4 november 2017 - Ronda

Jag som har trott att jag hade skrivit en massa inlägg från förra året här i Andalusien. Men icke! Därför kommer det bli lite blandat från de två sista åren här nu och i en salig oordning. Men jag skriver varifrån inlägget är så kanske det åtminstone liiiite lättare att hitta.
 
Först ut är foton från årets första Rondatur, och den var tillsammans med norska gäster. Jag tänker att det är bättre med bilder än inget alls. Bildtexter kommer när jag känner att jag kan prioritera det. Hoppas ni kan hålla tillgodo med det här så länge.

 

1-31 juli Mittenmånaden 2017

Jamen, så bra. Då betar vi av Juli också nu då.
 
1 juli  Den gönskande skogen

Även om det är lite jobbigt att vandra på icke-stigar så är det bra för själen att vandra i en skog med 50 nyanser av grönt. Den här dagen var första dagen i år som vi kikade efter svamp, och visst hittade vi lite :)
 

 
 
2 juli  Med Jonzon på morgonpromenad

Istället för att stanna över i sommarstugan valde vi att åka hem redan på lördagen. Det betydde att jag kunde ta med Jonzon på morgonpromenad och för en gång skull ge Per lite sovmorgon.

 

4 juli  HUMARIA godkänt

I midsomras fattade jag beslut om nya firmanamnet och skickade in ansökan med två olika alternativ. Och som ett brev på posten denna tisdag hade jag fått godkänt för mitt förslag No. 1 och kunde köpa loss hemsida och börja jobba med den. Dessvärre måste jag erkänna att jag inte har ägnat så mycket tid till den som jag skulle, eftersom uppdragen har kommit in ändå plus att jag la ner energi på att söka ett jobb som jag väldigt gärna ville ha men som jag inte fick. (Men jag vågar påstå att, det det ena inte vill ha söker någon annan. Återkommer om det.)
 
 
 
5 juli - Bauhaus för att hämta sisalmatta

I söndags kollade jag på Bauhaus hemsida och hittade sisalmatta som man kunde köpa per meter. Jag blev förstås jätteglad och åkte dit i hopp om att kunna fixa mitt kattklätterträd samma dag.
Men när jag kom dit och hade köat 30 minuter fanns där ingen matta. Jag fick besviken åka hem igen och beställa på deras hemsida. Och kunde förvånad se i bekräftelsemailet att det visst fanns och att jag kunde hämta det redan på måndag eftermiddag. Intressant, va?
 
6 juli  MiMa AW-premiär på Legends

Jag och Micke har pratat i evigheter att vi borde ses efter jobbet någon dag. Och den här kvällen blev det äntligen av. Det slutade med att vi var 12 personer samlade på Legends som åt ihop. Och det var startskottet för MiMa AW Group connecting people. Jag köpte loss logga och nu har vi AW ungefär en gång i månaden, både med och utan aktiviteter. Superkul!
 

Micke Fast och jag bildade MiMa AW group
  
7 juli Bland skelett, vilda djur, svampar och lite pilkastning

Weekend i sommarstugan. Milla och barnen kom och hälsade på en sväng och gjorde oss sällskap ett par timmar.
 
 
 
15 Juli Möhippa för Milla
 
Jag jobbade helg medan Martina åkte iväg på möhippa för Milla. Måste erkänna att jag var lite avis. Varför blir aldrig mammor bjudna på sånt?

 
16-18 juli  Äventyret Far och Flyg med Albin
 
Då var det dags för barnbarn No. 2 att få följa med på Äventyr med mormor.
Liksom med Elton var det besök på Den blå planet, metroåkning, hamnpromenad och Ströget. Men eftersom Albin inte ville vara kvar så länge på Akvariet hade vi lite tid över så vi hamnade i Nyhavn och tog en båttur på kanalerna också.

Albins höjdpunkter i Nordens största akvarium - vattenlekplatsen, vattenormen och hajspelet som köptes i butiken på vägen ut...

 
Det är fantastiskt roligt att få ta med barn på resa och jag ser redan fram emot turen med Naima!
 
 
20 juli Skelettscintigrafi
 
När jag var på magnetröntgen i samband med att jag opererades akut årskiftet 2016/17 för mitt diskbråck, hittade man oidentifierbara fynd i ryggraden upp mot nacken. Jag fick därför göra den enklare Datortomografin (vanlig skelettröntgen) och opererande läkare skickade en remiss till Onkologen, därefter blev det tyst. Ingen hörde av sig med besked om resultatet. Väldigt märkligt! Tur man inte tillhör den oroliga människosorten...
 
Det brev jag fick i maj handlade bara om uppföljning för hur jag fungerar efter operationen. Den 26 juni hade vi telefontid om det, och jag frågade varför jag inte fått något besked efter skelettröntgen. Läkaren blev förvånad över att jag inte hade hört något, och skulle skriva till Onkologen direkt.
Några dagar senare ringde Maggan, min sjuksyrra där. Hon berättade att, enligt journalen kunde man inte utesluta att cancern spridit sig, eftersom den isåfall var inkapslad i kalk. Där stod också att man därför rekommenderade att jag fick komma på Skelettscintigrafi som görs för att undersöka eventuella aktiviteter i skelettet. Jag skulle dessutom gå på tätare kontroller även efter min andra behandling är slut efter fem år.
 
Jag var på två olika röntgenfotograferingar - och den här gången behövde jag inte vänta flera månader på besked. Inom ett par veckor fick jag veta att man fortfarande inte kan säga något säkert. Så då tänker jag, att tills jag hör något annat friskförklarar jag mig! Så ordningen är återställd - eller var kanske jag ska säga, för det kommer mer... Det är spännande att få privilegiet att bli äldre, ni!

 

24 juli  I Paradiset

Idag skulle jag vara barnvakt till Elton och Naima igen. Då passade vi på att åka till parken Paradiset i Vallastaden. Den var inte riktigt färdig men några roliga saker fanns uppe. För bland planteringarna fanns här redan odlingslotter, en liten damm, olika lekaktiviteter, en dansbana och en scen. Och utanför parken har man gjort stora ytor där man till exempel kan åka kickboard och köra parkour - eller bara springa runt.

 
 
 25 Juli  Kattungen som aldrig flyttade in

Det är den här lilla krabaten som inte kunde flytta hem till oss på grund av Kattsnuvan, som jag skrev i tidigare inlägg. Det kändes ju lite trist eftersom jag varit och hälsat på henne ett par gånger sedan hon föddes. Men livet blir ju inte alltid som man har tänkt sig.
 
 
 
28 juli  Biljakt

Några dagar i juli fick jag för mig att jag skulle köpa bil och åkte runt och kollade på ett par stycken. Men näe, jag la ner det projektet. Jag klarar mig bra utan.

 
 
29 juli  Tunga skyar över Mjärdevi

Jag upplever att den här sommaren blev väldigt solig, varm och fin. Kanske var det synd att jag valde att inte ha någon sommarsemester i år. Sommaren ägnades nämligen till jobbet på Releasy. Ambitionen att vara mycket i sommarstugan, blev det därför inte så himla mycket med. Men jorden går ju inte under för det och förhoppningsvis kommer nya chanser.
 
 
 
30 juli Hazparty som fick vara

Det var länge sedan senaste Hazparty men idag skulle det vara dags. Tyvärr utan mig eftersom jag inte mådde helt bra. Därför får du inga bilder. Men vad jag kunde se på FB hade tjejerna som vanligt både trevligt och roligt. Men NÄSTA gång så!


Snart åker jag tillbaka

Det var med förskräckelse jag insåg att jag inte bloggade en enda dag från Andalusien förra året. Och jag som tog så mycket bilder. Det får bli skärpning i år. För imorgon åker jag tillbaka och jobbar.

RSS 2.0