. Men jag är ju van att klara mig själv så jag gick mellan kuddavdelningarna (finns en för prydnadskuddar och en för huvudkuddar) och klämde och vägde och testade.
Och jag köpte en superlätt o tunn kudde för 7 spänn.Men jag ångrade mig när jag kom hem men nu kan jag inte åka och byta för idag sticker jag (skriver den 13e). Skulle ha köpt fjäderkudden på bilden trots att den vägde nästan 500g. Den var så mysig...
10 september -Träffpunkt på Storan

Jag tog bussen och pendeln in vid 11 för att gå på stan. Det hände sig nämligen att jag tvättade min röd/vita jacka som sedemera blev...flammigt ROSA. suckarDet var ju bara att gilla läget efter att ha tvättat den två gånger. Svärmor Berit hade berättade dagen innan om hur hon hade gjort samma sak men tvättat kläderna en gång till och då hade färgerna återgått. Men så blev icke fallet med denna jacka.
Men nu stod jag ju där utan jacka! Och det går ju inte!

Och som vanligt var himlen grå!Gick från station upp mot Åhléns som blev mitt första stopp och passerade denna roliga staty. Vet inte vad den ska föreställa men den har stått i stationsparken ett tag och är väl att se som ett monument.Efter att ha gått i varenda affär och provat olika typer av jackor slog jag till på en svart kappa på HM som var ganska schysst. Drog huvtröjan över kragen och då blev den ännu mer schysst! Känner mig fortfarande nöjd med inköpet trots 598 kronor mindre i plånboken.På eftermiddagen var det dags att gå till Storan där jag hade bestämt mig för att ha en SVENSK träffpunkt.
Meningen med detta var ju att alla som VILLE se mig nu när jag är hemma så kort tid, skulle kunna komma ner. Mina fem dagar hemma skulle inte räcka till för att åka runt och hälsa på alla och missar man någon blir det alltid någon som blir förorättad. Och det blev en himla trevlig kväll.

Jag hade bokat bord för 11 personer och mina barn undrade varför just 11. Det var för att jag tyckte det kändes bra, sa jag. Och det blev perfekt för vi blev precis 11 haha.

Martina, Carro o Nancy kom redan klockan fyra och ringde då på min mobil och jag kom dit. Vi satt och snackade lite i soffan för borden var inte färdigdukade. Snart kom Milla också. Sen droppade de in en efter en.
Mamma, Björn, Fredrik, Ewa Marghret, Gun och Josse. Till slut var vi fullt hus på verandan.

Lammrostbiff med potatissallad              och  Chokladtryffel
.
Vi åt, pratade och skrattade hela kvällen och hälften av oss kom inte därifrån förrän klockan var över nio. Inte för att fatölen var så god (Spendrups) eller att man fick så mycket mat utan för att vi hade så himla trevligt tillsammans!SÅ trevligt att Milla och jag missade tåget hem och fick be Josse och Martina att skjutsa hem oss hihi


 .

9 september- Vindruvsskörd

Tisdagen hade kommit och jag har redan glömt vad jag gjorde då mer än tvättade och tvättade och tvättade.

och att svärfar Lennart kom på besök och blev utskälld av Jonzon som var ledig från dagis denna dag.

Satt vid datorn mest hela dagen. Solen tittade fram en timme eller så...På vkällen fick jag Pers hela vindruvsskörd för året. Det var FEST!
8 september - Dags att göra stan, då!

Milla och jag åkte med bussen som gick vid halv åtta och tog sedan pendeln in till City med ståplats in. Vi startade dagen med ett besök på Vårdcentralen dit jag hade blivit ombedd att komma till när jag kom hem för att kolla mitt blodsocker.
Men se det gick inte det - jag fick inte ens beställa tid! Isåfall skulle jag ringa min läkare för att få en remiss, först.
Herregud så krångligt. Så faktiskt att jag struntade helt i att kolla mina värden. Jag mår ju bra och det är nog ingen fara med det där.
Vi gick sen runt lite och hittade en välkomnande skylt.Upptäckte att Burger King hade bytt hörn...och att man gjorde reklam för vintermössor.
Och ja, det regnade!Eftersom inget var öppet bestämde vi oss för att stanna till på Subway. Där hade jag aldrig varit!
Himla kul ställe! Där åt vi frukost.
.

Köpte en lätt mus med sladdvinda...Datahögtalare som också går att koppla in med min adapter till mobilerna...En mobilväska som rymmer båda mina mobiler...Och så köpte jag ett par skor som jag inte har tagit kort på. Men jag ser ut som Mimmi Pigg i'rom.

 men skippade ett par saker.
Bland annat passet som går ut den 18 oktober 2009 ilket innebär att jag bör klara mig ett tag till på det. Om det ska vara ett halvårs giltighet efter hemkomst så innebär det bara att jag måste åka från Hurghada den 18 mars senast. Borde vara helt okej.

Tog en kort på skylte för Filbyter Gallerian som det är lite debatt om. Tyckte att den var kreativ och modern. Fast efter ett tag när man ser var den sitter så passar den inte riktigt på den fasaden med alla fönster. Den kan upplevas lite rörig. Det kanske är DET folk menar, inte vet jag. Men själva skylten finner jag lite roligt.Milla och jag testade glashissen i gallerian och åkte ner och köpte bearnaise- och Café de parissås att äta senare i veckan.Så blev det ju då lunchdags och vi hade bestämt med Martina och Henke att köpa pizza på Pizzafiket och komma upp med till deras nya lägenhet i Åbylund
Jag längtade efter Kebabpizza. Men så kom jag ju på att jag ville ha bearnaisesås på och tog halva kebab och halva Fiket. Men jag kom ju ihåg fel. Den halvan skänkte jag till Henke lite senare.Per hämtade oss hos Martina och vi följde med honom o Jonzon hem. Men vi tog bilen tillbaka igen för vi hade fått ner vårt bagage...och Milla ville absolut ha en platt dataskärm samma kväll. Så så fick det bli!

7 september - hemresedag

Sände danska bussen kl 8 först. Sen hastade jag hem och städade lägenheten och packade ner det sista.
När klockan var straxt efter halv tio var det dags att dra ner väskorna till Taxistation där vi skulle bli upphämtade.Vi ställde väskorna och stoppade buss 11 för att hänga med ända bortifrån. Milla hade ångest ända tills vi kom tillbaka. Någon kunde ju ta väskorna, sa hon.

Hade sista transfern på Samos, sa Hejdå till mina kollegor och drog iväg igenom passkontrollen. Planet var försenat cirka 30 minuter, inte så farligt tyckte vi. Vi tog en sväng på Taxfreen där vi handlade en Whiskey till Per och Milla handlade Bountyminisar. Milla gick sen och ringde upp sina sista pengar på telefonkortet och snart var det dags att åka till planet.

Ja, man får åka buss till planet. Lite kul det kanske skulle ta 4 minuter att gå.

.

VI klev på ett spännande plan.

 

Det var inte särskilt stort. Sätena satt tre och två bredvid varandra.
Milla och jag hade ju inte fått sätena bredvid varandra eftersom biljetterna beställts vid olika tillfällen men planet var inte fullt så personalen var hygglig och lät Milla flytta fram till mig.

Och solen sken och himlen far blå när vi for. Men ju närmare vi kom Sverige, desto molningare blev det...


Resan gick väldans bra. Det kändes inte så långt trots att det varken fanns tillgång till radio eller dvd i planet. Vi hade vår egen musik och det hände något nästan hela tiden. Först kom dricka vagnen med snacks. Det blev två ostbågepåsar så klart. De var lättätna haha. Sen kom matvagnen med vår lunch som var helt okej. Därefter kom kaffe på maten och snart kom taxfreevagnen. Och däremellan vilade vi lite...

.

Så var det ju det där med bagaget. Vi landade ju senare än beräknat och det gjorde att vårt bagade skulle komma MYCKET senare p g a personalbrist. Det har hänt en gång tidigare just på Arlanda så den här gången visste jag på råd. Vi stegade bort till Bagageservicedisken och bad dem sända våra väskor till Linköpings Flygplats och det var inga problem. Så därför hann vi med vårt tåg med god mariginal.

 

Och det var fler än en gång under resan jag nästa var glad över att slippa stora väskan. Dels är tågen inte anpassade för bagage och sen skulle vi byta från tåg til buss i Nyköping pga banarbeten resten av vägen hem. Hade blivit ett himla kånkande och min väska vägde ändå 24kg.

Så vi åkte hem med lätt bagage!Det regnade när vi kom till Linköping och det var mörkt...
Per hade kommit ner till stationen för att hämta oss och vi åkte till Rappet där en glad hund mötte oss.

Det lustiga är att det kändes inte som om man hade varit borta mer än 14 dagar. Allt var sig likt o som vanligt.
En underlig känsla. Jag åkte hemifrån i april...

6 september- sista rycket

Ja. den här dagen var sista dagen i Votsalakia. Men jag jobbade in i det sista och hade flygplatsen på dagen. Men när jag var klar med att ha installerat alla gästerna så var det packtid avsatt och det tackade jag ju för.

Milla ville promt att vi skulle ta kort på oss och våra madrasser som vi hade köpt veckan före. Så här är lite bilder från vårt kvällsdopp, det sista i Votsalakia. Klockan var halv åtta och det var ca 24 grader i vattnet...

...
.
.
...
.

Och efter madrassfluffanden hamnade platsmadrasserna i soptunnan. Vi försökte hitta någon som ville ärva dem men alla hade gått hem...På vägen hem fann vi en överkörd, platt kameleont. Det var då för trist!Milla var lite Ufo resten av kvällen. Jag tror inte det var nyttigt för henne att Fluffa Madrass så där sent, alltså...
4 september - Crazy Golf

Gårdagens SIghtseeingtur blev inställd. Det var väldigt trist eftersom det skulle ha blivit min sista rundtur och jag hade tänkt säga Hejdå till lite folk. Men också att jag inte fick chansen att visa Milla denna vackra ö. Det blev en kontorsdag och säga Hejdå-dag i Votsalakia istället.

Denna kväll hade vi bestämt oss för att ta en promenad bort och spela minigolf. På vägen dit passade vi på att ta kort på de här något udda "statyerna" i Votsalakia. 

.

John välkomnade oss glatt!Jag tog på mig en Sombrero och tvingade Millan att ta en också och hon var översvallande entusiastisk över detta (inte).Så startade spelet och det var en hård match (vill jag tro haha). Millan svor åt hatten som hela tiden var ivägen när hon måste in i olivträden för att kunna putta bollen. Till slut kastade hon den - på banan. Tror hon fuskade lite där

.


   Paus i halvtid på en bänk

Men snart fortsatte spelet. John kom förbi och kollade så vi skötte oss...

Jag räknade spänt ner resultatet och konstaterade att:

... jag förlorade!

 haha Tji fick jag, då!Men det var ju inget att hänga läpp för. Vi sa Hej då till John och drog oss tillbaka hem.3 september- Frisörbesök

Denna afton var det dags att gå till frisörskan i Votsalakia. Det dök plötsligt upp en i mittan av juli!
Milla ville färga håret brunsvart och rött...
Resultat: Det blev brunsvart och rött... men det röda hade försvunnit innan jag åkte från Sverige (bloggar det här sista dagen hemma...)

..

En av mina gäster kom in och klippte av sig håret och det tog bara ett par minuter så hade hon en frisyr.
Jag blev så inspirerad av detta att jag klippte av mig håret jag också.
Så från att ha haft Julgransfrisyr efter permanenten fick jag nu en något mer balanserad frisyr för mitt huvud.En liten vacker nattfjäril kom in och satte sig på väggen när vi kom hem.2 september - Stranden börjar ändra sig. Det börjar bli höst.

Det var tisdag och jag hade fått min extra fria dag. Det blev ju strandläge från kl 8 som vanligt. Men den här morgonen var lite ovanlig. Solstolarna på främre raden stod i vattnet denna morgon och blev uppflyttade så de inte längre stod under ett parasoll... Kändes märkligt. Jag har ju fått berättat för mig att stranden flyttar sig upp ända till trädgränsen på stranden under vintern och nu kunde jag se att vattnet hade börjat dra sig uppåt.
Det hade dessutom kommit fram mer sand och stora stenar hade dykt upp i vattnet, de fanns inte där tidigare.Dagen avslutades på Heaven där vi tog varsin paraplydrink.

.
31 augusti- Sista flygplatsdagen en söndag

Ja, nu börjar det dra ihop sig. Dagarna går snabbt. Det hade blivit dags för flygplatsjobb igen men den här söndagen skulle bli den sista. Nästa söndag skulle jag själv sitta på en plan och flyga hem. Konstigt!

Katterna kom in o lekte en sväng på morgonen.

.

På kvällen hängde Milla med på Träffpunkten på El Greco, där vi också åt vår middag.


29 augusti- fri dag värd namnet

Ja idag blev det en lugn telefondag. Bara ett sms med en fråga.

Gick ner till stranden vid 8 och hade sällskap av hundarna som kallas Victor och Pablo.

.Man ser dem nästan ALLTID ihop. Jag tror de är släkt på något sätt.
Men det är Victor som är bossen bland Votsalakias hundar har jag fått reda på!
Något hade skett på stranden... Vem är pappa till denna kreation av stenar?
På kvällen gjorde vi Votsalakia osäker...med start på Cosmos.sen på Fuego..

.


Sen med Milla som bartender på Flavour Bar.

.

28 augusti- ännu en fridag med problemlösning

Ja,de här två fria dagarna har varit annat än fria. Problemlösnings-SMS blev det idag med.

 Men iallafall,

Milla och jag klev upp kl 5 för att göra oss i ordning för vår resa. Vi åkte med TUI igen - alltid lika trevligt. Det var INTE strålande vacker väder- det REGNADE. Kan ni fatta? Ja, inte blev det mycket av DET men det kom några droppar och det var till och med lite kallt ett tag. Men så sprack himlen upp när vi närmade oss Turkiet och det blev som vanligt igen- varmt och benen var glada. (kan ni gissa vems bens som är vems på kulören?)

 

Ett av de stora flervåningskryssningsfartygen låg inne och ett lite mindre.

Vi gick förstås i bazarerna och några affärer blev det. Men inga bra, faktiskt. Jag var nog lite lat den här dagen.

 Middag åt vi på samma ställe som jag åt förra gången. Lika trevligt idag. Man märker skillnad på service och service mellan Samos och Kusadasi (ska egentligen vara ett i utan prick och uttalas typ ä men vi har ju inte den bokstaven). De är mer på och mer korrekta och det är sånt jag personligen uppskattar när jag väljer att gå ut och äta. Men det är vad JAG tycker.
(Å andra sidan tycker nog många att det är charmerande att de, i Votsalakia, serverar ÖVER bordet istället för bredvid dig, ställer vattenflaskan på bordet utan att skruva upp eller hälla i glaset åt dig, serverar vin i vanliga dricksglas, att det kan dröja 30 minuter innan de dukar bort och likal ång tid för att få notan för de vill inte att du går. En del finner det irriterande, andra roande.)

Men inte blev det mycket kort tagna, märkte vi för sent.  Dagen avslutades med en vacker hemresa som ändå finns dokumenterat.

 


 27 augusti- En arbetsam ledig dag

Ja, det var märkligt. jag hade kopplat över telefonen så Milla och jag kunde få lite ledigt ihop och sola och bada och äta lite.
Tror ni inte att telefonen gick varm med sms med problem som jag var tvungen att lösa.
Bara att gilla läget... Så är det att ha ständig jour - en nackdel med jobbet.

Men dagen började ändå på stranden kl 8... men var var Milla???
Hemma och sov, förstås! Inget för henne att gå upp tidigt... hon var ju ändå på semester!Vi åt lunch på Kleopatra och fick en present. En målad kapsyl.

.

 

Vi gick hem en vända vid 5 och gjorde oss iordning för kvällen. Då fick vi syn på denna katt som var rädd för människor. Väldigt lik kattungarna, tyckte vi. Kanske pappan?

Efter dusch o påklädning gick vi ner till Heaven Bar för att fira min födelsedag IGEN. Den här gången var det kollegor och vänner som var inbjudna.Despina serverade oss.En fluga ville också ha lite...
Vi satt ett tag ensamma sen kom alla nästan alla kollegorna och gjorde oss sällskap.

Och kan ni tänka er att jag fick present. En flaska rött vin - och 4 böcker som skickats hem som handlade om Egypten så jag hade lite att göra när jag kom hem haha

 Av Stelios och Aisce fick jag en T-shirt och en kepa med bling bling i formen av en Skorpion och av Despina och George fick jag ett askfat och en kork med en åsna på som passade till vinflarran (Vill de säga mig något med presenterna jag fick, tror ni?).

Bilder kommer men de finns just ni i Millas mobil

 
Det blev ändå en skapligt tidig kväll. Innan vi gick hem köpte vi pizza på Nostos för på torsdagen var det dags för Turkiet! Och lite matsäck är ju inte helt fel på båten...


26 augusti - 46 år, då!

Jomen visst. Kan ni fatta att man har fått hänga med så länge. Om man hade varit en bil är det väl kanske tveksamt om man fortfarande hade varit i bruk haha Iallafall om man hade varit en... Volvo 360?!
(Jag hoppas, by the way, att min gamla bli fortfarande mår bra.)

Milla och jag var med på Barbeque-båten och hade en sol-och-bad-dag på Medelhavet med mina gäster....och vi fick faktiskt upp 3 Skorpionfiskar och jag provsmakade denna varelse. Den var liksom mjölig och inte särskilt spännande, måste jag säga. I bakgrunden ser ni något mer lockande, en hederlig fläskkotlett. Och här är de STORA. Dubbel storlek mot våra kotletter hemma i disken. Betyder det att de har större grisar här???

.

På kvällen firade jag min födelsedag med tårta på Flavour och med några gäster som kom förbi och sa Grattis.
Apollo-Malin var i Votsalakia (hon ska ta över servicen här) och hälsade på och var med och firade lite innan hon åkte tillbaka tll Pythagorio. Det var en avslappnad födelsedag!
23 augusti - kattpojken

..

Ja, han har blivit stor pojke nu och en ganska trygg sådan. Han är lite som Bullen... man ska klappa magen haha

22 augusti - Typ getingar

Men det fick jag reda på ett par dagar senare. Trodde det var en slags blomfluga.
Sen visade det sig att om man bli stucken av dem måste man till läkare och få motgift och att man kunde vara sjuk i 4 dagar efter sticket.

Men de var fascinerande att titta på. De hade en brödbit och kom i omgångar och bet av bitare. Och fort gick det.21 aug- Gatukorsningen

Idag fick jag för första gången se en "ny" hund
Han tog en lång paus vid min solstol...


Saker jag inte kommer sakna direkt

Att dörren står vidöppen på kontoret och AC:n full på.
Det vet inte att det måste vara stängt för att funka...Att internet plötsligt upphör att funger på min dator.Att ha dygnet runt jour 7 dagar i veckan. Att få ha servicetelefonen en vecka i taget lär ju bli en dröm. Tänk att vara ledig när man har sin lediga dag!


16 augusti- istället för blåsbälg

Ta en fönDet funkar det med! haha


Och idag när jag kom hem stod åsnan bunden i trädgården igen.

.
RSS 2.0