13-17 juni - Det finns en mening med allt

Jo, då. Antingen ska jag lära mig något, eller så ska jag lära någon annan något. Lika spännande oavsett!

Den här veckan har varit lite speciell, kan man säga.
  • Jag tackade nej mig några jobberbjudanden men tackade Ja till att ansvara för Albatros svenska långtidssemestrarna i Andalusien i höst/vinter. Surfa gärna in på http://www.albatros.se/resor/langtidssemester-i-andalusien-med-malaga-mijas-och-ronda och läs - och kanske boka?
  • Jag flyttade och det blev en glädje som typ kantades av besvikelser.
  • Jag blev hotad på jobbet via telefon, vilket blev polisanmält eftersom hotet riktade sig även till ett helt kontor.
  • Och jag fick skriva om hela blogginlägget efter att ha råkat trycka på bakåt-tangenten och allt jag hade skrivit försvann. Så det var ju bara att börja om från början.
13 juni - Veckans vanligaste dag

Solen sken hela dagen och det var varmt och härligt. Jag valde att ta bussen in till Linköping och kunde därför ta en längre promenad innan jobbet.


Det var en avkopplande morgonpromenad.
 

På hemvägen handlade jag i Charlottenborgs centrum. Jag la då märke till att de fortfarande hade snöflingor hängande i taket. Ja, varför inte. Det är ju trots att vinter (minst) en gång om året, så de kan ju lika gärna vara kvar.
När jag kom hem med mina nyinköpta fläskkotletter insåg jag att mina stekpannor var nedpackade... inte helt smart. Det var ju bara att börja leta för att kunna tillaga dem. De var dock lättfunna för de fanns i en kartong som stod överst i stapeln.
 

14 juni Svettig nedmontering

Att bo bland flyttkartonger kan vara lätt stressande. Men när man har något roligt att se fram emot så går det mesta. Men det här var sista morgonen som jag kunde sitta i soffan dock. Ikväll skulle jag montera ned den så jag slapp göra det på flyttdagen (imorgon). Vill bara ha att packa in i bil och släp och bo in mig på nya adressen innan klockan blir för mycket.

Liksom några gånger tidigare gick jag av vid Verkstadstorget och gick över Treöresbron och Verkstadsön hem. Det är en väldigt trevlig promenad som jag har kommit att uppskatta allt mer. Och det kommer vara en av de där promenaderna jag kommer sakna...

Att montera ned min bäddsoffa själv var ett svettigt projekt. Det var som om jag hade stått i duschen...

15 juni - Glad flyttdag med besvikelser

Denna morgon fick jag inta frukost på stol och pall. Det gick alldeles förträffligt, det. Jobbade sedan bara 8-12 eftersom jag hade kommit överens med föregående hyresgäst (P) att jag skulle hämta lägenhetsnycklarna kl 13 i butiken centralt i Linköping där han jobbade. Dessvärre blev inte inflyttningen så trevlig som den skulle ha varit. Enligt vårt avtal skulle de sköta flyttstädningen och jag betala halv hyra. Tyvärr skulle det visa sig att den som höll sin del av kontraktet bara var jag...


En vanlig frukost i ovanlig röra.


kl 13.00 Var jätteglad när jag fick kvittera ut nycklar och tagg - lyckligt ovetande om vad som väntade.


Kl 14.00 Per och jag började lastade bil och släp vilket tog cirka en timme och en kvart.


kl 15.50 Vi kom vi till min nya adress där Chrille väntade för att hjäjlpa till att bära in.


Fick hjälp att montera ihop bäddsoffa - och köksbordet som trillat i delar.


Efter att ha insett att lägenhet och källarförråd inte var flyttstädade (och det upptäcktes snabbt) bestämde jag mig ändå för att packa upp allt och bo in mig. Jag mailade sedan till P och påpekade att jag inte kunde godkänna flyttstädningen och bad att ha skulle komma och göra klart imorgon så han kunde hålla sin del av avtalet.


I köket var spisen inte rengjord, inte mellan spis och diskbänk heller. Hyllan ovanför kyl och skåp var bruna av fett. Men värst var nog plåtarna om bar matrester och ett tjockt lager med fett. Nedersta lådan gick inte att stänga eftersom det låg en massa plastpåsar bakom. Och i kylen saknades glashyllan.


Detta var vad jag möttes av i köket


I badrummet (ligger i korridoren till vänster) hittade jag fler missar.


Där var rören bruna med damm, likaså badrumsskåpet. Från ventilen var det rostfläckar och i hörnen svarta kalkavlagringar. Men värst där var att man varken hade rensat brunnen i duschen eller vattenlåset under handfatet, ej heller försökt få bort svart kalkavlagring i toaletten.
 

Golven var tveksamt dammsugade men vi hittade små stålkulor lite varstans, förmodligen från något kullager trodde Per.


Kl 19.30 var allt uppackat och jag kunde ta fem minuters paus innan jag skickade mail till P angående de värsta missarna i deras flyttstädning.

Några timmar senare bäddade jag ut min favvosäng - bäddsoffan - och laddade för nästkommande dag.


16 juni Hotad och avtalsbrott

Efter att ha förvandlat säng till soffa blev det frukost och därefter promenad till Malmslättsvägen.
Hade sedan en extra spännande dag på jobbet. Fick ett intressant telefonsamtal där jag blev hotad och inte nog med att jag blev hotad personligen utan ett helt kontor blev inblandat. Den här personen hade ringt tidigare och det fanns redan en polisanmälan så man addade händelsen med mig. Det är inte var dag sånt händer, du!


Fick för mig att åka till Ica Maxi i regnet - bara för att jag kunde vara säker på att komma hem utan bekymmer. Jag är ju numera garanterad hemfärd med Linköpings busstrafik :)
 
Idag fick jag svar från P som kopierat följande från Stångåstadens hemsida:
"Har du gjort upp med den föregående hyresgästen om att få flytta in före kontraktsdatumet kan du inte begära ersättning om lägenheten är dåligt städad." Smart gjort, eller hur?
Han förklarar vidare att "
Vi har försökt att rengöra ugn och ugnsplåtar men tyvärr är de så gamla och ingrodda att inget hjälpte. Kan inte göra mycket mer åt de.Vi skulle kunna komma och fixa rören på toan, skåpet, mellan spis och brunnen i helgen nu för vi kan inte ikväll."

Ja, vad ska man säga. En del tar inte avtal på allvar och jag min idiot var godtrogen och betalade i förskott. Men man lär så länge man lever. Och det där med att de "har försökt rengöra" går jag inte på ett dugg! För det jag har korrigerat hittills är nämligen numera skinande blankt.

Tar och betar av föregående hyresgästs brist på städkompetens lite då och då för att det inte ska bli alltför jobbigt.

Lägger ut en checklista för flyttstädning. Kanske någon mer som inte vet hur omfattande den är.
http://moveria.se/flyttchecklistor/checklista-flyttstadning/

Hur man kan rengöra kök och badrum med enkla knep, hittar du en massa sådana om du googlar. Jag kör med ättika, bikarbonat alternativt bakpulver, galltvål - och cocacola som bas.
 

17 juni
 
Gick en ny väg till busshållplatsen på Malmslättsvägen idag. Rätt så trevlig eftersom den går via Vattenlekparken.


Ny promenadväg till jobbet. Nåja, till busshållplatsen iallafall.


På kvällen fick jag celebert besök av grannarna Albin och Martina.


Fick lite hjälp med att äta upp jordgubbar.


Och när de var uppätna blev jag kvar själv med chips, dip och en folk-ale. Kändes som en bra avslutning innan helgen.

7-12 juni - Sol, vind och vatten - & flyttkartonger

Det blev en tämligen vanlig jobbvecka med inslag av vidareutbildning. Hemma började jag packa i flyttkartonger.
Meningen var att jag skulle ner och heja på Janne som skulle köra MTB-vättern på fredagen men när det började regna kan man säga att jag tappade en del fart och stannade hemma bland flyttkartongerna. Men även om det inte har hänt särdeles mycket med mina mått mätt så kommer här en fotokavalkad från vecka 23.
 

Visst var den en hel del sol under veckan, så det blev ett par härliga morgonpromenader i Mjärdevi innan jobbet.


Du kan tro att jag blev förvånad när jag en eftermiddag får se en röd badmössa simma i Göta Kanal, under Treöresbron och vidare upp mot stan. Trodde inte det var tillåtet att bada mitt i kanalen faktiskt.


Så en morgon kom det då en del moln. Men även moln kan göra solljuset lite trolskt så där.


På ett ställe i Mjärdevi ligger nog något djur och trycker. I Nykil ser man var hjorten vilar, här rör det sig nog om rådjur.


På hemväg från jobbet valde jag flera gånger den här veckan att vandra via det vackra området runt Treöresbron. Idag mötte jag mamma And som vandrade runt med ungarna som var kvar (de var fem från början).


Utsikt över Motala ström mot Borenshult.

Det är inte lätt att vara spindel vid kraftverket, där det kommer åt att blåsa. De har att göra i försöket att hålla sina nät intakta.


Har dragit ut på beställingen av adressändringen men den här veckan gjorde jag det klart. Jag och herr Lundqvist (befintlig hyresgäst) hade nämligen gjort en SMS-överenskommelse onsdagen den 8 juni där vi kom överens om att jag flyttade in redan den 15 juni mot att jag betalade halva hyran, och han skulle ansvara för att flyttstädningen blev gjord. (Att det sedan skulle visa sig att det enbart var jag som höll min del av avtalet återkommer jag till.)


I Motala var förberedelserna i full gång inför de två stora cykelhelgerna. Förra året pendlade jag ju till Motala under Vätternrundan (- i år, när jag bodde i Motala, var jag inte där en enda dag).


Denna vecka gick starten för packande i flyttkartonger. Det var sedan föga rogivande att komma hem. Jag ville bara att flytten skulle vara över.


Jobbade lördag men fick åka in även söndag morgon. Hade glömt att göra en sak och det var ju bara att äga det och åka in. Så med surfplattan i bagaget åkte jag en och en halv timme till jobbet, tillbringade fem minuter där och åkte så en och en halvtimme tillbaka hem. Allt för att skapa sinnesro :)

Ja, det var en summering av v 23. Nästkommande vecka skulle flyttlass numero 1 köras och ett nytt kapitel i mitt liv startas - som linköpingsbo.

RSS 2.0