Det var kul att komma tillbaka till Surikov och allt folk

Ville bara ha det sagt innan jag loggar ut...
Vi ses lite igen om jag har mer tid.

M

Passus-En liten blogg från Poros under rysslandssäsongen

Jag sommarjobbar just nu på Poros i Grekland som DM. Trivs HUR bra som helst!
har varit här nu sedan den 2e och ska jobba till den 17e. Sen är det så att jag kommer ta 3 dagars semester och bli kvar här istället för att åka tillbaka till båten. Det innebär att jag stannar på denna söta grekiska ö fram till den 21 sen måste jag börja åka tillbaka.
Ska åka via Warsawa och kommer se den flygplatsen i fyra timmar innan jag åker vidare till St Petersburg. Sen har vi fem egna kryssningar att se fram emot innan det är slut 11 september. Och då är det dags för vintersäsongen på Apollo och jag ska tillbaka till Egypten. Det ser jag fram emot, verkligen! Blir lite som att komma hem...

DessUTOM kommer jag ha 2 veckors semester i Brasilien med mannen i mitt liv i november.
Vilken höst att se fram emot, ni!
Igår och idag har varit spännande dagar.
Nja kanske inte mer än vanligt men ikväll har jag något lite ovanligt faktiskt.
Jag har en gåutflykt i byn Poros. Berättar lite historia, om grekiska kulturen och om byn, ger lite insidertips som vi har hittat här. Jättekul bara det.

Men det ROLIGA i det här att jag bara ha danska gäster som ska följa med,
närmare bestämt 9 personer varav 3 barn. Så himla kul tycker jag!
Tänk att de vill följa med mig som är svensk, tänker jag.
Annars brukar jag mest höra danskar som är besvikna på att man ÄR svensk.
Det gäller INTE här iallafall!

Dansk-träning på hög nivå ikväll alltså!
Tjing!

 

Här kommer lite bilder

Poros som man ser det när man kommer till ön

 

 


'

 

.

.

 

.

.

.

 

Min Kollega Emma visar på utsikten över Poros

 

 

Athens flygplats

 

På väg med transferbussen till Poros

.LIte biltvätt i korsningen

 

Korint-kanalen

 

.

 

 

 

 


Oh my god!

Vad kan jag säga mer... Idag är det den 10 juli så det var ett tag sedan ni!

Jag jobbar ju som Destinations Manager (DM)  i Ryssland och jag var ganska beredd på att det inte skulle likna någonting annat. Och det gör det inte heller - inte beträffande internet.  Det är handikappande!
Har jobbat i Grekland på den lilla ön Samos där finns visserligen inte MYCKET internet men det finns ändå tillgång, främst via kabel. I Egypten finns hur mycket internet som helst i Hurghade och de lite större städerna. Mycket trådlöst men också kabel så klart. Många internet kaféer. Men i Ryssland på kryssningen, ja där finns praktiskt taget ingenting att koppla upp sin dator emot förutom i St Petersburg och i Moskva, d v s var 11e dag. Och det är internetkafé som gäller och jag hinner sitta 1,5 timme varje gång (ibland lite mer) men då hinner jag bara med mitt jobb -inget bloggande eller annat. Knappt att jag hinner betala räkningarna.

Men det är inte bara olikt att jobba i Ryssland. Naturen påminner om Sverige med mycket skog. Har sett en älg simma över Volga men jag saknar djur under vår resa. Det är fiskmåsar som dominerar hela vägen. Jag jämför ju självklart med Nilen, där man hela tiden ser djur och människor och där det HÄNDER något. Det gör det faktistk inte så mycket på vår kryssning. Men den är istället fridfull och ganska tyst.

Mina fördomar om gråa, trista hus kvarstår. Det finns en hel del sådant. MEN det finns också pråliga palats, söta träbyggnader som påminner mig om Norrland och färgsprakande byggnader i underbara parker.

Det ryska folket vi möter inom turistbranschen stämmer inte överens med de jag träffar i sitt hemland, där de är mycket hjälpsamma och tillmötesgående även om språket ibland kan vara en svårighet. Kan läsa på ryska nu och kan lite ord och sätter ihop, kanske märkliga, meningar och gör mig förstådd så det går ganska bra.

Båten jag bor på är trevlig och personalen som jobbar med oss super. Så jag trivs väldigt bra, trots att mitt hem är 9 kvm och vi inte kan komma någonstans utan får ha ledig dag på rummet om man ska komma undan.
Men det brukar alltid knacka på dörren iallafall så det blir inte så mycket folk-fritt. Nu är den här säsongen bara 1,5 månad x 2 med tre veckors paus mitt i.
Då hyr fransmän båten och vi har inga kryssningar. Så mellan 2 och 22 juli är vi entledigade från jobb, kan man säga. 

Saknar du bilder??? Här kommer lite rysslands bilder...

MOSKVA
.

.
. .

. .

UGLICH

 .

Missat att ta kort på den Dimitrikyrkan som vi besöker... får återkomma!

JAROSLAVL

.  .

.GORITZY

.


KIZHI

.

MANDROGI


Vodkamuseet


ST PETERSBURG

.

..
LITE ANNAT FRÅN RESAN

.

..


RSS 2.0