28 februari- Milla 21 och Ten million fireflies publicerades

Idag har jag varit mamma till Milla i 21 år. Hon kom till världen kl 06.15 på morgonen.

Och idag har jag publicerad min senaste dans "Ten million Fireflies" och missade att skriva in tag och restart. Suvve. Men det där formuläret är lite hemligt. Plötsligt var jag liksom klar och det stod Tack!
OCh inte hade jag mina inloggningsuppgifter visade det sig.

Det där får jag ta tag i imorgon!

27 februari - Musikanalyser hela dagen

Precis så blev det.

Jag har lyssnade igenom låter jag har samlat på mig som jag hade tänkt göra något till.
Några danser var redan klara men låtarna var förfärliga nu när jag lyssnade på dem. Och jag måste ju gilla dem själv annars är det ju inget kul. Men det var lite roligt att hålla på!

Hade en dans ute för provdansande och koreografikontroll. Hoppas få ett okej på den imorgon..
Återkommer!
26 februari - Gamla kort och nybakad dans

De har det inte lätt djuren. De där två blev först tre, sedan fyra och nu är det fem stycken som kommer och äter av fågelmaten.De är lite "skvattiga" så hela gruppen är svår att få med på bild. De springer iväg till grannen när jag kommer till fönstret... Det verkar som om den ena i gruppen är sjuk...Idag var det vattenträning igen.
Hade fått i uppdrag att hoppa i vattnet och det gjorde jag så det skvätte. Som tur var var vi bara tre idag!
Läste i en tidning om unika träningstips för magen... och det måste väl vara de här... men om de är så unika vet jag inte...

 

Gittan var jättesnäll och kom förbi med min aromalampa och mina ljus från PartyLite innan jag åkte från US. De är inte uppackade än men nu har jag iallafall kartongerna hemma, ju. Då KAN jag ju packa upp när jag vill, ju.

 

 

Kommer ni ihåg licensen från Ullared? Den stod i hallen igår och jag skulle pröva att fälla ihop den men det gick inte alls. Det slutade med att jag knölade ihop den, faktiskt. Men idag så!!!

.

Vet ni mer vilka roliga saker jag gjorde som jag bl a kan tacka besöket på Ullared för!?
Jo eftersom jag faktiskt klarade 3,5 timme med bara stå och gå (och ytterligare 3,5 timme med värktabletter) så testade jag att hoppa i vattnet på vattenträningen idag- och det gick ganska bra det också. Så när jag kom hem tänkte jag: Om jag skulle testa att dansa en dans?
Och så gjorde jag det och det gick bra!!!! TYP Men det räckte för mig.

Så nu är en av mina senaste danser ute för testdansande och jag har beställt dansskor. Nästa fredag ska jag vara med och dansa i Landeryd! Det ska blir roligt att se hur det går!

Och mer roligt hände. Jag fick några kort på mig från 1981!
1981, förstår ni. Då bodde jag i Motala och som ni ser var det hoj som gällde redan då...

..
Foto: Jan Cederborg


25 feb- BlåtandDenna lilla pryl kom efter ett par veckor efter inköp och jag det var invigning. Nu behöver jag inte längre sladd mellan telefon och dator utan kan ta emot och skicka direkt! Så himla praktiskt!

I övrigt tog forskningen min tid på dagen och kangenbloggen min tid på kvällen så ni får bege er dit istället och se vad jag fick fram. Vi ses på fredag!

http://kangen.blogg.se


24 februari - Vad fick jag för pengarna?

Idag packade jag upp alla mina saker. Det var lite som julafton. Då ska vi se vad jag köpte...

En nyckelhållare med lampa -perfekt när man kommer hem och det är kolsvart på verandan. Har alltid problem att få i nyckeln då.


Jag startar med artiklar till företaget (hemarkiv, 2 anteckningsblock, 10 st handdukar och 1 datumstämpel)...fortsätter med lite kläder att ha på sig (2 pikétröjor och strumpor, tre-pack)...


Reträttrummet fick sina fyrkantiga krukor och gullrankor och omger nu Ingelas Aloe Vera på fönsterbläcket!
Min konstnärliga ådra (som visserligen ännu inte sett dagens ljus men jag fick lite idéer i natt...) fick akrylfärger och så köpte jag färgpennor till Martina så hon kan illustrera min barnbok/mina barnböcker.Även om snön ligger metertjock måste man tänka framåt. Det kommer en så-tid. Då är det ju bra att ha lite fröer. Från Ullared kommer Dill (2 påsar), persilja, morot, isbergssallad och så solroser till fåglarna nästa vinter.Igår fick Jonzon sin and och han blev som vanligt hysteriskt glad och gick och bet på den så den 'kvackade' tills han utmattad gick och la sig på Pers ben i soffan.Och så har vi prylhögen med Diverse, d v s går-inte-att-leva-utan-grejer (Förstahjälpen-kit, långt skohorn, förvaringslåda, isskrapa med vante, huvudkliare, nyckelhållare).Och så ett par går-att-leva-utan-fast-det-är-svårt-prylar (en Supersized CocaColaflaska= sparbössa och ojdå, huvudkliaren igen?)

Så var det äntligen dags för Äta-samlingen som bara blev gravad lax, en lakritsstång och lantchips. Men vi var ju inte där för att handla mat, tyckte vi.


Däremot köpte jag några saker som jag saknat i köket (skärbräda i ek-Äntligen kunde jag kasta den gamla, plastsked till teflonpannanoch vitlökspress).


Efter maten är det bra att borsta tänderna så vi hoppar till badrumsavdelningen där vi hittar två Colgate tandkrämer tillika tandborstar samt ett blått nagellack för att matcha pikétröjorna ;)Vi bestämde oss ganska tidigt att åka tillbaka och då är ju en Kom-i-håg-lista bra att ha på frysdörren. Den kom upp och kommer nog fyllas vartefter. Planerad återfärd är senast augusti...Efter uppackningen blev det matlagning. Den gravade laxen frästes upp hastigt (men trasades sönder) som serverades med potatiskaka med gul lök och vitlök och Pustasallad.Efter lunchen lekte jag med mina småpengar. Jag la 5or och 10or i Cola-flaskan. När den är full lär det vara mycket pengar och jag måste fundera ut något jag ska göra för dem pengarna. Förmodligen blir det en resa, om jag inte hinner dö innan - då får det väl bli arvet haha.Och nej då, min lila skål blev inte tom! Där ligger enkronor (och 50-öringar till 1 oktober då de försvinner) kvar och "välfärdar".

När jag räknade ihop inköpssumman slutade den på 853,50 och jag kände mig ganska nöjd trots att det blev mer än 0, som  jag hade tänkt från början. Men jag tror det är stört omöjligt att INTE handla på Ullared.


Men vad kostade då den här dagen totalt för två personer EGENTLIGEN?
Resa                       520:-
Matsäck/lunch/mellis 267:-
Pers skjuts               180:- (som ändå måste räknas med)
Omkostnader totalt   967:

Vi delar det på mina 50 inköpta produkter vilket gör ett prispåslag på 19,34/styck... Huuuuuuuuuu!
Slutsats. Det blir billigare att handla på hemmaplan! Men kanske inte lika roligt hehe.
23 februari - Licensierad Ullaredshoppare


Så, nu har man varit där (klickbar länk) äntligen och det var precis lika roligt som jag hade föreställt mig.

Intyg på professionell Ullaredshopping

Jag satte klockan på 02.30 och hann käka frulle och plocka i min plånbok o matsäck i ryggsäcken med stol som vi fick låna. Sedan bar det av till stan för att hämta Milla. Per var snäll och skjutsade oss trots uppstigning kl 02.30.
Wärnelius buss skulle avgå från Cupolen kl 04.20 men var lite försenad pga snön men det rörde sig bara om några minuter. Vet inte exakt hur många vi var men kanske straxt över 30 varav två av manligt kön. Av dem två var ett en pojke som hoppades att det skulle vara roligt eftersom han hoppade över landbandyträningen... undrar vad han tyckte om det egentligen. Glömde fråga...

Vi slumrade lite och åt vår matsäck i bussen... Matsäcken förresten haha den var rolig. Ostfrallorna från Ingeborgs bageri var visserligen frallor med ost , men de var inte färdigbredda haha. Jag hade inte varit tillräcklig tydlig och utgått ifrån att det var frallor med smör och ost i, liksom. Det var såna jag själv köpte på Ingeborg på den gamla goda tiden som granne till bageriet. Men de var goda att äta som de var, så det var inte så illa iallafall.

Väl framme kl 07.50 försvann förklarade busschauffören att han öppnade bussen mellan 1 coh 2 och då hade han sopsäckar till de som behövde. Haha Sopsäckar, Det ni! Vi tittade på varann och skrattade ironiskt. Det skulle iallafall inte vi behöva haha.

När det blev avstigning försvann alla lika fort som man sa "Ullared". Vi kom ut sist från bussen, var sist att len numrerad kundvagn och sist in av gruppen - men vi var på väg moahahahahaha! Morgan (på lagret) here we come!

.
..


I entré hittade vi en karta över varuhuset, både på en tavla och i pappersform och den visade sig vara bra att ha.


Jag hade bestämt mig för att inte handla vilket naturligtvis resulterade att jag hittade något jag vill ha redan när jag kom in genom grindarna. Jag blir så trött. Fast okej. Jag skulle iallafall köpt dem iallafall och för 1.95 hade jag INTE fått dem. Därför kände jag mig väldigt nöjd iallafall!
Milla provade en hoodtröja som det stod Small på prislappen. Men den var felmärkt och det visade sig vara en Large haha Då fick vi se HONOM. Varuhuschefen Boris Lennerhov, alltså! Det var nästan jobbigt ett tag.Nästa i ett trollslag blev vi jättehungriga. Vi var övertygade om att det fanns ett fik inne i varuhuset - och det fanns det... ett slags. Det var kaffe/dricka/varumaskin med lite sittplatser. Men det fick bli något från varumaskinen. Milla valde chokladboll och jag polarbröd med ost.


Vi vandrade vidare(och kom till Damavdelningen, kikade runt lite och hoppades hitta något jag inte behövde. Det gjorde jag inte. Då PLÖTSLIGT får jag syn på mitt namn!!!


Men det var bara en skylt som talade om att vi hamnat på avdelningen med kläder för stora magar hehe Millan hittade lite kläder som var lagom för hennes mage som var i 9e månaden. Själv hittade jag också kläder till MIN mage i 47e året men de passade inte mina biceps. De fick vara snygga på galgarna.

Efter detta blev det självklart besök på bebisavdelningen. Milla laddade med små bodys, byxor, tröjor och sockar, stl 50... tänk att mina barn har varit så där pyttesmå. Martina vad 53 och Milla 48 cm, lika långa som en Raskens rostbröd ungefär och Nu står Milla där och ska själv ha barn! *suck*På barnavdelningen hittade jag något jag behöver - hak-lapp! Provade lite olika och hittade en med Zebra Jansson. Men jag köpte ingen. De finns liksom inte i min storlek, av någon konstig anledning. Hur gör de med pensionärerna - använder plastade lakan att knyta runt halsen??? Hm, finns det en affärsidé i detta månne
( På tal om affärsidé, berättade jag min vision om den positiva begravningsbyrån? "Den Glada Begravningsbyrån - för dig som tror på livet efter detta." Själva affärsiden är att begravningen blir mer en seans än en förättning. Eftersom miljötänket är viktigt så öppnar jag ett krematorium i samarbete med biogasanläggningen där kropparna återvinns och blir energi. Du sparar pengar för dödsannons, (ni har ju faktiskt kontakt), musik- och blomsterarrangemang, gravplats och kista.  Du betalar bara för transport till biogasanläggningen och för seansen, thats it! Vad tror ni om den? Ekonomiskt, miljövänligt och positivt! Men oj, det var ju om Ullaredsbesöket jag skulle berätta. Vi får la återkomma till begravningsbyrån vid annat tillfälle... kanske.)
Som sagt, många haklappar fanns det men ingen i min storlek!Medan Milla la ner barntäcke, huvudkudde och (en jättetung) amningskudde och glatt vandrade runt bland leksaker och snuttefiltar drabbades jag av en chockartad upplevelse. En välkänd rosa figur dök upp här och där i butiken, underligt nog. Med tanke på gårdagens besök på vårdcentralen blev det än märkligare... Barbapappa -vill han något eller?
Jag menar, till och med en förklädd Barbamamma hoppade ner i vagnen i ett försök att förfölja mig hem säkert på uppdrag av Barbapappa! Men att klä ut sig i plastpåse är ju inte vidare smart så det blev tillbaka till hyllan för henne! Men så fräckt, va! Jag är fortfarande rädd. Jag menar, vad ska hända härnäst?Efter klädavdelningarna gick vi mot prylarna. Milla köpte lite dammsamlare (prydnadsfigurer) och så hittade vi några krukor som hamnade i vagnen. Och jag hittade kontorsavdelningen.


Prylarna var roligaste avdelningarna men nu började vi blir trötta.
Milla och jag hade valt den 9 timmar långa vistelsen i varuhuset men redan efter 3,5 timme ville vi åka hem. Inte för att det var tråkigt att gå runt i butiken utan för att vi hade ont - jag i foten och hon i magen. Det blev därför tidig och lång lunch i restaurangen mitt emot.
Men först var det betalning av omgång nummer ett...Och packade ner inköpen  i våra nyförvärvade Shoppingtrunkar!!!

.

På lunchen gick luften ur oss efter att vi ätit lasagne med sallad på restaurangen mitt över utgången. Där satt vi till klockan blev 1. Då skulle bussen öppna lastutrymmet coh vi kunde lasta ur första omgången i bussen.

.

Solen hade börjat skina och det var varmt där den låg på. Så varmt att det droppade om istapparna nör vi bort mot bussen. Det smärtar mig att erkänna men det en sopsäck trots allt...Det var bra att få lite mat i oss - och syre. Vi gjorde ett försök att ladda för ytterligare ett varv i varuhuset. Vi hade ju hela nedre plan och livsmedelsavdelningen kvar. När vi vände tillbaka från bussen upptäckte vi att parkeringen var fylld och kundvagnarna försvunna.Vad det gäller nedre plan hade vi passerat en skylt tidigare som talade om att Häst fanns där! Lite likt Harrods tänkte jag. Där kan man beställa en elefant, om man vill ha. Här var det hästar, inte illa det heller!Näe men så var det ju inte riktigt, förstås. Det var avdelningen för hästgrejer som flyttat. Där fanns alla djuravdelningarna och där hittade jag en likadan and som Jonzon en lekt sönder för ett par år sedan. Den hamnade i vagnen, så klart. På nedre plan finns Sport och Fritid också och vi hittade lite smågrejer där innan vi åkte upp. Där blev det en repetition av några avdelningar och mer-shopping, kan man säga. Bland annat tog jag kort på en jacka som jag provade på förmiddagen. När jag kom till den plats där den hade hängt, fanns INGEN KVAR! Men det visade sig att den bara försvunnit från klädställningen och kommit på annan plats. Provade den en gång till och Tyvärr hängde jag tillbaka den och jag ångrar mig så daaaaant. Ville be chauffören vända bussen så jag kunde hoppa in och köpa den. Men men det var väl inte meningen, försöker jag intala mig.


Hittade min favoritfigur från NallePuh i en mugg, som jag också ställde tillbaka.

 

Nu har jag fyra bilder kvar från denna dag. Det första presenterar dagens mest onödiga pryl som fanns i hyllorna -Äppleskalaren!

 

 

 

Och låt mig presentera ett fotobevis på att det fortfarande står Skumdelfiner och lakritspipor vid kassan (i en blomsteraffär faktiskt!) som det alltid har gjort sedan jag var liten. Notera att detta var något så äventyrligt som chokladdoppade skumdelfiner.

Tredje fotot visar min vinst i lotteriet på bussen - en microfiberduk, något jag hade tänkt köpa men inte gjorde! Vilken tur, va?

Per hämtade oss vid Cupolen när vi kom hem utmattade. Vi skjutsade hem Milla och åkte sedan hem til Rappet. Jag var helt slut när jag kom innan för dörren. Ställde trunken i hallen, startade datorn, tog med den till sängen och startade ett avsnitt av en serie - och somnade innan signaturen kom!


Men summa summarum. Att åka på utflykt till Ullared var roligt och något jag kan rekommendera om man vill kombinera nytta med nöje. Bussturen tar ca 3,5 timme (något jag jämför med att åka från Hugget till Luxor. Skillnaden är att det känns lite tråkigt att det inte är någon guidning när man åker genom landskapet, ej heller tydlig information när vi var framme. Vid ett par tillfällen ryckte det i guidetarmen och mikrofonarmen men Milla tyckte inte det var lämpligt. Men får jag ihop en hel busslast själv- då ska jag minsann guida! Intresseanmälan tas emot med gläjde!!!)

I nuläget var det lite jobbigt att åka men att ha kudden i svanken, mössan i nacken och benet på ryggsäcken gjorde turen ändå dräglig. Självklart hjälpte det att man fick äta på bussen.

Själva Ullared var mycket mindre än jag trott, kanske pga att det är väldigt välordnat? Det är breda gångar och tydliga avdelningar. Det jag uppmärksammade är att ALLT är inte billigt - men en hel del var billigare än på varuhusen här hemma. Ta bara mina Weibulls fröpåsar som jag betalade 1.95 för eller ett skärbräda i ek för 19,95 och Colgates tandkräm med 33% extra fick jag för 11,95 och tandborstarna i samma märke betalade jag 7,95 för, bara för att nämna några.

 

Utanför Ullareds ligger andra butiker såsom fiskebutik, bokhandel, elektronik, blommor, bräckbutik, guldbutik 2 skobutiker, Handelshuset Outlet med märkeskläder, NetOnNet, panduro och en massa annat som jag glömt namnet på. Jo, ett Motormuseum finns för de (oftast män) som inte är naturliga shoppare. I skoboden tittade jag på Eccoskor till våren och de kostade 650 kronor. Om du har barnen med dig finns barnpassning vid varuhuset utgång (som du kommer till först från parkeringen sett) Bankomat finns vid entrén i samma hus som utomhustoaletterna. Det finns ett flertal matställen med snabbmat bl a Burger King, alla med toaletter så klart. Priserna är normala. Dagens lunch med sallad, knäckebröd, smör och dricka kostade 65 kronor.

 

Ullared har dessutom egen Camping (klickbar länk) om man känner att en dag inte räcker. Personligen anser jag att en dags shopping på Ullared är tillräckligt. Dessutom är deras öppettider 8-17 varje dag så det funkar att köra över dagen. Men som jag skrev i början. Se det som en utflykt! Då kan man ju ta en övernattning, softa med lite grillning i glada vänners lag på kvällen och sedan åka hem nästa dag när man har lust.

Jag avslutar dagens blogg med en naturbild över vintriga halländska skogarna och en förvissning om att jag kommer åka tillbaka snart igen!

 

 

 


22 februari - 5,4 + 77 +(137/105)=?

Vad betyder nu detta räkneexempel. Jo, det är dagens hälsovärden.

Hade tid på vårdscentralen för att kontrollera att jag sköter min diabetes som jag fick konstaterade 060113 (haft 4 års jubileum) Och det gör jag. Korttidssockret 8,6 men långtidssockret har inte ändrats på två år! Det innebär att jag har bra kostvanor och äter som jag ska! Det låter ju toppen, eller hur!? Det fick jag beröm för och det känns ju bra.

Då kommer vi till nästa värde. Jag fick sätta mig i ViktStolen! Andra människors ångestmöbel är min sanningssägarmöbel. Jättespännande!
"Hur mycket tror du att du väger?" frågade Matilda
" -74,2", svarade jag. Det visste jag med säkerhet efter att ha tagit mått för en skräddarsydd kostym häromdagen och konstaterat att måttbandet stannade på 98 inte 86 (!) och därefter ställt mig på vår digitala våg! Nu satt jag där, visserligen fullt påklädd och med Ecco-kängorna på, och fick höra...
"77 kg"!
Haha 77 kg! Och det värsta var att min 74,2 kilo hade blivit 75,4 på två veckor, upptäckte när jag ställde mig på vågen dagen efter. Det har jag inte vägt sedan jag var gravid för 21 år sedan!!! Skandal! Vad hände?

Gradvis har jag tacklat av, ni! PLUS att jag har varit stillasittande i fyra månader med samma matvanor - och ostbollarna! Nedrans!
"Men du är ju ingen Barbapappa än", sa Matilda lite positivt och det har hon ju rätt i... det är jag ju inte - än. Bara en halv...

Men förändrar jag inte livsstilen däremot, slutar jag alltså som en hel tecknad figur!

Men vi har ett värde kvar, ni! 137/105. Nedran en gång till! Jag har fått högt blodtryck igen. Förra gången berodde det på att jag jobbade för mycket (stressigt heltidsjobb + deltidsföretagare). Nu beror det troligtvis på att jag är för overksam och sitter
still för mycket. Meeeeeeen,då!

Aja. Nu är det ju så himla fiffigt att inget av de här värdena är statiska. Jag är tveksam till att kunna påverka diabetesvärdet. Det ligger så pass bra och jag parerar bara med kost inte insullin och det gör jag uppenbarligen bra  trots viktökning. De värdena brukar nämligen höra ihop. Viktökning ger högre långtidssockervärde.

Men det är inte mitt primära syfte med förändringarna jag måste göra. Här gäller det att få ner vikt och blodtryck och det jobbet startar per omgående! Det kommer jag jag berätta om på kangen.blogg.se eftersom jag tänkte använda mig av mina nyförvärvade kunskaper!

 

Men ni som inte orkar besöka min andra blogg - Varsågoda. Här kommer en före-bild som kanske kommer bli en förebild? Ja,ni. Det är tur man har humor!


..

 

 

 

 


21 februari - Detektivarbete pågår
Jag skulle ha blivit forskare, tänkte jag idag. Jag måste vara en perfekt kandidat för det. Nyfiken, lätt fanatiskt och skriver ned vad jag hittar. Det är så himla spännande! Och vet ni vad- man lär sig andra saker under vägen som man inte hade tänkt lära sig! Snacka om bonus.

Just nu ägnar jag alltså lite mer tid till min hälsoblogg än till den här. Jag söker nämligen efter pH-värdets fotspår. Och det är inte så svårt - de finns ju i allt levande. As-häftigt!

Men när jag forskar i ämnet har jag fått mig en och annan tankeställare, helt klart. Jag tror till exempel att det inte kommer bli så mycket halv- och helfabrikat från och med nu. Att förbjuda sig helt, det tror jag inte alls på. Sånt får man bara ångest av!
Vill jag ha Korv Stroganof, ja då lagar jag det. Vill jag ha Icas röka skinka på mackan så äter jag den. Vill jag äta på Burger King så gör jag det. Men jag kommer tänka mig för innan jag bestämmer mig för att stoppa det i mig det! Tänkte försöka skjuta upp min date med Liemannen ett par år, nämligen.
Animeringar hämtade på Animation Factory

20 februari - Svensk köttbulle importerad!

Helt riktigt - köttbullen inte är svensk från början. Skandal!
Richard den II:s (levde 1367 –1400) i England bjöd på köttbullar
I kokböcker från medeltiden i Bagdad finns recept på smaksatta köttbullar. Nedrans! Jag börjar undra om vi verkligen HAR någon helsvensk maträtt?!

Den lille bullen av kött var från början en delikatess för den välbeställde. Det gällde även i Sverige. Den svenska köttbullen blev inte var mans maträtt förrän under 1850-talet. Då hade vi fått vedspisen och kunde börja steka mat. Före det kokte man bullen och då kallas det ju frikadell. (www.scan.se)All min vakna tid idag gick till min nystartade hälsoblogg.
Visste du t ex att vi bara haft kranvatten i 149 år i Sverige?
Eller att vår medellivslängd har ökat med 100% sedan mitten av 1800-talet?
Läs mer om detta och mycket mer på kangen.blogg.se!

19 februari - En dag på Filmstaden!

Japp, klockan ni var det dags att delta i Arbetsförmedlingens StartaEgetDag. Bilen kom 15 minuter sent och envisades med att backa ut hela grusvägen, vilket inte gick alls bra. Att backa behövde han träna på men han är inte ensam. En annan ung chaufför behöver en kurs i det också. Ibland har jag haft lust att ta plats själv och backa ut! Kan man backa lastbil med släp så lär en Renaultbuss vara Piece of cake.
Efter 5 framkörningar föreslog jag att han kunde köra in på vår garageuppfart och backa upp och vända där. Det gjorde han och vi kom iväg 5 minuter senare och kom 5 minuter sent till en nära nog fullsatt Sal 8 på Filmstaden. Mina anteckningar var sparsamma. över dagens 6,5 timmar. Det enda jag inte visste var att Unionen numera har en A-kassa för företagare... vilket alltså innebär att jag kan stanna kvar.

Dagens behållning var Gert Nord som kom som in i lokalen som en virvelvind efter att vi fått höra om skatter och moms och avslutade dagen. Han är en av dem, jämte Robin och Carina, som granskar inkrivna bidragssökandes (=Starta Eget bidrag) Affärsplaner för Arbetsförmedlingens räkning.

Bilen som skiulle ta mig hem var 20 minuter försenad och jag var väldigt nedkyld och frös som bara den när jag kom hem. Men jag gjorde mig lite kaffe och satte mig med datorn i knät och värmde mig!

Så på det hela tagen var dagen en bra och trevlig dag!

18 februari- Nobelpris utan karta - fann biografi på Lacie

Och när jag forskar nuförtiden blir det via internet. Det finns ju all information (nästan) nuförtiden.
Jag hade först och främst två spår men det resulterade ju i minst tio nya spår, som vanligt.

Huvudspår numero Uno var emellertid att söka information till kangenbloggen om Otto Heinrich Warburg, nobelpristagare 1931 i fysiologi och medicin.
Det andra huvudspåret var att försöka hitta en bra stadskarta över Hurghada till Anne.
Det konstiga är att jag lyckades ganska bra med det första men misslyckades fatalt med det andra.

När jag surfade runt pratade jag med Martina samtidigt och hittade en rolig möjlighet. Man kan ta en gratis kreditupplysning på sig själv! hehe Gäller väl kanske mest om man inte har så bra koll på sin ekonomi och krediter kan jag tro. Där fick ni länken iallafall!

Inte ett kort blev taget idag men jag surfade runt på mina hårddiskar, för NÅGOT kort ville jag ha. Så då valde jag det här! Alltså det är hög tid att samlas för Hazard, brudar!Men jag avslutar med en underbar nyhet. Fick för mig att söka ett jobb idag och skrev så här på FB
"Jag kanske skulle bli bibliotikarie och kontemplera bland böcker i filosofi emedan låntagaren ställer några tysta frågor om var biografin om Otto Warburg finns. Tror det skulle apellera till min introverta personlighet..."
Och KAN ni fatta -i
dag hittade jag 82 sidor av MIN Biografi. Kanske det blir en bokutgivning iallafall, då!?


17 februari - Kangenblogg och besök hos Mats och Anne

Förmiddagen blev en hemma dag framför datorn. Har ju blivit amatörforskare i olika ämnen sedan fotledsfrakturen och sedan ett par veckor har jag forskat i joniserat vatten. Och det jag har fått fram är så intressant att jag startade ny blogg i ämnet. (se nedan)

På eftermiddagen var det dags att bege sig på tur till Lambohov för att besöka en gammal klasskamrat från grundskolan, Mats/Tesa/Hubbe - välj själv förnamn hehe Det har varit lite olika genom åren. Hans sambo, Anne ska till Hugget (eg Magawish) om en vecka och jag var där för att berätta lite om stället men vi hade så mycket annat att prata om så det blev mer eller mindre så att jag ska maila info haha. Så kan det vara. Lite kul!
Och de har två jättemysiga boxrar, Wilma och Hemlis. Sistnämnde hade jag gärna tagit med hem. Påminde så himla mycket om Jonzon i sättet, lika barnslig kan man säga.
Efter att ha ätit en god middag med ett glas rött (!) blev det hemfärd mot inspektion av Jonzon i 5 minuter. Det luktade förmodligen MYCKET märkligt om mig. Tyvärr glömde jag ta fram kameran så ni får la TÄNKA er.
Så var det ju det där med nya bloggen då. Välkommen att kika in på http://www.kangen.blogg.se om du är intresserad. Den kommer fyllas på med allt jag har hittat men eftersom det är så mycket så tar jag lite i taget så kom gärna förbi ett par gånger i veckan.

16 februari - Hallux Rigidus.

Idag var det dags att besöka Kungsgatans vårdcentral och sjukgymnasten Ulla. Hon studerade och klämde på svullnaden efter fredagens fall i trädgården och förmodade en stukning på insidan av fotleden. Så tveksamt roligt.
Hon fortsatte med att vända och bända på foten och jag har iallafall fått 10% böjlighet UPPÅT vilket är en förbättring på 4% på 14 dagar. Det trodde jag inte! Nedåt kräver fortfarande träning.
Vidare drogs det i min stela stortå. Det KAN vara begynnande artros som är "vanligt att det startar i min ålder", sa Ulla (läs 50årsåldern). "Jag har samma och det är bara träning och att inte ge upp som gäller!"

Fann att diagnosen Hallux Rigidus innebär "Rörelseinskränkning av stortåns grundled" som gör att tån stelnar och kan bero på antingen Artros eller Trauma. Symtom: Svårigheter att avveckla steget. Stelhet, rörelsesmärta ev. värk efter belastning. Känns otroligt spännande! Hallux Rigidus! Per tycker det passar mig på något sätt... Hm, undrar hur han tänker då?
m bara SNÖN kunde försvinna så kunde jag lämna kryckorna hemma, sa Ulla, och så kunde jag gåträna med stavarna istället. Men det ser inte ut att bli i februari heller...

Fick vänta på bilen en halvtimme och gick in en sväng på Myrorna men lyckades gå ut utan att handla. Men på vägen in till stan fick jag en vision som jag tänkte vidare på. Och så fick jag en idén som kom att involvera Ljdubutikens Zachry-högtalare och Linköping Line dancers... Fast helt oberoende av varann, faktiskt.

Ringde Ortopeden för att få ett snack med min läkare om framtiden. Och mailade till facket en andra gång om vad de föreslår att jag ska göra med min anställning som jag inte kan ha kvar. Mailade första gången den 11e direkt till den som har hand om medlemmar födda den 26e utan att ha fått svar ens i skrivande stund (kl 13.03). Idag gick jag inte på deras HEMSIDA och fyllde i deras formulär och ska få svar inom 3 dagar. Tiden och min framtid rinner iväg, alltså... tick, tack, tick, tack

På kvällen tog jag tag i Insändarkapitlet. Håll utkik i Corren. Det kanske kommer några kloka ord från Graube vartefter!

15 februari- Icke-global uppvärmning gynnar meriterad svensk gurka med norrsken

Jag startade dagen med att hämta min pärm med meriter. Dags att sortera tänkte jag. När jag fått något papper från jobb eller utbildning så har det hamnat i en plastficka och in i pärmen men nu var det stopp när jag skulle in med de sista från Kuoni/Apollo.

Så ut på bordet och golvet med alla betyg, intyg och diplom från alla utbildningar, jobb och företagande, ...


..

Och så sorterade jag in dem - och hittade en massa roligt. Jag hade nämligen lagt in fler papper i samma plastmapp vid ett par tillfällen. Så nu hittade jag ett Certifikat från utbildning hos Tupperware (sålde det i 2 år)  och Registreringsbeviset för mitt allra första företag - TMJ Service. Näringsverksamhet: Ordbehandlingsservice. DET NI! Ordbehandlingsservice haha Underbart. Det var när jag jobbade som transskribent åt universitetet. Det hade jag nästan glömt, faktiskt!
Men nu är det sorterat i områden: Diplom för sig, Försvarets utbildningar för sig. Friskvårdsutbildningar för sig. Sen kommer "vanliga" jobb och alla andra utbildningar. Men om pärmen blev mindre fyll vet jag inte... Men bättre ordning blev det och jag är stolt över ALLT jag har gjort i mitt 47åriga  liv!

På eftermiddagen fick jag hjälp av B-M att ta lite mått. Har hittat ett företag som skräddarsyr kostymer.Ja men så är det ju... Jag lyssnade till radion och fick höra om en av de så kallade experterna som agiterat om den Globala uppvärmningen som människans fel - där han nu menar att inte ALLS är säkert att det är så och att det på medeltiden OCKSÅ uppmätte högre temperaturer.
Det är ju det jag menar. Allting går i cykler. ALLT!

Mänsklighetens utveckling pratar om kriser vart 15e levnads år. I äktenskap är de kritiska åren vart 5e år! Börs/fond/konjunkturutveckling gäller i 7 år. Jordbävningar vart, ja det minns jag inte... Men ni fattar.
Jag upplever att vi gör alldeles för stor affär av den globala uppvärmningen och att människorna är bovar och ska ha dåligt samvete.

Där med är ICKE sagt att vi för den skull ska sluta jobba för miljön. Nej, då. Vi påverkar fortfarande miljön på mindre bra. Tänker på allehanda utsläpp. Och nedskräpning - Ni som besökt öknarna vet hur det ser ut! Fullt med bråte som träpallar, trälådor, plastkassar, ja allt möjligt synligt. Men de gräver också ner saker. När jag bodde i Aqaba bytte en granne ut sina klinkers på altanen. Jag får se byggnadsarbetaren gräva en grop på andra sidan vägen där han kastade ner hela, fina klinkers så de gick sönder varefter högen täckte med grus och sand. Kanske ett litet problem i sammanhanget men ett problem ändock.

Vidare i nyhetsbruset:
Igår såldes 2 lådor med svensk gurka, de första för säsongen för det intressanta priset av över 700 :-/kilot... Antar att de kan motivera kilopriset om jag frågade...

Och sist en egen ljusupplevelse. Typ norrsken på kvälllen. Inte LIKA häftigt som i Boden men det var inte det vanliga gröna skenet. Fast Per säger att molnen låg lågt och det var ljuset från Mantorp som reflekterades. Själv tror jag förstås att vi hade besök av RYMDVARELSER på kvällen och natten i Mantorp hehe Guuuuuuuud, vad livet är spännande. ni! (men det går inte att ta kort på med C905 ser ni)

14 februari - Aura synlig i Reträttrummet

Per ägnade dagen åt OS och jag åt datorn. Ingen av oss är något för att fira Alla Hjärtans Dag så den gick obemärkt förbi oss. Att få en blomma eller kartong med Choklad- eller gelehjärtan kan jag får vilken dag som helst, ju.

Per och jag var och hämtade två Tradera-paket på Ica igår. När jag öppnade paketet där min Skolglob låg, visade det sig den inte var komplett och således icke brukbar. Den saknade nämligen kabel, något som är en väsentlig del av just en lampa!

Blev en smula missmodig men då klev min problemlösande anläggningstekniske man in. Han gick ut i garaget, hämtade en gammal bordslampa, kapade sladden och satte dit en taklampskontakt. Sedan tog han min ena dagsljuslampa och satte och monterade upp den. Så tände han lampan och ropade på mig!
Och jag säger bara: Faaaaaaaaaaaantaaaaaaaaaaaaastiskt!
Har aldrig sett lampor med gloria - men det har den här!
Och jag är så GLAD att jag får vara återförsäljare av denna produkt, om jag vill!


13 februari - En kropp som en Ostboll?!

Jamen det GÅR inte att sitta och äta 2 "säckar" ostbollar i veckan och tro att man INTE påverkas.Midjemåttet ökar faktiskt! Med 2 cm på tre veckor, typ. Så idag bestämde jag mig för att det måste bli någon annan last. Men VAD? Det måste gå att förvara i min hink vilket innebär att det inte går att ha färskvara som gurka eller morot, som torkar. Surfade runt och letade efter nyttiga snacks men jag har INGET behov av söta grejer som som mandel, russin, solrosfrön. Jag behöver SALT!

Men så uppenbarade sig en produkt som jag INTE tycker om... om det inte är cheddarsmak - INDIAN POPCORN!!!
Och kan ni fatta, när Per och jag var i affären så hade de dessa popcorn (de finns inte överallt) och jag grabbade tag i två påsar direkt.


Så nu ligger de där och väntar på att jag ska bli lite sugen och jag känner att det inte är så långt borta. De har legat där hela DA'N i mörkret under locket...
12 februari - Ramlar, vilar och funderar

Så var det dags att ramla och vrida till foten på tomten. Jag blev nog mest rädd men foten svullnade och jag fick gå och lägga mig med foten i högläge.
Det blev alltså ingen Vattenträning idag. Och inte så mycket annat gjort heller, då.

Satt med datorn i knät förstås under dagen
Kunde konstatera att jag inte fått svar från någon "AnnaN" angående linköpingssidan - och såg att den inte blivit uppdaterad heller.
Men jag fick ett brev från Gunnel där faktiskt tiderna stod för de närmaste 2 veckorna. Intressant... ska man satsa på att BLI statsminister iallafall...
Kan ju passa PERFEKT. Samlar varken väskor eller skor, handlar gärna billiga kläder och prylar på Myrorna (fast det KAN ju vara ett problem förstås eftersom jag kan komma i märkesprylar därifrån och få en rubrik om att "Blivande S-tatsminister i Chaneldräkt besöker hemlösa och får på pälsen"), Tradera eller Blocket och äter mat från Ica Maxi.

Gick och la mig straxt efter 8 med 2 Panodil 500 milligrams och har inget mer att berätta.

Good bye, Shangai!11 februari- Röd tänkande sosse ute i snön med gröna bågar i lila fodral, slapp kredit på 1/4 miljon

Ännu en vintrig dag med 17 minusgrader. Att det aldrig tar slut, detta! Men det kom att bli en spännande dag.

.

Idag bestämde jag mig för att prova att åka buss. Men det blev bara från Resecentrum, där jag laddade mitt kort, och till Trädgårdstorget.
Det var lite knöligt men jag tycker ändå att det gick ganska bra. Och jag var oerhört stolt över att ha klarat det. Som min mamma sa, (träffade henne utanför Hälsobutiken) "Tänk vad roligt det är med sånt som man alltid tidigare har tagit för givet!" För henne var det stort att kunna köra bil igen - och för mig att åka buss Ja livet är förunderligt.

.

Och ÄNNU underligare var det med glasögonen som jag hämtade. Mina terminal var bara SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅå himla sköna att ta på sig. Jag har dem nu och jag släpper dem INTE. Kan inte fatta varför jag har vänta så länge men jag har tyckt att jag klarat mig bra fram till för ett par månader sedan. Det är bara ETT aber. Jag kan INTE jobba vid datorn och kolla på TV:n samtidigt om jag inte ska ha ett par glasögon på huv'et. TV:n står INTE på 65 cm avstånd haha. Aja, det är la sånt man får ta och det kan jag leva med.Men de ANDRA ÖGONEN- Oh, my God! Det var de värsta paret glasögon EVER! Kunde ha dem 1 minut sen hade jag värk bakom ögonen och spränghuvudvärk.
"Det är musklerna som jobbar annorlunda för att du inte har behövt glasögon för brytningsfel tidigare", sa optikerassistenten. Titta här!
Hon vände på skärmen (och jag bytte till Terminalarna) och visade att min närsynthet var jättemycket bättre men att jag istället fått brytningsfel. Hon berättade att jag skulle träna (!) och nog kunna ha dem om tre veckor obehindrat, annars skulle jag höra av mig! Men hallå - tre veckor!
Tåååååååååååålamooooooooooooooood IGEN!


Du som har varit uppmärksam och studerat de två senaste bilderna ser att jag har samma bågar på båda mina glasögon. Terminalglasen har gröna (grönt som står för växande, ni minns) och de vanliga har bruna. Och ja, de liknar de jag har haft i två år men jag trivs med den typen av båge sååå aa, då kör jag på det. Och vet ni något ROLIGT!

Det ena fodralet jag fick matchar min plånbok - i syrénlila! Feeeeeeeeeeeeng Shwej, hej hej! Det måste vara en MENING med, helt klart! Där ska mina gröna terminalglas bo.
Sen hände lite andra saker också. Vad sägs om att...
 1. Min handläggare på Försäkringskassan ger mig rätt att TÄNKA och behålla min sjukpenning på heltid. Om jag kan GÖRA NÅGOT får jag anses som frisk - iallafall på deltid så jag ska inte räkna med att vara helt sjukskriven så mycket längre (läs till 1 mars). Om jag ska tolka detta korrekt har du alltså rätt till sjukpenning på 100% om du är Förlamad i hela kroppen eller Hjärndöd skulle nog funka också, va. Men jag ska ge henne kredit ändå. Hon gav mig tillåtelse att gå till Filmstaden på fredag nästa vecka på Arbetsförmedlingens Starta Eget-dag MED sjukpenningen kvar.
 2. Jag tänkte fram ett "klagobrev" till Socialdemokraterna vars linköpingshemsida inte har uppdaterats sedan oktober 2009, d v s inte på 4 månader eller 1/3 av ett år. Här debatterar och bloggar politiker i alla möjliga media och så missar man sitt "ansikte" utåt i sin egen stad. Med risk för att få ta över ansvaret så... Skäms, säger jag, och det står jag för.
 3. SEB ringde! (Woops, får man prata i telefon?) Det var höjdpunkten för dagen. Nu slipper jag nämligen oroa mig för hur jag ska klara betalningarna närmaste året - för de lånar inte ut några pengar! haha Jag SLIPPER alltså en kredit på 300 000!!! Är det inte FANTASTISKT! Först blev jag ju förvånad. förstås. Men straxt därpå blev jag ganska lättad.
Ja, livet är underbart!

10 februari -Skägget och Tanne, here I come!

Yepp idag togs sig Graubetrottern ut på tur minsann. På förmiddagen bar det av hem till Berit i Skäggetorp och på kvälllen till B-M i Tannefors! Det blev två intressanta besök.

Hos Berit blev det kaffe, kaka och prat om Rosenserien. Mellanlandade hemma, ringde lite telefonsamtal, jobbade på  webben och när kvällen kom var det blev dags att åka iväg igen.

Där fanns Dhana L också, som hade med sig sina maskiner där vi tittade på video på den ena. Roligast var ändå att träffa Eva F. När hon kom så sa vi båda: Det är något bekant över ditt ansikte... coh så började vi klura... bara för att komma fram till att hon och en av mina halvbröder* i Norrköping, Peter L, är bästisar och att hon känner hela familjen. *LoL* Världen är liten.
*För er som inte vet så är jag är adoptivbarnNär jag kom hem ifrån Tannefors hade jag fått information om och blivit imponerad av en SUPERintressant grej, inte bara för mig utan för människan. Berättar mer så snart jag kan. Men det är en Jag tror det när jag ser det-grej! Det enda är att leverantören "kräver" att jag tar mig an adepter och frågan är om jag kommer ha tid med det...
9 januari - Med IT-policy mot första miljonen!

(OBS! Alla understrykningar är klickbara länkar)

Ja, man måste ju början någonstans. Och jag börjar med - att söka kredit.  Det rimmar väl illa om man inget vet men det finns självklart ett SYFTE med lånet - Att betala tillbaka det inom ett år! Och som jag ser det, ska det inte vara några problem! Lånet förtjänar jag för idén. Och första miljonen, ja den tjänar jag med HJÄLP AV idén! That's it!

Och jag har funderat lite på vilken IT-policy som ska gälla i framtiden. Känns väldigt aktuellt i dagarna när Facebook är ett hett ämne, främst inom landstinget. Låt mig presentera MITT förslag som jag tänkte kunde gälla:
 1. Installationer av program får ske helt fritt. Vi ser gärna gratisprogram så att Norton, som vi betalar licens för, har något att göra.
 2. Facebook skall stå standby så man hör när det "ploppar" i chatten. Det är ALLTID viktiga personer som behöver kontakt med dig! Däremot är det inte tillåtet att gå med i några grupper utan att kontrollera vem som administrerar den. Spel såsom Farmville o dy är strängeligen förbjudet då det skapar stress, huvudvärk och ångest när man inte hinner med att vattna eller mata djuren...
 3. Vårt uppdrag är att informera, utbilda och utveckla. Därför är det av största vikt att en blogg finns knuten till varje nyttjare av datorn som skall uppdateras varje kväll alternativt morgon med information av vad som HAR hänt men också vad som komma skall  -även om det innebär att du måste beskriva din promenad till brevlådan för att hämta reklam från en kollega i branschen.
 4. All datautrustning får gärna tas med på alla typer av resor, nationellt och internationellt. Det är viktigt att ALLT och ALLA  får möjlighet att vidga sina vyer. Av ergonomiska skäl vill vi att du använder avsedd väska för ändamålet och bär den som ryggsäck. Var uppmärksam på att det inte är tillåtetet att smuggla (nyhets-)bomber innanför skalet då även datorer måste igenom säkerhetskontroller.
 5. Ett av våra motton är  "Tålamod är den fattiges rikedom" och i denna anda köper vi all datautrustning via Tradera-kontot eftersom vi själva bestämmer vad vi är beredda att betala och har tålamod nog att vänta på saker som tar upp till tre veckor innan de kommer för de skickas egentligen från Hongkong. Eventuellt kan även Blocket vara aktuellt under förutsättning säljaren bor i Östergötlands län och förkortar då leveranstiden med upp till 21 dagar...
 6. Av säkerhetsskäl sitter vi i soffan och jobbar med datorn i knät för att förhindra brännmärkem på skrivbordet. Att ha datorn i knät ger viss ventilation mellan knäna. För känsliga erbjuder vi Brädan som skydd.
 7. Vi ser helst att du äter och dricker medan du jobbar. Enligt uniformsreglementet skall vår logoförsedda haklapp som finns att hämta ut på lagret, användas utan undantag.
 8. Datorer ska förvaras och skyddas for behörigt intrång. Det är vetenskapligt bevisat att de flesta brott i din närhet begås av någon du känner.

Vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er att jobba på ett sånt företag?


.

8 januari - Förberedelser inför bankbesök

Ja, idag har jag inte så mycket att skriva.
Installerade skrivaren och förberedde mig för bankbesök. Och så såg jag BÅDA rådjuren på tomten. De om gåendes sida vid sida på förmiddagen. Det var roligt. Trodde den mindre av dem hade gått vidare in i nästa liv.

Filosoferade lite över långsinta människor. Jag undrar hur det kan komma sig att en del människor lägger ner så mycket energi på någon annan människa. Betyder det att det inte lever ett EGET liv då. Skulle tro det.
Tur man har annat att göra än att vara sån, ni haha för nu har jag inte tid med bloggen mer idag.
Tjing!

MPå väg mot företagande!

Ni kommer aldrig att lyckas. Fyrmannaband är ute.

Åk hem till Liverpool!

(Chef på skivbolaget Decca till medlemmarna i Beatles, 1962)


Med ovanstående citat.vill jag göra dig extra uppmärksam på att du vet ALDRIG hur framtiden ser ut. Strunta i vad din omgivning säger! De vet exakt lika lite om framtiden som du!

Om du tror på något – Go for it! Det är precis det jag tänker göra! Funkar det inte som jag tänker mig från början så försöker jag en variant tills det funkar – eller hittar på något annat. Svårare än så är det inte! Här kommer ett citat till i den andan!

Genom att försöka kan man vinna allt!”

(Theokritos)


”Oj, nu får jag en vision!” , brukar jag säga ganska ofta. För idéer och problemlösningar poppar upp i hjärnan väldigt ofta. Ibland är den ena idén mer vansinnig än den andra, medger jag. Men roligt har jag – och ibland även min omgivning som får sig ett gott skratt. Men allt som oftast blir det något av idéerna, om än som en variant.


Den 29e januari fattade jag ett svårt men, om jag får säga det själv så här retroaktivt, briljant beslut om att byta karriär. Jag hade väldigt svårt att se mig som dagligt huvudansvarig för upp till 40 gäster i ett främmande land, guidande i öknar, berg och spännande platser med en fot som ännu inte är 100% funktionsduglig. Det skulle inte kännas bra för någon av oss = researrangör, agent och samarbetspartners, gäster eller mig själv!

 

Men beslutet medförde naturligtvis en ny utmaning och hjärnan har arbetat för högtryck. Från att ha varit en av många vilda idéer som producerats när jag hade som mest tråkigt, har PROJEKTET vuxit fram! Nu hoppas ni att jag ÄNTLIGEN ska avslöja vad jag håller på med, va hehe. Och det tänkte jag göra – lite grann.

Jag har fått fundera en hel del över min framtid efter mitt beslut 29/1 att inte förnya kontraktet på Apollo. Jag vill jobba! Jag är som gjord för jobb! Men hallå, låt oss titta på de mest troliga alternativen efter sjukskrivningen:

 1. Jag blir erbjuden ett intressant jobb av någon klok människa som har läst min blogg och ser vilken kunskap, kreativitet och potential som bor i mig och bara MÅSTE anställa mig före någon annan gör det + erbjuder mig en lön som går att leva på!

 2. Jag anmäler mig arbetssökande på Arbetsförmedlingen, som själva har den här negativa framtidsprognosen. Jag lär mig söka jobb och tvingas ta ett jobb som trädkramare på en ort som ligger på dagens s k pendlingsavstånd som motsvarar upp till tolv timmars daglig frånvaro från bostaden (visste ni det?).

 3. Starta Eget med något som intresserar mig och gör att jag kan välja 1) var jag jobbar. 2) när jag jobbar, 3) hur jag jobbar, 4) varifrån jag jobbar, 5) varför jag jobbar och 6) om jag jobbar!

 

Då ska vi se... Både alternativ 1 & 2 är lika troliga och säkert roliga. Men det blev nummer 3 som vann och gick vidare till final med följande motivering:

”Starta Eget har, genom att ta till vara och förena Maria Graubes kunskap, erfarenhet och kontaktnät förvärvat sedan 26 augusti 1962, befunnits vara det alternativ som med all säkerhet kommer generera en utvecklande, intressant och ekonomiskt tryggad framtid.”Så,... nu är det bara resten kvar, kan man säga!

Per aspera ad astra -
Genom svårigheterna till stjärnorna (framgång)7 februari - (X - 38) = 327 dagar = 89% kvar. Och ekvationen innebär?

Svar: he he 327 dagar eller 89,5% har vi kvar av 2010!

Men vadan detta plötsliga intresse för kryptiska ekvationer??? KAN det ha med Projektet att göra? Ja, den som väntar på får se. Nu tar vi tag i det matematiska problemet och lurar lite på det i stället.

Ni, kära läsare, har, liksom jag, hunnit göra en massa bra saker utav de 38 (10,5%) som redan har passerat.. Jag tror inte att jag är unik på något sätt! Var och en av oss är ju centrum av våra egna liv och alla bär vi nyckeln till vår egen framtid!


Skillnaden mellan dig och mig kanske bara är att jag skriver ner det, vilket gör det lättare att inse hur mycket som egentligen sker i livet! Låt mig se bakåt på alla positiva händelser i januarimånaden och februariveckan. (FB, som nämns i texten, betyder Facebook om någon fortfarande inte känner till ”fenomenet”)


Familjekapitlet

1. Den 13e januari hade jag varit mamma i 26 år till Martina som hade kalas hemma hos sig och Henke. 2. Milla (som ser ut som en Spaghetti med köttbulle på mitten numera) har blivit sambo på riktigt och flyttat hemifrån. Vi två har bestämt att vi ska till Ullared om ett par veckor. 3. Mamma har fått börja köra bil igen efter sin höftledsoperation och hon är lycklig. 4. Jag fattade, 29/1, beslut om karriärändring. 5. Fredrik (brorsan) flyttade tillbaka till Linköping igår. 5. Pianot som varit en del av familjen också har flyttat hemifrån. Hem till Alma i Askeby närmare bestämt. 6. Vaccination mot Svininfluensan med hjälp av min moster Kerstin som skjutsade mig till Mantorps vårdcentral.

Vänskaps-kapitlet
I början av januari följde jag med Mariann till Anna, Eva och Johan = Linköping Line Dancers uppstart på Landerydsgården och träffade bland annat bästisen Pella men också f d elever, vänner och bekanta. (Det skulle bli så många namn att nämna att jag inte skriver fler än de redan nämnda eftersom det var tack vare dem som jag åkte dit.) Det var verkligen jätteroligt att komma dit. Må hända att jag inte kommer vara med och dansa så mycket i framtiden men jag kommer kanske vara med på annat sätt. hehe De slipper mig alltså inte! I ett hastigt ögonblick sa jag att jag skulle koreografera en Kryckdans och jag började på den. Men så tyckte jag det var lite deprimerande så jag slutade och väljer att inte sätta ihop en, go' vänner

Men jag har hunnit träffa FLER irl (in real life)..*Annette M, klasskamrat på mellan- och högstadiet som jag hittade tack vare Stay Friends, där jag såg att hon bytt efternamn, och sen genom FB (!). Hon såg på FB att jag hade TP på Hamlet och dök upp oanmäld och på den vägen är det. Det var Anette som häromdagen ordnade en Reunion på Kvinnebyskolan som jag missade. *Pernilla L från studietiden på Förvaltningslinjen på Linköpings Universitet stötte "jag" på i vestibulen på US fast det mer hon som såg att jag satt och nästan sov med baguetten i handen haha. Vi bodde båda i Ryd, pluggade och drack té i mängder och har haft mycket kul ihop.*Britt-Marie som jag jobbade ihop med på forna TV Linköping (och som hade samma ägare som Tidningen Stan vid Stångån där jag själv jobbade) hittade jag via en annan väninna på FB. Hon hade bytt namn men för mig kommer hon alltid vara B-M. Var hemma hos henne och kom i kontakt med en produkt som numera ingår i Projektet. *Sofie H som var ”min” ena Avdelningsansvarig under min Butikschefs-tid på Myrorna i Linköping, var jag ute och åt lunch med efter att ha tillbringat dryga 2 timmar i butiken.Djur-kapitlet
I december och januari hade besök av en liten sork som bodde i vår stenmur. (Jag skriver i imperfekt för vi misstänker att någon av grannkatterna Bosse och Börje har "tagit hand om" den. Djungelns lag 1.)
Under januari kom två rådjudskid (ettåringar) på besök och åt i vår trädgård. (Den senaste veckan har en försvunnit. Antingen är den överkörd eller har svultit/frusit ihjäl för nu ser vi bara en ensam som vandrar runt i området. Djungelns lag 2. Fast jag är lite orolig. Har inte sett No 2 heller på ett par dagar...)
Jonzon har lärt sig släcka och tända lampor med hjälp av Targetträning och allt är som vanligt med honom. Han är väldigt mycket flockhund. Han vet fortfarande vad ordet Träning betyder d v s då vankas det köttbulle, något man gör vad som HELST för att få ...han berättar fortfarande för Apan när han har fått människomat, grisöra eller märgben... han har fortfarande vita Mjukiskatten som ”snuttefilt” och han ligger gärna på våra fötter i sängen – om han inte ligger utsträckt i mitten förstås.Inköps-kapitlet
Om jag ska plocka ut EN sak som jag är gladast över att ha köpt i år så måste det bli mina fårskinnstofflor. Sämsta köpet Kinamobil eBay och jag var mäkta entusiastisk över eftersom den hade plats för dubbla aktiva SIM-kort! Idag ligger den frånslagen. Orsaken är enkel. Touch-skärmen är svårmanövrerad så att jag har gett upp. Den ska få flytta hemifrån. Alltså jag och mobiler går inte riktigt ihop tydligen! (Hm Jag köpte den ju i december 2009 så den skulle jag kanske inte räkna - fast det är klart Jag FICK den i januari)

Men även andra saker har jag handlat sedan nyår. Har aktiverat mitt gamla konto på Tradera och ropat in småsaker som jag behöver såsom plånbok, pengaskål, och ryggsäck. Från SpecSavers har jag beställt Korrektionsglasögon för närsynthet OCH terminalglasögon. Jag har börjat få så himla ont i huvudet när jag sitter framför datorn – och ni vet, det gör jag mest hela dagarna och inte kommer det bli mindre i framtiden. Hoppas jag får dem i veckan!Fotkapitlet
När året startade så hade jag ganska nyligen blivit av med mitt sista gips (blev ju ett nytt i veckan under 8 veckor) och fått tillåtelse att stödja på foten. Sedan dess har jag lärt mig gå GANSKA bra med kryckor och som låghalt utan kryckor. Jag löste problemet att komma i och ur badkaret och tog ett efterlängtat bad i början av januari – men sen har jag inte varit i flera gånger. Det blir inte av bara.

Mycket träning blir det. Jag har rehabträning med sjukgymnasten Ulla, bassängträning med sjukgymnasten Karin, egen träning på Nautilus och egen träning hemma- Just nu är det balansträning som står mest på schemat. Men jag tycker det går VÄLDIGT långsamt och börjar ifrågasätta om det är JAG som gör fel... Jag har hört de som kan gå som vanligt efter 8 veckor och här sitter jag och kan det inte efter 16... Fast jag försöker tänka att de nog inte fick samma fraktur, två operationer och infektion. Och nån mening måste det ju vara!

Jag fick ett försäkringskassebeslut om att jag har rätt till sjukpenning och fick dessutom en utbetalning retroaktivt samt en örsäkringshandläggaren, Ingegerd, ringde mig. Min sjukskrivning löper (just nu) hela februari ut. Sen får vi se. Tänkte ringa Ingegerd i veckan och diskutera lite framtid.Så överlag kan man säga att utvecklingen är positiv!


Andra-roliga-saker-kapitlet

Revybesök med Mamma och Svärmor. Stinsen Brinner på Globenteatern blev det en lördageftermiddag. Pointshop som jag var jätteaktiv på fram till 29 januari men går bara in då och då för närvarande.

Bloggandet förekommer enbart här just nu. Pointblog slutade jag med abrupt när jag fick se att de skulle översätta alla bloggar med Googles översättningsprogram– och det vet vi hur DET fungerar! Typ inte alls. Så det kontot tog jag bort. Ska jag skriva FEL engelska vill jag göra det själv!

Idén att ge ut barnbok finns kvar. Började skriva på en och Martina skissade teckningar men det har stannat av nu pga Projektet.. Hade dessutom tänkt ge ut min biografi bara för att upptäcka att den har försvunnit. KANSKE att den finns i källaren hos mamma! Att skriva om över 200 sidor står inte högst upp på Att-göra-listan

I ett led att bli heltidspolitiker (läs statsminister) och förändra världen (okej, iallafall Sverige som jag upplever har förlorat fotfästet rejält de senaste åren) gick jag med som medlem i Socialdemokraterna.


Jag fick inloggningsuppgifter till Sosserian och kan starta debattblogg och en massa annat men den här bloggen tar tillräckligt med tid just nu. Jag får inbjudan till saker – i Stockholm. Lokalt verkar inte vara så mycket aktivitet eller så är det bara jag som har missat något.

 

Nu får det räcka för idag. Tycker jag har suttit med bloggen hela dagen.

Tjiingeling! 6 februari - Lövbiff, Targus och kryckor

Sovmorgon till halv sju, faktiskt! Skuttade upp bara för att bli påmind om att det var Krycka som gällde. Grabbade tag i den och gjorde mig iordning för frukost.

Per och Jonzon åkte till sommarstugan och skottade snö från gäststugan, matade fåglarna och tog en promenad. Själv satt jag *viskar* vid datorn...

Pernilla ringde och vi hann prata 10 minuter. Sen kom Per och skulle skjutsa mig till affären för att hämta ut  mina paket. Trodde det var min skollampa och produktväskan men icke. Det var inte rätt på en fläck. Det var min provorder på en av produkterna och min lila skål.

Passade på att handla lunch som idag blev Lövbiff serverade med körsbärstomatshalvor.....Bearnaise sås och Potatisgratäng - provade Icas egen. Den var en riktig besvikelse- Blaskig när jag hällde upp i formen och fortfarande rinnig sås när den var klar. Det stod Naturell men var vitlökskryddad, hur tänkte man där? Fast just vitlöken var det enda positiva med gratängen! Den smakade i övrigt inte särskilt bra.  Ångrade att jag inte tog den andra som också är på 2 kg, krämig och smakar jättegott.("Kan du steka lövbiff då?" undrade Per som vet att jag lämnar stekpannan till fördel för annat roligt som INTE är matlagning he he Men jag vaktade spisen medan jag pratade med Pernilla E i telefonen. NÅGOT mer var jag ju tvungen att gör!)
Till lunchen serverades RÖTT VIN! Ja, jag har suttit och ojat mig de senaste 2 dagarna hur TRÅKIGT det är utan mitt röda Cabernet så Per hade köpt en flaska när han var på systemet igår. " Du blir ju bara röd så det är ingen fara", sa han. Yeah! En stor glädje spred sig tillsammans med rodnaden på halsen men det var det värt! En bra sak som jag kom på var att jag kommer INTE kunna bli doldisalkoholist på vin iallafall haha


Min lila skål fylldes med alla mina småpengar och ställdes på nytvättad ljuspelare som stod i rätt väderstreck för att sedan starta energierna som ska generera välstånd *ler*  Auuuuuuum!


Mina provprodukter fick bara komma in i mitt rum eftersom det saknas en viktig detalj att tilbringa tid i, kan man säga. Hoppas den ena detaljen kommer i veckan!

Tog ut mina träningsgrejer i vardagsrummet och tränade lite balans med betoning på lite för jag led fortfarande från gårdagens Aggressiva Träning på US Men ni har väl inte sett min gosiga 2cm:s  tjocka träningsmatta, tror jag!? Och inte mina ihopfällbara, blåmetallicfärgade stavar heller? Det andra är nog gamla nyheter.Grejerna åkte in i rummet igen. Tittade in en sväng på skrivaren - som fick stå kvar i sin kartong även idag IMORGON, då... DÅ ska jag inställera den
Tillbaka till datorn konstaterade jag att jag vunnit budgivningen för en Dataväska med multifunktion (axelremsväska, handtagsväska och ryggsäck!) Det blev inte den jag skrev om häromdagen. Den blev för dyr redan igår och auktionen är slut den 7e. Det blev en Targus istället för Haglöfs men med samma utseende. Den ser jag fram emot att få så jag kan kasta den trasiga jag har nu.
5 februari - Bakslagsdag, Lindman och Kommunikation

Det började intressant. Per och Jonzon gick ut för att hämta Corren som vanligt. Det var bara det att det FANNS ingen Corren i brevlådan idag.
- De har nog haft problem med tryckeriet, konstaterade vi. Det var just en förtroendeingivande början på nya layouten. Med pressar som inte pallar trycket." Så det blev ingen tidningsläsning såsom traditionen bjuder för Per innan jobbet.

Jag hade vattenträning idag på US - och där hittade jag Corren i två jättehögar. Så det var DÄR de var! Högen minskade drastiskt från det jag kom tills jag åkte - det var tydligen fler som inte fått Corren, konstaterade jag.


Träningen idag gjorde mig besviken måste jag erkänna, och jag var ledsen i en halvtimme efteråt. Att flexa foten GÅR bara inte! Den är helt fast!
Pratade med Karin Sjukgymnast som uppmanade att fortsätta träna som jag gör och fortsätta använda kryckorna inne. Att gå utan dem som en låghalt är INTE att rekommendera. Hjärnan lär sig det och det blir svårt att lära sig gå ordentligt någonsin. Jag får la börja ha dem inne igen då!
Jag spände, bände och slet i min 47-åriga fot "NU jäklar ska du få" , tänkte jag. Och jag fick sååååååååååååå ont efteråt. Men jag är så himla trött på det här nu att det blev lite Aggressiv Träning.

Köpte en lunchmacka från kafeterian på vägen ut - ost, skinka och majonäs med gräslök. JÄTTEGOD! Orkade bara äta halva och sparade resten som kvällsmål.När jag började äta den var jag något, ska vi säga, nedstämd. Det KAN vara så att foten är och förblir stel. Att jag inte kommer komma till 15% vinkel utan får nöja mig med 6% (har ökat från 5% till 6% på 4 veckor så ni kanske förstår min sinnesstämning?) MEN så funderade jag ett tag till och kom på - Jamen, då får jag väl skaffa en pimpad käpp, då! Då blev jag genast på lite bättre humör, ni! haha Ingen ko på isen, alltså!

Fick energi till att ta ut pengar till Per som hade erbjudit sig att hämta min nya skrivare på Elgiganten efter jobbet.- men blev så trött efteråt och satte mig närmast automaten så alla frågade om jag satt i kön hi hi. Men jag orkade inte flytta på mig bara.  Jag nästan höll på att somna med mackan i handen då jag plötsligt fick höra en röst som jag inte har hört på säkert 5-6 år. Pernilla Lindman dök upp och satte sig en stund och pratade. Hon jobbar på US och hade en lite paus. Vi skulle höras av och ta en fika och prata ifatt åren som gått, bestämde vi.

Tog kort på Correnhögen som minskat till en fjärdedel sedan jag kom, och tog med en ifall Per inte fått tag i en.


Somnade nästan IGEN i bilen hem men försökte skaffa mig lite energi under eftermiddagen och med hjälp av värktabletter klarade jag mig iallafall till klockan 9 på kvällen.

Min skrivare kom hem men Per fick ställa in den i rummet. Jag orkade inte ta tag i installationen, något som inte var likt mig. När jag får något nytt måste jag testa direkt annars. Men den fick vänta. Somnade på Jonzons mage en stund och försökte sedan ta tag i livet.


En viktig sak var att besvara mail som kommit under natten och dagen när jag varit borta. Det där med hur man bemöter potentiella kunder -  både hur snabbt, på vilket sätt och förmuleringar- det borde nog finnas kurser för det! Låt mig ta två exempel som är aktuella och som går att lära sig utav, så kommer jag tillbaka till min dag lite längre ner.

SNABBKURS I KUNDKOMMUNIKATION!

Exempel 1
Under förmiddagen 29 januari mailade jag till olika bokföringsfirmor i stan med egen hemsida och frågade om timpris. 33% ringde inom en timme (!) från det jag skickade mailet.
50% har fortfarande inte hört av sig.
En firma hörde av sig efter 6 dagar och i det mailet förklarade man att man inte kan uppge pris med mindre att man träffat mig personligen. (Och nu kommer många citat som är direkt kopierat och inklistrat från svaret som jag har sparat för det är verkligen minnesvärt!)  "Rådgivning från en konsult" är ett av de "viktigaste besluten en företagare har att fatta" och "det är viktigt att allt stämmer mellan personerna." och mailet avslutas med att jag får -och jag citerar ånyo "faktiskt Höra av dej och komma på besök". Oj oj oj...hur intresserad tro ni att jag blev? Just det - inte alls
Att använda ordet faktiskt upplevde jag som att jag har begått ett stort fel när jag skickat min förfrågan med mail istället för att åka bort till dem och knacka på dörren.

Men just det mailet fick mig att besluta mig för att anlita Kontorstjänst så inget ont som inte har något gott med sig. Susanne var en av de två som ringde snabbt och som jag pratade länge med och samtalet var både konstruktivt, trevligt, roligt och allvarligt på samma gång . Vi kommer funka förträffligt UTAN att ha sett varann! Vi har bestämt att när jag har allt klart ska vi ses på deras kontor i Mjärdevi! Det ser jag fram emot!

Exempel 2
Den 1 februari kommunicerade jag med kundtjänst hos en webbutikleverantör. Jag mailar min kravspecifikation för påseende för att få fram om 1. de har paket som motsvara mina krav 2. vad det skulle kosta och 3. om det inte finns paket- kan de lösa det ändå och göra sidan ÅT mig?
Jag jobbar i Open Office och hade konverterat filen till Excel, skrev jag.
Jag har idag, 6 februari, inte hört någonting från företaget.

Då ska vi jämföra det med två andra företag. Igår, 5 februari, mailar jag, får respons direkt där ett av företagen vill att jag konverterar min fil till pdf-format istället, den andra rekommenderar mig att testa ett av paketen en månad utan kostnad. Och jag blir positivt inställd redan där
Vad kan man lära sig av detta? Jo, det handlar inte om att få ett fullständigt svar direkt - det räcker med att visa engagemang. Av företag 1 fick jag ett mail om att de inte kunde läsa det jag skickade och bad mig göra om det så de kunde läsa det. Det andra företaget gav mig ett alternatiiv att syssla med medan de tittar på hur jag hade tänkte mig egentligen!

Ovanstående ska JAG iallafall ta med mig som blivande företagare!


Nu tillbaka till min eftermiddag/kväll: Och här kommer lite mer av ovan snabbkurs in.
Mailade den 2 februari ut förfrågan till en massa tillverkande företag i ett annat land (89 stycken närmare bestämt). Av alla jag skickade ut, fick jag svar från 2% inom en timme efter utskicket. Ytterligare 10% mailade under dagen och efterföljande dag. Så fort jag har fått svar från någon har jag mailat ett Tack-vi-ska-titta-på-det-mail och idag var det dags för Nej, tack-svar till alla utom de två jag bestämt mig för att gå vidare med.
En av de två första som svarade har jag fortfarande kontakt med just för att hon var så snabb och trevlig med bra engelska. Ytterligare en som inte var en av de snabbaste, mindre bra engelska men visade sig kunna erbjuda fler intressant produkter är kvar också. Nu är det offertförfarande som gäller.


Senare framåt kvällen började jag då testa Demobutiken (som jag skrev om ovan). Alltså, det är inte HELT enkelt! När uppdateringarna/förhandsvisningarna inte fungerade och allt jag hade gjort försvann eller inte blev som jag ville, då tillät jag mig att bli smått irriterad. Stängde av och fortsätter i helgen med att bygga.

När klockan var 9 var jag så trött att att jag tog en av mina affärsbiblar och la mig. Läste 15 minuter och somnade sedan med block och penna bredvid mig som vanligt - IFALL jag skulle få en brilliant idé på natten!
4 februari - Frukostmöte på Corrren och ett Piano flyttar hemifrån

Det har varit en spännande dag minsann! Den startade med att jag vaknade kl 01.40 och jag somnade om tio minuter innan radion gick igång d v s 05.20. Det var en dag man inte hade lust att gå upp. Men upp kom jag till min stadiga 2-timmarsfrukost.

Straxt efter 7 kom bilen som skjutsade mig till Corren. Var inbjuden till frukostmöte för en presentation av nya utseendet. Formatet är det samma men man jobbar mer med färg på sidorna. Uplägget innebär att det nu ska vara gladare, mer lättläst och lättare att hitta i.
Alla fick ett par presenter innan vi gick därifrån. En mössa med någon av deras nya  "slogan". Jag valde NYTTIG på mössan och MÄNSKLIG på nyckelbandet - passar bra till Projektet också.Efter den informationen stannade Cityhandlarna kvar och fick en genomgång av ett stort event i Linköping helgen 26-28 mars där jag tänkte vara med. In sha'allah! Ska hitta på lite happenings och fick till vår hjälp (om man hade idétorka hehe) fick alla varsitt kompendium.
Innan jag vände hemåt gick jag en sväng till Nautilus. Men jag hade bara med mig hälften idag. Så när jag skulle sola fick jag gå och köpa nya glasögon. Där försvann en tjuga till ingen nytta...PÅ väg hem ringde Arne på Linköpings Flyttbyrå som undrade om de kunde hämta Pianot lite tidigare.
Så runt halv tolv kom de med lastbil. selar och vagn och tog Mr Baumgardt, pianostol, lampa och metronom till Askeby. Kvar blev en tom plats och lite damm.Lite senare på dagen fick jag en film som visade när Alma fick det haha. Det var roligt att se glädjen - och att hon hade samma frisyr som jag vid den ålderna. Är de Karma eller är det Karma?


Resten av kvällen var det budgetarna igen. Alla börjar bli klara nu och det ser positivt ut. Men det kommer kosta både marknadsföring och tid - å andra sidan gör jag det för min skull och foten har gjort Vågen idag. Kunde stå på tå i en halv sekund och bära min vikt.

Wiiiiiiiiiiiiiii!
3 februari - Klädinköp och lunch med Sofie

Vilken rolig dag det här blev idag också.

Mailade med tillverkare från det jag gick upp fram till halv tio när jag blev hämtad. När mötet med banken blev framskjutet bestämde jag mig för att ändå åka in och köpa lite vinterkläder. Har mest sommarkläder av naturliga orsaker. Nu har jag ju bestämt mig för att bli kvar i Sverige och då behöver jag kläder får svenskt klimat.

Jag åkte in till stan och spatserade till VARUHUSET. Lämnade jacka, väska och kryckor utanför Sofies kontor och botaniserade runt på alla avdelningar i 3 timmar. Och den ena kändisen efter den andra dök upp så det blev många kramar utdelade. Blev tvungen att lägga in en liten lunchpaus där jag och Sofie bestämde oss för pizza på Five Tastes på Ågatan.
EN mini kebabpizza blev det för mig. deras mini är nästan lika stor som vanliga pizzor hos andra. Orkade halva och fick med mig resten i ett foliepaket av Daran, servitören.
"Shokran ja zeelan, efendim. Ma ah'salaama" (Artiga fraser på arabiska som betyder "Tack så mycket, min herre. Vi ses!")


Efter lunch blev det ytterligare en timme i Butiken och hem kom jag med en grå svenskdesignad kappa i ull från Adrienne Modeller (den ser visst blå ut på skärmen. Den är grå i verkligheten och i kameran.) ....en argyle-mönstrad tröja från Murrey...


och en halsduk från Lindex.


Allt ton i ton! Detta skall utgöra "uniformen" när jag åker till Correns frukostmöte imorgon!
Skulle vilja ha haft ett par blå (eller svarta) Curlingkängor i storlek 38 men man kan ju inte få ALLT! Notan för ovanstående plagg slutade på den otroligt trevliga summan utav 315:-. Och var kan man göra dessa fynd tror ni??? Yepp Varuhuset Myrorna, så klart! I LIKE! Kan inte fatta att fler går dit och handlar utan hellre betalar dyra pengar, ofta för saker som "alla andra" också har. Var är unikiteten?


Jag var inne och letade efter en ny ryggsäck på samma gata men de hade ingen som passade mig... utom kanske EN som var himla vettig men när jag fick höra tillverkare mindes jag att den finns på Tradera. Testar att ropa in lite billigare där först. Jag återkommer med hur det går.

Klart slut och hej!


2 februari - Rehab och inställt bankbesök + reunion

Något skulle bli konstigt idag. Det började med att jag kl 03.30 vaknade av att min mobil plongade ut Ladda mig Ladda mig! Sen var det kört! Det skulle bli en sån DÄR dag, ni vet!

Min bil var 20 minuter försenad till Rehab så även fast jag tagit i så jag hade marginal å min sida, kom jag fem minuter försent. Istället var bilen IFRÅN vårdcentralen 5 minuter tidig. Men jag hann visa min framsteg och få nya rörelser för att träna min balans, för den visade sig vara klart undermålig.
Nu kommer min underbara, tjocka träningsmatta väl till pass. Jag får fortfarande inte använda balansbollen, nämligen. Mattan är det som gäller.

När jag kom hem var jag vrålhungrig och åt lunch. Klockan var 10...
Runt helvahugget började det lukta gas så förskräckligt och började gå runt och fundera ut var det kom ifrån. Men så kom jag på att vi inte eldar med gas här hemma. Det var i Jordanien, det.
Men den lukthallucinationen höll i sin in på eftermiddagen. Samtidigt mådde jag väldigt illla och hade våldsam huvudvärk, så pass illa att jag blev tvungen att ta tablett!!!


Jag fick meddela att jag inte kom till Kvinnebyskolan för reunion ch jag blev mer än besviken när Anette berättade att hon hade fått tag i nästan halva klassen (13 pers totalt) som också skulle komma. Meeeeeeeeeeeeeeeen vad trist!

Jag fick mail från PRV (mailade en fråga om varumärkesintrång häromdagen).
Så idag mailade jag omgång No 2 till den som har registrerat Posityd som hemsida, ett namn som jag äger och hennes hemsida gör att facket anser att jag fortfarande har bisyssla och inte sätter ned min avgift trots att jag har rätt på det som sjuksriven
Fick mail att jag nu måste låta en försäkringsutredaare utreda ärendet. Fattar ni?
Alltså, jag har ingen lust att gå så långt som till domstol men hör jag inget så måste jag. Första mailet fick jag inget svar på. Nu får vi se om jag får svar på det jag skickade idag.

Men det hände som vanligt lite roliga saker också.
 • Fick lite välkomna mail från de som ville vara mina leverantörer + att jag blir agent för regionen för en produkt om jag vill.
 • Budgetarna börjar se klara tu
 • Per var snäll och skjutsade mig så jag kunde hämta ut mitt Ellos-paket med de vita överkasten i indisk bomull - som inte var vita utan i beige och med en brun rand på - lakanset i vitt, som var vitt - och mina gåstavara i blå metallic. Wööööööööö! Coooooooooolt!
 • Fick kontakt med en gammal klasskamrat på FB. Hej hej Mats "Tesa" Gustavsson!
Det får vara nog för idag. Tjing Tjong Hongkong!
1 februari - Budgetarnas dag

Morgonen startade med att jag runt halv åtta gav mitt piano till Victor och hans Alma. Det känns helt rätt och min förhoppning är att hon ska ha lika stor glädje av det som jag har haft. De hämtar det på torsdag eftermiddag. Mr Negrete skulle kommit på lunch idag men hans barn var sjuka. Så kan det vara. Men istället fick jag mer tid för Projektet.

Resten av dagen satt jag med företagsbudgetar. Aa visst, serrö. Det ska inte bara vara EN, det ska vara TRE!

 1. Startbudget
 2. Resultatbudget
 3. Likviditetsbudget
Och jag kan ju som vanligt inte göra en sak i taget utan satt och zappade mellan alla tre.  Det är ganska mycket man behöver veta. En del saker mer kniviga än andra att uppskatta.. Och innan man vet alla siffror kan man inte be att få offert för exempelvis försäkringar. Men Maria Hammar på Länsförsäkringar gjorde ett gott försök och ska skicka ett förslag på mailen vartefter.


Men några saker blev klara.
 • Jag är bjuden till Corren (vår länstidning) på frukostmöte på torsdag
 • Jag får delta i ett event  här i stan om jag vill  mars
 • och så fick jag min lila plånbok hehe Feeeeeeeeeeng Shuuuuuiiiiiiiiiii here I come!

PS. Missade att berätta att takbelysning i Reträttrummet nu är avklarat. Köpte en s k Skolglob på Tradera för det facila priset utav 300:- inkl frakt. Du ser den jag har köpt här om du scrollar ner lite. Den finns också här! Lite kul! DS

RSS 2.0