29 juni Flygplatsdag idag med

Måste bara visa... i veckan fick jag olivolja från Familjen Mandos egen odling!
Helt naturlig- inga tillsatser. Ha inte börjat använda den än men jag ska...Till frukosten åkte Parlören fram. Det går framåt och jag har börjat hitta logiken i språket och kan numera läsa grekiska utan större problem. Men på TV:n när jag ser filmer på El Greco som ibland har Tv:n på när jag kommer, hinner jag bara med en två, tre ord innan det byter text haha. Men det är rätt okej för att ha varit här i två månader tycker jag.
Och jag använder grekiska och blandar vilt mellan det lilla jag kan och engelska. Det blir högst förvirrat ibland hihi men kul också.Tjaaa... annars var det flygplatsdag idag og...
haha och vet ni... nu kommer de första fram och frågar om det är jag som Bloggar från Samos!  haha
Kul om andra än familj och vänner kan ha nytta av min blogg, helt klart!


28 juni- Sovmorgon

Ja, TYP sovmorgon. Jag gick iallafall inte till jobbet förrän till klockan 10.

Men jag vaknade som vanligt före 7 och gick upp och fixade frukost. Tog min potatissallad, soltorkad skinka och kaffe. Väldans gott idag också haha

Sen gav jag mig på markservicen för mig själv. Det innebar denna dag att jag tvättade en omång kläder/lakan..Städade (det hade jag inte gjort på ett par veckor)...

.


ochn tog med soppåsarna till tunnan 100 meter bort...Det fick åt mycket vatten. Idag var det visserligen inte så varmt men hög luftfuktighet.Innan jag gick in i duschen tände jag min aromalampa och beundrade min ordning i lägenheten... men märkte ingen skillnad haha. Jo kanske att jag inte fick sand under mina fötter längre. För annars ligger mina saker oftast på sin plats... Det märks att man bor själv, ni! .(Inga kattor/hundar/barn).Efter duschen cyklade jag ner till jobbet, redo att omfamna dagen!

Jag satt på kontoret på förmiddagen, gick och åt en Grekiska sallad på Finikas under dadelpalmen...och åkte sedan till flygplatsen för att lämna och hämta tromsögäster!


Restaurang Kleopatra

Denna restaurang hittar du mitt emot Taxi/busstationen i Votsalakia.

.

Här lagar Patra maten med kärlek i ett nästan kliniskt rent kök.Ianni serverar...... tillsammans med Patras make Costa.Idag satte de in kylanläggningar, två stycken, för att hålla restaurangen sval. De skulle tydligen fungera trots att restaurangen är öppen runt om. Måste vara en speciell AC. Och de funkade för jag tyckte nästan att det var lite kallt...27 juni - kontorsdag utan internet SUCK

Ja, det fanns inte på hela morgonen.
Men så gick jag in och kollade nätverket bara för att upptäcka att jag inte ens var ansluten till kontorets nätverk!!!
Suckar

Anslöt glatt och kunde göra lite onlinejobb.

Vid lunchtid fick jag celebert sällskap. Min kollega, Louise, kom från Pythagorio och hälsade på! Det var väldigt trevligt. Hon fick min karta jag hade ritat på morgonen och åkte runt och tittade i Votsalakia. När hon kom tillbaka gick vi till Kleopatra och åt en lätt lunch innan hon skulle åka till Samoskontoret och göra lite jobb.

Fick tid för siesta (i en solstol) och gick sen hem för att duscha. Här får ni en glimt av lite solbränna. Det ljusa är från dagen jag kom...När jag kom tillbaka till kontoret var internet borta igen.
Då kom min agent och sa att jag skulle starta om datorn -och vips kom det tillbaka igen.
Han sa att jag skulle göra det varje gång det försvann... Det blir så ibland.

Kvällen tillbringade jag på Kleopatra igen. När jag satte mig fick jag se ränder på min arm, ett tecken på ålder helt klart. Hade gått och hållit i väskan med detta mönster som resultat. Man har inte samma elastiska hud som förr, ni. Filosoferade lite över detta innan jag gick över till middagen.Denna gång med en Chicken ala Cream, som jag hade varit utan i två veckor nu hehe


 


26 juni Ledig dag i solstol IGEN.På kvällen gick jag ner till Flavour och såg första halvleken i matchen mellan Spanien och Ryssland. Men det var så trist att jag gick hem och åt potatissallad och entrecôte istället! Supergott!

25 juni - Sightseeing with Shopping

Ja så var det dags igen. Det blev lite kaotiskt för det var tre olika örundturer med tre olika bussar. Och folk gick på fel buss eftersom chaufförerna inte kollade biljetterna när folket stiger på. Det ska de göra när ingen guide finns med, tycker jag.

Min buss hade inte någon Apolloskylt heller... och Min galne busschaufför passerade mig och hämtade själv fast jag vinkade och ville på FÖRE gästerna för att undvika just denna situation. Han var sedan arg för jag tvingade honom att vända och hämta två gäster... som satt på en annan buss som vi mötte. De klev av och in i min buss så var alla MINA gäster på min buss iallafall.

Haha lite utav situationskomik blev det.

Chauffören hämtade sig sen inte hela dagen. Men han tog oss igenom Marathokambos (han är det ende som vågar köra igenom byn som INTE är gjord förr den typen av buss!) och ut på en fin tur. Vid stoppen i Näktergalsdalen avreagerade han sig genom att tvätta hela bussen haha. Han är ganska rolig men ger mig både gråa hår och hjärtsvikt.

(Näktergalsdalen är full av Platanträd, ett träd som tappar bark. Byn Platanos är uppkallad efter detta träd)

..

Var på Lidl och Bazaar i Samos by och shoppade. Bland annat köpte jag ingredienser till min egen potatissallad och entrecôte som jag skulle lyxa lite och fira mina två månader på Samos på min lediga dag, tänkte jag.

På kvällen gick jag ner till Flavour Bar där jag såg matchen mellan Tyskland och Turkiet.
24 juni - Snorkelmamman!

Idag var det båtutflykt och jag hade för andra gången i rad med mig mitt cyklop och snorkel.

Förra gången skyllde jag på att det var lite för kallt i vattnet – och de kom hem lika torra som när jagköpte dem. Men den här gången hade jag fyra professionella dykare/snorklare med mig och jag föll för grupptrycket. Efter att ha hyperventilerat vid ett par dyktillfällen lärde jag mig knepet och DET VAR JÄTTEKUL!!!

Snorkelkorten på Balos Beach är tagna av Alexandra Andersson, en av mina coacher

.

Nu är jag fast. Det är som att simma i ett akvarium. Vattnet här är så klart och man ser väldigt långt. Dessutom är det ett rikt djurliv och fiskarna simmar inpå dig så du kan klappa dem.


Hur kul som helst. Men eftersom jag har glasögon skulle jag nog kunna se ännu mer om jag hade slipat glas i cyklopen, berättade de. Det är något jag ska kolla upp för det här var bland det roligaste jag har gjort i vattnet Kan inte låta bli att undra varför jag inte gjort det tidigare... Men det är ju så, det måste bli liksom rätt tillfälle för allt och det var väl ett sånt nu.

Här är lite fler kort från utflykten idag som gjordes under klarblå himmel.

...

Idag fick vi upp en Skorpionfisk igen.

..

Det är en vacker men farlig fisk. Om du rör vid taggarna blir du förgiftad av ett nervgift som gör väldigt ont i kroppen. Den lever intill stränderna på stenarna innan turistsäsongen kommer igång. Nu har de flytt till andra, lite lugnare platser. Jag ser dem inte när jag snorklar (höhö). Däremot ser jag något som liknar en rödspätta (minirocka) och de andra fiskarna som Kapten Nico får upp.

 
På kvällen när jag kom hem fick jag besök av Fatima och hennes 4 småttingar. Hon hade hämtat en boll för dem att leka med. De är väldigt skygga allihop men en vågade sig in i min lägenhet och tog en tur i lägenheten innan hon gick ut.

..

På kvällen gick jag till Leonidas och åt en Saganaki (stekt ost med citron).

23 juni - Midsommarfirande i Ormos utan mig/ Frosken

Under mina två siestatimmar på stranden fick jag besök av en liten larv som gillade Apolloväskan.

.

Tog en Grekisk sallad på Kleopatra innan jag gick tillbaka till jobbet. Idag bestämde jag mig för att äta fler än EN oliv. Försökte hitta en kombination där oliven blev god... men det lyckades jag inte med. Men här är resterna av oliverna jag åt.Idag firade man ett slags midsommarfirande i Ormos på kvällen. Några av mina gäster var där.

Själv var jag först på Heaven Bar och förflyttade mig sedan till Svärdfisk Souvlakin på El Greco. 18 Apollogäster gjorde mig sällskap. När vi satt där kom en av nasarna som går omkring på restauranger och barer här. De lägger småsaker på bordet med ett kort där de ber om hjälp med försörjningen. Allt kostar 4 Euro. En av mina gäster köpte en skojig tändare som jag fick prova. Den ser ut och låter som en groda och lyser när man använder den.

Det kommer ett Froskkort (Grodkort på svenska) från El Greco snart. Har fått ett kort blåtandat till mobilen av fotografen Christina Fjeldstad.

Nu är det här!!!


 

21- 22 juni Åsnan och spindeln

Flygplatsdagar... Ja, det har ju blivit lite utav vardagsmat nu.

Men det händer ju alltid NÅGOT varje dag.

 

Som att man har en åsna utanför dörren till exempel.


 

Eller att man har en STOR spindel på en decimeter mellan benspetsarna. En del här säger att den är ofarlig medan andra säger att den är farlig. Av utseendet att döma är det antagligen inte behaglig att bli biten av. Ingen vet namnet på den. En trodde den kallades för Kalamares ( Bläckfiskspindel???). Jag bestämde mig för att inte ha den inne och gick och köpte Vapona (typ Radar).

 

Men kan ni tänka er att denna spindel överlevde?!
Den var bara lite seg. När jag petade på den sträckte den ut benen och flyttade på sig! Helt otroligt.
Då tänkte jag att "Det är nog meningen att den ska leva lite till" och lyfte ut den i trädgården (där åsnan stått tidigare på dagen) och den var borta dagen efter.

.
..

 

 

 


19 juni. Studiebesök i Karlovassi

På min lediga dag låg jag på stranden (ni blir inte längre förvånade, va?). Men på förkvällen åkte jag med Joanna (Flavour Bar) till Karlovassi för att gå och titta lite i butikerna som fanns där. Men jag startade med att äta en hamburgare vid torget.Här är den stora kyrkan i Karlovassi.
Jag passade på att köpa ett engelsk-grekiskt lexikon i en bokhandel och gick sedan till ett supermarket där jag faktiskt hittade smågodis!!! Det kom naturligtvis lite med hem...

På samma ställe hittade jag den här Fantan som jag aldrig hade sett tidigare.
Hinner inte göra mer nu men jag återkommer.
18 juni- kväll på FlavourbarÄgaren till Flavour Bar, Joanna tog beställningar och serverade hela kvällenManagern Dmitri (t vä) och dansande bartendern Lary fixade drinkarna. Här har Lary sin nya hatt...Agnes (grekiska som har bott i USA)

...och Anthony (från Leeds) serverar också...

Själv är jag inget för Cocktails och drinkar. Jag föredrar öl och Ouzo.
.
Det ska vara Ouzo On The Rocks med ett stort glas vatten bredvid.
Det finns typ ett slags ord språk här.
En ouzo klarar du, två ouzo klarar du, tre ouzo klarar du, fyra ouzo ligger du ner...

Det stämmer inte haha - men allt beror på HUR du dricker det .
Om du sveper drycken som snaps då klarar du inte fyra.
DET har jag INTE testat och tänkte inte göra heller!

Avslutar bloggen med att presentera Flavour Bar egen DJ, Nico
17 juni - BBQ med Snorkel?!

Japp. Idag var det Båtutfykten med Barbeque. Jag hade lärt känna ett par danska gäster där sonen snorklade. Han skulle lära mig. Det var ju bara det att jag inte hade grejer.

Så jag stod och hängde utanför Souvenir Mando och väntade på att hon skulle öppna butiken och jag han precis.
Kl 9.15 stod jag vid Votsalakia hamn med snorkel och cyklop.

Jag fick hjälp med att ställa in dem på båtfärden mot Samiopoula.Idag hade jag 43 gäster med mig på båten och vi blev så många att det blev TVÅ båtar som åkte på utflykt denna dag!
Och det blev en fantastisk tur med hoppande delfiner, fullt solsken och massor av bad. Men jag snorklade aldrig... jag skyllde på att det var för kallt. För på grund av Ut-vind hade vattnet blivit kallt i Balos. Bara 20 grader kanske hehe

..


På kvällen fick jag reda på att man hade haft en förmiddagstemperatur på 41 grader i Ormos...
Helt okej, eller vad säger ni???
16 juni - Färska Fikon

Och idag bjöds jag på färska fikon, direkt från trädet på Hotel Agrilionas.
Det var godare än jag mindes.
Smakade fikon när jag var i Frankrike och tyckte inte att det var gott alls...
Men det var det nu.


15 juni- hund på besök

Helgen kantades av Departures och Arrivals.
Men på kvällen kom en av hundarna som håller till vid Old Snack Bar och hälsade på.
Han fick lite makaroner och vilade sen en stund på min terass

..

Bilderna blev lite suddiga men ni får nöja er med dem iallafall...

12 juni- Bilder från Kick-off med kollegor

Min Destination Manager, Philip, hade avslöjat en hemlighet tidigare i veckan om att vi skulle lura Reseledarna på Samos (Apollos och Falk Lauritzen). Jag hade beställt en taxi för att kunna komma till Samos by. Kl 5 tutade den utanför och jag begav mig till huvudstaden.

Tio minuter innan jag kom fram hade Philip (och Janni från Falk L) ringt till dem och sagt att de skulle komma till Samos så fort som möjligt eftersom det var en storbrand i byn. Men han meddelade också att det var en övning.
Nu skulle vi vänta och se vad de hade med sig. Vi har nämligen en Krisplan för större olyckor och katastrofer.

Mina kollegor kom snart i jackor med Apollopärmen och vattenflaska i handen - och i uniform med namnbricka. Kan man låta bli över att bli stolt över att arbeta tillsammans med såna kollegor eller?

Det blev rollspel för att lösa lite problem straxt efteråt. Alla trodde att de skulle sitta på utbildning för Försäkringar på dagen - och ni kan kanske tänka er hur glada alla blev när det kom fram att de egentligen skulle på Kick Off en heldag!!!

Från Samos by åkte vi till Pythagorio där vi åkte med "Rasmus" båt på fiske/badtur mellan Samos och Turkiet.
Här kommer ett bildcollage.

.. Mr Philip, DM


Kollegor på väg...

Helt fantastiskt vatten... här blått, ibland turkost.

Det här hade jag BETALT för att göra... (=sola)

Vi bjöds på sött vin och solmogen apelsin.


Gänget med Kapten "Rasmus" i förgrunden

Philip fångar maten...


... och blir så glad att han bjuder upp Tina på en grekisk dans (variant?).
..

Vi lämnade havet och åkte in till land och möttes senare på kvällen på Restaurang Afrodite där vi åt massor av mat. Därefter flyttade vi till Nefeli, en bar i Pythagorio. Philip och Janni hade reserverat bord åt oss .
VI bildade en svensk och dansk soffa.

Danska Apollo/Falk Lauritsen-soffanSvenska soffan med Tinas syrra bredvid mig


Här bjöds vi på mousserande medan Kuoni Rewards utdelades 2008.Jag vann kategorin: Bästa frågan! med nominering tre gånger haha.
Vinst: en påse jordnötter (en produkt som är mitt signum här)Jag stannade inte hela natten. Kl 23.30 tog jag en taxi hem till Votsalakia eftersom det var kontorsdag på fredagen.
Men det var en mycket trevlig dag och kväll tillsammans med kollegorna!
10 juni- presentation av mitt nuvarande schema och fotbad


Så här ser mit liv ut... ganska schemalagt, kan man säga. Det måste dock påpekas att det inte är Apollo som har gjort schemat - det är jag själv... Och det blir nästan 60 timmar/vecka. Men det känns inte så jobbigt. Jag är ju på rätt breddgrad och det är ett fantastiskt roligt jobb!
På kvällen gjorde jag ett Basic fotbad med tvål i en balja och en pimpsten som jag fann i Pythagorio i slutet av april!
8 maj- Flygplatsen hela dagen

Gamla gäster åker, nya gäster kommer.

Men det blev en trevlig dag. Många glada gäster.
Och jag blev bjuden på Födelsedagstårta på Finikas!På kvällen kom 16 danska gäster till Campos Village och jag tog emot när klockan var 11 på kvällen.
Jag brukar inte behöva ta följa med gästerna till hotellen men de hade önskat det och det ställer man ju upp på.

Jag och Charlotte i receptionen avrundade sedan kvällen på hotellet på den Grekiska aftonen.

7 juni - Farväl Tromsø igen

Dag att säga farväl till Tromsø. Hade kontoret på förmiddagen och åt ”snabblunch” på Finikas inna jag följde med bussen till Flygplatsen.

Där följde jag dem till incheckningen och gick över till Arrival och mötte mina nya trevliga gäster.


Det blev en spännande avlämning vid hotellen. Vi har högsäsong nu och de som reser ospec riskerar att hamna på icke ordinarie hotell en bit utanför orten de hamnar på.

Det här läser inte alla fick jag erfara. Mina ospecade kom till ett fint hotell vid Chrissi Ammos (Psili Ammos 2) men det är 4 kilometer till Votsalakia och det går inga bussar utan det är promenad eller taxi som gäller! Det var lite otrevligt ett tag och det blev en intressant afton där jag försökte hitta alternativt boende för 8 personer. Det gjorde jag.

Jag åkte till El Greco där jag skulle ha kvällens Träffpunkt. Det kom mycket folk och de var många frågor som blev besvarade. De som hamnat utanför stan kom och jag berättade för dem om alternativet och jag gav dem ytterligare alternativ (att använda pengarna för hotellbyte på taxi! Vilket skulle bli billigare för dem + att de fortfarande kunde bo vid Samos bästa strand!)

Det blev en bra kväll och lugnet lade sig. Den mest upprörda gästen var fortfarande intresserad av hotellbyte men om ett par dagar. Och de skulle titta på egen hand efter alternativ. Det gjorde också ett annat par.

Bara för Apollo inte har hotellrum finns det ju ANDRA fristående hotell som har så det brukar ordna sig iallafall!

Och det var den dagen det!

 
6 juni- Fredag= kontorsdag och schemalagd siesta

Kontorsdag! Var på kontoret hela dagen. Skulle haft siesta men det blev inte så.

Jag typ orkade inte haha.

Och inte firade jag någon nationaldag heller. Den gick obemärkt förbi, den!

Hade öppet servicekontor två omgångar på dagen. En på förmiddagen och en på kvällen. Sen gick jag till Taverna Leonidas för att möta gästerna.

Där surrade en Tordyvelomkring och hamnade så småningom i en av mina gästers hår.
Det var bara jag som tyckte det var lite roligt... och det blev ingen tid att ta ett kort när den SATT i håret, som ni förstår.
..

Det var den dagen det.. Har SÄKERT glömt något men jag återkommer isåfall.
4 juni- studiebesök på Lidl // 5 juni- Ledig dag

Sightseeing med Shopping-dag. Turen hade jag ändrat.

Den här dagen stannade vi i Samos stad OCH Pythagorio. Mycket populärt. Och det roliga var att den här dagen hade jag 12 danskar och 3 svenskar med i bussen. Ur kul som helst!

Jag lånade Philips bil och åkte till Lidl. Men det blev inte mycket handlat. I stort sett hamnade Sesamknäckebröd, Salami och Brie i min påse. Det är lite svårt att köra färskvaror som måste ligga i bussen i flera timmar.

I hamnen i Pythagorio ligger ett övergivet hotell med kanonläge nära ena stranden. Kan inte fatta varför ingen driver det...

Jag åt med en av gästerna på Four Season i Pythagorio, en jämrans god pizza. Jag fick ta halva med mig hem för jag orkade inte äta upp hela.Hamnvy Pythagorio

Det är gott om Sjöborrar i hamnen. Det är INTE roliga att trampa på...


 

En av stränderna i Pythagorio... den är alltid full.


Mr Pythagoras själv...


Gul Nerium. Underbart träd!

 

När jag kom tillbaka till Votsalakia gick jag hem en sväng innan jag tog cykeln till kvällsaktiviteten!

 

 5e JUNI

  Tvätt på tork...

..

...och en lite typ fyramånaders kattunge på besök i kastrullen och för lite vila under tvätten.

5 juni hade jag ledig dag och tillbringade dagen i en solstol nedanför Rest. Kleopatra där jag också åt sen frukost!
Perfekt!

 
3 juni- BBQ utflykt

 

 

Som vanligt himla trevlig!

Den här gången hade jag bikinin med och kunde ligga och sola en stund jag också.

Och idag fick jag inte så många telefonsamtal så jag kunde vara med och lära mig en grekisk dans.

Det blev ännu en kul dag!

..

På kvällen sprang en svart och vit randig Gecko på muren vid parkeringsplatsen där jag bor. Men den var så himla snabb att den inte kom med på bild... Men här är muren iallafall! Den smet in i hålet längst till vänster...

 


2 juni – En dag på Cykel!

Ja, för igår fick jag ett fordon, en orange cykel med handbromsar och ett mindre stöd som kanske inte är det stadigaste (den vippade lätt). Den stod på kontoret och jag tog den till Kleopatra. Höll på att glömma den där haha. Är ju inte van vid att ha något annat än mina fötter och de sitter ju fast!

 

Så idag på morgonen sattde jag väskan på pakethållaren och CYKLADE till jobbet. Stannade till vid ett hotell på vägen och sa Hej och då kom hundgänget och la sig i skuggan av soptunnorna och titta på.

..

Inget internet på morgonen som vanligt så jag kunde inte kolla mina mail innan jag åkte till hotellen för att träffa mina gäster. Jag får hoppas att det inte kommit något viktigt.

Hotelldag. Fick mycket gjort denna förmiddag och alla skulle ha utflykter! Riktigt kul!

På eftermiddagen satt jag standby på Finikas och Flavour Bar ifall någon skulle behöva min hjälp.
Kvällen avslutade jag på Heaven Bar.... det var ju som sagt måndag.

MEN...

INGEN kom och gjorde mig sällskap. Första gången det hände och vi var alla i chock. Jag åkte hem en sväng och åkte sen tillbaka civila kläder och då fann jag ett norskt par iallafall.

Det var en konstig dag!En efterlysning, typ - Är Kerkis ett berg eller en utdöd vulkan egentligen?

Ja, enligt en del källor som går att finna i böcker tillika internet skall Kerkis här på Samos vara en Vulkan.
Men då måste det vara en KANT av en vulkan eftersom det inte finns någon krater...

Om någon kan besvara detta med säkerhet vore jag ju tacksam så jag berättar rätt.
Enligt några källor kommer den gråa färgen från hög kalkhalt och för mig rimmar det illa med vulkan...

Tacksam för svar!

1 juni - Fakta innan order, tack

Hm... fick inga klagomål igår... lurigt!

Idag började jag kl 7.30 på kontoret. (10 minuters promenad) Jag har fått ändra rutinerna eftersom jag har varit tvungen att komma in och hämta listor och lite annat som jag måste gå ut med till hotell innan jag startar dagen.

Jag gick sedan till hotellet längst ut i Votsalakia. På vägen tog jag kort på fikonträdet jag passerade. De är snart mogna .

Det tar ca 20 minuter att gå dit från kontoret. Jag följde med bussen med mina danska gäster till kontoret där jag berättade om vad skulle hända och säga hej då.

 

När jag kom in på kontoret fungerade inte längre internet. Ja, det är nog bra att låta faxen ta information. Det är absolut säkrast här.

 

Jag gick till hotellet längst ut IGEN för att följa med nästa departure (20 minuters promenad).

Mycket springande blir det som ni förstår. Klackarna är slitna redan efter 4 veckor med gäster. snyft mina dyra skor!!!

Den här gången skulle jag sända en buss utan mig och åka med en buss.
Jag följer med sändbussen och anländer utanför mitt kontor och ställer mig upp för att berätta vad som ska hända... då kommer ett bekant ansikte fram som ger mig order om att inte stå i bussen utan att sätta mig ner
suckar
Det är ju väldans bra om man tar reda på vad som gäller innan man ger order, tycker jag!

Chauffören som visste vad som gällde, blev något förvirrad ett ögonblick och skulle börja åka med mig- eftersom han var van att lyssna på denna man - och trodde att jag nu skulle åka med honom istället. Och mina gäster undrade varför jag skulle sätta mig ner i bussen som jag inte skulle åka med.
Det ställde ju inte aktuell person i speciellt proffessionell dager, kan jag tycka.
Och från min sida kan jag inte påstå att detta var förtroendeingivande alls!

Jag hoppade av bussen och sprang in i nästa och så bar det av till flygplatsen där vi fick säga hej då till varandra.
Det var kaos idag. 2 timmars försening av ett Sterlingplan från Danmark och det var kö ut på parkeringen. Men det ordnade sig tll slut.

på söndagen kom 118 gäster till Votsan. Det innebär att jag just nu har hand om 176 nya gäster tillsammans med mina 14dagars och 3veckorsgäster. Det ni!

Träffpunkt på Restaurang Kleopatra, där jag var igår, blir dagens avslut! Men ikväll blir det INTE Chicken ala Cream. Det blir nog bara en förrätt. Jag lagade sen lunch hemma (kyckling, färska champinjoner och pasta med ost och ett ägg i. Och ketchup. Det blev faktiskt lite gott!
Hemlagat är inte dumt allts!
 31 maj- Stegräknaren på!

 

 

Jag vaknade och hade en timmes sovmorgon Jätteskönt!

Kl 9 stegade jag in på kontoret och skrev lite Guest reports och tittade på mina departurelistor. Jag kände att jag ville veta hur mycket jag egentligen går här i Votsalakia. Så jag klämde på mig stegräknare för att få facit. Kan vara intressant att se hur mycket tid jag lägger på promenader fram och tillbaka. Jag har blivit känd som guiden som syns ute varje dag hela tiden haha.

 

Kl 13 stängde kontoret och jag spatserade glatt iväg till hotel Aspres (20 minuters promenad). Det blev en banan och glass till lunch. En av katterna låg och vilade i skuggan.

Sedan följde jag med bussen till kontoret där jag fick skicka iväg den bussen för att stiga på nästa och följa med den till flygplatsen. Sa 'Hade' till mina norska gäster... och gick till arrivalhallen och tog emot mina NYA trevliga Tromsøgäster.

 

Vid sista hotellet släppte jag av gäster och blev själv avsläppt och gick tillbaka till kontoret (20 minuterspromenad igen).

På vägen hem stannade jag till hos Juvelerar-Maria. Hon visade mig svalboet under hennes tak. Att ha ett svalbo i byggnaden betyder lycka...

Här stannade jag bara helt kort eftersom jag hade Träffpunkt på Restaurang Kleopatra 19.30-21.30.

Det var både gamla och nya gäster som kom och vi hade väldigt trevlig där jag sprang omkring bland borden och försökte prata med alla lite grann. Restaurangen var fullsatt (den tar 100 personer och det var väl kanske 90 platser upptagna denna afton. Ett stort sällskap greker firade något och så var det vi skandinaver resten) och det var nog jobbigt för servitören som fick hjälp av ägaren att servera... Men det gjorde ett bra jobb med de förutsättningar som rådde.

Jag var hemma skapligt denna afton. Redan 22.05 och det kändes ovanligt att komma i säng i en tämligen dräglig tid. La mig och lyssnade till grekiskakursen. Det börjar släppa lite nu. Jag börjar liksom komma på själva systemet nu. Men det är inte lätt med alla böjningar och olika betoningar där ett ord betyder olika saker beroende på hur du betonar det. Men det ska nog lösa sig... tror jag.

Det jag försöker gör att är att få ordförrådet lite större. Och jag har börjat kunna bilda meningar. Spännande, ni!

Antal steg denna dag 10578!


30 maj- Som en svensk på 50-talet... hm, ja kanske det kanske

Administrationsdag med avbrott för lunch med en svensk kvinna som är bosatt här sedan 5 år. Vi åkte till Limnionas och åt lunch och jag fick lite mer insyn i hur det är att leva och bo här i Votsan.

Det är som en by på 50-talet, berättar hon. De saknar högre utbildning och har därför inte kunskap om världen i samma utsträckning som vi har uppe hos oss. Därför är till exempel konkurrens ett hot istället för en tillgång. Och man vill inte erkänna att man inte vet något utan säger något som inte är korrekt istället. Sanningen kan ändras från ena dagen till en annan men man anser inte att man ljuger (nu hör den lögnen som jag kom på i onsdags i en helt annan kategori, kan jag berätta. För där handlade det om att en person fattade ett beslut åt en annan person som sedan visade sig vara fullständigt oriktigt! Jag trodde på person nummer ett ? det gör jag inte längre...).

 

Det var en utvecklande lunch och jag blev ännu mer fast övertygad om att lita på mig själv att jag gör ett bra jobb för Apollo. Men det är lite tungjobbat...

Jag åkte tillbaka till kontoret och tillbringade resten av dagen där. På kvällen gick jag till Finikas och där blev snart restaurangen full av skandinaviska gäster. Jag höll aldrig på att komma hem haha.

En annan spännande sak är att jag inte har internet på morgonen mellan 8 och 9 och heller inte från 12.50. Man kan inte låta bli att undra varför det är på detta viset. Vad GÖR nätet?

Visst lever jag ett spännande liv, va? haha


 

 


29 maj- ledig dag med 8 timmar under ett parasoll

image1224
jag softade med frukost på terassen och fick syn på första ormen som ringlade i grönsakslandet nedanför mig.
studerade naturen i min omedelbara närhet lite närmare och tog lite fler bilder.
Snart mogen persika, vindruvsklasar...

image1225.image1226

och Hibiskusen tog jag kort på på morgonen och sen på kvällen och de ser lite annorlunda ut på de olika tidpunkterna.

image1227.image1228

image1229

Grannen hade tvättat och hängt tvätten ovanför terassen så det droppade ner där jag satt. Men jag hade ändå inte tänkt stanna på terassen hela dagen.

Jag gick ner till stranden och la mig i en solstol under ett parasoll hos Flavour Bar kl 8. 6 Euro fattigare i solstols- och parasollhyra och 8 timmar senare hade jag haft en underbar dag och jag fick se några delfiner simma en bit bort till vänster. Hade tagit med mig lite mellis för att klara mig hela dagen.

Jag gick hem och lagade lite mat som jag hade i frysen. Korv och makaroner med ketchup - så svenskt!
Och så satt jag på mig hörlurarna i telefonen och lyssnade på hårdrock en stund.
En STOR myra kom förbi och det kändes nästan som om jag var i USA där allt är jättestort, ni vet.

image1230

.image1232.image1231

.image1235.image1233

image1236.image1237

Senare på kvällen  inser jag att jag hade jag inte sagt många ord på dagen och DET var ju oroligt så jag gick till en bar som ligger nära mig.
Smög ner i mina Abercrombiekläder och tog en ouzo och satt och pratade med ägarna som var Atenare innan jag vände hemåt. Men jag hade hoppats de skulle spela lite hårdrock. Jag hade hört det därifrån tidigare men det spelade de inte, sa de så det var inget höjdarställe, som jag hade trott. Det SER mysigt ut bara.
28 maj- Andra Sightseeingturen och en lögn avslöjas

Det var dags för andra veckan med min utflykt och den ändrade jag lite. Vi åkte ner till Potamibeach och stannade till.

image1217 Men först fick djuret och ordet Broms en annan innebärd. Den här var 4 cm!Tillbaka till utflykten. Vi stannade "som vanligt" till i Näktergalsdalen och jag var så glad över att Tavernan var öppen så vi kunde stanna och fika. Tog en frappe och satt och lyssnade till fågelsång tillsammans med gästerna. Det här är den mest rogivande platsen på Samos skulle jag tro. Iallafall tycker jag det än så länge!

image1218

I Samos stad gick jag faktiskt inte i affärer. Jag hade liksom ingen lust, konstigt nog. Så jag gick till Apollos kontor och satt där tills det blev dags för lunch på Garden.

image1219

På hemvägen stannade vi vid en keramikverkstad i Koumaradei där jag demonstrerade Pythagoras kopp och en kanna med massor av hål i (som egentligen är Turkisk! och som jag glömt namnet på...) som man ska komma på hur man kan dricka vattnet utan att spilla på sig. En utmaning i sig haha!

image1220.image1221

Efter utflykten gick jag hem en liten sväng och passerade ett hotell och fick syn på en underbar liten hund som sprang fram med viftande svans och ville bli klappad. Den liknande hunden som hade följt mig hem häromkvällen men det var det en annan hund. Det är många som liknar varandra här så jag misstänker starkt att de är släkt...

image1222.image1223

Den här dagen får jag ett telefonsamtal från min chef och inser att jag blivit presenterad för en ren lögn tidigare denna vecka. Man kan kort säga att en person gärna ville fatta ett beslut åt någon annan... som inte ville ha det beslutet och kontaktade min chef och önskade VISST bli samarbetspartner med Apollo.

Jag gick bort och frågade vad som hade fått honom att ändra sig och förklarade uppgifterna tredje part hade beslutat åt honom. Det blev en intressant upplevelse innan jag hade träffpunkt denna afton på Taverna Leonidas.

RSS 2.0