Det är mycket nu!

Det kommer att hinna passera ytterligare en månad innan ni far lasa och se bilder fran mina resor.
Men hav talamod. Inläggen kommer :) Men som jag skriver är det mycket på G just nu.

Rundresan i Vietnam är visserligen slut. Indienturen också.
Men imorgon har jag föredrag om Indien på Östasiatiska museet i Stockholm och om ett par dagar åker jag på rundresa i västra USA för att sedan börja april månad med flytt till stationssamhället Mantorp

Så, ni som följer bloggen, ni är inte bortglömda. Jag återkommer så fort jag kan!

Maria

5 februari - Ofrisk pga nedkylning

Idag reser mina gäster ifrån Sverige och imorgon kommer de! Ser redan fram emot detta. Men idag hade jag ett flertal projekt att bita tag i.

Dagen började med frukost med jobb. Satt där med papper, och anteckningsblock när Claus kom ner. Han skulle resa med sina gäster till Ha Long-bukten idag så våra vägar skiljdes åt.


Dags att fatta tag i pinnarna!

Fortsatte jobba på rummet till framåt elva-tiden. Då blev dags satt gå på tur igen, tyckte jag. Bestämde mig för att promenera ner till sjön och Vattendockteatern! Och kan du fatta - jag gick inte vilse idag... fast okej, jag var inne på ett ställe och fick bekräftat att jag var på rätt väg.


Tradtitionella koniska hatten, Nón lá
(Typ lövhatt) finns det gott om längs vägen


Här är balsam mot håravfall (
haha ja det fanns ingen annan så liten) och trippelögonskuggan jag köpte igår. Och ja, den funkade tycker jag. Och idag hittade jag en Adidasklocka i marinblått som matchar uniformerna (aa jag har ju två liksom)

På kvällen höll jag mig hemma för inom loppet av ett par timmar på eftermiddagen låg jag o-frisk. Sånt är intressant, tycker jag - att det kan gå så fort, alltså. Men jag anar varför! Jag blev nedkyld under resan upp till Arlanda och sånt är ju inte bra för immunförsvaret! Det brukar vara en inkubationstid på ett par dagar så det stämmer ju.

Det blev alltså febernedsättande och tablett mot halsont, grönt té och knäckemackor med hummer ost (hehe aa. Tog med det.) för inte har jag tid att vara sjuk, inte. Imorgon kommer jag således vara helt friskt utgår jag ifrån!

Notera: Imorgon åker jag till Ha Long-bukten och sover på en Junk, bara så ni vet. Inget internat alltså. Är tillbaka på Prince hotel i övermorgon med en uppdatering istället, hoppas jag.

Antal steg: Äsch, räknaren låg kvar på rummet när jag var ute men uppskattningsvis 12.000.

4 februari - Nämen det ÄR ju Claus!?

Efter ytterligare en mellanlandning i Bangkok, för avsläppande av folk och tankning fortsatte vi vidare mot Hanoi. När jag landade där hade jag rest i 24, en ganska normal pendlingstid alltså.


Mellanlandning i Bangkok

Framme i Hanoi tyckte jag mig känna igen en man på andra sidan bagagebandet. Men det kunde väl ändå inte vara möjligt?! Sist jag såg min kollega var på Kuonis ledarskapsutbildning i Gilleleje 2009. Men nog var det min danska kollega Claus som stod där och skulle ha en rundresa. Och ännu konstigare var att vi skulle bo på samma hotell den här natten, Prince hotel.
Så jag snikade in mig på en plats i han och hans gäster buss. Var inte det superbt, va?


Utanför Hanois flygplats stod Claus' buss och väntade.Framme på hotellet!

Jag fick mitt rum och upp kom bagaget (mot 20.000 Dong förstås). Därefter gick jag på tur. Tänkte ta en tur runt kvarteret bara... men det kolsvart inom loppet av 30 minuter så jag tog samma väg tillbaka haha. Runt kvarteret här är väl kanske 3-4 kilometer nämligen.
Men jag hoppade in och köpte balsam, som jag ju hade glömt hemma - och tro det eller ej, ögonskugga i bourgogne-nyanser. Det kanske blir bättre än rosalila, tänkte jag. Åt vinröda hållet hade jag fått tips på Kicks vid något tillfälle.


Här finns hjälmar av alla de sorter. Vill du ha en Armani? Nike? Med uttag för hästsvans? You name it. Allt finns!

Konstaterade att Facebook var ännu lite mer sensurerat mot senaste gången, och att man inte kan ens komma ut på inloggningssidan. Det fick bli ett sms till närmaste familjen med mitt Globala nummer istället. Och så info på bloggen. Härligt med gratis WiFi :)

Till kvällen blev det en hamburgare från Lotterian och TV. Att jag var trött, var bara förnamnet.


En bekant pausbild fast på en vietnamesisk Tv-kanal.

Antal steg. Tog aldrig på mig den. Den ligger tryggt i resväskan fortfarande

3 januari Linköping- Arlanda

Så var det dags för ännu en Stockholmsresa. Den här gången var slutmålet Arlanda. Jag hade ingen större lust får jag erkänna. Det har varit lite väl mycket Stockholm den senaste veckan...

Och med 12 minusgrader ute och Per som kom och berättade om tågförseningar så började inte dagen speciellt bra, kan jag säga.

Hastigt bestämde jag mig för att ta bussen istället. Jag hade trots allt inte avbokat biljetten igår men bussen skulle gå redan klockan 8. Det blev till att kasta ner det sista det sista i resväskan och packa ihop. Det enda jag glömde och som jag får köpa, var balsam. Men jag kom ihåg att sätta på mig rymliga brallor. Det är det värsta som finns med trånga brallor på långflygningar, som stänger blodflödet i ljumsken!

Det visade sig iallafall vara en bra idé att  ta bussen för nog hade det varit kaos på väg upp mot Stockholm alltid. Och huvudstaden var den snökaos med trafikproblem som följd. Men till Arlanda kom jag!


Vacker soluppgång kunde ses i Linköping med omnejd men här var det tågkaos pga kylan (-12)


I Stockholm var det snöstorm och trafikkaos och precis lika kallt - och ingen sol.


Där checkade jag in, växlade pengar, tog en medhavd macka och blev sminkad i Taxfrre. Haha aa det är sant. Jag pratade ögonskugga med en trevlig säljare. Hon menade att en lila ögonskugga vore helt perfekt för mina gröna ögon. Och för att bevisa detta fick hon sminka mig.
Blev jag nöjd med resultatet? Näe, inte direkt. Jag är inte vän av rosalila, som bekant... inte heller på ögonlocken visade det sig. Jag får allt hålla mig till gröna nyanser eller inga alls, känns det som. Men det var ju tur att jag inte spontanhandlade där!

Efter makeupkursen var det snart dags att sätta sig på flyget. Och ifrån flygturen finns det inte så mycket att skriva. En flygresa är en flygresa liksom. Man kollar film, slumrar och äter i stort sett hela tiden.


Up and away - mot Doha!


Till maten kollade jag på Tintin. Skulle ta ett kort på honom men som du ser är det mest kameran du ser :)Doha tror jag är världens renaste flygplats. Städarna går runt med sopborste hela tiden, överallt.

Där slutade den 3 februari faktiskt, och nästa blogg, ja, den är ifrån Vietnam!

2 januari - Business Visa - check

Stockholm tur och retur för tredje gången med syfte att få mitt affärsvisum. Och idag fick jag det. Så nu kan jag åka in och ut till Indien hur jag vill! S-u-v-e-r-ä-n-t!


Ljumma pommesfrites och torr hamburgare från Burger King i väntan på tåget


1 januari - Två nya dubbdäck, tack!

På eftermiddagen blev det en tur till Jägarvallen för att få två nya dubbdäck monterade. Det tog la typ 20 minuter av proffsen att fixa det. Så nu kan Milla köra utan att vara nervös för att bli stoppad av polisen och kanske få böter för däck med slitna dubbar...


Efter tjugo minuter var allt klart och jag kunde köra hem igen.


30 januari - Generationsträff

På förmiddagen hämtade jag ett par tröjor till Elton, som Milla köpt på Bloppis. På parkeirngen i Ryd fick jag syn på en av världens roligaste bilar jag har ägt! En Vaz!!! Och samma färg som jag hade dessutom!


Var ju bara tvungen att fota fina bilen, alltså!


Efter det blev det Kontorstjänst för inlämning av kvitton och kontoutdrag, och för att hjälpa till att bringa lite klarhet i in och utbetalningar från två olika konton. Det är inte bra att inte ha ett rent företagskonto, märker jag. Jag åkte dessutom till Posten och rekade mina redovisningar till Albatros för två rundresor. Där var bokföringen klar för januari månad!

När jag är i Sverige brukar jag, mamma, svärmor, Martina och Milla med egna barn numera, ses. Idag käkade vi trerättersmiddag hos Milla. Och det var lika roligt som vanligt att ses! (Foton tagna av Milla Johansson)


G-farmor Berit och Elton viker servetter + Jag och Elton fixar huvudrätten


Kusinerna Albin och Elton "läser" böcker


Fyra generationer: Fr vä. G-mormor Marianne, Martina med Albin, (mormor) Maria, Elton och Milla och G-farmor Berit.

På eftermiddagen lämnade jag Berit kvar hos Milla och åkte för att tvätta bilen för att sedan besikta den. Och den gick igenom utan krav på ombesiktning- bara en rekommendation på två nya dubbdäck! Rätt bra för en Hyundai -97a, va?Efter att ha skjutsat hem svärmor och fyndat på Prio1 (igen) åkte jag hem. Mitt bästa fynd idag var en röd tavla för 70:-. Hade tänkt köpa den röda Hallarydtavlan på Ikea för 995 :- så jag tycker att jag har "tjänat" pengar idag hehe (föremål för diskussion enligt Per som ser saken på ett lite annorlunda sätt).


Solnedgång i Malmslättsskogen

Och det har varit en händelserik månad. Idag fick jag tacka nej till ett jobberbjudande. Har ju redan tackat ja till uppdraget som destinationschef i Montenegro. Och en annan arbetsplats jag sökte spontant till kunde inte bestämma sig om de ville ha mig haha. Ja, det är ju deras förlust.


Antal steg: No idea

RSS 2.0