28 september - 1 oktober Fram till rundresan i Marocko

28 september

Utbildningens dag 2 avverkades men inga foton togs. Så kan det vara ibland. ju. Den här veckan skulle det vara utbildningen ända till onsdag, därefter skulle det vara skarpt läge. Kul!
 
 
29 september

Det var en disig morgon och den här dagen upplevde jag att höstens färger lyste extra starkt... eller så har jag bara missat det tidigare :)

 
 
30 september

Igår började jag packa för Marockoturen. Och idag hade jag med mig min gamla manual till jobbet, som skulle uppdateras med uppgifter som blivit inaktuella sedan 2010. Skrev ner i mina småblock som kunde följa med på resan.Efter jobbet åkte jag in till stan, käkade på Max, fixade fransk manikyr på Lily´s och åkte sedan hem till Per och Jonzon för att sova över.
1 oktober

Bussen från Mantorps gård passade bra till expressbussen vidare mot Mjärdevi. Där startade vi arbetsdagen med inringning av det nya skillet och skålade i cider minsann. Det är stort det här :)


Den här dagen var det uppehåll till skillnad från sist jag gick ner till bussen på morgonen.


Henrik, Anna-Lena och Linda var med när vi ringde in (mina chefer allihop på olika sätt).


Och Therese kom ner och hade den äran att ringa i klockan.


På kvällen uppenbarade sig en underbar himmel. Det var som om den brann. Så himla tjusigt, alltså!

Torsdag var sista arbetsdagen denna veckan. På fredag hade jag tagit ledigt eftersom jag skulle upp till Arlanda och bo över natt. Det här kom att bli ännu en stor dag. Jag fann en lägenhet jag ville ha!

Men det hör till saken att jag prioriterat om. Det skrev jag ju om i ett tidigare inlägg. Du förstår, jag väljer bort att bara tänka på ekonomin och bo så billigt som möjligt. Ja, alltså, jag vill ju bo billigt - men nu vill jag även bo bekvämt. Och den här kvällen hittade jag en etta på drygt 40 kvadrat i Charlottenborg, med kök, sovalkov och inglasad balkong för straxt under 2900 kronor. En tusenlapp mer än vad jag ger idag, det stämmer. Men nog får jag mycket för den tusenlappen. Känns riktigt, riktigt lyxigt. Så den gjorde jag en intresseanmälan för innan jag gick och la mig. Nu är det bara att vänta och se om jag är en av de tre som får erbjudandet. Kanske jag till och med kommer stå som nummer 1?

 

26-27 september med gula ostbollar och röd måne

26 september
 
Min lediga helg kändes riktigt välbehövlig. Jag har en tendens att alltid göra något. Jag tror ju på aktiv vila. Men det har blivit VÄL mycket för mig just nu får jag erkänna. Den här helgen bestämde jag mig därför för att stanna hemma - och startade hemmahelgen med väldigt oödiga saker som ostbollar och en öl. Lite utav tröstätande, eller hur skulle du tolka det? 
 
 
 
27 september

Sov lite middag på söndagen eftersom jag hade satt alarmet för att vakna till månförmörkelsen och blodmånen som skulle infalla natten till den 28e. Förra gången det sammanföll var 1982 och jag såg det då också. Nästa gång blir 2033 och det är ju lite tveksamt om jag får uppleva.
 
Eftersom det ändå var i samband med att jag brukade gå upp, gick jag inte och la mig efteråt utan det blev en tidig frukost innan jobbet. Här är bilderna jag knäppte :)


01.52


02.05

02.11


02.20


02.40


03.05

03.18


03.58


04.23

04.33 

21-25 september

21 september
 
Jag fick en fin höstmorgon under min promenad i Mjärdevi före jobbet. Tränar fortfarande på att gilla hösten. Det går väl sisådär...
 
 
På kvällen flyttade jag tillfälligt hem till Per. Jag skulle vara hundvakt ett par dagar när Per var på kryssning med jobbet på Vkinglines båt. (De borde välja Birka Paradise istället. Det vet ju både du och jag.)
 
 
22 september

 
Jag jobbade bara 4-timmarspass när jag hade Jonzon. Så på eftermiddagen åkte vi två till Motala och tittade  lägenheten utan dusch på Ekön, i hällregn. Tiden var satt till 14.30. Ingen kom. Jag ringde Platen som ringde bovärden, där ingen svarade. Jag fick vänta till 15.05! Det hade kört ihop sig, fick jag veta. Hade kanske varit bra att meddela. De kunde ju se att jag åkt fyra mil för att få se den...
 
Jag gillade iallafall lägenheten och ringde för att tacka Ja  redan innan Jonzon och jag styrde hjulen tillbaka till Rappestad. Men som jag skrev tidigare fick jag den inte...(Istället skulle jag både hinna ändra prioriteringar och få lägenhet en månad senare.) Vi tog vägen över nya bron både tur och retur, men glömde att det var förenat med avgift. Per fick en räkning på tio kronor en månad senare. Tio kronor! Det måste ha kostat mer att skickat räkningen...
 
 
23 september

 
Jobbade min halvdag och hade sedan jonzontid resten av dagen. På kvällen hämtade vi Per på resecentrum i Linköping. Och därmed tog mitt hundvaktande också slut.
 
 
24 september
 
Eftersom det blev sen kväll igår, stannade jag kvar i Rappet och tog bussen (i regn) till pendeln. Började inte förrän 09.00 så det funkade ju bra.

 
Jag trotsade regnet och gick av vid Campushallen för att promenera bort till Mjärdevi. Det duggade mest.
 
På eftermiddagen hade jag besök av Sifo hemma i soffan. Är med i deras panel och den här intervjun rörde Sveriges partier och situationen i dagsläget. När den var klar hade jag tvättid. Och usch igen för att tvätta på kvällen. Men vad göra? Vad göra?
 
 
25 september

 
Spännande fredag med ny utbildning. Med den är jag uppe i fyra så kallade skills som jag jobbar i parallellt. Det är multitasking det du. Hur kul som helst. Jag som trodde att jag inte skulle hitta ett tillräckligt variationsrikt jobb på svensk mark! Att dessutom ha blivit utbildad i fyra så olika skills inom loppet av ett halvår känns dessutom extra roligt. Trodde nämligen att cancerbeskedet skulle göra min nya arbetsgivare rädd, men de verkar ju vara lika orädda för det som jag är. Det måste väl kallas för Perfect match, va!?

19-20 september med jobb, tvätt och utflykt

19 september
 
Mörkret börjar göra sig påmint på morgnarna. Det plus att två lampor är trasiga i spotlighten gör rummet än mer dunkelt. Måste nog ta mig samman och åka till IKEA och införskaffa ett par lampor snart....
 

Notera gärna det spatiösa utrymmet i studion. Det kommer att ändra sig radikalt vartefter nämligen.

Den här helgen jobbade jag både lördag och söndag. Det blev en skön promenad till jobbet båda dagarna. Solen sken och det var förhållandevis varmt i luften. Jag åkte i så pass god tid att jag valde att ta en liten omväg via Campus både lördag och söndag faktiskt.Och som vanligt passerade en rolig arbetsdag.Åkte hem direkt efter jobbet. Laddade för tvättid kl 19. Den absolut sämsta tiden att tvätta för mig. Jag är ju så himla kvällstrött. Men vad gör man när man inte har tid någon annan gång. Man kan ju inte gå omkring i smutsiga kläder liksom.

 
 
20 oktober

Söndag och arbetsdag igen. Lika roligt idag. Och idag blev den ännu en lite omväg till jobbet.Idag unnande jag mig lite lyx. Jag investerade 10 kronor i automaten i matsalen och fick jackpot - en så kallad Delicatoboll!Efter jobbet tog jag pendeln till Motala. Jag skulle dels kolla läget på en lägenhet som jag lämnat intresseanmälan för på Ekön, dels träffa Kicki, min f d klasskamrat från gymnasiet som fortfarande bor kvar i Motala. 
 

Lägenheten hade egen ingång visade det sig. Nackdelen med den är att det inte finns tillgång till dusch. Fördelen är att den kostar under 1200 spänn i månaden. Svårslaget, eller hur? Det där med duschmöjlighet hade jag flera olika lösningar på så det var inte att anse som ett problem.

Jag gick från Ekön ner till Varamon för att sedan fortsätta till Kicki (som ju bor i Varamon). En härlig promenad. Och när jag gick där nere vid vattnet kände jag att det är helt rätt av mig att flytta tillbaka.Det blev fika hos Kicki och en promenad med deras Salukis. Vi har lite löst bestämt att när jag flyttar tillbaka ska jag vara hundvakt när hon och Janne åker iväg med sin husbil. Och att få möjlighet att bo nere i Varamon under sommaren känns som en jämrans bra idé, tycker jag :)


Vi promenerad så länge att det blev skjuts i bil till stationen av dem... men vi åkte så sent att jag ändå missade tåget. Och eftersom det bara gick en gång i timmen tog de mig med på lite sightseeing i stan för att se vart jag kunde flytta. Och det blev många förslag, kan jag säga. Ett ställe som fortfarande ligger bra till är Charlottenborg. När vi åkte över Charlottenborgsleden (invigdes 1983 när jag bodde där) och det glittrade så vackert i vattnet i kanalen och strömmen - plus när vi åkte bort mot Ekenäs och jag insåg att det är ett stenkast ifrån Boren, ja då var det nästan svårt att tänka sig Ekön...

Hem kom jag så småningom och jag satte mig snart med att ändå skissa på lägenheten på Ekön. Jag älskar att planera och tänka igenom hur möblemang skulle placeras lämpligast. Och med skissen på bordet somnade jag förväntansfull in. (Att jag sedan fick veta att jag stod som nummer två - och inte fick den - gjorde inget. Då är det meningen att jag ska ha något annat och bättre, ju!)

 

14-18 september - Ny jobbvecka

Hela september passerade. Hela oktober också. För att inte snacka om november... Och i övermorgon är det Lucia.

Well, well, well. Det är inte det att jag inte har haft tid. Man har alltid tid för roliga saker. Jag har helt enkelt inte prioriterat att blogga. Så är det. Men nu har jag som ambition att blogga ifatt. De två närmaste inläggen hade jag faktiskt redan lagt in bilderna i, men inte publicerat så de blir lite som vanligt. Men för att inte göra det FÖR jobbigt och för att hålla motivationen uppe nu, blir det en hel del sammanfattningar fram till julen bara för att aktivera skrivandet igen. Så med en önskan om Trevlig läsning, nu kör vi!


14 september - Ledig dag
Och jag gjorde förmodligen inte mycket eftersom jag inte har ett enda foto från dagen.
 
15 september
Jobbade till 18 och gick sedan till universitetet på grammatiken. Det blev en sen kväll hem och eftersom jag fick vänta på tåget en stund roade jag mig på stationen.
 
 
 
16 september
 
Gick av vid Campushallen för att promenera till jobbet. Brukar ju göra det om dels tiden tillåter, dels vädret. Idag jobbade jag bara halvdag. Kändes rätt så bra. Hade ju hela eftermiddagen fri. Nästan lyxigt, alltså.

 
 
17 september

På KappAhl på Ikano igår träffade jag en man som letade efter en sjal att ha i trädgården. Typ en palestinasjal. Men stora sjalar som passade en man var hopplöst att hitta, berättade han. Då kom jag ju på att jag hade en som jag köpt i Jordanien, som bara låg. Jag bestämde mig för att han skulle få den. Så min morgon startade på US för överlämningen. Nu var det ingen som kom och öppnade när jag ringde på dörren dock, så den fick flytta i ett brev på posten istället. Funkar ju det med. 
 


Från ena huset till det andra. Det var dags för återbesök på Onkologen. Jag förklarade där att jag inte hade tid med någon strålning förrän efter Marockoturen i oktober. Man gjorde väl kanske inte direkt vågen när de hör det, men de accepterade efter konsultation och skulle höra av sig om tider i oktober. Bra där!Jobbade eftermiddag och lite in på kvällen idag. På lunchen hade Unionen lite möte. De som valde att bli medlemmar - eller utsatte sig för elchocker - fick bland annat en matlåda. Som du ser nedan var jag ju bara TVUNGEN att ha matlåda, som matchar min vattenflaska! Det fick bli elchocker - för jag förlorade i matchen mot Dexter.Det är fortfarande ljust när klockan är 18.30. Tänker på det speciellt nu eftersom det är mörkt redan halv fyra vid tidpunkten när jag skriver det här och ser nedanstående foto. Coop hade en kampanj med gröna sadelöverdrag och på stationen var det en hel del. Kommer inte ihåg vad kapanjen rörde sig om dock. 

 
 
18 september

När jag var på Ikano i onsdags shoppade jag loss ordenligt. Det är så roligt, förstår du. 70-talsmodet är tillbaka. Jag köpte utsvängda jeans, fransjacka och pannband (egentligen ett kantband från Ohlssons tyger) med blommor. Detta måste så klart användas. Så idag var jag hippie på jobbet :)
Back to the days :) Kändes väldigt roligt!

(Fast nu undrar jag lite vad som hände med det modet, för jag kan inte påstå att jag har sett särskilt mycket av det, de månader som har förflutit...) 


Så var denna vecka över. Då får vi se vad nästa blogginlägg kommer innehålla nu då! 

RSS 2.0