26 juli - Tråkigt att laga mat till sig själv?

Näe, inte alls. Jag tycker nog att jag är viktig nog att laga bra och god mat till, måste jag säga. Och så gillar jag mitt eget sällskap, dessutom. Så efter att ha varit på kontoret och tvättat bilen - äntligen för automaten har varit trasig i en vecka - så åkte jag hem och lagade fyra rätter. Protein: Kyckling så klart. Det blir det mest här.
 
 

Jag var jätteglad att automattvätten fungerade idag

Fyra marinader: Cognac-honung, Curry, Grillkryddor- två stycken olika och Grekisk kycklingkrydda. Basen är som vanligt olja, soja, chili och vitlök. Om det var gott? Självklart!

25 juli - Hotellturné med förhinder

Det är mycket militär aktivitet på ön numera. Och idag kom jag efter en kolonn. Men tålmodig som jag är, med minnet av att själv har kört militära fordon just i dylik formation, smög jag efter i 20 km/h med stereon på (nästan) högsta volym och sjöng glatt tillsammans med Metallica, Skillet, Slipknot och Saliva. Jag menar, livet KAN vara sämre va! Och självklart hann jag till min hotell i tid. Man är väl tidsplanerare!
 
Det var nästan så jag längtade tillbaka till långtradare och bandvagn ett ögonblick...
 
Och märkliga ting uppenbarade sig denna morgon över Samos stad. På samma sätt som att man i Sverige är glad/fascinerad över att få klarblå himmel en dag på sommarhalvåret - är vi över att se MOLN!
 
Men över Ambelos låg där minsanna inga moln!
 
Och vet du! Idag fick jag vara Gud personifierad. Jag hittade äntligen lampor till mitt badrum och ägnade en stund på kvällen till installation!
 
Och Maria sade: Varde ljus, och det vart ljus!
 
Efter servicekontoret blev det inte som jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt gå hem och äta men så kom Claus förbi och så hamnade vi istället på Restaurang Elia istället. Och en entrecôte med pepparsås är ju inte helt fel det heller hehe

24 juli - Mellanlandning på Mystic

Hotellservicedag som startade med att jag bytte duschdraperi - i mörker. Det jag hade haft sedan början av säsongen hade sett sina bästa dagar FÖRE dess och igår fattade jag ett köpbeslut.
 
Och vem gömmer sig bakom ridån?
 
Mariann och jag var på Mystic Ocean och roade oss i solskenet medan Sanna lagade lunch åt oss.
 
Och jag missade att gå till el-butiken idag. Det kom hela tiden saker emellan. Servicetelefonen har nog aldrig ringt så mycket som idag!
 
På kvällen möttes jag och Mariann igen. Jag berättade att jag var tvungen att köpa mer tomater, att jag bara hade tre hemma och åt fem till frukost. Hon tittade lite orolig på mig. Hahahah hon trodde att jag menade att jag åt tre BIFFtomater till frukost hahahaha och jag som syftade på mina plommontomar, jag. Så det kan bli, va?! Och med tomaterna i handen gick vi och åt på Four seasons för att sedan prova lite klänningar i butiken Moi & Toi.
Näe, jag köpte ingen. Jag har FULLT tillräckligt med klänningar i min garderob nu, du! Och kjolar! De flesta är mer för det här klimatet så de kommer jag ge bort till bartenderna på Nefeli som syr om kläder och säljer :)

23 juli - Hur tänkte ni där?

Och som vanligt på Evelyn och Elektra möttes jag av tomma poolområdet när jag var där på hotellservice...
 
Och idag höll det sig runt bara 36 grader i skuggan mest hela dagen.
 
På kontoret intogs lunchen som bestod av någon slags fet frukostkorv, Risoni, svensk (!) bearnaisesås som jag har tagit med mig samt hemmagjord saltgurka :) Jämrans gott, det!
 
Innan jag vände hemåt idag sökte jag med ljus och lykta efter glödlampor till badrummet. Det visade sig vara en omöjlig uppgift att få tag i. Efter att ha misslyckats på den femte supermarket bestämde jag mig för att ge upp och söka lyckan imorgon, då jag kunde gå till en el-butik! Där trodde mina kollegor att det skulle kunna finnas.
 
I Karlovasis Kinabutik kollade jag efter shorts. De som har den butiken har en mycket spännande inredningsidé. Istället för att hänga klädkrokarna på sidan i provhytten har man hängt dem ovanför spegeln. Det innebär att spegeln är täckt med kläder när du ska se hur de ser ut på dig hahaha Orka det, liksom! Kan inte låta bli att undra hur man tänkte där?

22 jul - En söndag som typ alla andra

Jag tog visst inga bilder alls den här dagen.
Men dagen ägnades  åt välkomstmöten i Karlovasi och Pythagorio och några överraskningar kom där inte, så det är kanske därför jag liksom glömde att ta kort?
 
Jo,  en sak ut över det vanliga inträffade. Den sista lampan (har två över handfatet) sa "poff" och blev svart. Så nu famlar jag i mörkret...

21 juli - DEL TVÅ: Varför finns det ingen Rockbar?

Ja, del ett publicerade jag ju helt kort  häromdagen så vill du läsa det får du trycka på länken nedanför denna :) - men här kommer så resten.
 
Lördagar är precis som det brukar. Jag är på kontoret på dagen och har avresor och ankomster på kvällen.
 
Efter min gå transfer gick jag till Captain´s bar där jag träffade Lisa och Kapten Yannis och mötte där upp med kollegan Claus. Vi stannade och pratade över en öl men gick sedan vidare till middag med Primo Tours´ Josefin och Astrid.
 
Josefin, Astrid och Claus på Four Seasons
 
Från middagen vandrade vi vidare till Nefeli där vi fick DJ:n att spela  hårdrock för vår skull. Där stötte vi på Diane (som älskar Pippi Långstrump för kännedom!) som också gillar vår typ av musik :). Det är inte bara Claus och jag som saknar en riktig Rockbar...

21 juli - Del ETT: Man vet att man har jobbat utomlands för länge...

... när man sover naken tills temperaturen är nere på 29 grader då man måste dra på sig lakanet för man fryser. 
 
OK! Jag får medge att jag VAR lite tveksam att lägga ut den här bild
men så tänkte jag att "Vaddå, den visar mindre än när jag springer omkring i min bikini, och DET har ni ju redan sett. Så efter denna insikt laddade jag upp den och får härmed stå för min nakenhet :)

20 juli - Korv Stroganof

Jepp! Efter sex timmars kontorsjobb åkte jag hem och lagade mat.
 
Bestämde jag mig för att ta tillvara korvarna som typ liknade frukostkorv men som var mjuka och med synligt insprängt fett till detta och vet du, det blev jämrans bra det!
 
Med en massa chili, vitlök och Noy-noy blev det en succe som avsmakades två gånger under kvällen :)
 
Krämig Korv Stroganof utan falukorv...

19 juli - Simma med fiskar

Inte lika exotiskt som att Dansa med vargar eller Simma med Hajar förstås. Men nog är det trevligt att snorkla i varmt och klart vatten, alltid. Och idag fick jag prova mina nerver. Att hoppa i vattnet från båtens reling ger mig hjärtklappning och dödsångest, helt klart. Men jag gjorde det - två gånger!
 
Här är bilder från min hela lediga dag med vår Picnicbåtutflykt i Mykalisundet mellan Samos och Turkiet.
 
I väntan på att få gå ombord vankades det en Frappe metrio Meghalla!
 
Med benen dinglande över relingen lämnade vi Pythagorio bakom oss!
 
I höjd med Posidonio stannade vi och jag vågade hoppa i - efter mycket om och men förstås, med min kamera i handen. Och jag överlevde!
 
Ja, inte är man särskilt snygg under vatten iallafall. Kanske inte med ansiktet ovan ytan heller förresten. Men man får gilla läget, liksom.
 
.
När vi anlade vid bryggan på stranden vi skulle stanna vid, tog jag på mig mask och stoppade snorkeln i munnen och försvann i väg längs klipporna.
 
.
Bra sikt och mycket fisk. Fler gånger simmade MED fiskarna. Det var lite coolt!
 
Åh, en HAJ, utropade jag fascinerat och glatt under vattnet. Nåja, det lät nog mer som "Hm, hm HM "eftersom jag hade en snorkel i munnen haha Och näe, någon haj visade det sig icke vara. Detta är en Galeo (stavas säkert inte så men det låter så när de säger det!)
 
.
Himla bra kamouflage har en del fiskar, verkligen. Det var inte lätt att se de där beiga slamkryparna på sandbotten, inte!
 
Efter en stunds solande ropade man att maten var klar. Passade på att gå in i Agios Nicolas för att tända ett ljus för lillebror Fredrik. Tyckte förresten att jag såg honom i Samos häromdagen och grät hela vägen till Kokkari när jag insåg att det ju inte ALLS var han. Kommer ihåg att det var samma sak när pappa dog. Jag såg honom också här och där - och gör fortfarande - fast jag vet att det inte kan vara sant!
 
Vid fyrahugget var det dags att åka båt mot Pythagorio igen. Vi stannade som vanligt i höjd med Klima, där jag studerade vattnet, botten, analyserade oddsen för huruvuda jag skulle överleva ännu ett hopp från båten, darrade, fick ont i magen av ångest, blev påhejad av mina gäster och sa sedan till Lisa: Var beredd med kameran för jag kommer inte säga till. Jag kommer bara hoppa när jag bestämmer mig!
.
Och så bestämde jag mig - och överlevde ännu ett hopp!
 
Och så lekte jag lite på egen hand i vattnet en stund, stolt över att ha övervunnit min rädsla två gånger denna dag!
 
På kvällen följde jag med Ricka och Mariann till Afrodite där jag valde kvällens Specialare; Stuffed Pork Muscatel! Behöver jag säga att det var underbart gott?

18 juli - Avfrostning

Innan hotellservicen idag bestämde jag mig för att det var hög tid att frosta av mitt frysfack. Det började bli allt mindre plats för min mat där...
 
Mitt frysfack innehöll mest is vid det här laget. Du kanske minns att jag inte kan stänga "locket" och detta var ju ett förväntat resultat :(
 
I och med att jag frostade ur hade jag två tinade köttbitar, en kycklingfilé och en biff. Det var bara att förbereda dem för matlagning senare på eftermiddagen - och vad sägs om honungsmarinerad kyckling och congacmarinerad biff? När avfrostningen var klar (tog bara en timme för det är typ 29 grader inne) så hamnade de i min nyskurade kyl!
 
Och matlagningen den blev av på eftermiddagen, den!

17 juli - Oj, dig vill jag ju inte köra över!

Hotellservice dag nummer två denna vecka. Ingen ville mig något i Pythagorio idag heller. De flesta är ute efter den dära gula lampan som är placerad på himlavalvet och är nöjda med det. Det förstår jag eftersom jag dagligdags, hela sommaren, läst om regn, regn och regn i Sverige. Att då få en, två veckors sol värme är nog välbehövligt, kan jag förstå!
 
Lunch på Mystic Ocean med Ricka och Mariann
 
Kom lite tidigt till Karlovasi och tog en sväng förbi hamnen. Där ställde jag upp bildörren till ljudet av Metallica för att njuta en stund av musik och utsikt.
 
Fikonträd och Pinje (som Retsina tillverkas av) växer sida vid sida här.
 
Vid ingången till Samaina Inn låg en trött och varm hund i skuggan.
På väg från Karlovasi kom en cirka två meter lång orm ringlandes på vägen från strandområdet. Det var NÄRA att jag körde på den men som tur var fungerade dess reptilhjärnan och den stannade upp när jag passerade förbi. Det hade ju varit väldigt tråkigt att vara orsak till död och förskräckelse!
 
Vågorna gick högt idag, både på norra och södra sidan, faktiskt. Vindarna är väldigt märkliga här.
 
Kvällen tillbringade jag på Aramis kontor och sedan på Gregory´s där jag bloggade ifatt lite. Det var min tisdag, det! Hur såg din ut?

16 juli - Och så lite hotellservice då

Ingen ville mig något i Pythagorio på förmiddagen och bara några behövde mig på kvällen i Karlovasi. Tillbaka i Pythagorio på kvällen igen fick jag liksom bara ett uppdrag. Det är annorlunda gäster den här veckan, helt klart!
 
Den här vackra tisteln har jag åkte förbi länge nu. Äntligen fick den vara med på bild.
 
Vy upp mot Marathokambos
 
Claus, min danska kollega (Primo Tours), och jag gick och käkade på Four seasons. Eftersom de inte har ölet Fix Dark fortsatte vi till nästa restaurant (Elia) som har dylik produkt, där Claus läste högt från danska Facebooksidan om hur det är att vara reseledare och vi skrattade hjärtligt åt inläggen till halv tolv då vi bestämde oss för att det var dags att gå hem var och en till sitt!

15 juli - spenderades på välkomstmöten

Jepp, schemat går ju liksom på rutin numera så det blir inte så mycket överraskningar. Det är klart att varje dag blir annorlunda ändå eftersom jag har nya gäster. Men schemat ser ut som det gör.
 
Och som vanligt på söndagarna lämnar kryssningsfartyget Samos stad och åker vidare mot Karlovasi.
 
Grekiska flaggan vajade sakta idag.

14 juli - Lördag och första dagen i ny vecka

Efter att ha gjort de sista förberedelserna för ankomsten på kvällen åkte jag hem, lagade mat och läste ut boken jag började på igår. Det var riktigt, riktigt bra!
 
Och så här glad var jag över att få ta emot nästa gäster!
 
.
Efter min gå-transfer sammanstrålade jag med Lisa, Claus och Yannis på Captain's Bar. Claus och jag fortsatte sedan till Beyond innan vi skiljdes åt. Imorgon var det dags för välkomstmöten!

13 juli - Dagen före nästa arrival

Utsikt mot Pythagorio Beach nedanför där jag har min bil när jag var på väg till kontoret i Samos stad.
 
Lunch på gamla vanliga stället i Potokaki. Men idag blev jag lite trött på att sola så jag var inte kvar särskilt länge... Istället gick jag faktiskt hem och tog en riktig siesta, d v s sov med aircondition på!
 
.
På kvällen gick jag till Gregorys och tog en alkoholfri Mojito och bloggade lite grann innan jag vände hemåt till sängen.

12 juli - Hemmakväll

Att gå ut och äta var och varannan kväll blir dyrt, för mycket mat och sena kvällar (runt elva). Jag har lagt på mig ytterligare guidekilon och även om det inte påverkar mig särskilt mycket känns det inte speciellt hälsosamt. Så på kvällen lagade jag mat hemma - och stannade hemma och la mig runt halv tio. Det var jätteskönt, som omväxling.
 
Lagom mat - och jag måste säga att jag gillar mina matlagningskunskaper. Vd sägs om cognacmarinerad kyckling med vitlök och chili serverad med risoni och stekt tomat?

11 juli - Casio och jag är återförenade

Idag hittade jag mitt armbandsur som jag trodde jag hade tagit av mig och lagt någon när jag varit på hotellservice. Av någon outgrundlig anledning hade jag lagt den i lådan med smycken och datakablar!
 
Min lunch tog jag på Pondios Beach idag - igen! Hans grillade souvlaki över öppen eld är inte dum alls.

10 juli - En typ vanlig hotellservicedag - och så lite annat

Hotellservice är ju precis som det låter, service på hotell. Sen lägger vi till lite huvudkontor och servicekontor så är dagen nästan helt klar. Men idag bestämde Mariann att vi skulle göra något mer. Och det här är vad det blev!
 
I väntan utanför Mariann tog jag ett kort över Remataki Beach. Det är stadsstranden, det. Helt okej, faktiskt!
 
Vi hade båda tänk på att åka upp i Ambelosberget länge men du vet hur det är, en del saker blir liksom inte av om man inte bestämmer sig! Så det bestämde vi oss för att göra! Upp för berget på serpentinvägar och underbar utsikt. Första byn man kommer till är byn Ambelos.
 
Utsikt från Stavrides, som vi fortsatte upp till, mot Vourliotes och Manolates (fast det är svårt att se på bilden).
 
Vi var glada över att ha tagit oss upp i Ambelosberget och besökt båda byarna, Ambelos och Stavrides, idag.
 
Vi fortsatte mot Votsalakia där jag bokade hotellrum till den 20e augusti. Tänkte börja fira min födelsedagsvecka på Heaven Bar hos Stelios och Aisce och tog ett av hotellrummen närmast, ägda av Rena och Alex som har Aspres - ett av mina Apollohotell för fem år sedan. Alex var hemma och det blev ett kärt återseende. Vi fortsatte sedan till Mystic där vi åt vår lunch och förstås solade lite innan det var dags att bege sig till Karlovasi för att avsluta kvällen på servicekontoret. Så, gott folk! Det var min tisdag, det!
Förresten angående bilderna. En skadad och förvirrad fladdermus sökte skydd under en av solsängarna idag. Och vid bilen satt en vacker spindel, Argiope Lobata, och väntade på ett läckert byte!

8-9 juli - Välkomstmöten och hotellservicedagar med hopp

Söndag
Välkomstmöten hela dagen men så klart en lunchpaus är det ju alltid plats för! Och den vet ni ju vid det här laget, var den brukar tillbringas...
 
 
Utanför kontoret låg en kryssningsbåt med 2500 passagerare igen.
 
 
Tog en annan väg till Samaina Inn idag. Vill gärna att ni ska få se en ganska så schysst vy. Vad sägs om bakgrunden till det här härligt blå huset! Visst blir man glad?
 
Måndag
En vanlig hotellservice dag med ovanligt många klagomål blev det. Jag fick det hett om öronen och jobbade med problemlösning hela dagen. Och allt löste sig (så klart?) på bästa möjliga sätt.
 
Mariann och jag var ute och käkade på Esprides, fortsatte sedan till Beyond och därefter till Nefeli. Alkoholfritt rakt igenom ska jag förtydliga. Det låter som om jag är ute och festar varje dag numera men det är alltså väldigt lugna tillställningar, kan jag försäkra. På Nefeli skulle Claus ha spelat men han fick en massa jobb att göra så någon hårdrock blev det inte. Men livebandet spelade på och vi blev kvar en stund iallafall. När jag kom hem tänkte jag i mitt stilla sinne: Det var länge sedan jag tog ett hoppkort! Sagt och gjort: Kamera på stativ, Inställningg på 12 sekunders fördröjning och här är säsongen första (och enda?) hoppkort.
Som du märker har Me, myself and I INGA problem att roa oss själva :)

7 juli - Punka, Kontor, Pondius beach och Flygplats

Började dagen med att byta däck på bilen. Pyspunkan sedan ett par dagar hade gett mig ett typ platt däck! Man KAN ju har bättre morgnar men ok - det var ju bara att gilla läget :) Lossa muttrar, upp med bilen på domkraften, hoppa på fälgkorset MÅNGA gånger, skifta däck, skruva dig muttrarna, sänka ner bilen, skruva lite till och sedan köra mot kontoret.
 
Till lunchen mötte jag upp med Mariann och vi åkte till Pondius beach där jag tog en Souvlaki. Och förutom att demonstrera hur min runda kropp enkelt flyter vid inandning, roade jag mig på solstolen för att liksom variera mig lite.
 
Mariann var idag den något lugnare personen i sällskapet.
 
På kvällen hade jag avresor och ankomster och på flygplatsen hade jag sällskap av mina apollokollegor Malin, Mariann och Ricka. Alltid lika trevligt!

6 juli - Studiebesök på Beyonds terass

Kontorsarbete och en mellanlandning på Kedros Beach för lunch!
 
Beställde samma maträtt idag som igår. Men NÄSTA gång ska de laga något med Indisk curry åt mig :)
 
Andra dagen med linser i ögonen, här med Mariann på Four Seasons i våra snyggaste klänningar
 
En drink på Beyond i gatuplan blev det sedan. Därefter gick vi upp och kollade in utsikten från andra våningen och där tyckte Mike att vi skulle ta en drink till innan vi gick hem. Vi offrade oss. Men därefter blev det hemgång.

5 juli - Linser, tack!

Och så här blev denna fantastiska torsdag!
 
Mitt frukostfat som jag fick igår, spökade på morgonen. Jättespännande! Tror det var spänningar i det för det liksom klingade om det. Först trodde jag att jag kommit emot med någon metall... sen att det var någon insekt under, för att tilll syvende och sist inse att det faktiskt var skålen som lät haha
 
Utsikt över Ireon och Myli, på väg till Karlovasi klockan 07.30
 
Utanför Samaina Inn låg stranden fortfarande öde... och vindstilla!
 
Vy mot Turkiet på väg mot kontoret i Samos stad.
 
.
Lunch på Kedros Beach där jag sedan blev kvar ett par timmar! Deras underbara lilla valp, Δευτέρα (uttalas Deftera och betyder Måndag) kallas Tera. De hittade henne i rännstenen en måndag, därav namnet :) och hon låg på mina fötter medan jag åt för att inte missa något smaskens.Stranden ligger lite otillgängligt, får jag medge och det är lite kruxigt att vända bilen. Men kommer du dit lär du njuta av såväl maten som stranden. Jeep rekommenderas ner dit!
 
I ett hastigt ögonblick fick jag för mig att köpa ett par linser idag. Ibland blir man lite trött på svettiga glasögonskalmar. Men det ska jag säga att jag blev MER trött på linserna. Du vet, jag har progressiva glasögon och kan läsa utan problem på nära håll. Med linserna blir jag halvblind och får ta hjälp att läsa SMS och menyer. Armarna skulle behöva vara två meter långa... men då blir texten så liten att jag inte kan läsa ändå haha. Men sammanstrålade med Mariann, Claus, Josefin och Astrid på Elia gjorde jag iallafall senare på kvällen :/ Men näe, det där med linser är nog ett passerat kapitel. Jag gillar glasögonen!

4 juli - Örundturen på Samos

Tänkte slå ett slag för örundturen här på ön. Den är ett perfekt sätt att uppleva och få reda på saker och ting när man aldrig har varit här förut!
För att du ska få se lite utav den, åkte jag med på den idag. Airtours arbetar tillsammans med Apollo med den, och det var Ricka som hade den denna veckan! Här är lite bilder från min dag med henne!
 
Wakey, wakey. Rise and shine!
 
Jag satte mig med mina gäster OCH två av mina rundresegäster i Vietnam i november. Det var ett kärt återseende!
 
Timis Stavros, ett av de äldsta klostren på ön, började byggas 1582 men sin nuvarande form är från 1838. Den 14 september varje år är det festival här! Idag fick jag nöja mig med att dricka från fontänen och bli befriad från mina tidigare synder. Känns ju himla fint!
.
 
Byn Koumaradei är känd för keramik. Örundturen stannar där man dels kan se traditionella mönster och bruksföremål men också en annan teknik, Raku, som kommer från Japan.
 
I Pirgos har vi en byvandring. Här tog jag en youghurt med honung. Ingen hit, dock! Den yoghurten jag fick var den 3%-iga. Det ska vara Total 10%, hallå!
 
Vid min favoritbiodling fyllde jag på min honungsreserv. Perfekt till marinader (ja, jag använder bara honung till matlagning, jag).
 
I Platanos var det lunchstopp. Jag käkade moussaka hos Leon med busschaufförerna. Av Leon själv fick jag hans vita hemmagjorda, halvsöta vin. Får la fundera på vad jag ska ha det till. Är ju inte så förtjust i sött, som du vet.
Innan jag lämnade bergsbyn drack jag av vatten i källan från 1837. En av många myter om vattnet berättar att dricker man av det blir man kvar på Samos och gifter sig. Känns något verklighetsfrämmande för egen del, dock.
 
Sen var det dags för vinprovning i Karlovasis vinfabrik. Sju sorter blev i rasande tempo idag, men jag stannade vid fyra. De fyra sista är nämligen söta, nästan som sherry. Men ETT tog jag en slurk av - Anthemis, nattvardsvinet - och där började jag känna mig något Helig. Jag menar, först befriad från gamla synder och sen nattvardsvin... Men var fanns oblaten?
 
En kall och god Frappe blev det i Näktergalsdalen!
 
Örundturen avslutas med en promenad på egen hand i Kokkari.
 
Det här är bara ett axplock av vad du får se... och så klart, veta. Passa på att haka på nästa gång du kommer, vettja!

3 juli - En typ tråkdag

Ja, dagen avslutades med att ha långtråkigt. Det inträffar ju inte allt för ofta. Men man har inte roligare än man gör sig och själva dagen blev förstås lika underhållande som vanligt. Inte bara på jobbet.
 
 
Åkte till Yamaha för att kolla på motorcykel. Men här är det mest Off Road som gäller och de är för höga för min smak. Vill gärna ha kontroll på både mig OCH hojen. Men så hittade jag en lite lagom, rejsmodell... vilken visade sig vara en 50-kubikare hahaha Men orka DET liksom!
 
På väg till Karlovasi på hotellservice hade jag ett annorlunda möte med en skock getter. Vanligtvis brukar jag stöta på dem i Agios Konstantinos...
 
Och lunchpaus i solstol, ska det ju va!
 
Det var på kvällen jag hade riktigt långtråkigt. Men vad är väl bättre än att fira detta med turkiska ölen som stått och väntat på rätt tillfälle. Man har ju inte roligare än man gör sig, som du vet!
 
Och underhållningen startade straxt efter nio med The rat pack.
 
Och idag kom min lilla gecko ut till sitt vanliga ställe också!

2 juli - En parkering med utsikt

Hotellservice dag med mellanlandning på kontoret och utgång med Mariann.
 
Min bil har alltid en vacker utsikt när jag själv är på kontoret,eller hur?
 
Hotellservice på Samaina Inn brukar jag ha i deras barområdet.
 
Mariann och jag gick och tog en cocktail på Beyond denna afton. Det är den baren som håller högst kvalitet på den fronten!

1 juli - The rat pack is coming!

En spännande dag!
 
Lunchlåda på kontoret mellan välkomstmötena i Pythagorio och Karlovasi!
 
Så till kvällens underhållning. I Persikoträdet samlas nämligen ett gäng råttor och äter av de övermogna frukterna. Först kom en, sen en till och straxt kom den tredje. Jättekul att kika på dem!

30 juni - Ny ankomstdag - ny vecka - nya tag

Morgon: Invigde min pyttelilla högtalare, inköpt på Arlanda flygplats, medan jag skrev ett par vykort.
 
Lagade hemmagjord potatissallad och marinerad fläskkarré idag. Jämrans gott du!
 
Innan jag gick runt till hotellen med uppdateringar till pärmarna gick jag och klippte mig. Eller toppade håret, ska jag väl kanske säga. Och näe, det blev inget bra, du! Jag har nog inte haft så ojämt klippt hår sedan jag klippte mig själv på 90-talet... Men det får gå. Grantopparna är iallafall borta!
 
Lite bilder från en av bakvägarna hem till mig som jag tog efter hotellrundan.
 
Kvällen bjöd på avrese- och ankomst i flätor till min tidigare Ving-kollega Kattis ära (som typ ogillade tanter med flätor haha). Special love for you!

29 juni - Utvecklingssamtal

Startade förmiddagen med gästsamtal och brunch på Samaina in.
 
Idag tog jag en sväng ner till Bocca, ett trevligt ställe mellan Pythagorio och Potokaki Beach och sa Hej till Emanuel som driver stället.
 
Och mitt persikoträd, med persikor som jag inte kan nå och lyser som röda pärlor, blir något utav ett äventyr de nästkommande dagarna. Häng med i blogginläggen så får du veta mer!

28 juni - Ok, jag erkänner!

Den här arbetsveckan har varit allt annat än vanlig, ska jag erkänna. Jag ska inte gå in på detaljer men det har varit en ganska energikrävande vecka och jag har gjort mitt yttersta för att ladda mina batterier mellan problemen.
Som tur är har jag lyckats rätt bra med det.
 
Det har varit blåsigt ett par dagar och i Karlovasi gick vågorna höga när jag hade möte där idag.
 
Sol, värme och blå himmel har hjälpt i jobbet det här veckan. Utan det hade nog min energi tagit slut redan i måndags...
 

27 juni - Djävulens kök

En bra start på dagen är 4 dl kaffe och Hells Kitchen (dokusåpa i köksmiljö) Resten av dagen flöt på som en helt vanlig onsdag...

26 juni - Ska man hyra motorcykel kanske?

Ytterligare en dag med enbart bildtexter...
 
På Aramis står en 650 och liksom bara skräpar. Om man skulle hyra den en dag? Det värsta är att här är inte några direkt bra vägar för en som gillar att rejsa...
 
Och det blev utgång dag två. Men efter den här dagen är det stopp! Min kropp och själ är inte gjord för nattsudd numera (Med Mariann, Alexis på Nefeli och Tanja på Gregory´s)
 

25 juni - Foootooon

Inser att jag ligger efter en faslig massa dagar med bloggande så nu väljer jag att publicera enbart bilder med bildtexter fram till 5 juli, du. Hoppas det känns okej! Vet att barnen iallafall gillar läget haha. De tycker att jag skriver för mycket ibland och tittar ändå bara på fotografierna. 
 
Lunch paus på Mystic Ocean
 
.
Kvällens underhållning var min kollega Claus, vars musiksmak sammanstrålar med min egen, som rockade loss på Nefeli!

24 juni - Sjusovare med nio liv

Om du minns mina bloggar från Votsalakia så berättade jag om alla hundar där. I Pythagorio finns nästan inga hundar. Däremot katter! De är överallt faktiskt.
 
På huvudgatan hittade jag de här sjusovarna som "tillhör" en butik
 
Efter jobbet idag fick jag spontanfrämmande mitt i matlagningen. Det var Mariann som kom på besök. Och så fick jag sällskap till sena middagen på altanen. Himla trevligt!
 
Mariann gjorde mig sällskap till kycklinggryta med chili!

23 juni - Om man skulle börja dansa igen?

Idag hade jag fått ett reklamblad från Lidl. Det studerade jag till frukost i 33 graders värme. Det har varit extremt varm de senaste dagarna. Extremt för att vara juni. Den här värmen brukar komma i juli som först.
 
Frukost med reklamblad och 33 grader i skuggan - redo för jobb!
 
Under dagen rullade jobbet på som vanligt. Sen fick jag plötsligt för mig att jag skulle leta reda på koreografier. Blev faktiskt hastigt sugen på att dansa igenom lite gamla favoriter!
 
Och nu har jag lite koreografier att repetera!
 
På kvällen följde jag med Mariann ut och åt för att sedan avrunda kvällen på Tempo. Inte helt mitt place men där finns ett dansgolv!. Näe jag dansade inte. Där stuffades det omkring på ungdomars vis vilket ju inte är min grej. Näe, jag får nog kanske visa dem hur man EGENTLIGEN ska dansa?
 
Hamnade på Tempo tillsammans med flertalet andra reseledare i Pythagorio

RSS 2.0