Augusti 2019 i bilder/filmer

Jamen här kommer lite blandat från mitt augusti :) För vad hände den här månaden då?
Nja, det hände väl inte jättemycket ovanliga grejer i och för sig - förutom kanske att jag bestämde mig för att köpa ny motorcykel. Eftersom jag hade fattat beslutet att bli kvar i Sverige så kändes det som en fantastiskt bra idé!
Och så fyllde jag 57 och klev in på mitt 58e år. Ganska schysst!
 
Annars levde jag ett vanligt maria-liv. 
 

Dags att damma av hjälmen... som tyvärr är för gammal för att användas. Inte för att den är olaglig. Den blir bara stum och därmed osäker när den kliver över 5-årsstrecket och min är väl kanske 8 år gammal...


En morgon när jag gick genom Lektorshagen var det ovanligt ljust. Man hade avverkat träd som jag misstänker var sjuka. Kändes lite konstigt dock.
 
Firade ölets dag med en alkoholfri (Rel)Easy rider bulldog. En partisk recension går att få här nedan.
 
I slutet av juli gick jag in på Stångåstadens hemsida för att kolla om man hade någon garageplats för MC:n som jag planerade att köpa. Och kan du tänka dig. Det fanns en plats med uthyrning från och med 1/8. Jag fick ett mail att min hemma-tagg var aktiverad för att komma in och så klart att jag gjorde ett studiebesök. Men det var lite luddigt beskrivet. Det stod ett nummer på parkeringsplatsen som jag skulle ha. Men jag letade och letade och hittade ingen med det numret. Däremot hittade jag två MC-platser och det visade sig vara en av dem.


Matlagning då? Ja, det tycker jag fortfarande är roligt. Rättika var något främmande för mig. Och eftersom jag försöker dra ner på kolhydrater, köpte jag en och gjorde gratäng på. Jättegott och kan rekommenderas. Aktuell dag veckohandlade jag tillsammans med min Shoppingvagn och här nedan kan du se hur mycket den rymmer - och vilka maträtter jag lagade av innehållet.
 
 


Denna Leopardsnigel - en nyttig snigel som äter både kött (bl a mördarsniglar!) och växter och kan bli upp till 20cm lång - kom fram efter ett vansinnigt regnväder som finns med på filmen nedan. Om du ser en, var rädd om den!!!

 
 

10.8 var jag på ögonbottenfotografering. Den som tog fotona såg inga förändringar... men det gjorde läkaren som ordinerade ny diabeteskontroll... som sedan resulterade i ytterligare en tablett. 
Det forskas ju en massa om diabetes och idag väntar man med sprutor in i det längsta.
 

 
11.8 åkte jag med Ben (som jag bodde granne med i Mantorp) ner till Växjö och köpte hoj. Han kör själv en värsting-Vulcan. Jag nöjer mig med en EN500, jag.
 
Videon här nere har väldigt hög musik, kan ju vara bra att veta om du väljer att trycka på start.
 
 

Dagen efter köpte blev det en tur ut på landet med pitstopp på Burger King i Mjölby.


Och så blev det ju en MC på min parkeringsplats nu då.

Några som gärna vill se (och sitta på) hojen kom på besök.
 

22.8 var det dags för sommarfest på Releasy. Det bjöds på mat, popcorn och sockervadd.


I mina odlingslådor växte det för fullt. Här ser vi majsen... som sedan inget blev av. Men blommor blev det iallafall.

24.8 Jobbade jag på Linköpings Stadsfest i Releasytältet. Himla rolig dag!


Mitt team 8128 gratulerade mig i förskott. De är så himla gulliga!
 
Innan jag åkte på Skaldjurskryssning med mamma startade jag min födelsedag i köket med traditionsenlig måttbandsklippning.
 


När jag kom hem från Birkakryssningen hittade jag en massa presenter och gott från Martina och hennes familj. En väldigt trevlig överraskning!


Per ville bjuda mig på födelsedagsmiddag och jag fick välja ställe. Och vart blev det? Jo, på Snoddas faktiskt. Så rolig är jag.

Hösten är vacker på olika sätt. Roligaste är väl kanske att man får plocka svamp. Det blev inte som för några år sedan, men frysen är full av olika svampar efter höstens plockande iallafall.

 På jobbet bjöd jag på Min Vilda smörgåstårta med fyllningarna kantarellost+renkött, hackat ägg +majonnäs och potatissallad. Topping blev kalkon, ägg, ärtor och lingon. Lite annorlunda och den blev faktiskt ganska god.

Och detta var en summering av min augustimånad med några förlorade ögonblick, som till exempel Naimas 7-årsdag den 16.8. Av någon anledning fotograferades det inte så mycket från och med augusti och fram till årsskiftet. Skärpte bara till mig då och då som ni kommer att märka i efterföljande inlägg...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0