8 juni - Idag var jag lite busig

Dagen började med kontoret. Tog en halvdag ledigt igår och en halvdag ledigt idag. Ibland passar det liksom bättre än att ta en hel dag ledigt i veckan.


Vinodling utanför Karlovassi


Utsikt över Karlovassi på väg till Votsalakia

Ovanför Marathokambos finns en massa vindkraftverk. Jag stannade vid ett och fick plötsligt syn på en öppen grind. Öppen grind = välkommen? Ja, så klart! Jag tittade runt om någon vakt fanns där men jag såg ingen - varvid jag spatserade in med min kamera och tog lite bilder, serrö. Och det var inte bara vindkraftverk däruppe. Där fanns solkraft!!! I LIKE. Och idag (9/6) fick jag reda på att jag känner en som säljer solkraft till staten. Han har ett helt annat jobb vid sidan av  och jag frågade varför eftersom han ju faktiskt tjänar pengar på solkraften han säljer. Det ska jag får reda på en annan dag, sa han. haha Det ser jag verkligen fram emot.


Öppen grind önskar varmt välkommen - om än i halv storm. Shit, vad det blåste där uppe!


Vindkraft är klart bättre än kolkraft, eller hur? Men både bandana och solglasögon blåste av mig.


Och så gick jag lite längre in och vad hittade jag väl där? Solpaneler! Men fortfarande ingen som vaktade grejerna. Tänk om jag hade varit en SABOTÖR!?


Utsikt från vindkraftverken mot norra sidan

Efter detta delikata besök kom nästa. Soptippen!


Noterade att man täcker soporna med svart plast...


Där fann jag vackra blommande tistlar och (tyvärr) en överkörd 120 cm:s orm. Hade hellre mött den levande!

Åkte via Marathokambos ner till Votsalakia idag. Man måste ju byta väg ibland. Det blir så tradigt att åka samma!


Vy över byn Marathokambos som är huvudby i den här regionen.

Jag tillbringade att par timmar på Mystic Ocean mellan mina uppdrag idag. Det är så trevligt här! Inte bara för att det första du får är en flaska vatten och en ishink, underbar vy eller gratis solstol. Jasmine lagade supergod crepe med lax åt mig!


På Mystic Ocean får du alltid en flaska vatten och ishink!

På kvällen var jag bjuden till Utomhusbion jag besökte igår. Där skulle visas trailer med sommarens filmer och bjudas på mat. Det skulle börja nio... men det var nio grekisk tid vilket innebar start straxt efter halv tio så någon mat stannade jag inte på. Men en jämrans massa bra filmer kommer visas och vi får se om jag hinner åka dit iallafall ett PAR gånge.! Får programmet för närmaste månaden på måndag!



På väg mot Mytilini


Himla trevligt med utomhusbio. När mörkret lagt sig såg jag hur många stjärnor som helst när jag lämnade filmduken och tittade uppåt. Väldigt romantiskt
!

Men jag åkte hem först av alla. Jag var redan trött när jag åkte dit... så någon mat där blev det aldrig.

Och nu börjar folk fråga hur jag kan vara så solbränd? Enkelt. Gör en matlåda, ta med till stranden på lunchen och ta den där! Här har ni en soldyrkare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0