2 september -Helt okej med limousineservice

Vis av tidigare miss tog jag lunchtåget upp från Mantorp. Det kändes himla bra, det.
 

Tog ett tidigare pendeltåg än det stod på biljetten och så långt var allt bra. Däremot blev det en liten försening på regionaltåget men jag hade ju marginal och skulle ändå komma upp på förkvällen.


Innan jag ringde efter Ibisbussen slog jag till på ett Minimål på Max.


Och från Max gick jag bort till hållplats nummer 7 och blev hämtad till hotellet. Där gick jag faktiskt och la mig ganska direkt så den här dagen slutade rätt tidigt. Imorgon och ytterligare sju dagar skulle det ju komma att bli annorlunda. För imorgon var det dags för sista kroatienkryssningen för den här säsongen.

1 september - Märklig väg

Någonstans känns det roligare att GÅ till Citygross än att cykla. Märkligt egentligen eftersom det går snabbare att cykla. Men så är det iallafall. Idag fann jag en övervuxen stig med en skylt som talade om att det var en gångväg. Konstigt med tanke på att den lilla snutten var typ 15 meter. Men så klart att jag pressade mig igenom den och klev över ett omkullfallet träd som nog legat där ett tag.

En utmärkt övervuxen promenadväg på 15 meter med omkullfallet träd hittade jag idag.

31 augusti - Födelsedagspicnic i Valla

Idag var jag med mamma, Martina, Milla, Albin, Elton och Naima på Valladagarna för att ha födelsedagspicnic och göra en massa kul.
 
Dagen startade med att jag blev upphämtad av mamma vid stationen och att vi parkerade bilen i Valla. Vi hade bestämt med Martina och Milla att ses i skogen mellan Gamla Linköping och Valla men på något sätt lyckades vi gå om varann.
 

När mamma och jag fick reda på att vi hade gått om varann vände vi och mötte tuff-tufftåget på vägen.


Och när vi kom ut ur skogen, ja då stod de där!
 

Elton hade beställt att jag skulle ta med mina dinosaurier och den påsen önskade de ha så fort de såg mig.


Det blev lite Dino-lek innan vi fortsatte fram emot mitten av fritidsområdet.


Det blev mycket bus den här dagen - inte bara från mig då förstås.


Inte långt från järnvägen kunde man mjölka en ko om man hade lust.


Milla tog karta och program så vi hade koll på läget.


Albin och Naima vågade gå fram och klappa kamelen Omar.


Albin gillar ju traktorer men också hästar.


Det var kaninhoppning och där hittade vi en bekanting från Ryd, Lotta. Hon hade med sig sin dotter Clara och deras tre kaniner som hoppade galant över hindren.


Glada kaniner hoppade tillsammans med sina "mattar" Clara och Lotta.
 

Cementrör kan man ha mycket roligt med!


Och hos smådjuren måste man ju beundra den vackra tuppen som vandrade runt med sina hönor.


När vi var i lekparken såg vi Häst och vagn. Den ville vi också åka med.


Det är lite svårt att säga vilka som hade roligast - barn eller vuxna.


Som sagt - vilka hade roligast. Jag tror iallafall att Martina skulle säga att rutschkanan var en vinnare.


Albin fick sitta i sin älskade Ferguson och även Elton och Naima ville testa.


Visst blev det en tur med Häst och vagn för hela sällskapet.


Pinciclunchen bestod av Taco"tallrik" serverade med chips och pärondryck. Funkade helbra även om barnen satsade helhjärtat på att äta chipsen och lämna grönsakerna. Nästa gång satsar jag nog på miniköttbullar eller nåt.


Lite mer traktor blev det innan vi gick ner till paddocken.
 

I paddocken vid ridhuset var det Käpphästhoppning och utdelning av rosett. Jättekul!


Valla ponnyklubb, som firar 50 år i år, hade riduppvisning i andra paddocken.


Albin och Naima ville själva rida en sväng.


Elton och jag lekte Kasta rosett. och väntade på att de skulle börja rida runt.
 

Mamma vilade på räcket och väntade hon också.


Så var det dags och jag tror minsann att det var två små spända ryttare på hästryggen.


Efter ridningen hade jag lovat Disney-ägg till alla barnbarn. Mina barn blev dock avundsjuka så nästa gång fick jag lova att ha ett par med till dom också.


Det var roliga figurer från filmen Lejonkungen i chokladäggen, vilket blev ganska poppis. Jag tror man är lite trött på innehållet i Kinderäggen...


Efter lite mer bus vid mjölkkon vandrade vi bort mot tuff-tuggtåget där vi lämnade av mamma tillfälligt. Hon och jag hade ju parkerat bilen i Valla. Men hon skulle ta den och komma till Gamla Linköping och säga Hej då.
 

Vi andra tog tåget till Gamla Linköping.

Hela sällskapet gick in på Cloettaboden och kom bara utanför dörren när vi satte oss ner för att smaka.
 
Det blev ett lite annorlunda födelsedagsfirande men väldigt, väldigt roligt. Innan vi skiljdes åt planerade vi ett återbesök på Valla när jag mellanlandar nästa gång. Och vad vi gjorde då, ja, det får du se under inlägget den dagen lite längre fram :)

30 augusti - Mönster, ösregn och passion

En omväxlande dag som började med att jag ritade ett grundmönster, vilket inte var det lättaste. Och jag vet inte ens om det blev lagom men jag TROR det. Jag lade inte energi på att börja lägga ut det på något tyg. Det får bli under mellanlandningen mellan Kroatien och Jordanien i slutet av september som det ser ut nu.
 

Grundmönstret passade iallafall bra på Prymadonnan.

Jag cyklade iväg till macken under blå himmel, för att hämta mitt efterlängtade tält med veranda. Men när jag kom ut hade någon satt på duschen och det blev till att cykla hem i hällregn. Inte kul alls, faktiskt.


Kisande cyklade jag iväg från macken och kom hem dyblöt. Det blev en varm dusch och fleecemorgonrock tidigt på eftermiddagen.

Jag var på lite experimenthumör och testade färskost i körsbärstomat toppad med passionsfrukt serverat till Korv Stroganof. Det var inte alls gott. Testa inte det! Spara iallafall passionsfrukten till något annat.

 Passionsfrukt till Stroganof var ingen kulinarisk succé.

29 augusti - Med en röst men utan lapp

Idag hade jag glädjen att förtidsrösta. Röstkortet kom i tid den här gången. Det kändes väldigt bra. Bor man i en demokrati har man rätt att rösta och jag personligen anser att det är en skyldighet för att odla demokratin.
Sverige är ett av 25 länder som anses vara fullvärdiga demokratier av världens alla 245. Trots att vi halkade ner från 1a platsen till 4e efter riksdagsvalet 2010 på grund av ökad främlingsfientlighet, att Sverigedemokraterna valdes in i riksdagen samt problem i öppenhet och partifinansiering, borde vi vara stolta att vi har det som vi har det.

Jag hade lite problem med att veta vart jag skulle lägga min röst, även om jag hade ett litet hum. Jag gick därför ut på Valkompassen och svarade på en massa frågor i en kvart, och blev sedan förvissad om att det skulle bli det jag hade trott. Med denna förvissning cyklade jag iväg till macken med mitt röstkort och röstade!


La en röst i varje kuvert (stat, kommun och landsting).


Jag valde sedan att ta pendeln till Mjölby för att handla. Men det hade ju varit bättre att ta med lappen som satt kvar på datorn där hemma.
 

Det blev lite fullt i shoppingvagnen med saker som jag inte fann på min lista när jag kom hem. Däremot glömde jag saker som faktiskt STOD på min lista. Bra jobbat där!


Det var ju bara att föra upp det glömda till nästa veckas shoppingrunda och gilla läget.


Jag var förresten inne på systemet och pratade alkoholfri öl och blev rekommenderad Störtebeker. Nu står den på kylning i kylskåpsdörren. Den ska jag ta till någon stekt korv, tror jag. Och det blir när det blir...

28 augusti - Första mellandagen

Morgonen startade med tvättid, lite som vanligt när jag mellanlandar. Därefter frostade jag av mitt frysfack. Riktigt välbehövligt då isen klädde alla väggar. Efter det tyckte jag det fick räcka med projekt så jag la mig och tittade på TV, slumrade lite, tittade på TV, åt, tittade på TV och gick så småningom och la mig. En semi-produktiv dag, skulle man kunna påstå, för jag kunde allt ha varit mer produktiv än det här.


Två maskiner laddade med tvätt blev klara på fyra timmar som vår tvättid är.


Avfrostadt frysfack och jag fick genast plats med två minimatlådor på varann :)


Vy från horisontalläget på eftermiddagen.

Innan jag gick och la mig klippte jag en halv centimeter på mitt måttband så nu ståtar jag med fullvärdigt nummer 53 ett halvår framöver.

27 augusti - Grodor, Ave och hemkomst

En härlig förmiddag i Split i sällskap med några gäster som gärna hakade på min bonuspromenad i lite andra kvarter än den guidade turen. Här är dagens skörd med foton och några är klart speciella tack vare ett fototillstånd jag fick.
 

Vi startade vår promenad på marknaden.


Sedan gick vi in i palatset där vi passerade trevligaste offentliga toaletten, kanske i hela Split. Men därifrån har du ju sett bilder tidigare så det fotade jag inte.


Vi gick upp på marknaden vid parken och strosade en stund på loppmarknaden. Det är alltid kul att se vad de har och det är ju inte riktigt samma grejer som vi har hemma. Man kan få en bra uppfattning om hur hem och industrier såg ut en gång i tiden faktiskt. Sen kom vi då till Grodutställningen, en av världens roligast och kanske konstigaste utställning. Den som inte har gått på den måste skynda sig på för den 25 september försvinner den och man vet inte om/när grodorna ställs ut igen. Här kan du läsa om den och jag fick faktiskt tillåtelse idag, att ta fyra bilder och här kommer de.


Frieri med sång, musik och blommor.


Vinkällaren med kanske lite för mycket vin.


Hos tandläkaren.


Dansbanan med musiker och dansande par.


Från grodutställningen vandrade vi till fiskmarknaden där vi hittade den här stora och fina hummern.


Rejäla tonfiskkotletter låg bredvid laxen som är fångad i Neretvafloden.


Ostrona kanske kommer från Krkafloden där det finns många mussel- och ostronodlingar.


Dom hade fått in en svärdfisk idag. Himla god fisk som jag rekommenderar att du testar om du inte gjort det än. Gärna grillad.


Vi skulle ses kl 12.15 vid båten och när vi var vid 24-timmarsklockan såg jag att hon var straxt före 12 så jag tog med gästerna bort till vaktavlösningen i palatset.

Och efter att ha hälsat på Diocletianus och hans gemål och sett vaktavlösningen gick vi bort mot båten för att hämta bagage och ta bussen till flygplatsen. Min fina tavla lämnade jag kvar på båten och planerade att ta med den nästa vecka istället. Dels hade jag ingen bra förvaring till den och så var jag övertygad om att jag skulle glömma den någonstans.
 

Det var mycket folk på flygplatsen så jag bestämde mig för att ta mitt handbagage på en promenad i omgivningarna för att slippa stå vid gaten.


Det är en liten flygplats som inte är dimensionerad för det antalet flyg som startar och landar där var femte minut. Jag gick in så sent jag kunde och tog sedan en kort sväng på Taxfrre utan att handla. Det mesta jag handlar köper jag på något supermarket och dm.


Alltså, jag gillar ordet Gräpe som Absolut vodka har.


Pagosten är dyr på marknaden också men €29 känns som en halv gång mer. Jag fick en bara något mindre bit för 80 kuna (ca 100 SEK), till exempel.


Samma med Dingač Royal som är en äkta Dingač och som jag betalar 310 Kuna (ca 400 SEK) för i Trogir.

Flygningen gick bra och vi landade på utsatt tid på Arlanda. Jag gick ner till kafeterian och tog en dyr räkmacka för att "slippa" gå till Max. Det börjar verkligen bli lite tjatigt med hamburgare nu när jag pendlar.


Det blev inte bortplockat på bordet förrän efter en stund, och det var heller inte så fräscht att sitta i soffan som var full med fläckar men det fanns elkontakt och det var gratis Wifi (som visade sig vara samma som Swedavias eget nät som finns på hela Arlanda) så det var perfekt att sitta där och fördriva tid, tyckte jag.

Det kändes riktigt bra att sedan kunna byta från regionaltåg till pendeltåg och komma hem till Mantorp hemresedagen. Det var liksom som om jag vann en hel dag! Härligt att kunna sätta nyckeln i låset, rulla bort soffborden och bädda ut soffan för att sedan hoppa i säng och ladda för en ny morgondag.

26 augusti - In på 53:e

Idag skojade gästerna med Doris och satte hennes namn på alla funktionerna på båten. Det började egentligen redan igår när vi satt och pratade och hon menade att hon ändå gör allt hahaha
 

Allas vår Doris, enda tjejen i besättningen.


Mellan huvudrätt och efterrätt kom besättningen in och sjöng och hade med sig en tårta med en fiskmås på. Var inte det gulligt så säg?


Jag fick också en present av dem. En reproduktion av en känd Bol-konstnär och se vilka härliga färger. Utan att de visste om de hade de köpte en tavla som skulle bli perfekt ovanför min röda soffa! Helt fantastiskt!


Under eftermiddagen kom en gäst och läste en fin dikt för mig. En annan, som målade tavlor i akvarell hela resan, kom med en tavla med mig avbildad hållande min pinne med svenska flaggan tillsammans med gästerna på guidad tur. Jag blev uppriktigt rörd av deras omtanke. Och det kom så många gratulationer på Facebook, Skype och mail att jag inte hann med att svara alla. Ja, det blev en hektisk dag.

Den här kvällen stannade vi i Split för guidad tur och övernattning. Det blev middag och jag gick sedan tillbaka till båten och packade klart för morgondagens avresa till svensk mark.

Vi passerade de här Bucket Boys som var riktigt duktiga. Jag kom och tänka på något kul jag såg på Youtube för några år sedan och bara för att du ska få se vad jag såg lägger jag ut videon här nere.


Klart coolt gäng!

Och när jag letade upp ovanstående klipp hittade jag ju ett annat klipp som du får idag också.


Man kan inte göra annat än att beundra den lille grabben, eller hur?

25 augusti - Huvudet är tillbaka

Idag seglade vi mot Bol och under ännu en klarblå himmel blev det badstopp med nyfångade, grillade sardiner till mellis som kapten Tom bjöd på.


Bikiniöverdelen har nu sett sina bättre dagar. Av saltet har en del av tyget vid spännet luckrats upp och försvunnit och lämnat ett nät kvar bara. Dags att hitta ny kanske?


Kapten Tom bjöd på grillade, nyfångade sardiner idag men jag förklarade att jag gärna avstod.


Men faten rensades snart av glada gäster.

Som traditionen bjuder seglar vi bort mot stranden Zlatni rat och som vanligt åkte allas händer upp i luften under ett Tjohoo och kapten Toms tutande, för att hälsa på de som låg på stranden. Idag var det lite mer speciellt, för matroserna Kiki och Ante tog ribbåten in till stranden för att bjuda två vackra flickor på ett glas vin. De blev kvar på stranden medan vi andra tog Seagull till Bols hamn. Lite roligt!


Hela gruppen var med på tilltaget, vilket var riktigt, riktigt roligt! Alla händer var i luften (förutom på oss som fotade eller filmade). Härligt med gäster med humor och som vågar bjuda på sig själva. Det blev många skratt.

I Bol tog jag min promenad bort mot Zlatni rat där de flesta gästerna använde sina badskor och badade från stranden. Här, en liten fotokavalkad från den promenaden.


El-sparkcyklar var något nytt. De stod parkerade nära det lilla tuff-tufftåget.


Till min stora glädje hade den lilla badflickan fått ett nytt huvud.


Ett nytt skulpturfoto får du idag, i form av Lerkrukan.


Ingen skulptur visserligen men en bra sak - man försöker hålla efter slarviga hundägare här.
Vid Zlatni rat var det som vanligt febril aktivitet.
 

På väg tillbaka till hamnen i solnedgången, noterade jag att Badflickan fått på sig en sweatshirt. Det var snällt.


Vid honungen på grönsaksmarknaden fanns det inga bin, men väl getingar och även om jag inte tycker om dom så fick en vara med på bild idag.


Jag var lite sugen på att gå på utomhusbion men att orka stanna uppe till 11 var utom räckhåll. 


Vi gjorde ett litet kort studiebesök vid Bols vinprovarlokal. Här kan du prova vin per glas. Men ska du prova fem viner som vi gör i Korcula springer priset iväg till mer än dubbelt så mycket mot vad vi betalar där och du får inga tilltugg. Men lokalen är fin och vi passade på att kolla magnumbuteljerna som levereras i träboxar och några gick på utställningen.


"Glasscentrifug" - fast den går inte så fort utan glider runt mer för allmänt beskådande.


En gatukonstnär målade av foton riktigt bra på hamnpromenaden.


Det är ju smart att använda muren på det här sättet, med dynor och monterade bord ut mot havet.

På väg tillbaka till båten efter middagen försökte jag fota musiktrion i färg men lyckades bara i svartvitt, så det fick bli det istället. Man måste ju vara lite flexibel och prova sig fram :)

24 augusti - Helgrillad fiskrensning

På väg till Makarska blev vi serverade helgrillad havsaborre. Men som du vet är jag inte fiskälskare. Köper jag fisk är det fileat och klart. Men jag har blivit rätt duktig på att fixa bort benen på egen hand och tycker att det är en ganska god fisk med en massa olivolja och lite salt.
 

Jag har blivit en riktig fena på att själv rensa fisken så jag slipper benen.

Vi seglade från Korcula till Makarska stad idag. En del tycker att Makarska stad är rätt tråkig men den är rätt okej om man vet vart man ska gå, även om allt kretsar runt sol och bad. Jag hade min orienteringspromenad men glömde visst att fota idag så bloggen slutar redan nu. Det blev alltså ett av de kortare inslagen från Kroatien, men det må väl vara hänt ändå, va?

23 augusti - Bläckfiskar

På väg till Korcula blev det badstopp och som vanligt dök Rade i för att fiska bläckfisk med kniven i högsta hugg. Och visst blev det fångst!
 

Reseledaren simmar med undervattenskameran i handen.


Sjömannen (Rade) simmar med kniv i handen.


Och visst kom han tillbaka med en plastpåse full med bläckfiskar till sin bläckfisksallad.


Dominik (maskinare - och kaptenens lillebror) håller upp en av bläckfiskarna.


Och de krälade runt på badbryggan i hopp om att få slippa bli människomat men de åkte snart in i frysen hos kocken Filip.

Vi fick komma i land i Korcula straxt för fyrahugget. Då blev det guidad tur och vinprovning för de som hade lust. Det hände inte så mycket annat spännande den här dagen, tycker jag. De som ville gick ut och åt. Själv tog jag en pizzabit på väg till båten där jag snart gick jag och la mig för att ladda för en ny dag.

22 augusti - När man har gott pengar

Tjaaa, vad ska jag berätta idag. Det blev en ganska vanlig dag med avfärd från Zlarin och segling mot Hvar.

Det enda utöver det vanliga var väl segelbåten som enligt vår kapten låg i 20 miljoner eurosklassen. Ja, det kan man ju välja att lägga ner på en båt när man har gott om pengar. För den pengen hade jag själv valt att göra bara en massa roligt med familj och vänner, och vettigt som att hjälpa människor som inte har så mycket pengar... Men vi är alla olika och prioriterar det som känns viktigt för oss själva så klart, så jag utgår ifrån att det är viktigt att äga en dyr båt för den/de här personen/personerna.
 

Visst kan man lägga sina pengar på vad man vill.

I Hvar hade vi guidad tur och de som ville följde sedan med mig till Gariful. Det blev lite blandade recensioner på maten, för ovanlighetens skull. En del var jättenöjda medan andra blev mindre nöjda. Själv åt jag fiskfilé av nyfångad havsaborre och den var supergod.


Kvällen avslutades på Gariful, mitt favoritställe i Hvar.

21 augusti - Jojo, juju


Vi lämnade Trogir skapligt tidigt på morgonen. Visste du förresten att Venetianarna ockuperade Trogir år 1420 och byggde Kamerlengofästningen som en förlängning av Verigatornet som du ser till vänster i bild? Trogir var faktiskt tänkt att bli flottbas och fästningen är uppkallad efter Camerarius, tjänstemannen som ansvarade för finansiella och ekonomiska frågor vid den här tiden.


Vy över bron mellan Trogir och ön Čiovo med "Guldberget" och Split i bakgrunden, i arla morgonstund.


St Nicholasfästningen byggdes av venetianarna på 1500-talet på platsen för ett rivet Benedektinerkloster på ön Ljuljevac utanför Šibeniks hamn. Syftet var att förhindra turkiska båtar från att nå hamnen. Fästningen var beväpnad med 32 kanoner men utseendet och storleken avskräckte nog mer än kanonerna.

I Skradin skiftade vi till flodbåt och seglade upp till Krka nationalpark. Det blev inga vattenfall fotade idag men lite annat får du dig till livs ändå.


Ungdomar gillar att hoppa från bron som vi passerar.


En grön Balkanödla poserade för mig


Endemisk brun forell finns det gott om.


Vy från flodbåten på väg tillbaka till Skradin.


Vi hann med en liten promenad i Skradin (en av kroatiens äldsta städer med anor från illyrierna även om det inte är något man ser) innan båten skulle komma. Här hittade jag Jujubär som väntar på att bli brunröda och ätfärdiga.


Vi gick in en sväng i Vårfrukyrkan som var öppen.


Vad är väl detta för träd, undrade vi alla. Någon som vet?

När Seagull fick lov att komma in till hamnen klev vi på och seglade vidare mot Zlarin för BBQ och övernattning.


Och har man inget annat för sig kan man ju hoppa Bungee jump nedför den andra bron som vi passerar på väg ut mot havet igen.


Vi kom fram till övernattningshamnen i Zlarin ovanligt tidigt idag, något som gjorde att vi kunde ta en lite promenix i mer eller mindre dagsljus.


En giftig Enkelfoting (Skolopender) kom vandrandes på vår väg.  Det finns drygt 3000 olika arter runt om i världen och jag kan inte säga vilken den här tllhör dock. Det enda jag kan säga säkert att det inte är samma art som jag ofta hade på besök i Thailand och att varelsen är en överlevare som funnits på jorden i 430 miljoner år. Lite coolt ändå, eller hur?


Vy mot klocktornet Leroj som byggdes 1839, taget på väg tillbaka till båten för en god natts sömn.

20 augusti - Inne i St Barbara

Så var det dags igen. Har tappat räkningen över hur många kryssningar jag har gjort den är säsongen men det är lika roligt varje gång!


Den där väskan jag köpte på Joker, den är helt suverän!  Massor av fack med och utan dragkedjor så jag tror minsann att jag har skaffat mig världens bästa organisatör för olika valutor, vouchers, biljetter, telefonlistor och pass.
 

På Arlanda stod polis och bärgare för att bogsera bort en bil. Man undrar ju vad som hade hänt så klart.

Rutinen på Arlanda är ju alltid den samma. Jag söker först upp mina gäster vid gatens kafeteria och sittplatser, och står sedan vid gaten med min skylt och hoppas att de sista ska komma och anmäla sig innan jag bordar själv. Sedan bär det iväg "hem" till Split".

I Split åker vi buss ner till Splits hamn (ja, för nu har SAS ändrat flygtiderna igen) och efter säkerhetsgenomgången seglar vi, äter sen lunch/tidig middag och kommer därefter till Trogir för guidad tur.


Klocktornet på Dominikanska klostret som ringer en gång i kvarten.


St. Barbarakapellet från 800-talet var öppen idag. Det är det äldsta kapellet i Trogir, från början tillägnat St. Martin (av Tours). Det var ju lite kul att kunna kika in där eftersom det brukar vara stängt annars.


Danica (min lokalguide) sjöng en italiensk sång för oss i loggian idag.

Efter den guidade turen brukar jag ta en extra promenad för den som har lust, runt Kamerlengo-borgen och bort till marknaden.


Idag spatserade en ballongkonstnär omkring på styltor på Riva.


Porten till St Markustornet.


Vy över kanalen från träbron över till fastlandet.

Ja, annars hände inget särskilt tycker jag, förutom att jag gick bort till "dm" och köpte tandkräm. Inte ett dugg spännande. Efter det gick jag till båten, la mig i horisontalläge och laddade för en morgondag istället.

19 augusti - Hösten kommer

Sov till halv sex så nog verkar det som om hösten börjar analkas. Annars vet du ju att jag hoppar glatt upp alltifrån kl halv tre på morgonen, speciellt sommarhalvåret. Det gjorde jag alltså inte idag.
 
Eftersom det här inlägget publiceras 10 oktober måste erkännas att jag inte kommer ihåg att jag gjorde något speciellt den här dagen... så det gjorde jag nog inte. Den liksom bara passerade även om jag for från Mantorp upp till Arlanda inför ny kryssning. Jag kollade på Facebook för att se mina statusrader men se där fanns INGA mellan 18e och 25e (vilket förvånade mig mycket) men mer läsning och foton kommer så klart i andra inlägg, var så säker :)
 
 

RSS 2.0