24 december- Julafton

 Ja, det blev GANSKA likt en vanligt dag. Förmiddagen var det Träffpunkt och hotellservice med Carina i Makadi Bay och vi var la tillbaka i Hurghada vid 13-tiden.

Då stod alla beredda på att gå och äta på Bordiehn’s men det blev inget för mig.

Jag åker ju på Nilen imorgon så trots att det stod JULAFTON på mitt schema hade jag förberedelser Nilen... det hade man nog glömt bort i hastigheten. Men det var obligatoriskt att fira jul så jag fick vänta med det. Efter en hamburgare på McDonalds gick jag bort och tog en julglass...

Som inte var hälften så god som Bosses. Då längtade jag hem efter Boooooosses Glaaaaass!

 

 


Efter detta besök skulle vi till Wiking som var julpyntad. Här skulle vi fira mer jul och blev

bjudna på varmt vin...

.

...och här hade vi julklappsutdelning. Vi hade alla fått i uppdrag att köpa till en kollega och jag fick privilegiet att köpa till rundreseledaren Nina från Norge – som fick en stor fluffig frottéhandduk. Kanske inte så fantasifullt som en del andra men jag ville han något användbart och en handduk kändes som ett bra val, liksom. Men hon får sin senare eftersom hon befann sig på Nilen denna dag. Men hon ringde och önskade God Jul lite senare på kvällen!

Själv hade jag önskat mig nudlar och soppor från MalinW och det fick jag med nedanstående rim.

 .

Vi fick också julklapp från vår Agent Spring Tours. Vi fick en röd almanacka för 2009, ett litet post-it block, en mugg och kakor.

Från en samarbetspartner fick vi varsin liten julgran.

Och från Apollo hade vi ju redan fått julglass och skulle få julmiddag senare på kvällen men fick också en Hurghada-karta.

 

Jag valde att hoppa över julmiddagen med svensk julmat och åkte hem till ekonomin, d v s avräkningen till Carro som ska lämnas in kl 9. Jag hade tvätt i badkaret som jag sköljde och hängde ut på balkongen. Tittade i lönekuvertet för den här månaden och gladde mig åt att mina 14 dagar på Nilen genererat dryga 7.800 kronor som går in på kontot den 30 december. Bästa lönen här hittills!

Så nu sitter jag här vid datorn och skriver iklädd min fleeceoverall och raggarsockor på och har pratat med mamma precis. Väldigt dålig linje men vi hörde varann trots att det ekade och var fördröjning men det var kul att höra ifrån dem där hemma!

TV:n går med filmen ”The librarian” som sällskap, julgranen står bredvid och aromalampan med Heliotrop får rummet att dofta gott. Körsbärstomaterna ser lockande ut i min kartong på nattduksbordet och det blir kanske en knäckemacka med mjukost och dem som tilltugg lite senare.

Jag ska snart stänga av datorn och gå och lägga mig.

Jag struntar i att packa i kvällen. Det gör jag på juldagsmorgonen. Något kul måste man ju spara!!! haha

 

God fortsättning på julen alla!

 

Maria


22-23 december- Cabernet Sauvignon? Nääää

Workshop i försäljning på mitt hotell på förmiddagen och hotellservice i Makady Bay på eftermiddagen. Käkade frukost på rummet, knäcke med mjukost, té och körsbärstomater och som avslutning jordgubbar.

 Vad det gäller jordgubbar är säsongen här fram till mars så man kan käka hur mycket gubbs som helst. Har ofta en halvliter i kylskåpet... Och körsbärstomater köper jag ett kilo för ca 9 pund så det blir väldans många av den sorten – solmogna!

Avundsjuk nu lr?

På lunchrasten satt jag med datorn på Café del Mare och kunde blogga och göra lite annan nytta. Hade ju julklapp till Per kvar och ordnade med den saken.  Det är konstigt att han alltid ska vara värst att hitta på åt...

Sista jag var i Luxor fann jag ju spritbutiken och där hade jag köpt en flaska vin som jag hoppades skulle smaka något... och det gjorde det... åt Vino Tinto. Haha Inte var det en Cabernet iallafall. Jo, från Egypten!

Jag hade ju laddat med nya jordgubbar och choklad och höll ändå modet uppe så länge att jag ringde Daniella och frågade om hon ville hänga med till Papas. Och vi sammanstrålade på en öl innan det stängde plötsligt och vi gick till Shade som också stängde. Där fanns Jenny från Café del Mar och jag hängde med henne till Ministry of Sound där vi träffade lite annat folk från annat bolag. Där blev jag kvar tills jag åkte hem på morgonkvisten.

Vet inte om jag hade så kul egentligen men det var kul att göra något annat än att sitta hemma.

 

Dagen efter tillbringade jag i sängen framför Filmkanalen där jag käkade kycklingsoppa och nudlar. Jämrans gott, ni! Det var den lediga dagen det...

 

 


21 december- Favvorestaurang funnen

Den ligger inne på en smal tvärgata från huvudgatan och ser oansenlig ut. Man måste liksom VETA att den ligger där. Och nu visste några det så vi gick dit på lunchen.

Jag valde ett tämligen säkert kort (Milla håller nog med ha ha) Pasta Bolognese. Supergott!

Daniella provade deras Tomatsoppa och Orsoyla testade deras Tonfisksallad. Alla var glada och mätta efter denna måltid. Pris för min måltid inklusive en flaska vatten: 7 pund!  Helt fantastiskt!

 Man kan säga att vi rensade tallrikarna...

 

Den här dagen fick jag ta ett paket från Adventskalendern och fick den här lilla söta burken som jag nu funderar på vad jag ska ha till. Det är ett saltkar egentligen men eftersom jag inte lagar mat... ja då får jag använda den till annat, tänkte jag.

Jag och Daniella hade suttit på kontoret hela dagen, hon med utflyktsstatistik och jag med mitt projekt. När vi var klara med jobbet vid halv nio på kvällen gick vi tillbaka till Restaurangen och den här gången tog jag in Tomatsoppan, Daniella testade Linssoppan och så delade vi på lammkotletter och bröd med Tahini (en vit sås baserad på kikärter). Och det var nog det bästa vi har ätit här sedan vi kom. Pris denna afton 47 pund för två personer.  Tallrikarna rensades en gång till.

Vi bestämde att beta av deras meny för det vi hade ätit hittills har varit helt suveränt och imorgon, efter workshopen KAN det nog bli ett besök här igen.

 

Och så hade jag lite tråkigt...

och roade mig själv lite grann... tur man har humor hihi

..

..

..

 

.

 

 Resumé skriven 19 december

Så har man varit på Nilen igen.

Och det var som vanligt helt fantastiskt. Ingen KAN vara olycklig på Nilen. Den här gången hade jag 7 gäster med mig (varav 2 kollegor). Lite som en familj blev det! Och vi njöt av att sitta på soldäck och se på solnedgångarna.

 Jag var lite orolig för resan och vad gästerna skulle tycka eftersom jag blev liggande sjuk i nästan 24 timmar som jag mer eller mindre sov bort

Och dagen efter tillbad vattenflaskan i Philaetemplet...

 

Och åt soppor i 5 dagar efteråt med ris i. (Fredagen började jag äta vanlig mat igen för det fanns bara en köttsoppa med selleri i och då tog det liksom lite stopp. Gillar inte selleri utan längtade efter Tomatsoppa.)

 

Jag och Linda smet ut i fören och rökte. En av kvällarna hängde personalens tvätt (läs: Kalsonger) på tork och vi insåg att vi var nog privilegierade att få gå ut på detta ställe. Det var nämligen bara personalen som gick ut där och jag tror att någon sov där.

 

Men blev det en väldigt trevlig tur och jag hade förmånen att ha gästerna på Arabia, mitt hem. Det blev självklart att äta ihop även efter resan. Och på Lördagen sågs vi på Bordiehn’s och åt kamel – utan chokladsås  haha  Alla som äter kamel får ett certikfikat, tror jag att jag har berättat tidigare. Så här ser det ut.

 

Hörde av Martina att det hade varit jordbävning i lilla Sverige. Spännande! Ja, det är ju inte för otroligt att världen flyttar på sig även där, eller hur?

Då fick man väl något annat att tänka på än ekonomisk kris... för jag misstänker att mycket kretsar runt detta hemma. Det börjar påverka oss här nere nu också. Vi märker det i lönekuvertet kan man säga. Vi får ju lön i svenska pengar och de räcker inte längre så långt. Man märker det också på turistantalet och min personliga tro är att vi kommer märka det än mer efter nyår. Nu är många resor redan betalada.

 Julen analkas. Och här pyntas det lite grann också. Juldekorationer i receptioner som den här på Serenety...

 

 

Eller ljusslingor i buskar som i Luxor. På Arabia har vi en jättegran (bilder saknas)

I år har jag beställt julklappar dels via mail och via internet. Smidigt! Man vill ju kunna köpa till familjen fast man är en blt bort.

Jul firas nog på Café del Mare och vi har fått i uppdrag att köpa julklapp till en kollega. En utmaning i sig, ska ni veta. Vi har visserligen jobbat ihop i tre månader men kanske inte känner varann direkt.

Senast jag var på restaurangen var hundgänget utanför. Den här gången var det inte slagsmål utan mer i vilande form.

 .

Jordgubbar är det säsong på just nu och det servereras i olika former. Men jag föredrar färska och köpte hem en halvliter på som avnjöts på balkongen.

 

Just nu när jag skriver detta sitter jag i baren med datorn. Var på väg in i datarummet bara för att mötas av ”Vi har inget internet idag”. Bara att vända i dörren och skriva offline, alltså. Men det är ju ingen ko på isen. Det går ju bra det med och så får jag publicera det senare bara.

 På tal om publicera kan jag avslöja att jag har gjort en ny Line dance. Fick ett ryck och började dansa hemma i rummet och på balkongen av någon outgrundlig anledning och tyckte att det var kul igen.Har inte haft någon större lust att lägga energi på dans en längre tid. Vi får se om lusten hänger i sig. Och så får jag se om jag publicerar på Line Dancer Magazine.  Det märks! Jag lägger ingen vikt vid det utan blir det så blir det. Men den är ganska trevlig att dansa om jag får säga det själv.

Det är en ”vanlig” Beginner-intermediate utan en massa armar viftande hit och dit som jag ser på You Tube. Det har blivit lite FÖR mycket av den varianten och långt från ursprunget.  Att det blev så populärt var ju för att ALLA kunde hänga med, ju! Nu ser jag en risk att det blir så avancerat att man backar istället... Men det är förstås utveckling, inser jag, och får la bli en bakåtsträvare som gillar gamla stilen (men är fortfarande ingen countryvän!).

 

Funderar en del på hur livet kommer se ut i sommar, faktiskt.

Man försöker att inte bry sig så mycket eftersom det är något man inte kan påverka. Man söker destination och tjänst sedan är det ju någon annan som bestämmer. Men det är klart att man undrar lite. Enligt en kollega ska vi få reda på om vi får KeyStaff den 20e men det är ju imorgon och då är det lördag så det känns lite verklighetsfrämmande. Men i början av januari borde jag veta om det blir som jag hoppas. Annars måste jag tänka om. Och det är ju alltid bra att ha en Plan B.

Fick reda på att vi inte får reda på något förrän i januari...

 

Med detta sagt lämnar jag detta och återkommer med hur allting blir när jag kommer tillbaka från nästa kryssning. Sticker den 25e och blir borta till den 2e. Innebär att jag firar jul och nyår på Nilen. Ganska schysst, måste jag medge. Det blir spännande och annorlunda. Mina tankar går till min kära familj och vänner som är i Sverige.

 Och eftersom det inte är säkert att jag kommer ha möjlighet att gå ut på internet innan jag åker så vill jag passa på att önska släkt, vänner, bekanta och okända läsare ett

Gott Slut på 2008

OCH

Gott Nytt År!!!

Må 2009 ge er många skratt, spännande möjligheter och nya perspektiv på tillvaron!


7 december advent o ledig dag

Ja, jag sitter vid arabiskt tangentbord vilket gor att det kanske blir lite svarlast...

Igar skickade jag in min ansokan for sommaren.
Soker KeyStaff, enbart som Destination Manager men pa 4 olika platser och lander. Det var svart att valja eftersom alla kom pa delad forsta plats haha Men till slut hade jag en rangordning och skickade in det till Huvudkontoret.
Nu aer det bara att vanta och se vad det blir men det blir som det ska, helt sakert.

Idag har jag haft ledig dag. Den tillbringade jag med jobb, dessvarre. Satt framfor datorn lite grann, Gjorde en mindmap infor ett projekt jag har och satte sedan pa ARN men somnade ifran den.
Inte for att den var trakig utan for att jag var trott. Egentligen ar den valdigt intressant eftersom den haller samman med Egyptisk historia... nu blir ni nog forvanade?!

Jo, den handlar om braken mellan kristna och muslimer. Det kriget har varit har ocksa. Innan 642 f Kr var kristendom statsreligion men efter det blev islam statsreligion. Nu var det kanske inga valdsamma brak har nere men lite oense var man nog...

Ja, jag somnade alltsa och missade lunchen. Det blev ett paket sota jordgubbar som jag hade i kylen istallet. Det var inte dumt det heller. Men nu aer jag hungrig och ska ga och ata lite grann. Har ledigt imorgon ocksa och da blir det solstol!
Vi ses!

Maria


3 december- Snart 2009...

Livet rullar på här nere i Hurghada.

 

En och annan bekant dyker upp oväntat både I stan och på flygplatsen. Riktigt kul!

Och här finns intressanta saker på gatorna. I Votsalakia hittade jag ju en platt Kameleont  och här sprang jag på en platt brunråtta istället.

 

 

Favoritsysselsättningen är fortfarande Nilenkryssningarna.

Skulle önska att de var längre bara. Nu är jag borta som mest 9 dagar men skulle vilja ha 12-dagarskryssningen. Den är bara för danskar. Norrmän och svenskar har den inte i utbudet. Bara att gilla läget eller börja snacka danska på heltid...

 

Nu blandar man rätt friskt mellan språken svenska, norska, danska och arabiska och jag får bemöda mig att prata och skriva ren svenska. Backspace och Delete-knapparna används flitigt haha

För här är det Skandinaviska som gäller till 100% eftersom vi har gäster och guider från alla tre länderna.

Och många chaufförer pratar bara arabiska. Då sitter jag med mitt nya lexikon i knät och gestikulerar och försöker bilda meningar på arabiska haha. Låter nog inte riktigt klokt men de förstår vad jag menar... till slut. I början lärde jag mig ”hög”arabiska (kursen jag köpte som mp3 och har i min mobil) som anses vara för fint folk och man skrattar åt mig när jag pratar. Men de lär sig den i skolan så det är inga större problem att göra sig förstådd.

Nu har jag köpt ett lexikon i Egyptisk arabiska och det skiljer sig en hel del och jag plus att här finns en annan dialekt. Utmaning värre men ordförrådet utökas hela tiden.

 

Funderar på om jag har varit med om något intressant och spännande på sistone... Men näe egentligen inte. Jag har inte gjort något som jag inte gjort förut. Men i lördags hade vi Team-dag och då körde jag Gokart – och kom sist i mitt heat. Körde på marginalen och in i däcken förstås. Och blev således om-åkt av alla tre- Aja, shit pommes frites.

 

Att det plötsligt var advent kändes märkvärdigt. Vi satt på Café del Mare och drack glögg och åt pepparkaka i går eftermiddag i solskenet och 28 grader varmt ute.

Jag har garderat mig och önskat många Trevlig advent, Glad Lucia, God Jul och Gott Nytt År redan förra veckan. Risken är ganska stor att jag glömmer även om jag lägger in påminnelser i mobilen...

 

Guideskolan har startat här på hotellet och jag har träffat några blivande kollegor och mindes tillbaka på utbildningen jag själv gick för en evighet sedan. För det är så det känns trots att det var i januari-februari i år. Märkligt fenomen. Tiden går mycket snabbare här än hemma. Förmodligen för att du gör något hela tiden och inte har vanliga veckor som hemma. Och inte mer än en ledig dag i veckan som dessutom varierar från vecka till vecka.

Igår var vi på deras första Cabaret och den var väldigt bra, var vi alla överens om. Vi avslutade med att sjunga allsång (Bröderna Olsens Wings of Love) och ställa oss upp, vi som jobbar här nere, och dansa Apollo-dansen haha

 

Med ojämna mellanrum kommer en längtan tillbaka till familjen i Linköping men den går över när jag inser vilket väder de har därhemma. Jag klarar inte av det – än. Så nu sitter jag och funderar över vad jag ska göra i sommar .

 

Sommartjänsterna är ute för KeyStaff. Jag kommer söka som Destination Manager någonstans för att få leda jobbet för en hel destination till sommaren. Det vore väldans spännande!

Och den ambitionen har ju varit uttalad sedan jag var på anställningsintervjun i november 2007 och på utbildningen i vintras. Det är bara att söka, eller hur? Om det är meningen så är det meningen!

 

Idag har jag Shoppingturen för andra gången. Den är ändrad efter att jag skrivit en 2 sidor reflektion över turen som den såg ut innan plus en sida med förslag på nya upplägg. Nu får vi se hur den är i eftermiddag.

 VI hörs när vi hörs!

 

 

 


RSS 2.0