21 augusti - Dagen före Eltons Dopdag!

Jag hade, för ett par dagar sedan, fått i uppdrag att läsa den här versen:

"Folk kom till Jesus med sina barn och ville att han skulle röra vid dem. Men lärjungarna visade bort dem. Jesus såg det och blev förargad och sa;

"Låt barnen komma till mig - hindra dem inte! Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen! Den som inte tar emot Guds rike som barn, kommer aldrig in dit."

Han tog dem i famnen, la händerna på dem o välsignade dem."


Jag undrar hur många gånger de har ångrat sig efter att jag har sagt att jag ska göra ett Drama av denna vers. Jag kan helt klart se mig framför mig med en guppande gloria av gula piprensare över huvudet när jag är Jesuskaraktären hahahaha Jag lägger verkligen ner hela min själ i detta uppdrag och hoppas att det kommer bli minnesvärt.

 

I övrigt denna dag har jag uppdaterat min 2011-almanacka med födelsedagar, jubileum och temadagar. Jag har även fortsatt studera Marockologi, uppdaterat bloggen, varit och handlat med Jonzon, ätit ett par gånger och ska nu tillbaka till Marockologin och göra en djupdykning i ämnet Berberapan (egentligen en makak) i Atlasbergen!

 

Om du tror att Marocko inte är ett spännande land så ska du tänka om i detta nu. Vad sägs om att få höra om/se/uppleva;

 • två arters dinosaurie-skelett?

 • spår av bland annat fenicier, morer, puner, vandaler, greker och romare?

 • berbernas gamla tro som vävs samman med egyptisk, grekisk och romersk?

 • pirater både i öknen och i Atlanten?

 • berberaporna i Atlasbergen?

 • "det blå folket" d v s berberstammen Tuaregerna?

 • hajar, delfiner och havssköldpaddor i Atlanten?

 • arganträdet som enbart kan växer i Marocko

 • Marrakech - Meknes -Volubilis - Fez - Rabat – Casablanca - Essaouira?


16-17 augusti - "Varför får inte vi rida när Ulla red?"

Japp, det var dags för nytt Äventyr, denna gång med Milla och Elton!

Jag hade några dagar före fått min nya rese-filofax och den passade jag på att inviga! Den har samma färg som min stora, faktiskt (Feng Shui menar att lila står för välfärd). Tycker det har fungerat bra med inflödet av pengar sedan jag skaffade den i våras. Men om det beror på en lilafärgad plånbok eller min egen insatts haha ja det kan man ju fundera över.
När bilen var tankad svepte jag förbi Manpower med Nyköpingsnyckeln innan jag hämtade Milla och Elton. Före det blev instigning i bilen var det Äventyrstidningsutdelning, så klart! Men det var lite för svårt knep och knåp... vilket gjorde att det fick bli ett tröstpris i form utav en Kanelbulle på hemvägen.Sen bar det av på tomma vägar... Det var nästan ingen trafik på vägen ner.


.

Plötsligt såg jag något bekant! RYD stod det på en skylt. Men vad i HELA friden. Hur hamnade vi där??? Hade vi bara åkt ett varv runt Linköping??? Vi åkte någon minut till och då såg jag en liten butik som det stod Nissa-dalens Livs. Då förstod jag att vi nog var rätt iallafall och hade hamnat i ett annat Ryd i Småland. Det finns ju några såna ställen...Under vägen blev ett par pauser. Elton tyckte inte det var HELT spännande att sitta i en barnstol från Linköping till Ullared. Första pausen vid Ullaredskylten...

..

Och andra pausen när vi käkade lite. Milla = sallad, jag = korv med mos, Elton = milk shake

. .
Salladen är längst ner...........HÄR

OCh Elton ville vara med på bild lite mer...
..

Så kom vi fram till Ullared, fick en parkeringsplats i p-huset,  tog varsin vagn, satte Elton, sittande i bilstolen, i vagnen coh så bar det av in på GeKås... och man kan säga att det var LITE mer folk den här gången än i vintras!
Men Elton tyckte INTE det var roligt att gå o shoppa. Inget hjälpte - inte att vi försökte vara roliga, att bli buren i sjalen, att bli buren i famnen, få lite mat... Ingenting, som sagt! Efter att ha kommit till damavdelningen var det dags att ge upp handlandet. Det blev inte mycket i första skörden, helt klart...Vi tog bilen till Campingen, checkade in på motellet - som låg typ 100 meter från GeKås och gjorde att vi fick åka tillbaka samma väg till vårt rum! DET var lite beiget... att man måste åka till campingen 1 km bort för att både hämta och lämna nyckeln... Men iallafall... vi parkerade på vår p-plats med samma nummer som rummet, dvs 18.

Motellrummet var väldigt trevligt och funktionellt. Två soffor med loftsängar ovanför, ett bord, fyra stapelbara stolar, Kylskåp, mikro och förvaringsutrymmen och ett stort badrum med dusch. Precis som jag kan tänka mig att bo permanent, faktiskt. Nja, förresten - ett par spisplattor och en ugn vore inte dumt! Men i övrigt - perfekt! Man behöver inte större!

Vi ställde in våra grejer och Elton fick lite mellanmål. Därefter gick vi till Harrys och beställde varsin pizza. Milla tyckte jag var såååå hiiimla pinsam när jag bad att få en doggybag "Så gör man inte", menade hon och fortsatte "Jag känner INGEN som skulle göra det!" Jopp, EN iallafall! För hallååååå! Om jag betalar för maten och bara äter 1/6 så vill jag väl ha resten senare! Inte ett dugg märkligt utan fullständigt normalt i min värld! Svenskar är så konstiga ibland...

Elton var nu på ett fasligt bra humör, pratade, skrattade och lekte med plastnycklarna... utan någon större koordination, förstås. Det viftades med händerna så pass att han hade ner dem på golvet så mamma fick blåsa bort smuts...

.

Nu trodde vi det var lugnt att gå tillbaka och shoppa lite mer, d v s gå på avdelningarna vi inte hann med under första omgången.
Och vi gick igenom avdelningarna som var kvar på övervåningen på typ en timme för sen var det dags för krångelgubben att visa sitt missnöje - högljutt! Och nu var Milla trött och irriterad  och det är okej när man har huvudansvar för en Skrikmaskin! Jag kan inte påminna mig att jag kom ut med någonting hahaha (Milla påminde mig om att det gjorde jag VISST, det och att det hade gått på typ 400 spänn!). Men Milla hade köpt en massa krukor och saker till Elton och fyllde ett par kassar lätt!

Vi drog hem detta till rummet och Milla satte sig och ammade. Kolla in Millas stirrande blick - nu var hon trött!

.

Vi tog ett snack med Annette Sidås som bodde i rummet bredvid (Ja, det var bestämt sedan tidigare) innan vi gick in, stängde dörren och gick och la oss... Elton vaknade två gånger under natten... och jag hade snarkat så det blev inte mycket sova av, sa Milla.

Men vi vaknade typ halv sex, gick upp och gjorde iordning oss och väntade på att klockan skulle bli 7 så vi kunde gå bort till PP's och käka frulle.
Vi städade, checkade ut och parkerade bilen och fick en p-plats NÄSTAN vid ingången.

Milla hade ångrat sig på ett par saker och hade med sig en laddning för byte. Hon fick ett tillgodokvitto att använda vid betalning - som hon glömde bort och istället kom hem med... Men tydligen gäller det nästa gång hon kommer så det var ju bra det!
Och när vi klev in i varuhuset vid nio-hugget var det folktomt vid kassorna så vi valde att ta Shoppingturen tvärtom, d vs börja bakifrån. Och det gjorde vi rätt i för vi hade nästan fritt golv hela vägen. Men den här gången gick vi snabbt! Vi visste ju inte när den lille mannen skulle börja protestera. Vi handlade på två timmar och hann med ALLA avdelningarna på den tiden - till och med källarplan! DET NI!Men det hade vi inte behövt. Idag var Elton på sitt allra bästa humör och gjorde Stora Ögon när vi sa till honom att det vore väldigt trevligt om han kunde vara tyst och snäll den här gången på GeKås. "Daaaa! Det är jag väl ALLTID", tänkte han - nog.Och nog var han snäll - hela vägen hem, faktiskt. Han SOV nämligen nästan hela vägen - helt otroligt. Jag börjar misstänka att han har AntiShopGener. Killar gillar i allmänhet inte att shoppa - och definitivt inte på Ullared!

Då ska vi se hur den totala shoppingskörden såg ut nu då. Med tanke på att jag inte skulle handla någonting så blev det mycket... fast i jämförelse så hade jag nog minst med mig hem av kunderna den här dagen. Detta rymdes nämligen i en halv Ullaredkasse!

Till Per köpte jag en Ogräsborste, elektrisk flugsmälla och biker-glasögon, som han naturligtvis blev oerhört glad över och nu inte kan leva utan.

Till Elton i julklapp; en plocka- på-ringar-docka och i 1-årspresent en bondgård. Jag köpte också en Alfons-tröja som Milla råkade få med hem... men det gör egentligen inget. Han ska ju ändå ha den.

Till Martina: en julklapp som jag inte kan berätta om så hon ser...

Till Jonzon en STOR Orangatang (orange orangutang) - som han springer omkring med glatt numera - och en pipande mus som han ska få i julklapp samt rökta gristrynen till lördagsgodis.

Hazardgrejer till 12 september som jag inte kan nämna, så klart.

Så blev det ju lite till mig som inget behöver. Jag skyller på att jag ändå tänkt köpa det och byter mot något gammalt...
 • En svart hood med vita revärer som tas med istället för det asalånga från Gina Tricot.
 • Ett svart underställ i bambu som visade sig "andas" - och jag som trodde det var VÄRMANDE *suckar*  Men den funkar suvve som pyjamas. Ja, ja, DET har jag kanske inte tänkt köpa förstås....
 • En lång t-shirtklännning i blått och vitt som, när jag provade den hemma, var genomskinlig - så går det när man väljer att inte prova på plats! Den tror jag faktiskt att jag skänker bort...
 • En skinnväska med fyra fack som kan användas dels som necessär, dels som kvällsväska om jag ska ha typ barra lite med mig.
 • En vadderad dataväska till datorn - som jag egentligen inte behöver eftersom jag har datafack i ryggan... Men den kostade bara 89:- och så bara låg den där i vagnen helt plötsligt. Det var meningen att jag skulle gå runt med den fundera på om jag verkligen SKULLE ha den. Men den hamnade på bandet till slut.
 • Ett resekit med 3 flaskor + 2 småburkar till handbagaget där jag egentligen bara behövde burkarna men jag har kommit på att jag fyller flaskorna i Marocko och använder dem där... fast jag vet inte med vad haha Diskmedel? Tvål? Inte för att sånt går att köpa i lösvikt men det kan ju bli lite mer estetiskt att tömma upp i dem?!
 • Ett magnet-veckoschema med typ Whiteboardfunktion - tänkte ha med att sätta upp på kylskåpet - om jag får kylskåp... och om jag ska dela lägenhet: FÅR sätta upp den för min/a kollega/or
 • En deodorantstick av märket Dove original som jag egentligen inte ville ha eftersom det blir vita streck av den på svarta kläder...
 • En påse Bridgeblandning - som jag springer och småäter ifrån. Perfekt köp för en som inte gillar godis. Det finns MYCKET kvar.
 • Fyra Kicks -lakrits/citron som ligger lite snyggt tillsammans med Bridgblandningen. De var ju så billiga!
 • Sex burkar Ozon (mini-mintpastiller) som ska med till Marocko. Brukar bjuda på en sån då och då. Första gången tittar de MYCKET misstänksamt på mig och på de små pillren i tron att det är knark. Sen tar de en efter försäkran om att det bara är mint. Därefter brukar det bli lite minspel då de brukar tycka att de är för starka! Det är sällan någon har bett att få en till...
Ullredshoppningen avslutades med ett besök i Skoboden där vi inte hittade något att köpa och en tur in på NetonNet där jag köpte trådlösa hörlurar. Jättebekväma men de räcker ju bara i typ 5-6 timmar sen måste man ladda dem.

Där har ni min halva kasse - fast med modifikation. Ska erkänna att Eltons leksaker i kartonger inte
fick plats...
Ska man sammanfatta detta äventyr kan man göra det så här: Bilåkande + skrikmaskin- + shoppingrunda Nr 1 +
skrikmaskin + doggybag + skrikmaskin + shoppingrunda Nr 2 + sömn? + frukost + shoppningrunda Nr 3 + Bilåkande

Det var det det. Nästa tur kommer vara "Äventyret Preemadonnorna" men mer om det vid annat tillfälle! • En påse Bridgeblandning som jag går och småäter ifrån - mycket lämpligt!

11 augusti minsann!

Oj, vad tiden har gått snabbt! Och inte mycket bilder har blivit tagna...
Så kan det vara!

Men ja, vad har hänt på Graube-fronten? En massa bra och roliga grejer helt klart!
Jag fortsätter arbeta och trivs jättebra på Manpower med coachjobbet. Sa upp kontraktet med sista arbetsdag sista september vilket innebär att jag får och hinner slutföra 90% av mina úppdrag.

Jag har rensat ut grejer och sålt en del, skänkt en del och slängt en del. Känns väldigt bra. Måste ju förbereda en ny flytt utomlands. Känns ju bra att man fortfarande inte äger speciellt mycket.

Min Kangenmaskin arbetar numera i Tannefors hos Alice som tar över den delen av verksamheten medan jag är borta. Kanske dumt att inte välja att hyra ut den men funkar det inte så är det ju bara att sälja den om ett halvår. Svårare än så är det ju faktiskt inte!

Idag ringde de från PAF om ett uppdrag jag sökte i våras. Det var ju roligt - och fick tacka nej den här gången. Men som vi sa innan vi la på - man vet aldrig vad som händer! Kanske hörs vi igen!

Det har självklart hänt en massa mer roligt men det var i stora drag.


Fast det är klart några minus har uppenbarat sig de senaste veckorna.
Man vill inte lösa mig från lokalkontraktet trots att jag inte kunnat untyttja den sedan påskriften i april...

Reklamen jag har köpt för ett år framåt måste jag betala, och det säger jag inget om. De har gjort materialet och det är delvis redan publiccerat på lokaldelen.se Men nu kämpar jag för att de åtminstone ska ta BORT reklamen...

Jag löste ett träningskort på Actic (fd Nautilus) och bad förra veckan att få låsa det eller skriva över det på någon men det har visat sig omöjligt vilket gör att jag måste betala för DET i tio månader till. Underbart! Behöver jag säg att jag INTE kommer träna där när jag kommer hem?


Men hallå - det finns inga problem - bara möjligheter! Jag kommer få privilegiet att betala för saker jag inte kan utnyttna till en summa av dryga 100 000! Är inte DET fantastiskt så säg! Det blev en dyrköpt erfarenhet att tro att man skulle klara att bara bo och jobba i Svedala!

Tur man har humor!

RSS 2.0