1 september - Höst styling

Till blommor och blad blev det frukost... mellanmål... lunch... mellanmål och sen middag.

Åt upp mina sista blåbär som jag fick av Kerstin A häromdagen...

Och där i mellan blev det lite omstyling i lägenheten. Den 1 september är ju första höstdagen och då byter rummet skepnad från sommarens turkosa gardiner och kuddöverdrag till höstens rost-oranga!


Nu är det officiellt höst även i min lägenhet.

Och vet du vad! Det är bara 126 dagar kvar till Julafton!

31 augusti - Familjelunch

I veckan bjöd jag närmaste familjen hem för lunch som till idag. Det innebar att jag lagade mat från klockan sex på morgonen. Det tog alltså lite längre tid än jag trodde haha. Men bra blev det!
 

En fylld kyl med råvaror förvandlades till trerätterslunch och jag själv gick från tofsprydd morgonrockssmygande kvinna till en mer normal Maria Graube framåt halv tolvsnåret.
 

Per och Jonzon kom direkt från landet och hälsade på! Jag hade ställt fram leksakskorgen eftersom barnbarnen skulle kolla och Jonzon fick leka lite med ett av marsvinen. De var spännande och läskiga på samma gång - speciellt som de sprang omkring på golvet och lät.
 

Av Per och Jonzon fick jag, till min STORA glädje, en självgående dammsugare! "Dustin" kan stå framme och jag kan bara trycka på knappen så städas det utan min inblandning hehe


Sen kom resten av gänget. Mamma, Björn, Kerstin, Martina, Milla, Elton och Naima. Saknades gjorde Chrille och Albin, Jens och Jan.

Det blev en jämrans trevlig lunch och på 22 m2 så får man ledigt plats åtta personer med golvyta kvar, Jag har sittplatser till 15 - men DÅ blir det nog trångt!
 
Nu undrar du kanske vad jag bjöd på... så här kommer menyn!
Entré
Västerbotten chips med creme fraiche o stenbitsrom
Huvudrätt
Kycklingfilé i bitar, svart ris, rostade grönsaker o gräddig mangochutneysås
Dessert
Marängsuisse med dajm

30 augusti - Skallröntgen utan bevis

Pendeltåget som jag tog in till Linköping idag, var full med graffitti... Tyvärr var den inte särskilt rolig utan kanske skulle kunna gå under benämningen klotter. Trist! Annars gillar jag graffittikonst, faktiskt.
 

Om det ändå kunde vara lite snygg graffitti...
 
Idag var det dags för ett studiebesök på skallröntgen. Men den här gången fick jag ingen utskrift som jag fick 2007. Jag kunde däremot få köpa hjärnan på CD FÖR 300 SPÄNN! Det var en jämrans dyr CD med en bild på och inte värt pengarna, tycker jag... Jag får väl vara glad för bilden jag fick förra gången :)

29 augusti - Hotellfrukost med Gittan

Min kära före detta kollega och väninna skulle komma ner från Nora till Linköping. Och liksom förra gången sammanstrålade vi för en hotellfrukost på Scandic City.
 

Det här hotellet ligger väldigt vackert, måste jag säga. Och deras frukost är fantastisk! Bonusen var ju att få vara där med Gittan.

På eftermiddagen blev det en tur till Citygross. Jag handlade (nästan) alla ingredienser till min familjelunch. Så här ser menyn ut:
Entré: Västerbottenchips med stenbitsrom-topping
Huvudrätt: Kyckling, svart ris och mangochutneysås på ruccolasalladsbädd
Serveras med Chardonnay, mineralvatten, Sprite eller Cola
Efterrätt: Marängsuisse med dajm
och kaffe

Låter rätt gott, va?

28 augusti - Bortskämd

Jag var hembjuden till två Kerstin idag. Kerstin A som egentligen är mammas kompis men som bor granne med mig i Mantorp. Och sedan min moster och gudmor Kerstin i Vikingstad.
 

Kerstin A ville få lite tips och råd gällande sin kryssning i Ryssland och där satt vi i solen och fikade och pratade ett par timmar. Innan jag gick hem hade jag fått med mig blåbär, tomater och dill.


Och hos nästa Kerstin (och Jan) fick jag födelsedagsblommor och pengar att köpa något för. Dessutom blev jag bjuden på purjolökssoppa och hembakat bröd. Och jag som inte är någon soppmänniska tog två gånger :) Till efterrätt blev det äpplepaj med vaniljglass och ett par timmar senare kom kaffe och hembakade bullar. Den här dagen blev jag riktigt bortskämd!
Inte nog med all fika och mat. Kerstin skjutsade hem mig till Mantorp.
Jag satte de fina rosorna i vatten och tog sedan pendeln till IKEA. Där använde jag pengarna från Kerstin och Jan till att komplettera mitt porslin. Härligt! Nu är jag väl förberedd på min födelsedagslunch med familjen på lördag. Jag köpte också 12 stålbestick för en spottstyver (29 spänn). Det var ju ingen idé att ens fundera på att köpa plastbesick när jag fick 12 riktiga bestick för mindre summa pengar!

27 augusti - Man KAN inte gå hem direkt

Denna tisdag hade jag bestämt att jag skulle hjälpa Martina och jämna till håret och sedan följa med och hämta Albin.
 

Alfons ville också vara med vid, eller ska jag säga på, köksbordet. Tänk att den katten nu är 17 år!
 
 

Och så var det ju det där med att gå hem från dagis. De där hundra metrarna tog väl typ 20 minuter - och jag mindes en promenad med Elton från HANS dagis. Ungefär lika långt - ungefär lika länge. De är roliga de där barnen.

26 augusti - Avverkat 51

Det är väl ändå rätt coolt att kunna säga sig ha ha upplevt 51 år, mer än ett halv sekel! Och ser jag tillbaka på livet - herregud vad jag har hunnit med en massa. Nu är det bara att kliva vidare in på¨52a året och se vad jag gör av det!
 

Den här dagen ägnade jag åt att tacka för gratulationer i mängder via Facebook, Skype, SMS och telefon. Dessutom ringde det på dörren på eftermiddagen och brevbäraren överlämnade ett paket. Det var mina visitkort som jag designat ett par dagar tidigare! Det är med bilder från ett par av mina reseledaräventyr. Elefanritt på Koh Chang, Thailand - promenad i ett av mina favoritområden på jorden: Petra, Jordanien - snorkling i Röda havet, Hurghada, Egypten - och från en annan av mina favoritplatser: Taj Mahal, Indien.


Jag gjorde alltså inget speciellt idag. Men så bestämde jag mig för att jag nog borde fira mig själv lite grann iallafall. Det blev därför en snabbvisit med bussen till Citygross (20 minuter hade jag på mig) och kunde sedan fixa en räktoast, fuskbubbel (vin med mineralvatten) och en cognacsnaps (som inte var god haha)

25 augusti - Hösten annalkas

En disig och kylig morgon: 4 grader ute!!!
 

Idag höll jag mig inomhus och jobbade framför dator och bredvid skrivare. Där satt jag faktiskt hela dagen ända fram till det var dags att äta kvällsmat. Nog kände jag mig iallafall LITE duktig!
 

Mitt lilla rullbord används flitigt. Mest är det min köksö, annars kontor som idag.

24 augusti - Stadsfesten

Stadsfesten startade på fredagen och skulle hålla på hela helgen. Jag funderade ett tag på att åka in på Rix FMs konserter igår men tappade lusten vartefter dagen gick. Men idag hade jag bestämt med Martina att ses en sväng på dagen och så blev det efter att ha varit hos Lennart och lämnat bilen tillbaka till Berit.
 

Efter att ha spankulerat runt, ätit krokodilburgare och varit på bilutställningen var det dags att ta pendeln hem. (Martina åt kamelburgare och Chrille åt känguruburgare, måste jag ju berätta)


På pendeln hade någon varit lite snabb på tangentbordet haha Vikingstad hade blivit Vin-kingstad... eller var det en uppmaning att vinka när man var vid stationen?


Och fiskveckan fortsätter. Idag lagade jag gryta med omdiskuterade Pangasius som också blev jättegod.
 

Jag var trött ovanligt tidigt idag. Och vad gör man då? Då går man och lägger sig och somnar ifrån TV:n!  Sagt och gjort!

23 augusti - En Berit o Lennart-dag

Förra veckan bestämde jag med (min ex-svärmor) Berit att jag skulle köra henne till Ekholmen och Ekbackens underhållning. Men vi skippade underhållningen och åkte handlade och fikade istället. Turen slutade sedan hos (min ex-svärfar) Lennart för att lämna hans laddare till telefonen.
 

Hämtade och lämnade Berit med deras bil som jag sedan lånade över natten eftersom jag hade ett ärende tillbaka till Lennart imorgon. Han behövde ha lite grejer hemifrån.


Fick en födelsedagspresent i förskott idag av mig själv, mamma och Björn. En superlätt kabinväska med så små mått att den funkar på ALLA flyg som finns i världen. Helt suverän och den invigs på Kroatienturen, förstås!


Igår fick jag för mig att ha en fiskvecka. Jag äter väldigt sällan fisk och gillar det egentligen inte, så jag tänkte träna lite. Valet föll på olika typer av grytor och idag lagade jag en på lax. Och jag blev förvånad för jag tyckte faktiskt om den! Kanske det finns hopp ändå?

22 augusti - Reklam? Ja,tack!

Idag tog jag bort klistermärket med "Ingen reklam, tack" för nu ska här läsas reklam. Ett gammalt nöje som nu återupplivas ett par gånger i veckan. I like!
 

Nu kommer det reklam ner i min brevlåda - och jag är lycklig! Jag älskar rabatter och extrapris haha
 
På kvällen hade jag prova på pass i Line dance på Mantorps gym. Jättekul! Och det gick över förväntan på gummigolv istället för trägolv. Det är ju bara att anpassa dansvalet, vettja!

21 augusti - Max Tattoo o Street Market

Mina planer för dagen var: Tvätta, träffa min fantastiska mamma, följa med Milla till Max Tattoo och förbereda morgondagens linedance workshop. Och allt genomfördes.

Jag missade att komma till Milla tidigare igår. Det var meningen att vi skulle ha gått till Max och ändrat tid för Millas tatuering. Så det var ju bara att ta pendeln in idag igen och göra ett nytt försök.
 

Men på Max Tattoo blev det inga ändringar efter lite diskussion fram och tillbaka. Tiderna kvarstår!


Besökte helt kort Street Market innan jag tog pendeln hem. Riktigt trevligt evenemang!

20 augusti - Barnvakt och fullmåne

Tåg pendeln in till Linköping för att gå till Milla där jag skulle vara barnvakt till Elton och Naima.
 

Lunch: Grillkorv. Skippade oftast mjukt bröd och var inte sugen på ketchup eller senap.


Två busiga barn höll mig sysselsatt utan avbrott i 3,5 timme.


Jag hade med mig Sagotärningarna och de fick sig en omgång så klart!
 

Naima sprang mest omkring i soffan. Men här liksom säckade hon ihop och skaffade sig lite mer energi.


Jens kom hem vid sjutiden. Då passade jag på att gå ner till cykeltävlingen. De hade stängt av innerstaden för Semcon City Grand Prix med sverigeeliten.Jag hade tidigare frågat Elton om vi inte skulle ner dit och passa på att äta lite glass. Men se det var INTE intressant haha


Det var fullmånedags igen. Det kändes faktiskt lite konstigt att inte åka ut med någon båt i Mykalisundet. Istället blev det foto ovanför Mantorp. Egentligen inföll fullmånen kl 03.45 i Sverige (04.45 på Samos) men då hade jag inte tänkt vara uppe så här har ni månen fem timmar före... För kännedom: Nästa fullmåne är den 19 september kl 13.12 (14.13 på Samos). Hoppas den syns tydligt på dagen!

19 augusti - Skriver mig i Mantorp

Bloggade ifatt och försökte plugga Balkankunskap. Det första gick bättre än det andra, får jag medge.

Idag fattade jag också beslutet att skriva mig på adressen till min övernattningslägenhet och skaffade mig nya utgifter direkt. Ringde Länsförsäkringar för hemförsäkring 739:-, Radiotjänst för Radio- och Tvavgift 2076:- och så Adressändringen 450:- som gäller från 1 september. Det kändes både bra och lite läskigt!
 

Det här är alltså mitt permanentboende den 1 september.


Solnedgång och horisontalläge efter att ha tagit ett avgörande beslut.

17 augusti - Födelsedagskalas!

Hade fått i uppdrag att hämta tårta på Maxi idag. Men innan jag gjorde det hade jag en massa projekt som jag tänkte passa på att göra när jag hade bilen.


Jag började med att åka och handla lite på Citygross där jag också köpte Millas o mina månatliga Kosingar. Och som Milla sa, att på två år hade vi sparat 2500 spänn till vår "lyxkassa"om vi INTE hade spelat. Å andra sidan, tänker jag, hade vi ju aldrig haft chansen att vinna en större summa pengar. Det är ju så man får se det. Och vi fortsätter att vara optimister och vara glada för våra 25- och 50-kronorsvinster :) Idag vann vi 50 spänn!


Jag kom till Milla, Elton och Naima tidigare än kalaset började så jag hann lära mig att spela ett app-spel (som jag redan glömt namnet på) innan resterande av sällskapet kom.


Här är tårtan jag hämtade, med smak av apelsin och choklad. Smakade precis som Romerska bågar!


Naima fick god hjälp med att öppna alla paket!


Elton hade spring i benen men hann med en lite snutte"filts"paus också. Naima satsa på att bläddra i böcker antingen själv eller tillsammans med G-mormor (min mamma alltså).


Födelsedagsbarnet Naima åt glatt av gröten som mamma Milla bjöd på innan Elton, Milla och jag gick ut till Trädgårdsföreningen. Jag hade läst att det skulle vara "Keep it loud"-konsert där idag. Men se så fel jag hade! Det var inte i Trädgårdsföreningen. Det var i Kungsträdgården! Så näe, det blev ingen konsert utan jag gick till resecentrum och Elton och Milla gick hem igen. Så kan det gå när man inte läser ordentligt i annonserna...


Och hem kom jag med min nyinköpta Tenson-regnkappa - i solsken. Är inte det lite ironiskt ändå?

RSS 2.0