10 mars - 30 april Jagar ikapp tiden

Försöker göra livet lite enklare för att komma ikapp mitt bloggande. Därför blir det mest en fotokavalkad i de närmaste inläggen :) Here we go!
 

12 mars Brorsdotterdottern Nellies dop i Kungsör
 
Åkte med mamma och Björn upp till Kungsör för att gå på dop. Som vanligt trevligt i den lilla gulliga kyrkan, med fika i församlingshemmet.

 

13 mars - Sista fysioterapeutbesöket
Diskbrocket läker på bra och Markus, fysioterapeuten och jag bestämde att jag från och med nu kunde klara mig själv. Känns fint.


18 mars Nykil med Per och Jonzon

Det var fortfarande lite is på Bjärsen även om våren visade upp blåsipporna.

 
 
20 mars Hemmagym och det där med träning

Fick THX-band och träningsmatta från SAS för mina bonuspoäng. Upphängningsanordningen är lite fiffig för man hänger upp det på en dörr och kör.


Annars fick Actic Tornet besök och jag FÖRSÖKER verkligen tycka att det är roligt - men det når inte ända fram alltså. Efter en av träningsdagarna lunchade jag hos Lilian på Gravyrverksta'n. Väldigt trevligt och länge sedan vi sågs.
 
 
 
 22 mars Lunch hos Berit och AW-middag på Rosegarden
 
Hade bestämt mig för att åka hem till svärmor och laga till fläsk med potatis och löksås. Som vanligt hade vi kul tillsammans.

 

På kvällen sammanstrålade jag, Marie och Madde (kollegor) och gick ut och käkade på Rosegarden i Norrköping. En härlig buffé som verkligen kan rekommenderas!
 
 
 
23 mars Vågat av Östgötatrafiken

 
 
 
26 mars Kalasdax och Premiärbak!

Idag firades Eltons 7e födelsedag med tårta, presenter och såpbubblor.
 
 
 3 april Efter sådd kommer grodd
 
Fick för mig att odla hemma. Köpte ett miniväxthus, köpte frön och sådde. Det gick med blandat resultat. Tagetes- och chilifrön från Tradera kom inte upp alls. Däremot lyckades jag förträfflligt med Västeråsgurka och 2 olika sorters tomater.

 
Eftersom jag planerade att sätta ut plantorna i Rappet och Nykil, tänkte jag att det vore praktiskt med jobbyxor med knäskydd. Surfade runt och hittade några billiga på Jula. 298:- och knäskydd för 59:-. Bra affär, tyckte jag.
 
 
 
8 april Nykil, promenad från stora vägen
 
Idag fick Per släppa av mig i Häggebo, och så gick jag till stugan. Trevlig promenad men jag kan nog bara tänka mig att gå de 3 kilometrarna när det inte regnar.
8 april Teaterbesök med moster, mamma och Annika

Min moster ringde en kväll och undrade om jag ville ha Jans teaterbiljett. Självklart tackade jag Ja! Hade i min ungdom abonnemang och gick på teatern jätteofta så det var riktigt kul. Att det sedan var en något märklig, näe, jättemärklig, uppsättning om Drottning Kristina gjorde inte ett dugg.

Utan att säga något till mamma, som skulle gå med Björns ena dotter dök jag upp som en liten överraskning. Supertrevlig lördagkväll! 
9 april Hazparty hos Maggan

Och som vanligt var det garanterad vinst till alla!

 
 
14 april och fler gånger efter det kom det Snö 

Det blev en konstig vår med snö som kom både nu och då...

 
 
14 april Påskfirande i Rappet

 
23 april Födelsedagskalas i Hagadal

Den här dagen var det dags att fira min mamma. Hon hade bakat en av de friskaste och godaste tårtorna jag känner till. Den kallas för Märtas tårta, och jag fotade receptet med förhoppningen om att baka den själv.
 

 
 
24 april Djungel och DNA

Jo, då. Gurkorna växer så det knakar i stjälkarna. Tomaterna växer också ganska bra.


Jag har pratat länge om att DNA-märka min cykel. Idag blev det äntligen av. Registrerade även cykeln och beställde dekal från cykelregister.se/ Så nu är cykel märkt med en faslig massa dekaler och DNA så den som snor DEN cykeln måste vara jäkligt förvirrad!
 
 
 
25 april Tandhygienisten

Det var länge sedan jag var hos tandläkaren. Tror det var 2013 eller nå't. För ett par månader sedan kontaktade jag Lilla Torgets folktandvård och idag var det dags (jepp, det var lång väntetid). Jag kom billigt undan, för jag hade två bidrag att använda. Inga bekymmer uppdagades så jag var väldigt nöjd med besöket. Vi bestämde att de skulle kalla mig om två år igen.

 
 
26 april världskartan och måttbandet

Inventerade lite och insåg att jag har mycket kvar att se i världen. För även om man har varit i ganska många länder, har man ju inte sett allt som går att se. Så mycket tid har man inte i det här livet. Mitt måttband visar på hur mycket tid jag förhoppningsvis har kvar. Som min mamma sa innan hon fyllde 70, blir man äldre än det så är det bara bonus.


 
27 april Pass till Albin, Simon

Det var dags att skaffa pass till Albin och Simon hos polisen idag. Båda fick varsitt Diplom när de var klara. Mycket psykologiskt, tycker jag 
27 april - Nybakat på nytt köksbord

Jag hade länge varit trött på pelarbordet i köket, där jag aldrig fick plats att sitta och äta eller använda det som avlastningsbord i olika sammanhang.
Idag lånade jag Millas bil och åkte till IKEA och köpte ett perfekt, långsmalt köksbord med utdragsskivor (Bjursta). Jag blev supernöjd! Och i den stora glädjen blev det bak av Ronaldobullar minsann. Hur goda som helst, men jag gav bort till mamma, Milla och Martina eftersom jag inte äter så mycket sött fikabröd. Men det är kul att baka.
29 april  Bland Stenmurklor och hagel

Jodå, idag så haglade det så gräsmattan blev vitprickig. Det är ett konstigt aprilväder vi har i år.
Per och jag tog en tur i skogen för att leta efter Stenmurklor. De är verkligen jättegoda i en svampsås med lite lök och grädde!

För typ trettio år sedan rekommenderade man 1 styck förvällning innan man åt dem och det var en godkänd matsvamp och åtråvärd delikatess. Men eftersom Stenmurkor innehåller ett gift (gyrometrin som kan orsaka akut förgiftning med kraftigt illamående, kräkningar, dubbelseende, kramper, skador på lever, njurar och röda blodkroppar eller till och med döden) som inte försvinner helt, avråder numera Svenska livsmedelsverket ifrån att äta dem. Enligt dem minskar mängden gift till 6-15 % genom att förvälla svampen i två vatten, medan Finska livsmedelssäkerhetsverket menar att man kan minska gifthalten med 99,5 procent. Vi förväller dem numera 3-4 gånger, skummar av och har i nytt vatten för varje gång för att gardera oss, innan vi steker dem, vi...
30 april - Pokénad och bilmekande

Milla behövde hjälp med bilen så hon och barnen kom hem en sväng.

Elton och jag gick först på Pokénad och kläckte ägg, medan Milla och Naima stannade kvar med Jonzon, och tittade på när pappa Per jobbade.
 


Och med detta så är lite av mitt liv avverkat fram till sista april.
Självklart har det hänt en massa annat också, som inte är beskrivet här ovan
Som att jag plötsligt befann mig på intervju för annat jobb (men näe - jag är kvar på Releasy!), skaffade mig PT och har jobbat så mycket jag hinner för att spara pengar till Äventyret Far & Flyg med Albin.

Nästa inlägg betar jag av ytterligare några månader. Väl mött igen alltså!

RSS 2.0