25 januari - Mot mellanlandning i Sverige

Sa Hej då till ytterligare en hotellreception och fick före det en kopp té att ta med i taxin - i porslin. Underbart.
 


Checkade in mitt bagage - 10,8 kg på en tillbakaresa! Det borde väl ändå nästan vara omöjligt när man kommer från Indien?En mellanlandning i inte-roliga Doha sen vidare mot tåget från Arlanda med en Max Hamburgare från Centralstationen i bagaget. Mot Mantorp och förberedelser för resa tillbaka till Indien om ett par dagar, och fem rundresor som skall avverkas till och med 14 mars!


24 januari - Avresa för gästerna

Frukost som vanligt. Sen var det flygplatsen som gällde med gästerna. De skulle tillbaka till Sverige med annat flyg än mig.
 


Det var Hej då till en reception...Och hej till en annan. Jag hade ytterligare en övernattning i Delhi, och den var på Best Western bara tio minuter från flygplatsen. Passade bra eftersom jag skulle åka klockan två på natten. Anlitade Roomservice för en smörgås till kvällen. Tveksamt spännande. Jag beställde en kyckling och fick en med ägg och majonäs för de hade ingen kyckling... Bara att bita ihop och bli mätt på det, alltså!

 

23 januari - Halva Dehli avstängt

Vi märkte när vi började vår Sightseeing att Delhi var avstängt från alla håll och kanter. Man förberedde för Nationaldagen den 26e. Vi åkte och letade i drygt två timmar på en infart, utan att lyckas! Istället fick vi se en massa annat på vår bussresa, må du tro. Kolla här!
 

Det finns inga begränsningar på hur man får lasta eller hur mycket. Det kan bli mycket intressant och nog är det fascinerande att man kommer fram. Här en fullastad trehjulig cykel.

Vi åkte till Humayans grav som alternativ. Det är liksom en förlaga till Taj Mahal. Där kom det en massa busslaster med skolbarn på studiebesök och de hade väldigt roligt med oss. Det skulle fotograferas och hälsas och tas i hand ideligen, må du tro.
Det tristaste var ju att vi inte kunde ta cykelriksha från Jama Mashid i bazarkvarteren som vi brukar på den här rundresan. MEN så kom vi på att vi kunde nog ordna det på annat sätt. Vi stannade vid cykelrikshorna utanför, på huvudgatan och tog dem därifrån! Vilken tur, va?
Och sen bar det av till hotellet igen. Bilder som jag inte tog var på Indiens baksida. Men vi passerade soptippar där folk bor och lite andra slumområden. Det verkade som om gästerna uppskattade att få se den sidan också - inte bara vackra byggnader och våra fina hotell...

22 januari - Agras Taj Mahal - Delhi

Morgonen startade med ett besök i Taj Mahal.
 

Ingången till Trädgården med mausoleet.


Mausoleet med fontäner och trädgård framför.Detaljer från mausoleet


Yamunafloden nedanför Mausoleet. Det är en biflod till heliga floden Ganges.


Istället för att räkna upp allt man inte får ha med sig in här är för krånglig. Faktum är att du får ha med dig tre saker: Kamera, mobil, plånbok. Vatten och skoskydd får du vid biljettköpet.

När man är i Agra är det på sin plats att visa hur man har gör den Pietra Dura vi kan se i såväl Taj som Agrafortet. Konstarten heter egentligen så, men säger jag Intarsia så förstår du säkert vad det handlar om :)


Tavla över Taj Mahal i Pietra Dura.

Efter en hektisk dag checkade vi in på hotellet och åt gemensam middag i Delhi.
Som du märker är det nästan bara bildtexter. Jag ligger efter med bloggande att jag koncentrera mig på att publicera bilderna: Det kommer bli så ett par veckors inlägg framåt. Sorry. Hoppas du får glädje av bilderna iallfall!

RSS 2.0