Kära blogg-läsare!

Tack för att du kommer förbi en sväng.
Det händer ju inte så mycket på den här sidan just nu.
Beklagar detta och kan meddela att det är lite utav en chock för mig också, att inte kunna blogga som jag har gjort i Grekland och Egypten.  Men det är så det är. Internet har jag ju bara på internetcaféer här och jag saknar tiden att blogga och måste fokusera på att få mitt jobb gjort istället.
Det här skriver jag OffLine och klipper och klistrar in, bara. Därför blir det inga bilder.

Vi har precis startat kryssning nummer 8 och efter det är det bara 2 kryssningar kvar här i Ryssland, vilket innebär att vi har 28 dagar kvar på säsongen när jag skriver det här.  Vad som sker sen är lite osäkert. Fick veta att vi är cirka 150 sökande till 50 tjänster till vintern så jag tar inget för givet men hoppas självklart på jobb på Apollo fortsättningsvis.

Men för säkerhets skull satt jag en kväll och brainstormade med en av mina kollegor och kom på massor av back-up planer. Den MEST vilda är nog att bli tiggare på Nygatan i Linköping.
Den går nog bort haha.

Den här sommaren har vi, hittills, haft tur med vädret. Vi har haft sol nästan varje dag och en medeltemperatur på runt 24 grader på dagarna. Men nu börjar vi märka att hösten annalkas. Regnskurarna kommer lite varje dag och det är, som ryssarna säger, mer normal sommar. Har tidigare inte haft så mycket bruk för mitt fina Apollo.paraply men nu så åker det fram lite oftare när man ska stiga av båten.

Vad har jag lärt mig den här sommaren då?     Jag menar FÖRUTOM ryska historien!
Lite ryska förstås- fått diplom till och med.
Måla matryoushka (en docka men massor av små dockor i).
Dansa ryska folkdanser.
Sjunga ryska folksånger.
Att bo i en Big Brother-liknande miljö utan att bli galen (tror jag moahahahaha).
Att kryddan dill går att ha i ALLA maträtter... varje dag!
Att jag saknar Kebabizzan från Pizzafiket på Vasavägen, Bosses Glass på Platensgatan  och brödet från Ingeborgs Bageri på Hunnebergsgatan.
Att majoriteten av unga ryska kvinnor helst går i högklackat for att locka rika män - som sen betalar deras  fot/rygg/hoftoperationer.
Och säkert en del annat som jag inte kommer på nu...

Men det var allt for den här gangen.
Nästa gång jag har varit här har jag nog kommit till Sverige och min kära familj en sväng.
Ha det supert!

M

RSS 2.0