22 juni - Var det bara en dröm?

Två mellanlandningar hade jag framför mig. Först i Zürich, sedan i Athen. Det var kort om tid mellan flygen och jag hade fått reda på att jag skulle bli tvungen att hämta ut mitt bagage i Athen eftersom Swiss inte hade bagageavtal med Olympic som jag reste med sista sträckan. Men se det ordnade sig, det!
Jag checkade alltså in bagaget till End destination och kunde obekymrat vandra mellan flygen. Det var förseningar alla tre sträckorna men hann med, det gjorde jag.
 
Frukost på Jumbo hostel...
 
Klockan 18.55 landade jag på Samos och det var som om jag befunnit mig i en dröm bara. Det kändes overkligt att jag överhuvudtaget varit hemma i Sverige. Lite som en utomkroppslig upplevelse.
För det var direkt tillbaka på jobb när jag fick servicemobilen av Claus och det var som om jag aldrig varit härifrån...

21 juni - Det är inte den 22e idag

Fick säga Hej då till Milla (yngsta dottern) och svärsonen Jens på jobbet utan att ha haft möjlighet att träffa barnbarnet Elton. Det kändes tungt, måste jag säga. Men man har inte roligare än man gör sig. Jag hängde i kassan och vi kollade om jag fått några fler gråa hår, men hittade bara ett...
 
Milla, har jag fått några fler gråa hårstrån?
 
Martina kom förbi mamma med Albin så där missade jag Chrille som var på jobbet. Men det var roligt att åtminstone träffat de FLESTA i familjen.
 
Mamma Martina försökte få Albin att lägga TILLBAKA reklamen men det gick inte så bra, det. Den kom ur tidningssamlaren på ett ögonblick.
 
Sen var det ju det där med min avresa från Linköping. Jag hade beställt taxi och tåg. Men först kom inte taxin. Jag ringde då fel bolag till att börja med och sedan berättade det rätta att jag inte hade beställt förrän till imorgon, den 22e. Mamma sprang upp och hämtade bilnyckel och körde ner mig och med två minuters marginal satte jag mig på tåget. Min plats var upptagen men jag satte mig bredvid. Det spelade ju ingen roll var jag satt. Jag hade ju trots allt en platsbiljett om det skulle bli något problem.
Fast det var bara som jag trodde. För när konduktören kom och kollade biljetten sa hon: Men den här gäller inte idag. Den är för imorgon!
 
Mycket riktigt stod det den 22e på den biljetten. Jag hade alltså beställt allt till helt fel dag. Och jag hade inte kontrollerat när jag fick den, något jag alltid brukar göra. Men de lät mig följa med iallafall eftersom biljetten inte var utgången utan faktiskt var köpt till nästkommande dag. Det var hyggligt. Så upp kom jag alltså, upp till Jumbo hostel där jag tillbringade natten i samma rum som sist - med den skillnaden att jag skulle slippa gå upp och äta frukost klockan 02.45 :)
 
Återsåg Jumbo hostel denna afton.

20 juni - Fler ärenden...

Jag behövde använda mina få dagar i Sverige organiserat. Följde först med mamma till Fredriks lägenhet. Men eftersom Malin är arvtagare kunde vi inget göra där. Bara liksom gå där och minnas lite.
 
Det var sista gången jag var i den lägenheten...
 
Jag fortsatte min shoppingturné därefter, sedan stod packning på schemat. Imorgon skulle jag åka till Arlanda för att på fredag åka tillbaka till Samos och jobbet.
 
En till sak jag uppskattar med Sverige - öppna ytor och VARUHUS!

19 juni - Begravning i Hoppets kapell

Gick upp tidigt och åt min frukost. Idag var det dags att först göra en massa ärenden och sedan åka till begravningen.
 
Kaffe i liten kopp, grovt bröd och körsbärstomat. En lite annorlunda frulle.
 
En sak som jag upptäckte att jag gillar med Sverige är motorvägarna - raka och du kan bränna iväg i 120 km/h
 
Och i Mantorp lämnade jag och hämtade grejer och njöt av att ha fått hylla i kylskåpet, lampa över diskbänken och isolering runt balkongdörren. Perfekt att komma hem till i oktober, eller hur?

Efter att ha uträttat det flesta ärenden jag hade åkte jag tillbaka till mamma varvid vi åt lunch ihop. Sen var det dags att klä om till ljusa, lite glada kläder. Jag hade köpt ny beige kjol och en rutig blus i samma beiga, vitt och gammalrosa. Björn hämtade oss vid halv två, och så åkte vi till Lilla Aska där Fredrik skulle begravas. Här är lite bilder därifrån!
 
 
Det blev en himla trevlig begravning, om man får säga så. Det är klart att det var sorgligt också men du förstår, Fredrik har äntligen fått fullständigt lugn och ro i sitt själ. Och det måste jag känna glädje över!
Nu befinner han sig i Mellantiden och när jag skriver det är vet jag att han är med mig för jag har träffat honom hela veckan här på Samos - fast genom en annan människa... Alltså, inget medium eller så, bara genom an annan människa som är som Fredrik!
 
Efter begravningen var det träff med familjen och nägra vänner som Fredrik och jag har vuxit upp tillsammans med. Fredrik Präst var jättebra och likaså representanten, som jag glömt namnet på, från Centrala begravningsbyrån.
Så Fredrik är säkert supernöjd där han nu är. För sista låten blev Pink Floyds "Wish you were here". Det var den enda musiken vi hade gemensamt och de är fortfarande helv suveräna! Men just den låten kan komma att bli jobbig att lyssna på senare känner jag - men det är okej!

Så kära lillebror Fredrik, ha det bäst där du är! Vi ses ju sen!

17 juni - Med livet som insats

Idag skulle jag göra två dagars arbete vilket innebar Välkomstmöte på Restaurant Elia, hotell Evelyn och Hotell Elektra i Pythagorio plus Hotell Samaina Inn i Karlovassi och sedan ha servicekontoret på Aramis/Sixt. Arbetet med gästerna var det bästa på hela dagen. De ska inte lida över att jag har det lite jobbigt!  Men övriga dagen var en katastrof.


Resan till och från Karlovassi var med livet som insats på grund av stress..


Det blev en dag utan lunch utan bara lite jordnötter och vatten - och bilkörning som nog var bland den sämsta jag haft här på ön. Vid ett tillfälle var jag tio meter från att bli påkörd på förarsidan då jag var så okoncentrerad när jag körde att jag inte såg bilen som kom på huvudvägen. Ur dessa synpunkter var detta en RIKTIGT dålig dag med huvudvärk i slutet av dagen. Jag och Mariann hade planerat att äta middag ihop efter min arbetsdag men jag gick hem med en pizza i ensamhet. Det var väl inte vad jag hade tänkt mig, förstås.


Pepinos pizza och halva Mirror, mirror avslutade min dag. Orkade inte ens packa!

18 juni - Hem till begravning

Den här resan till Sverige kändes verkligen inte rolig. Inte för att jag gör vågen någon gång när jag ska till kalla Norden men då var det iallafall inga begravningar på tapeten.

Här är bilder från min dag, iallafall.


Morgonen startade som vanligt med frukost kl 05.10.Efter det packade jag och tog med väskan till bilen. Lika bra att få tungt jobb gjort när det bara var 27 grader ute. Klockan 06.54 satt jag sedan på kontoret och skrev utflyktslistor till Pavlo.


Hem för snabbdusch och plocka ihop handbagaget. Pizzaresterna satt jag in i kylskåpet i hopp om att de är ätbara på fredag när jag kommer hem.
Straxt efter halv nio var jag på Aramis/Sixt för att lämna ifrån mig servicemobilen till Claus på Primo som erbjudit sig att ta den när jag var borta. Han är från Köpenhamn men pratar bra skandinaviska så det ska nog funka alldeles utmärkt, det. Aramis tog samtidigt min bil för att använda den när jag är borta. De första som fick min Airtoursbil var två av mina egna gäster och det kändes ju lite bra förstås!

Jag fick skjuts till flygplatsen där jag fick stå i kö en timme. Flyget var försenat så man släppte förbi ett helt flyg som skulle gå på tid istället.


På flygplatsen fick jag köa en timme.


Det är en liten flygplats med en liten och dyr Taxfreebutik... fast nog är det dyrt på alla taxfree numera - inte bara här.

Trettio minuter försenade kom vi på planet och flög mot Berlin varvid sol och klarblå himmel sakta men säkert lades sig bakom oss...


12.41 Ombordstigning15.07 startar datorn för att titta lite på film på Berlins flygplats men snart satt jag på nästa plan som skulle ta mig till Arlanda


Straxt efter starten kom molnen och sen var det igentjock med något läskigt vitt hela vägen.


Landade i Sverige och det blev jacka på direkt.


Jag hann med en Mc Feast och Chili Cheese innan jag åkte ner till tåget till Linköping


Jag hade en taxi som väntade på mig på Centralstationen och den tog mig med till min kära mamma, där jag skulle bo när jag var hemma i Sverige. Fick en nattmacka och därefter letade jag upp bäddsoffan för att lägga mig och sova. Imorgon väntade Fredriks begravning, en något overklig känsla att veta...

16 juni - En liten rapport från en lunch på stranden

Jag har ju berättat att jag tar med mig lunchlåda till stranden och äter ute så fort jag har möjlighet. Det blir inte varje dag så klart men jag försöker mig på det iallafall tre luncher i veckan. Och så här kan det se ut, serrö!
(Har införskaffat ett litet stativ och sätter på 12 sekunder. Funkar helbra när man är ensam och vill dokumentera!)


Lunchlådan på värmning i solen. Det tar ungefär en timme i 45 graders värme innan det blir bra värme, tycker jag
.


Så blir det då dags. Idag blev det Lamb Kleftiko-resterna :)


Och efter mat kommer "lakansläge" för lite sol på min lekamen.


Och emellanåt lite omkringguppande på havet det blå med ca 23-24 gradigt vatten.


Frågor? Funderingar på detta?

15 juni - Utelåst och BBQ på Mystic Ocean

Innan jag åkte hemifrån idag satte jag min sko i press. Skorna, inköpta på Kalle P i Linköping för ett par månader sedan hade förlorat kontakt med sulan, så att säga. Med inköpt kontaktlim pressade jag ihop så skon blev hel och ställde sedan mitt sängbord på för att ha lite press under en längre tid.


Provisorisk skopress...

Kontoret fram till på eftermiddagen. Allt välkomstmaterial blev färdigt och jag skrev ut min flygbiljett hem som jag så äntligen fick igår. Mailade mamma tiderna och eftersom jag kommer så sent blir det taxi hem till henne. Tror jag får inhysa mig där de tre dagar jag är i Sverige. Det blir enklare att gå ner till Fredriks lägenhet på så sätt. Jag får försöka hinna så mycket jag kan den 1,5 dagen jag kommer ha till förfogande, men jag måste erkänna att jag är oerhört pressad av situationen. Men som vanligt är det bara att fokusera på allt positivt som pågår runt en - livet självt!


Vy mot Vathi där vi har kontoret.

De senaste veckorna har jag försökt fokusera på bra, roliga och positiva saker. Och det fortsatte så klart idag - och man har inte roligare än man gör sig! Första lyckades jag med bravaden att låsa mig ute!

Jag hade tvättat i min balja och hängde tvätt när jag hörde *pang* bakom mig och får jag se en igenblåst, stängd dörr! Nu hör till saken att jag hade köpt med mig mat och servicemobilen är ju en del av mig själv så den hade jag så klart på bordet. Så det var ju ingen ko på isen direkt. Men tillgång till lägenheten, det hade jag inte. Så vad göra?

Jo, jag käkade i godan ro, ringde till kontoret som fick ifatt Despina (lägenhetsägarinnan), snikade vatten från Aramis där jag försökte sprida lite positiva tankar till Alexis som INTE ville prata utan försökte vakna efter siestan och inte var helt kommunikativ, väntade lite där, väntade lite på verandan - och så kom då Despina!


Det som inte fick hända, hände!


"Inne!" och numera har jag antingen nycklarna i låset ELLER mina skor emellan dörrpost och dörr, du!

På kvällen åkte jag, Mariann och Claus ihop till Mystic Ocean dit var bjudna på Barbeque.


Och vilka var i tid vid min bil??? Ja, inte var det Claus iallafall. Och så säger man att kvinnor alltid tar så lång tid på sig att bli klara?!


Istället för halv nio var vi där kvart över nio. Men fram kom vi!


Jasmine fixade drinkar till alla och kocken som kommit på besök från Österrike, fixade maten!

Och här är lite mingelbilder som jag tog innan maten!

Noterar att Sanne (Oad Reizen, Holland) är en riktig linslus haha


God mat och glada människor var på plats. Men jag tror ingen blir förvånad över att min bil åkte från Votsalakia första. Det blev bara jag och Mariann som åkte tillbaka i mörkret tilll Pythagorio. Claus stannade och åkte med holländarna hem för han var lite partysugen, han.

14 juni - Soluppgång i Ireon och snorkling i Limnionas

Jag bestämde jag mig för att åka till Ireon och se lite soluppgång! När jag åkte var det visserligen varmt men när jag kom därifrån var det JÄTTEvarmt!


Dammen utanför Pythagorio påminner mig lite om Indien och palatsen där - fast de är ju LITE vackrare då.


Flygplanen nästa landar på husen känns det som.
En väldigt centralt belägen flygplats är det iallafall.


Heraion (Heratemplet) utanför Ireon var så klart stängt så här dags men det är klart att ni ska få se några ruiner idag.En vanlig syn på Samos är övergivna hus. Får man inte summan man begärt överger man dem visst hellre... Återkommer om det lite längre ner.


Så var jag då framme i byn Ireon. Man kan ju låtsas att det här är Imbrasosfloden
där gudinnan Hera föddes - fast egentligen låg den nog lite längre bort, den.


Vyer över Ireons hamn


Hittade några väldigt glada jakthundar i en liten inhängnad. Undrar vad de får jaga?På väg mot Pappas Beach...

Utanför Ireon ligger Pappas Beach. Det är dessvärre RIKTIGT dålig väg dit så promenera gärna... fast det är ganska så långt från hamnen, kan jag berätta. Alternativet är att hyra jeep, förstås.

Det var JÄTTEVARMT att gå upp till bilen igen. Tur jag hade mina våtservetter med mig!


Efter turen till Ireon bestämde jag mig för att åka och snorkla i Limnionas.

(Parentes)
Det är i Ireon det är musikfestival varje år. Här är en video från 2011. Har dessvärre inte ljud på datorn så jag vet faktiskt inte hur det låter!


Inspelat i Ireon förra åretInnan jag åkte vidare var det dags för tankning - bara att sitta kvar i bilen och vänta till det var färdigtankat.


Och i Chora fann jag ett olivträd som påminde mig om det omslingrade paret i myten

Så blev det då snorkling i Limnionas. Stranden är smågrus och det är stenar man går i - sedan är det sand. Runt omkring är det klippor och här hittar du klaraste vattnet på hela ön. Bästa snorklingen alltså!

Jag stannade där någon timme bara. En nedrans broms surrade runt mig när den inte stack, och gjorde att det inte gick att slappna av. Istället åkte jag vidare till Mystic Ocean för en sallad och lite solstol.


Stannade och tog kort på bästa stranden, om man gillar sand!


Och så var det ju det där med hus. Tänkte jag skulle visa ett exempel på ett hus, som jag gärna skulle köpt om de inte begärt ett fantasipris:  300 000€!!! Fatta! För det skulle jag få ett nytt, stort, jättefint hus hemma i Sverige!


Ett nerslitet hus med renoveringsbehov på cirka 70 kvadratmeter, visserligen med havsutsikt (och en parkeringen med sopstation, skall tilläggas)......med en vildvuxen liten trädgård på kanske 400 kvadratmeter, med några olivträd och ett par fruktträd.
Uppskattat värde enligt mig: 10 000 €. Det hade jag lagt upp utan att blinka. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att köpa det där lilla huset! Men, men... Yepp, många överskattar värden på hus här, helt klart!

På kvällen sammanstrålade jag med Ioanna från Göteborgskontoret och hennes väninna för en drink på Gregory´s - utan dator! Det blev alltså inget bloggande igår... men att det dröjer ibland har ni väl vant er vid!

13 juni - Man BLIR brun när man är ute

Ja, jag får nog anse mig lite mer än orange nu. För jag blir liksom aldrig brun. Huden är verkligen orange.
Men det är nog länge sedan jag var så här orange. Solen tar något alldeles förskräckligt. Jag är bara ute i solen ett par timmar om dagen och inte ens varje dag.


Morgonkaffe på min lilla altan. Notera gärna att min begonia fortfarande lever!

Var på kontoret fram till på eftermiddagen. Har fått en dansk kollega från ett annat bolag och hjälpte till med lite information och skrev lite listor. Men någon biljett hem till Sverige hade jag fortfarande inte fått - och fick inte heller på hela eftermiddagen - eller kvällen. Det är nästan så att jag börjar må lite dåligt över situationen.


Läste Dödergök på stranden ett par timmar innan det var dax för dusch och servicekontor i Pythagorio.

Dagen avslutades framför fotbollsmatchen mellan Danmark och Portugal ofrivilligt. Det är lite svårt att undvika fotboll nere i hamnen just nu, som du förstår. Men jag ler mest åt folket som buar och hejar. Själv satt jag med datorn på bordet tillsammans med en färskpressad apelsinjuice. Det duger gott åt mig, det!


12 juni - "This is MY island"

Saknar fortfarande en flygbiljett hem. Men det är ju bara att gilla läget även om livet känns tyngre än det borde ha varit. Det är lite mycket nu, känner jag.

Men jobbet på destinationen flyter på som det ska. Det är ju inte gästers eller kollegors fel att mitt liv inte flyter på. Efter hotellservicen åkte jag till kontoret, administrerade, faxade om min frånvaro till långliggarna, förberedde nytt välkomstmaterial för min frånvaro (men kunde inte skriva ut eftersom jag fortfarande inte vet om jag åker söndag kväll eller måndag morgon), hämtade Apollo-Marianns adapter till datorn på Mulitrama som ligger bakom kontoret. Jag var så himla effektiv att jag var klar till klockan 12.


Det var vindstilla idag också

Då blev det lunch och lite senare på eftermiddagen åkte jag vidare i livet till Karlovassi för lite mer hotellservice och avlämning av meddelanden till fyra gäster.


I bilen kan man gråta lite så ingen ser


Stannade på vägen och funderade lite. Dags att fatta lite beslut för att gå vidare i livet kanske?

Och man har inte roligare än man gör sig. Är man lite deppig måste man liksom hitta på något roligt. Hittade något som liknade en stol i Karlovassi som jag satte mig i och tänkte "Det är är MIN ö" och kände mig, om än för ett ögonblick, lite mäktig!


Som Survivors Troy sa (har för mig att det var han iallafall): "This is MY island"
Fast man kanske inte borde citera honom då han blev utröstad straxt efter. Aja!Utslagen kronärtskocka från Ellis trädgård

11 juni - Vad ÄR det för kul med fotboll?

Hotellservicedag i Pythagorio och Karlovassi och i Pythagorio igen.
Det är ett fastlig farande söndag, måndag och tisdag men sen lugnar det ner sig lite grann och jag kan fokusera på annat än bilkörning och service. Det är ju back stage jobb också, som gästerna inte ser. Och gör jag inte det jobbet så lär det ju märkas.

Pärmar ska uppdateras, meddelanden ska faxas, brev ska lämnas i receptioner, utflyktslistor ska skrivas och lämnas, statistik ska föras, man måste besvara mail, handkassan måste man ha koll på... ja, för att nämna lite av det som sker bakom kulisserna.


Fick sällskap idag

Men lunchen, ja den hade jag som vanligt ute i solen. (Idag hade vi "bara" 42 grader i solen kl 10.)


Bara 42 grader på Elektra idag.


Lunch, sen jobb igen

Och idag var det fotbollsmatch mellan Sverige och Ukraina. Du vet nog hur intresserad JAG är, men av lojalitetsskäl satt jag där när matchen började tillsammans med ett stort guidegäng på Gregory´s. Och jag hade köpt blåjeans och blågulrandigt linne dagen till ära - och försökte sedan inse hur roligt det är med fotboll. Men den där euforin uteblev (även denna gång). Vad ÄR det för roligt med fotboll egentligen?
Det och golf måste väl ändå vara de långtråkigaste sporterna att titta på, va?
I Sverige brukar jag somna till det - snabbt!  :)

Jag lämnade matchen efter en mållös halvlek där Ukarina dominerade planen. Såg Zlatans mål när jag köpte en grekisk sallad att ta med hem... och det två minuter senare Ukrainas mål när matchen utjämnades till Lika.
Att matchen sedan slutade med svensk förlust förvånade mig inte alls. Ukraina spelade helt enkelt bäst!


Mål med två minuter emellan såg jag


10 juni - Det där är nog ingen bra idé

FÖRST:
Missade ju att publicera bilden av Apollos Malin på flygplatsen igår när hon servade en av sina gäster som stod och väntade på bagaget - genom en av de små fönsterrutorna.


Malin tar service till en helt annan nivå

Konstaterande numero 1:
Det blev en riktigt sen kväll igår kväll. Klockan 00.34 kom jag i säng efter att ha varit på Elia ett par timmar och sedan en halvtimme på Gregorys. Att jag redan är uppe längre eftersom jag måste gå iväg för att få tillgång till internet är fullt tillräckligt och jag står redan i sömnskuld och kan sova till både 6 och halv 7!!! Läskigt! Bättring där Graube!

Konstaterande numero 2:
Och jag har en relation med ett berg! Kerkis vid Votsalakia. Varje gång jag ser det där berget hoppar hjärtat till av lycka. Det är, iallafall NÄSTAN, så att jag måste flytta till Samos. Helknasigt måste jag medge. Men det däringa berget liksom talar till mig!


Berget med högsta toppen Vigla 1440 m över havet, talar till mig...

Men då måste jag ju ha något att göra. Att få jobb går ju fetbort. Arbetslösheten är jättehög och de betalar för dåligt. Alla här, nåja många iallafall, har fått gå ner 20% i lön om de vill ha jobbet kvar. Så vad återstår? Jo, att starta ett företag, så klart! Idéerna viner runt öronen och det är lite roligt att ventilera idéerna med mina grekiska vänner. För INGEN av mina idéer "skulle funka här" haha. Ja, det är så man tänker. För hu för nya idéer!
Men jag är övertygad att mina idéer kan funka, iallafall en variant av dem haha Nåja, det blir nog inget med det där för om jag fatta rätt, behöver jag en grekisk medborgare som samarbetspartner... men det är alltid kul att leka med tanken, eller hur?

9 juni - Bara att gå vidare i livet

Igår blev en tung dag. Jag var inte glad som jag brukar vara. Anledning? Att jag inte kommer vara fri från mitt jobb en vecka som jag planerat utan fem dagar, vilket i sin tur att jag är ledig två dagar för att tömma Fredriks lägenhet och förrådet hos mamma. Och jag skulle inte få någon vikare.

Igår försökte jag bara smälta det - och jag måste medge att det kändes ganska tungt.
Idag var jag Problemlösarmaria igen där jag fattade en massa organisationsbeslut.

Idag var en ny dag. Bara att ta tag i den och lösa problem, alltså. Jag fixade så agenten tar min telefon, mamma löser problemet med lägenheten, det jag inte hinner - Och min mamma skriver i ett mail idag att jag inte ska oroa mig för lägenheten. Hon har förlorat sin ende son och säger till MIG att jag inte ska oroa mig *gråter lite* och jag skrev nya servicepapper och välkomstmaterial till mina gäster som kommer den engelskktalande guideveckan. Men nog är det tungt att veta att jag måste lämna det till min mamma, 78 år. Men nu är det så det är!

På eftermiddagen innan avresor och ankomster, bestämde jag mig för siesta på stranden. Det brukar jag inte ta den här dagen men jag behövde det. Sagt och gjort. Efter kontoret åkte jag hem, lagade lunch, fixade middagslådan till flygplatsen (ja, jag brukar ta med lite mat att äta mellan avresor och ankomster) och åkte sedan till Potokaki Beach där jag la ut min handduk och blåste upp min kudde och la mig sedan för att meditera över tillvaron.


Min huvudkudde är ett måste på stranden

Och som vanligt gladdes jag åt mina nya ankomster!

Avslutade kvällen på Restaurant Elia där jag har mina välkomstmöte tre veckor av fyra i månad, där jag tog ett par glas vitt och gick ut på internet för att blogga ifatt mina senaste dagar. För sorg påverkar en på ett märkligt sätt. Jag tappar energi när jag är ensam eller är med kollegor. Du vet aldrig när eller var men nog gråter man oplanerat. Och man vet aldrig när det blir...

8 juni - Idag var jag lite busig

Dagen började med kontoret. Tog en halvdag ledigt igår och en halvdag ledigt idag. Ibland passar det liksom bättre än att ta en hel dag ledigt i veckan.


Vinodling utanför Karlovassi


Utsikt över Karlovassi på väg till Votsalakia

Ovanför Marathokambos finns en massa vindkraftverk. Jag stannade vid ett och fick plötsligt syn på en öppen grind. Öppen grind = välkommen? Ja, så klart! Jag tittade runt om någon vakt fanns där men jag såg ingen - varvid jag spatserade in med min kamera och tog lite bilder, serrö. Och det var inte bara vindkraftverk däruppe. Där fanns solkraft!!! I LIKE. Och idag (9/6) fick jag reda på att jag känner en som säljer solkraft till staten. Han har ett helt annat jobb vid sidan av  och jag frågade varför eftersom han ju faktiskt tjänar pengar på solkraften han säljer. Det ska jag får reda på en annan dag, sa han. haha Det ser jag verkligen fram emot.


Öppen grind önskar varmt välkommen - om än i halv storm. Shit, vad det blåste där uppe!


Vindkraft är klart bättre än kolkraft, eller hur? Men både bandana och solglasögon blåste av mig.


Och så gick jag lite längre in och vad hittade jag väl där? Solpaneler! Men fortfarande ingen som vaktade grejerna. Tänk om jag hade varit en SABOTÖR!?


Utsikt från vindkraftverken mot norra sidan

Efter detta delikata besök kom nästa. Soptippen!


Noterade att man täcker soporna med svart plast...


Där fann jag vackra blommande tistlar och (tyvärr) en överkörd 120 cm:s orm. Hade hellre mött den levande!

Åkte via Marathokambos ner till Votsalakia idag. Man måste ju byta väg ibland. Det blir så tradigt att åka samma!


Vy över byn Marathokambos som är huvudby i den här regionen.

Jag tillbringade att par timmar på Mystic Ocean mellan mina uppdrag idag. Det är så trevligt här! Inte bara för att det första du får är en flaska vatten och en ishink, underbar vy eller gratis solstol. Jasmine lagade supergod crepe med lax åt mig!


På Mystic Ocean får du alltid en flaska vatten och ishink!

På kvällen var jag bjuden till Utomhusbion jag besökte igår. Där skulle visas trailer med sommarens filmer och bjudas på mat. Det skulle börja nio... men det var nio grekisk tid vilket innebar start straxt efter halv tio så någon mat stannade jag inte på. Men en jämrans massa bra filmer kommer visas och vi får se om jag hinner åka dit iallafall ett PAR gånge.! Får programmet för närmaste månaden på måndag!På väg mot Mytilini


Himla trevligt med utomhusbio. När mörkret lagt sig såg jag hur många stjärnor som helst när jag lämnade filmduken och tittade uppåt. Väldigt romantiskt
!

Men jag åkte hem först av alla. Jag var redan trött när jag åkte dit... så någon mat där blev det aldrig.

Och nu börjar folk fråga hur jag kan vara så solbränd? Enkelt. Gör en matlåda, ta med till stranden på lunchen och ta den där! Här har ni en soldyrkare!

7 juni - Ångest och glädje

Det blev en komplicerad dag, på ett sätt. Jag hade inte hört något om när Fredriks begravning skulle bli av under hela veckan. Så chattade jag med Martina som berättade att det skulle bli den 19e!

Det visade sig att mamma hade skickat ett SMS i måndags redan, som inte kommit fram. Nu fick jag riktigt brådis! Det blev genast kort varsel för Airtours - och mig själv. Jag gillar att planera mina dagar på bästa möjliga sätt och leva ett liv på bästa möjliga sätt men idag fick jag lite ångest över att inte fixa allt.

Men det var ju bara att grabba tag i situationen, skicka mail till min uppdragsgivare och se över mitt serviceschema. Det var prat om att en som jobbat här tidigare kunde komma ner veckan jag skulle få bli hemma så det var ju ingen ko på isen. Mitt testamente (ja, vi kallar det så) var klart så det bara skulle vara att komma in och ta över en vecka utan problem.

På kvällen tog jag vägen över Mytilini IGEN. Jag har åkt flera gånger igenom byn utan att hitta utomhusbion. Jag hade föreställt mig den som en romersk teater - men så var ikke alls fallet. Det låg på vägen ut ur byn, på väg mot Samos stad och inte alls så stort som jag föreställ mig. Men där är platser för över 200 pers. Det du!

Så nog innehöll dagen lite ångest och lite glädje iallafall!Ingången till Utomhusbion är lite anonym men när man väl hittar den så hittar men den ju liksom jämt.


6 juni - Jaha, nationaldag var det ja

Ja, men är det inte märkligt. Där satt jag igår och planerade en dag i Votsalakia med bikini på, solstol och lunch på Kleopatras - och så vaknar jag till mörka moln? Ååååååå, så triiiiiist!

Det var ju bara att tänka om medan jag väntade på att regnet skulle komma så att solen kunde komma tillbaka på eftermiddagen. Efter att ha lämnat ett par meddelanden på hotell Labito åkte jag till Aramis huvudkontor och tvättade bilen. Den här gången startade bilen utan problem.
Och när jag ändå var där passade jag på att stripa min bil - äntligen. Det har jag ju tänkt ett par veckor men det har inte blivit av helt enkelt. Nu har jag en bil med reklam för Airtours. Och det är ju både för- och nackdelar att bli igenkänd bland alla vita Hyundai Atos här på ön :=


Min reklambil :)

Regnet kom när jag satt på kontoret. Och det segade sig över verkligen. Det liksom blåste väster ifrån vilket innebar att molnet gick längs med hela ön, den längsta sträckan.Och på kontoret blev jag fascinerad över den dubbelhövdade örnen som är symbol för grek-ortodoxa kyrkan... som egentligen var den Byzantiska flaggan... och som jag köpte som brosch i Ryssland. Tänk vad världen egentligen hänger samman, va?Och idag raderade jag Fredriks adress i min agenda. Det var en jättekonstig känsla. Sen fick jag Malins (hans dotter) adress och då kändes det liksom bra igen.Halv ett ringde jag Mariann på Apollo och vi sammanstrålade en timme senare i Votsalakia.Bilder från min väg via Karlovassi - Marathokampos - Votsalakia

Det blev lunch på Kleopatra och en Chicken a la cream, den bästa på Samos enligt min mening. Och det var SÅ roligt att träffa Patra igen! Och det blev en doggybag så klart hehe


Vägen upp till mitt gamla hem går till höger om Kleopatra. Och stranden, ja den såg likadan ut som då!


Efter lunchen åkte vi till Mystic Ocean och stannade vid poolen i bekväma solstolar hela eftermiddagen.
Kvällen avslutades på Aramiskontoret och sedan Gregory´s med internet.
Japp, det var men onsdag det!

5 juni - Ska man köpa hoj och köra hem kanske?

Ja, idag blev en underlig dag. Vet inte om verkligheten kommit ifatt mig men jag körde till Karlovassi på rutin och insåg att jag plötsligt var framme. Det är något galet med det mentala, helt klart. Normalt antar jag med tanke på omständigheterna?


Termometern kröp upp till 26 grader innan jag lämnade Elektra idag kl 10När jag gick ett ärende till några gäster och köpte choklad passade jag på att gå in och kolla på hoj. Är fortfarande sugen sedan igår. Men en Moto Guzzi är lite för hög...Datorn  på bordet, toast och vitt vin i glaset massor av kryddiga chips på begäran - och underbar personal. Det är livet det! Uppskattar verkligen alla på Gregory´s bar!

4 juni - Fullmånekväll

Hotellservice förmiddag och eftermiddag och på kvällen servicekontoret. Det var min dag, det.


Blev himla sugen på hoj igen... hade tre hojar framför mig på väg hem från Karlovassi


Ikväll var det fullmåne som avnjöts från Gregory´s bar!!

Jag sov rätt bra. Det brukar jag göra när det är fullmåne. Men faktum är att jag vaknade en gång och var klarvaken. Minns samma grej när Therese dog. Det har nog med sorg att göra...

Antal steg: Glömde kolla

3 juni - NÄSTAN alla gick att lyssna på

Med CD-skivorna i högsta hugg gick jag mycket förväntansfull till bilen efter att ha avverkat ett Välkomstmöte och lunch i Pythagorio.
Och tjaaa, vad ska man säga. Brända CD-skivor av kanske inte högsta kvalitet. Några låtar laggade, andra hade inga slut eller saknades helt - men de flesta gick att lyssna på till min stora glädje. Avverkade alla skivorna under dagens färd, dels till Samos stad, dels till Karlovassi! Men det blir till att samla på sig skivor när jag kommer till Sverige inom ett par veckor, du! Ett liv utan musik är INTE roligt!

Åkte till kontoret ett par timmar innan jag fortsatte till nästa välkomstmöte på andra sidan ön.


Så här glad är man på kontoret!

På vägen dit svängde jag av till Samos surfskola i Kokkari för att kolla lite priser och sånt. Men den som var där hade sin första dag och kunde inte svara på någon av mina frågor. Jag lämnade istället mitt telefonnummer så någon kan ringa mig istället.Reiki och surf? Vad har de gemensamt? Aja, man kanske behöver lite healing efter ett pass... Och nej, det är inte jag som startat upp något med Yoga och Reiki även om man skulle kunna tro det.


Efter välkomstmötet i Karlovassi avslutade jag mitt arbetspass på Aramiskontoret där jag träffade känt och okänt folk. Himla trevligt!

Vid halv nio var jag hemma och vände. Dags att ge sig ner på byn och gå ut på internet. Man skulle kunna säga att min dygnsrytm är något förändrad sedan en vecka. Så nu går jag upp vid 6 och lägger mig runt 22. Det har jag nog inte gjort sedan jag bodde på Vasavägen! Jag orkar alltså ta mig ner för att snika gratis WiFi. Det blev för jobbigt att inte kunna blogga. Och vara ute på internet med mobilen för att visa livstecken på FB kostade mig maxtaxan (har satt ett tak för utlandsdatatrafik) förra månaden.

Medan jag var hemma ringde mamma och vi pratade dödsannons. Väldigt bra sammansatt av mamma!
Och begravningen, den blir nog som han vill ha den. Inget lullull! Bäst av allt är nog valet av psalm 256 (http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psalm-256_1494795.svd).

Efter samtalet plockade jag ihop mina grejer och spatserade iväg. Ikväll blev det Beyonds tur, där jag tog en färskpressad apelsinjuice och fick kontakt med etern...

Antal steg: 14396

2 juni - 22 grader varmt i vattnet

Kontor för välkomstmaterial, ekonomi, schemaläggning för nästa vecka på dagen. Tog siesta på eftermiddagen och åkte till stranden en sväng. Det var nog sisådär en 22 grader i vattnet för idag kunde jag vara i ett tag hehe


Det blev ett himla spring mellan kameran och vattnet. Men nog är det fiffigt med självutlösarfunktionen, va?


Avslutade sedan på kvällen med avresor och ankomster. Fick knäckebröd av några gäster. Så himla härligt att ha lite mer knäcke där hemma!


Kermit var med en liten stund på flygplatsen idag


Efter att allt var klart för kvällen gick jag till Gregorys och tog en apelsinjuice. Plötsligt uppenbarade sig en man med CD-skivor! Först avfärdade jag honom. Sedan ångrade jag mig och ropade tillbaka honom och ner hoppade fem skivor i min väska för 20 €. Utbudet var dog en smula begränsat. Det som dominerade i den bingen var låtarna från Eurovision Song Contest.
Är liiite orolig att de inte ska gå och spela på bilstereon dock. Men jag får ju vara glad till imorgon eftermiddag iallafall!


Tupac, Akon, Monica, 50 cent och någon CD med 48 olika låtar, blev det.

(Kan avslöja att jag kunde lyssna på alla skivor idag, söndag, även om några låtar var avhuggna eller inte ens med...)

Antal steg: 8122

31 maj - All behandling upphör...

Idag åkte jag med på sol och bad- utflykten med Kapten Jannis. Supertrevligt! Lisa, en dansk kvinna som flyttade hit nyligen var med på båten och kommer så vara under säsongen och det känns ju lite extra bra att skicka dit gäster då. Hon pratade nämligen skandinaviska så även svenska gäster (som vägrar försöka förstå danska) kan förstå henne :)

 

 

Jannis grillade fläskkotletter och hade gjort en jättegod potatissallad. Faktiskt den godaste jag har ätit här nere.

 

 

Och det var under den sena lunchen jag fick meddelande om att läkarna slutade men med all behandling. Utgången blev därmed given för Fredrik. Man hamnar lite som i ett vakuum när man får sådana besked.

Sedan måste allt bli som vanligt igen. Jorden fortsätter snurra och livet pågår runt omkring oss och så måste det vara. Det finns ett himla bra kinesiskt talesätt om sorg: "Du kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ditt huvud, men du kan hindra dem från att bygga bo i ditt hår."

 

På kvällen sammanstrålade jag och Mariann på Corner Bar och vi fortsatte ner till Beyond där vi blev kvar till midnatt. Alldeles för sent för mig. Men George gjorde så goda drinkar så jag skyller på honom (och Paula som jobbar där också och gjorde oss sällskap).

 

Minns inte vad drinken hette men något med Lemon drop var det.

 

Antal steg: Hade ju badkläder på mig mest hela dagen så jag vet inte, du.


30 maj - Frukost på Samaina Inn.

Började dagen med att äta frukost tillsammans med några gäster på Samaina Inn. Väldigt trevligt - och gott med något annat än min egen frukost som omväxling. Tackar för den inbjudan!

 

Jag tycker det är lika läskigt att komma till det här partiet där en bil har åkt igenom ut i havet


Åkte och bytte papper i pärmar och utförde lite sysslor på kontoret när jag fick en uppdatering av mamma. Hon hade varit uppe hos Fredrik under dagen och han hade varit lite piggare och kunnat prata lite.

Och det är ju så det brukar vara. Att man vaknar till lite innan det är dags att lämna jordelivet. Ibland undrar jag lite varför det är så men kanske kan det vara så att de vill säga något till någon innan...

 

På Cash & Carry hittade jag KNÄCKEBRÖÖÖÖÖÖD. Sista paketet dock och de skulle inte beställa in fler. Sen är det bara tunna Finn Crips kvar... Och jag som BLEV så glad!


Antal steg: 9102


28 maj - Dyraste CD:n ever!

Hotellservice förmiddag och eftermiddag samt kväll.

Två spännande saker hände idag.

1. När jag tvättade bilen slutade den fungera.
2. Jag köpte dyraste CD:n efter nedprutad från €23 till €20


Eftersom bilen var lite smutsig bestämde jag mig för att åka till Aramis tvätt. Det måste ha kommit in vatten i tändningen för det tickade bara när jag vred om nyckeln. Det blev två byten av batteri. Det första funkade inte och så fick jag ett helt nytt och bilen gick igång igen!


Tog kort på en av kyrkorna i Samos stad i samband med min lunchpromenad. Gick in på Cosmote, som ligger typ granne, för att höra om de hade något billigare internet - men så var icke fallet.Istället gick jag shoppinggatan och gick in till CD-butiken där jag efter beslutsångest köpte en skiva med grekisk hiphop. Ganska bra men jättedyr och knappast värd pengarna!

24 maj - Kuşadası, nu kommer jag tillbaka

Utflykt till Turkiet! Hade 8 gäster med mig varav två skulle till Efesos. Vi lämnade ett molnigt Pythagorio, glada över att inte behöva var där idag :)

 

De andra gick i Kuşadası och shoppade. Det hade jag också tänkt men så blev det inte helt. Jag gick visserligen och köpte mina kostymbrallor som jag hittade på tredje stället jag var inne på. Sen in i bazaren som var jättelugn. Tidigare har jag varit påpassad av inkastare men de lyste med sin frånvaro. Gästerna hade inte upplevt samma sak riktigt och trodde det var för att jag var igenkänd. Inte vet jag. Det är kanske lite för länge sedan jag var där men nog kändes det schysst att vandra omkring i gränderna och bara säga Merhaba och Nasilziniz (hej och hur mår du).

 

Pythagorio med ännu en dag inhöljt i mörka moln

 

Lugn överfart och vi kom in till staden runt tiohugget som planerat.

 

Kuşadası hamnen med butiker

 

Den borgliknande byggnaden man möter är ett hotell idag och krigsmonument finns det gott om i stan.

 

Vår lilla båt ligger inklämd mellan gigantiska kryssningsbåtar som tar allt från 2500 - 5000 pers!

 

Ett monument till samt den offentliga stranden. Inte så fin men badbar!

 

Man har gratis utomhusgym, lite mer avancerat och större än det i Pythagorio som du ser, samt stora lekplatser längs med strandpromenaden.

 

Jag gick och fick naglarna gjorda - inte helt bra använda €40 kan jag avslöja eftersom jag tappade tre naglar efter exakt en vecka... De skulle vara tre månader, stod det. Det måste vara om jag inte använder händerna, antar jag!


Den stora bazargatan innefattar fontän, monument och så klart, en moské som jag fick privilegiet att höra utrop ifrån en gång under min vistelse. Alltid lika hemtrevligt! Jag passade på att köpa min Chanel 5 på D&P, samma butik som finns på flera ställen i världen, bland annat i på Jema el Fna där jag köpte senast. (http://dpperfumum.com.tr/)

 

På hemvägen uppstod ett riktigt oväder. Det var regn och halv storm. Hörde att gäster hade blivit sjuka. Själv satt jag med turkiska åksjukepiller, vindjacka med fleecetröja under samt handskar på ute på däck hela tiden och märkte mest att jag blev blöt.

 

Och vinden piskade in vågorna in över Pythagorios hamn

 

Men summa summarum blev det en väldigt trevlig dag. Gillar Turkiet och det lär inte dröja länge innan jag åker tillbaka igen! Men jag skippade Eurovision Song Contest även denna kväll, du!

 

Antal steg: 20 399

22 maj - En kanin gjorde mig sällskap

Hotellservice dag idag också, så det finns inte så mycket att berätta om dagen. Förutom att jag plockade jag fram mitt pass inför turkietshoppingen och ordnade biljetten för båtöverfarten, så nu vet jag att jag kommer med, jag också.

 

Sören Kanin var med mig idag

 

På kvällen träffades Mariann (Apollo) och jag. Vi gick till Afrodite och åt en jämrans god middag innan vi skiljdes åt. Hon skulle ner till Beyond och kolla på Eurovisionschlagerfestivalen och jag inta sängläge. KANSKE att jag kan vara uppe lite längre på torsdag och se den andra semifinalen. Vi får se. Intresset är kanske inte det högsta för eventet. Det skulle vara mer för att umgås med andra reseledarkollegor isåfall...

 

Antal steg: 8872


1 juni - Livet liksom stannar av en stund

Klockan 10.30 avled min lillebror. Beskedet kom när jag satt i bilen på väg till kontoret...SMS:et var ju väntat - men ändå. Livet liksom stannar av en stund då sorgen drabbar en.

 

Men straxt därpå fortsatte jag leva mitt liv igen. Satt på kontoret, pratade med barnen, gjorde klart välkomstmaterialet så jag bara hade att skriva ut imorgon och fick ankomst och avreselistor.

Jag berättade för Costas och Dimitris om läget innan jag lämnade Samos stad för att åka och köpa ingredienser till svenska köttbullar och min kalla potatissallad. Det blir lite utav en tribut till Fredrik det.

 

Synöve från Airtours ringde på eftermiddagen och undrade hur jag hade det och vi planerade lite för en hemresa.

 

Men några köttbullar blev aldrig gjorda den här dagen. Det får bli imorgon, det! Glömde köpa ägg...


29 maj - Början till ett slut

Idag fick jag ett sms om att Fredrik låg på sjukhus och att läkarna inte var optimistiska. Han hade åkt in på måndagen med bland annat dåliga levervärden och sedan kom även njursvikt. Det är liksom då man vet vartåt det barkar. Men du vet, man har ju ändå någon slags upp. Läkarvetenskapen idag kan utföra mirakel.

 

Men här fortsatte livet som vanligt med hotellservice i Pythagorio och Karlovassi och sedan servicekontoret i Pythagorio. En ganska vanlig tisdag - fast utan foton :)


27 maj - Katten i bordet

Välkomstmöten i Pythagorio och Karlovassi. En vanlig söndag, alltså!


En av katterna på Restaurant Elia vilade sig i/under ett bord.

26 maj - Sverige vann!

Ja, idag var det förutom en vanlig dag på kontoret, avresor och ankomster en siseta på stranden.Och idag var finalen i Eurovisionsångfestivalen - där Sverige vann!
Jag är ju som bekant, föga intresserad av detta event. Men här kommer låten för den som ÄR intresserad!


Euphoria med Loreen representerade Sverige och vann. Många gillar låten här nere!


25 maj - Ledig dag... typ

Helledig dag enligt schemat men jag bestämde mig för att jobba undan på kontoret så mycket jag kunde inför min nya ankomst så jag satt faktiskt på kontoret hela dagen. Hade tänkt ta resten av min  lediga dag på eftermiddagen men det var så dåligt väder och jag hade liksom inget annat planerat än stranden så jag typ bokade om min lediga tid. Det är inte så himla allvarligt att inte vara ledig när jag har tänkt. Det brukar lösa sig vartefter iallafall så...

 

En orange och något oroväckande spindel ramlade ner från taket på morgonen. Jag är glad att den inte hamnade på mig för jag misstänker att denna varelse med förkärlek, bits...

 

Kvällen hade jag privilegiet att tillbringa tillsammans med 10 gäster på Gregory´s. Supertrevligt. Det var tänkt att jag skulle ha service där 18-19 men blev kvar till straxt före tio. Det är så det är när man har trevliga gäster!

 

Antal steg: Ingen aning gick med solklänning på kontoret...


23 maj - Ledig halvdag

Tog halvdag ledig och planerad att ta den andra halvan på fredag.

Inga kort tog jag den här dagen iallafall...


21 maj - En igelkott gjorde mig sällskap

Hotellservice stod på schemat och däremellan var det jobb på kontoret. En ganska rutinfylld dag.

 

Egon Igelkott fick vara med på servicen idag.


Svängde upp mot Kastania och tog lite bilder innan servicen i Karlovassi. Hade en halvtimme att slå ihjäl.

 

Alexis och Jannis var där också

 

Solen lyste på förmiddagen men försvann på eftermiddagen och på kvällen kom det några droppar när jag satt på Aramiskontoret.

 

 

Satt ute på min pyttebalkong och åt egengjord grekisk sallad tills det var kolsvart. Det betyder att  klockan var runt halv tio, det. Långt efter sovdags för undertecknad, alltså hehe

 

Antal steg:1337


20 maj - Punka!!!

Välkomstmöten i Pythagorio och Karlovassi med kontorsarbete emellan. Det finns inte så mycket att berätta egentligen om den här dagen, tycker jag.

 

Nåja, det skulle isåfall vara att jag fick punktering mellan Chora och Pythagorio på väg till servicekontoret. Ingen hit förstås. Jag ringde runt för att höra om det fanns hjälpa att få och fick till slut veta att någon skulle komma.

För att denne någon skulle veta var jag var exakt ställde jag min Airtoursboard på biltaket.

Strategiskt nog stannade jag vid ett litet hus. Där bodde en äldre dam och herre, som bara pratade grekiska. Men pratade det gjorde vi och det blev kaffe och kex i väntan på Alexis som kom och visade mig hur jag skulle göra.

Okeeeej, ja, jag KAN själv. Men du förstår att jag valde att låta bli där jag stod i min vita uniformströja och det hade INTE varit helt bra att smutsa ner den, eller hur?

Men Alexis fick visa hur det gick till medan jag nickade jakande och intresserat tittade på när han jobbade - och smutsade ner sig. Han gjorde ett JÄTTEbra jobb :) Och jag gav honom senare ett paket cigaretter som tack för att han hade räddat mig! Fick bara lite dåligt samvete...

 

Med punka vänster fram, svängde jag in till ett hus som låg 20 meter från olycksplatsen där stolar, bord, kaffe och kex åkte fram illa kvickt tillika min stapplande grekisk konversation. Jättetrevligt blev det :)

 

Antal steg: Ja, det kan man undra...


19 maj - Vibrationsplatta, kan det vara något?

Var på kontoret till halv tre, för att göra färdigt allt välkomstmaterial. Packade in allt i bilen och tog svängen förbi stranden men det var blåsigt, molning och kallt så det blev ingen lång vistelse där, inte.

 

 

Istället gick jag till gymmet där jag tränade en dryg halvtimme. Testade vibrationsplatta för första gången i mitt liv. Jag har trott att man liksom bara ska stå där på plattan och inget göra och har inte fattat hur DET nu kunde vara bra. Men så är det ju inte alls. Samma övningar som du gör på styrketräning och yoga gör du fast med plattan som verktyg. Passade mig väldigt bra men jag är fortfarande osäker på träningstiderna...


På väg hem träffade jag några gäster på ett kafé helt kort för sen var jag tvungen att försvinna hem och äta och duscha. Straxt före halv sju gick jag till busstoppen och mötte upp med gäster som skulle till flygplatsen. Det var ju dags för min första avresa på den här destinationen i år, och andra ankomsten idag!

 

Arbetet flöt på som det skulle även denna lördagkväll och jag kunde gå hem och lägga mig och sova gott.

 

Antal steg: ??


18 maj - Champangedrink

Arbetsdag på kontoret med förberedelser för avresa och ankomst.

 

Idag såg himlen ut så här istället

 

Därefter åkte jag till Potokaki. Hade hört att det fanns ett gym där som jag kunde gå och träna på. Hittade det, blev erbjuden Tui-guidepriset 20€, tittade på det och det blir nog träning där. Hade helst tränat på morgonen men de öppnar inte förrän 12. Det är ju ett litet aber med min dygnsrytm och arbete.

 

Klockan sex hade jag avtal med Gregory´s, att sitta där en timme istället för på ett kontor. Men ingen behövde mig så jag satt där ensam och unnade mig senare en Champangedrink som var mycket god!

 

Här behöver man inte beställa in några snacks - de kommer automatiskt in när du beställer något att dricka.

 

Innan jag gick hem stannade jag till på Corner och tog en juice av färskpressade apelsiner. Därefter intog jag horisontalläge med Harry Potters Deathly hollow 2 som jag somnade ifrån. Det är den sista Harry Potter-filmen och någongång ska jag väl orka igenom den, tänker jag.

 

Färskpressad apelsinjuice från nyplockade, solmogna apelsiner går inte av för hackor!

 

Antal steg: 8321


17 maj - Med EN norsk flagga

Norges nationaldag men jag har ju inga norska gäster så det blev inget firande för mig här, inte. Däremot såg jag en norsk flagga vaja från en av balkongerna. Jag blir alltid lika fascinerad av att man tar med sig en flagga på sin semester i anslutning till detta datum haha

Vädret var så där idag. VÄLDIGT mörka moln hade jag över min parkeringsplats i Pythagorio idag.


Svarta regnmoln hängde tunga

Hade hotellservice och lämnade uppdateringar till alla hotellpärmar under dagen.

 

På kvällen fick jag för mig att besöka Peppinos pizzeria. Blev sugen på pizza i ett hastigt ögonblick. Jag valde deras specialare och den var precis så god som jag hade tänkt mig! Dit går jag tillbaka flera gånger, minsann!

 

Grabbarna på Peppinos pizza kommer se mer av mig!

Antal steg: ???


RSS 2.0