26 september - Hål i brallan

Efter frukosten mailade jag agenten i Italien och spatserade sedan med resväskan ner till flygplatsen där jag checkade in väskan till Neapel. Gör alltid så. Checkar in dagen före alltså. Funkar när man åker reguljärt och nu skulle vi åka med Lufthansa.


Packning för 8 dagar - 10 kg.  Mycket svensk luft följer med ner i den väskan, du!

Bagaget for iväg på bandet och jag själv for in till Göteborg med Flygbussen. Från Centralstationen vandrade jag över Götaälvbron bort på Rolfs Flyg & Buss, mitt första inbokade besök för dagen.


Göta älv-bron var mycket längre än jag trodde. Men det var en fin promenad bort till kontoret.

Fick lite uppdateringar inför morgondagens italienresa, guideflagga och busskyltar av Peter och sa hej till Emanuel och kontorspersonalen. Därefter vandrade jag tillbaka över bron med riktning mot nästa möte.


Skolskeppet Barken Viking ligger i Göta älv  (Du kan läsa mer om det på http://www.alltidgot.com/barkenviking/)
Vandrade över Drottningtorgsbron, en gångbro över Stora Hamnkanalen.


Var dessutom inne och vände i Trädgårdsföreningen. Men när jag kikade på min GPS, som jag hade som guide, skulle det ha blivit en sådan omväg så jag skippade promenaden där.


Istället blev det ett stopp i Gamla Ullevi (för en Max hamburgare).


Och efter Gamla Ullevi och hamburgaren passerade jag Nya Ullevi.

Vidare bort mot Spårvagnsgaraget och då var jag nära kontor nummer två.

På Escape Travel hälsade jag på Susanne innan jag hade möte med Jon och Sara. Ny uppdatering, denna gång inför Venedigturen med avresa den 11 oktober. Vi bestämde att jag åker upp till stockholmskontoret och hämtar lite grejer där. Passar ju bra eftersom jag ändå åker upp dagen före, ju!

Molnen hopade sig och det började dugga. Men optimistiskt bestämde jag mig ändå för att gå bort mot centralstationen. Då händer det! "Ritsch", säger det och jag känner plötsligt hur en del av höger lår liksom väller ut genom ett decimeter-långt hål i byxorna! Vilket tur att jag var kvar i Sverige när det hände - och att jag hade gott om tid att köpa ett par nya Stella-byxor. Upp till Nordstan för ekipering och kassering av de trasiga innan stegen styrde mot Centralstationen.


Den slår inte Borås station men den här Centralstationen är också fin.

Men det som är finast är ändå det de har gjort inuti! Det är iallafall den mysigaste station jag varit på någonsin!

Kvällen bestod av en grekisk sallad på rummet, samtal till Katarina (kollega som just nu är i Monte Sant Angelo), utskick av grupp-SMS till alla mina gäster - och så bloggskrivande.

Men nu måste jag gå och lägga mig. Klockan 04.30 planerar jag nämligen att vara redo att äta frukost imorgon bitti. Och nästa gång jag bloggar, då är jag i Puglia (Apulien på svenska). Vi ses!

25 september - Vargar på Landvetter

Förmiddagen ägnades åt sluttampen på forskandet om Mussolini, organisation i resväskan, skräpkastning och för första gången någonsin i min reseledarkarriär kunde jag GÅ till stationen med min resväska för att åka därifrån till Landvetter. Vilken lyx!
 

Som vanligt undrade jag oroligt vad jag kunde ha glömt, för inte blev väskan full den här gången heller.


Gick skapligt tidigt hemifrån eftersom jag inte visste hur lång tid jag behövde, så det blev tid för vila vid Stinsen (som också är ett pokéstop förstås).

Jag valde att ta Swebus ner till Landvetter. Det går direktbuss och även om jag föredrar att åka tåg blev det så himla mycket billigare att ta bussen. Och förvånansvärt nog var det helt okej, trots att bussen var helt full. 

En bild gör inte upplevelsen rättvis. Himlen var stundtals magisk och molnen skiftade i regnbågens färger.

Straxt efter klockan tre ankom jag flygplatsen utanför Göteborg. Jag checkade in, ordnade att jag slipper byta rum imorgon (har två möten här nere på måndag) och gick sedan på destinationsbreefing. (Man måste ju ha koll på var man är oavsett destination!)

Detta är mitt hem i två nätter. Mitt emot flygplatsen med frukost från kl 04.30. Passar mig PERFEKT!

Jag spatserade förväntansfullt ner till flygplatsen, växlade pengar hos Danijel på X-change (som gav mig ett Yatzy i present som jag kunde spela om jag fick tråkigt) och konstaterade att här skulle det inte bli några problem att hitta. Landvetter är en liten flygplats, jämfört med Arlanda som ju vanligtvis är mitt andra hem.


Mellan hotellet och flygplatsen (typ) stod några vargar och jag undrar sååå vad de har med flygplatsen att göra...

Blomman som växte i gruset på hotelluppfarten  misstänker jag är Jättebalsamin, Impatiens grandulifera - utan att vara några jättar för plantorna var jättesmå...

Efter min utflykt vände jag "hemåt" och satt mig att jobba lite mer och väntade på att kunna gå ner i restaurangen och äta.
 
 
 Och nu har jag ätit. Dags att ringa min kollega i Monte sant Angelo och sen i säng!

24 september - Pokénad med Knorr

Den här dagen har ägnats åt de sista förberedelserna inför morgondagen när jag sticker iväg.
 
Men jag var ganska i fas, tyckte jag, så jag tog en Pokénad neråt stan efter att ha lämnat tillbaka mina böcker på biblioteket. Väl på Trädgårdstorget (efter att lönlöst ha jagat Aerodactyl och Kabuto som visades sig som skuggor på min skärm) hittade jag en jättetrevlig mat-vagn!
 


Det var Knorr som glatt  bjöd på lite lunch. Tika masala hamnade på min tallrik eller snarare två tallrikar för det var så gott att jag bad att få lite till :)


Nu hade jag inte någon att luncha med utan det fick bli tallrik i handen. Det funkade det också.

Och kan du tänka dig. Jag vet inte när jag upplevde detta sist i Sverige - man fick SMAKPROV och i det här fallet en normal kartong med ingredienser som du kan köpa i affären. Fantastiskt! Mer sån't, Sverige!


19 juni-23 september - Nu får det vara nog

Som du märker har det inte blivit mycket bloggat på två månader. Men det där är ju hög tid att göra något åt, nu när jag är på väg att lämna svensk mark igen. Så nu får det vara nog. Här kommer en liten sammanfattning :)
 
JUNI
Ja, då fick jag ju fortsätta med flyttstädningen efter föregående hyresgäst som slarvat något kopiöst. Har nog aldrig varit med om maken och som bekant har jag flyttat en hel massa. Mitt eget sista flyttlass gick, även om jag inte behövde flytta än på en månad.

 
Jag bokade in mig på Challes linedancekurser och Joyvoice - och bokade av efter att ha fått uppdraget att ta hand om långtidssemestrar i Andalusien för Albatros mitt i terminen.

 
Och så firade jag midsommar med Per.

 

JULI
1 juli - AW med Bästa gänget (UHR). Ännu en gång på Sangria. Väldigt trevligt!
 
 
 
7-8 juli kom Elton och Naima och sov över.
 
 
 
9 juli vaktade Jonzon och jag huset ihop, när Per var i Loftahammar och gratulerade en jobbarkompis.

 
 
17 juli - Då var det dags att flyttstäda själv och för att vara på den säkra sidan kontaktade jag Platen som kom och godkände. Martina och jag passade på att hälsa på Lasse och Christian när vi ändå var i närheten.

 
 
19 juli - Då var det meningen att Albin skulle sova över hos mig, men efter att ha fått välja en av mina dinosaurier ville han genast hem och visa den för mamma, pappa och lillebror så någon övernattning blev aldrig av.
 20 juli - Till min stora glädje kom mina sängar upp mot väggen. Nu är det bara skåp-projektet för att stänga in dem kvar och det lär få vänta till nästa liv för jag kan inte se att jag kommer ha tid med det under den närmaste tiden... För inte nog med att jag ska ha långsemestrar i Andalusien. Jag har fått två andra uppdrag - av två nya uppdragsgivare! Hur kul som helst, och väldigt bra för självförtroendet, skall medges. Första resan går till Apulien. Resa No.2 går till Venedig.

 
 
18 juli - Dagen då jag började spela Pokémon. Har sedan dess lärt känna en massa roligt folk i alla åldrar och kanske gått Pokénader på minst 25 mil sedan dess. Vad gör man inte för att kläcka sina 10 kilometers-ägg liksom? Befinner mig på Level 26 och har bara en liten bit kvar till 27:an. Ska bli intressant att se hur det går att spela nere i Sydeuropa nu då.

 

AUGUSTI
7 augusti - Äventyret Slott och Kalott med barn och barnbarn som tog oss in på Linköpings Slott och Domkyrkan och så Pok-nic i Domkyrkoparken (där vi fångade lite Pokémon. Jepp hela familjen spelar - utom Per då förstås).

 
 
Naima fyllde 4 och jag 54 och vi firade så klart våra födelsedagar.

14 augusti hade jag Hazparty med tjejgänget hemma hos mig.
 
 
 
Och jag, jag fortsätter spela Pokémon.

 
 
SEPTEMBER
 
2 september - Tro det eller ej, men den här månaden har jag varit på fotboll. Alla vi på jobbet blev bjudna av Klövern som äger vårt hus. Väldigt generöst, tycker jag. Så även om jag inte är den mest intresserad av denna bollsport följde jag med. Och det var faktiskt riktigt kul. Så kul att jag investerade 150 kr och köpte en något sladdrig supportertröja!
 11 september - Förra året var det inget - men i år kom Vallaskojski tillbaka. Självklart var jag, barn och barnbarn där!
 
 
 
19 september - Jag och Albin åkte på Pokémonjakt. Inget var bestämt utan det blev lite vart vi hamnade . Och det blev pendeltåg till Norrköping och där blev det spårvagn och efter att ha varit där ett par timmar med ett självklart besök på Donken för varsitt Happy meal med Pokémon i, tog vi pendeln hem igen och därefter bussen. Ett mycket populärt Äventyr hos en som är väldigt glad i att åka i största allmänhet.
19 och 20 september - Föräldrarmöten för Naima och Elton två dagar i rad gjorde att jag var barnvakt dagarna tvenne. En massa bus med bland annat hopp från säng och en crash course i Minecraft blev det.

 
 
Avslutningsvis skall tilläggas att den här månaden har ägnats åt uppfräschning av kunskaper. Mycket romarriket, korsriddare, sidenvägar och Apulienorientering har det blivit. Men som vanligt är det jätteroligt och intressant. Men lär sig så mycket nytt - och inser gång på gång att man inte kan någonting. Märkligt eller hur?


RSS 2.0