Måndag den 17 november

Jag sitter på kontoret och skriver på min dator.

Plötsligt har den kommit till liv. CTRL-knappen som har varit ur funktion under en månads tid har bestämt sig för att fungera igen. Magi! Det här landet har den förmågan.

 Nyligen fann man nämligen den 118e pyramiden utanför Sakkara och just nu håller man på att undersöka grav 64 i Konungarnas dal. Den upptäcktes redan 2000 med radar men man har väntat med att undersöka den till just nu. Man kan inte låta bli att undra vad som gömmer sig under all sand och sten här...

 Det här jobbet är helt fantastiskt och jag gläder mig varje dag att gå till mitt jobb. Jag vet ALDRIG vad man ska få vara med om och vem man ska träffa. Det är hela tiden överraskningar. Som den 13e november när jag egentligen skulle köra Luxor-2 dagars men som blev en 1-dagars ,+ Kairo 1 dagars istället.

I Luxor fick jag en svit och det kändes väldans lyxigt att få slänga sig i en säng med fluff-täcke och gå mellan rummen och ut på en gigantisk balkong..

 

.

. .

 

På hemväg från Luxor blev det ändring- jag behövde inte åka till Luxor utan skulle jobba på flygplatsen istället.

Ja, det gäller att vara flexibel. Och det är just sånt här som gör det här jobbet så himla kul. Man vet aldrig vad som kommer att ske i nästa ögonblick.

Häromdagen åt jag Köttbullar med potatismos på Café del Mare. Det var inte helt fel, helt klart. Och på vägen in i restaurangen träffade jag på Malins lilla söta hund som lekte Krokodilen...

..

 

Den 12e var vi ute och obsade en utflykt i Ubåt. Lite kul!

 

 

Och nu har jag mitt DYKCERT!!!

 

Haha, bara skojar. Jag har Dykcert för att jag har åkt med Ubåt. Det andra låter vänta på sig. Problemet är att få 4 dagar ledigt sammanhängande.

Tog en hamburgare på McDonald och uppmärksammade att de har SOPPA! Har ni det i Sverige också numera???

 

Och hemma hade jag ett sista besök av min ödla. (Den har jag faktiskt inte sett mer och när jag lägger in bilderna är det den 3 december).)

 

Och snart åker jag på Nilenkryssning igen och kommer vara borta 9 dagar (eg 8 dygn) med svenska och norska gäster. Det ser jag fram emot. Att få åka på Nilen är fortfarande som att åka med i en film.

Det känns overkligt!

 

Funderar på om det är något särskilt som har hänt sedan jag skrev sist och det händer ju saker hela tiden men det blir liksom vardag av det här livet också.

 

När jag inte är på Nilen jobbar jag ju i Hurghada med lite av varje. Imorgon ska jag jobba på flygplatsen och ska börja kl 9.30. Ganska soft, eller hur?! Då är det först departures- sedan arrivals.

 

På onsdag ska jag har Shoppingturen här i stan och det ser jag fram emot. Den har jag inte haft förut. Gillar stan och kan nog berätta ett och annat lite kul...

Och idag fick jag tillbaka lite pengar och känner mig nyrik. Men det blir in i kassaskåpet för senare behov.Eftersom jag bor på hotell behöver jag inte så mycket saker.

Trivs väldigt bra med mina kollegor. De flesta är en binge galningar precis som jag-fast yngre. Jag är äldst i detta gäng haha Vi träffas inte SÅ mycket eftersom jag borta på utflykter mest. För när jag är hemma så har jag ofta Tvådagarsutflykter till Luxor.

Näe, nu måste jag nog logga ut och lägga ihop och åka hem och sova lite. Men jag kommer in så fort jag kan igen. Och snart MÅSTE jag ju lägga in mina bilder, alltså. Jag får ju skäms... (HAR GJORT DET NU och känner mig lite stolt)

 

 

 


RSS 2.0