29 augusti - Välkommen till Turkiet!

Typ samma dag som i måndags så var finns där att berätta?
Jo, det skulle väl vara att jag handlade på Lidl och plötsligt var jag visst i Turkiet.. Jag fick tre SMS till mina telefoner som välkomnade mig till landet. Det brukar bara inträffa när vi är på Picnicturen eller när man befinner sig i angränsande byar till grannlandet.
 
 
Den andra skillnaden var att jag fick besök av Mariann helt kort, när jag stod och lagade till min frysta Chilikyckling. Vi har inte setts på nästan en vecka så hon hade lite uppdateringar att komma med. Man måste ju hålla sig informerad om vad som händer på ön, eller hur?

28 augusti - Hotellobs i Votsalakia!!!

Idag stod hotellcheck på schemat för Carola och mig. Men först åkte vi till kontoret en sväng samt åt lunch på Samaina Inn.
 
Hotel Sofia är ett av Airtours nya hotell nästa år! Kolla in hemsidan vartefter, vettja.
 
Carola flaggar för Kima som Airtours har haft förut , ca tio minuter promenad till första affären i Votsalakia och ungefär lika kort promenad till en av mina favoritrestauranger, Nostos! Och för kännedom ligger det VÄLDIGT nära Mystic Ocean :)
 
Innan Carola och jag skiljdes på kvällen, åkte vi till Potokaki så jag fick se var de två nya hotellen ligger där till nästa år, samt letade förtvivlat efter ett hotell som skulle ligga inne i Pythagorio. Vi frågade runt och alla hade hört namnet och gav oss lite olika upplysningar - där ingen var korrekt haha. Ja, det är ju så det kan vara. Varför säga att man helt enkelt inte vet?
 
Kvällen tillbringades med matlagning - med nya kryddorna, så klart!

27 augusti - Chili/vitlöksmarinerade räkor, äntligen!

Pythagorio - Samos - Karlovasi - Pythagorio: Det är min vanliga rundtur måndagar och onsdagar. Hotellservice alltså hela dagen och bringade parallellt reda i två klagomål (ja, man får sådana då och då faktiskt även om de tillhör ovanligheterna här på Samos. De flesta har varit här flera gånger förut och vet vad de har att förvänta sig och gillar liksom läget).
 
På Evelin hade jag inga klagomål, bara glada gäster här - och mycket oliver!
 
Kvällen tillbringades med filmen Hijacked och chili/vitlöksmarinerade jumboräkor i tomatsås serverade med pasta. Det gick inte av för hackor, det! Har tänkt laga det jättelänge men det har inte blivit av men nu så - äntligen. Känns som en perfekt start på resten av mitt liv!

26 augusti - 50 år avverkade och så in på 51a!

Nåja, man kan väl säga att jag fyllde 50 hela dagen för jag blev firad ända till kvällen. Men först var det ju det där med tiden mellan 00 och 03.01 som skulle avverkas. Och näe, den blev väl kanske inte HELT som önskat. Tack för det Yellow Tequila!
 
Diana, Saskia, Sanne och jag firade in "nya året" och blev bjudna på chokladmoussetårta med tomtebloss av Nefeli! 
 
Och den var god, den! Men det var väl ungefär när den började ta slut som  undertecknad kom på den brillianta idén att NU var det dags för shot (en tradition i vår värld) och valet föll på gul Tequila. Sagt och gjort. Glas och dryck kom fram vilket snart resulterade i ett något förvirrat (för att citera Yannis på Aramis) tillstånd under cirka en timmes tid.
 
Vi lämnade Nefeli och på väg till Tempo fann jag mina kollegor från huvudkontoret, Carola och Ionna, som jag sedan höll ihop med och hamnade på Mythos. Tack och lov?!
 
Carola följde mig hem och i brådrasket (eller ska man säga Blommanfördagensnåret) föll jag och fick ett par blåmärken och skrubbsår som födelsedagspresent. Näe, inte helt som jag hade tänkt mig, Men hem kom jag kl 03.01. Så även om det blev några vuxenminus denna natt blev det även ett plus, om jag får säga det själv!
 
Klockan 08.30 vaknade jag oförskämt pigg och utvilad! Käkade frulle och förberedde mig för mina välkomstmöten! Först i Pythagorio, sen i Karlovasi! Och på Samaina Inn väntade överraskningar! Chokladtårta, sång från personalen och MER presenter. Det här är ju helt galet!
 
.
På Samaina Inn fick jag en kartong med vin, handduk och sång från personalen! Tårtan bjöd jag mina gäster på under mötet och sedan till personalen. Underbart!

Så kom jag då hem i solnedgången och nu väntade paketöppning!!!

Fr vä: Från Sanne och Herma: Ett Spa-kit!, Från Diana: Kryddor och olivtvålar, Från Erzi: Betty Boop-örhängen Vilka söta människor, va?!

Så nu är det väl dags att summera veckan som gått.
Som planerat har jag gjort något för mig varje dag. Inga jätteäventyrliga saker, men varför måste det vara så stora saker för att vara trevliga/roliga? Själva födelsedagen idag kunde jag kanske gärna sluppit timmen mellan 02 och 03 men sen tänker jag, vaddå´rå? Man fyller femtio en gång i det här livet och man har ju ingen aning om när det blir nästa gång, liksom. Så det må vara hänt, va!

25 augusti - Med champagne till tolvslaget

En dag kvar till Dagen D. Vad skulle jag göra för mig själv idag, var frågan?
 
Åkte till kontoret för att slutföra mina välkomstmaterial och funderade vidare på detta. Och vad hittade jag väl där? MER presenter. Två vinflaskor från mina kollegor på Ellinas och blommor och vinflaska från mina kollegor på Airtours i Sverige. Man blir ju rörd!
 


Vad roligt det är att fylla femtio!!! Sen var det ju det där med att få HEM allt!
 
När jag kom hem bestämde jag mig för att faktiskt bli hemma och kolla på film. Men se det gick inte an. Diana ringde och sa att jag var TVUNGEN att komma ner till Nefeli och hämta presenter och bli bjuden på en födelsedagsdrink. Okej, tänkte jag. Då får det väl bli att fira 12-slaget då och packade ner min lilla champagneflaska!

Det blev inte lång stund i sängen förrän uppmaningen kom att komma ut!
 
Anthony på Nefeli öppnade och serverade gentilt min champange, trots att den inte kom från hans bar.
 
Fick hjälp att öppna champagneflaskan och fick drycken serverad! Lyxigt!
 
Man kan säga att här avslutas min sjätte dag i födelsedagsveckan. Med champange och presenter från Diana, min holländsk-tyska kollega. Men vi var kvar här till efter 12-slaget... så fortsättning följer!
 

Skål för mina snart 50 avverkade år!

24 augusti - Gurka under ögonen

Vaknade i ottan och var med när solen gick upp. Ganska schysst men samtidigt kyligt.
 
Frukost under en stjärnklar himmel

När jag kom til kontoret var det inte helt sig likt. Det stod något okänt på mitt bord. Det var en present från Herma och Sanne, mina holländska kollegor. Var inte DET gulligt?!
 

Bestämde mig för att INTE öppna presenten idag utan att vänta till rätta dagen.

På kvällen var det middag på Restaurang Afrodite med Apollo och Falke. Det var Rickas sista kväll på Samos - och jag passade så klart på att fira min femte dag i födelsedagsveckan!
 

Ricka, Stine, Malin, Sidsel, Maja, Anders och Mariann på Afrodite
 
Sena kvällar, öl och för lite vatten resulterar ganska självklart i uttorkning och påsar under ögonen. Jag gjorde ett tappert försök att råda bot på detta med gurka. Inte för att jag kanske fick önskat resultat men nog var det ganska avslappnande iallafall. Detta projekt fick avsluta denna afton, det!
 

Funkar verkligen gurka mot påsar under ögonen? Jag är tveksam...

23 augusti - Hemmaspakväll!

Halvdag ledig och jag valde förmiddagen och var tillbringade jag denna, tror du? Japp, på Mystic Ocean. (Det blir mycket bensinpengar för bil i privat bruk denna veckan, men det får det vara värt. Man fyller ju bara femtio år en gång (i det här livet hehe).
 
Jag hade tagit ett uppdrag för Apollo, att åka ut med en pärm till Blue Horizon vid Psili Ammos först.
 
En halvdag på Mystic IGEN = SANT! Mariann lekte med sin andra flytleksak idag. Själv flyter jag, mycket oroväckande, utan hjälpmedel. Det måste vara mycket fett i den här kroppen numera. Jag bara lägger mig i vattnet och guppar som om jag vore i Döda havet och inte i en pool eller Medelhavet.
 
Efter en titt in till kontoret (där jag hade fått en present av Herma och Sanne!), bestämde jag mig för att ha en HemmaSpaKväll i all enkelhet. Köpte med mig färskpressad juice och en grekisk sallad som jag intog medan fötterna fick ta ett kallt bad.

Kattungarna måste ha varit väldigt törstiga för de drack av mitt löddriga fotbad...

Det blev tidigt i säng men jag sov rätt dåligt av någon anledning. Kanske för att jag mister min väninna här nere, om cirka två veckor? Det kom lite abrupt på och vi som hade planer för våra sista sex veckor här... Aja, what ever. Det är inget jag inte kan göra själv förstås. Och så får det bli!
Och näe, jag öppnade inte presenten. Ska försöka låta bli till riktiga dagen, tänkte jag! Men nog är det svårt när man är så himla NYFIKEEEEEEN!

22 augusti - Vinproduktionen är i full gång!

Hotellservice dag, split day. fyra timmar på förmiddagen och 4 timmar på seneftermiddag/kväll.Bestämde mig hastigt och lustigt att jag skulle åka ett par timmar till Mystic idag också, när jag ändå var i faggorna.
 
Marianns favoritleksak (och jag menar INTE Bob!).
 
När jag var på hotellservicen i Karlovasi såg jag att skördesäsongen har börjat på allvar. Det var lång kö med pickups in till vinfabriken. Jag smet in och var med en stund när de jobbade. Här är lite bilder från min bonus dag tre i födelsedagsveckan.
 
 
Det dammar sand något alldeles förskräckligt sedan ett par veckor. Inte så konstigt eftersom det inte har regnat på två månader. Bilen blir dammig ungefär i samma stund som man har tvättat bilen klar... Inte så kul när man har vit uniformströja... Och man kan ha tråkigare grejer för sig än att åka och tvätta bilen!
 
På Aramis huvudkontor blir man glatt emottagen numera.
Bild 1. Mr Jonzon Jr (t hö) och Ms Jonzon Jr (t vä) - Bild 2. Mr Jonzon Jr
 
Utanför mitt servicekontor i Pythagorio insåg jag att jag nog har bruna fötter. Martina och jag "pratade" om det på Facebook häromdagen.
 
Fick Pippis sommarsång på hjärnan: "...och jag är brun om bena precis som det ska va, och därför vill jag sjunga att bruna ben är bra"
 
Efter en hemmalagad middag gick jag ner till Nefeli och tog ett par öl med Alexis som var hygglig nog att för första (och förmodligen enda gången) offrade sig att följa med. 
 
Katterna gjorde mig sällskap till middagen och Alexis hängde i baren med mig lite senare. Nya bartender visade sig också. En schysst avslutning på en schysst trejde födelsedag...

21 augusti - Att vakna i Votsalakia

Det var inte dumt att vakna och äta frukost till havsutsikt. Jag låtsades att jag var på semester hela förmiddagen, faktiskt. Hade bara service i Pythagorio på eftermiddagen idag.
 
Med dator, fem tomater, bröd, Babybell, kaffe med Noy-noy - havsutsikt åt ena hållet och Kerkisutsikt åt andra - så var början av dagen fullkomligt fantastisk!
 
Enligt planerna åkte vi till Aspres där jag betalade för studion och tog en frappe tillsammans med Rena och Manolis (ägare).
 
Renas frappe metrio meghalla går inte av för hackor!
 
Efter att ha pratat bort en stund åkte Mariann och jag vidare till Lucy och Stavros på Mystic Ocean. Där fixade Sanne bacon och ägg speciellt för mig :) Var himla sugen på det som Andra Frukost...
 
Efter brunchen blev det insmörjning med Carotenkräm.  Om man ändå skulle försöka att bli lite brun och inte orange?
 
.
Malin och Vaggelis gjorde oss så småningom sällskap bland solstolarna - och Malin visade sig, vigt och graciöst, kunna dyka från kanten efter viss tvekan...

På hemvägen tog jag en omväg via Balos Beach innan jag fortsatte mot Pythagorio.
 
Det var nästan inget folk på Balos Beach - som vanligt...

På kvällen kom svarta katten och hade med sig fyra kattungar. Det var ju illa. Alltså, illa att det var fyra ganska så magra stackare... Klart jobbigt!
 
De här två kattungarna är mest orädda och aktiva. Det finns även en svart/vit och en grå som är mycket mindre och jag misstänker att de inte kommer bli så långlivade, de små krakarna...

20 augusti - Födelsedagsveckan startar!

Dags att ta tag i sista veckan på mitt 49onde år, då! Började med att inventera vad som har hänt med kroppen. Det är ju nog så intressant att åldras och bli gråhårig (någongång) men det är ju inte bara DET som ändrar sig haha
 
Så vad har då livet erbjudit mig inför min födelsedag?
Lite fler skrattrynkor runt ögon och mun, ett par typ rynkor vid armhålan (som gör att man drar sig för att gå i linne men gör det ändå för det är så varmt) och lite gropar på rumpa och lår. Märker också att skinnet inte är lika elastiskt utan lite mer ska vi säga krackelerat, på underarmar och runt knäskålar. Och om man har suttit på en rottingstol i kjol sitter mönstret kvar lite oroväckande länge på låren, liksom vecket på kudden sitter kvar i ansiktet. 
 
Visst är det härligt att åldras! Kan inte fatta att jag faktiskt har levt i 50 år. LIte coolt!
 
Jag hade min service på dagen som vanligt med en mellanlandning hemma för lite matlagning!
 
Knaperstekt strimlat nötkött med svampsås serverat med råstekt potatis, grönsaksblomma och tranbär :)
 
På kvällen hade jag bokat rum i Votsalakia för där planerade jag att starta min födelsedagsvecka!
 
Jag och Mariann anlände till Votsalakia runt niohugget, och redan omklädda ställde vi bara in våra grejer i studion och gick mot Nostos, där jag träffade min före detta granne (Costas) och Nicos (ägaren).
 
 
På Nostos blev det deras specialare med salami tillsammans med mineralvatten med och utan bubblor. Måste ju slå på stort när man har levt 18.243 dagar!
 
På Heaven bar fortsatte firande fram till straxt efter klockan ett. En paraplydrink (ananasjuice) med tomtebloss kom in och det kändes så klart lite extra festligt :)

Det blev en trevlig början på min födelsedagsvecka!

19 augusti - Långbyxor på!

Välkomstmöten hela dagen. Då var det svettigt som vanligt. Men det har blivit kyliga kvällar och morgnarminsann. Idag åkte jeansen på för första gången på två månader, när jag och Mariann gick ut och åt på Restaurang Elia!
 
En färskpressad juice och jeans på, så var man redo för att sitta utomhus.

18 augusti - Sex ankomster kvar efter idag

Ännu en tidigt morgon, fast en timme senare mot igår. Idag blev det frukost i sängen. Det var lite kyligt ute...
 
Har möblerat tillbaka sängarna. Jag liksom avslutar min vistelse här lite pö om pö. Bättre att ta lite då och då så man inte får panik sista veckan.
 
Idag var det ju avresor och ankomster.  Och nu är det bara sex såna här lördagar kvar....
Extra roligt är att ha två kollegor (Carola och Ionna) från huvudkontoret här på semester, tycker jag.

17 augusti - Hösten är på G

Uppstigning kl 04.04. Perfekt för att göra frukost och äta ute!
 
Härligt att starta morgonen tidigt med 4 dl kaffe!
 
Vinkade hej då till en Airtoursbåt som skulle ut på Picnic utan mig! Själv åkte jag till kontoret :)
 
Måste ju visa hur tråkigt persikoträdet ser ut - och min blomma. Ja, nog börjar allt lida mot sitt slut alltid!

16 augusti - Nog är det lite vemodigt

Idag gick jag igenom mina vänner för att se om jag kunde kategorisera om dem (men det kunde jag inte göra längre, inte på det sättet jag enkelt har kunnat göra det tidigare iallafall. Vet du hur man gör?).
Då kom Fredrik upp som en skuggfigur. Det var en ganska konstigt känsla att välja bort honom som vän på Facebook idag...
 
Vänskap avslutat med Fredrik Axelson
 
Och en annan sak som var vemodig. Nu börjar mina kryddor ta slut - och det är ingen idé att köpa nya för snart ska jag lämna Samos. Det var verkligen en sorgens dag!
 
Grekisk och svensk grillkrydda i burk - slut!

15 augusti - Härliga gäster!

Ibland blir jag extra glad i det här jobbet. Det är när jag träffar roliga gäster - och det gjorde jag idag.
Hej Annette och Margareta! Och Ja, det vet att jag skulle skriva om dem idag :)
 
Jo, de bokade varsin utflykt på mitt välkomstmöte, inte samma, och var nöjda med det. De skulle komma ner till Aramiskontoret och betala, bestämde vi. (hade många som villa hyra bil så det tog lite tid innan jag skulle ha tid med just dem).

Så kom de till mig på kvällen, och vi satte oss och pratade... och pratade... och pratade... och snart insåg jag att de inte alls skulle åka på utflykterna de hade valt! Ingen av utflykterna var lämpliga för just dem. Så som avslutning tog jag helt sonika tillbaka biljetterna och sa: Ni får inte åka på utflykt. Ni ska vara på stranden och ha semester! - och lämnade tillbaka pengarna.
Och mina galanta damer bestämde sig för att jag nog hade rätt.
 
hahaha Underbart. (Jag skrattar fortfarande, ni! Men nog hade vi det himla roligt och trevligt samtal, va?)
 
Idag upplevde jag något helt galet Jag körde bakom en bil som masade sig fram i nerförsbacke i 40 km i timmen (!) - och vi blir omkörda av cyklister. Vad sägs om det???
 
Idag hade jag namnsdag i Grekland. Fick en flaska vin av agenten jag jobbar tillsammans med. Det kom som en överraskning!
 
Torrt Samosvin fick jag - och jag som inte har någon vinöppnare haha Så ironiskt!
 
På kvällen firade jag med att laga middag och bjuda in Mariann som kom med en gåva från Turkiet - semitorkad chili. I Like!
 
Skål för mig själv!

14 augusti - Sol-bränd

Service, tvätta bilen, sola lite och gå ut och äta med Mariann och Ricka. Så såg den här dagen ut.
 
På sopstationen fann jag den här elegantan gräshoppan - en av de som för ett himla liv på Samos sedan en månad tillbaka.
 
Och vid biltvätten kom "min" valp springade och lekte med min kjol och ville bli klappad på magen. Insåg idag att den jag har döpt till Jonzon Jr är en TIK hahaha. Så det kan bli! Fast man kan ju heta Jonzon i efternamn, va?
 
Klarblå himmel med starkt lysande sol. Min vardag ett tag till! Och idag solade jag för första gången på 14 dagar - och blev totalt rödbränd i ansiktet. Det var väl ovanligt?! Det var nästan jobbigt att vara ute bland folk. Men servicekontor och middag med Apollokollegor genomfördes precis enligt planerna.
 
Var hemma skapligt med filmen "My life in ruins" (handlar om en reseledare i grekland, du vet) som fick avsluta min dag med igenkännande nickar och skratt framför datorn! Visst är livet fantastiskt!

13 augusti - Byrundtur i Pythagorio med Nathalie

Förmiddag, eftermiddag och förkvällen hade jag service. Men sen! Idag hade jag bestämt mig för att följa med Nathalies (Falk Lauritsen) sista byvandring innan hon åker hem på lördag.
 
.
Vi startade vid kyrkan Metamorfosis där förmodligen Pythagorios mest fotograverade vy står att finna! Det tråkiga är alla kablar och grejer som är där uppe. Men jag tycker nog jag lyckades "få bort dem".
 
.
Vy mot Pythagorio beach från borgen som Lykourgos Logothetis (född i Karlovasi för övrigt) byggde hastigt 1824 under kriget med turkarna. Det var ett av slagen, det vid Mykalisundet, som Samos vann och som vi firade den 5e/6e augusti. (I en parentes kan nämnas att han byggde över antika ruiner och  återanvände det materialet till den här borgen - så LITE antik är den ju.)
 
Tittar du riktigt noga ser du vår grannö Agathonisi mellan murresterna! Mer om den ön hittar du här (http://www.agathonisi.gr/en/)
 
Kyrkogården ligger väl himla vackert. Det enda som typ stör mig är plastblommorna. Men levande blommor förbjöds eftersom de genererade så himla mycket mygg, berättas det.
 
Att begravas grekisk-ortodox är lite speciellt. Man begravs 3, 6 eller 9 år, grävs upp, benen rensas på mjukdelar, sen lägger man dem (efter att ha pussat kraniet) i en låda och förvaras på kyrkogården. Men KAN, om man vill, ut och resa med lådan, berättade Herma på kontoret (alltså flytta den från dödsstället till hemmabyn). Hon visste dock inte om man kunde få ha ben-lådan hemma hos sig...
 
Från kyrkogården gick vi bort i änden av byn, till blåa gränden. Det är kanske den mest grekiska gränden i Pythagorio. Vi hälsade på barnen och farbröderna som satt där och tog lite kort på lite olika saker.
 
Vy mot Turkiet från slutet av Blå gränden.
 
Det hängde lite kläder på tork och mitt ibland kläderna hängde bläckfiskar på tork. Ja, varför inte?
 
I gränden fann jag en bröllopsfigurin som nog hade några år på nacken... och en bricka med sumpen från grekiskt kaffe och vatten (serveras ofta ihop) som dock bara hade ett par timmar bakom sig...
 
Promenaden fortsatte sedan genom hamnen och ut på piren med Mr Pythagoras. Men på vägen stötte jag på fyra av mina gäster, vilket gjorde att jag hoppade av där. Jag samspråkade med dem en kvart och sprang sedan till Four Seasons där vandrarna och jag åt tillsammans. Och nog tycker jag att det går bättre och bättre med danska. Himla kul språk!
En schysst avslutning på en schysst byrundtur!

12 augusti - Hemmakväll - igen

Välkomstmötesdag = en helt vanlig söndag!
 
Idag uppenbarade sig ett STORT moln över de turkiska bergen. Håll er där borta, tänkte jag!
 
På kvällen blev det matlagning som resulterade i råstekt potatis, tärnad fläskfilé med lika mycket tärnade färska champinjoner som badade i gräddsås innehållande *tamtara*  vitlök och chili. Min pressgurka och stjärnskurna körsbärstomater fick också vara med på tallriken. Och till detta fick det bli en Fix dark! (Alltså, ibland undrar jag varför jag går ut och äter...)
.
Svarta katten kom på besök och nu insåg jag att hon har kattungar... Skymtade en av dem.

11 augusti - Hood på!

Vaknade ovanligt tidigt. Redan vid fem. Det händer inte så ofta numera. Kanske för att värmen gör att man blir tröttare? Klockan blir mer typ sex, halv sju.
Oavsett vilket. Under två månader har man kunnat sitta ute i solklänning utan att frysa men idag var det "jätte"kallt (26 grader) och det blev hood på till frukosten!
 
Vaknade till liv straxt efter fem, till en kylig morgon.
 
Passade på att hälsa på Jonzon Jr när jag tvättade bilen. Han är ju bara så härlig! Svårt att låta bli att plocka in honom i bilen...
 
Efter kontoret åkte jag till Oceanida Bay för hotellcheck. Har det som Ospec-hotell den här ankomsten. Det ligger visserligen 8 km från Pythagorio men har pool, jacuzzi, ca 50 m till havet, restaurang,snackbar gratis WiFi i receptionen och shuttlebus tre gånger per dag till Pythagorio. Inte illa för att vara ett ospec, tycker jag!

10 augusti - Två veckor sedan stranden

Igår tog jag halv ledig dag och idag också. Men inte kom jag iväg till någon strand, inte. Näe, det har inte blivit mycket med det på senaste. Jag går mest hem och sover och/eller tittar på dokumentärer.
 
På kvällen var det avskedsmiddag med Herr Claus som skulle lämna Samos på lördagen. Jag bestämde mig för att köra vietnamesisk stil. Kände mig lite som Mimmi Pigg...
 
Två knutar på huvudet, turkos Ao Dai och jag var redo för middag på Casa di Roma med holländare, svenskar och danskar.

9 augusti - Shit, jag kommer tappa håret!

Ja, ibland är jag ju som bekant lite väl spontan. Och idag inträffade dylik händelse.
Jag fick för mig att, eftersom jag ändå inte får några gråa hår, kan jag lika gärna färga håret. Annars har jag ju tagit ett principbeslut att inte färga eftersom jag VILL bli går hårig.
 
Sagt och gjort. Iväg till Cash & Carry, ner i källaren för att botanisera bland färgerna - butiken erbjuder två märken. Det ena var hälften så dyrt som det andra. Det dyrare hade text på både grekiska och engelska och i min enfald trodde jag att den billiga också hade det. Noop, så var ICKE fallet!
 
När jag kom hem och öppnade förpackningen låg där två tuber och det skulle vara Kastanjfärg, ett par plasthandskar och en grekisk instruktion med en massa klockor som indikerade att saker och ting tog olika lång tid...  Om det skulle vara på torrt eller vått hår kunde jag inte utläsa. Och jag var alldeles för bekväm för att gå ner och fråga någon på byn. Näe, man måste ju chansa lite i livet, va?
 
Så jag blandade väl innehållet i tuberna i en djup tallrik med en plastpåse över, Smetade in geggamojan i torrt hår och lindade in håret i påsen från ovan nämnda butik - och väntade.
 
 
En plastpåse kan vara bra till mycket och de första minutrarna var jag ganska nöjd och glad, måste jag medge.
 
Efter ett par minuter började det bränna i hårbotten.
Efter ytterligare minutrar började jag bli lite orolig.
Några minuter senare misstänkte jag att om jag satt väldigt mycket längre skulle jag tappa håret varvid jag började dra i håret genom påsen. Okej, än så länge satt det fast!
När totalt 20 minuter hade gått bestämde jag mig för att inte riskera håravfall och gick in i duschen.
Och när jag tittade mig i spegeln var håret allt annat än kastanj. Det var mer åt det svarta hållet! Och det har jag inte haft sedan 80-talet...
 
Är kastanjer svarta?
 
Ja, det blev ju inte som jag hade tänkt mig kanske. Men håret satt kvar och hårfärgen passar trots allt till detta ansikte.
 
På kvällen gick jag på Beyond med Mariann, Claus och tre av mina gäster där jag tog en drink till Synöves och Jessicas (kollegor på huvudkontoret) ära. Hade lovat att göra det! Och det fick bli en Lemon Drop.
 
Skål, Synöve och Jessica!

8 augusti - O(nsdag)spännande dag

Började dagen med att åka till Karlovasi och hotell Samaina Inn. Här har ni några foton från deras frukostbuffé...
 
Efter att ha haft service på hotell i Pythagorioområdet åkte jag till Aramiskontoret där jag höll service till jag gick hem.
 
På kvällen kom den lilla svarta katten på besök igen. Den blir lite modigare för varje gång, tycker jag.
 
.
Straxt före klockan tre på morgonen (eller natten om du vill) blev jag akut hungrig. Det var inget annat att göra än att gå upp och värma på lite mat, det! Och den här möbleringen är ett minne blott när jag skriver detta inlägg, för några dagar senare möblerade jag tillbaka till ursprunget. Fick för mig att det är dags att förbereda för avresa...

7 augusti - En ful- och tråkdag

Ja, de inträffar ju inte så ofta så jag ska väl inte klaga. Men NÄR de inträffar så är det ju inte särskilt kul, måste jag säga.
 
Så vad gjorde jag då?
Hade service, lagade mat, var på servicekontoret dit människor som utstrålade negativitet från och med de uppenbarade sig (har dessutom träffat dem tidigare och nog är det märkligt att en del människor bara känns (och pratar) så negativt att man blir helt slut efter samtal?) och gjorde mig än mer trött PLUS att jag missade att sms:a gäster om en bil vilket så klart bättrade på tråkigheterna den här dagen.
 
Här har du förresten en snabbkurs, om du är en av dom som ser fel i och på allt! För, hallå(!), vem gillar en gnällspik?
 
 
 

6 augusti - Samos nationaldag!

Hotellservice på Evelin. Den här dagen hade satt insektskydd på vindruvorna.
 
Kände mig väldigt nöjd med min halva lugg idag också, faktiskt.
 
.
På Samaina in lyxade jag med en flaska vatten på hotellservicen och faktum är att det här märket är lite utav den finar sorten :)
 
Efter avtjänat dagsverket sammanstrålade jag med Mariann och så småningom Claus och Astrid och holländarna, på Afrodite där tog jag kvällens specialare, som var fisk! Super dupergott!
 
Samos firade sin egen nationaldag idag med bland annat dansuppvisningar. Men som vanligt är informationen dålig så något program hade vi reps inte fått. Men det var på kvällen iallafall...
 
Från vänster: Diana, jag och Astrid på Nefeli. Notera gärna att även undertecknad bär kort kol. Det är mest sådan klädsel här för det är så himla varmt!

5 augusti - Firande av "Slaget vid Mykali 1824"

Idag blev det hektiskt med välkomstmötena. Jag var tvungen att vara tillbaka innan klockan 17.00 i Pythagorio för att kunna komma in med bilen i byn. Därefter skulle vägarna stängas av.
 
Och jag hann komma hem till straxt efter 16. Jag hade fått info att Aramis skulle vara stängt söndag och måndag så jag hade lagt om min service. Det visade sig inte alls stämma med verkligheten märkte jag på kvällen. Ja, ja. Det här med information är inte grekernas starkaste sida...
 
Jag var hemma och tittade på en dokumentär om Pesten (himla intressant faktiskt) och gjorde mig så småningom redo för att åka med i båt-paraden. Tjugo minuter innan jag skulle gå fick jag för mig: Näe, om man skulle ta och klippa lite lugg kanske? Sagt och gjort. Med papperssaxen tog jag tag i halva... och blev så himla nöjd med att bara göra halva, så jag stannade där!
 
Halv lugg = helt okej för mig!
 
På väg ner till hamnen svängde jag in på Aramis för att höra hur det var med Yannis. Han hade fått uppsöka sjukhus häromdagen för smärtor i handleden, men satt där nu med sina rosa Ibuprofen och mådde mycket bättre!
 
Barbie-tabletter kallar han dom för de är riktigt, riktigt ceriserosa!

Nere i hamnen var det som vanligt. Klockan var ju inte så mycket så det var nog lite tidigt för folket att komma ner. Å andra sidan var den vanligaste kommentaren, att det var färre människor i hamnen över huvudtaget under detta firande.
Och så kommenterade man flaggorna på båtarna - bara reklamflaggor! Apollo, Mile, Oad, Tui m fl (Airtours har inga flaggor annars hade vi säkert varit en av "syndarna", 
Det skulle så klart varit grekiska och turkiska! Det var det visst ingen som tänkt på, nä.

Vid Captain's bar klev jag på den stora träbåten och satte mig till rätta, och såg på när Lisa och de andra förberedde baren för avfärd.
 

Njöt av utsikten och att se andra arbete - men får erkänna att jag kände mig lite lat över att inte behöva göra något.
 
Och så lämnade vi då Pythagorio för att åka till Samos Marina och hämta upp mina och andra bolags gäster!
 
Pythagorio när mörkret börjar lägga sig.

Och så kom vi tillbaka när det var kolsvart, en halvtimme senare. Nu med sex andra båtar bakom oss. Vår båt åkte nämligen först (och var störst) i paraden!
 
I Pythagorio hördes kanonskotten vina och blixtarna sköt vilt
 
Plötsligt började våra båtar BRINNA (av röda facklor)!
 

Grekiska flottan är träffad!!! Bomber och granater! Vi måste ge igen!
 
Och där sprängs båten (som symboliserade turkarna förstås).
 
Segern firades sedan med fyrverkerier över hamnen.
 
Kapaow! (hehe Milla minns du spelet Croc? Krokodilen med svischande svans och "Kapaow")
 
Och när det var slut åkte vi tillbaka med gästerna till Marinan (fast jag och mina gäster stannade kvar båten tillbaka till Pythagioro hehe). Och från hamnen gick jag direkt hem. Det väntade en tidig morgon med hotellservice!
 
En kul sak som jag har glömt att berätta. En gäst i Karlovasi frågade mig om det var jag som bloggade från Samos. Och det var det ju så klart! Han hade varit inne och läst mina inlägg innan han kom hit. Var inte det kul, så säg!?

4 augusti - Det måste vara en grek!

Avrese- och ankomstdag. Först var jag på kontoret och gjorde det sista.
 
- hahaha, skrattade Cisca idag när hon skulle gå, det måste vara en grek som parkerar mitt i utfarten! Och mycket riktigt var det det - en kvinna!
 
.
När jag skulle gå till busstoppet till mina gäster som skulle åka hem, upptäckte jag att fönstret i köksdelen - som jag inte trott gått att öppna - varit öppen i tre månader hahaha. Orka det, liksom!
 
Efter avslutad gåtransfer med nyanlända gäster, gick jag ut och åt. Därefter satte jag mig på balkongen hemma en stund innan horisontalläget. Då fick jag besök av den lilla, svarta katten som kommit igår när Mariann och jag satt och åt middag på samma ställe.
 
"Mjau, kan jag få något idag också, kanske?
Nähä, inte det, nä. Aja ångrar du dig så ligger har kvar här en stund, du!
Wö! Vad var det som prasslade till? Är det The Rat Pack? Sorry, då måste jag gå...

3 augusti - Fridag med dokumentärer

Ja, idag var jag hemma med min dator minsann. Det är tryckande värme så man har det bättre inomhus, faktiskt. Det är inte ens behagligt att ligga på stranden, känner jag.
 
Mellan dokumentärerna lagade jag mat, annars satt/låg jag framför skärmen i stort sett hela dagen. Nåja, jag slumrade nog till vid ett par tillfällen när jag tittade på "Walking the bible" - en väldigt bra serie skall framföras, men att se tre avsnitt på raken kan nog få vem som helst att somna...
 
Alla klagar på att man blir så trött av värmen. Den som aldrig har bekommit mig det minsta, har börjat göra det den här säsongen.Hm... en ålderssymptom!?
http://www.1177.se/Fraga-1177se/Fragor/Min-attioariga-mor-paverkas-av-varmen-Vad-ska-hon-tanka-pa/
 
Eftersom jag inte tog några bilder idag, ska ni får promenera genom Pythagorio. Det är en familj som filmade sin promenad 2010, från typ parkeringen där jag vanligtvis parkerar min bil, förbi Dimitris butik (det är han som sitter och äter en Pita Gyros ganska i början). Promenaden fortsätter förbi avtagsvägen till mitt hem som ligger på en parallellgata till Lykourgou Logotheti (huvudgatan) vidare mot Aramis/Sixt där jag har mitt servicekontor (de har sin parkering där de första fyrhjulingarna syns) och en blick in mot Dimas supermarket där jag handlar ibland.
Då har ni varit med en stund på huvudgatan och det är den ni går ner mot hamnen.
Ni fortsätter längs med hamnen, passerar Captain´s Bar där ni ser fiskebåten vi åker ut med på vår Picnictur,  och slutar på en av restaurangerna som ligger på vår finaste stadsstrand, Remataki Beach.
 
Ha det så trevligt!
 
Ni får hålla tillgodo med någon annas film tills jag tagit mig samman och filmat min egen :)
 

2 augusti - Vilka underbara människor det finns!

Dessa underbara människor har jag mötte ute hela veckan, ute på någon restaurang och buggandes på Nefeli. De verkar så himla lyckliga och glada varje gång jag ser dem - och jag blir faktiskt lite avundsjuk på det...
 
Och så landade jag som vanligt på Nefeli, då, idag med Mariann, Claus och Alexis som jag nog får räkna till vänkretsen här nere, jämte Diana. Vi gillar deras kvinnliga bartender som har årets kommentar - men den får ni vänta med att få reda på till slutet av säsongen haha
Men torsdagarna går bort från och med nu. Livebandet har, ska vi säga, en något begränsad repertoar att vi kan hinna lära oss texterna på låtarna de sjunger. Det får nog bli när det är DJ. Han har den goda smaken att spela hårdrock ganska ofta, till allas vår stora glädje (nåja, kanske Mariann är undantagen där...)
 
Och något mer pannband blir det inte för Graubes del, insåg jag efter att ha tittat på korten som Claus/Mariann tog. Jag påminner lite granna om kortet som länge satt på mitt kylskåp... det som skulle vara en påminnelse om övervikten jag drog på mig när jag var gravid med Martina... och att det var så jag inte ville se ut. Jepp, så ser jag ut - men förhoppningsvis bara i pannband hahaha

1 augusti - Varit på Harun Farocki- utställningen

Tog vägen via Myli idag. Den är lite rakare och inte så trafikerad. Passade på att hoppa ut och ta kort på de solmogna apelsinerna!
 
..
Och jag misstänker att du inte blir förvånad när jag säger att jag var ensam på min hotellservice idag också... (Utsikten är från Kastelli)
 
.
Efter middagen gick jag och Mariann in på utställningen på Pythagorio hotel. Det är videoinstallationer och som tar 1,5 timme att gå igenom. Den tiden hade inte vi men med friplåtar och privat guidning vandrade vi igenom den och har iallafall en uppfattning om den...

31 juli - Näe, hur hamnade jag HÄR nu då?

Efter ytterligare en dag med hotellservice sammanstrålade jag och Mariann på Elia för middag. Därefter gick vi bort till Remataki och lyssnade på Claus när han höll konsert.
 
Och sen kom det sig att jag hamnade på Mythos (ja, det var ju iallafall inte Tempo den här gången) tillsammans med Mariann. Och näe, vi stannade INTE till klockan sex på morgonen :)

30 juli - Valparna!!!

Hotellservicedag och det var precis som vanligt - att jag oftast fick sitta själv på hotellen. Det är faktiskt så att de flesta kommer in till servicekontoret som jag har på Aramis/sixt-kontoret då det är enkelt att komma förbi i anslutning till att de promenerar ner till hamnen för att äta middag...
 
Och så var det ju den där andra trafikfaran, då.
 
.
När jag tvättade bilen på Aramis huvudkontor kom tre valpar springande . Åh, så jag ville ha en. När Evangelitsa sa att jag kan FÅ en fick jag verkligen ångest. En av dem liknar Jonzon...

29 juli - Välkomstmöten hela dagen - och inga foton tagna :/

 

28 juli - Trafikfaror

Det finns ett par trafikfaror här på Samos. En av dem är röda pick-ups med farbröder iklädda keps och en maxfart på 40 kilometer i timmen... Den andra är vita varubilar av märket Subaru, också med farbröder och ungefär samma hastighet, men där farbröderna i de flesta fall saknar keps...
 
..
När jag parkerade bilen utanför kontoret idag hade jag ett grannfordon jag blev väldigt sugen på.
 
.
Efter avverkad gå-transfer på kvällen, var jag inbjuden till Kapten Yannis båt där det var livemusik. De "reppar" som var där, förutom jag, var Diana, Mariann - och Claus som fick telefon och har en speciell armbågestil när han pratar i mobilen. Var bara tvungen att dokumentera detta :)
 
.
Och av någon mycket oförklarlig anledning hamnade jag med kollegorna på Tempo, som jag har sagt att jag inte ska gå till något mer för det är så tråkigt. Och det var precis lika tråkigt som förra gången att jag satt och tjurade i ett hörn innan jag kunde förmå mig att gå därifrån!

27 juli - Bläckfisk i poolen!!!

Lunchpaus på Mystic Ocean med Mystic Ocean Sallad och så uppenbarade sig en ny leksak i bassängen - en uppblåsbar, gigantisk bläckfisk som barnen glatt och gärna roade sig med.
 
En mjukisdjur med fyndiga texten Bee mine hittade jag på supermarket Carrefour
 
På kvällen satte jag mig att plugga Korsriddarhistoria a  på Gregorys och fick sällskap av Diana, rep för tyska och holländska bolag här nere.

Det var ju dagen före ankomst så min dag gick till, förutom ovan nämnda, till förberedelser för morgondagens avresor och ankomster! Inget speciellt kul att berätta om ju :)

RSS 2.0