29 mars - Skurmaskinen som Gud glömde


Lyxade idag och gick till Ingeborgs bageri och köpte 5 olika frallor. Svängde förbi ICA på hemvägen och hämtade skurmaskinen innan jag körde grejer till Rappet.

Ville åka tidigt för att vara säker på att Per och Jonzon hade åkt till Nykil. Ville inte störa Jonzon för mycket. Han blir så besviken och ledsen när jag åker och går och gnäller.

 Åkte sen hem och fortsatte städa lite grann. Idag började Milla med sitt rum.

Sen skulle jag använda skurmaskinen- det var bara det att den inte funkade. Jag fick inte igång den. Jo, en stund gick den sen la den av. Rengjorde den i hopp om att det var DET som var problemet men icke. Sen misstänkte jag glapp i sladden och gav upp. Så det fick bli för hand.

 
Per ringde innan jag åkte till jobbet (jobbade kväll) och berättade att mina anställningspapper från Apollo hade kommit. Så roligt! Han fick läsa högt i telefonen haha. Det ÄR verkligt!!!

 
Jobbade alltså kväll och det skulle bli bjudning. En kompis, Peo, skulle komma hem till Carro. Färdtjänsten var (som vanligt...) försenad och jag väntade nästan en halvtimme ute i duggregnet på att de skulle komma och svänga in på gården.

 

image805

Men så kom de till slut. Hamburgare med pommes skulle det bli och Kladdkaka till kaffet. Det blev en väldigt trevlig kväll som gick alldeles för fort. Och katterna hade gjort rokad på favvoplatser...


image806..image807..image808


Innan kvällen tog slut bestämde sig Carro och Peo för att träffas snart ige ? men att han då skulle han få träffa Martina eftersom jag nog hade åkte till Grekland innan nästa tillfälle.

 

Satt, som det kändes, snart i bilen på hemväg. Klockan var 23.30 och jag lyssnade på radio. De spelade musik från 80-talet. Då drabbade det mig - nostalgin.

Jag sörjde min ungdom. Eller kanske ungdomens glädje och sorglöshet. Och jag snyftade till...

 
Nu är det ju inte så att jag längtar tillbaka. Det var liksom bara ett konstaterande att jag var på väg in i en ny fas. Jag har nämligen privilegiet att leva ett fantastiskt utvecklande och omväxlande liv! Finns inget att klaga på. Man måste ju se sin egen del i de sammanhang man hamnar i och inte skylla ifrån sig! Och resonerar man så så inser man att det finns inga problem, bara möjligheter. Allt är upp till dig själv. Och jag väljer att ha roligt, helt enkelt.

 

Okej, flyttstädning är inte kul. Men då har jag hittat ett sätt att genomlida detta. Jag använder tiden till att gnola och meditera och kommer på en massa roliga saker. He he

Då blir det plötsligt (iallafall lite) roligare.


28 mars - händelselös dag ?

Jobbade dag. Mezzade till dagis att Jonzon skulle vara ledig idag. Och idag tänkte jag ta en foto-ledig dag. Men det blev ingen bra idé!

För just nu när jag ska skriva har jag ingen aning om vad jag gjorde den här dagen  asg.
Så det hände nog inget särskilt.

Men kommer jag på något fyller jag väl på här då haha

Flyttgrejade på kvällen iallafall. DET är jag säker på!
27 mars - Panorama, Svampbob!

Börjar dagens blogg med den Panoramabild från vardagsrum/kök på Vasavägen. Jag kan inte säga annat än att från den här lägenheten har man en fantastisk utsikt. Man ser det inte tydliget på den här bilden men man ser hela Tornby och sjön Roxen. Om man ändå hade haft en balkong...
Till höger om mitten i bilden ser ni skyskrapan som håller på att byggas vid Tornet.

image809


Lämnade grejer i mammas förråd igen.

image795

Det har blivit många vänder och än är det inte klart.

image797

Flat Eric satt och kollade på oss när vi jobbade. Scart var solkig och ville inte vara med på bild förrän han var tvättad och ren...

image798...

Hissen var fullastad varje gång vi lämnade lägenheten

image799

Hittade kepan jag fick utanför Cloetta Center av PROCURATOR när de gjorde lite reklam för sig.

image800

Tog en tur till Återvinningen i Jägarvallen som var öppen den här gången hahaMartina hjälpte till och blev bjuden på lunch på Chateau Solstol som bestod av ett potpurri av luncher. Hon fick det som var över. Nu var det ju inte många dagar kvar och Milla och jag skulle inte hinna äta upp allt innan flytten skulle vara klar.


image801...image796

När jag kände att hon hade fått jobba klart körde jag henne hem... och då var klockan så pass att hungern började göra sig påmind. Dags för en Hamburgare! Det blev Burger King.
Och vad fick jag se där??? Jo Johan... Alias SvampBob LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL (internskämt)

image803

image802

Dagens blogg slutar på samma sätt som den börjar. Innan jag gick och la mig tog jag en panorama bild över utsikten från vardagsrum/kök. Till höger om mitten ser ni några ljus lite högre än de andra. Det är skyskrapan...

26 mars - Besök av vänner, LHC-Färjestad 5-1

Jonzon och jag vaknade kl halv sex och låg och drog oss en liten stund innan vi gick upp och började plocka och städa. Idag skulle jag ha med Millas grejer till Rappet.

image788

Milla vaknade också tidigt   hrmf, ja tidigt för HENNE alltså! Halv tio. Hon käkade frukost framför datorn och fick snart sällskap...

image789

Klockan tio ringde det på dörren. Mina vänner Anna och Eva blev utskällda när de kom med en termos kaffe. De skulle prova lite grejer som jag hade till försäljning. Hade lagt ut på internet att jag sålde av mina westerngrejer och tyckte att alla netlogvännerna skulle få första tjing innan de for ut på blocket.se. När de provat allt som gick att prova fikade vi.
Eva släppte inte hölstret med Colten för ett ögonblick...

image790

Anna hade knähunden i sitt knä - och han var LYCKLIG! (Fotograf: Eva Nilsson)

image791


och jag bara satt och var ful (fotograf: Eva Nilsson... vet inte om jag tycker om henne längre haha)
TUR man har humor, ni. Där sitter jag, behålös, i min solstol och drar in hakan/orna och TAR PLATS, kan man säga    asg   Vet inte VAD jag håller på med där. För inte kan detta väl vara mitt NORMALA jag??? Skrämmande!
(Observera den oranga tröjan från Hitch Hikers deltagande på High Chaparall)

image792

När Eva och Anna hade gått hem till Evas tvättstuga fortsatte jag packa grejer. Åt lunch och fick tag i brorsan som kom och hämtade lite mer grejer - och fick hjälpa mig att flytta Rappet-saker till bilen.

Åkte till Rappet och hjälpte sen Per att ta hem fågelfrö från Wärö. Det blev 2 säckar för det fanns inte mer. Hade gått åt nu när det blivit så kallt.

Jonzon fick stanna kvar hos Per som har påsklov. Och jag flyttar ju dit nu i helgen iallafall . Klart lättare att jobba UTAN en aktiv dog.

När jag blev klar i Rappet hämtade jag Martina och Henke och skjutsade dem till "Smarta hem" där de skulle välja tapeter och golv till sin nya lägenhet. Det kommer bli jättefint! Jag ska sova i deras sovrum när jag kommer tillbaka i höst, skojade jag. Det var nämligen jag som rekommenderade den tapet de valde... fniss

Ja, så skjutsade jag tillbaka dem och lämnade lite grejer IGEN. Åkte hem för att i stort sett vända och åka till jobbet.

Carro och jag skulle på Hockey. (Nancy skulle träna.) Vi åkte förbi Pizzafiket och köpte varsin kebabrulle (jättegod!!) som vi åt när vi kom till Cloetta Center.  8473 sålda biljetter var det. Det var knökafullt på ståplatsläktarna... så fullt att de kom upp till handikappläktaren.

image793

Det blev väldigt rörigt men jag tycker det funkade ganska bra iallafall. Inga slagsmål, bara en medelålders herre som nog inte hade vaknat på sin bästa sida och var irriterad för att han inte fick plats framme vid glaset.

Som brukare får du ha med dig två ledsagare varav en kan sitta bredvid och en måste sitta bakom (visste inte vi heller när vi började gå på matcherna... och tyvärr har inte alltid matchvärdarna all information de borde ha, något som märks när förvirring uppstår ang exempelvis placering).
Iallafall - Han ansåg att han hade minsann rätt att sitta bredvid och krävde att andra skulle flytta på oss så han också fick plats... Det blev nog mest besvärande för de han var med, tror jag. Och en kort stund skapade han irritation men matchen var så spännande att det snart glömdes bort.

Det blev en svettig match och jag fann mig skrikandes LHC slagord och sånger, görandes vågen och skrikandes efternamnet på den som gjorde mål (och det blev ju 5!)... och hade Färjestadsupporters bredvid mig, något mer lågmälda. (Tyckte lite synd om dem. Det var sorg i det lägret. De gjorde bara 1 mål, de.)
Men Carros och min vattenflarra tömdes iallafall! Vi blev torra i halsen haha


image794


Skjutsade hem Carro och följde med in och hälsade på Nancy.

Och så blev det hemfärd till sängen.
Imorgon fortsätter flytt-bestyren!

25 mars - SNÖ och barnen var med på jobbet

Idag fick jag borsta bort 1 dc snö från bilen när jag skulle skjutsa Jonzon till dagis

Idag plockade jag ihop lite mer mat till Martina som hon skulle få senare. Hon och Milla skulle följa med till jobbet idag. VI skulle laga mat och göra våfflor, vårfrudagen till ära.
Det blev köttfärssås med tagliatelle med gurka till lunch och våfflor till kaffet.
Martina och Carro snackade lite jobb med Bliss-tavla och Budgie (ett talprogram på datorn)

image780

Milla och Nancy spelade lite WII under tiden...

Och katterna mådde väldans bra - trots att delar av Bullen finns kvar i korgen numera haha

image779..image778

Dagen gick fort. Det är ju så det är när man har roligt!!! haha

På vägen hem passade Milla och jag på att hoppa in på apoteket och köpa cortisonsalva till Milla. Hon blev lite inspirerad av Carro, tror jag, som har en jättebra kräm till sin hud.

Ja, sen hände inte mycket mer än att vi hämtade Jonzon och brorsan hämtade whiteboarden och lite grejer att ta över och jag tvätta mina sista maskiner i tvättstugan i Vasastan.
Det var jättesmutsigt i tvättstugan när jag kom ner. Kändes lite trist. Låg svarta tussar på golvet och gammalt tvättmedel både i vattenhon och i tvättmedelsfacken. Blev inte rolig final, tycker jag.

Eftersom jag hade putsat kaklet i köket i morse kände jag att jag skulle få lite ledigt från flyttstädningen. Jag hade TÄNKT ta badrummet ikväll men när jag upptäckte att det skulle bli 5 tvättmaskiner gav jag mig själv "ledigt"...
24 mars - avfrostning av två frysar!

SNÖ... SNÖ... SNÖ  Man blir ju ledsen. Bara att borsta fram bilen igen...

image781

Per och jag åkte till Maxi för att handla. Jag hade bestämt mig för att tömma frysarna och köpte halvfabrikat som kunde förvaras i kylen för första gången. Och så köpte jag helfabrikat förstås som jag lagade senare på dagen. Fläsk, lövbiff, fläskkotlett, köttbullar, hamburgare och bacon. Så nu har vi mat för resten av veckan vi bor kvar i stan.

På vägen hem från Maxi åkte vi och fikade i Lambohov hos svärfar och svärmor där vi möttes av  påskris pyntat med fjädrar i svenska flaggans fäger.
image783

Tess, katten, fick inte vara med. Hon blev instängd i knyppelrummet och tittade misstänksamt på Jonzon genom fönstret när vi åkte hem...

image782

Martina och jag åkte med Per hem men vände i stort sett i dörren. Vi åkte hem till stan och hämtade mat som jag rensat ut från kyl, frys och skafferi som Martina skulle ha med sig hem.
Efter att ha skjutsat hem henne blev det avfrostning av båda frysarna som nu är skinande rena!
Jag är nöjd!


23 mars - Snö... man blir deppig alltså

image784..image785

Men katterna verkade gilla läget. De satt i köksfönstret med ojämna mellanrum och tittade ut.

Det var tämligen varmt när jag kom till jobbet men det mulnade på. Dessvärre hade jag lurat ut mina kamrater på promenad och vi kom frusna till Ekholmens centrum... handlade... och kom frusna hem igen.
Ingen rolig vår. Jag som trott att jag skulle slippa det här helt i år haha men Icke!

På kvällen åkte jag till Per och tog en paus i flyttande. En välbehövlig sådan, ni!
22 mars-påskafton i källarförrådet

Vaknade till liv tidigt. Har haft lite svårt att sova två nätter vilket troligtvis har med flytten att göra. Tycker att jag gör en massa hela tiden men bli aldrig klar.

På förmiddagen åkte jag och Jonzon till Per och följde med till sommarstugan som numer är vinterstuga höljd i snö.Till och med den förut svart-vita katten i trädet har antagit vinterskrud.

image787


Men solen sken och jag stod och hängde en stund mot dörren medan Per och Jonzon lekte.

image786


Jag stannade inte hos honom idag utan åkte förbi Jägarvallen och lämnade grejer till Myrorna för att därefter åka hem och röja runt i källarförråde. Och idag skullejag lägga ut alla annonser på blocket, tänkte jag. Så hälften av grejerna åkte upp i lägenheten. Men inte blev det gjort, inte. Latmasken tog mig i besittning hihi

Martina mezzade en glad nyhet! Hon har fått erbjudande om jobb som personlig assistent!
Måste vara ett släktdrag att vilja hjälpa andra haha.
Hon var naturligtvis jättelycklig och lite chockad.
Det roliga är att hon ska jobba hos... CARRO så hon kommer bredvid mamman LOL
21 mars - Långfredag med Grekiska alfabetet

Började morgonen som vanligt med Jonzonpromenad och frukost. Sen tittade jag lite på DVD samtidigt som jag la in bilderna på gårdagens blogg.

Efter det var det dags att börja plugga in den Grekiska alfabetet som ännu påminner mig om hieroglyfer... Men efter en stund gick det ganska bra. Missade bara på ett par.

image776

Nästa steg var att skriva dem på whiteboarden...

image777

och i väntan på att Milla ska vakna så jag kan fortsätta röja runt här i lägenheten så är det ovanstående jag ägnar mig åt.


20 Mars - Kvastavrostning, Blogg-reflektion, Påsklunch, Biltvätt

Skärtorsdag! (bilder kommer)

Och efter att ha dammat av kvasten skulle jag vilja börja med en reflektion över något jag hörde idag på P1 (Ja, jag lyssnar på det ibland...har blivit lite mogen nu haha). En reflektion som kanske speglar att jag ändå ÄR 45 bast - (och lite mogen?).

Det handlade om bloggandet som har blivit så populärt!
Det blev aktuellt nu i dagarna i samband med det som har hänt i Arboga. Kvällspress hade publicerat saker som stått i de vuxnas bloggar. Man ville därför utfärda en varning till oss som bloggar att vara medvetna om att det inte är bara familj och vänner som läser bloggarna (som om DET skulle vara en överraskning för oss?!)
Likaså att man ska vara aktsam på VAD man skriver (hm... är inte det självklart?)
Man funderade också på huruvida det är rätt att publicera i press vad som skrivs i bloggarna.

Så här tänker jag i skrivande stund (och det är bl a hur man tycker och tänker om saker som man ska vara lite försiktig att dela med sig eftersom det kan användas EMOT dig vid något tillfälle.)

Det borde ju i rimlighetens namn vara ställt utom allt tvivel att det som publiceras på internet, t ex på bloggar, kan publiceras i press. Det är ju redan offentligt, eller hur?Jag vet att den här bloggen läses av såna jag inte känner. Det ser jag på kommentarerna som ges och kan gissa mig till när jag läser av hur många UNIKA besökare jag har. Alla KAN inte vara mina vänner/bekanta eller familj. Enkelt att räkna ut, tycker jag. Och personligen tar jag det som en komplimang att man överhuvudtaget VILL läsa om mitt ganska vanliga liv.

Diskuterade den här saken med mina vuxna barn där hemma och de berättade att de faktiskt finns dem som hänger ut folk och "snackar skit". Ja, alla är säkert inte medvetna om att man alltid måste fråga om man får lägga ut kortet man tar på sin blogg. Ännu viktigare om man väljer att skriva ut namn, förstås. Att publicera fullständiga adresser/telefonnummer eller personnummer tror jag är en kriminell handling, rätta mig om jag har fel.

Dessutom - Man vet aldrig vem av dem man kan möta i framtiden. Det kan bli en otrevlig erfarenhet!!! OCH - Det handlar om integritet. Jag berättar ALLTID att jag bloggar om jag vill ta ett kort på någon. Dessutom skriver jag BARA om sånt som jag kan stå för i all evig tid. Så jag tänker fortsätta blogg, bara så ni vet hihi.

Nu om min dag.
Jobbade hos Carro på förmiddagen och vi åkte till Motala för att äta Påskbuffé i Folkets Park med Micke. Samma Micke som vi lyssnade på på Motala Lasarett när han föreläste. Han kommer till Dialysen i Linköping nästa torsdag, för den intresserade. Och jag rekommenderar den föreläsningen om man vill skratta lite med CP-skadade Micke för han är en oehört underhållande herre.

På vägen stötte vi på en traktor, fullastad med hö, och höet yrde där vi åkte bakom honom en stund på den kurviga vägen vid Borensberg.

image756


Det var en underbart god buffé och vi åt och åt och åt och åt. Och pratade och pratade och pratade. Och skrattade och skrattade och skrattade. Och var sist kvar! haha

image757..image758..image759

Och så fanns det några djur också. Blev nog mest glad åt den lilla källarspindeln. Tyder på ett hälsosamt hus!!!

image760..image762

På hemvägen hakade vi på Micke hemåt för att se var han bodde - och Carro och Nancy bjöd hem honom till sig innan vi skiljdes åt.

Vi tog Fornåsavägen hem för att se lite andra miljöer. Väl hemma skiljdes vi åt eftersom min arbetsdag var slut.
Efter att ha hämtat Jonzon åkte jag till mamma och hämtade hennes bil. Dags för tvätt och full tank. Åkte till Statoil, kollade lufttrycket och köpte en DIAMANT-tvätt för 295:-.

image763..image764..image765

När den var klar åkte jag till Hydro vid IKEA och tankade upp bilen. Bensinen kostade " bara" 12.04 denna afton. Det var länge sen den var nere så lågt...

När jag stod där fick jag syn på en STOR skylt med Djurmagazinet och en lite skylt med Fyra tassar. Kan det vara så att Djurmaggan har köpt upp Fyra tassar, tänkte jag - och åkte dit nyfiken som jag är.
Tänkte passa på att se om jag hittade nytt mjukisdjur till doggen eftersom han hade fått hål på Drakens rygg och börjat tömma den på ludd. Hamnade således på hund-mjukis-djur-avdelningen.
Mjukdjur är en förbrukningsartikel i det här hushållet så han har "ätit" upp två apor som skriker och en skällande hund och nu har varuhuset Leveransproblem står det på en skylt där de ska hänga. Så där gick jag på Djurmaggan (eller vad de nu ska heta) och letade efter något annat roligt, men hittade bara tråksaker. Sen vek jag runt hörnet... sänkte blicken och såg några färgglada djur i en låda. En apa, en tupp och en groda. De kostade 59 kronor såg jag... och klämde på en för att se vad det var för ljud.
OCH DET VAR AP-SKRIK. Jag blev lycklig! Och köpte en tupp i farten... och i kassen fanns två små svarta möss som piper så jag slängde med en sån också haha.

Åkte hem till mamma och bytte tillbaka till min fina bil.

image766


När jag kom hem fick Jonzon sätta sig ner så ställde jag upp alla djuren i en rad. Med förväntansfull blick på alla de nya leksakerna fick han kommandot att gå och titta. Och han blev helt VILD. Han visste inte vilken leksak han skulle ta och försökte komma på hur han skulle kunna ta ALLA på en gång asg. Såg jättekul ut.
Han sprang fram och tillbaka och bytte djur hysteriskt glad. Det dröjde länge innan han valde ut Apan som sitt favvodjur...

image767..image768..image769

Själv provade jag mina nya glasögon - kanske lika hysteriskt haha- och Milla och jag tog lite kort för att visa er. Fast när man ser bilderna är skillnaden faktiskt inte LIKA stor som i verkligheten, ser jag. Men okej, formen är densamma. I vår ska glasögonen vara stora, har jag fått veta men jag tror mina Mediumstora räcker för Milla tycker att jag liknar ugglan Helge, ni vet han som bor med Hedvig i barnprogrammet "Från A till Ö". (Undrar om Milla tycker att jag är lika klok???)

Jag i mina marinblå jobb-glasögon...

image770....image772..image773

Jag med de bruna vardagsbågarna.

image774..image775

När jag tröttna på glasögonen gick jag och satte mig vid tangentbordet och loggade in på blogg.se
Och nu har ni läst resultatet.

19 mars - Flytt, databyte och nya glasögon

Onsdag och "ledig" dag. Bara att fortsätta. Idag tömde jag klädkammare och flyttstädade den. Kände mig lite nöjd över det.


image749

Efteråt tog Jonzon och jag en Time-out framför Tv:n i ena solstolen. Ibland är han lite för mycket i vägen... Man ser inte mycket av programmet, inte. hehe

image750

Under dagen fick jag en fråga från Milla om vi inte kunde åka till Elgiganten och fråga vad som kunde göras med hennes nya dator. Den nya bara fryser när hon spelar. T o m den tre år gamla laptopen är bättre.
Så när hon kom hem åkte vi dit och hon skulle få byta upp sig till en annan med eget grafikkort och dubbelt så stort ramminne (2G). Jag skjutsade hem henne så hon fick lägga över grejer på min externa hårddisk medan jag åkte till mamma med grejer till hennes förråd.

Hemma igen packade vi ihop datorn och åkte tillbaka till Elgiganten där bytet gjordes. Nu var Millan glad igen.
Och från att ha haglat två omgångar sken plötsligt solen när vi kom till Skäggetorpskorset.

image751


image752

Hon hann dessvärre inte installera den eftersom det var Raid (rejd) på wow kl 17 och vi var lite sena. Men det blir förhoppningsvis bra, det där.

Jag bestämde mig för att bege mig till Bibblan och lämna språkkurserna. Skulle använda min egna grekiskakurs från och med kvällen så det får räcka. Danskan lämnar jag ett tag nu.
Efter Bibblan gick jag till Specsavers för att lösa ut min nya glasögon. Passerade Stora Torget som var dekorerat med en Påskbjörk med påskfjädrar i olika färger. Såg också en snötäckt grön kyckling.

image753


På Specsavers korrigerades båda bågarna så de passade mitt huvud och det tog en stund. Som en lite knorr blev det fel när mitt kort drogs men Optikerassistenten löste problemet och jag gick glad ut med min påse och två par glasögon med mig.

image754

På vägen hem hade jag mina bruna bågar på mig. Tog förresten bussen hem. Min fot är inte vad den har varit.

image755

Klockan var 19.15 när jag kom hem och nu började det bli mörkt. Hade stannat till på Pizzafiket och köpt varsin pizza innan jag åkte upp.

Jag avslutade kvällen senare med en Jonzonpromenad och att ladda Boomblastern med Grekiskakursen!

18 mars - LHC går till SEMI-final!


Dagen började med att jag konstaterade att snön låg kvar! Läskigt!

Idag skulle jag åka med Per till US och Ortopeden och vara lite Personlig assistent till mannen i mitt liv. Han skulle på uppföljning med sitt brutna ben. Förra gången var det försenade en timme så jag och Jonzon åkte iväg till Sibylla och delade på en korv och tog en tur i skogen. Det är ingen idé att ens FÖRSÖKA hitta en parkeringsplats på US. Urusel planering gör att att det inte finns tillräckligt med platser för antalet besökare på ett Universitetssjukhus. Vet inte vet som ansvarar för det men dåligt är det iallafall. Men vi löste ju problemet med att jag skjutsade och kunde åka iväg och vänta. Vet inte hur andra gör.

Iallafall. Jonzon och jag åkte till Sibylla och fick låna deras parkering.

image714

I skogen precis bredvid tog vi sedan en promenad.

image721

Och Jonzon hittade självklart något läskigt att rulla sig i.
Först nosa - sen rulla - sen skaka av.
Jag forskade inte i vad det var för telefonen ringde och Per var klar. Det hade tagit 15 minuter! Så typiskt haha

image715..image716..image717


Per ville ha hjälp på Systemet så vi åkte dit. Och att handla med Per är rena Actionthrillern. Han veckohandlar på Maxi på 15 minuter - jag på 2 timmar (man kan ju MISSA något extrapris annars hehe). Och på systemet tog det max 5 minuter och då ingick att stå i kö! Fascinerande! Men då förstår ni varför bilderna är suddiga, va?

image718..image719

Idag skulle jag jobba kväll. Det var LHC- Djurgårdens fjärde match. Idag kunde det avgöras.
Scart hade fått nys om att man gick på matchen på egen risk och satt gömd i väskan hela kvällen hihi

image722

Och det här var min utsikt hela kvällen. Två stolpar mitt i. Nr 42, som jag hade, finns inte haha. Gillar Cloetta Centers bokningssystem. Visar verkligen på när saker inte fungerar och vad som händer med dubbelbokningar och bokningar på platser som inte finns. MEN det är ju bara att gilla läget!
När Carro skulle höra efter om säsongsbiljetter till nästa säsong fick vi veta att de skulle byta bokningssystem och inte visste när säsongsbiljetterna skulle släppas - och DET bådar ju gott för framtiden. Och då blir ju andra säkert glada - själv är jag inte i Sverige.

image723

Och jag hade fått låna en LHC- halsduk för att visa min lojalitet mot linköpingslaget...

image748

Till matchen hade vi fått ta med mat. Det är viktigt att ladda ordenligt innan matchen. Idag; Kinamat!

image724

Det blev mycket VÅGEN den här matchen och kameran hade svårt att hänga med.

image725..image726

Och många LHC mål blev det!

image727


Uppmärksammade i hissen på vägen hem (Matchen slutade 4-2 till LHC) en lite käck omändring på skylten haha. Notera rad nummer två uppifrån.

image728

Vi var hemma straxt före elva. Då hade Nancy blivit förkyld och det blev dags för lite varmt té och att kurera sig.
Jag hade bjudit på Mungo... ja, vad de nu heter som ska vara bra vid halsont med smärtlindring...de som bedövar tungan o inte halsen istället. Men det var inte tillräckligt. Bara att avvakta till morgon dagen således.

Efter arbetspasset möttes jag av en VÄLDIGT glad hund som ville ut på promenix!15 - 17 mars - Flytt!

Två dagar tillsammans- Lördag och Söndag

Lördag
Ja, inte blev det någon bra sömn första natten, kan jag berätta.

Hade lagt en bäddmadrass under luftmadrassen för att ha lite tyg på sidorna. Den här madrassen är väl typ 60 cm bred bara. Och jag som gillar att bre ut mig. Det blev inte så bekvämt. Man kan inte ligga på sidan HELA tiden haha

Och så var det för mycket luft i madrassen och jag låg väl och funderade en timme innan jag bestämde mig för att släppa ut lite luft. Och sen blev det lite bättre och bestämde mig för att se över mitt boende senare på morgone.
Men jag somnade faktiskt om och jag vaknade redo för frukost kl 06.20 som är nästan sovmorgon för mig.
Suvve!

Frukosten intog i en solstol med en trästol som bord. Funkade hur bra som helst!

image713

Packa kartonger och papperskassar - Flytta kartonger och papperskassar.
Ja, det var sysselsättningen för dagen.

image730

Och så flyttstädade jag fyra av kökslådorna när jag ändå tömde dem.

image731

En lite paus framför TV:n blev det. Det svenska laget tävlade med sin RAWBOT men förlorade tyvärr i Robotwars...

image732..image733

På seneftermiddagen skjutsade jag Milla till Jenny och själv hem till Per med Jonzon vid min sida.

image734

Kvällen avslutades med ett glas rött vin och en brasa!

image735


Söndag
Vaknade pigg och glad. Idag skulle släpet lämnas tillbaka och jag skulle fortsätta röja hemma.
Innan Per och jag skiljdes åt åkte vi till Maxi för att veckohandla till honom. Det var jättemycket folk och Per som hatar köer. haha

image737


Väl hemma: Jonzon fick en egen luftmadrass att sova på...

image736

Men det fattade inte han utan bäddade MIN säng istället.

image738

Jag gav honom ett ben att gnaga på istället och fortsatte gå igenom grejer.

image739

Plötsligt hör jag gnageli-gnageli-gnag - men inte som tänder mot ben. Där låg bäbisen och tuggade på en kartong med häftor (till häftapparat).

image741

Han hade (nog) inte fått i sig några men för säkerhets skull fick han ett knäckebröd att balansera upp annat hårdsmält.

image740

Jag fortsatte mitt röjningsarbete då plötsligt telefonen ringde. Det var mamma som hade tänkt cykla förbi med nyckeln till Fredrik så jag kunde gå in med grejer som han skulle få.

image742

Hon kom förbi med hemmagjord äpplekaka medan jag stod för kaffet.
Mamma stannade väl typ en timme och skulle sedan hem. Då åkte jag också och passade på att byta bil och ställa in mer saker i hennes förråd.
Efter det valde jag att inte göra så mycket mer än att sätta på kursen i danska och lyssna medan jag och Jonzon softade i våra sängar.

Det var den helgen, det. Nu börjar det eka lite här hemma.

Måndag

Arbetsdag. Och snön låg kvar även i Vasastan.

image746

Började dagen med att få frukostsällskap i andra solstolen.

image744

Sen åkte vi till hunddagis och jag åkte och jobbade.

Carro och Nancy och jag åkte till Ekholmens centrum för att handla och hämta morgondagens Hockeybiljetter.

image745 

Entré sker på egen risk - stod det på biljetterna. Det var första gången vi såg det och förstod att det handlade om att matchen var mot Djurgården.... Vad spännade!

Och så hittade jag något kul - Croissants som bake-off i burk. Synd att man inte är så förtjust i såna, då...

image747


Ja, kvällen ägnades förstås åt mer röjningsarbete. Det tar aldrig slut...

14 mars - FLYTTLASS - ett himla farande fram och tillbaka

Visst är det så!
Idag har jag fixat släp för att flytta alla möbler till olika ställen.
Martina och Henke hade tagit ledigt för att hjälpa mig och jag skulle få låna mammas bil för hon har dragkrok.

Efter att ha ätit frukost, varit ute med herr Jonzon och tittat på en inspelning med mediet Lisa Williams (HENNE skulla jag anlita om jag hade henne i närheten. Fascinerande kvinna som prickar rätt hela tiden istället för att fråga sig fram som vissa andra jag hört) tittade jag in i Millas rum för att upptäcka att där var fullt med saker i hennes hyllor och kläder på soffa, säng och golv.
Suck!
Så det var det första jag fick göra. Packa ner hennes saker i kartonger. Hade jag kanske inte räknat med men aja, det är ju JAG som ska flytta så... Inget att bli upprörd över kan jag tycka. Istället ligger nu hennes saker i kartonger och kläder huller om buller. haha och Ja, det är ju HENNES problem eller hur? haha Men hon är som jag, bryr sig inte särskilt mycket. Finns värre problem!

image696

När klockan närmade sig tio åkte jag till mamma och bytte bil.
Per ringde samtidigt och sa att jag kunde hämta släpet innan kl 11.30... varpå jag ringde till Martina och sa samma sak.
Jag, Martina och Henke var la där vid tjugo över 11.

image697


Och en förvånad och besviken Jonzon tittade på oss bakom rutan när vi åkte. Han hade gärna följt med men vi kände att han nog inte skulle vara någon resurs och att han istället skulle ha det bättre hos Per.

image698

Vi började med att packa och åka med allt som skulle kastas på Gärstad och startade med hämta saker hos mamma där vi tog med lite saker i hennes förråd som hon ville ha bort och fortsatte sedan till mig. Då kom Milla hem och nästan undrade vad vi gjorde. Hon hade nog förträngt att det var flytt idag... (Det är Martina som gör V-tecknet - inte Milla.)

image706

Kärran blev full och då hade vi inte fått med allt...

image699

På Gärstad mötte vi Johan som dirigerade oss rätt i Återvinningens djungel. Det gäller att lägga sakerna på rätt plats.

image700

Bland annat visade han oss Saker-med-fjädrar-i- berget när han såg att vi hade med oss en säng... Och då bestämde jag mig för att BACKA dit. Har ju långtradarkort men att köra med en sån här kärra måste man tänka tvärtom och det var länge sedan jag körde med släp. Var ju bara TVUNGEN att testa ju!

image702..image701

och det gick ju strålande! Jag är stolt över mig själv, ni!
Vi kom fram till "berget" utan incidenter. haha Gick hur bra som helst -men jag är inte förvånad.

image703

När vi var klara med detta åkte vi tillbaka hem för omgång nummer två. På vägen hem svängde vi in på MAX och köpte hamburgare och tog en lite matpaus hemma innan vi körde igång.

Millan satt vid datorn när vi kom hem och sörjde att köksbordet skulle bort idag. Var skulle hon sitta med sin dator SEN??? Jag berättade om (hihi det defekta) spelbordet jag hade i källaren som skulle få tjäna som köksbord de närmsta 14 dagarna. Och soffan som skulle ersättas av två vackert turkosa, ihopfällbara solstolar med parasoll att softa i framför TV:n Och hon uttryckte sorg, både till oss och kompisarna på WOW, över att alla möbler försvann och att hon skulle få flytta tillbaka till landet .

image704..image705

Återvinningen omgång nummer två. Nu tänkte vi vara lite rationella. Vi lastade soffan som skulle kastas OCH Millas säng OCH Linneskåpet till Hunddagis. Då tänkte vi slänga soffan i Jägarvallen som var på vägen till Rappestad där vi skulle lämna Millas säng och hämta en soffa som skulle till Hunddagis.

Det blev en något ostadig färd. Vi hade inte packat riktigt bra. Linneskåpet vickade ibland från sida till sidan när jag svängde...

..image708..image707

När vi kom till Jägarvallen VAR DET STÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGT!
De har så konstiga öppettider och det visade sig att på fredager stängde stället redan kl 15 och när vi var där var klockan 15.10. suck Det var bara att vända - och åka ut ur stan till Gärstad IGEN. Men först packade vi om kärran.image709

Kastade sakerna och åkte till Rappestad där vi lämnade säng och hämtade soffa för att sedan forsätta med soffa och linneskåp till Hunddagis.

image710


Härifrån åkte vi hem till Vasavägen igen. Dags att ställa lite av sakerna/möblerna som Martina och Henke ska ha, i mormors förråd. Loftsängen skulle monteras ner! Ingen lek!

image711

Men ner kom den till slut och vi lastade in DEN på kärran och körde till mamma. Vi hade samtidigt med de tre lagerhyllorna som stått i mitt förråd. De ville hon gärna ha.

Sen bar det av till Martina och Henke för att hämta deras köksbord som skulle kastas och soffa och köksstolar som skulle till Henkes pappa i Skäggetorp (och hur lika är inte de? Tyvärr hade jag glömt min mobil hemma och kan inte visa er men tro mig. De är kopior!) I Skäggetorp hämtade vi flyttkartonger till de unga tui- De flyttar ju 1 maj, de.

Med flyttkartongerna åkte vi hem till Vasavägen igen och packade in möblerna de skulle ha från mig.
Och med dem åkte vi till Tannefors och konstaterade att klockan var 20.34.

Nu skulle jag bara lämna släpet hos Per för att åka tillbaka hem och röja för att kunna sova för natten.
Det såg ut som en bomb hade släppts där hemma. Men jag röjde både i Millas rum och i vardagsrummet och inredde sovplatserna. Här ser ni min plats... Avundsjuk lr?

image71213 mars -Röjardag... Det närmar sig, ni!

Fast den började med att jag tog bilen till Barnmorskan. hehe näe jag är INTE gravid. Men jag skulle på cytologprov. Fram till man är 50 får man gå vart 3:e år sen bara vart 5e och jag tycker att man ska göra vad man KAN för att förhindra att sjukdomar tar ens kropp i besittning. Lite utav ett ansvar gentemot sig själv, faktiskt.
Så jag åkte ner till Lotta Thyrén som jag har gått hos... oj, vet inte hur länge. Men länge iallafall.

Det är röj och packning jag har ägnat mig åt idag.
En kartong till lillebroder Fredrik
En kartong till Martina och Henke
EN kartong till Milla
En kartong till en second handbutik

Milla och jag bor nu bland kartonger och papperskassar haha.

Men det gör inget.
Imorgon blir det alltmer tomt. Imorgon flyttar jag ALLA möbler.
Nej, inte RIKTIGT alla. Vi ska ha kvar databorden, tv bänken med TV:n har vi bestämt.

Och jag har gjort olika listor på var allt ska, förstås.
Martina
Milla
Mamma
Gärstad
Hunddagis

När jag höll på som bäst kom posten... med två räkningar (tveksamt roligt, förstås)
Den ena från 3... som jag hade bett få på autogiro på min bank. Det visade sig att det inte räcker med att ansöka om det på Ica-bankens hemsida, inte. Man måste RINGA 3 oxå! Suck
Så nu får jag betala fakturaavgiften IALLAFALL som jag hade tänkt att slippa. Jag blir så trött.
Gick in på bankens hemsida och fixade e-faktura istället. Får se om DET funkar bättre då.

TIllsammans med ovanstående vita fönsterkuvert kom ytterligare en räkning; från Bredbandsbolaget.
Och hur roliga är väl inte de?
Från januari har jag haft mailkontakt och sagt upp telefon och säkerhetspaket och anmält flytt - och får en räkning på bredband OCH telefoni för april?! haha
När jag nu ringer hittar de ingen registrering på varken uppsägning av telefon eller flytt av bredband. Men säkerhetspaketet var uppsagt. Då satt jag och tittade på bekräftelsemailet ifrån dem och var så GLAD att jag sparar allt som har med flytten att göra.

Efter lång väntetid fick jag veta att tösen på andra sidan telefonlinan oxå hade hittat samma mail och att nu flytt och telefonuppsägning registrerat från 1/4 och att jag, p g a krånglet, skulle slippa betala hela flyttningsavgiften på 495:-. Det tycker jag var väldigt generöst, faktiskt. Det hade jag inte förväntat mig och jag gillar när jag får mer än jag väntat mig.

Nåväl, jag lagde lite mat, åt och kollade mailen. Där fanns ett mail från LHC att de hade bokat 4 ståbiljetter till oss om vi fortfarande ville gå på matchen. Men vi hade redan tidigare på dagen bestämt oss för att eftersom de inte hört av sig (fick mailet kl 12) på förmiddagen skulle vi få hitta på annat att göra - så det blir ingen match ikväll. Får la kolla på 9:an istället hehe (suck - inte sände de den matchen inte...)

Promenerade lite med doggen och fortsatte röja här hemma... och nu sitter jag en stund och skriver i fatt bloggarna. LITE kul måste man ju få ha!12 mars - Hej då, kameran! Hej då matchen!

Ja, idag började jag dagen med att skicka iväg min kamera. Kändes lite vemodigt. Vi har haft roligt ihop.
Jonzon och jag gick till Priso, köpte en kartong för paket och skickade den.

image694

Jag hade samtidigt med mig bekräftelsen på biljettbokningen för LHC-matchen imorgon, 13.e.
LHC skulle spela motDjurgården, första hemma matchen.
Jag lämnade glatt fram min bokningsbekräftelse... Det var bara det att FANNS ingen bokning!?!?!?!
Förvirring!
De ringde Ticnet och det visade sig att LHC hade släppt biljetterna INNAN de visste att det var Djurgården de skulle spela emot. En match mot Djurgården räknas som högriskmatch p g a de nötter i hejaklacken ägnar sig mer åt att bråka än att heja fram sitt lag. Kul med såna som förstör för alla andra, är det inte?
När de fått reda på det hade de snabbt tagit bort 500 ståplatser och våra fanns alltså inte!

Så där stod jag med en bokning som inte var värd ett endaste dugg och kände mig lurad och besviken.
Jag fick med mig två telefonnummer till LHC som jag kunde ringa... och de ringde jag förstås och hamnade hos telefonsvarare på båda där jag på Ett nummer kunde lämna ett meddelande... och det gjorde jag förstås.
Men det var ingen som ringde upp (förstås).

Laddade för jobb resten av dagen. Kvällstjänst!

Men innan jag åkte bestämde jag mig för att maila till LHC för att höra hur de hade tänkt genom att göra så här... men jag hade inget svar när jag kom hem från jobbet iallafall. Då bestämde vi att vi skulle kolla om det kom något mail på morgonen som imorgon och gjorde det inte det skulle vi fortsätta våra liv med att göra annat.

Det blev en lugn kväll.
Carro var trött så vi fikade och pratade mest och jag avslutade kvällen med att ge henne lite smörj
- med krämen alltså.

11 mars- annons på kameran

Idag har jag inga fotografier!
Jag vet att det är lite konstigt. Men jag glömde bort att ta kort idag! Och det hände inget speciellt direkt. Så det handlar INTE om att jag skickade min analoga idag, alltså.

Idag jobbade jag dag och det blev en hemmadag!
Carro skulle följa med Nancy till träningen på kvällen. Hon hade tid med sin Personliga tränare (PT) Staffan första gången idag. Schysst idé! Jag tror det är jättebra att ha någon som peppar en hela tiden och gör det lite svårare att ge upp träningen.

När jag kom hem hade jag fått fem mail angående min kamera. Hade satt ut en annons tidigare. Jag lät den första få köpa den, Tony hette han. Han berättade att hans kompis fotograferade och hade eget lab och så hade han blivit lite intresserad och ville ha något bra.
Det gjorde mig självklart glad. Här var det någon som uppskattade bra grejer!
Lovade kolla upp avgifter för att kunna skicka den till honom imorgon, onsdag.

Annars gjorde jag inget särskilt mer än att jag, såsom min vana trogen, begravde näsan i böckernaoch satte på grekiska kursen i CD:n (lånade ju en ny med CD istället, ju) men gav upp. Det GÅR inte att läsa Grekisk historia OCH lyssna på grekiska samtidigt.

10 mars- Besök hos Gun, Pondus & Fantomen, Heja LHC!

Idag hade jag bestämt med Gun att jag och Jonzon skulle komma över till Mjölby.
Gun är en dam som andas med öronen. Hon och jag pratar oavbrutet när vi är med varann. Folk undrar hur vi kan höra vad den andra säger men vi brukar säga att vi hör om det är något VIKTIGT. Annars är vi nöjda så länge vi får prata om vårt, helt enkelt. hahaha Och vi har så himla roligt när vi ses. Henne saknar jag sedan hon flyttade till Mjölby. Linköping blev inte lika roligt sedan hon "försvann" i augusti 2007.

Jonzon satte sig förväntansfull bredvid mig på passagerarsidan. Vart skulle vi åka idag?

Innan vi åkte hade jag varit på Ingeborgs bageri hos Pelle och köpt varsin världens-godaste-semla och la bakom passagerarsätet - TRODDE JAG......... haha himlar med ögonen.
Jonzon höll på bakom förarsätet och jag var övertygad om att han hade gnagstund med bil-benet... tills han kom fram igen med en gräddklick på nosen och full med florsocker upp till öronen - Jätteglad!

asg

ja, man KAN ju inte göra annat än att skratta, alltså. Självklart var han helt oförstående när jag IRRITERAT undrade vad han höll på med egentligen. Åkte av motorvägen vid Mobilia och svänger in på Statoilmacken varvid jag förvånat tittar ner i papperspåsen för att konstatera att... LOCKEN OCH GRÄDDEN var borta. Han hade iallafall varit generös nog att lämna Pelles hemmagjorda mandelmassa och bottnarna.

asg igen

Till följd av denna incident blev det en mellanlandning på Mobilia där två Napoleon införskaffades istället. Och de kom jag fram med utan åverkan...

image683

Mottagningskommittén stod i givakt när vi körde fram mot huset.
Och vi startade med en fika!

Guns lilla gula mops Pondus hade fått en lekkamrat, Fantomen.
En SVART mops på 6 år. Den lille stackaren hade haft ett jobbigt liv och var deprimerad när han kom till henne.
Päls avskavd och han orkade inte gå. Benen bar honom inte...
Och han hade inte lekt med någon annan än Pondus sedan de kom. VI var lite spända på hur det skulle gå

image684

Fantomen tycket nog yrvädret Jonzon var en jobbig figur
Den hunden kan bara inte GÅ. Han springer och studsar fram HELA TIDEN.
De var ute när vi fikade men när vi kom ut satt alla på trappen och undrade om vi skulle hitta på något KUL nu!?

Jag fick The Grand Tour av Gun som visade vad hon hade gjort i trädgården sedan jag var hos henne senast och det var i höstas. Hon hade gjort en hel del och börjat flytta växter från sin kolonilott. Men planerna är MÅNGA och för att få struktur på arbete (efter att ha samlat ved som tar 2 timmar per dag) har hon gjort ett system. Hon börjar morgonen med att ta en lapp ur en korg. Vad som står på den lappen bestämmer vilket OMRÅDE hon ska jobba på denna dag. Sen går hon till en lite arkivlåda med saker som skall göras på det området.
- Det är så mycket jag vill göra så för att inte stå varje morgon och undra vad jag ska göra idag - och riskera att inte göra något om jag inte kan bestämma mig- gör jag så här, säger hon och skrattar.

Hon visade ankhuset hon köpt och tre nyfikna herrar stegade in och modellade lite på rad.

image686


När vi varit ute en stund gick vi in igen. Gun lagade lite mat med tre hundar runt benen inte bara en.

image687

När vi åt passade de på att vila lite för att ladda till ny lekstund EFTER maten.

image688

Jag tänkte passa på och se om de hade någon rolig mjukisleksak till Jonzon på Sharpman. Gun och hundarna hakade på och skulle sedan gå hem därifrån och vi skiljdes åt efter en eftermiddag tillsammans!

image689

På Sharpman hittade jag en gul och blå drake med lite pip för 59:- så den fick det bli. Finns massor av roligt men det är INTE så roligt att de inte håller mer än max ett par dagar innan luddet är ute på vardagsrumsgolvet...

image691


Jonzon blev lycklig... sååå lycklig att han var nära att somna med den i munnen när vi kom hem.

image690
Jag lämnade honom i soffan och gick till Bibban där jag lämnade mina tre böcker om Samos och sökte reda på en annan Grekiska kurs. Den jag hade lånat, en Univerb med kassetter, gick inte att lyssna på.
Det lät som om de pratade i Pippi Långstrumps kakburk och lagt till ett eko dessutom.

Jag hittade en på engelska av samma typ som jag den jag hade i turkiska.
Och så hittade jag lite böcker i mytologi, några fler böcker om grekiska övärlden och en i grekisk historia.
Var borta på barnavdelningen för att låna en barnbok men kom på att det är bättre att börja med det jag har.
Så då var jag välförsedd igen!

Och vet ni vad. Plötsligt upptäcker jag cementkloss utanför Bibblan med grekiska bokstaven OMEGA.
Vad lustigt att jag inte har sett den förut... Spännande hur det kan vara, ni!

image692

Men en sak som faktiskt MÅSTE vara ny är räknaren av cyklister på Hunnebergsgatan! Det var visserligen ett tag sedan jag gick den vägen men den är inte så himla gammal iallafall... Kul idé - och blå!

image693Med denna blåa räknare, räknar jag ner timmarna till nästa dag som är den 11 mars!

Och kan berätta att jag, Martina, Henke och Milla hade turen att boka biljetter på Ticnet till LHC:s hemmamatch i kvartsfinalen den 13e mars! Vi har fått ståplatser haha Heja Klubben! haha

9 mars- Jag STÄDADE på jobbet idag

kommer till det snart.

Vaknade TIDIGT som vanligt.
Ibland när man FÅR och VILL sova lite längre - så KAN man inte. Det är väl märkligt, det där.
AJa, åt frukost och hade sällskap av en bedjande Jonzon som GÄRNA vill ha lite kalkon...

image677

Var ute med Jonzon och pluggade lite Samos-kunskap (som vanligt numera)

image678..image679

Snart var det dags att åka till jobbet.Bullen och Carro har redan hunnit bli bästa vänner...

image680

. och jag dammsög och tvättade lite golv för att minska risk för damm.

image681


Varvid Bullen visar att han funnit sig väl tillrätta och tagit Silvers korg i besittning!

image682

Jag la in lite program i Carros nya dator innan jag slutade.

Ännu en dag till ända...


8 mars- Foten har svartnat... ska den ramla av på hockeymatchen?

haha ja. Nu är ju inte jag den som kolla på mina skador hela tiden. Men idag föll det sig så att jag vände blicken nedåt och fick syn på en blåsvart fot från vad till tår. Då blev jag nästan lite rädd, du!
Och inte hade svullnade heller gett med sig. Men det hade jag kanske kunnat gissa - om jag funderat på saken -för jag haltar fortfarande och kan inte vrida foten inåt. Men som sagt, jag funderar inte så mycket på krämpar.

image660

Dessa fötter hindrade mig således icke ifrån att leva mitt liv hehe.

Idag skulle jag jobba dag. Och på eftermiddagen skulle vi på Hockey och se LHC spela mot MORA i sista matchen innan kvartsfinal. Mora skulle bli tvungna att vinna och det skulle bli strid på kniven.

När vi kom till Cloetta center stod ett något udda fordon utanför. De skulle ersätta IS-bilarna som gör iordning isen.

image672

Men det trodde du väl inte på hoppas jag. De stod nog där i reklamsyfte, trots allt. Alla vill väl ha en John Deere?

Idag hämtade Carro och Nancy sina matchtröjor. Nr 80 Weinhandl, stod det.
Och bara för den skull tyckte de att jag skulle låna deras ena LHC-halsduk för att visa lite extra stöd idag.
Upptäckte då bokstäverna LIN - samma som Carro kallas av sina föräldrar ibland.
Lite kul, tyckte jag och fotograferade förstås. haha

image673

Matchen blev rolig att titta på. Det hände en massa på isen.
Men roligast var nog kanske FÖRE. Kortet här är taget FÖRE, när det var lugnt och harmoniskt. Jag hade fått tag i en STOR mugg (4 dl) att ha kaffe i och Carro en hälften så stor. Och jag passade på att smaka på hur kaffe smakar genom sugrör - ingen höjdare tycker jag. Det blir inte riktigt samma smak... eller så är det bara inbillning.

image674


Men åter till matchen INNAN matchen, om en säger.
Det visar sig allt som oftast att bokningssystemet inte fungerar och man dubbelbokar platserna. Detta innebär att vi var 5 personer som hade nummer 43. Intressant värre. Blev lite kalabalik där. Och den som BRUKADE stå vid handikapp var inte där. Istället stod en lätt förtvivlad matchvakt som inte visste så mycket. Efter mycket om och men (och himlande med ögonen bland annat åt mig som tillät mig att bli lite upprörd över andras bemötandet, faktiskt - och ni som känner mig vet att det inte sker särdeles ofta!)

Men HOCKEYmatchen kom igång och vi flyttade på oss med resultat att jag såg matchen över Carros axel. Men det gick det också.

image675 uppvärmning

image676

Och för andra gången i rad blev det en Grillad med bröd i första pausen.

Efter matchen åkte jag till Per och sov över. Skulle ju vara ledig på dagen imorgon och sedan jobba kväll...7 mars- Per till röntgen...

Idag skjutsade jag Per till röntgen. Medan jag väntade på att han skulle bli klar gick jag och Jonzon en sväng och hittade Tinnerbäcksgränd. Jättefina hus men jag fick senare berättat för mig att NCC har fått fukt i husen nästan innan de var inflyttningsklara. Så himla trist! De ser verkligen jättekul ut. Roligt område, tyckte jag.


image659

Jonzon och jag tog en promenad i morgonsolen längs med Tinnerbäcken.

image664..image665

..image667

Efter röntgen åkte vi till Maxi och handlade. Med den gula post-itlappen som stöd fylldes vagnen av allehanda varor. Per är inte vän av självscanning utan betalning skedde i vanliga kassan.
Jag slängde lappen och vi packade in varorna i bilen under bevakning...

image668..image669

I Rappestad packades varorna in. Efter lunchen, som Per lagade och som var, som alltid, jättegott, gick Jonzon och jag på promenad.

image662..image663.

Det började skymma och jag skulle hem till stan igen. På vägen hem chansade jag på att få med sångsvanarna på bild. De samlas på gärdet mellan Forsa-korset och Malmslätt varje år. ..

image670

image671

Sen hände det inte så mycket mer den dagen, nä!

6 mars- BILEN skriker: Lämna mig till verkstan!!!

Idag fick vi åka och byta Martinas WebCam. Det var inga som helst problem när vi förklarade läget. PÅ Biltema köpte jag ytterligare en fläktrem. Det visade sig, när jag pratade med verkstan, att det är två fläktremmar i min unika bil. Och jag skulle få lämna in bilen på eftermiddagen när jag var klar med mina ärenden.

image650

image654..image657

Sen åkte vi till Siba och Elgiganten och kollade ny kamera . VI hittade en och den fanns på båda ställena för 199:- Så vi bestämde att köpa den på Elgiganten och då fick vi en överraskning. Den kostade bara 149:-. DET var väl bra!? Martina blev jätteglad - för NU kan hon se sin mamma hehe


image653


Vi firade denna händelse med ett besök på Burger Kings Drive In

image658

Så blev det eftermiddag och jag åkte hem och hämtade Jonzon, ställde bilen på verkstadsparkeringen, lämnade nyckel och telefonnummer så skulle vi höras av när bilen var klar... Idag hade den skrikit MER än vanligt.

image655.

Sen gick Jonzon och hemåt igen. Men innan tog vi kort på båten som jag vet är ett projekt för framtiden. En båt som hoppas få fara runt på Medelhavet i den grekiska övärlden, faktiskt!

.image656

När mörkret hade lagt sig undrade jag vad som hände med min bil. Det visade sig att det hade krånglat. En spännskruv hade blivit skev när någon skruvat på den tidigare (och det är INTE jag. Remmen är inte bytt sedan JAG köpte den iallafall och det var 1996) så den var av. Den hade han blivit tvungen att byta ut. Men jag fick min bil på förkvällen iallafall - och jag var lycklig!

5 mars- Kryckor? Vad är det? Kan man SE med dem?

Onsdag. Skulle ha jobbat men det blev ännu en dag i ensamhet (tyck synd om mig lite nu, ni..... men låt det gå över för jag fick en jättekul dag och jag törs säga som vanligt. För jag har verkligen ett kul liv även om allt inte är så ROLIGT jämt. Det är skillnad!)

Ensam är en definitionsfråga. För visst GJORDE jag saker själv men mötte fantastiska människor.
För idag bestämde jag mig. IDAG ska jag lämna tilbaka kryckorna. Nu får det vara nog!

Jag hade redan igår bestämt mig för att försöka stödja på foten som idag. Så jag började med att gå ut och göra frukost och ta en (okej kort och långsam) promenad med Jonzon. Han skulle få vara på dagis idag och jag hoppades kunna trycka ner kopplingen och ta mig dit för egen maskin.

Och det gick typ bra. Fick använda vänsterhanden och trycka ner benet och lyfta bort benet men det funkade!
Strålande, tänkt jag och lämnade hunden.

Sen åkte jag hem en stund och vilade. När klockan började närma sig elva tog jag kryckorna för att lämna dem. Men innan dess åkte jag till Biltema för att köpa en webcam till Martinas dator. Hon måste ju SE mamman ordenligt oxå kom jag ju på hihihi. Tyvärr visade det sig på kvällen när hon hade installerat den att de inte inte fungerade. Föremål för byte alltså. Det var ju oturligt!

Men iallafall. Jag åkte till Foodstore och tackade för lånet av kryckorna och åt en lunch hos Rickard.

image644..image645

image647..image646

Hittade glada vänner som satt där när jag kom, Nico och Anna, så jag fick busigt sällskap. Nico hoppades få kontakt med yttre rymden - men det gick inget vidare. Hon såg mest konstig ut LOL
Innan jag hann och gå bytte jag några ord med Eva och Johan som kom när jag skulle gå.
Och så tog jag förstås en bit tårta som Eija bjöd på.

Jag hade ju bestämt mig för att åka och växla pengar på Forex igår men det fick jag ju ställa in.
Istället bestämde jag mig för att DET skulle jag göra idag!

Så på eftermiddagen haltade jag inåt stan och växlade till mig Euro och lite turkiska eftersom jag kommer pendla mellan länderna. Så plötsligt kom jag på... Man hade ju sagt att det var uppsatt hår och glasögon som inte fick bli svarta. Våra gäster ska SE OSS! Vi ska inte gömma oss bakom något!
Och jag hade ändå tänkt skaffa nya glasögon. De senaste jag köpte på nätet har färgen skavts av på och det började se lite tråkigt ut - och de hade dessutom inte varit särskilt billiga - 1600 kronor fast det är klart då ingick härdning av glas, antireflex och fotokromatiska glas... så ok det var väl inte så dyrt. Men iallafall.

Jag hade hört om Specsavers så jag gick dit och hittade ett par DIREKT.
Det är mörkbruna bågar lite smalare i stil med vad jag har nu! Men de var dyra 1795:- och DET hade jag hade inte tänkt mig den prisklassen. Hade tänkt mig... 495 kronor haha
Jag fick bågens namn så jag skulle komma ihåg IFALL jag bestämde mig för dem.

image648

Men denna förbaskade båge följde mig i tanken hela tiden... så jag blev tvungen att gå tillbaka, förstås.
På vägen in fick jag se att man fick två par till priset av ETT. Jamen, hallå! DET måste jag ju ha. Men VAD skulle jag välja DÅ för någon båge? Jo, (kom jag på) en marinblå som skulle matcha uniformen vore trevligt. Det var bara det att de inte hade mer än ett par bågar i marin och de passade inte! Sucka sucka sucka sucka

Jag tror jag var där i två timmar (kändes så) och tre personal var engagerade i mitt båg-val. Jag började bli hungrig och sa till dem att jag nog skulle ha tagit med mig matlådan till butiken och lånat deras mikro hihi

Till SLUT och med vånda valde jag en Marinblå båge som är lite större ( har ni sett Nana Mouskouri , grekisk sångerska - typ samma glasögon som hon hade i hela sitt liv tror jag efter att ha kollat på videos på YouTube haha... så jag kände mig lite grekisk där jag stod framför spegeln i butiken asg. Ni kan se ungefär hur de ser ut på http://www.youtube.com/watch?v=eTilsr8nprw&feature=related men LITE mindre är de men stilen densamma och MARINBLÅ hihihi)

image649 Här tas en lite kort paus av en av dem som hjälpte mig

Men till slut blev det affär. Två par glasögon med härdning och antireflexbehandlade glas för dryga 2300 kronor. Men det får gå. Jag fick ju TVÅ par och kan växla efter humör, vettja!

Klockan hade nu hunnit bli hämta-på-dagis-tid så jag åkte och hämtade Jonzon och SEN vilade jag! Var lite trött i foten, måste jag erkänna. Resten av kvällen låg jag i soffan.. med ett lite avbrott för långsam kvällspromenad med doggen. Och imorgon är ju en annan dag!

4 mars- Med kryckor i Motala

hahaha. Ja det där med att vila... det är ju inte riktigt min grej. Hade ju hur tråkigt som helst. Hade självklart kunna ägnat mig åt att plugga Samos och Grekiska men jag hade inte direkt lust.
Hoppade runt i lägenheten på kryckor och FÖRSÖKTE stödja på foten. Gick inget vidare. Millan fick ta hundpromenaderna denna dag. Solen sken från en klarblå himmel och jag hade tråkigt.

Visste att Carro och Nancy skulle till Motala på föreläsning. (Jag skulle egentligen jobba kväll men Carro tyckte att inte att jag skulle jobba eftersom jag inte kunde ta hand om henne ändå. Det var ju nästan så JAG behövde Personlig assisten idag hehehehe) Men jag frågade om inte jag kunde få hänga med på deras utflykt för att ha något roligt att göra idag. Och det fick jag.

Vi åkte tidigt så vi skulle kunna hinna äta lunch någonstans innan föreläsningen.
Där gick Nancy med en rullstol och en på kryckor!

Vi åkte först till Motala lasarett och letade upp vart vi skulle sedan och därefter åkte vi till stan och parkerade.
Vi gick en sväng innan vi bestämde oss för att äta på Baltzar och hittade efter en stund en hiss där rullstolen gick in.

image639

Ett fönsterbord stod redo för oss och Scart som var med. Innan vi satte oss kollade vi lite på menyn och såg... PLANKSTEK! Åh, plankstek! Vad gott. Det vara bara det att det egentligen serverades på kvällen för de hade en lunchmeny bredvid. Men jag frågade om man inte kunde få det och kocken ropade Ja!
Jag och Carro tog Plankan medan Nancy tog fisken.
Det var jättegott! Vi överåt allihop! haha

image640

Efter maten kunde man ta kaffe - och det ville man ju ha.

Eftersom jag hade kunnat ta brickan i en hand och gå med kryckan i den andra skulle jag naturligtvis hämta kaffet själv! Det gick GANSKA bra! Spillde bara lite!

image641

När vi ätit klart avhämtades hockeybiljetterna till matchen mot MORA på lördag. Sedan åkte vi till Motala lasarett.
Här är Martina, äldsta dottern, född kan jag avslöja.

image642

Föreläsningen hette:
"Välkommen till en resa i mitt liv" och handlade om Mikael Anderssons liv som CP.
Han var mycket underhållande och hade bilder från sin uppväxt. Jätteroligt föreläsning!

image643


Efter föreläsningen blev jag hemskjutsad och när jag kom hem var foten svullen igen. Men jag hade haft en trevlig dag så det gjorde inte så mycket.

Och jag blev EXTRA glad senare på kvällen! Susanne och Heidi skickade ett MMS till mig från Heidis fläkt haha

image695

3 mars - Alla fick något med sig hem!

Det här var ju en rolig dag. Alla har fått någonting med sig hem!

Carro "fick"en laptop,
Nancy "fick" en liten dammsugare till bilen,
Martina "fick" en laptop
och på kvällen åkte vi och köpte en stationär dator till Millan
och avslutningsvis...
fick jag en frusen lax på foten!
Jag återkommer till detta!


image628

För dagen började jag med att lämna Jonzon på dagis och därefter företa ett besök hos tandhygienist Carin Wilhelmsson som jobbar hos Berit Mastrovito som är min tandläkare. Alltid lika trevligt att komma dit... förmodligen p g a att jag har turen att inte ha några hål när jag kommer. Annars skulle jag nog inte vara lika glad - inte plånboken heller...

Som vanligt börjar men att ta röntgenbilder som följs av en genomgång, borttagning av eventuell tandsten och polering. Har ni tänkt på att man inte riktigt vet hur man ska lägga händerna i en tandläkarstol? haha

image629

image630..image631

Från vänster Carin Wilhelmsson, tandhygienist och Berit Mastrovito, tandläkare

Och efter cirka trettio minuter och 750:- senare spatserade ut därifrån med JÄTTESNYGGA tänder. Perfekt så här innan man ska åka!

Efter att ha lämnat lite saker till Myrorna hämtade jag katterna som skulle med till jobbet igen.

När jag kom möttes jag av att de höll i reklam från Elgiganten. Billig laptop för 3990:-!!! Jämrans, DET var ju billigt. Den måste vi ju bara åka och kolla på. Sagt och gjort. Vi fixade lunchen och tog sedan bilen till Tornby... och kom ut med varsin laptop - och en liten schysst, blå dammsugare att ha till bilen. hehe

Nöjda med våra affärer åkte vi till Ingeborgs där jag köpte varsin Vanlijsemla (men näe det var inget för mig. Gillar den med hemmagjord mandelmassa bättre, faktiskt).

image633

Idag var katterna mycket mer avslappnade och hittade en plats i en garderob som de straxt gjorde till sin (de gillar garderober och öppnar själv den garderob där de har sitt tillhåll). Men när vi kom hem från Elgiganten låg all kattmat och vatten på golvet. De hade en lös skiva liggandes på köksbordet och den hade ramlat ner av någon anledning. Troligtvis för att korgen som Silver gärna ligger i hade kommit för långt ut på kanten... Det blev alltså städning vid hemkomsten medan Nancy fixade kaffet.

image632


Arbetsdagen tog slut och jag tog med katter och datorn som Martina skulle få. Millan skulle kolla om det skulle kunna funka att köra WOW på ifall hon ville ha en likadan... Men hon hade funderingar på att köpa en stationär istället. När jag kom hem hade hon varit ute på Elgigantens hemsida och tittat och det fanns stationära till samma pris som verkade bättre grafikkort i.
Vi bestämde då att åka och kolla och lämna laptopen till Martina på vägen hem. Och så blev det.
Millan pratade med en av sin f d arbetskamrater och köpte faktiskt en som var lite dyrare men åkte därifrån glad och nöjd.

image634

Då var vi redo för att överraska Martina. Vi hade bett henne komma ut till vår mötesplats för att jag behövde hjälp.
Hon stod redan där när vi kom. Jag klev sakta ut och frågade henne om hon hade kvar USB-minnet...
- Ja, svarade hon undrande.
- Jo, för jag har ett uppdrag. DU måste tömma din gamla dator... OCH ISTÄLLET FYLLA DEN HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!
Hon sträckte fram handen, tog påsen lite lätt chockad.
- Men du får betala en del själv, fortsatte jag hehe. Men både du och Millan har fått ett data-bidrag så ni kan hålla kontakten med mig när jag lämnar er!

Ja, sen gick Jonzon och jag lite grann i gräset medan Martina och Milla pratade om lördagen på Plaza. Sen fick Jonzon gå lite själv och vek då om hörnet och spatserade glatt på Foodstore's veranda. Jag gick efter... men uppmärksammade inte att verandan tog slut och jag stöp på båda knäna och fastnade med foten som förmodligen var kvar på verandan, vred till och benet vek sig under mig.

Ut sprang Rickard, ägaren av restaurangen Foodstore (låt mig få inflika en parentes här... Foodstore har FANTASTISKA maträtter. Gå in på http://www.foodstore.se och kolla själv. Jag rekommenderar stället verkligen. Vi tar mat därifrån allt som oftast!)

...och undrade bekymrat vad som hände, där jag såg mig förvånat omkring och undrade: hände detta verkligen MIG??? Naaaaaaaaaaaaa! No way!

Men jomen visst, så var det!
Jag kom på fötter... nej, jag kom på EN fot och på ett par sekunder kände jag hur blodet strömmade ut på yttersidan av foten. Inte kunde jag väl ha brutit foten som Per?

image635

Jag fick lite vatten för jag var nog lite chockade över att att sånt här kan hända MIG!

Hoppade till trappan och satte mig ner... och fick en frusen, inplastad Lax att lägga på svullnaden!!! Hur kul som helst. Där satt jag, fotograferade och skrattade mitt i eländet - jag har ju så mycket jag ska göra och har inte tid med sånt här trams! Men det är inte alla som har fått en LAX på foten HAHA

image636


Som pricken över i:t fick jag hela foten inplastad i gladpack med Laxen på den nu röd/blå svullnaden och fick låna ett par kryckor och kunde så småningom ta mig till bilen!

image637


Och jag kunde köra hem under ojanden... jag kan vicka på tårna och är bara svullen vid fotknölen så jag har konstaterat att JAG bryter minsann inga BEN jag. Jag nöjer mig med en elegant Stukning, jag!
Svullnaden skiftar i blått, lila och rött. Mycket vackert!
Väl hemma satt jag med foten i högläge med dubbla stödstrumpor på och bloggade och msn;ade.

image638

Så SÅ himla illa tycker jag inte att det är. Men det här med att GÅ... ja, det är det lite sämre med. Men jag är nog frisk till imorgon... nu är jag bara lite trött - och frusen.

Kan en dag bli mer intressant och spännande än så???


Ni minns väl reklamen för Tv-licensen?
Vill du också ha en SNIGEL på ögat?

Nu har jag en egen variant:
Vill du också ha en LAX på foten?
2 mars- Loppis på Cupolen!

Ja, minsann! Idag var det dags. Jag hade hyrt bord på Cupolens loppis! Det hade jag sett fram emot ett tag.
Bilen var packad och klar och jag drog mig in mot stan och Folkets Park. Klockan var 8 när jag svängde in på parkeringen och det var redan febril aktivitet.

image616..image617

Det blev ett fastligt bärande fram och tillbaka mellan bord 2 och bilen. Men det var inte bara jag som bar.
Vet inte hur många bord som var uthyrda men det var fullt i lokalen... Korten jag tog här nedan blev så suddiga. Vet inte om jag kanske var lite nervös, lr?!

image618..image619

När klockan blev tio strömmade kunderna in och det var MÅNGA bekanta ansikten ska jag berätta! Jätteroligt att träffa alla glada människor.

För att inte prata om mina URMYSIGA grannar vid borden intill mitt, Utan dem hade jag inte alls haft lika roligt. Till höger om mig stod Britta Ljungberg. Hon har tidigare haft auktionsfirma i över trettio år och kunde en MASSA. Hon var som en levande uppslagsbok. Britta hade vänligheten att vid lunchtid gå och hämta kaffe och macka även till mig! Hur snällt var inte det?

image620


Bakom Britta stod grabbarna Dan(-ne) & Dan (-frog). Sistnämde Dans axel gjorde att han tog det lugn men ägnade sig åt social verksamhet med beröm godkänt! Han visade dessutom hur en Iphone funkar. Hur kul är inte den, ni!??!?!?!?! En SÅN skulle jag kunna tänka mig att ha!


image621..image622

Danne hade med sig sin söta dotter Bella (Isabelle egentligen...) och av denne Dan fick jag ett överfallslarm så jag inte skulle behöva vara rädd när jag flyttar till Grekland *ha,ha* Här ser ni en vinögd Bella i glasögon till försäljning hos dem och en av mina skinnhattar!

image623

Till höger om dem och bakom mig hittade jag Kenni Johanson som gjorde fantastiska tittskåp med underbara detaljer och fina blomsterarrangemang. Hade det varit en vecka till påsk då hade jag köpt DIREKT! Hon och jag delade soppåse!

image624Till höger om Kenni stod Sara Carlstedt och Magnus Gaustavsson. De gav mig tålmodigt fri lejd mellan deras bord när jag blev kaffesugen eller behövde besöka damrummet.

image625

Jag avslutar denna rundvandring med mig och Barbro. Barbro stod bakom Sara och Magnus och till vänster om mig. Barbros väninna - med det klingande namnet MonaLisa Öjesjö)  ville, istället för att vara med på bild, TA bild på oss två.

image626

Jag åkte hem NÄSTAN med lika mycket som jag kom med men några saker försvann.
Det jag har svårast att skiljas ifrån var mina Chaps, faktiskt. De hamnade hos Carina och jag bad henne ta hand om dem ordenligt.

image627


KL 15 var det slut på Loppis-dagen och jag packade in mina kartonger i bilen och åkte till Rappestad där jag såg slutet på Kommisarie Lyngley och hämtade Jonzon. Jag skyndade mig hem till min tvättid - som jag inte hade. Vet inte vad jag tänkte på när jag bokat tid sist - låset satt på den 16:e???
Det får bli tvätt imorgon bitti istället. Det får la gå... Nu ska jag vila lite. Tar lite tid det här med bloggande, ni!
1 mars - Tur till Per och landet

Åkte till Per på morgonen för att följa med till Nykil och mata fåglarna. Och ibland undrar man om man är blind! Inte har jag sett den här laven på det här trädet tidigare...

image611

och hemma hos Per blommade Tussilagon...

image613


image614

och så var jag bara tvungen att ta kort på min Trollhassel...

Jag åkte hem och packade in bilen med grejer som skulle följa med till Cupolen och loppis, där jag skulle stå imorgon! Men jag åkte tillbaka igen och pluggade Samos och tittade på TV hos Per istället för hemma!

image615

29 februari - Fortsatt inskolning av katter

Visst!

Smulan och Bullen är med mig på jobbet så fort det är möjligt.
Och jag har hittat en teknik för att det ska flyta på bra att få in dem i buren, som kanske inte är det roligaste de vet!

Först lägger jag in Bullen som är lugnast och SEN Smulan. Då går det jättebra!

Idag var de lite tryggare och Silver ville gärna leka.

Bullen försökte hoppa upp på deras torkställning...

image605

men det gick ju inget vidare.

Smulan höll sig med ojämna mellanrum vid dörren som om hon ville tala om att det nog var dags att gå nu

image607..image608

Idag skulle vi lämna katterna ensamma en timme och åka till Shell och tvätta bilen. Det är halva priset efter kl 21 så vi väntade med att åka tills dess.
Jag, mitt nöt, skulle fixa avfettning. Det var bara det att jag inte visste att man har 8 dl och 1,5 minut på sig att spruta på hela bilen. Jag såg istället till att det blev ordenligt gjort på bilen och navkapslar varvid det plötsligt sinade i "pistolen". Det var bara att ta egna plånboken och betala sura 30 kronor till - och lämna över till Nancy!

image609

Efter avfettningen knappade Nancy in koden och vi körde in och fick bilen snygg och ren. Och efter det åkte vi ut och åkte hem till katterna som nog inte ens märkt att vi hade försvunnit!

image610


Ja, det var den dagen det...


Fredag 29 - Skottdagen! Bibblan. Dags att plugga till Samos!

Ja, så kom då skottdagen... en dag som alla andra. Kanske tur att Millan föddes den 28:e. Har hört att familjer med barn födda den 29:e har problem med att bestämma sig vilken dag de ska fira sitt barn.
Jag vet inte, jag. Jo, jag skulle välja den 28 februari.

På förmiddagen gick jag till Bibblan. Här ska det studeras!
Lånade böcker om Samos, förstås.

image579..image580..image581

Men också kurs i grekiska och i danska (Danskan måste jag få lite mer fason på, tänkte jag).

image583..image584

Jag har bestämt mig för att bemöda mig att lära mig grekiska alfabetet till att börja med. Har redan hunnit kolla på det lite grann och det verkar inte så svårt, trots allt. Det ska nog gå att lära sig det här språket också!

Och slutligen - jag lånade en bok i Grekisk historia. Borde göra min mamma nöjd.
Hon är nästan lite förskräckt att jag, som inte kan något ska åka och JOBBA i detta land
med SÅN historia som jag faktiskt inte kan *ha, ha*.
Ja, ja... Vilken TUR att det finns böcker och att jag kan läsa, då!

image585


Men visst, det blir mycket plugg och det tycker jag känns jätteroligt.
När jag har ett mål vet jag att jag kan lära mig VAD JAG VILL!
Och jag har lärt mig knepigare saker...


RSS 2.0