1 juli - Greker och bilar

Greker är ett spännande folk på många olika sätt. Jag har redan berättat om stranden. Idag ska jag beskriva lite om dem och bilar.
 
När de kör bil med fler än en i, så ser man hur de pratar och gestikulerar men att de kollar i backspegeln, näe. Om man vill köra om så gör man det på egen risk utan något större samarbete. Det funkar däremot bättre om de kör själva, tycker jag.
 
Och man har "nästan" aldrig bråttom! Idag åkte jag ner för att tvätta min bil och där stod en annan bil när jag kom. Tvätten var klar och mannen stod nu och skrapade rutorna. När han var klar med det hämtade han papper och putsade hela bilen torr. Han tittade inte upp på mig förrän han var helt klar med sin bil. Jag kan inte låta bli att undra: Varför inte titta upp när man hör en annan bil och inse att någon mer vill tvätta bilen? Och kanske köra den ifrån tvätten och fortsätta putsa på annan plats? Aktuell bil är dessutom stripad med Airtours vilket torde indikera att den som sitter i är på väg någonstans... Nej, då. Mannen tittar upp när han är klar, vinkar och åker sedan iväg. Ibland blir man bara så trött på deras icke-strukturerade tillvaro ;/
 

Att vänta är en dygd och kräver tålamod vilket tryter när man väntar i fullt solsken utan AC:n

Och så det där med "nästan" aldrig bråttom. Det gäller inte på vägarna. Där har de alltid bråttom och ska först fram vilket innebär våghalsiga omkörningar och att åka på två hjul i feldoserade kurvor...

Har ni förresten sett filmen "My life in ruins"? Om inte, så gör det! (Den handlar om en reseledare i Grekland)
Och har du inte sett "My big fat greek wedding" än, så gör det också. (Om en grekisk-amerikansk kvinna som ska försöka övertyga familjen att acceptera att hon inte gifter sig med en grek)
Båda är komedier och jag måste säga att jag ler igenkännande många gånger när jag ser dessa filmer, och tänker: Jepp! Det är precis så det är!

30 juni - Näe då! Jag är inte avundsjuk!

Fullspäckade välkomstmötesdag i Votsalakia och Karlovasi - mellanlandning på kontoret i Samos stad och sedan byvandring i Pythagorio med efterföljande service. Typ 13 timmar i samma kläder.
 

Utanför Mitchell's Hog Shack står sedan en tid Chris` (t hö) Royal Enfield. Har blivit erbjuden att få tvätta och putsa på den men har vänligt och bestämt tackat Nej till detta. Jag vill ju Haaa deeeen! (Med på bilden är även Vasilis)


Så var det ju det där med Samos bästa vin. Enligt mig är det ju Vakakisvinerna så här kommer familjens sortiment på bild från supermarket nere vid taxistationen. Jag har bara hittat dem där och ett par av dem finns även på Cash&Carry. Restaurangen som jag vet har det, om man bara vill testa ett glas, är Dionysos på huvudgatan straxt nedanför Aramiskontoret :)

29 juni - Ett unikt problem

Ja, roligare än så blir det inte för er idag. Det var en ganska vanlig ankomst- och avresedag, förstår du. Det betyder ju att jag var på kontoret fram till två hugget. Men jag tänkte passa på att visa lite vad bilen har för utsikt när jobbar i Samos stad. Häng med, vettja!
 

Jag parkerar oftast på P-platsen nere vid hamnen. Det finns inte så mycket platser framför kontoret. Men man får vara glad så länge den håller. För närmast havet håller den på att ramla ihop. Men varför göra något innan det är helt förstört? Det funkar ju fortfarande! Och det är ju trots allt ett hönsnät framför...


Och bilen, den har lite utsikt över Samos stad - och en lekplats. Kanske längtar den efter att få vara med barnen och leka på eftermiddagarna (för på förmiddagarna är det aldrig någon där)?


Ibland ställer jag mig på den här parkeringen framför före detta Ellinas Tours (sedan tidigt i våras Samos Holidays. Man har beställt ny skylt men det går inte så snabbt här... Jag är lite tveksam till att den ska "hinna" komma innan säsongen är slut i mitten på oktober.)


På väg från jobbet hoppade jag in och köpte med mig en grekisk sallad från Lakis. Den fick följa med mig till Potokaki där jag hann ta ett eftermiddagsdopp innan det var dags för avresor och ankomster. Så! Det var väl en ganska typisk lördag för mig på Samos, det! Fast den här dagen inträffade en unik händelse.
 
Jag fick en gäst som började ringa på larmtelefonen straxt före klockan 22 och krävde att jag löste dennes problem på ett hotell vi har haft i alla år utan bekymmer (... och det slutade inte där utan samma sak skulle komma att diskuteras med mig ytterligare tre dagar framåt. Stora förväntningar och när man utgår ifrån att något skall vara på ett visst sätt, är människors värsta fiende kanske.) Så något besök på Beyond blev det inte förstås. Men vad är väl en Virgin Mojito på Beyond mot ett, för en gäst, stort problem kan man fråga sig? 

26 juni - En missad dag!

Nu var jag lite snabb att publicera mina inlägg. Plötsligt får jag syn på den 26 juni i översikten! Illa, du! Det är ju bara att ta tag i den här dagen nu då!
 

I arla morgonstund gick jag upp till Lisa för att tvätta lite kläder.


Kaktusfikon på vägen mot Mykali Beach. Jag tog den svängen hem från kontoret.
 

Hade tänkt ta siesta i Mykali men där var knökafullt så det blev Potokaki som vanligt. Lunch hemmalagade potatissallad, soltorkade tomater och fläskkarrébitar. Mums!


På kvällen gick jag ner till Captains för att träffa Saqib, Lisa och Gabriella (och Ioannis som inte är med på bild).


Gabriella och jag gick till torget där man firade St Johannes. Man firade inte hans födelsedag dock. Näe, man firar två dagar senare så klart haha Jag blev inte alls förvånad. Iallafall, när St Johannes fyller sätter man blomsterkransar på dörrarna hemma och de bränns upp den här dagen.
 

Barn och ungdomar sjöng och dansade.


När mörkret lagt sig var det dags att tända elden. Det var mest unga pojkar som visade sig modiga nog att hoppa över elden, för det ska man göra den här dagen. Det bringar tur och lycka. Nu var jag inte klar till slutet man jag tror minsann att jag såg några vuxna karlar innan jag gick, som var beredda på att hoppa också!
 

Det blev en pizza innan jag åkte hem. Unnade mig lyxen att slippa laga mat klockan tio på kvällen :)

28 juni - Vaknade upp i Votsalakia

Frukosten börjar inte serveras förrän klockan åtta på Votsalakia Village. Hårt för en som brukar gå upp tidigt. Men det gjorde inget idag, för jag vaknade inte förrän typ nio :) Det blev liksom lite sent igår!


Tomat, ost, bröd och kaffe - kan man önska sig mer? Ja, jag passade på att ta lite fetaost och ett par oliver också.

Åkte hem straxt efter tio och gjorde egentligen inte så mycket mer den här dagen, förutom att kolla på film. Eller jo det är klart, jag lagade ju mat! Men det kändes helt okej för det var min lediga dag idag, serrö.

27 juni - Mot Votsalakia

På morgonen packade jag necessären för denna kväll var det planerat övernattning och utgång i Votsalakia! Men först stod Badbåten med gäster på schemat.
 

Efter badstoppet i Posidonio njöt Gabriella och jag av solskenet på båten.


Båten lade till och vi kunde installera oss på stranden Megali Lakka där vi solade, badade och käkade lunch.


Klockan 16.00 lämnade vi så sandstranden. Vi började med att hämta upp gäster som stannat i Posidonio, för att sedan åka vidare mot Klima där det blev badstopp från båten. Vid sexhugget var vi tillbaka i Pythagorio.
 

Efter att ha duschat bort saltet tog jag övernattningsväskan, sa hej då till lägenheten i Pythagorio och åkte glad i hågen mot sydvästra "hörnet" av ön.


Mot Votsalakia Village där jag skulle spendera natten!


Hälsade på Stelios, "George" och Alexis på Heaven Bar. Hade även turen att träffa Aisce efter att hon slutat klockan två på natten, men missade att ordna bildbevis på detta...Denna afton spelade några av Samos mest populära musiker i baren. Och de var verkligen jättebra!


Jag tog en paus från Heaven och livemusiken för att promenera ner till Ioanna och Dimitri för lite snack och öl. Där blev jag sedan kvar fram till stängning. (Blev nästan lite flashback från Hamlet där, Pella)

Det blev en lång dag och natt - men trevligt var det!

25 juni - Båtkatten

Idag var jag uppe före solen, minsann. Bara att ladda för en ny servicedag!


Solen höll på att gå upp lagom till morgonkaffet


Dagen startade med en färd till Votsalakia och service på två av hotellen.


Jag fortsatte sedan till Karlovasi där jag passade på att äta lunch på Samaina och hälsa på en av hotellkatterna.


Stor båt - mindre båt - ännu lite mindre båt och så en pytteliten båt. Vyn är ifrån Pythagorio och hotellet Kastelli.


Efter servicekontoret var det mingeldags. Vad sägs om tonfisk souvlaki med hemmagjord pesto?


Innan jag gick hem tog jag en sväng ner till Captains där Tarzan Katt har börjat våga använda landgången och komma på båten nu. Han kan väl anses vara fullvärdig Båtkatt, nu då!

24 juni - Brie och soltorkad skinka dag

Idag firade man pingstdagen och enligt information skulle mycket vara stängt idag. Men i Pythagorio var det mesta öppet tycker jag. Oavsett vilket så började min dag på kontoret.
 

Idag lyxade jag med brie och lufttorkad skinka både på kontoret...


och på siestan på stranden.

Och dagen avslutades med mingel på Dionysos.


Förrätten Mushroom à la creme prövade jag idag. Jättegott!
 
Och näe, inget hände egentligen utöver det vanliga, får jag nog anse. Så det här inlägget är redan slut!

23 juni - Fullmånekryssning

Dagen började som en helt vanlig välkomstmötesdag med ö-turné: Votsalakia, Karlovasi, Vathi och Pythagorio.
 

Vy över Votsalakiastranden

På Samaina Inn var valparna kvar och visst kan man inte låta bli att vilja ta med lilla Cookie hem.
 

På Princessa kom ett par gäster med en påse OLW:s osthjärtan till mig i present ifrån ett annat par som åkte hem förra veckan. Var inte det hur snällt som helst, va?

Min kväll övergick i Moon light cruise med gäster. En jättehärlig tur med både solnedgång och månuppgång. Kolla in bilderna! Blir inte du också sugen på att åka med?


Solnedgång...
 

... och månuppgång.

Avslutade min kväll på verandan när jag plötsligt kände hur något hoppade ner på mig i nacken. Jag borstade bort detta något och fick se en limegrön underlig spindel. Eller jag TROR iallafall att det var en spindel!


Ledsen att bilden blev så otydlig men kameran ville inte helt samarbeta med mig

22 juni - Pingst, hav och ankomster

Upp i arla morgonstund... kan man väl kanske inte helt säga för jag gick inte upp förrän 06.31 idag :) Jag kom till kontoret klockan 8 och stannade där till två hugget.


Grekisk-ortodox pingst (man firar de döda) firades på kontoret med en traditionell russinmix som kanske inte var helt i min smak.

Lunch/siesta spenderades på stranden innan avresor och ankomster som, för mig, startade kl 18.30 med transfer till flygplatsen.


Gillar mina badskor. På klappersten ger det helt klart stabilitet.
 

T vä: Mina chaufförer Christos och Christos (åttonde vanligaste namnet i Grekland och 60% av manliga befolkningen bär detta namn uppgifter från www.behindthename.com)
T hö: Alexis från agentkontoret som är flygplats/transferansvarigSå var då Airtours redo för nya ankomster igen!

När alla gäster blivit ivägskickade och gåtransfern klar, blev det den obligatoriska Virgin Mojito på Beyond innan horisontalläge.

21 juni - Midsommarafton med bad och skräckisar

Fridag o midsommar - vilken kombination! Bestämde mig för att ta en stranddag och tog med mig matrester från igår, min mp3 och högtalare, minnesboken och madrassen och åkte till Potokaki. Och idag var första dagen som det var varmt i havet.Det var nästan så jag inte ville gå upp idag. Tror det var runt 24 grader i vattnet, minsann!

Och när jag låg där i godan ro uppenbarade sig några greker. Där ligger jag på stranden och det är typ 100 meter fritt åt vardera håll - och så lägger de sig tio meter ifrån mig? De måste vara översociala, har jag räknat ut. Jag vet att de inte tycker om att vara ensamma men iallafall...

 
På eftermiddagen åkte jag hem, duschade och klädde mig i min beiga långklänning och funderade på hur jag hade tänkt fira denna dag. Men vet du? Jag blev kvar hemma - i sängen - i klänningen - framför datorn och kollade på skräckisar istället. Så nedanstående film kanske inte passar helt på mig...

 Noop, det blev inget att hoppa groda för mig i år (heller)


20 juni - Tacoparty med närmaste vännerna

Man har ju inte roligare än man gör sig, eller hur? Och efter att ha varit kontoret, tagit ett par timmar på stranden var det dags för party hemma hos mig. Det skars grönsaker, stektes köttfärs och blandades tomatsås för glatta livet. Det skulle bli Tacos nämligen.


Serverat!

Som du vet är jag inte den som bjuder in folk hur som helst utan är nogräknad med vilka jag släpper in hemma. Så vilka var då inbjudna till mig? Tillåt mig att presentera sällskapet!


Maria; gillar rött/rosévin, slappar gärna till soft musik (chill out) och läser faktaböcker som ger kunskaper på olika plan.Caroline (mitt mellannamn för kännedom); föredrar att dricka ett glas vitt, att lyssna på typ MTV-musik och att se/läsa thrillers och kriminalare.


Graube; biker och hårdrockare som älskar skräckisar

Behöver jag skriva att jag anser det fullständigt normalt att gilla att umgås med sig (sina) själv?

RSS 2.0