19 juni - 7 21 Str Bar i Ireon

Valde att ta det lite lugnt på morgonen och stannade därför med en kopp kaffe på Pototaki beach på väg till kontoret.
 

Soft morgon

Efter ett par timmar på jobbet åkte jag iväg till ett hotell som ville att jag skulle komma och titta. Det var på väg till Pythagorio så det passade bra. Här skulle jag bli bjuden på entrecote med bearnaisesås, hade jag blivit lovad. Men nu blev det inte riktigt så, då. Kommer du ihåg att jag skrev tidigare att man inte vet vad entrecote är för någonting. Inte i det här fallet heller. Det jag blev serverad var en ryggbiff. Aja, det får la vänta tills jag kommer till Sverige. Och bearnaisesåsen får jag nog vackert försöka göra själv...


Nu är Mingelcirkeln sluten kan man säga. För idag var det Afrodites tur och det är första restaurangen jag har varit på två gånger sedan jag startade med Marias Mingel.
 
.

Efter mitt mingel åkte jag till Ireon och sökte upp ett ställe som jag blivit rekommenderad för dels utsikten, dels musiken som spelas. Och det var verkligen en trevlig bar! Här tog jag en alkoholfri Mojito - inte i klass med den på Beyond förstås, men man kan ju inte få allt här i världen.

 
Att åka hem från Ireon kräver uppmärksamhet även i nyktert tillstånd. Jag kan inte för mitt liv förstår hur grekerna kan välja att åka onyktra på kolsvarta vägar. Själv har jag hittat ett hotell som jag är välkommen till för 25€/natt (billigare än att ta taxi fram och tillbaka) så vill jag ta något alkoholhaltigt där blir det helt klart övernattning!


Klockan halv tio på kvällen är det kolsvart här. Tänkte du skulle få en upplevelse hur det kan se ut. Visserligen har jag bara halvljus på när jag tog bilden men ändå...

18 juni - Jämrans god potatisgratäng

Förmiddagen spenderade jag med glädje i Votsalakia.
 


Jag var färdig tidigt på hotel Sofia och passade därför på att mäta hur långt det var mellan Kampos och Liminonas och att stanna för en bild över Chrissi Amos.På kvällen var det mingel på El Coral som gällde. Och okej, jag var inte helt imponerad av lammgrytan jag valde. Däremot tyckte jag att deras potatisgratäng var jämrans god och bad till och med att få lite mer!


17 juni - Islands National Day

Man skulle ju kunna tolka titeln på detta inlägg som att det var öns nationaldag. Nu är det ju inte så utan det är faktiskt landet Islands nationaldag idag. Och hur firade jag detta? Inte alls faktiskt. För jag hade service i Karlovasi, service i Pythagorio och mingel på Dionysos.
 16 juni - Nytt serviceschema startar

Fick göra om hela serviceschemat för den här veckan utav den enkla anledningen att jag har flest gäster i Votsalakia. Så klockan 07.45 satte jag mig i bilen och åkte iväg till andra änden av ön. Sedan hade jag möten med gäster både före, under och efter lunchen. Extra trevlig dag, måste jag säga. Speciellt att få sällskap till lunchen som intogs på Votsalakia Taverna. Vad vi åt? Kycklingfilé med samosvin sås, förstås!
 

Utsikt från Votsalakia taverna mot den lilla piren
 
Från Votsan åkte jag till kontoret och åkte sedan till Pythagorio för min byvandring. På vägen dit blev det biltvätt och Frolicutdelning.
 

Plastpåsen med Frolic behöver fyllas på. Man kan ju inte komma tomhänt!

15 juni - Ommålat

Klockan 9 knackade det på min dörr. Vem kunde det var? Det är bara två som vet var jag bor.  Mariann (Apolloguiden från förra året som numera bor i Alanya) och Despina, husägarinnan. Och det var den sistnämnde som ropade mitt namn. Det visade sig att en målare hade kommit idag och skulle måla fasaden hos mig.

En timme senare lämnade jag kaoset för att åka till kontoret. Det var ju ankomst- och avresedag och de sista uppdateringarna skulle göras.
 

Lämnade kaoset hemma till förmån för kaoset på kontoret
 
Efter detta var gjort tog jag ett par timmar i en solstol på Pension Katerina med Manuela, min italienska kollega.
 
På kvällen lämnade jag gäster som skulle hem och välkomnade nya gäster - precis som andra lördagkvällar. Och som andra lördagkvällar avslutade jag med gåtransfer i Pythagorio och en Virgin Mojito på Beyond. Jag börjar nästan bli orolig för att jag är VÄLDIGT förutsägbar vissa dagar. Lite skrämmande, faktiskt!

14 juni - Jaha, ledig dag?

Näe, det där med helt ledig dag är jag riktigt dålig på, får jag erkänna. Jag åker gärna till kontoret, kollar mail, kollar hur ankomstlistan ser ut och ändrar lite i mina papper så det passar på bästa möjliga sätt. Och så blev det ju idag också då.
 
Hade med mig min doggybag från Elia igår. Pastan var lika god idag som igår

Men på eftermiddagen tog jag mig samman och åkte till Potokaki, bredde ut min madrass och la ut handduken, på med badskorna och sen i - och gud vad kallt! Det blev ett hastigt dopp för att kyla ner kroppen, that´s it! Temperatur? Skulle gissa på 21 eller så. Men du vet, jag går helst i när det är 24-25...

Det blev bara ett dopp i havet idag
 
På kvällen hade jag lovat att komma till Nicos på Dionysos och det gjorde jag. Där satt två av mina gäster och där satt vi till sen kväll. Och Giovanni tog fram gitarren och satte sig hos oss och spelade och sjöng. Himla trevligt med spontana grejer!

13 juni - Picnic i det gröna

Äntligen kunde båtutflykten bli av. Inga svåra vindar idag, inte.
 
Jag hade femton gäster med mig varav nio var under tjugo bast. Samma gäng som kom i lördags där en av dem utbrast: Oh, de har ju stjärnor här också! Bästa kommentaren på länge.
 
Bästa frågan den här dagen blev: Är det okej om vi solar top less? Och vad svarar man på det? Jo, mamma som man är: "Ja, om ni måste. Men ni behöver väl inte SPRINGA runt på stranden" (och jag såg framför mig Bo Derek i slow motion på stranden i Blåst på konfekten av någon anledning).

Kl 09.30 lämnade vi Pythagorios hamn
 

Remataki Beach med närbild Mitchell´s hog shack och Faros på bilden till höger
 

Mykali beach


Sandstranden mella Pythagorio och Samos stad, Psili Amos


Första stoppet Posedonio


Kerveli Beach


Megali Lakka - stranden vi stannar vid cirka fyra timmar. När det inte är något folk här kan man få se sjakaler, vildsvin och getter här. Vi ser bara spåren av dem...


Vår eminente kapten och hans medhjälpare grillade fläskkarrékotletter för fullt medan vi softade på stranden.

Vi hade lite moln men gladde oss åt telefonsamtalen från folk som undrade hur vi hade det. Det visade sig att det åskade och regnade lite varstans på ön - men inte på oss! Vi hörde själva åskan från Turkiethållet och hade bara lite molnigt ett tag. Det blev i det stora hela en superdupertrevlig dag!

På kvällen hade jag träff med en bekant som jag träffade förra året. Hon kommer ner hit tre veckor på våren och två på hösten. Hon hade sin bror här och vi sammanstrålade och åt middag ihop på Elia. Vilken härlig dag jag fick, va!

12 juni - Vad sjutton flög i mig?

Onsdag och ingen örundtur igen. De flesta hyr bil och åker på sina egna örundturer och behöver inte en personlig guide. De flesta har ju dessutom varit här så många gånger förut och vet vart de vill åka. För mig blev det en kontorsdag istället.
 
På kvällen var det mingeldags för sista gången den här veckan och sen hemgång med ett par parenteser på vägen.


Ambrosias tur för Marias mingel idag

Det blev en färskpressad apelsinjuice efter mitt mingel på Corner idag. Men jag undrar om den inte var extra utspädd. Jag kan ha fel men den var tunn och smakade inte som den har gjort tidigare.


Märkliga ting sker ibland. Efter Corner hamnade jag av någon konstig anledning på Tempo över en öl. Det var ju inte alls vad jag hade tänkt. Nu stannade jag bara tills den var uppdrucken och det var inget folk där. Hit kommer man nämligen när man slutat jobbet, d v s de flesta kommer vid 23-tiden... Då hade jag gått hem för länge sedan...

11 juni - Vakakis viner är bäst

Hade bestämt möte med ett par gäster klockan åtta på morgon. De ringde igår och ville åka med på båtutflykten på torsdag - men de hade ångrat sig när jag väl kom. Inte kul så klart, men vad gör man?

Iväg för service i Pythagorio och Karlovasi - tillbaka till Pythagorio igen och sedan mingel på Four Seasons. När jag ändå passerade Lidl hoppade jag in där och köpte mig en liten radio. Hade ursprungligen planer på att köpa en TV för att lära mig grekiska. Men för det första är det dyrt och för det andra är det så dålig mottagning att bilden knappast går att se ordentligt. Näe, en radio funkar bra!


Min nya bästa kompis

Och när jag passerade Zarbanis Cash & Carry svepte jag in där, tog kort på Samos godaste viner och på osten från Arla!


Vakakis tillverkar torrt rött, torrt rosé och sött vitt. Och tänk att man ska hitta Arla i butikerna här.
 

Kvällens mingel var på Four Seasons i Pythagorios hamn


Tillsammans med Katzi o Micro blev det en Fix Dark och tacochips på verandan innan horistonalläge denna tisdag

10 juni - Kände mig rätt cool, faktiskt

På schemat denna måndag stod välkomstmöten i Votsalakia, huvudkontoret i Samos stad, servicekontoret i Pythagorio och Mingel i Potokaki.


Vy från vägen mellan Myli och Koumaradei mot Turkiet (berget längst bort)
 

Hade kamerastativet med mig idag och kunde ta en bild på mig och bilen. Kände mig rätt cool här, faktiskt
 

Staty i Samos stad: Themistoklis Sofoulis, politiker för liberalerna, född i Samos stad (Vathi). Han var ledare för regering och armé under inbördeskriget 1946-49


Idag startade Kouros Bay med sin grekiska afton. Klockan åtta var jag där med 15 gäster för att lyssna på live-musik. Gästrekord för mitt Mingel med Maria denna säsong!

9 juni - Andra dagen på rutin

Välkomstmöten i Karlovasi först.
 


Och dagen avslutades med byvandring i Pythagorio och Remataki. Det som var mest annorlunda den här dagen var att jag hade nio personer som var i åldrarna 17 till 20 år. Himla kul gäng, var det!


8 juni - Lördag och ny vecka

Har la inget spännande att berätta. Det är lördag och det är avslutande kontorsjobb för avresor och ankomster. Det blir liksom vardagsmat...
 
 

7 juni - Inte mitt tempo på Tempo

På väg till kontoret blev det tvätt av bil och obligatorisk Frolicutdelning.
 

Glada hundar som gärna tar emot ett par Frolic när jag kommer.


Hem och laga lunch utav mitt marinerade kött (ja det ser kanske inte så gott ut det där men det smakade gott när det var klart!) och gjorde mig sedan iordning för kvällens utgång - och åkte sedan tillbaka till kontoret för att göra ett par ändringar till morgondagens ankomster.


Samos stad i solnedgången när jag var på väg till huvudkontoret för andra gången idag.

På kvällen mötte jag upp en kollega på Gregorys. Men där blev jag inte långvarig utan gick hem efter ungefär 1,5 timme. Du förstår, de flesta av mina kollegor i branschen går till en typ klubb vid namn Tempo - och det gör inte jag. Det är helt enkelt så att jag upplever att andra saker är roligare och prioriterar dem - och det är inte att vara uppe sent in på natten och dansa runt på ett golv bland folk som inte vet vad line dance är... (Känner du hur mycket jag saknar mina line dance vänner nu?)


"Alla andra" gick till Tempo vilket betydde att jag plötligt fann jag mig själv ensam med min öl. (Hm, man kanske skulle fixa ett line dance event så jag också kan få roligt där, kom jag på nu.)

6 juni - Sveriges nationaldag

Ingen båtutflykt denna torsdag heller. Det blev kontoret och ett par timmar på stranden istället.


Ett par timmar tillbringades i bikini på Potokaki Beach


Fantasilöst firades Sveriges Nationaldag med en Saganaki från Faros på Mitchell´s med deras egna lager på bordet senare på kvällen. Inte speciellt spännande. Men kanske annorlunda att hämta mat på ett ställe och sedan sitta på ett annat och äta det. Det var min 6 juni, det.

5 juni - Nya lockar

Min örundtur blev inställd så jag åkte till kontoret istället. Där frågade jag lite löst om Dimitra kände någon som var duktig på att permanenta och hon rekommenderade Nicos på Vitrine. Hon var snäll och ringde - och jag fick en tid idag kl 12.30. Och 1,5 timme senare hade jag fått nya lockar!
 

Jag kan varmt rekommendera Vitrine som ligger i Samos stad på torget! Är supernöjd!

Efter att ha gjort det mesta jag hade att göra på kontoret den här veckan, blev det en tur till Potokaki för siesta.

Det är lite kallt i vattnet för min smak, så det blev snabbt i och snabbt ur. Men det blev iallafall ett dopp.

På kvällen hade jag mingel på Restaurant Dionysos på huvudgatan i Pythagorio. Därefter träffade jag ett par gäster för en Virgin Mojito På Beyond för att sedan avsluta kvällen med att få en gigantisk flaska egentillverkad olivolja och en basilikväxt av ägaren på Dimas. En hektisk men kul kväll!


4 juni - Varning för rullgrus

Startade denna fantastiska tisdag med service på Princessa (Pythagorio) för att sedan fortsätta till Samaina Inn (Karlovasi).
 

Passade på att äta av Samainas lunchbuffe innan jag åkte till huvudkontoret.

Idag tog jag första siestan på stranden i Potokaki. Det är dit jag brukar åka. Inga solstolar eller parasoll = ingem musik = nästan inga turister. Rätt skönt om man vill komma undan lite. Måste nog ta och bättra mig på pausfronten. Jag behöver inte jobba 10-12 timmar per dag i sträck. Det är okej att ta paus mitt på dagen och köra "Split-Day".


Tog första riktiga siestan för den här säsongen


Måste visa hur vägarna ser ut på vissa ställen här på ön. Eftersom kalksten och skiffer dominerar, faller liksom bergen isär här. Det är såna här vägar som gör att jag inte åker motorcykel eller moped på ön. Rullgrus är INTE kul. Hade en gäst en gång som körde omkull på dylikt material som sedan fick åka till sjukan och bli plockad på grus i 14 dagar... Näe fyra hjul och en kaross känns väldigt bra!

Mingel på kvällen var på Taverna Esperides. Lika trevligt som vanligt! Mineralvatten med bubbel till min grekiska sallad gjorde det också lite festligare.


Gick bort till Mitchell´s och tog en lager och fick mig lite blues till livs innan jag vände stegen hemåt.
 

Och när jag kom hem fick jag besök av en liten en. Hur söt (och skygg) som helst!

3 juni - Möten och mingel

Idag var det Votsalakias tur att ha möten på förmiddagen.


Sista välkomstmötet var på Votsalakia kafeteria med denna härliga utsikt.
 

Innan jag åkte till Samos stad och huvudkontoret passade jag på att hälsa på Aisce och Jasmin som jobbar på Sirena. Förstnämnda lärde jag känna 2008, sistnämnda förra året. Jättekul att se dem båda två!


På kvällen var det mingeldags på Casa di Roma i Pythagorios hamn. Blev rekommenderad av Malin på Apollo (tror jag det var) att ta deras bifteki med fetaostsås. Och det var verkligen jättegott och mycket mat. Det blev doggybag med hem.

2 juni - Tur inte alla dagar ser likadana ut

Första välkomstmötesdagen. En helt vanlig söndag alltså.
Klockan 07.30 åkte jag från Pythagorio för att ha möte på Samaina Inn i Karlovasi kl 9. Byvandring i Karlovasi kl 10.30, därefter till huvudkontoret i Samos för att fortsätta till Princessa Riviera Resort 3 km utanför Pythagorio och vara där kl 16... så de har chans att komma ner till min byvandring kl 19 som slutar kl 20.30. En arbetsdag på 13 timmar. Tur inte alla dagar ser likadana ut!  Det skulle nog bli jobbigt även för mig.
 

Airtoursmaterial och matsäck står redo för Välkomstmöten i Karlovasi och Pythagorio.

1 juni - Ett år sedan brorsan dog

Tiden bara flyger iväg. Det kanske beror på det liv jag lever, att livet liksom aldrig stannar upp. För som du säkert redan vet är jag tidsplanerare (för annars får jag inget gjort) och organiserar mitt liv (har listor för det mesta hehe) för att hinna så mycket som möjligt på kortast tid. Anledningen är jätteenkel. Mitt liv kan ta slut när som helst och att ha en massa saker som inte blev av - det går inte an!
Om jag känner mig stressad? Inte alls. Jag skulle däremot känna mig väldigt stressad över att titta på allt jag inte hunnit med som jag tänkt hinna med.
 

Idag för ett år sedan dog Fredrik. Dagen blev lite extra tung på grund av regntungaskyar.

Jag var på kontoret hela förmiddagen och då höll sig regnet borta. Lagom till det var dags att gå till busstoppet och åka med gäster till flygplatsen - då kom det så klart!


Regnet kom när jag anlände till busstoppet. Här en vy över utgrävningarna. Jag bor i det vita huset som skymtar till vänster om gula byggnaden (Arkeologiska museet) bakom träden. Undrar nyfiket vad jag bor på. Har inga spöken hos mig tyvärr, så det är nog ingen plats där det har utspelat sig hemska saker...

Avresor och ankomster flöt på och efter min gåtransfer i Pythagorio avslutade jag kvällen med en Virgin Mojito på Beyond som hade lite utav Sommaröppning med DJ.


Beyond Cocktail Lounge är hittills det enda ställe som kan göra bra cocktails, med och utan alkohol. Om du är i Pythagorio är det dit du ska gå!

30 maj - Entrecote med pommes...

Idag vaknade jag av en telefonsignal straxt före sju. Ännu en inställd båtutflykt på grund av vindarna. Är det inte för nedrigt! 

När jag la på luren fick jag se ett par riktigt stora, röda myggbett. De måste ha kommit igårkväll när jag satt ute på terassen. De är små och hörs inte så de är lätta att missa. Och just nu är det lite mygg häromkring.


Stora myggbett på mitt ben är inte vanligt

Fick höra av Manolis på Aramis att jag nog har den renaste bilen på Samos. Han brukar se mig när jag svänger förbi en till två gånger i veckan och tvättar den. Det är också visst hans hund, den svart-vita. Brukar ju gå ner med ett par Frolic till Shakira (rottweilern) och... äsch nu glömde jag namnet på den andra. Men iallafall. Jag brukar gå ner till hundarna när bilen står i automaten och jag tror det var därför jag fick ett par miniflaskor med Samos vin idag. Det var väl lite gulligt!


Tvätt av bil igen då! Det är dammigt i luften nuförtiden...

På kvällen blev jag så himla sugen på nötkött. Nu är det dessvärre så att det finns liksom ingen restaurang som kan steka eller grilla så det blir bra. Och det visade sig att alla inte heller vet vad en entrecote är! Så vad gör man då? Då köper man en kycklingfilé, marinerar den med starka kryddor och låtsas att det är nötkött. Och pommes frites blev råstekt på potatis. Aja, det var gott det också - men inte var det som någon entrecote förstås...
 

Man tager vad man haver...

31 maj - Ryktet sprider sig

Katzi och hennes ungar kommer och tigger mat lite då och då. Idag hade hon sällskap av en stor röd hankatt. Men han försvann så fort jag öppnade dörren. Så läskig är jag att man hellre springer än får en bit skinka (av utgånget datum kanske skall tilläggas. Han kanske har lite högre krav än så?)
 

Ryktet sprider sig att det ibland vankas lite mat utanför mig.

Det var min lediga dag idag. Men trots det åkte jag in en sväng till kontoret. Men på eftermiddagen åkte jag till Potokaki och tog första solningen. Himla skönt - och lugnt. Hade inte en kotte bredvid mig. Det var så lugnt att jag till och med slumrade till en stund!

Bikini på och första solsessionen.

29 maj - Ett hav i uppror

Och idag började det blåsa. Inte alls bra med tanke på vår båtutflykt imorgon, torsdag. Men vad gör man åt vädret? Inte mycket. Men man kan ju passa på att ta lite foton när man är ute och åker på service!
 

Potokaki beach på morgonen


Pythagorio på lunchen


Mellanlandade hemma och åkte sedan till Samos stad. Där gick jag och köpte en ny leksak: Elcigarett och mentololja, som jag sedan hade roligt med på kontoret.


Och blåsten fortsatte in på kvällen... och natten.

28 maj - Man tar väl hand om katterna

Idag var en normal servicedag så det finns liksom inte så mycket att berätta. Däremot tänkte jag visa hur bra man tar hand om katterna här. Det här ser man varannan dag utanför Pepinos (ni minns bästa pizzan i Pythagorio va?) som flyttade förra säsongen. De katterna som fanns där och fick lite matrester, hittar inte till den nya restaurangen. Däremot går gamla ägarna och de kringboende och matar dem fortfarande.
Och det ser ut så här lite varstans. Även om det är hur mycket katter som helst på sommarhalvåret som matas av turisterna så överlever många tack vare att befolkningen här åker ner till Pythagorio och matar dem på vinterhalvåret. (Aa, man bor inte här på vintern och de flesta bor i byarna omkring.) Men är inte det lite trevligt att veta iallafall?


27 maj - En väldigt vanlig måndag

Ännu en dag med välkomstmöten.


Att städa sin bil och tömma askoppar är okej att göra på bilparkeringen tydligen
 

Lämnade Pythagorio straxt före åtta för att åka till Votsalakia och vara där hela förmiddagen. 


Efter att ha sagt Hej till Ascie och Jasmin på Sirena åkte jag till Karlovasi och Samaina Inn.

Och från Karlovasi for jag till Potokaki och därefter till servicekontoret i Pythagorio.


Men serviceschemat var inte slut där!


Klockan 19.30 var det mingeldags på Afrodite där jag valde att äta deras moussaka.
En hektisk dag var därmed till ända. Det var rätt skönt att komma hem, faktiskt.

26 maj - Välkomstmöten

En väldigt vanlig söndag med möte i Karlovasi och Pythagorio med en avslutande byvandring i sistnämnda by.
Inga bilder tagna denna dagen, dock. Ett ganska tråkigt och typ onödigt inlägg alltså...
 
 

25 maj - Glömt körkortet hemma?

I går natt vaknade jag med ett ryck. Hade jag med mig körkortet till Samos?
Det var ju bara att kliva upp och kika i plånboken - och där låg INGET körkort, serrö!
Vad innebar då detta? Jo, att jag kör omkring i bilen i ett annat land än mitt hemland utan att ha körkort. Gud, vad läskigt. Då fick jag en vision om att jag tagit ur körkortet och lagt det i bokhyllan hemma och skrev därför till Milla och bad henne att åka hem och kolla så fort det bara var möjligt.
 
Gårdagen förflöt och kvällen kom. Då fick jag en ny uppenbarelse! Skulle det kunna vara så att jag i ett hastigt och oöverlagt ögonblick lagt körkortet i påsen med mina svenska pengar, hemmanyckel och pass?
 
Och, så var det!!! Vilken glädje! Så nu ligger mitt rosa körkort i min plommonfärgade plånbok där det hör hemma, så det så!
 

24 maj - Bortkastad dag

Fredag och kontorsjobb. Fixade rapporter till Sverige och avräkning till agenten. Jag gjorde även om mitt schema. Det går inte att ha schemalagd arbetstid 14 timmar två dagar i veckan. Nu spred jag ut det lite på tre dagar istället. Det är så det får bli.
 
Jag var hemma på seneftermiddagen. Lite vila på den här veckan var välbehövlig.
 

23 maj - Inställd båtutflykt

Klockan 06.40 ringde servicemobilen. Det var Alex som meddelade att båtutflykten var inställd. Det var bara att meddela alla gäster och sedan äta frukost och älska livet.
 9 sekundmeter blåste det idag, visade yr.no. Och när jag gick till bilen insåg jag att det alldeles säkert stämde.

Det blev en kontorsdag istället. Det gjorde å andra sidan att jag blev klar med allt material för lördagens avresor och ankomster. Inte helt fel det heller.

På kvällen kom Katzi på besök och hade med sig sin ena fjolårsunge.


En av ungarna från förra året har tydligen inte lämnat mamma än!

Lite senare insåg jag att Katzi hade fått en ny kull. Den här gången bara två som tur är. Ingen av dem hade ännu öppnat båda ögonen så de kan inte vara gamla.


Katzi vaktar sina ungar effektivt. Kanske jag också hjälpte till lite när jag stirrade ut hanen som kom på besök...

Torsdagkvällen avslutades med Fokianos framför en dokumentär om istidens jättar. Spännande värre!

22 maj - Bortkastad dag

Idag hade jag min första Örundtur med tio gäster. Jättetrevligt! Startade kl 07.45 med första upphämtningen och var tillbaka kl 17.30 i Pythagorio.

Dessvärre tog jag inga kort så de får du liksom tänka dig. Du har ju sett bilder från ön från min uppstartstid sedan 7 maj, om inte annat.

21 maj - Från tröttdag till snyggdag.


Vaknade INTE utvilade för fem öre. Jag vaknade och var TRÖTT. När hände det senast? Men det var ju bara att kliva upp, äta frulle, dusch och låtsas vara jättepigg - och det funkade. Resten av det hade jag en snyggdag (igen).


På Samaina Inn springer det valpar just nu. Den här lille skulle jag kunna tänka mig att ta hem - i ett annat liv.

20 maj - Huvud- och servicekontoret

Idag hade jag avsett tid för kontoret i Samos stad. Och på kvällen hade jag service på Aramiskontoret i Pythagorio. Min ppt-presentation börjar bli klar så den satte jag på Play. Känns rätt trevligt, faktiskt! Att fotona dessutom är tagna med en suverän kamera gör ju saken inte sämre!

19 maj - Välkomstmöten i Karlovasi, Votsalakia och Pythagorio

Det fanns inte mycket tid att fotografera den här dagen. 14 timmars aschemalagt rbete blev det totalt. Det kände jag av på kvällen. Tror jag måste tänka om lite där...


Att jag inte är någon nattfjäril, är väl ingen nyhet. Men här har ni en som är det.

18 maj - Frukost hos Despina och Damon

Klockan åtta satt jag på terassen till Hera uppe på kullen och drack kaffe och åt yoghurt med honung och nötter. Väldigt bra start på dagen som senare skulle innefatta säsongens första ankomstHela dagen gick sedan åt till kontoret och förbedelser. Det är mycket som ska vara iordning innan gäster kommer... Men första ankomsten gick väldigt bra!

Min kväll avslutades på Beyond med Lissen och barnen, där vi tittade på Melodifestivalen där Danmark vann till Candras STORA glädje!

17 maj - Andra vackraste vägen på Samos

Först hade jag ett möte i Karlovasi. På vägen till kontoret valde jag att åka vägen via Spatharei och Pagondas. Det är den andra vackraste vägen här på Samos, om du frågar mig.

Utsikten är från ett ställe straxt före Spatharei om du kommer från Pirgoshållet.


När jag kom till Samos stad på eftermiddagen var det en märklig himmel. Undrar vad den betyder? Kanske... att jag har min första ankomst imorgon och att den kommer bli spännande?


16 maj - Båtutflykt blev det ingen

Näe, det blev ingen utflykt till Kapten Giannis strand idag. Det blev till att äta frukost och tillbringa dagen på kontoret istället. Inte lika kul!
 

4 dl kaffe, körsbärstomater och FinnCrisp till The voice startade min dag med.

15 maj - Efesosdag


Klockan 07.45 mötte jag upp Lissen, Candra och Filip på Doryssa. Det var dags att åka till båten som skulle ta oss till Turkiet! (bilderna på mig har Filip tagit)Det var en lugn överfart. Inga vågor alls nästan så jag tog min åksjuke tablett lite i onödan.Straxt före tio kom vi fram till Kuşadası där bussen till Efesos stod och väntade. Och här nedan har du lite bilder från det studiebesöket!


Vi åt lunch på vägen tillbaka till Kuşadası och lokalguiden tog oss till en skinnfabrik som hade en väldigt proffsig modevisning. Och jag gillade verkligen nästan alla deras grejer - men inte priserna. Även om vi fick 40% rabatt blir det en kostsam historia. Jackan jag helst ville ha, som var lätt och blev liten som en tesked när man vek ihop den, kostade i ursprungspris 950 €...


Det var en väldigt proffsig modevisning som jag tror gladde oss allihop.

Det blev shopping i massor i bazaren. Nåja inte för mig. Jag kom bara hem med en beigevit kuvertväska...
Båtöverfarten tillbaka till Samos var inte lika lugn som därifrån men jag satt ute och kikade ut över horisonten och klarade mig riktigt bra utan åksjuketablett (som jag glömde att ta).

14 maj - Öturné

Dag att åka och checka hotell. Passade på att åka runt till lite andra ställen också när jag ändå var liksom i närheten. Här är lite bilder från min dag!
 

Det regnade tidigt på morgonen så bilen var våt när jag kom ut till den. Men nu ska det nog vara slut med regn!

Det finns inga Flamingos här längre men nog ser det här ut som någon slags gås?


Det gäller att respektera varningsskyltarna här. Det är riktigt, riktigt strömt! De som trotsat förbudet och försökt sig på att simma över till turkiet, 1200 m därifrån, har det inte gått så bra för.


Så bar det av mot Kerveli BeachMellanlandade på kontoret och skrev ut lite papper för att sedan fortsätta nordkusten bort mot Karlovasi.


Jag åkte inte ner till Tsabou beach. De bilderna kommer i annat inlägg. Det blev istället direkt till Samaina Inn för en kopp kaffe med Georgos (eller Jojje som han också kallas).


Efter kaffet korsade jag ön och åkte mot Votsalakia.


 

Livet blir inte som man har tänkt sig ibland. Minns du Mystic Ocean från 2012? Det har slagit igen. Vad besviken jag blev. Hade ju tänkt vara där när jag ändå hade service i Votsalakia...Getterna utanför Psili Amos 2 påminde mig om Marockos getter i Arganträden. Då längtade jag tillbaka till Marocko en stund.


Svängde av mot Myli i Koumaradei och passade på att ta foto på en av apelsinodlingarna där.

Det var solnedgång när jag kom tillbaka till Pythagorio. Men det var det värt! Nästa morgon skulle jag och kameran åka till Kuşadası och Efesos (tillsammans med en dansk familj som jag fått ta hand om åt min agent).


RSS 2.0