28 april - Slösat bort en dag i livet.

Ja, idag blev det inte mycket gjort inte. Slösade bort en hel dag med enbart  tv-zappande/tittande, faktiskt. Väldigt otillfredsställande, måste jag säga, när jag har så mycket att göra innan jag åker till Samos, plus har bara (förhoppningsvis) runt 6700 kvar som Maria Graube. Det går helt enkelt inte an! Idag lovade jag mig själv att det får vara slut med sådana dagar.
 

Mitt måttband visar bara 18,5 cm d v s 18,5 år levnadsår kvar. Jag kommer ihåg när jag började klippa en centimeter för varje år. Året var 1996 d v s för 17 år sedan och måttbandet var då 17 centimeter längre än idag...
Fast det kan jag glatt säga, att de där passerade åren upplever jag att jag har förvaltat väl, även om det alltid är saker man kunde gjort annorlunda. Som att till exempel sluta med icke produktiva och outvecklande dagar som denna, då!

Varför är jag så noga med att förvalta min tid här då?
Jo, det går att härleda till min far, som gick bort i början på 90-talet. Han pratade alltid om vad han skulle göra som pensionär, allt det där han inte tyckte han hade tid med när han jobbade. Han gick i förpension vid 60 - och dog ett år senare! Det var då jag insåg att tiden här är klart begränsad och att man inte kan skjuta upp en massa saker utan sätta upp mål så man kan uppnå dem så fort man kan. Och mål har jag ju skrivit om tidigare. Jag har använt SMART-modellen och gör fortfarande. Mål ska skrivas ner och vara
  • Specifika
  • Mätbara
  • Accepterade av andra
  • Realistiska
  • Tidssatta
Det första målet jag uppnådde efter att ha börjat jobbat med det där, var att ta mitt MC-kort efter att ha övningskört i tio år. Ett annat är att börja jobba utomlands i sol och värme, en dröm jag haft sedan jag var nio år.

Det jag inte har satt som mål under åren, har jag heller inte uppnått.  Det har stannat som Önskningar...

27 april - Fågeldag!

Idag var det Fågeldag i Trädgårdsföreningen och jag mötte upp barn och alla barnbarn för lite skoj i parken.
 


Den startade i lekparken. Populärast är helt klart rutschkanan!


När klockan började närma sig elva gick vi ner mot Tropikhuset och fontänen där det skulle hända grejer.


Först var det Skattjakt. Den enda som hittade ett vinstkort var Elton, som också var den första av alla att hitta ett. (Han fick välja pris och valde en mjukis-Barbapappa.)


Kl 12 är det musikspel vid fontänen där vattnet liksom dansar i takt. Fast idag missade vi faktiskt det. Vi gjorde lite annat istället.


Glasspaus i Tropikhuset.
Till och med jag åt glass - och noterade att Dajmglassen har blivit mindre och kostar mer. Jag kände mig klart lurad...


Sedan gick vi och matade änderna med kex. De fick så mycket att de tröttnade på oss och simmade iväg hahaDen här förmiddagen avslutades med en gigantisk sockervadd. Visste du förresten att det bara är motsvarande en sockerbit i den där sockervadden? Den var så stor att alla åt av den - utom jag. Och Elton och Albin var inte så förtjusta i den heller. Däremot de STORA barnen :) De gillade den!


Det blev kallt och blåsigt vartefter tiden gick, så vi bestämde oss för att det var nog redan vid halv ett. Martina och barnen vände hemåt för att grilla innan regnet kom.
Milla och jag hämtade våra kläder hos skräddaren och så följde jag med till Toys'r'Us där det var 25% rabatt på allt. Där jag köpte två roliga såpbubbelmaskiner till Elton och Albin samt en Pool för vattenleken i mitt rum innan jag tog bussen till stationen och pendeln till Mantorp. Och där började det regna!

26 april - Eltons första tågresa

Elton har länge sagt att han vill följa med mig och åka tåg. Idag var just en sådan dag.
 

Vi struntade i att ta någon vagn och gick ner till stan. Och det tar ett tag. Det finns så mycket roligt att undersöka. Roligast var kanske ljusslingan som trasig hängde kvar i ett träd på Nygatan.
Vi bestämde att vi skulle åka buss ner till stationen. Och det var också jättespännande och kul!
Att åka tåg mellan Linköping och Mantorp är ganska lagom när man är tre år. Fast jag tror nog att han hade gillat att åka längre för det var väldigt intressant att se landskapet flyga förbi.


I Mantorp mötte vi en bil med släpvagn som var full med cypressgrenar. En gren ramlade ur så den la Elton in till kanten så andra bilar slapp köra på den.


Jag plockade fram alla leksaker och började med Köttfärssås och Spaghetti som var beställd, när det ringde på dörren. Milla och Naima kom också på besök och var med och åt lunch. Elton gillar gurka. När vi ätit klart och det fanns gurka kvar, byggde Elton ett gurkslott... och åt sedan upp de gurkorna också.Roligast var nog kanske min Zhu-Zhu- hamster som två glada barn högljutt jagade runt i rummet.


Armband och lite utklädningskläder försvann ifrån mitt förråd och innan vi åkte från Mantorp låg tre chokladbollar från Brödboden på Platensgatan i en guldglittrande armbandsväska.


Vi lämnade utklädningskläderna hos Per och åt sedan (inte) upp chokladbollarna. De passade inte oss i smaken alls!


Milla, Elton, Jonzon och Per i trädgården.


Vårtecken? Nyckelpigan och en glidande snigel.


Milla skjutsade ner mig till Ikano. Målet var att köpa de där handdukarna till barnbarnen och idag blev det köpbeslut. När jag var klar tog jag 10:an ner till stationen och såg att det ligger snö kvar i Tornby!


Och dagens inlägg avslutas med att jag visar handdukar och matchande glas till barnbarnen. Grön - Elton. Turkos - Albin, Lila - Naima.  Mi casa  es su casa!

25 april - Modevisning

Deklarerade klart och åkte sedan in till Linköping på kvällen för att gå på modevisning med Annette.
 

Min egenhändigt designade väska fick följa med in idag. Med mitt namn och crew (betyder personal/anställd) i reflexfärg är den både lite allmän och personlig. Det blir iallafall lite svårt för någon annan att sno och gå runt med den.


Vi var lite tidiga och hann ta en fika på Espresso House. Men halv åtta blev det så mingel i Filbytergallerinan innan modevisningen. Det bjöds på vin/cider och ostar, kex, vindruvor och melon. Och gott var det!


Två annorlunda saker: Modellerna kom från Linköpings Sportdansklubb + Village (heminredning) plockade fram saker och gjorde stilleben som Elin af Klintberg (konferencier) också berättade om.  Det var lite basic (och kändes något orepeterat i slutet) men helt okej.  Efter visningen var det fortsatt mingel och tid för shoppning.


Jag tog tåget som gick 21.23 och kunde inte vara kvar till slutet - och missade Goodiebagen som några småkillar visst hade delat ut kvart över nio. Aja, shit happens! Tror jag överlever det.

24 april - Lyckotrollen är tilbaka

Idag stod Kontortjänst med på schemat. Jag skulle lämna kvitton och få underlaget till deklarationen som jag tänkte göra imorgon.


En ganska svensk himmel. Solen gömmer sig bakom moln som sedan blev allt tjockare...


Jag gick på rutin upp till korsningen vid Priso för att gå över till Tornet. På Priso passade jag på att gå in och köpa tårta till brudarna. Men när jag skulle gå den vanliga vägen har man stängt av övergången pga vägarbetet. Det innebar att jag fick gå tillbaka till stationen, gå över järnvägen och sedan ta omvägen bakom posten - och då började det lagom att regna. Surt!


Efter fika med Lilian, Susanne och Agneta och jag lämnat/fått mina papper bestämde jag mig för att gå på Ikano en sväng. I leksaksaffären hittade jag samma typ av troll som jag hade  på 70-talet. De har varit populära en gång tidigare, tror det var slutet -80 eller början 90-talet, och nu är de tillbaka igen!
Och så hittade jag ett par låga boots för 199 spänn som jag klackade om (de hade stenhård plastklack och jag ville ha gummsula)


På vägen tillbaka till Mantorp hade jag lyckan att hitta en pantflaska, värde 1 kr - ett litet tillskott till sparkassan du! hehe


Albin och Elton har fått egna hängare i badrummet. Nu ska jag bara bestämma färger på handdukar då. Det kunde jag inte göra när jag var på IKEA idag...

Uppdatering Lily Garden Spa. Inget svar på Facebook. Idag kontaktade jag Letsdeal och berättade att jag inte fått tag i företaget. Nu väntar jag svar därifrån, då!

23 april - Födelsedagslunch

Idag fyllde min mamma år. Jag hade bestämt med henne kl 11.15 utanför Filbyter och att vi skulle gå och äta lunch någonstans. Det mamma inte visste var att jag sagt till mina döttrar och moster att hänga med. Under förmiddagen bestämde jag mig för att Fräcka Fröken kunde bli ett trevligt val.


Tyvärr kunde inte Martina komma men Milla och Naima mötte upp.


Det blev köttfärsens dag. Jag, mamma och Kerstin tog lasagne, Milla köttfärspaj och Naima fick spaghetti med köttfärsås (barnmatsburk).

Efter en mycket trevlig lunch följde jag med mamma hem. Hon hade fått lägenheten stylad inför försäljningen. Nog såg det annorlunda ut alltid, med andra möbler och så mycket färre grejer.
Jag följde även med upp på vinden och där fanns det en hel del, kan jag berätta. (Min mor kör INTE med Ettårsprincipen.) Jag är ju bara hemma en vecka till och hon kommer inte bo kvar när jag kommer tillbaka i oktober så vi bestämde att på måndag ska jag hjälpa henne att rensa, kasta och lämna grejer till Second Handbutikerna. Förrådet i källaren, med Fredriks och Martinas grejer, skulle ha rensats för ett år sedan egentligen, men allt det står kvar också. Det kommer bli en aktiv måndag, verkligen.


Barnen på fotona i mammas sovrum är på mig, ett år gammal och Fredrik tre.

Det blev lite linköpingsfotografering idag på väg från mamma ner mot stationen. Detta tillsammans med lite lunkande i butiker fast jag egentligen inte skulle ha något, gjorde att en 20 minuterspromenad tog tre timmar haha.


Domkyrkan, är byggd på 1100-talet och är Sveriges näst största kyrkobyggnad (Uppsala Domkyrka är större). I parken finns en ingång till underjorden. 2002 var det utgrävningar här, som jag har för mig rörde sig om en massa gravar.


T vä. Linköpings slott samtida med Domkyrkan - fast det var faktiskt en biskopsgår från början. Läs mer spännande historia här  T hö. Linköpings stadshus hyste Läroverket under åren 1864.1915 och blev stadshus först 1921.


Stenhusgården och Krogen Amerika, två byggnader på Storgatan som byggdes på 1400-talet efter den stora branden.

Jag köpte fyra presentkort på Letsdeal.se den 15 mars till Lily Garden Spa. Två av dem fick mamma i present. De andra två hade jag planer för egen del. Eftersom jag nu gick på Storgatan gick jag ner till nummer 50 - men hittade inget spa!!! Jag gick ett par gånger upp och ner men Näe!
Till slut gick jag in på frisersalongen och frågade om de visste något. Där fick jag veta att det inte hade öppnat än. Det var något problem med vattnet. Jamen, hur kul kändes det där, tror du?
Här hade jag precis gett bort i present till mamma - och jag åker från Linköping 6 maj. Det lär ju inte bli något Spa-besök innan 15 juni då, eller hur!? Grymt besviken blev jag... och när jag har ringt numret på kupongen kommer jag bara till en telefonsvarare och kan skicka mitt mobilnummer. Idag (24 april) har jag skickat ett meddelande till facebooksidan man hänvisar till så får vi väl se om jag får svar.


Lily Garden Spa - Inte.


Testarde sommarboots som jag var verkligen var sugen på. Dessvärre var de antingen för små eller för stora så det blev inget köp.


Framme vid stationen efter tre timmar.


Och det har blåst rejält idag. Vid stationen hade ett träd blåst ner till och med!

22 april - Äger numera ett snapsglas

Förmiddagen tillbringades i tvättstugan. Vid lunchtid tog jag en promenad, först till macken för att skicka iväg ett traderapaket, vidare till Mobilia för att lägga lite kläder i Myrornas container samt för lite shopping.

På vägen stannade jag och gick in på Mantorps glasbruk. Där köpte jag mig ett snapsglas. Hade tänkt göra det länge och vad är väl roligare än att ha ett lokalt, handblåst ett?


Mantorps glasbruk har en massa fint. Mitt snapsglas invigde jag med indisk sockerrörsrom till tryffelbrie och soltorkade tomater på ruccolabädd.


Röda pricken på kartan visar var Mobilia ligger.

Testade zoomen och lyckades fånga ett par kråkor innan de flög iväg.

När jag kom fram till köpcentret hittade jag inte min inköpslista och drog mig till minnes att jag satt den på ytterdörren.Däremot hade jag inget minne av att ha lagt ner den i väskan. På CityGross försökte jag därför komma ihåg vad som stod på listan. När jag väl bestämde mig för att skriva ner allt jag kom ihåg från listan och skulle ta pennan i plånboken, vad tror du jag hittade då? Jepp, kom-i-håglappen!
 

Efter 45 minuters strosande i varenda gång för att försöka minnas vad jag skrivit upp, hittade jag listan i plånboken. Då hade jag bara missat två grejer på avdelningarna jag passerat igenom. Det var rätt bra jobbat, tycker jag.

Efter att ha spenderat 2,5 timme på Mobilia styrde jag steg och hjul mot hemmet. Det hade börjat regna - mycket obehagligt.


På hemvägen var det mp3:n på - och så hittade jag en väg som heter Hemvägen. Var inte det lite roligt?
.

Tussilagon blommar för fullt i dikena.

Jag letade lite mer info om premiären av Jurassic Park i 3D den 1 ma,j eftersom jag bestämt mig för att boka biljett till den. Men plötsligt så fanns ingen info på Sf:s hemsida eller på Facebook! Och andra länkar fanns heller inte kvar. Vad konstigt, eller hur? Det är något märkligt med den där premiären uppenbarligen. Jag börjar nästan tro att jag har drömt det hela...

21 april - Småplocksröj

Idag tog jag tillfället i akt och bäddade om i sängen från vita lakan till korallrosa. Det blev faktiskt rätt mysigt. Och Dra-på-lakanen som var 120 breda till min 140-madrass var lite kämpigt att få på men det gick med lite envishet hehe


Nya och fräna lakan är på plats!

Det var meningen att jag skulle få lite besök framåt eftermiddagen så min dag ägnades bland annat åt att stänga resväskan efter att ha stuvat om (och fått plats över till och med) samt kasta och plocka undan smågrejer.
Nu kom det dessvärre ingen och hälsade på den här dagen - men det kändes rätt bra att ha fått undan lite småprylar som låg och skräpade.


Från säng till soffa med frukost och dator framdukat.

Jag brukar ha utrensning en gång per år på grejer hemma. Allt som inte har blivit använt på ett år säljer jag eller ger bort. Varför låta saker ta plats som man inte har användning av liksom? Så eftersom jag fick eftermiddagen fri, fotograferade jag saker som bara ligger i förrådet och satte sedan ut tio annonser på Tradera. Redan ett par timmar senare var en sak såld och betald via PayPal (suveränt betalningssätt)! Sånt känns ju rätt kul! Och de här småpengarna åker in på mitt nya Forexkonto, förstår du. För pengar är det enda jag samlar på. Det är bara synd att det inte går nå't vidare bra. ha ha Men vaddå? Ambitioner är ju bra. Men det räcker inte - man måste ha tydligt uppsatta mål. Och det har jag ju för 2014 som du kanske minns. Att publicera böcker är inte gratis...

20 april - Knattebio och Rappetbesök

På förmiddagen bestämde jag mig hastigt för att överraska Milla och Elton på Knattebio på Filmstaden. De visade fyra Alfonsfilmer på en total tid utav 40 minuter.
 
Med popcorn och dricka såg vi Alfons-filmerna och det var nästan så vi kunde alla replikerna.

Vi åkte sedan till Rappet där Milla skulle byta däck på bilen.


Milla började - och Jonzon hjälpte till lite också  - och Per avslutade jobbet.

Milla och jag hade fått sista försändelsen med TRISS-lotter och på en av dem vann vi faktiskt 60 kr!


Elton fick sitt kortspel som jag köpte på Arlanda nu senast. Äckliga familjen heter det. Vi spelade en enklare variant på Finns i sjön med dem för att samla ihop knasiga familjer med namn som till exempel Bajsenstråle och Kräkman .


Tom & Jerrygodispåsen var med och innehållet bevakades. Ändå lyckades morfar sno åt sig lite och lägga i sin egen ficka. Och något sådant gick ju inte an!


Det är kul och rada upp saker, tycker Elton.

Coola killen i mormors solglasögon. Och med dem i handen somnade han på väg genom Vikingstad.


Från Vikingstad åkte jag till Mantorp med min westernutstyrsel (som Milla och Jenny lånat till sin Line danceavslutning) på toppen av vagnen. Tur man har skaffat en praktiskt "bläckfisk" som kan hålla saker på plats. Jag gillar min vagn skarpt. Dessvärre har jag sett att den börjar gå sönder vid blixtlåset på toppen. Det får nog kanske bli lite silvertejp där :)

19 april - Dockteater: Gullock

Straxt efter nio mötte jag Milla, Elton och Naima i Gamla Linköping. Vi skulle på dockteater på Dahlbergs. Idag var det Gullock, samma som Martina och Albin var med och såg för någon månad sedan.

Här är lite bilder från denna fredag.
 

Stensamlaren Elton plockade fickorna fulla och gav mig en liten av röd granit som numera ligger i min högra jackficka.


Gamla Linköping är mysigt med alla gamla hus från linköpingsområdet. Här kan du läsa mer om friluftsmuseet som verkligen är värt ett besök.


Det är här, på Dahlbergs café, som dockteatern är. Ovanför ingången ser du två fönster. Där sitter numera NBV upptäckte jag när Monica tittade ut och sa Hej när vi var på hemväg.


Först var det ju lite bus och fika.


Sen började dockteatern, full av sång och kreativitet i 20 minuter, precis lagom tid för små barn att kunna sitta still.


Det var en massa fängslade barn och många leende vuxna som var fokuserade på föreställningen.

Det blev ett studiebesök i Cloettabutiken där Elton fick sin första egna godispåse till lördagen - en Tom & Jerry.

Jag åkte med Milla ner till skräddaren på Djurgårdsgatan. Hon skulle låta sy upp en satinklänning och jag hade ett par egna projekt. Mina två uniformsklänningar vars sprund räckte upp till skinkorna behövde sys ihop, kritstrecksrandiga byxor behövde släppas ut och jeansklänningen behövde sys in. Egentligen borde jag även lämnat mina jeans som är en decimeter för långa, men de hade jag på mig så det får jag väl fixa själv med silvertejp, säkerhetsnålar eller med nåt annat. hahaha

Milla ville beställa tid hos Max Tattoo så jag följde med dit. De var fullbokade de närmaste veckorna så hon beställde tid till oktober och november, då jag är i Sverige igen och kan ta hand om Elton och Naima.

Innan jag åkte tillbaka till Mantorp gick jag till Forex där jag växlade in olika valutor som jag hade liggande. Pengarna satte jag in på mitt nya Forex-konto. Nappade ju häromdagen på deras erbjudande om
  • Privatkonto med 1,8 % ränta
  • Fria uttag och insättningar
  • FOREX Bankkort utan årsavgift
  • Internet-, Mobil- och Telefonbank kostnadsfritt

Mina cirka 20 kvadratmeter kan förvandlas från sovrum, till vardagsrum, till matrum, till kontor, till köksoas och nu då, till dans/träningslokal. Jag kommer säkert på fler rum att ha i rummet vartefter.

Väl hemma blev det matlagning och line dance faktisk. Jag har ju rena dansgolvet, ju och andan liksom föll på. Jag gillar skarpt mitt liv som Kvadratsmart!

18 april - Datadag

Ja, idag blev en hemma dag och det var datorn som gällde redan från frukost. Inte mycket att berätta om den här dagen alltså...
 

Knäckeostmacka, körsbärstomater och saltgurka till 4 dl kaffe = normal frukost.

17 april - Snyggdag!

Idag började jag mina förberedelser för halvårsflytten till Pythagorio. Och plötsligt - mitt i alltihop - fick jag för mig att jag skulle ha en liten make-up-kurs här hemma. Man lägger av sig när man inte jobbar med det eller sminkar sig själv. (Minns ni min lilla Agentur Pigg & Fräsch när jag jobbade som hudvårdskonsult med Oriflame och Rosenserien?  Näe, det är knappt att jag själv gör haha)
 
Nåja, här är lite bilder från min Snyggdag!
 

T vä: bild tagen med kameran. (De blir väldigt smala.) Där testahade jag smyckesgnomgång och hittade smycken som ska vara till jeans-outfiten. T hö: bild tagen med mobilen. Nedsläppt hår och utan smyckena.


Jag brukar säga till barnen att de blir mer och mer lika mig. Idag kände jag att jag är rätt lik min mamma för idag diskade jag plastpåsar...


Plockade fram det mesta som ska med till Samos och la i resväskan. Snart insåg jag att jag nog inte får med mig allt jag vill. Nåja, jag har ju inte packat ordentligt. Det skall rullas och plockas saker i saker så vi får se hur hårt jag måste sålla...


Ännu ett paket avhämtades på Macken. Det var en ny Pipo S2. (På den jag köpte först fungerade inte Powerknappen.) Därefter styrde jag stegen mot Mobilia. Frågade på macken om det gick en väg genom skogen och det gjorde det. Det vara bara det att det var spåret haha. Så där jag gick jag bland motionärerna och hundägare med min shoppingvagn, som vid ett tillfälle fick "hoppa upp på stenen" hahaha


Det var ganska så lerigt eftersom det är mycket vatten i markerna. Men på fotbollsplanen var det ganska torrt. Och där stod Vagnen i mål en sväng.


Sädesärlor vippade omkring på fotbollsplanen.


Min snyggdag fortsatte på CityGross. Först en sväng in på Karlssons, vidare in på Mantorp Fashion Outlet. Där jag träffade Anneli som fixade fram ett par jeans för min kropp, och en sån där lätt, supertunn dunjacka som jag har sett mina gäster haft med sig och berättat att de köpt i Kina. Jag har varit avundsjuk så in i bänken på dem, men nu du! Nu har jag en egen! Både jeans och jacka åkte på direkt, så klart.


Efter lite mer shopping inne på CityGross tog jag bussen till stationen. Det blev en himla bra (men kanske lite dyrare än jag planerat) snyggdag, tycker jag!

16 april - Typ rosa lakan? Verkligen?

Ja, nu ser ju inte lakanen särskilt rosa ut på bilden. Och egentligen är de Korallrosa ska väl erkännas. Men du förstår, jag chockade mig själv och tänkte ha lakan som liksom går ton i ton med bäddsoffan och den är väl åt det korallrosa hållet, antar jag. Nu var lakanen mer rosa än korall men de var lite fräna. De är nämligen i bomull och med jeanssömmar.
 

Lakanen åkte in i tvättmaskinen idag, trots att de var nya. Men jag tyckte att de var lite stela. Ska inviga dem nästa vecka, tänkte jag. Nu har jag rena vita lakan och fruffa runt i.


Igår hämtade jag en massa paket så det blev ett besök på vår återvinningsstation. Dessvärre missade jag att hämta ett paket och fick gå till macken idag också.


Sol i vattenpöl, ett vårtecken på Mantorp station. Jepp, det blev en pendeltågresa till Vikingstad, förstår du. De visade sig att paketet jag gick för att hämta på Shellmacken, låg på Vikingahallen...


I gratistidningen Extra hittade jag den här annonsen. Inget som förvånar mig, dock. Numera hör jag lika mycket om cancer som om förkylningar och halsont. Det är priset vi betalar för att vi lever allt längre...
Jag undrar vilka sjukdomar vi skulle få om vi skulle leva ännu längre? Näe, det där om evigt liv känns inte särskilt lockande så jag fortsätter med min ambition att uppnå 69 års ålder. Det känns jämrans lagom, alltså! Läs mer om cancer här om du vill veta mer


När jag ändå var i Vikingahallen så blev det lite godis. Körsbärstomater, potatissallade, skivad kalkon och soltorkade tomater. Mums! Det blev fest på kammaren.

15 april - Pizza är inte så gott egentligen

Jag hängde på låste kl 05.00 när frukostrestaurangen öppnade. Mitt flyg skulle gå 06.40 men det skulle räcka att vara en timme innan.
 

Äggröra, lite korv, lax, gurka körsbärstomater och en bit äpple tog tio minuter att äta.


På flygplatsen hände läskiga saker. Först glömde jag min dator vid sista säkerhetskontrollen. Jag gick, med lätt panik, bort till vakten vid insläppet til Taxfree-området, lämnade pass och alla grejer och hittade den hos vakterna vid genomlysningsmaskinen! Vilken glädje!
Sen upptäckte jag att mina värstingbatterier inte laddats i batteriladdaren. Det var ju mindre roligt eftersom de andra var urladdade. Så efter det blev det inga foton med kameran den här dagen!


Och istället för sol möttes jag av regn.


På Arlanda fick jag snart min väska och kunde sedan raskt gå till Sj:s disk och köpa en biljett som skulle ta mig hem till Mantorp.


Jag hann med att köpa en påse ostbågar och knäckemackor med ört-ost. Det var ostbågarna som vann den duellen hehe


Åkte första klass och trots att det inte var jättetidigt på morgonen blev vi bjudna på frukostmacka, juice och kaffe (som du ser var vi inte så många). De hade fått över, berättade konduktören. Schysst!


Jag skiftade tåg redan i Norrköping till pendeln. Och det visade sig vara klokt. Dels kunde jag sätta mig på tåget långt före det gick eftersom jag var på ändstation, dels var det spårfel som gjorde en försening på tio minuter til Linköping. Och, ja det regnade även här.


Jag packade upp resväskan så fort jag kom hem, som vanligt. Den har visserligen inte blivit helt uppackad på enbart en vecka, men det känns alltid lika bra!


Hade fått ett par avier och sms om paket för avhämtning och de gick jag så klart och hämtade. Och på hemvägen blev det en Kebabpizza och en Capriciosa, helt enkelt för att jag inte hade lust att laga mat idag och för att jag trodde jag var sugen. Men det visade sig vara dumt, för den sistnämda kastade jag (18/4). Pizza är inte så gott egentligen upptäckte jag...

14- april - Från Aqaba till Gardemoen

Frukost halv sju som vanligt. Jag var bland de första på plats och fick vänta på omelettmannen.
Kom på att jag inte hade skrivit ut min biljett för färden till Arlanda imorgon bitti. Men jag löste det genom att ta ett kort på mailet så jag åtminstone hade numret och kanske kunde checka in på egen hand.


Från Aqaba åkte vi tillbaka till Ammans nya flygplats. Där var det dansuppvisning. De var jättebra - och de hade lärt sig i från Youtube! Kreativt!!!


Bilder från några butiker och rökrummet. Jag tyckte att det var väldigt litet utbud för att vara internationell flygplats... men det kanske blir bättre med tiden. Och det där med toalettfrågan känns inte helt genomtänkt. Tre publika toaletter på flygplatsen (som jag känner till) med tre stolar i varje när femtio damer på väg till Mecka ska tvätta sig och göra sig i ordning, lämnar övrigt att önska. 
Tips 1: Planera ditt toabesök och
ha inte bråttom...
Tips 2: Innan du går igenom första säkerhetskontrollen finns ett växlingskontor där du kan växla dina dinarer, om du mycket har såna kvar. Notera dock att de tar växlingsavgift och att du kan betala med dinarer inne i taxfreeområdet.Vi hade en kort mellanlandning i Wien. Där hade de intressant rökrum må du tro. Man gick in i ett rum, i storlek som en sardinburk. I rummet var det ett utsug i taket där det mesta gick ut - men så hade de hål i dörren så resten gick ut till gaterna? Var det smart det?

Jag landade med mina gäster i Norge. Trist så klart, speciellt eftersom Alis (en kollega i branchen) svenska grupp åkte till Arlanda från Wien... Men nu var det så det var - och jag hade en hotellnatt på Radisson som låg på flygplatsen. Bara att dra iväg med bagaget och försöka få ett par timmars sömn, alltså!

13 april - En liten utflykt in till Aqaba

Ordningen var idag återställd. Upp klockan 05.30 och frukost en timme senare.
 


Klockan tio samlades gästerna med mig utanför receptionen för att åka in till Aqaba. Där gick vi på promenad och idag gjorde jag lite nya avstickare. Man måste ju variera sig :) Och så mötte Daniella upp och gjorde sällskap. Det var ju lite extra trevligt!


Al-Sharif Al Hussein Bin Ali moskén.


Besök på bageriet ska man ju definitivt göra!


Stannade vid kryddbutiken, något som slutade med egna plastpåsar med kryddor.


När jag kom hem till hotellet hade jag fått en svan på sängen av min badhandduk!

Och idag lämnade Mariann Aqaba och åkte till Norge. Hon ska till Alanya om ett par veckor, vilket innebär att vi inte kommer jobba ihop på Samos i år.  Det är så klart tråkigt men jag är glad för hennes skull att hon får jobba i Turkiet. Ända sedan jag började min karriär i resebranschen har jag ansökt om att få komma till Turkiet jag också, men varje gång har jag fått (jätteroliga) uppdrag på annat håll. Den turkiska jag kunde 2007 är ganska så långt borta. Jag tror jag får satsa på att åka till Kuşadası en gång i veckan det här halvåret och träna...

12 april - Vid datorn hela dagen

Tog faktiskt sovmorgon och gick inte och åt frukost förrän halv åtta idag.
 

Utsikt från Soleros terass och i soluppgång. Rätt trevligt att vakna till, du!

Idag valde jag att vara vid datorn hela dagen. Hade lite jobb att göra. Mina planer att hänga nere på stranden la jag ner. Det känns liksom inte så viktigt att ligga och sola, som det gjorde innan jag började jobba utomlands. Jag vistas ju hela tiden i sol och värme och får de vitaminera jag behöver nu, antar jag.

11 april - Lite Petra, Wadi Rum och Aqaba

Så var det dags att lämna Petra och åka, först till Wadi Rum, sen till Aqaba.


Frukost på hotellet och sen panoramafotografering. Jag vet var Siqen ligger...vet du?


"Seven Pillars of Wisdom", självbiografin som Lawrence of Arabia skrev 1922 lär har fått sin titel från den här bergsformationen.


Vid Lawrence källa finns en hel del Thamudiska petroglyfer att kika på.


I den terrakottafärgade öknen strövar kameler runt, med eller utan turister på ryggen.


I Siqen i berget Al-Khazali finns också en massa petroglyfer från olika tidsåldrar. Kikar du riktigt noga till vänster på bilden till höger ser du en figur som föder ett barn.


Utsikt från Al-Khazali.


I skolan i Rum Village där beduinerna bor, får barnen bara gå till klockan 12 så grinden var stängd och skolgården övergiven när vi passerade förbi.

Vi kom till Aqaba vid lunchtid. Efter incheckning och att ha tagit emot bagaget på rummet, gick vi allihop ner till Kenzis och hämtade våra nygrillade sandwich som jag ringde och beställde igår.
Som vanligt satt vi utanför och åt, för att därefter fortsätta promenaden runt marinan och ner till Röda havet.


Personalen hade ordnat ett rum med balkong ner mot marinan och vägen ner till Röda havet. Det tycker jag var himla snällt!

Till kvällen hade jag bokat bord för oss allihop på verandan. Imorgon skulle gästerna få vara fria ifrån måsten och mig. Eller iallafall typ fria. För på kvällen skulle det bli filmvisning. Vi hade ju haft med oss en filmare i Wadi Rum, ju!


Vy mot poolområde och restaurang Solero (andra våningen).

10 april - Heldag i Petra

Innan vi åkte till Petra tog vi svängen över hotellet igen och fick en morgonbild över området. Men därefter var det Petra hela dagen. Först stora området, sen det lilla området. Att åka till Lilla Petra den här dagen gör att historien håller ihop så mycket bättre och så har vi ju bara Wadi Rum imorgon och kan vara i Aqaba runt lunch :)
Här är bilder från dagens besök. Och vi var först på plats, så klart -  inget folk, tyst och lugnt, alltså! Lika underbart varje gång...
 

Det som ser ut som en by där nere, är hotellet som en gång var just en by!


Bohålor och gravar om vartannat möter oss vid entrén. Till höger står ett av de fyrkantiga blocken som kallas Jinner (men de är gravar de också).


Den två våningar höga Obeliskgraven.


Dushara (motsvarar Osiris i egyptologin) med sin partner Al-Uzza (motsvarar Isis i egyptologin)


SkattkammarenDet går många såna här trappor upp på bergstopparna. De leder till så kallade Höga Platser, offerplatser till gudarna.


Åsnor, kameler och getter förstör med sitt kiss och bajs + att de går på ruinerna obehindrat. UNESCO är inte alls glad i att det går djur här (och heller inte att det fortfarande är många olagliga säljare som ställer upp sina provisoriskt försäljningsställe och kör med sitt Happy hour hela dagarna) men det har inte blivit något  förbud de senaste åren. Det finns även hästar som springer mellan Siqen och entrén men de gör inte lika mycket skada, kan jag tycka.


Utsikt mot kungagravarna från Romerska delen.


Utsikt mot Umm Sayhun, byn dit Bedul-beduierna (en stam) som bodde i Petra tidigare, gick med på att flytta till på mitten av 80-talet. Därmed blev det också förbjudet att bo i Petraområdet.


Hittade den här stenen och grönskan uppe vid Kungagravarna.


Några av Kungagravarna.


Vy mot vattentrappan och vattenkanalen och till höger om hästen kan du ana tre kameler och en kamelförare som är på väg ner i Siqen.

Plötsligt såg jag något röra sig på toppen av det runda i berget. Det var en man som låg och kikade ut lver området.


Och så var det hästarna då. Det ingår en ridtur antingen till eller från Siqen och den ska ju då vara gratis. Gratis här betyder vanligtvis 5 JOD fast i dag hade de rea, 2 JOD...Vattenreservoaren jag brukar åka till på väg till Lilla Petra används ju fortfarande. Idag var ingången full med getter som fick vatten därifrån!


Just nu är det 1,5 meter vatten så jag fick stå ganska långt upp i trappan och hålla mitt lilla föredrag.Måste ju testa motljusprogrammet nu när jag har ett. Funkar suveränt bra, tycker jag! Här en vy inne i Lilla Petra.


I Lilla Petra finns en bostad med målningar, vilket verkligen hör till ovanligheterna. Nabatéerna hade fokus på helt andra saker än att pryda sina hem, nämligen att tjäna pengar :)


Och så har vi ju beduingossen som alltid sjunger för oss. Men numera verkar han ha kommit in i målbrottet för han sjöng ganska tyst och mindre entusiastiskt än vanligt, tyckte jag.


Innan vi åkte tillbaka till hotellet stannade vi och tog en Panoramabild över Petra. Och efter en spännande och innehållsrik dag vände vi tillbaka hjulen mot hotellet där man kunde slappa av vid poolen innan den gemensamma middagen!

9 april - Lerig!

På programmet stod Madaba, Mt Nebo och Kerak. Men gästerna önskade att också åka till Döda havet och efter lite fixande och trixande löste Saleem och jag det.
 

I S:t Georgekyrkan i Madaba brukar jag tända ett ljus för min lillebror Fredrik som inte längre finns bland oss.


Och så åkte vi till berget och gjorde som Moses - såg ut över Kanaans land.


Det var inte bara jag som blev lerig vid Döda havet. Här är några av mina gäster som glatt gick med på att fotograferas till detta blogginlägg. Tack snälla ni som ville vara med på bild.


När ska DU med mig hit?


Utsikt från Nollpunkten ner mot pottaskebrytningen och Döda havet.


Roligare bild från Kerak blev det inte. Glömde faktiskt att ta upp kamerna när jag var inne och guidade. Å andra sidan så har ni väl sett bilder på den här bloggen därifrån tidigare...


Moses källa: En av de platser där Moses lär ha slagit med sin stav mot en sten och där vatten kommit fram för israeliska folket att dricka. Enligt Koranen finns tolv såna här vattenkällor.


Kvällsutsikt mot Bait Zaman, vårt hotell som vi bor på nära ingången till Petra.

Gemensam middag och meddelande om väckning.  Imorgon väcks de 05.15, frukost 05.30 och avresa klockan 06.30. Vi vill vara först på plats som vanligt, serrö!

8 april - Ajloun, Jerash och Amman

Jag och Saleem (rundturens jordanska lokalguide) bestämde oss för att starta längst uppe i norr med ett besök i Ajloun, för att därefter förflytta oss till Jerash och vidare mot Amman.
 

Från fortet, som Saladins svärson byggde, har man utsikt åt alla håll. Här mot vinodling tillika mot syrianska gränsen som ligger en timme härifrån.


Kan rekommendera en kopp myntaté eller kardemummakaffe nedanför fortet om du är där. Du betalar 1 JOD/1€/$1. Välj själv :)


I Jerash pågår som vanligt utgrävningar. Man håller bland annat på att gräva ut butiker och har fått fram många, faktiskt.Arkeologerna tror att bara 25% är utgrävt så vad som gömmer sig under gräs och bebyggelse, ja det har vi ingen aning om. Här utsikt över Forum (Ovala platsen) och stora teatern med fantastisk akustik där en av mina gäster brast ut i sång av Händel (tror jag det var) varvid undertecknad fick en tår i ögonvrån... Det var så vackert!


Här är vi på väg in mot marknadsplatsen och det svarta i förgrunden är del av en olivpress.


Vy mot templet för Artemis, huvudgudinnan i Jerash. Det ligger på högsta punkten i stadens administrativa centrum och härifrån har man god utsikt över området.

Vi lämnade området och åkte och åt lunch på Garden Valley cirka tio minuter från ruinstaden, som har jämrans god mixed Grill och jordanska mezes. Jag tror att det är en av de bästa luncherna under hela veckan som vi får här.


Innan vi satte oss och åt, kunde vi se när de bakade brödet som sedan kom in rykande färskt på våra bord. Sättet att baka på påminner om indiska Naan.

Från Jerash åkte vi tillbaka mot Amman, där vi skulle upp mot Citadellet.


Vår chaufför, Muhannad, drog iväg oss på extra turer så plötsligt befann vi oss i områden som  jag känner till men aldrig gästerna kommer till. Här är fotostopp utanför King Abdullah-moskén i El-Abdali, byggd 1990. Vi passerade även en grek-ortodox kyrka och en katolsk.


Det hade börjat blåsa och sanden yrde runt och skapade dis över Amman. Här är vy över romerska delarna i äldsta området i Amman. En teater, Forum och Odeo finns kvar väl synliga. Och närmast i bilden är början på trappan från Herkules-templet som faktiskt gick ner just mot det området. Fy för att gå uppför den trappan, du!


Herkulestemplet från olika vinkar. T hö ser du del av handen och armbågen på statyn som lär ha stått där, uppskattad till 13 meter hög.


I mitten av bilden ser du (om du kikar ordentligt) världens nästa högsta flaggstång, 126,8 m, med en flagga med måtten 60x30m. (Världens högsta står i Baku, 162 m). Utsiken är tagen från huset där guvernören, utsedd av Umayyadernas Kalif i Damaskus, bodde.

Några av gästerna stannade kvar i bazarkvarteren men majoriteten åkte med tillbaka till hotellet. Innan vi skiljdes för dagen åt vi gemensam middag på hotellet och laddade för morgonen med en extra insatt punkt, nämligen besök vid - och i - Döda havet!

7 april - Ankomst Jordanien


Min dag startade nästan mitt i natten skulle en del säga, med frukost. Och 45 minuter senare stod jag på busshållplatsen med min packning för att åka till flygplatsen och incheckningen.


Jag mötte upp mina norska gäster i Wien och därifrån åkte vi vidare till Ammans nya flygplats som nyligen invigts! Från flygplatsen åkte vi direkt till hotell Imperial där vi skulle övernatta två nätter. Idag hade vi inget planerat förutom gemensam middag, men imorgon så!
 

Mitt rum med panoramaprogrammet i kameran, ser du överst. Och bilden nertill är utsikten från mitt fönster.

6 april - En ny avresa från Mantorp


Ja, inte var det med sorg i hjärtat jag packade min resväska. Det var tre grader utanför min balkongdörr - inte okej.


Men innan jag drog iväg stack jag iväg till macken och hämtade batteriladdare och batterier på 3700 milliampere! De blir nog bra till kameran, de!Här är lite vyer från min promenad tillbaka till lägenheten. Var ju tvungen att testa kamerans motljusknapp :) Och så undrar jag om någon vet vad som har varit i Kvarnbostäders hus bakom apoteket...


Straxt före fyra sa jag Hej då till Kermit som skulle ta hand om lägenheten åt mig när jag var borta.


Köket                                                               Vardagsrummet

Hallen                                                          Badrummet


Så var det då dags att låsa dörren och ta tåget upp mot Arlanda!


Solnedgång nära Stockholms central, där vi blev stående en stund på grund av Signalfel. Känns det bekant på något sätt?


Och på Arlanda gick jag direkt till busshållsplats 14 dit bussen kom som tog mig till Jumbo hostel. Gillar verkligen det övernattningsstället. Rekommenderas!

Väl där blev det middag och lite vitt vin framför Fångarna på fortet -  och sedan horisontalläge. Kvart över tre skulle ju klockan ringa in till frukost och man måste ju få sig lite sömn iallafall :) Och så rättade jag min V65-rad så klart. Fem rätt! Ingen utdelning... så himla typiskt!

5 april - Vardagsäventyr med barn och barnbarn.


Kvart över nio mötte jag Martina och Albin på busshållplatsen vid Cupolens parkering. Det var dags för en heldag i Gamla Linköping med barn och barnbarn. Och tio minuter senare kom Milla, Elton och Naima.


Elton gillar min shoppingvagn också :)


Naima satt glad i vagnen och åkte med oss upp mot Dahlbergs Café. Albin gick lite på egna vägar men vi sammanstrålade sedan på torget.


Martina och Elton sprang i förväg och gömde sig för oss bakom en tom varuvagn. Ser du dem?


Liksom förra gången det var Dockteater, tog vi en fika innan. Och vi hade tajmat det bra den här gången också och kunde få sittplats runt ett bord innan invasionen kom.


Jocke och Bawan från Kulturaktörerna spelade upp "De tre små grisarna" för entusiastisk och fängslad publik.


Albin satt lite illa till för att se bra så han ägnade sig åt Eltons halvätna bulle och lampan i taket istället.


Efter teatern -och ett Hej till Mariann från Linjedansen, gick vi tvärs över gatan till Ankungen. Därifrån skulle nämligen tipspromenaden för barn utgå ifrån. Och denna genomfördes i ett gott samarbete mellan mormodern, mammorna och barnen ute i omgivningarna.


Elton och Albin sprang mellan frågorna och hjälpte till med svaren.


Och så måste man ju te en paus och leka lite i snön (och smaka lite) när snöhög uppenbarade sig.


Men hallå!! Mamma Martina och Mamma Milla var ju nyss lika små som deras egna barn är nu ju!


Hyacinterna hade kommit upp mot en vägg där snön hade smält undan lite grann.


Lunchpaus på Värdshuset!Lekpaus efter maten: Man skulle kunna säga att Härm-åldern är här för att stanna.


Istället för att gå till Curmanska och pyssla, valde vi att gå mot Fenomenmagasinet istället. Elton ville så gärna se ormarna som var där på tredje våningen. Och inte oss emot!


Det var lite svårt att se (och lite tråkigt att ta kort på) ormarna. De rör sig ju inte så mycket i sina små terrarier. Däremot var ödlorna aktiva och så gillade jag Dödskallekackerlackorna. De har jag inte sett tidigare!


Albin och Elton gick runt, runt, runt och tittade på reptiler och ödlor. Men till slut så tröttnade de på det också och ville vidare.


Så vi åkte/gick ner till andra våningen. Men där var det inget roligt så vi gick ner till entréplan. Där var det roligare!


... för där finns det vatten att leka i. En kanal med luckor att stänga och öppna och båtar som åker.


Naima blev omkringburen men som tur är finns det pallar utsatta och spännande bord att sätta henne på. Hon är tung att bära runt på.


Det finns många experiment att undersöka på Fenomenmagasinet.


Elton var glad i flygplanet. Han vill så gärna ut och flyga... När vi gick ner till fiskarna gick han upp dit istället - och ville sedan INTE hem. Det slutade med att Milla fick hämta honom... Albin och Martina gick hem lite före oss. Albin var trött sedan lunchen så det fick räcka med äventyr för den lille gossen.
Det blev en himla rolig och trevlig dag och nu väntar ju planering för nästa Vardagsäventyr.

Jag fick skjuts av Milla in till stan och innan jag gick upp mot mamma, köpte jag batterier att ha som reserv till kameran. (Det jag inte visste då var att jag skulle få ett SMS senare, om att min batteriladdare och laddningsbara batterier hade kommit till Shellmacken...)


Hos mamma hämtade jag en resväska med gamla fotografier, björkskål med sked och en tavla, som jag fått. Mamma är ju i full gång med sin flytt och rensar som hon aldrig har gjort förr!
Och så berättade hon att hon fått sina första glasögon då hon blivit närsynt. Men det är ju det där att använda dem och vänja sig. Hon tänkte först köra bilen utan dem men näe, det går ju inte ann. Så under en massa skratt kom de fram och på hennes näsa. Och visst är det snygga! (Det syns inte på bilden men skalmarna är röda. Hon är allt tuff min mamma!)

4 april - Vänner, Citygross och rekordsnabb leverans

Aktiviteterna på morgonen startade tidigare än vanligt. Det skulle nämligen ätas frukost tillsammans med Gittan och Alice på Scandic Linköping City klockan 07.30!
 
En minut över sju gick tåget. Och idag blev det nästan spännande på station. För plötsligt blev det spårbyte och som i ett lämmeltåg vandrade alla resenärer till Spår 1 istället.
 


Solen sken även idag. Måste säga att jag är oerhört tacksam över att ha fått sånt fint väder när jag varit hemma den här vändan! Promenerade med lätta steg mot hotellet vid Stångån!


Och där satt de! De bästa vännerna från min tid på TV Linköping och tidningen Stan vid Stångån ("Glada nyheter i din brevlåda"). Och så himla roligt vi hade! Det var som om vi slutat jobba ihop igår! Visst är det härligt med sådana människor. Vi liksom pratade enkelt ifatt 8 år tills vi var framme vid idag. Jag hoppas verkligen att det inte dröjer 8 år till nästa gång...


Efter den härliga frukosten väntade mer roligt. Ytterligare promenad i solens sken - och växling av pengar inför Jordanienturen. På Forex nappade jag på deras erbjudande om konto med Visakort knutet - Gratis. Inga kostnader och 1,8% ränta. Kan ett lönekonto blir bättre???

Sen bar det av till Milla och Naima (Elton var på dagis). Hon skulle till Citygross och passa på att skjutsa hem mig. Nu var det planerat att det inte skulle bli så stressigt som det blev. Istället för att ha Elton busandes runt i butiken blev det nu en del oro över att inte hinna hämta honom på dagis i tid. Vi fick skippa Karlssons och strosande i butiken just därför.


På väg till mig svängde vi förbi Shell så jag kunde hämta min kamera som kommit med DHL - bara två dagar efter avslutad auktion!!! Rekordsnabbt!. Och det VAR den kameran jag hade ropat på. (Ja, man vet ju aldrig med säljarna på Tradera.) Började så klart fota med den direkt. Jag noterade att det blir väldigt konstigt perspektiv när man vänder på bilderna i kameran. Allt blir avlångt, förmodligen för att den har vidvinkel.. Så att vända bilderna i datorn lär jag testa istället. Men jag har mycket att lära mig innan jag kan kameran som har en massa finesser.
Naima bytte mellan att leka med mina plastlådor, riva ut saker ifrån Bennohyllan och stå och hänga vid bordet, mycket förnöjd.

T vä. Milla testade lite cowboyutrustning som hon skulle låna av mig inför line dance-avslutningen på söndag. Bilden är kameraroterade. Visst blev den märkligt?
T hö. En chokladboll måste man ju ha efter maten, menade Milla, som köpte såna på CityGross.


Nu blev det förstås inte så att Milla blev försenad till dagis. Naima och Milla åkte hem efter snabblunch hos mig, så istället för att komma försent - kom de för tidigt! Nästan gång följer Elton med till Mantorp, är det bestämt :) Kanske går det att förmå honom att stanna och leka med mormor?


På kvällen gick jag iväg till Mantorps gym för att delta på Aerobic Bodytoning. Jag var både förväntansfull - och övermodig. Jag ändrade stepbrädan som du ser bakom mig, till högsta läget  men stannade på vikter på totalt 5 kg och tyckte att jag kände mig ganska så klok.
Redan under uppvärmingen insåg jag att "det här kommer bli jobbigt" men man kan ju inte ge upp. Men istället för att ändra brädan till lägre, stannade jag på golvet  - och insåg ett par saker.
Ett) Att jag är en "Golv-tjej", för när jag stannade på golvet tyckte jag det var jättekul. Brädan blev liksom bara något som stod i vägen.
Två) Att jag inte kan träna för instruktörer som kommer in på 3:an istället för 1:an. Jag kommer av mig helt och är nära på att köra passet efter egen kropp. Men sånt känns så himla oartigt så istället stannar jag av medan jag försöker tvinga kroppen att följa med, med följden att jag blir  oinspirerad och energilös.
Så vad fattade jag då för beslut? Inga fler Aerobics Bodytoningpass! Får försöka testa deras Yoga och Functional Moves istället. Kanske det är något för mig? De har inte så många andra pass att välja emellan som funkar för mig annars. (Hm, jag kanske skulle fråga om jag kan hyra in mig och köra lite egna pass?)

Innan jag avslutar måste jag ju demonstrera den där praktiska prylen som jag fick av Milla i påskas. Det där gröna är en flaskhållare. Du kan köpa vilken läskflaska som helst och hänga fast i den.

3 april - Morgonrocken på

Idag klev jag inte ur morgonrocken förrän klockan 18.15, faktiskt. (och tillbaka i den igen en timme senare haha). Det är inget jag trivs med att göra men nu blev det så eftersom jag satt vid datorn hela dagen - förutom i samband med lite matlagning och framskrapande av en Glädjelottvinst (ny lott)... Annars satt jag med datorn i knät.


Glädjelotten känns inte helt genomtänkt. När man skrapar kommer liksom glitter av som klistrar sig fast på händerna.

Förra veckan köpte jag ett 10-kort på Mantorps gym och idag bokade jag träningspasset Aerobics Bodytoning 60 minuter som skulle gå av stapeln imorgon kl 18.25. Eftersom jag inte varit där innan tog jag på mig vanliga kläder och gick bort på ett studiebesök. Ikväll var det nämligen någon där som kanske kunde visa mig runt.. Receptionen är annars inte bemannad mer än två gånger i veckan.


Mantorps Gym: En Per stod i receptionen och visade mig runt så nu är jag bekant med lokalerna!

På kvällen vann jag en autkion på en kompaktkamera på Tradera. En Nikon Coolpix L820. Den tror jag kommer bli  enkel och jättebra att fotografera med! Hoppas jag hinner få den innan jag lämnar Mantorp till förmån för rundresan i Jordanien!

2 april - En rolig utedag!


Det blev en tidig avfärd från Mantorp idag. På schemat stod VC och Gottfridsbergsbesök.


På Vårdcentralen blev det lite väntetid. Jag hade lagt ner min nya Sudokotidning innan jag lämnade mitt hem, så den plockade jag upp. Och kan du tänka dig. Jag löste en! Och faktum är att jag tyckte det var rätt kul. Det trodde jag väl aldrig.
Mitt blodtryck låg på 115/80 så det var bra. Däremot kunde jag inte få hjälp med allt utan blev hänvisad till Medicinskt Centrum. Fast de kunde inte hjälpa mig heller utan remiss så nu väntar jag på det.


På väg till S:t Larsgatan köpte jag fyra Chili Cheese som mellis. Onyttigt men gott!


Skickade iväg min surfplatta till Kina idag. Jag köpte ju en Pipo S2 på Tabletkungen.se och den har krånglat sedan jag köpte den. Först kunde jag inte sätta på plattan med powerknappen. Sen gick den inte att stänga av med powerknappen. Problemet är ju att jag inte har varit hemma i Sverige och kunnat skicka iväg den tidigare, för det hade ju varit bra. Nu får jag ju bara hoppas att det ordnar sig innan jag åker till Grekland ett halvår...


På väg till Martina stannade jag till på Pizzafiken och köpte med mig pizzor. De hade bytt ägare märkte jag, och jag var lite rädd att pizzorna inte skulle vara lika bra som förr. Men de får godkänt. Chrille valde en Lång John, Martina en Kebab och  jag en Chamiram.


Martina och Chrille hade precis kommit hem med Albin från dagis när jag kom.


Elton fick sitt monster häromdagen och idag fick Albin sitt. Men den funkade inte så den gick jag och bytte innan jag åkte hem. Och så blev det ju ett Kinderägg. Chokladen var inte lika spännande som ägget med presenten, dock.

Efter maten får man energi och då ska man springa runt i vardagsrummet så mycket som möjligt.Även den här familjen fick prova Kockens 70%iga Chokladmousse. Men det var ju bortkastat. Varken Albin eller Martina är Chokladälskare och ratade den. Det var bara Chrille och jag som gjorder Tummen upp!.


På väg ner tillbaka mot stan tog jag ett svep in på bibblan. Vet inte varför men jag lånade ett par böcker som jag antagligen inte kommer öppna innan det är dags att lämna tillbaka dem...Milla hade pratat om en ny Second Handbutik. Den hittade jag på Torgatan 1 och gjorde ett studiebesök. Third Avenue heter den. Himla trevlig och väldigt mycket vintage, både kläderna och inredningen. Ett vinnanden koncept. De flyttar till Lin & CO:s lokaler om ett par veckor så håll koll, gott folk. (Notera gärna min shoppingvagn på bilden överst till vänster. Den är liksom en del av mig själv numera.)


I samma butik som är beskriven ovan, säljer de även kläder designade av linköpingstjejerna Emma Pettersson och Karin Gilje (http://twentyeightdays.se/). Lite roligt!


Åkte så småningom hem igen och lämnade Mantorps station bakom mig.


Och med mig hem hade jag ett nytt monster. Albins röda stannade kvar på Lekia tillsammans med två andra som heller inte fungerade. Det blev istället en grön och likadan som Elton har.

Med posten hade jag fått min väskorganisatör så den invigde jag så klart genast. Och däri ser du Glädjelotten jag vann på tidigare på dagen. Vad jag vann? En ny lott (som det inte var någon vinst på kan jag meddela)

På Stadium hade man en kampanj: Köp tre saker och få den billigaste! Sista grejen blev en Yoga matta. Det gick nog lite fort där, känner jag så här efteråt. Hade nog varit smartare att a en tröja till... men mattan får jag la köra min en-minuts-träning, då.

Summa summarum: Det här blev en jätterolig utedag, tycker jag. Och Imorgon hoppas jag få en dag hemma!

1 april - Munch med familjen

Förmiddagen spenderades framför dator och TV. Som vanligt kan man säga hehe
 
Igår på Shellmacken hämtade jag min hushållsvåg som jag ropat in i ett hastigt ögonblick på Tradera. Hade hittade ett recept på matmuffins med enbart anvisningar i gram och känt att nu var jag tvungen att ha en liten våg, jag som bakar så himla ofta! (Kolla receptet här)

Nu hade jag ju inte planerat att baka idag så jag testade den genom att ställa min nya vattenkokare på. Och vad sägs om 416 gram? Jag har verkligen funnit den perfekta resevattenkokaren som ska följa med mig till Samos! Och själva vågen är typ en centimeter tunn, väger själv nästan inget och kan ta en vikt upp till 5 kg. Jag får nog säga att båda de där produkterna är bra köp (än så länge).


Idag skulle min lillebror Fredrik ha blivit 48 år och jag hade bjudit in Milla med familj, Martina med familj och Per (som dessvärre inte kom pga förkylning och halsont), till Hamlet för Munch (tidig middag/sen lunch). Så vid tre-tiden gick jag bort till pendeltåget som tog mig till Sveriges 7:e största stad tillika en del av det som idag kallas East Sweden.


Pendeltåg på Östgötaslätten mot Linköpings Centralstation.


Innan jag gick upp till Hamlet gick jag ner till Clas Ohlsson för att köpa en stickkontakt med strömbrytare  till TV:n. Tills idag, har jag fått dra ur kontakten för att stänga av TV.n helt och kämpat för att få i kontakten igen. Kontakterna i lägenheten är barnsäkra och tröga på grund av såväl ålder som av ej regelbundet nyttjande (det är ju trots allt en övernattningslägenhet).

De hade guldfärgade, ihopfällbara rullatorer med varukorg till försäljning.Jag var lite sugen på att köpa en men avstod då den saknade sittplatta... En sån måste man ju ha!

På Hamlet blev det sedan plankstek för alla utom Albin som föredrog korv med pommes. Här är lite bilder från restaurangbesöket.


Idag fick jag vara med barn, svärsöner och barnbarn samtidigt. Vilket privilegium!Det blev en massa spring i benen på Elton och Albin efter maten. Därför bestämdes det att vi skulle gå till parken uppe vid borggården, så de fick springa av sig.Det var inte så himla mycket kväll kvar när jag kom hem. Men jag hann iallafall sätta i min nya stickkontakt - och jag är mycket nöjd!


Nu kan jag stänga av TV:n med stortån haha

Och efter att ha sett på bilderna från Hamlet, bestämde jag mig för att jag behöver en vettig kamera. Bilderna blir verkligen inte tillfredsställande med mobilen, så är det bara. Skulle föredra att köpa en systemkamera igen men problemet är att de är tunga och kräver en massa extragrejer att bära runt på - och det funkar inte helt med det liv jag lever idag. Det måste finnas något annat som funkar, som kan ta bra bilder till mina böcker...

31 mars - Sista vintermånaddagen?

Frukost klockan 05.45! Var det sent tycker du?
Jamen tänk på att vi flyttade visarna på klockan i natt, så min kropp ansåg att klockan var 04.45. Då blir det ju genast normalt, eller hur?!


Snön börjar försvinna så sakterliga - fast inte tillräckligt fort om du frågar mig. Det är kallt ute och mössan är med mig fortfarande.
 

Grannens katt klättrade runt i trädet utanför och solen gassade.

På eftermiddagen var det dags för Hazard. Monica hade vänlighet att hämta och lämna mig i Vikingstad så det blev lite billigare tågresor för mig. Det tycker jag var jättesnällt!
 
Det var nog första gången vi bara var fyra som spelade - och att jag inte tog några kort - förutom på hissen hos Annette!Men Pella, Annette och Monica och jag hade en jämrans trevlig eftermiddag. Jag hade tagit med mig fusktärningarna som jag köpt på Lekias skämtavdelning, där det i den ena var en tyngd som skulle göra att sexan kom upp mest.
Första omgången var med två tärningar och så klart så skulle vi få två sexor. Även om vi nästan hela tiden fick en sexa tog det faktiskt ett tag för oss att få våra tre paket.
I omgång nummer två (efter fika/matpausen) la jag bara fram en tärning: fusktärningen.
Monica tyckte det var konstigt att tärningen studsade ibland och inte ibland - och tyckte det blev märkligt många sexor. Pella kände hur det skramlade av någon tyngd och misstänkte att det var något galet med tärningen. Och det blev verkligen EXTRA roligt i omgång nummer två när vi slet paket nästan varje slag hahaha. Vi gillade tärningen så mycket att den ska få bara med Hazarden i oktober också!


På Mantoprs station hade någon/några denna helg förstört en tavla, klocka och skylt samt flyttat ner en papperskorg till tunneln. Man skulle ju kunna irritera sig på det där men jag är övertygad om Karma och att de kommer få "betala" på något sätt.

Från stationen gick jag direkt till Shellmacken och köpte fyra Kosinglotter. Med mig hade jag ett brev med uppsägningen av Trissprenumerationen så nu hoppas jag att de slutar komma.
Lotterna skrapade jag när jag kom hem, och kan du tänka dig! Vi vann på andra skraplotten - 50 spänn. Var inte det roligt?!

Vi vann på andra skraplotten!

Senare på kvällen försökte jag tömma en ostbollepåse och fick tvinga i mig sista delen och klarade inte av att äta upp de sista. Jag undrar, kan det vara så att vårt förhållande är på väg att ta slut???

20 mars - ...och jag kände hur trött jag var

Ännu en dag på FROO gick av stapeln klockan halv tio (jaja, jag hade ju beställt taxin till nio men du vet ju nu hur det där funkar.)
 
Inskrivning och lite väntan på det och så blev det då min tur.
Idag kom jag fram till den andre bittre tjänstemannen som bläddrade igenom mina papper, bläddrade tillbaka och vände upp blicken och såg upp på mig och sa: "Men de här breven är ju inte hit! "
Och han vände sig mot mannen som jag varit hos igår och han i sin tur bläddrade igenom mina papper och sa:
" Sa jag inte till dig igår att du skulle ha rätt papper med dig. De här har ju fel adress. De är ställda till ambassaden Stockholm!"
Då jäklar! Då tillät jag mig att bli upprörd. Idag var det sex dagar sedan jag skulle ha åkt hem om de hade varit smidiga och löst det här på flygplatsen i Goa. Sex dagar!!!!

"Igår sa du att det var fel överskrift på mina brev, det var inte prat om att det var fel adressen. Idag säger du att breven har fel adress! Innehållet är korrekt, överskriften är rätt och det enda jag vill är att åka hem till min mamma och min familj.
Och nu var jag så upprörd att jag grät!
 
Där stod jag nu, framför kanske sjuttio personer som också väntade på att få registrera sina visum, och grät över att inte få komma hem till mamma. Nu konfererades det igen. Då kände jag att det kanske fanns hopp att det här löste sig idag iallafall!
"Jag vill ju bara ha ett utresetillstånd, snyftade jag fram med vätska trillade fram från ögon och näsa.
"Och du ska inte komma tillbaka", frågade de.
" Det vet jag inte. Men just nu måste jag bara hem."
Efter fem minuters ytterligare konfererande kom det fram en stämpel varefter mina papper stämplades och mannens signatur hamnade längst ner.
" Gå till någon av diskarna 2, 3 eller 4 så hjälper de dig."
" Tack så hemskt mycket", snyftade jag. "Tack!"
 
Men det var så klart inte slut där. Här snackar vi byråkrati, hierarki och maktutövande på hög nivå!
För när jag kom till kvinnan bakom disk nummer 2, ifrågasatte hon stämplarna som precis hade kommit på mina papper ett par minuter innan, av tjänstemannen som satt mitt emot henne i rummet.
Men efter att ha konfererat med sin kollega på sin sida av rummet, fick jag en till stämpel på mina papper plus uppmaningen att gå tillbaka tillbaka till andra sidan, nu till kassa-mannen, och betala $30 som straff för att jag var försenad med registreringen.
Jag gick (nu lite  lättare till mods) och betalade avgiften, fick ett kvitto och blev nu uppmanad att gå till tredje väggen i rummet, till disk nr 11.  Där fick mina papper lite flera stämplar och ett nytt papper skrevs ut.
Det var på det pappret som foto nummer 4 skulle klistras dit. Och efter att ha gjort det, skrivit under och fått en sista stämpel var ärendet slut. Nu hade jag 14 dagar på mig att lämna landet!


Efter sex dagar fick jag så mitt Utresetillstånd.

Så var det det där att ta sig från FROO igen. Det visade sig inte bli självklart, det heller haha. Underbart!
Jag hade ju tänkt ta en taxi tillbaka till hotellet som vanligt, men så kom en liten farbror som hade en Tuc-tuc och undrade om jag ville åka med honom och efter att ha fått priset 150 RS så slog jag till.
Jag förklarade vart jag skulle, visade hotellets visitkort och så körde vi. Halvvägs frågade han om jag inte ville handla på vägen. Jag svara Nej och att jag ville till hotellet direkt.
Efter ett tag började vi åka vägar jag inte alls kände igen. Till slut frågade jag vart han var på väg. Då visade det sig att han åkt mot köpcentret iallafall. Utanför Emporio saktade han farten och frågade igen om jag inte skulle gå in och handla lite och att han kunde vänta utanför. Ibland är livet ganska så tröttsamt! Argt sa jag till honom att jag hade givit honom anvisningar till hotellet och sagt nej till shopping. Varför hade han kört dit iallafall? Det var hotellet jag skulle till och det snabbt nu.
Snabbt gick det väl kanske inte. Det var en väldigt försiktig förare. Men till hotellet kom jag med mitt Exit Visa!


You want go shopping. Very cheap! I wait...

På eftermiddagen kunde jag så äntligen beställa en flygbiljett med KLM till Arlanda. På kvällen hämtade jag mina kläder som de sytt om (som jag inte provade och det skulle jag naturligtvis ha gjort. De var inte bra... ) I det stora hela var det här en väldigt energikrävande dag, måste jag medge.
 
Och vad har då den här visumregistreringshistorien kostat mig förutom tre dagars inställda föredrag och  dagar som jag skulle haft hemma med familjen?
Outnyttjad tågresa Arlanda -Mantorp = 718 kr
Hotellnätter i Goa = 195 kr
Flygiljett/hotell i Delhi = 1520 kr
Taxiresor  (Calangute-Panjim t o r, Calangute - Goas flygplats, Delhis flygplatsen - Hotel Aman t o r, Hotel Aman -  FROO = 650
Straffavgift 195 kr
Flygbiljett Delhi-Arlanda = 2890 kr
Ny tågbiljett Arlanda- Mantorp = 690 kr
Mat sex dagar = 700 kr
 
TOTALT = 7558 kr!  Lite mer än de pengar jag hade lyckats spara ihop under i ett års tid.
Pengar som jag hade tänkt åka på Äventyr för med mina barn och barnbarn när jag mellanlandade på svensk mark innan Jordanien och Grekland. Nu var alla pengarna borta - och jag kände hur trött jag var....
   
   

RSS 2.0