26 januari - Mer jobb och planering

Hade en tanke på att gå ner och köpa frukost på kaféet men skippade det. Bättre att göra mig av med det lilla jag har i kylen. Imorgon ska jag ju faktiskt checka ut.
 
Efter frukost blev det jobb framför datorn till kl halv två på eftermiddagen. Då hade jag även hunnit käka lunch och tänkte mig en promenad ner till Sungei Wang Plaza eller Lot 10. Måste hitta ett par tunna ljusa byxor. Har ju bara svart och myggor gillar mörka färger (Läs mer på https://topphalsa.se).
Glad i hågen steg jag ut genom dörren - i shorts mot bättre vetande.
 

Naturkrafter


Regnskogen mitt i KL


Och så var det ju de där blommorna längs med trottoarerna.

Min promenad kännetecknades av idel omvägar och att gå vilse. Något av en hobby i och för sig, eftersom man får se sådant man inte brukar se annars. Problemet kan dock vara att man hamnar obekväma kvarter. Och det gjorde jag idag. 
 
Jakel mall, ett väldigt muslimskt varuhus. Jag gick in och vände ganska snart. Det här var ett ställe man inte gick runt med shorts i. Så dumt att jag inte tog mina långbyxor! Nu fick jag gå därifrån i oförättat ärende, som var till 4e våningen där det fanns byxor för damer...
 

Från Jakel mall gick jag vidare på snirkliga vägar och befann mig snart i okända bazarkvarter. Hade varit supertrevligt att strosa runt i - om jag hade haft långbyxor. Som ensam turist där blev det fake-it-til-you-make-it, det vill säga att jag låtsades som om jag visste vart jag var och skulle utan att ha en aning. Försökte gå på min kropps känsla och faktiskt - efter en liten stund förvånade jag mig själv genom att komma ner till Masjid Jamek och China town! Bra där, Graube!


Nu hade jag ju inget ärende i de här trakterna, och jag gick i cirklar tills jag tog hjälp av GPSen och kunde vandra in på mer kända vägar. Här ovanför ser ni bild på planket som var med på bloggen för typ två år sedan. Bakom planket står en lång betongbyggnad som skulle blivit ett hotell, men fortfarande såg precis likadan spökligt ut. Tror dock inte att skyskrapan bakom fanns med då.
 
Hoppade in på Federal på hemvägen och kollade deras walk-in-price för mellantiden om 15 dagar. Hade bokat lägenheten samma period men har blivit besviken på deras poolområde med obekväma trästolar och ingen kontroll på vilt plaskande pojkgäng som inte lyssnade när jag argt sa till. Inte för att jag hade planerat att hänga vid poolen särskilt mycket - men om jag vill slappa vill jag ha möjlighet att göra det också. Priset Ella gav mig blev dock ca 3370 SEK med frukost vilket betydde nästan dubbelt så mycket än för lägenheten så det fick jag slå ur hågen (för stunden).
 
På baksidan av Federal ligger Plaza Low Yat, varifrån jag tog en taxi från Starbucks häromdagen. Idag var det lejondans framför Burger King och inte bara av de unga gula lejon, utan även den vita som är äldst i lejonfamiljen. 


Släntrade in på ett väldigt stängt Sungei Wang. Men mitt bland alla dessa mörka butiker hittade jag ett stånd med byxon - som jag dessutom kunde ha! Så nu har jag gråmelerade tunna byxor som får duga.


Det finns en hel del skyltar med Jimmy Choo (Skodesigner). Inte så konstigt. Han föddes i Malaysia, närmare bestämt i Georgetown.
 

Fick för mig att jag skulle köpa en sådan där solskyddsjacka till. Upp till herravdelningen där jag sansade mig. Jag kan ju bara använda en i taget, va?
 
Det var rusningstrafik när jag gick hem och trafiken stod mest stilla hela tiden i Bukit Bitang, som ligger mitt i centrum.


Tog en snabbis in på Lot 10 också, men kom ut tomhänt.

Lite vattenånga som svalkar är inte dumt utanför en hotellentré.

Väl hemma köpte jag middag på lokala supermarket - men tror du inte jag tog fel! Jag som inte gillar de där ansjovisarna köpte Nasi Lemak med bara ansjovisar. Men de gick enkelt att plocka bort så till middag med kryddigt ris och körsbärstomater. Funkar ju bra det också!

Jag ägnade sedan hela kvällen att hitta boendealternativ för nätterna mellan rundresa ett och två. Och efter en massa velande fram och tillbaka fattade jag beslutet att det fick vara värt 6 nätters vistelse på Federal som jag känner till väl och gillar i ett favoritområde.
Priset då? Jo, jag surfade ut på Trivago som länkade till Agoda som i sin tur hade pressat priset på Federal att jag fick ner det nästan 500 spänn mot walk-in-price. Kom undan med 2863,08 SEK. Betalt direkt och utan möjlighet att få tillbaka visserligen... men jag får leva med förhoppningen att kunna förbli levande tills 10 februari helt enkelt ;)

25 januari Shoppingrunda

Först: Smörsandwich med ost lät ju jättegott... Men hallå, varför ha socker på? De gick inte att äta. Alltså den kombon - vem kom på den?
 
 
Terminalarbete på förmiddagen och Pokénad med shopping på eftermiddagen.
Tanken var egentligen att gå till ett annat varuhus än KLCC, men jag gick lite fel och hamnade där iallafall.
 

Alla vägar bär till Petrona Towers verkar det som.
 
 
 
Suria KLCC är, liksom många andra varuhus här, fyllda med märkesbutiker. Mitt ärende gick till Estée Lauder. Tänkte kolla om de hade min favoritparfym Youth-Dew - och det hade de!!! Lyckan är total! I Sverige verkar den inte vara särdeles poppis i fysiska butiker, för jag hittar den enbart online.

 
Den här dagen firade man in Kinesiska nyåret. Man går från Grisens till Råttans år idag. 
Och så klart gick grupper runt och visade upp Lejondansen, en kinesisk tradition som dansas under helgdagar och viktiga evenemang. Dansen ska driva bort det onda, så att lycka och välgång kan ta dess plats. Nu läste jag på nyheterna att kineserina själva inte längre är så intresserade av de fluffiga lejonen längre, men nog är det en publikmagnet alltid.
 


Sorry, sista bilden fick bli en skärmdump från min video. Glömde redigera innan jag la upp den från mobilen. Ni får leva med att den blev med svart bakgrund.
 

Tog ut pengar för rundresan som startar nästa vecka - och jag brukar gå just till den här banken - ClMB. Vet inte varför men det liksom bara blir att jag hamnar där. 
 
Madam Kvan's är berömd för sin Nasi Lemak - Nationalrätten. Det är en risrätt kokt i kokosmjölk som äts framförallt till frukost och består av små helstekta ansjovisar, rostade jordnötter, hårdkokt ägg, och en het kryddig sås. Jag klarar personligen inte av ansjovisarna men allt annat är gott. På Madam Kvans´s kan man få rätten extra god.
 
 
Men jag var inte på Suria för att äta. Jag skulle ju ha något ljust långärmat som
är antimyggvänligt. Därför gick jag till UNIQLO där jag är medlem. Men här är otänkbart för mig att handla på damavdelniingen. XL här är som M hemma så jag får ta mig till herravdelningen för att satsa på deras XL där istället. 
 
 
Och jag hittade en spännande jacka faktiskt. Den är en lättviktare med UV-skydd (!) och regnskydd. 99 MYR (233 SEK) på rea. Supertunn och med hood. Jamen alltså, den är ju perfekt för djungeltrekking känner jag. 


Känns som en väldigt bra investering faktiskt. 

Gick runt lite mer i varuhuset. Delvis för att jag behövde ett par ljusare långbyxor också, av antimyggskäl. Jag har ju bara ett par svarta med mig och det går ju inte an!
Men när jag spankulerade runt där i de mer lokala butikerna, så slog det mig hur mycket 80-tal som hänger på galgarna. Plisserat, volanger, överdimensionerade kragar och höga axelvaddar överallt. Behöver jag säga att det inte blev något mer handlat i klädväg idag?


Känns som man har haft den här typen av kläder för runt 40 år sedan.
 
Men shopping av andra ting blev det. Hamnade på Hokkaido till exempel. Hokkaido är extremt populärt för läckra desserter som kakor, kakor, muffins, choklad, glass och mycket mer. Här köpte jag tre mini cheese cakes inte större än en munsbit.
 
 

Med hem kom cheese cakes med Dorian, blåbär och ost.
 
På Isetan köpte jag påfyllning till kylen. Och idag slog jag på stort och köpte körsbärstomater. De kostar som hemma men ibland måste man lyxa lite också.
 


Från bageriet utanför Isetan, där man plockar sitt bröd på en bricka med tång, köpte jag en ostmacka som jag hade som färdkost. 


Intressant croissant med löskokt ägg som värms innan servering. Inget för mig dock...
 
Jag var ju ute efter antimyggkläder idag, och behövde fylla på med myggmedel. Sedan ett par år är det förbjudet med DEET men det jag köpte kunde vara lika effektivt i 8 timmar. Har provat lite olika lokala myggmedel här utan att ha blivit så imponerad, men denna är värd att prova iallafall.
 

Vi får väl se hur effektiv denna är i Cameron Highlands och Taman Negara. I KL är mygg inget direkt problem. Har bara fått typ 5 myggbett på benen, that's it. 
 

På apoteket rådfrågade jag om andra antiinflammatoriska tabletter för min axel. De Voltaren 50mg jag köpte först hjälpte inte ett dugg. Så istället fick jag dubbla dosen. Notera att här köper man kartor som man får i små påsar - inte kartonger. Smart, för då slipper man ju kasta överbliven medicin.
 
När jag anlände till lägenheten i tisdags noterade jag en avspärrade väg upp till vänster. Jag hade fått en idé om att den nog skulle ta mig snabbare till Tvillingtornen - och därifrån. Därför testade jag att gå där idag.
 

Deras stoppljus vid övergångsställen har väldigt ofta intressanta placeringar - typ 5 meter från övergångsstället. Väldigt ologiskt i min verklighet. Men det finns väl någon anledning jag inte känner till.

Och så var det ju det där med genvägen. Jamen den funkade ju hur bra som helst! 

Efter middagen, jobb framför datorn och SongPop blev det så läggdags för att ladda batterierna för morgondagen. Det blir sista hela dagen på OYO. I övermorgon skiftar jag nämligen boende till Mélia, där jag ska bo med gästerna under vistelsen i KL. Ser lite fram emot att flytta till ett hotell med bufféfrukost...

24 januari - Förberedelser

Den här torsdagen tillbringade jag mest framför datorn med jobb. Det är en hel del som gås igenom innan rundresor, som gästerna aldrig ser. De gratistimmarna ingår liksom i jobbet. Men eftersom jag valde förberedelsetid kom jag inte ut särskilt mycket den här dagen.

 
Jag hade ju sett i mina papper från agenten att AJ skulle vara min lokalguide. Vi jobbade ihop för två år sedan. I tisdags skrev jag till honom på WhatsApp och undrade om han hade tid för en kaffe någonstans i KL. Dessvärre hade han en tysk grupp och skulle ut och cykla med dem precis. 
Men idag kl 15.30 hade jag bestämt med AJ att han skulle komma och hämta mig, så skulle vi åka och fika någonstans. Och när det var dags hade jag privilegiet att träffa hans söta lilla fru sedan 23 år tillbaka också. Vi skjutsade henne till KLCC där hon skulle shoppa - men i hastigheten glömde hon sin telefon i bilen. Vi åkte runt och letade lite efter henne men hon hade försvunnit in i varuhuset. Och att hitta någon där är som att hitta en nål i en höstack.
 
 
KL och parkering = Kaos. Så till slut bestämde vi oss för att åka tillbaka till mig och ta en fika på kafeterian (Café: in House). Och jag säger bara det... det var nog den godaste Latten jag druckit.
Vi gick igenom svenska programmet och agentens program och snackade upplägg i ett par timmar.
 
Innan vi skiljdes åt hade frugan lånat en telefon och ringt AJ så de kunde bestämma tid och mötesplats, medan jag själv tog hissen upp till 31:a våningen och lägenhet 15 och fortsatte jobba framför datorn. 
 
 
Men det är verkligen inte bra med terminalarbete kvällstid. Tiden bara försvinner iväg och plötsligt har visarna förflyttat sig efter midnatt!!! Läskigt, va? Natten till lördag somnade jag vid typ 3. Det var ju bara att för en gångs skull sätta alarm så jag kommer upp senast halv åtta imorgon, annars sabbar jag ju en natt till....

23 januari - Utedusch

Halv fem (på morgonen) kollade jag vädret. Kändes rätt så fint, faktiskt. Sen kom dagen att visa prov på varför man säger: I KL går man aldrig hemifrån utan solglasögon och paraply...


Bara som en liten jämförelse tog jag med vädret i Linköping också.

Men jag gick inte upp halv fem, utan låg kvar runt tre timmar till. Så klockan halv åtta bestämde jag mig för att nu fick det vara bra med sängliggandet och gick upp och gjorde frukost. Det blev en något annorlunda frulle. Men jag blev mätt iallafall. Nu till dagens eskapader, då!

Frukost: Kaffe med grädde, salta kex med färskost, en tomat, vanlijyoghurt med banan. 
 
Det blev så klart en massa promenerande idag också. Totalt på två dagar, har jag gått 2,5 mil och det får jag känna mig nöjd med. Målet med min promenad var Chinatown och inköp av axelremsväska och så klart, att spela Pokémon.
 

Klocktornet på gamla marknadsplatsen.
 
Kasturi Walk ligger intill Central market.
 
Jag blev så himla besviken att kinesiska zodiaktecknen inte fanns utan för huvudingången till Central market i år.
 
En liiiten bit interiör i Central Market. Här kan man handla utan att behöva pruta, vilket många turister föredrar. 
 

Ett fönster fullt med Maneki Neko-katter a.k.a Lyckokatter stod och vinkade till förbipasserande

Delar av Masjid Jamek (moskén) i förgrunden med Sultan Abdul Samad-byggnaden i bakgrunden med klocktornet som skulle likna Big Ben. Flaggan till vänster svajar på Självständighetstorget (Merdeka Square).


Gick en sväng på Petaling street Market i Chinatown. Här hittade jag en fake-Diesel med en massa dragkedjeförsedda fack för 100 spänn (gick inte att pruta med damen här inte) och en kvalitet som tveksamt håller i två månader.


Jag gick både fram och tillbaka till China town. Tog en fruktstund på en busshållplats för att fylla på energireserven.
 

Jag tror jag har gått och blivit lite melonberoende faktiskt. Perfekt i värmen!


Trottoarerna här är i betong. Men betong behöver inte vara tråkigt. Som inspiration har man tagit löv från regnskogen som finns längs vägen, för att göra bladavtryck. Lite fint, eller hur?


Vy in mot KL Forest Eco Park som är ett regnskogsreservat mitt emot där jag bor i centrala KL.

En blomma ur Kostussläktet. Jag är inte heeelt säker men det kan vara en Costus Spiralis .Den planteras gärna längs trottoarerna på de mest trafikerade vägarna.
 

Jag gick till Suria KLCC, Shopping centret under Twin Towers, för att handla lite mat på Setan (matkedja).

En av de som säljer Fish eyes objektiv för mobilkameror till turister undrade om inte jag skulle ha en också. Och så fick jag prova. Men jag ska ju dit en massa fler gånger så det får vänta om jag ens vill ha ett.Vi får se.
 
Mitt pokémonspelande (tog ner ett gym) irriterade vakten som ni ser ryggtavlan på till vänster i bild. Jag blev bortschasad när jag ville fotografera pokéstoppet utanför ingången till ett av tornen hahaha Det jag ville fotografera syns i mitten på fotot, det där gröna som snurrade runt. Larvigt och övernitiskt att köra bort en snart 60-årig tant tycker jag.
 

Och inne på KLCC var det så klart nyårspynt överallt, som man kunde bli fotograferade i och med.


På Setan hittade jag några bekantingar: veganska färskostar som var med på kalaset hos Martina.
 

Och om man gillar sushi hade man kunnat hamna i dess paradis. Det här är bara en liten del av den avdelningen.

Men jag körde på pastalinjen och varm mat. Inte helt billigt dock. Betalade faktiskt runt 20 SEK per styck. Men jag insåg att det skulle bli dyrare att laga mat själv hemma eftersom jag inte hade några basvaror. Onödig investering för bara en vecka. Jag kommer ju inte kunna ha grejer kvar här.

Bonusinköp: GODA chips och så klart - melon färdigskuren och redo att ätas. 
 
När jag var klar började jag gå hemåt. Då kom de första dropparna. Här snackar vi droppar som är som moderna 5-kronor, va.
 
 
Men jag tänkte att, äsch, det blir nog bara det - och vandrade vidare. Kom väl sisådär 50 meter. Då öppnade sig himlen!
 
 
Men hem kom jag, I dyngsura kläder och kippande sandaler. Men levande - och visst, det var väl ändå det viktigaste, eller hur?
 
Igår slarvade jag med vattendrickandet och här får man betala ganska omgående med yrsel och huvudvärk. Så denna kväll avslutade jag med vätskeersättning, redo att möta morgondagen som innefattade en massa jobb vid skrivbord och tillsammans med min lokalguide, AJ.

21 januari ARN-DOH-KUL

Resan gick bra. Hade bokat fönsterplatser och kunde sova ganska mycket tror jag, för jag började se tre filmer (Gemini, Angel has fallen, Detektiven Pikachu) som jag bara såg slutet på. Och nattflyg är en bra idé vid långflyg runt 15 timmar och en mellanlandning, faktiskt. Då mellanlandar man i dräglig tid.
 

Hade bokat fönsterplats på båda flygresorna. Det blir så mycket enklare att sova för mig, eftersom man kan byta sovställning lite mer.


Pikachufilmen var så himla söt och bra gjord. Man kände igen alla figuerna direkt!
 
Lite om resan ner till KL: Doha som jag har ansett var en av världens tråkigaste flygplatser, gick inte att känna igen. Den var fantastiskt fin med en massa restauranger och butiker. 
Och istället för en lång bussresa mellan flygplan och terminal, kom man in i terminalen direkt. Om det var långt emellan terminalerna fanns det Sky train som gick typ var tredje minut.  Jag hade bara tre timmars väntetid här. Försökte hålla mig gåendes så mycket som möjligt och samlade väl ihop några steg innan det var dags att sätta sig på nästa flyg.
 

Näe, man behövde inte gå om  man inte vill. Det gick bra att åka rullband också.


Jag förstår inte helt vad ett troll har med Qatar att göra, faktiskt. 


En massa nytt. Det fick verkligen inte att känna igen sig på en fläck.


Skytrain går mellan terminalerna.


Det är slut med bussning mellan plan och terminal nu.


Och en massa kul Pokéstop fanns det ju då förstås.

Man märkte när man kom in i annan tidszon. Lite märkligt faktiskt. 


Vi landade runt kl 21 lokal tid (svensk tid kl 14). Jag aktiverade SIMkort, gick igenom Immigrations med passkontroll, fotografering och fingeravtryck, hämtade resväskan och beställde en GrabCab (typ Uber som också finns här men som är dyrare). Då var klockan cirka 22.30.
 

Straxt efter 21 landade vi på Klia Airport i KL


Bästa sim-kortet i Malaysia enligt mig.
 
Under tiden jag satt i taxin in mot stan (tar cirka en timme) försökte jag nå lägenhetshotellet utan att lyckas. Googlade på namnet och fick upp ett nummer till deras servicecenter och ringde dem. Efter mycket om och men framkom att incheckning är bara möjlig mellan 07 och 22.
Så där satt jag i taxin, utan att ha någonstans att bo ankomstnatten. Det märkliga i sammanhanget var att, innan jag åkte hemifrån hade jag fått bekräftelser från Booking com och påminnelser om att skicka flightnummer och beräknad ankomsttid. Och det hade jag gjort och skrivit mellan 23 och 00. Det enda jag fick var att någon skulle möte upp vid ankomst. Det stämde alltså inte.
Det var ju bara att tänka snabbt. Först hörde jag med chauffören men så kom jag ju på att jag kunde ringa hotel Federal, ett hotell som jag har bott på en hel massa. Pratade med receptionen och fick i realtid ett rum för 191 real + skatt. Så min chaffis fick styra hjulen dit istället.
 
Hotel Federals Kinesiska-nyårs-pyntade vestibul

Det blev ett kärt återseende när jag kom fram, för den som stod i receptionen var ingen mindre än Ella!  Jag installerade mig på rummet och gick snart och la mig. Allt ordnade sig till slut och jag slapp sova på en bänk. Det hade ju varit lite småjobbigt, även om jag hade gjort det om jag inte hade kunna lösa det. Och det var sjukt skönt att ta av stödstrumporna efter 29 timmar på resande fot.

Randiga ben kom fram ur strumporna

Imorgon skulle andra äventyr vänta men det kommer i annat inlägg det!


22 januari - Försov mig

Vaknade första gången klockan 7. Men jag var fortfarande lite trött så jag tänkte jag skulle ligga kvar en timme till - men somnar om och vaknar kl tjugo över tio... och frukostbuffén slutade serveras kl 10.30! Ja, så det blev ingen frukost. Istället fick jag gå upp, dricka av mitt té och äta mina medhavda Wasa knäckemackor. Kändes ju jämrans onödigt, va! Bufféfrukosten på Federal som är så bra!

Jag checkade ut prick kl 12. Anledningen var helt enkelt att OYOs servicecenter meddelade att jag kunde komma efter kl 14 som idag, d v s normal incheckningstid. Jag bokade en Grabtaxi - till fel adress, så jag fick vänta en stund innan min chaufför kom. 


Hon visste inte vart Oyo Home låg någonstans men vi slog våra kloka huvuden (och gps:er) ihop och så kom vi fram till en hög byggnad.som det stod... Mercu Summer suites. Men vi hade frågat och chauffören var säker på att det var rätt adress. Jag betalade och gick in och hittade en reception för just Mercu där en snorkig receptionist meddelade att om jag ville ha kontakt med Oyo home fick jag ringa dem, och att de inte hade någon reception.
 
Problemet var att nu började mina telefonminuter sina. Jag använde de mesta för samtal hit och dit igår. Men som tur är hinner jag säga vem jag var. Och jag kunde skicka SMS om vart jag var någonstans. Och det dröjde bara några minuter så kom den som skulle möta mig.
 

Eftermiddagen ägnade jag till en mils promenad. Här sitter kvinnor och rensar ogräs.

Och vi åkte upp till 31a våningen och till min lägenhet. Jag är bara andra hyresgästen där och den var kanske inte helt klar förstod jag när jag försökte se på TV och boxen inte gick att koppla in om jag ville ha internet och extra kontakt saknades. Men det finns ju playkanaler, om jag känner att jag absolut måste se på TV so what?
 
Petrona Twin Towers ligger 650 meter från min lägenhet.
 
Min promenad hade jag tänkt skulle gå till Melia för lite hotellcheck. Men först handlade jag lite. Nätadapter, antiinflammatoriska tabletter för min axel och förnödenheter på Giants. Det fanns visserligen två supermarket i huset jag bor i. Men en liten youghurt för 2:60 MYR gjorde att jag istället valde att handla någon annanstans. Det var bara det att samma youghurt kostade 2.10 MYR där, och med så lite skillnad kan jag lika gärna handla hemma och slippa bära.
 

Menara Towers


Handlade på Giants som ligger i Sungei Wang Plaza. I det varuhuset var det också pyntat inför Kinesiska nyåret som är nu i helgen. 
 
Och så hamnade jag, lätt rosa av 27-gradig värme och hög luftfuktighet, på Jalan Alor Night food court och min favorit Thai restaurang. Där åt jag en Pad Thai som de gör så himla bra. 

Det blev en Doggy bag och det passade ju bra eftersom jag har lägenhet med micro.
 
Kom jag till Melia då? Jara, och där fick jag en visning i de nyrenoverade rummen. Har inte varit där sedan 2012 så det var lite kul. Det enda jag egentligen kände igen var matsalen som bara fått lite nya möbler och annan färg på väggarna. Ska bli roligt att bo där med gästerna.
 
Jag var lite inne på att gå till China Town också men vet du, jag var lite för yr i huvudet. Lite konstigt med tanke på hur mycket vatten jag dricker. Men förmodligen var jag ur balans med sött och salt. Så jag valde att vända hemåt istället och gå dit en annan dag.
 

Melia och Federal ligger i samma område.
 
På vägen hem hoppade jag in på KK (Kopia på 7Eleven) på två ställen. Först fyllde jag på samtalsminutrar för lokala och internationella samtal, och besök nummer två behövde jag salt och köpte en påse chips. Den påsen betalade jag och gick - utan påsen. Kassören sprang ifatt mig med påsen i hand så den kom med hem. 
 
Köpte tyvärr BBQ-chips och hade glömt att man gillar att söta chipsen här. Nästa gång kör jag naturell potatis, helt klart.

Jag försökte få en Grabtaxi till Melia. Men jag hade lyckats pricka in rusningstid och att få tag i en taxi är något utav en utmaning före kl 20 mitt i centrum. För där är det kaos. Jag tyckte jag var lite smart och gick istället bort till Starbucks på Plaza Low Yat, beställde en taxi bara för att upptäcka att appen valt fel adress. Men efter typ en halvtimmes väntan och en massa sms:ande.så kom jag tillbaka hem till lägenheten. Och där bloggade och nu ska jag gå och lägga mig. Ser fram emot morgondagen som jag inte har en aning om vad den kommer innefatta. 

1-20 januari 2020 på svensk mark

Så klev vi då in i nytt decenium och började skriva 2020. Bästa händelsen i januari? Att femte barnbarnet, Izabell föddes! 


Vinterdekoration på Resecentrum
 
Jag jobbade hela nyårshelgen, även Trettondagen faktiskt. Passade på att jobba så mycket jag kunde eftersom jag inte vet något om våren. I och för sig fick jag ytterligare ett uppdrag i Malaysia och har nu tre.
Men en av Jordanienturerna avbokades ganska direkt, förra veckan avbokades den andra och det ser mörkt ut även för den tredje. Folk blir så rädda när det händer något, även om det är i grannländerna och nu är det ju oroligt mellan USA och Iran. Där fick jag tji, som har pluggat arabiska varje dag och planerat att bo i familj mellan resorna.
Fast precis nyss fick jag uppdrag i Georgien och Armenien (Georgien och Armenien 12 dagar så jag borde kanske putsa upp ryskan istället 
 

Bussbyte vid Ryds Centrum
 
 Den 4/1 ringde Martina och berättade att det kunde vara läge att komma till dem och vara barnvakt för det var troligt att Izabell var på väg ut. Men hon lurades, som hon hade gjort sedan före jul och det blev lugnt på eftermiddagen - så jag åkte hem. Hann gå och lägga mig och se på TV, när telefonen ringde igen och nu var det skarpt läge och natten 5.1 föddes hon.

Det var kärlek vid första överkastet och att hålla sin lillasyster stod högt på listan. 

De stolta brosorna Albin och Simon fick nöja sig med att hälsa på sin mamma och lillasyster genom telefonen tills de kom hem vid lunchtid. 
 
Och så klart måste man själv få hålla andra flickebarnbarnet, ett par timmar gammal och redan hemma
 
Milla hade agerat skjuts och var så klart tvungen att gosa med Lovis. Det lutar emot att hon själv blir kattägare inom kort. Tack vare Martin har hon blivit en kattperson...
 
Den 10.1 hade några från S:t Lars 3B AW. Mycket snack blev det under kvällen och beslut om reunion nästa år när det är 40 år sedan vi gick ut gymnasiet (!). En sak som kom upp och som jag har glömt (eller förträngt?) var när min klass skapade nyheter i Corren, blev anmälda till Skolstyrelsen och skolan som skickade argt brev hem till föräldrarna hahaha Underbart
 
Tack Pelle Björk för påminnelsen och tidningsurklippet!

12.1 Söndag på jobbet och solen sken. Det var ett tag sedan.. 
  

Releasyhuset i solsken

14.1 var jag på Vaccinationscentrum och hämtade Dukoral och Malariamedicin för mer än så behövde jag inte 
Kalasdax!


Den 13.1 fyllde Martina 36 och hon hade inte tänkt fira. Men då bjöd jag in mig och alla andra lördagen efter och fixade ett litet smörgåsbord (medan mamma hade bullar till barnbarnsbarnen, ja, med ett undantag då förstås).
 
Hela familjen var samlad, även om de fyra skolbarnen höll sig i barnrummet
 
Det är konstigt det där med sömn. Jag har ju tränat ett tag på att vara upp längre och längre. Och det går ganska bra, faktiskt. Men i lördags var jag trött efter kalaset och kom i säng vid 20-tiden. Och när jag vaknade var jag pigg som en mört och tänkte att det nog var dags att gå upp och käka frulle. Kikade på klockan - för att inse att jag bara hade sovit typ 2 timmar. Hur konstigt var inte detta då? Jag som ville gå upp och omfamna dagen fick vackert vända mig om och omfamna kudden istället. Det gick sisådär...


Besvikelsen var stor när jag trodde det var morgon och insåg att jag bara hade sovit två timmar
 
 
Och då får vi se vart det landar om två månader då. Mitt måttband visar ett midjemått på 108 cm. Märklig kropp att (nästan) all övervikt hamnar runt midjan faktiskt.
 
Ska vi snacka packning?
Innan videon kommer här några av mina packningstips i skrift.
 • Tänk Lättvikt när du köper resväska och handbagage. Hur dumt är det inte att ha flera kilo som du inte har någon som helst nytta av?
 • Glöm allt det där "bra att ha". Det finns att köpa OM du mot förmodan skulle behöva¨t.
 • Satsa på genomskinlig necessär till handbagaget, gärna med handtag. Smidigt som tusan vid säkerhetskontrollen - och kör miniförpackningar och fundera på vad du VERKLIGEN behöver.
  Det enda som kan verka onödigt att ha i min egen necessär är Overnight mask - men man blir lätt torr och glåmig av långflyg och vad är väl då bättre med en ansiktsmask som du enkelt sköljer av i flygplatsens badrum innan du går till bagagebandet. Du landar i det nya landet fräsch som en nyponros... nåja, kanske en överdrift iofs.


  På 80/90-talet var det Date som gällde för unga damer. Necessären finns kvar och används flitigt i handbagaget. Liten, genomskinlig med handtag - perfekt!
 • Var bekväm! Investera i världens bekvämaste resekudde, Cabeaus Evolution pillow (Julklapp från Per för några år sedan) och ögonmask som inte ligger och trycker mot ögonen. Köpte min ögonmaskrollsroyce på apotetek hemma i Sverige. Toppen även för korta färder på 5-6 timmar faktiskt.
 • Res i de tyngsta kläderna (och lager på lager höst/vinter/vår)
 • Och du, rulla kläderna och lägg i bagageväskor. Superbra för rundresor speciellt eftersom man har kategoriserat kläderna redan och näe, du behöver inte ens packa upp eftersom rullade kläder håller sig mindre skrynkliga! För att inte tala om att de tar så mycket mindre plats än om du viker dem!
 • Börja packa en vecka innan om du vet med dig att du alltid tar med dig för mycket. Låt resväskan stå framme och plocka i saker du tror du behöver, och ur saker när du inser att du bara Villhöver dem.
 • Bra att skriva en lista en vecka innan. Jag delar in den i Resväska, Handbagage, Reskläder. På det sättet kan man i lugn och ro gå igenom vad som är viktigt och oviktigt för resan.
 
Här kommer en video som visar vad jag har med mig till Malaysiavistelsen som omfattar två månader i omväxlande tropisk värme, tempererat klimat (läs kallt) och regnskog.

 
Så kom jag då fram till Arlanda och Terminal 5. 
 
 
Jag gick o växlade till Ringit och släntrade bort till incheckningsdisken för att bli av med stora resväska. Men se det gick inte det!
Fick svaret att det går tidigast att checka in bagaget tre timmar innan avresa, d v s kl 18:45 som först. Och jag som är van vid att åka med bolag där jag kan checka in bagaget 24 timmar innan! De hade inget bagagesystem som kunde hantera tidig incheckning fick jag veta. Blir nog ingen mer resa med Qatar. Nu valde jag dem eftersom de var billigast.
 
 
Det var ju bara att ta resväskan och bege sig en trappa ner och sitta på Burger King och blogga. Och där satt jag kvar runt 2,5 timme sedan tröttnade jag på miljön.
  

Tog därföre rulltrappan upp och gick en sväng bort till toaletten vid pastarestaurangen. Men på vägen dit blev jag stoppad av en Isak: Har du SAS bonuskort, undrade han - och det har jag ju så klart. Och så sålde han in ett abonnemang på Fortum efter att ha visat att jag visserligen bara tjänade kanske 4-5kronor i månaden men jag skulle få bonuspoäng på SAS. Inte helt fel för en som reser, va? De fixar bytet och jag fick en massa chokladbitar!

 
Nu var det bara en halvtimme kvar tills incheckningen skulle börja, så jag tog rulltrappan upp och satte mig intill. Och när det började röra sig borta vid diskarna gick jag bort och blev snart av med resväskan. Qatar (och kanske andra bolag också numera?) väger även handbagaget men jag hade bara 6 kilo och fick ha 7, så jag klarade mig.

 
Det har blivit så modernt på Arlanda. Det är en mängd automatiska boardingpasskontroller, butiken har blivit omorganiserad till det bättre och utanför finns en jämrans massa olika restauranger och en och annan ny butik tyckte jag mig se också. 
 


Nu hör det till saken att det ytterst sällan finns något på flygplatser som jag behöver eller villhöver. Och jag hade inga planer på att införskaffa nåt idag heller så jag gick bort mot passkontrollen direkt, för att vandra in i Ingemansland! 

 
Men eftersom jag inte visste (och inte heller passpolisen) om det fanns kontakter på andra sidan passkontrollen stannade jag kvar precis före, i ett av de två små båsen. Det tråkiga var att mitt gratis internet på Swedavia tog slut. Så det blev telefonen som fick tjänstgöra som surfzon så jag kunde blogga färdigt.  

 
Men nu är inlägget snart slut. Det som står kvar på listan nu är att fylla på vattenflaskan, ta medicinerna, borsta tänderna, lägga på över-natten-masken, passera passkontrollen, vänta på att få boarda och flyga till Qatar. Här mellanlandar jag på Doha för att ett par timmar senare flyga vidare till KL.
Där landar jag den 21.1 kl 21:15 och jag är lite osäker på om jag blir hämtad eller om jag får ta en Grab Cab men det är sånt som märks. Spelar ingen roll vilket, Viktigare är väl att någon möter mig och ger mig lägenhetsnyckeln. Blir lite trist att sova på en bänk ;)

Då så! Over and out, folks! 

December 2019 i korthet, typ

1 december - Ullared dag två med utcheckning, tillgodokvitto som glömde användas och tre favvosar
 


2 december - Inspelning av Releasyvinterlåt i musikstudion hos Louise och Tobaunta med Robert


Foto: Louise Torkelsson


Foto: Tobaunta Torkelsson


Foto: Tobaunta Torkelsson

Foto: Louise TorkelssonOch så här blev resultatet!

 
 
Och här kommer våra sketcher med lokala skämt.

 
3 december - JobbdagTyngdtäcke 11 kg som kom veckan efter utlovad leverans - användes en vecka sen åkte det in i klädkammaren4 december - Pokénad6 december - På väg till jobbet på genväg till buss 127 december - AW hos mig med finskt tema (deras självständighetsdags (fr Ryssland))
 
 
14 december - Testade Pulled Oumph (smakade mest socker så, nej tack)17 december med Pokénad22 december - Julklappinslagning och rim på G22 december - Såväl city som min lägenhet var julpyntad23 december - Reklamutdelaren kunde visst inte läsa skylten på min dör "Ingen reklam, tack"

 
24 december - Julfirande med skinkmackor, godis och bingo på jobbet
 
 
Och på vägen hem från jobbet på julafton blev det Edvards bästa älgkorv med tryffelmajonäs och mos. Rekommenderas!

 
25 december - Julfirande med familjen
 

Och mamma blev en bag lady denna jul!


Athos fick ett nytt hem hos mig tack vare Milla med familj

Emedan Martina med familj ansåg det var läge för (uppblåsbar)  gå-stol

Noterade att jag inte har några bilder från sista veckan i december. 
Men det finns inte så mycket att berätta, förutom att jag jobbade. Så 2020 startade jag på Releasy.

November 2019 i bilder

Då kör vi näst sista månaden 2019 nu då. Du märker att jag har bloggat så det ryker nu va? Förklaringen kommer alldeles straxt i det här nlägget som dessvärre blev en sån där fotofattig månad.
 

Saknade dem redan första dagen
 
Och här kommer nu förklaringen till varför jag seriöst bloggar ifatt så jag ligger i fas till januari 2020.
Som du minns fick jag jobbet som Teamledare (TL) på Releasy till ett fantastiskt team i juni. När jag var på Rhodossemestern började jag bli tveksam till typen av ledarskap. Så efter fem månader fattade jag det svåra beslutet att säga upp tjänsten och återgå till Kundtjänst istället - men fortfarande gästspela som TL vid behov.
Med facit i hand måste jag dessvärre erkänna att istället för att vara kvar och därmed påverka ledarskapet, valde jag att lämna positiionen vilket var väldigt dumt, känner jag. Men som alltid måste jag stå för mina val och nu är det som det är.
 

Hojen är kvar så en Kawasakitröja var på sin plats tyckte jag.

Jag gick alltså tillbaka till kundservice men det dröjde inte många veckor innan jag hade uppdrag både för Rolfs och Albatros om jag ville. Nytt beslut fattades att gå tillbaka till att vara timanställd  på Releasy från årsskiftet 2019/20 och börja frilansa igen.
Men det är ju att leva farligt. Ställs resor in får jag inga pengar alls... Och det är ju inte alls säkert att Releasy behöver mig under samma perioder. Men som du vet är jag ingen trygghetsnarkoman. Det blir alltid som det ska i min verklighet. Det ordnar sig!


Lektorshagen i morgondis på väg till Parkgatan och buss 12 till Mjärdevi
 
Hur går det med vantarna, frågade Naima en dag. Och jag som hoppades att barnbarnen hade glömt bort detta projekt. Men icke, alltså! Det var ju bara att ta fram stickningen och fortsätta... Det gick väl så där.
 

Jag har stickat en massa vantar som ska få tummar... och jag misstänker att de blir klara till hösten 2020 ;)

Pokénader fortsätter som vanligt. Jag går mellan 2.5 och 3.5 mil i veckan enligt motionsappen. Och det får jag väl känna mig rätt nöjd med även om lite mer fysisk aktivitet vore önskvärt ur hälsosynpunkt.


Pokénad tlll Tornby via Resecentrum
 

De där ljusen jag köpte på ÖB lyser fint i fönstret


10.11 kom första snön... som väl låg kvar en vecka eller så. Sen var vintern slut för år 2019


Mer ledljus fann hem hos mig. Växterna, som ser ut att passa rätt bra där, var på väg ut till soprummet faktiskt


Min andra helveganska smörgåstårta i min matlagningskarriär, med lite blandade synpunkter


CityGross öppnade på Tornby den 16.11 men det var ingen rusning dit direkt


Det är mycket prat om IPA numera och jag är inte ett dugg imponerad med ett undantag: Ballast Point som är ganska god


20.11 och en liten småmysig morgon


Att baka veganskt är ibland lite komplicerat. Det skulle bli wienerbröd och banankaka. Sistnämnda blev ju riktigt bra medan de andra lämnade övrigt att önska, kan man säga


Tände nyinköpta tomten med Ledbelysning från Netto till frukosten


Ja, och hojen står kvar... även om jag tänkt några gånger att jag kanske skulle sälja den ändå

Och så var jag på MyDentist för tandbesiktning varifrån jag kom ut med blankt papper


Hm... ja det var ju det där med vantarna då. De där som fortfarande saknade tummar


I Depot Mantorp hade man tagit ett bra intiativ, att samla in julklappar till de som kanske mest behövde det. Man köpte något och skrev på en lapp till vilken medmänniska det kunde passa (kön/ålder). Mer sånt!

Sista helgen denna månad åkte Hazardgänget ner till Ullared. VI bodde i storstugan och shoppade i två dagar. Och som vanligt handlar man mycket mer än det är tänkt. Farligt att vara två dagar. 

Oktober 2019 i bilder o filmer

Bilderna som finns i det här inlägget är i spannet 12-31 oktober.
 

Finbesök i Gottfridsberg


Min fina blomma som aldrig hann sätta frön. Hade hoppats på det...


Bilder från Pokénad till Tornby
 

Höstregn och blåst 


Kantarellhunden Jonzon


Biskopsmössa


Svart trumpetsvamp


Gigantiska stolta fjällskivlingar


Spökgrenar till Halloweenfirandet på jobbet


En dagsskörd av svamp. Rätt schysst, va?


Mycket svart trumpetsvamp blev det


Pokénad vid ankdammen

Min fina blomma som aldrig hann sätta frön 
 
Simon fyllde sex år denna månad och han hade bestämt att vi skulle ha Halloweenparty. Så ja, det var ju bara att uppfylla barnets önskemål att ha en massa otäckingar hemma. 
Pokénad med avstickare in i Gamla Linköping.
 På ÖB hittade jag jättefina LED-vaxljus som gav superfint sken i mitt Allrum.
 
 

Och den här månaden investerade jag i en smoothieblender. Jag var lite rädd att det skulle bli en sån där pryl som bara samlade damm men faktiskt så använder jag den i stort sett varje vecka. 

 

Så har vi kommit till månadens sista dag. Den här dagen hade vi den årliga maskeraden på jobbet. Bara tryck på Playknappen och se vilka härliga monster jag jobbar tillsammans med!
 

1-9/10 2019 Äventyret Falleri, Fallera, Faleraki

1 oktober blev det sedan dags att åka upp till Skavsta med Milla, Martin, Elton och Naima för att sedan tillbringa 8 dagar i Faliraki på Rhodos - som ingen av oss blev så imponerade av.och inte kommer åka tillbaka till. Men hotellet var toppen och det var gångavstånd till byn och stranden.
Först en liten före-Rhodos-video.
 
 
Och lite före-Rhodos-bilder!
 

Vi sov en natt på Connect hotell och hann äta frukost innan vi gick till incheckningen.


Efter att ha blivit av med resväskorna gick vi in i Taxfreebutiken och Bukowskis kanin Athos hade jag väldigt svårt att glömma. Tjatade om den så mycket att jag fick den i julklapp hahaha


Vi hade bara hunnit sätta oss i restaurangen när man ropade ut att det var dags att gå till planet.

Och snart flög vi iväg på vårt semesteräventyr
 
Vi hade valt Evita Resort och även om vi åkte reguljärt så är det ett Vinghotell faktiskt. Men eftersom vi kom under låg säsong var där inga aktiviteter. Däremot hade man igång vattenrutschkanorna vissa tider på dagen. De var roligast i början sen var bara att vara i poolen roligast - eller nere vid havet. Vi gillade hotellet allihop. Vi hade bokat familjerum och fick altan intill varann så vi kunde springa emellan. Det fanns fyra pooler, många solstolar, en väl tilltagen restaurang och överallt fanns trevlig personal. Kan varmt rekommenderas om du åker med barn! Nu följer lite hotellbilder.
 

Den här familjen har blivit kattokig! Man skulle klappa och prata med varenda synlig katt...


Fick trevligt frukostsällskap en av morgnarna
 
 

Sista morgonen åt vi frukost ihop. Med bara ett undantag var jag själv till frukosten när det öppnade. De andra kom när jag var klar, kan man säga.

På hotellet träffade vi på en massa roliga djur. Vad sägs om två fasanfamiljer, Gräselefant (nattfjäril med päls som jag bara var tvungen att lägga in tre foton på. Kolla in vad vacker!!!) Brun jättekrabbspindel, Teleogryllus (familjen syrsor); grönfläckig padda - och så alla dessa katter som uppenbarligen inte gick att gå förbi utan att prata med och klappa på som jag nämnde lite tidigare. Det blev en faslig massa stopp på grund av dessa djur. 
 


Som jag skrev tidigare så var det poolen eller havet som gällde när vi inte var på utflykter. Så då var det dags med lite havsbilder då.
 

Kathara Beach

Faliraki beach

POKÉNADER
Ja, det blev det ju i stort sätt varje dag. Och när man är ute och går upplever man och ser en massa. Och ja, alla spelar hehe. Det blev en hel del promenader i Faliraki.
 

Nåja, jag kunde väl klappa en och annan katt jag också då
 
 Med hyrbil till Lindos

Vi bestämde oss för att hyra bil och åka på utflykt åtminstone en av dagarna. Jag hade blivit rekommenderad att åka till Lindos så hjulen styrdes ditåt. Det blev en fin dag, om än lite molnig.

 
 
 
 Busstur till Rhodos stad

Att vara på Rhodos utan att besöka Rhodos stad, ja det går ju inte. Så vi valde att ta bussen in dit och tillbringa dagen där.


Undrar du vad de tittar på? Du, gissa!


Och vad tror ni familjen fotograferar här då? Ja, gissa!

 
Vi hade All Inclusive men det är ju normalt inte så spännande. Två kvällar gick vi därför ut och åt. Först ut var en pizzeria i Faliraki som jag tyvärr glömt namnet på. För det första missade de min beställning helt och för det andra var maten riktigt dålig. Så dålig att vi lämnade det mesta kvar på tallriken.Den andra kvällen gick vi ner till Kathara Beach och åt. Det var många stängda restauranger så vi fick leta en del innan vi hittade något ställe som vi gillade, men där vi hamnade var både trevligt och med god mat.


Det blev något av en nostalgi att ta en grekisk Mythos. Minnen från mitt liv på Samos gjorde sig påmint.


Lite här och där fanns vatten och matstationer till kringströvande katter och hundar. Sista dagen gick min medföljande familj och köpte mat för att bidra.

Sista dagen blev jag kvar hemma medan de andra gick ner till stranden en sista gång. Efter alla utflykter och promenerande hade jag fått en våldsamt smärtande och vattenfylld blås på lilltån. Inte ett dugg kul. Men jag tryckte hål på den, la om den och vilade hela dagen så det blev klart mycket bättre till avresedagen.
 
Så var då detta äventyr slut och vi tog flyget hem igen. 

Summering: Allt bokades via eBeach och det funkade jättebra. Vi flög med Ryanair och vi har inget att anmärka. Allt flöt på. Hotellet vi valde var mycket trevligare än vi hade räknat med och all-inclusive-maten var helt okej och det fanns något för alla även om de två vuxna vegetarianerna hade något mer ensidig kost. Men vi kom hem nöjda och belåtna med vår semestervecka!

September 2019 i bilder

Då kör vi september då! 
 

Ibland åker jag med en kollega till jobbet. Jag går till garaget lite tidigare eftersom det ligger ett Pokégym precis utanför och kommer jag lite före hinner jag ta ner det hehe.


Förutom Pokémon fortsätter jag spela SongPop - fast nu börjar jag trappa ner det faktiskt. Det tar  mycket av min tid och är ju inte ett dugg fysiskt aktiverande.


Lite lufta hojen blev det ju så klart. De flesta dagarna var mc-väder.


Var på studiebesök på miniUllared, d v s Dollarstore som öppnat i Linköping


Och så blev den gamla svarta hjälmen utbytt till en ny (dyr)  roligare och lättare hjälm


Jag fixade en Team-kryssning med Birka och vi var några havs-sugna individer som åkte iväg.
 

Jag fick kämpa med att hålla mig vaken till 23 på kvällen då en av mina kollegor ville sjunga karaoke. När det så blev dags visade det sig att det var "fel"  låtar man kunde välja emellan så det blev inget sjungande. Ja, då gick jag och la mig. Sedan upp i arla morgonstund, hängde på låset till frukosten och gick på Spa och följde med på musikquizen. Väldigt trevligt alltihop!


I Lektorshagen finns några dekorerade elskåp och här är två av dem


Det blev intressant svampplockning på egen hand. Och ja, jag börjar kunna ganska många ätbara sorter nu tack vare min lärare Per


Valde att förvälla svampen istället för att torka i svamptorken


Nytt under solen: Instabox. Finns nu på andra våningen i Grändenhuset plus i butiken Lyko. Superbra!


Den här Blomkålssvampen måste många ha gått förbi i Lektorshagen. Jag tror inte många vet vad det är. Jättegod i styvning till pasta. Den fick komma med mig hem.


Kommer inte ihåg varför jag gjorde den här tårtan, men förmodligen skulle jag väl fira något


Mer Lektorshagen. Det finns många harar här och de är tämligen orädda. Man kan komma dem ganska nära. Som den på bilden till exempel.


Och ännu mer Lektorshagen som bjuder på fler goda matsvampar


Och skörden från mina odlingslådor blev ganska god vill jag påstå. Rosmarin och timjan fick följa med in i köket för övervintring. Resterande klipptes ner och hamnade i frysen. Lite roligt. Får se vad/hur det blir 2020. Får bara behålla en då, så val av kryddor och grönt skall ske med omsorg.

Min accentfärg är ju rött i mitt annars vita och antracitgrå möblemang. Fram tills denna månad hade jag en ljusgrå alldeles för stor matta. Den röda mattan på bilden hittade jag på Återvinningen för en 100-lapp och det blev ganska trevligt tycker jag.

Och där avslutar jag septemberinlägget och laddar för oktober där 1-9 oktober får elt alldeles eget kapitel under titeln: Falleri, Fallera, Faleraki

Augusti 2019 i bilder/filmer

Jamen här kommer lite blandat från mitt augusti :) För vad hände den här månaden då?
Nja, det hände väl inte jättemycket ovanliga grejer i och för sig - förutom kanske att jag bestämde mig för att köpa ny motorcykel. Eftersom jag hade fattat beslutet att bli kvar i Sverige så kändes det som en fantastiskt bra idé!
Och så fyllde jag 57 och klev in på mitt 58e år. Ganska schysst!
 
Annars levde jag ett vanligt maria-liv. 
 

Dags att damma av hjälmen... som tyvärr är för gammal för att användas. Inte för att den är olaglig. Den blir bara stum och därmed osäker när den kliver över 5-årsstrecket och min är väl kanske 8 år gammal...


En morgon när jag gick genom Lektorshagen var det ovanligt ljust. Man hade avverkat träd som jag misstänker var sjuka. Kändes lite konstigt dock.
 
Firade ölets dag med en alkoholfri (Rel)Easy rider bulldog. En partisk recension går att få här nedan.
 
I slutet av juli gick jag in på Stångåstadens hemsida för att kolla om man hade någon garageplats för MC:n som jag planerade att köpa. Och kan du tänka dig. Det fanns en plats med uthyrning från och med 1/8. Jag fick ett mail att min hemma-tagg var aktiverad för att komma in och så klart att jag gjorde ett studiebesök. Men det var lite luddigt beskrivet. Det stod ett nummer på parkeringsplatsen som jag skulle ha. Men jag letade och letade och hittade ingen med det numret. Däremot hittade jag två MC-platser och det visade sig vara en av dem.


Matlagning då? Ja, det tycker jag fortfarande är roligt. Rättika var något främmande för mig. Och eftersom jag försöker dra ner på kolhydrater, köpte jag en och gjorde gratäng på. Jättegott och kan rekommenderas. Aktuell dag veckohandlade jag tillsammans med min Shoppingvagn och här nedan kan du se hur mycket den rymmer - och vilka maträtter jag lagade av innehållet.
 
 


Denna Leopardsnigel - en nyttig snigel som äter både kött (bl a mördarsniglar!) och växter och kan bli upp till 20cm lång - kom fram efter ett vansinnigt regnväder som finns med på filmen nedan. Om du ser en, var rädd om den!!!

 
 

10.8 var jag på ögonbottenfotografering. Den som tog fotona såg inga förändringar... men det gjorde läkaren som ordinerade ny diabeteskontroll... som sedan resulterade i ytterligare en tablett. 
Det forskas ju en massa om diabetes och idag väntar man med sprutor in i det längsta.
 

 
11.8 åkte jag med Ben (som jag bodde granne med i Mantorp) ner till Växjö och köpte hoj. Han kör själv en värsting-Vulcan. Jag nöjer mig med en EN500, jag.
 
Videon här nere har väldigt hög musik, kan ju vara bra att veta om du väljer att trycka på start.
 
 

Dagen efter köpte blev det en tur ut på landet med pitstopp på Burger King i Mjölby.


Och så blev det ju en MC på min parkeringsplats nu då.

Några som gärna vill se (och sitta på) hojen kom på besök.
 

22.8 var det dags för sommarfest på Releasy. Det bjöds på mat, popcorn och sockervadd.


I mina odlingslådor växte det för fullt. Här ser vi majsen... som sedan inget blev av. Men blommor blev det iallafall.

24.8 Jobbade jag på Linköpings Stadsfest i Releasytältet. Himla rolig dag!


Mitt team 8128 gratulerade mig i förskott. De är så himla gulliga!
 
Innan jag åkte på Skaldjurskryssning med mamma startade jag min födelsedag i köket med traditionsenlig måttbandsklippning.
 


När jag kom hem från Birkakryssningen hittade jag en massa presenter och gott från Martina och hennes familj. En väldigt trevlig överraskning!


Per ville bjuda mig på födelsedagsmiddag och jag fick välja ställe. Och vart blev det? Jo, på Snoddas faktiskt. Så rolig är jag.

Hösten är vacker på olika sätt. Roligaste är väl kanske att man får plocka svamp. Det blev inte som för några år sedan, men frysen är full av olika svampar efter höstens plockande iallafall.

 På jobbet bjöd jag på Min Vilda smörgåstårta med fyllningarna kantarellost+renkött, hackat ägg +majonnäs och potatissallad. Topping blev kalkon, ägg, ärtor och lingon. Lite annorlunda och den blev faktiskt ganska god.

Och detta var en summering av min augustimånad med några förlorade ögonblick, som till exempel Naimas 7-årsdag den 16.8. Av någon anledning fotograferades det inte så mycket från och med augusti och fram till årsskiftet. Skärpte bara till mig då och då som ni kommer att märka i efterföljande inlägg...

2019 - Några MiMa AW bilder

Tre Aw hann vi med under hösten 2019. Det fanns planer på fler men de liksom rann ut i sanden på grund av för få anmälda. 
 
I augusti var vi på KH...
 
 
... Och spelade minigolf
 
 
I september var vi på Pinchos och firade av en kollega.
 
 
Ja, det var det hela.

RSS 2.0