30 augusti - Något man har, inte är

Hotellservicedag, något jag trivs väldigt bra med. På väg till jobbet träffade jag en pumi-ish som blev utskälld av en grannhund och därför gick dit för att tala om vart skåpet skulle stå.Kycklingarna sprang över vägen medan mamma och pappa blev kvar på gården, helt obekymrade.Dagen förflöt enligt planerna och när klockan var typ fem stängde jag ner datorn. Noterade att det är dags för Buffalo fighting här i Chaweng men jag är lite osäker på datumen. Jag tror det är 7-15 september. Måste fråga..  för det ska jag försöka komma iväg på, tänkte jag. Det är oerhört fredligt och oblodigt. De går bara horn mot horn och föser varandra ut ur" ringen" och starkast vinner.


Dags för Buffalo fighting i Chaweng.

Tog kort på hotellet jag passerar för jag tänkte bli upplockad där och åka till Akvariet och Tigerzoo på min Teamdag och jag kommer aldrig ihåg vad det heter haha.Du ser att det ligger ett hus där uppe? Det tror jag är Johans hus. Tyckte att jag såg gungorna på balkongen...Först trodde jag man brände skräp som vanligt men sen såg jag att det rök ur en låda. Undrar om de rökte fisk kanske?


Det som ligger framför röken är kokosskal som man eldar med.

Sen kom regnet. Det är som att trycka på en knapp så kommer det. Och det är ju inte nådigt när det sätter igång. Upp med paraply men det hjälper ju bara upptill. Skor, brallor och ryggsäck går inte att skydda så jag var så klart genomblöt inom loppet av två minuter. haha

På kvällen kollade jag färdigt på Harry Potter-film nummer två, mikrobloggade och chattade på FB.

Pajen hade fått reda på att hans PSA värden blivit nästan dubbelt så höga (49) sedan sista mätningen. (Du, vet, prostatacancervärde. Har bloggat om det tidigare.) men det där värdet verkar inte vara allenarådanden för jag läste om en man som hade 134.5 i värde och han gick minsann fortfarande kring på jorden.
Så näe, det är lite som åldern, tror jag. Det är ett värde - sen är det hur man väljer att bemöta det som är avgörande. Går man och tänker på "sin" siffra hela tiden och blir ett med den, jamen det är man blir gammal och i det här fallet sjuk då. Ur mitt perspektiv är det den absolut största faran! Såna värden är något man har, inte är!

Antal steg: 9433

BOBBSY HJØRNE
Så ikke noen av hunderne idag.

29 augusti - Välsignad av en buddist-nunna

Morgonen svepte på som vanligt förutom på en punkt. Jag startade ny blogg på Pointblog (http://tankrikt.pointblog.se/) där jag tjänar poäng för att blogga. Har varit med där förut men jag tog bort kontot när jag började jobba utomlands. Men det är ju alltid kul att få lite för att man skriver förutom den egna tillfredsställelsen att få skriva av sigl Det är ju en mikroblogg det handlar om. Sånt kan ju vara lite kul. Svep gärna förbi om du har tid och lust. Det är inte om samma saker som på den här bloggen.

Fick ett mail från mamma som hade skickat Grattis-SMS till mobilen. Gick bort och kollade men noop där fanns inget. Det är inget ovanligt egentligen. Jag har ju vidarekoppling på svenska mobilen till Happynumret och det funkar så där..Nacho hakade på en bit till jobbet, lite som vanligt.Det där huset jag var lite speckis på håller man på och fixar med. Man har lagt betong på sanden, lite ställningar står framför och ett fönster var öppet sedan igår. Jag undrar nyfiket vad som ska hända där.Jag hade Flygplatsuppdrag på förmiddagen och när jag var klar med transfern till hotellen så åkte jag tillbaka till kontoret. Gick in och tog en kycklingburgare på 7/Eleven innan jag började pyssla där. Bredvid grönsaksbehållarna (man tar det man vill ha på burgaren själv nämligen) finns behållare med olika färgglada juicer - och kallt kaffe med socker och mjölk en stadig favorit hos Khun Poi på kontoret.På kontoret skulle jag då äta min kycklingburgare som var mer än geggig. Men jag hade redan bestämt mig i butiken att jag skulle äta lugnt och metodiskt för att inte spilla ner mig. Ja, det var ju en jämrans bra ambition du. Det gick inte helt enligt planerna. För ned föll den där tomatbiten du ser, med extra majonäs på mina byxor! Och jag som skulle på hotellservice på eftermiddagen!


Och då blev det en lite fläck på brallorna i allafall...


In på toa, ta schampo på en scotch med lite vatten och gnugga

Så var det väl bara att göra ett nytt försök. Fram med papperskorgen och äta över den. Då insåg jag att det där pappret var VÄLDIGT kladdig. Skiftade snabbt som till plastpåsen jag bar hem den i.


Alternativ till haklapp? Papperskorg och framåtlutning!

På eftermiddagen blev det dags att bege sig på Hotellservice. Promenerade via tempelområdet där hundarna låg och tog sig en lur, och fortsatte längs med hvudvägen.Passerade tuppar med blommor som annars hänger på andehusen och buddha. Jag ser de där tupparna här och där och undrar vad de har med buddhismen att göra. Det där måste jag ta reda på. Kanske är det bara att de håller på med tuppfäktning och det där ska bringa tur, inte vet jag.Efter min hotellservice hade jag tänkt promenera runt lite men det tornade upp sig mörka moln och jag insåg att jag inte skulle hinna så långt. Så när jag kom till boxningsstadium ringde jag efter taxi, faktiskt.
När jag ändå var där så gick jag in och tog lite bilder. Vid altaret, eller vad jag ska kalla det, stod en vitklädd kvinna och kastade vatten på mannen som stod staty. Det var en buddhist-nunna som har tagit som uppgift att bringa tur till Stadium och de som tävlar där. Hon ville inte vara med på bild och det var lite synd för jag hade gärna haft henne är på min blogg... Vi stod iallafall och pratade ett tag och hon berättade om sitt liv som var lite som ett nomadliv. Hon bodde ingen speciell stans och åt mat en gång om dagen när det gavs möjlighet. Hon var hängiven att bara göra gott även mot de som inte var snälla, som hon sa. Hennes mål var att slippa återfödas en gång till.


Nae Kanum Tom står staty utanför Phetch Buntcha.

Mannen som står staty, Nae Kanum Tom, blev tillfångatagen som krigsfånge i kriget mot Burma år 1231. Han fick boxas mot en burmesisk mästare och även att han förlorade blev han prisad för sin uthållighet. Han gav nämligen aldrig upp. Han blev belönad med frigivning och kom hem som hjälte - och är sedd så än idag. Den 17 mars firar man Boxarens dag (även kallad Nationella Muay Boran-dagen) till hans ära.

Det är jättepopulärt att gå på Thai-boxning men som du vet, gillar jag inte slagsmål över huvudtaget så jag har aldrig varit där. Men du kan få en biljett från 1000 bath (upp till 8000 för en V.I.P-plats). De har matcher måndagar, onsdagar och lördagar. (På Chaweng Stadium har de matcher tisdagar, torsdagar och söndagar så de har tre dagar var för att det ska vara lika. Fredagarna har man alltså ledig dag.)När jag hade tagit mina kort bestämde jag mig för att jag ville bjuda nunnan (Som kallade sig Phetch precis som stadium) på lunch, men jag fick se henne försvinna ut från stadium. Jag sprang och tänkte: Är det meningen så kommer jag hitta henne. Taxin kom och jag fick förklara att jag var tvungen att springa och leta efter en nunna och att han fick vända inne på gården och vänta på mig.

Ute ur stadium fick jag syn på henne och hon tittade förvånat på mig när jag kom springande, tryckte 60 bath i hennes händer och sa: "Snälla, gå och ät lite" och önskade henne en härlig dag och sprang tillbaka in på parkeringsplatsen och hoppade in i taxin och skulle åka.

Då ställde hon sig framför taxin så vi blev tvungna att stanna, taxichauffören vevade ner rutan varvid Phetch kom fram och sa väldigt bestämt att jag var tvungen att komma ut. "Jag kan inte ta emot pengar bara så där. Jag vill ge dig något tillbaka. Kom ut!" och jag öppnade lydigt dörren.
"Sätt dig ner här", sa hon och så fick jag en "Wishing Wat" en typ välsingelse/lyckönskan som ger mig ha ett bra liv och förmågan att fortsätta vara stark på min väg genom livet. När det var klart "Waiade" vi och önskade varann en trevlig dag och skiljdes åt. Det där var allt lite speciellt.

Dagens taxichaufför var fascinerade och glad över att jag kände henne, en nunna, och att jag fick en Wishing Wat där och då. Folk här är så glada över att jag blir allt mer thai :)

Jag var fortfarande upprymd när jag kom hem, värmde en matlåda och satte mig på internet innan jag gick och la mig.


Antal steg: 11384


BOBBYS HJØRNE
Bobby løb rundt på området, men kom ikke ind på besøg. Nacho kom og kastede sig foran terrassedøren og ønskede at blive kælet på maven haha


28 augusti - Unik bild

På min promenad till jobbet stötte jag på en buffel med parasiter, d v s fåglar som pickade i sig insekter från dess rygg.


Common Myna (Nok Iaen på Thai) är nog den vanligaste fågeln här på Koh Samui, kanske i hela Thailand. Sjunger jättevackert och påminner mig om staren vi har i Skandinavien på kroppsbyggnaden och sättet att föra sig på - coh gillar uppenbarlig bufflar.


Polishundarna kom springande när jag kom förbi. De hoppar alldeles förskräckligt så idag sa jag ifrån bestämt vilket gjorde att sötaste av dem och mest försiktige, höll avstånd helt men den ljusa modige hakade på, fast lät bli att hoppa och det var ju bra det. Sist jag mötte dem var det väldigt blött ute och de var leriga om tassarna - och lerig var jag  också efter det mötet!
Idag regnade det också och det hade inte varit kul att åka till flygplatsen med tassavtryck på brallorna.

Nacho, som också var med, och den ljusa polishunden sprang in i skogen och jagade de stackars hönsen. Är man gatuhund så gör man sånt. De har ju ingen som kan träna dem till annat vettigt. Jag ser aldrig att man tränar ens med polisens hundar...Lite längre ner hittade jag ett ormskinn. Det var nog från en Viper det också fast den brun/beiga varianten. Det är lite kul med de där ormarna jag ser. Johan berättade att man inte vetat om att Viper  fanns på Samui förrän jag bloggade om ormen jag hittade härom veckan! En unik bild alltså! Och nu hittade jag det här från en annan. De finns nog i ett stort antal, du!Det var bara Khun Poi och jag som jobbade. De andra var lediga. Det är de alltid på söndagar. Det är bara vi två som jobbar helg. Jag hade dessutom jobb på flygplatsen och åkte lite emellan.

Efter jobbet var det dags för näst sista besökt på Unisense. Och jag har ju inte visat bilder från Compex så här kommer lite bilder från den behandlingen. Idag har jag förlorat exakt 10 kg sedan jag kom hit. Vistelsen i Thailand har varit bra för både min kropp och själ, måste jag säga.
Bild 1. Bältad med elektroder mot magmusklerna Bild 2. Avslappnat tillstånd... Bild 3. Spänt tillstånd och så håller det på i 20 minuter!

På hemvägen stötte jag på en massa hönor med sina kycklingar. Det är fasligt vad många kycklingkullar de får här!Värmde en matlåda, klickade länkar, chattade och gick sedan och la mig för att kolla Harry Potter film nummer två som jag somnade ifrån!

Antal steg: 8908

BOBBYS HJØRNE
Ikke noge Bobby idag...

27 augusti - Provpackning

Ännu en Fri-från-planering-dag utan sol. Då blir man ju tvungen att hitta på något annat roligt. Så idag provpackade jag resväskorna för andra gången. Första gången ville jag se vilka prylar jag vill ha med hem. Idag testade jag plocka ner även lite kläder och jag tror, ta mig sjutton, att jag får med allt jag vill ha med. Några saker och kläder fick jag dock plocka bort som inte har någon prioritet. Tar bara med sånt jag verkligen vill ha. Någon dödvikt ska inte med men heller ingen luft!Jag har en resväska och två handbagage som jag vill ha med till Sverige. Det kostar ju bara typ 60 bath per kilo om man har övervikt, så det må väl vara hänt. Och jag lever i förhoppningen om att kunna checka in bagaget och slippa tänka på det under vägen hem. Har ju två mellanlandningar.


Så här ser planerna (och biljetterna) ut för mina hemresedagar om tre veckor.

Taxi/minibuss
Åker till kontoret kl 18.00 den 18/9 och 45 minuter senare blir jag upphämtad på kontoret för att ha departuretransfer med gäster som ska åka kl 20.30.
Flyg
Klockan 21.00 lämnar jag själv Koh Samui med Bangkok Airways och åker till Bangkok. Från Bangkok åker jag med Qatar Airways klockan 02.25 19/9 och landar i Doha (huvudstaden i Qatar) 05.00 samma dag. Från Doha åker jag sedan mot Arlanda 08.30 med samma flygbolag och klockan 14.00 ska jag landa på svensk mark!
Tåg
Från Arlanda flygplats tar jag därefter tåget som går 15.22 mot Linköping där jag ska vara framme klockan 17.42 (gillar hur de skriver ut exakt minut haha Här har en tidsstudieman varit.).
Bil
Från Centralstationen i Linköping hoppas jag bli upphämtad av Per i bil och straxt efter kl 18 borde vi vara i Rappet. Då har jag varit på resande fot i 24 timmar! Dubbelt så lång tid som det tar med direktflyg... Bara att gilla läget!


Antal steg: Runt 1000. Hade solklänningen på mig utan stegräknare och hoppades hela dagen på lite sol...

BOBBYS HJØRNE
Ikke noen Bobby, kun Nacho. Ær han hos Oscar?26 augusti - Avverkat: 49. Kvar: Okänt

En vanlig dag med en unik händelse fast för lääääänge sen. Nu kan jag väl jämföra sig med en byggnad? Vad sägs om "Min kropp är mitt tempel"? Fast, det är klart, även ett tempel behöver ju lite renovering då och då och det känner jag inte att jag skulle behöva. Det räcker alldeles utmärkt med det jag har och nog kan man väl lugnt säga att jag är nöjd med det här livet jag lever här och nu.

Redan på morgonen klev jag i mina FlipFlop för att träna och ja, de är verkligen lika obekväma som alla andra. Sen insåg jag dessutom att är man Maria Graube med FlipFlop så blir det liksom ett tveksamt intressant ljud när man går och är lite svettig (och det blir jag i plastskor). Det kommer nämligen in luft under foten och när jag trampar ner så så låter det. Och det är enbart vänster foten det gäller. Är la mer plattfot där då, antar jag. Vilken flopp det här köpet var då.Dagen gick åt matlådematlagning som började redan i anslutning till morgondisken.


Efter disken, skar jag champinjoner och fixade marinad till kycklingen. Där skakade jag ner sista av Knorrs godaste grillkrydda från Sverige. Det var ju trolligtvis ändå den sista större matlagningsdagen den här säsongen.


Kycklinggrytan blev superdupergod, så god att jag blev tvungen att svulla på två matlådor! Är det födelsedag så är det födelsedag.

Det blev en vanlig Fri-från-planering-dag alltså. Matlagning och en servicetelefon som ringde. Fast det är klart, sen var det ju alla Grattis på FB. Det får jag ju inte varje dag! Det blev mycket tackande under dagen/kvällen (och även idag 27/8) måste jag medge. Det kändes lite kul!

Under matlagningen kom jag på att jag hade köpt och tagit med sifferljus i Marocko för att ha idag. Jag letade upp dem och ställde upp dem för fotografering. Då upptäckte jag att man vänt på siffran nio!
"Så charmigt" tänkte jag och började ställa iordning ljusen. Då ramlade "nian" och jag blev tvungen att ställa upp den igen och då *Hokus, Pokus. Filiokus* MAGI. Där stod 49! Det var jag som hade vänt den fel istället haha. Orka!Själva proteinet i matlådorna är klart, nu är det bara riset som ska kokas. Men det får jag göra imorgon.Stoppade in matlådorna i kylskåpet och gjorde mig i ordning för att åka till Asian Trails. Det var middag planerad på hemligt ställe på ön. Vi hamnade på My Friend Restaurant, ett populärt ställe precis på stranden och här är det ofta bröllopsfiranden. Vi skulle inte fira något bröllop utan Asian Trails födelsedag! 9/9 1999 startade man företaget nämligen... Nu tänker du väl att, jamen det är ju den 26/8 idag. Jepp, fast Khun Dean ska till Krabi och jobba och är inte här då så man ville fira i förskott.Här lite bilder från kvällen!

Före maten
Under tiden vi åt
Vi blev 19 personer (alla ville inte vara med på bild) denna afton som ägnades åt kryddig thai-mat..


Dags för tårta!
Hade ju inte sagt något om att jag fyllde år men eftersom jag hade hela kontoret på Facebook så var det ju liksom ute då. Anledningen att jag inte sagt något var ju för att jag inte hade tänkt fira något speciellt. Men det blev lite firande iallafall. För framför Asian Trails födelsedagstårta stod en extra liten tårtbit. haha Det visade sig att de hade ordnat en specialtårtbit med choklad för mig eftersom det var min födelsedag och jag inte gillar sött. Till tårtan bjöds det på den populära Wine Coolern 'Red'.

Monsunvindarna gjorde lågorna snabbt osynliga

I samband med tårtan presenterade khun Dean den som kommer vara manager för kontoret och glädjande nog presenterades *tamtara* khun Porn!!! Det tror jag kommer bli bra, det!Paket? Paket!
Sen kom plötsligt ett paket farande genom luften. Det visade sig var till mig!
De måste ha hunnit ordna med väldigt mycket den här dagen...


I paketet som kom från en av våra samarbetspartners, låg en mjukishund som väldigt gärna ville ha lite av min tårtbit!


Dags för Doggybag
Man lämnar inte mat som man gillar och har betalt för. Den som ville fick små lådor till tårtan och plastpåsar till fisksopporna från restaurangen.


Den lilla kattungen hade nog hellre sett att vi hade lämnat maten...

Min kväll slutade straxt efter nio. Perfekt! Mätt och belåten la jag mig och såg halva Law and order LA innan jag somnade in.

Antal steg: runt 3000. Hade inte på räknaren hela dagen.


BOBBYS HJØRNE
Hvor ær Bobby Bebis? Det var bare Nacho, der fik træffe den nye hund i hjemmet - og det var ikke og det var ikke helt populært. Hun var ikke tilfreds, før jeg satte den op på sofaen.25 augusti - Precis lika obekväma

Efter frukost (för den måste jag ju alltid börja dagen med) provade jag kläderna jag köpte igår. Var tvungen att känna att de var på rätt kropp, kan man säga. Jag provade dem nämligen först men hängde tillbaka plaggen för att titta runt lite. Det kunde ju finnas något bättre någon annanstans, va. Nu gjorde det inte det så jag gick tillbaka men liksom bara hämtade dem. Sånt kan ju vara väldigt dumt! Fast de såg ut att vara samma...och det var de haha Så himla bra du!


Måste ju visa mina vita kläder inköpta i Fisherman Villlage igår. Idag köpte jag vita flip-flop och till detta finns ju redan en vit mobiltelefon = Ny uniform matchad och klar!

Men låt oss gå till dagens händelser som trots inläggets innehåll, var på kontoret. Men vi börjar väl med ett par foton från bygget som börjar likna början till hus!I förrgår fick jag inbjudan till middag 26/8 och det var ju god tajming, va? Då blir det typ en extra händelse på min födelsedag ändå, fast jag inte tänkt det. Firar gör jag ju varje dag, så födelsedagar numera är mer en Bonusdag då jag får gratulationer. Man gratulerar ju sällan någon till varje dags upplevelse, va? (Lite synd eftersom det garanterat en dag blir för sent att säga Grattis!)

Det skulle vara möte klockan 14 hos Asian Trails idag så jag jobbade undan och kunde göra mig fri tills dess. Jag klev klockan 13.58 förväntansfull ned - men där var inget möte. För se tid här är inte som i Skandinavien. Den som skulle ha mötet var dessutom inte anträffbar på mobilen...så jag gick tillbaka upp till kontoret för att vänta på att det skulle börja.


Balkongen mot baksidan, vattendunken på ett av skrivborden samt balkongen mot framsidan är några saker jag ser i stort sett varje dag

Klockan blev tre utan att någon hade kommit - och jag hade ju egentligen inget att göra eftersom jag varit tidigare på jobbet och jobbat undan. Istället valde jag att gå och handlade. Behövde iallafall fylla på reserven i kylskåpet (för kanske sista gången). 

Men innan varuhusshopping gick jag till telefonbutiken och fick hjälp med min Phone5. Laddaren var glapp så det fick jag en ny och de visade hur jag skulle få ut SIMkort2. Jag passade även på att köpa en touch-penna. Det är ett h-e att skriva texter på ett minimini-touch-tangentbord även om man har naglar, alltså. Jag hade gärna velat ha ett silikonfodral som skyddar men det finns inget som passar till den här telefonen som är en lite för ny modell. Hålet för kameran finns där men inte för LED-belysningen precis nedan. När jag kom hem kom jag på att det där hålet hade jag ju kunnat klippa upp själv. Aja, kanske köper ett en annan dag om jag får lust.

Inne i varuhuset hittade jag en fin Nagastatyett som jag gärna velat ha men tyvärr var för tung för att ta hem, ansåg jag.
Och på "Systemet" blev jag jättesugen på röd Cabernet Sauvignon men valde, efter långt övervägande, en flaska okänd Cabernet Blanc. Inte alls lika roligt men mer "nyttigt" eftersom jag får som nässelutslag av rött vin (men oh så mycket godare...). Det blev ett halv glas vitt på kvällen resten kastade jag. Har smakat bättre...


Både Nagastatyetten och rödvinet fick stanna i hyllan - men jag skulle nog tagit den lilla flaskan rött iallafall. Det hade varit värt lite röda utslag, tror jag.

Men det kom med en hel del annat hem. Det är lätt att vara hälsosam här om man är bekväm! De har färdig skuret av grönsaker, frukt, kött! Bara att hälla ner i grytan alltså! Trots det lagar thailändarna inte mat hemma mer än till kanske 20%. Det är billigare att äta ute än laga mat hemma nämligen. Men jag gör ju mina minimatlådor och behövde ingredienser till detta.


Det blev två paket grovt mald kyckling och som tur var fick jag de sista paketen med importerade champinjoner, fast de får jag skära själv då.

Men det kom inte bara med föda hem. Istället för Naga, blev det en liten elefant med ett lite hål i ryggen för rökelsepinne. Tände en direkt när jag kom hem och mådde lite illa. Det är jobbigt med rökelse. Vet inte varför jag fick för mig att köpa det, faktiskt haha


Den lilla elefanten står i ett kar av teak. Tänkte det skulle tagit hand om askan. Det gick ju inte alls haha

Köpte småflaskor med Absolut vodka, Smirnoff och Bacardi till Per. Kunde inte motstå något så sött :)


Mellan 180-200 ml innehåller flaskorna så nu har jag totalt fyra flaskor sprit med hem utan att för den skull smuggla haha

Och så över till något riktigt gammalt. Redan för 8000 år sedan använde de egyptiska prästerna ungefär samma modell! Själv har jag inte ägt några sedan 70-talet, en annan slags forntid kan man väl säga. En av de mest obekväma skomodellerna som skapats, för att inte tala om hur roande det är att se en man i kamouflage-shorts, bandana och linne - och såna här. hahaha Underbar syn!
Det är FlipFlop jag syftar på! Jag minns fortfarande hur ont jag hade mellan tårna av den där "pinnen" efter att ha gått i dem ett tag.
När Malene var här och vi skulle ut och gå i Chaweng hade hon en dylik toffel på sig och jag frågade skrämt: "Ska du gå i dem där?" "Ja, de är jättebekväma", svarade hon. Det fick mig en smula nyfiken. Kunde det vara skillnad på dagens och de som tillverkades för 40 år sedan. De ser ju precis likadana ut???
Så när jag var på Tesco provade jag några olika - och Näe, de var precis lika obekväma som de på 70-talet!!! Utom kanske ett par - de gillade jag nästan. De hade potential att vara lite bekväma- om det nu är möjligt. De var dessvärre över 600% dyrare dyrare än de billigaste (som kostade 25 bath) men superlätta så det slutade med att jag slog till på två par, ett par svarta och ett par vita!


Två par Adda-Flipflop kom hem i påsen! Jag tror vi kan komma att trivas ihop. Får väl träna att gå i dem imorgon...


I väntan på Taxi 216 åkte Phone5-kameran upp och jag valde en inställning som jag redan har glömt bort. Fibblar för mycket med kamerainställningarna helt klart

Nöjd med mina inköp avrundade jag dagen som vanligt - med datorn i knät!

Antal steg: 7711


BOBBYS HJØRNE


Nacho var kun den der kom ikveld

24 augusti - Det betyder tur

En morgon som alla andra - förutom att jag la in bilder från Phone5 dessutom. Fortsatte ta bilder med den idag när vi åkte runt ön för mer hotellinspektioner.
En del kort är tagna först med Phone5, sen med digitalkameran. Det mest intressant att känna till är att Phone5 förstorar bilden något alldeles förskräckligt men ger små bilder...

First Bungalow


Det hade inte varit dumt att ligga vid poolen en så här solig dag


Bungalow någon?En typ dadlar, ej ätliga


Beach villa, kan det locka?Badstranden


Bilder tagna mot fiskebåtarna och havet vid lågvatten


Utsikt mot Chaweng

Utsiktspunkten mellan Chaweng och Lamai

Mercure fenix, Lamai

Framme vid Mercure


Stranden


De här bilderna är tagna med digitalkameran, båda två.


Big Buddha


Här får varken män eller kvinnor bära bikini, står det på skylten. Kanske man inte tänker på som man?


Big Buddha byggdes 1972 och är 12-15 meter hög (meningarna går i sär och jag har inte mätt själv) och finns vid Phra Yai templet i Bang rak.(Tagen med Phone 5)


I templet tar man en pinne och går till en mässingsklocka och ringer tre gånger. De lär betyda tur, det! Synd bara att jag inte tror på Turen utan på egen inblandning - och kanske att vissa saker är meningen att de ska hända. Men att slå på klockan kanske betyder att jag själv jobbar mot ett bra mål iallafall?! Som tack för det brukar jag lägga i en 20:a i den gula boxen, pengar som går till templet.


Phra Buddha Kodom eller Big Buddha som han kallas. Nedanför finns marknaden och jag köpte faktiskt vita byxor, vit skjorta och pärlörhängen här. Nu slipper jag åka till Fisherman för att göra det!

Wat plai Laem

I
Choeng Mon finns statyn där Buddha personifierar Chao Mae Kuan Im (även känd som Avalokiteśvara) med 18 armar. Byggd 2004 och står i en helig sjö med fiskar som gärna blir matade.


Var ju tvungen att passa på att önska något nytt när jag matade fiskarna (kostar 10 bath). Det "ska" man göra! Båda bilderna är tagna med digitalkameran här ovan

Fisherman Village (Bara bilder tagna med digitalkameran)

Gillar träbryggan ut till träbåten


En katt låg och slappade på en restaurang på första parkett. Själv satte jag mig på stranden där det fläktade lite - i uniform som vanligt. Det är så det är att jobba på semesterdestinationer där andra kliver omkring i shorts, linnen och solklänningar. Själv är man minsann inte på semester. Inte lustigt att man bara är beige, va?
Innan vi åkte därirån hade jag köpt ett nytt hårband. Säljaren begärde först ha 120 bath/styck (!!!) men gick ner till 50 bath och bara för det så blev det bara ett i blå batik. Det finns inte hemma. Men de andra köper jag för 40 bath i Chaweng...

Muang Villa
(Också tagna med digitalkameran enbart)

Tuk-tuk står som prydnad i det som ska komma att bli 5-stjärnig restaurang med scenuppträdandenAlla rum/sviter är som jättestora lägenheter. Minsta är 60 kvm. De längst ner och på tredje våningen har egen pool precis utanför. De högst upp ligger på 160kvm. Walk in price? Till det fascila priset utav 20.000 bath per natt. Fast jut nu har en kampanj så du betalar bara 15.000, ett klipp!


Utsikt från en av yoga-plattformarna och sen en bild från deras grott-Spa. Efter rundvandringen blev bjudna på lunch i deras restaurang. En trevlig avrudning på dagen.


Utanför varje uppgång står en kruka med vatten och en skopa. Till för fötterna så man inte går in smutsig. Lanternorna tänds på kvällen och ger en mysig belysning på området.


Centara

Blommorna utanför Centaras infart. Bild t vä: Phone 5 Bild där färgen på blommorna stämmer ganska bra med verkligheten. T hö: Digitalkameran - avbildar det gröna klart bättre. Ingen av kamerorna är direkt imponerande alltså...


Var tvungen att ta kort på gullrankan också, som är i en något annan dimension än de vi har där hemma...

Så var man hemma, mätt och belåten och iallafall ganska nöjd med vad som presenterats under de två dagar som Malene varit här. Det är ju alltid så att man hade velat visa och berätta mer.

Antal steg: 15129


BOBBYS HJØRNE
Så han ikke idag


23 augusti - Min lilla Phone och jag

Som jag beskrev igår så hade jag problem att ladda min nya mobil. Men jag hade ändå fått ett fullt batteri som räckte hela dagen, trots att jag tog en massa kort (medvetna och omedvetna eftersom jag inte lärt mig låsa displayen än haha).

På väg till jobbet kom både Bobby och Nacho med en bit. Det var länge sedan och väldigt kul!

Idag hade jag privilegiet att ta hand om Malene, en av Kuoni/Apollos säljare i Köpenhamn som är här på hotellinspektion. Det blev en väldigt trevlig dag, måste jag säga. Och vi hann allt vi skulle och lite till! Det var kul att få lite besök!

Jag tog kort med Phone-kameran och, ja den är okej alltså. Men det var ju inte därför jag köpte den så jag lider inte så himla mycket över att inte ha värsta kamera i mobilen. Jag tycker nog bilderna är godkända med sina 3 MP och på dagtid. (Bilderna från hundppromenaden  längst ner, är också tagna med Phone)


Från Centaras reception


Från Chaweng CoveFrån Muang Samui

Och nu följer lite digitalkamerakort från dagens inspektion.


Fick ett sms häromdagen från en gäst som sökte "sitt"måleri/galleri och jag tror jag hittade det! De hade låtit måla bilder där och ville ha fler.


Jag glömmer alltid bort vad det trevliga Spa't vid McDonalds heter. Försöker lära mig att namnet är Living sense.

Tog inga kort från Natien men där avslutade vi dagen och skiljdes åt för att ladda för morgondagens inspektionsrunda som kommer ta oss runt halv ön.

När kvällen kom var jag fortfarande nöjd med min mobil. Jag laddade ner iTunes i datorn igen (tog bort det när jag slutade DJ:a) för nu börjas ska det väl appas, antar jag. Det är bara ett aber. De ska ju ha BETALT. Och jag som trodde jag skulle bli en sån där app-fanatiker men nähäeru, inte om man ska betala för't??? Sånt gillas inte! Gratistips emottages tacksamt, alltså!

Vid halv nio gick vi och la oss, min lilla Phone och jag, nöjda med vad dagen hade erbjudit.

Antal steg: 12 926


BOBBYS HJØRNE

Fra morgentur med hunderne (Billede fra Phone 5)
22 augusti - Phone 5

Straxt efter fyra hörde jag hur det började regna kraftigt. Etersom elen brukar försvinna gick jag straxt upp och gjorde mitt morgonkaffe. Och bara för det så försvann aldrig elen fast det regnade i över tre timmar haha Aja, det gjorde inget. Fick en havltimme extra startsträcka istället ju!

Igår gick jag med i två nya klick-sajter och idag cancellerade jag kontot på PolarPRT som det inte hände nämnvärt på. Hade fått ihop 0,5 CENT på 25 dagar!!! Mycket jobb för inga pengar alltså!
På den ena nya sajterna är det väldigt bra betalt per klick... och nog undrar man hur det kan bli ekonomi i det vid utbetalningarna. Jag räknar kallt med att det är Scams men testar iallafall. Den andra sajten betalar $0,1  per klick och det är normalt betalt det. Jaja, den som lever får se vart det slutar. Lite roligt är det iallafall!

Så blev det dags att gå till jobbet. Innan blev jag tvungen att stanna och ta kort på den gigantiska snigeln som var på väg nerför väggen vid altanen. Den var nästan nere på marken när jag kom hem 9 timmar senare :)


Lilla snigel akta dig, akta dig, akta dig...


T vä. Det är vad jag ser när jag kommer ut från bostadsområdet och svänger ner till höger.
T hö. Det är det jag ser om jag vänder mig från där jag tog kortet till vänster... Comprende?

Idag har jag hotellservice och passade på att ta lite bilder när jag var på Nora Beach, ett av hotellen som Apollo har här nere. Presenterar gärna fyra bilder från den visiten här nedan.
Det här hotellet ligger nära Eranda Spa with a View. Hade inga broschyrer kvar därifrån så jag klev upp till receptionen och hämtade lite fler.


Det är lite klättring upp till Erandas reception - bra motion!

Jobbade sedan på kontoret fram till tretiden då jag var klar med det jag skulle. Fick tips på en butik mitt emot posten som hade billiga mobiltelefoner. På vägen dit fann jag ett hus som hade fåglar i en annan typ av burar än som är typiska här. De var lite runda i formen. Och där satt en stackars duva i var bur. Dte kan inte vara kul att vara duva där, du.Jag kom så fram till butiken och de hade många mobiltelefoner - men ingen som jag ville ha. De hade bara en för två SIM-kort och det var en lika liten som Nokian jag har som jobbtelefon. Det går ikke an! Fattade beslutet att det fick ett besök på Tesco igen trots allt.På väg tillbaka smet jag in på den tillfälliga marknaden och köpte en T-shirt för 8 kronor. Inte mycket tyg i men jag tänkte ha den som sovplagg så det borde ju funka iallafall! Och för den pengen får du inte ens en liter mjölk i Sverige...På  Tesco tog jag en tur till alla mobilbutiker och kollade en gång till potentiella telefoner. Och jag blir så trött. På sista stället hade de precis fått in en så kallat iPhone 5-kopia för typ 860 spänn. *Hrmf* Ja, ja, det finns väl ingen som tror på det för den pengen... Men iallafall. De demonstrerade den och jag fick testa med mitt svenska SIM-kort och ringde till Pella vars nummer icke gick att nås för tillfället men jag kunde höra hur ljudet var.
Den har plats för dubbla SIM-kort, minnet är utbyggbar med TF-kort upp till 32 GB (telefonen är allaredan på 16 GB) och har dubbla kameror. Så nog är det en del fördelar som inte iPhone har.
Sen finns, precis om i iPhone, WiFi och blåtand. Den har Safari som webläsare. Den kan spela radio, mp3, mp4 och analog TV (som fortfarande finns i några delar av världen) och med i paketet fanns två batterier, USB-laddare och 3,5-hörlurar med fjärrknapp för samtal och jag skulle få rabatt på skärmskydd...

Det är en del funktioner som inte finns så klart men som jag kände att jag kunde leva utan, förstår du.  Huvudkameran har bara 3 megapixlar isf 5 (kameran testas imorgon på inspektionsrundan!) och det är ett-finger-handhavande som gäller. Ja, det var väl vad jag kom på nu.
"Amen vad tusan", tänkte jag, "det får väl bli en sån här" och betalade. Då blev jag erbjuden 7 dagars garanti!!! Det till hör ju inte vanligheterna att få garanti här. Så nu får jag väl lära mig den och testa den frenetiskt en vecka - och jag var lycklig!

När jag kom hem stod Johan beredd att åka med Oscar (som egentligen har hand om Bobby) och hans flickvän, till huset där han och Saras bor. Han tyckte att jag borde följa med eftersom jag inte varit där heller. Och det ville jag ju gärna.
Här är lite bilder från ett väldigt fint hem med fantastisk utsikt! Där skulle jag tänka mig att bo MEN det ligger nästan ända på toppen av höjden... Tror inte jag skulle få för mig att promenera hem ända dit upp, nej.
Spike kom och mötte oss - med en leksak! Jag tänkte på Jonzon direkt. Han brukar komma med sin apa. Spike kom med en dragkamp. Och det var ju klart att vi måste leka lite!Utsikten över Bo Phut och Chaweng är fantastiskt. på bilden till höger ser du något ljust i mitten. Det är Scandinavian Village som jag kom till när jag gick vilse i början av säsongen haha


De har såna där roliga korg-gungor och jag tvingade Johan att sitta ner i en av dem och bli med på bild till denna blogg. Jag tvingade honom så klart också att ta kort på mig när jag provsatt! Man har ju inte roligare än man gör sig, va!

När jag kom hem blev min nya telefon lite fotograferad. Jag laddade den sedan helt kort och hade därefter ett väldans sjå att hitta var jag kunde välja engelska som språk. Det var liksom prio Ett för den var nämligen på thai.
Instruktionsboken var i A7-format = pytteliten, varav 6 ynka sidor på engelska. Det var inte mycket till information där, nej. Jag tittade istället på symbolerna och tänkte att det skulle jag nog kunna finna ut och efter tjugo minuters fibblande, högljudda något irriterade diskussioner med mig själv ute på altanen och nära att söka redan på någon som kunde thai och engelska...så fann jag stället varvid jag ånyo blev lycklig, den här gången över att äntligen kunna förstå vad där stod!
Och visst, det är ingen fullständig iPhone 5-kopia utan precis som det står på kartongen - en Phone 5! Men jag är fortfarande glad och nu är klockan 18.13 den 23/8 så vi har "varit ihop" ett dygn nu!


Phone 5, en vit sådan, är numera inneboende i min bältesväska! Matchar uniformen...

Innan jag gick och la mig hann jag iallafall testa WiFi, kamera och att skriva och de tre funkade väl så där får jag säga...
 • Mottagarantennen är nog inte den bästa för även om jag kommer in på nätet går det väldigt segt fast mottagningen är bra på datorn samtidigt.
 • Kameran... ja, vad ska man säga om den du. Den får jag nog kolla vilka inställningar som finns för inte kunde den ta vettiga bilder i mörker inte.
 • Skriva på touchkontroll med kanten av nageln är mer än svårt - coh då har jag ändå naglar. Funderar på att köpa en sån där fin penna jag såg. Det måste förenkla handhavandelivet med den här telefonen.
Lite fler bekymmer som jag upptäckte:
 • Jag stoppade i mitt thaitelefonkort men undrar hur jag ska få ut det. Det sitter lite för bra i SIM2-facket!
 • USB-laddaren och kontakten som går in i telefonen tror jag är trasig. En pigg ser ut att saknas och det glappar när jag laddar eller sätter den i datorn.
 • Och jag behöver ett minneskort för en del funktioner (som t ex Skype) fungerar inte utan minneskort av någon anledning som jag inte förstår varför. Men det är så det är!
Men för under 900 spänn så får jag nog säga att jag ändå fått en intressant telefon som jag nog ska kommer få användning av i mitt nya frilansande liv!

Antal steg: 8772


BOBBYS HJØRNE
Begge hunde kom for at besøge mig på morgen! Dejligt.

21 augusti - Fyra veckor kvar

Idag när jag passerade nya restaurangen Sabeinglae insåg jag att jag har passerat ett Durianträd i mer än fyra månders tid utan att ha vetat om det.  En massa frukt hänger det där nu! (stavas ibland även Dorian)


Durian - som nog en del skulle jämföra med dansk ost - god men luktar illa. Det finns till och med förbud att inneha dylik frukt på en del ställen. (http://en.wikipedia.org/wiki/Durian)

Flygplatsdag - förmiddag med ankomst och kväll med avresa. Däremellan jobbade jag på kontoret och gjorde klart för mitt danska besök tisdag- onsdag (bara ett hotell jag saknar svar ifrån nu) och förberedde plastmappar med material till tjugo inspirationsföreläsningar/möten.

Jag tog långlunch eftersom det skulle bli en lång dag och passade på att gå till Unisense. Fyra gånger kvar efter idag.
Jag hann också snabbt gå in på Tesco Lotus för at kolla mobiler igen. Insåg att den jag hade hittat på nätet inte fanns, men den för 500 spänn är fortfarande ett bra alternativ. De ville däremot inte sälja den till mig idag utan tyckte jag skulle komma ner med mitt svenska SIM-kort för att verkligen se att telefonen funkar med det. Det är en bra grej här nere, att man får testa grejer i affären innan man köper. Å andra sidan finns enbart RH-garanti (Runt Hörnet). Men nog lockar det att köpa en telefon för två SIM-kort. Som det är nu har jag två mobiler, en för det svenska och en för det landet jag befinner mig i.

På ankomstflygplatsen stod återigen representanten från Pegasus och jag börjar förstå att ryssarna har kommit för att stanna på Samui. Nu finns nämligen en restaurangförteckning på ryska.Idag är det fyra veckor till hemfärd. I början av min karriär fick jag nästan lite panik vid den här tiden när jag tänkte på allt jag inte hunnit med att se/göra på destinationen. Men eftersom jag gillar listor och att pricka av, har jag faktiskt hunnit med i stort sett allt jag velat göra här.

Det enda jag har kvar här nu som har Prio Ett är att gå tillbaka till Fisherman Village och äta en god bit barracuda och/eller haj samt köpa vita byxor och vit skjorta. De har ganska bra med sånt där.

Efter det står det jag önskar göra men som inte har någon direkt prioritet. Saker som att
 • låta göra ett par örhängen av mina pärlor som jag går omkring och bär på.
 • äta krokodilstek Big Horn - och kanske en buffelstek på Tre troll.
 • åka till Akvariet fast jag planerar egentligen att gå på det i Siam, Bangkok...
 • ta en brunch och sola/bada på Nikki Beach - om jag kan vara ledig en söndag och det är fint väder. Det har ju varit lite väl molnigt/regnigt för min smak senaste månaden och jag kan leva utan att ha varit på Nikki Beach hur flashigt det än är.


Antal steg: 9883

BOBBYS HJØRNE
Ingen Bobby var ude og løpe rundt. Savner lille Bobby Bebis...

20 augusti - Med datorn i knät

På förmiddagen kunde jag schemalägga lite fler hotellinspektioner definitivt inför nästa vecka. Känns ju väldigt bra. Det är bara ett par hotell som jag inte fått klart besked ifrån men det hoppas jag få på måndag. De jag har kontakt med arbetar inte söndagar nämligen. Det är deras lediga dag i veckan.

På eftermiddagen fortsatte jag med min Thailandforskning. Idag blev jag klar med min kunskapsbas från prehistoria till 2000-talet! Nu har jag nutiden och djupdykningarna kvar "bara"..
Att förbereda mina rundresor (jag har blivit anlitad för tre frilansuppdrag här i Thailand i höst!) tar väldigt lång tid. Jag är perfektionist i det sammanhanget och behöver veta allt för att må bra inombords.

Det är en massa jobb före en rundresa men kan du fatta hur kul och utvecklande det är? Jag läser allt jag kommer över om landet, går på föreläsningar och pratar med folk som vet mer än mig, tittar på filmer, skriver, skriver om, förkortar, förkortar igen, ja, tills jag kan allt i huvudet och papper är helt onödiga. De bara finns där som stöd för ibland får man ju hjärnsläpp, så är det ju.

Nacho kom och hälsade på som vanligt men i övrigt satt jag i soffan med datorn i knät till kvällningen.Fattade beslut om lägenheterna på kvällen och gjorde slag i saken idag.
Den i Motala tackade jag Nej till men fick veta att den ändå redan var uthyrd till annan sökande.
Den i Mantorp tackade jag Nej till också. Visserligen inflyttning 1/11 men jag tror Mantorp och jag inte är helt kompatibla.
Den i Linköping är fortfarande ett alternativ men med inflyttning 1/9 så blir det lite lyxigt. Att betala hyra för ett kvartal + avgift för hemförsäkring som är ett krav från Stångåstaden så blir det 7000 SEK som jag verkligen kastar i sjön...

Antal steg: Ett fåtal...

BOBBYS HJØRNE
John fortalte mig, at Bobby havde øreinfektion og dyrløgeren havde fjernet en byld bag øret. Han får medicin af Oscar og kan ikke køre rundt på området (for når han går ud vil han gå til det andet hus op i Phut Chaweng. Bobby elsker hjemmelavet mad...

19 augusti - Helt galet

När jag gick till jobbet mötte jag en ny hund. Jag hade iallafall inte sett honom tidigare. Men han brydde sig inte nämnvärt om att jag stannade och tog ett kort.


Honom har jag inte sett tidigare! Han liknade ingenting, jo kanske Basenji i ansiktet


Radiokanalen jag inte lyssnar på ligger ju på väg ner mot ringvägen. Den är något för traditionell för min smak. Den andra kanalen spelar liiiite mer poppig musik.

På kontoret stannade jag kvar tills jag förberett allt välkomstmaterial för september, oktober och november. Dessutom kontaktade jag alla hotell inför mitt förestående danmarksbesök 23-25/8. En reseagent kommer över och jag ska visa henne runt här. Jag ordnade också att vi blir bjudna lunch på ett ställe. Kände mig både kreativ och lite duktig måste jag säga. Dessutom kanske jag inte behöver gå till kontoret utan kan sitta hemma med jobb imorgon istället!  Inte så dumt det heller då.

Och idag damp det ner ett viktigt mail i min gmail-låda.
Lägenhet nr 2 i Linköping, som jag trodde var omöjlig för mig att få, blev jag erbjuden och jag har tydligen flest poäng (Någon måste ha dragit tillbaka sin intresseanmälan alltså)!!! Helt galet! Kontaktade genast barnen som jag vill ska titta på den innan jag bestämmer mig. Det är trots allt 3 månadshyror jag måste betala (7000 spänn med hemförsäkringen. Tänkte däremot inte ha någon el förrän december. Vad ska jag ha den till?) utan att ha tagit ett kliv i lägenheten... Kan ju kännas väldigt bortkastat va...men om den nu är perfekt? Kan det inte vara värt att ha något eget att komma hem till då?

Från kontoret spankulerade jag glad i hågen ner till Chaweng Beach road. Det var dags att gå till Tattoo by Bo och få Yin och Yang istället för Yin och Yin.


Hudsalva och inplastad - nu ser man att det är Yang

Men så hade jag ju fått tre symboler i huvudet sedan ett tag. Häromdagen skissade jag ner dem till en figur; Cho ko ray, Dai ko myo och Wang po mae loon - alla tre är kraftsymboler och betyder något för mig (tänkte inte gå in på det nu emellertid). Jag gav min skiss till Bo så fort jag klev in genom dörren.
"Ska den verkligen vara så här liten" frågade han.
"Jepp, det ska den"..
"Du med dina idéer och små detaljer på tatueringar. Du är en speciell, nej unik kvinna", suckade han och tyckte nog att jag var lite besvärlig.
"Aa, visst är jag!", svarade jag och fortsatte, "det är vi alla."
"Var ska du ha den då?", undrade han och satte sig att skissa på tatuerares vis.
"I ryggslutet", svarade jag beslutsamt "och det är väldigt viktigt att det är rött i den för den ska sitta på baschakrat och det är rött, förstår du."
Det förstod han inte alls men visade på teckningen att han kunde lägga in lite rött i "blixtarnas hörn". vilket jag godkände. Nu blev det inte så då. Han använde sin konstnärliga tatuerar-ådra och la faktiskt i lite mer rött utan att fråga. Han hade väl förstått att rött var väldigt viktigt haha.


Tolv taggar på blixten/ormen (samma antal som på min stjärna), sju träffar av cirkeln på lodräta linjen, en för varje chakra

Så är man nytatuerad (igen) med tredje egenhändigt komponerade/skissade tatuering. Den enda jag inte satt ihop själv är draken som är en cover up på höger överarm. Den ritade Max helt utan några större direktiv (http://www.maxtattoo.se/).
Fast nu känner jag mig nog nöjd. Nu är det balans på't: Höger - vänster, Fram - bak! Men jag måste erkänna att tatuera sig i ryggslutet var inte jättekul hela tiden. Det var som om någon tog en skarp kniv och ristade. Jag är antingen väldigt känslig där eller har blivit en 'wimp' senaste två veckorna. Fast den är ändå inte den värsta jag har gjort ,men den kommer som ganska god tvåa.

Med enorm energi spatserade jag över gatan och in på Burger King och köpte en Whopper och pratade sedan oavbrutet med Saris bror som hämtade mig så jag kunde komma hem i regnet.


Med Whopper hamburgare i handen väntade jag på taxin. En hund kom och ville väldigt gärna ha den iställlet

Hem kom jag till ett område som låg i mörker. Strömmen hade gått som vanligt när det regnar. Men efter 1,5 timme kom ljuset tillbaka så det får man väl säga är okej ändå.

Innan jag gick och la mig kollade jag hemförsäkringar. Hittade en väldigt bra jämförelsesajt och såg att jag gör bäst i att välja Länsförsäkringar - ja, om jag nu väljer och får lägenheten nu då!
Kolla om du kanske betalar onödigt mycket och borde byta försäkringsbolag, vettja! http://www.finansportalen.se/hemfoersaekringar.htm

Antal steg: 8025

BOBBYS HJØRNE
Han var nokfortsat med Oscar. Så ham ikke.

18 augusti - Fryntlige Herr Buddha

Ingen elektricitet på kontoret idag. När den är borta har vi inget internet och det kommer inget vatten till toa. Det går alltså inte att jobba där då. Så jag fick tänka om lite grann och gjorde mig istället ärenden runt om i Chaweng. Det blev en ganska så trevlig dag iallafall. Här kommer lite bilder från dagens eskapader.

Först var det ju promenad till kontoret genom djungeln!


För första gången hade jag på mig mitt blåtand-handsfree som har radio också! Efter mycket zappande förstod jag att det fanns faktiskt inte fler än två radiokanaler haha


Stötte på en annan Rhodresian ridgeback
-ish som låg och vilade i en sandhög

Gå hem, skrattade Khun Porn när jag klev in genom kontorsdörren. Hon hade också kommit tidgare för att hinna lite innan allt stängdes av. Men internet hade försvunnit långt före meddelad tid som var 9! Det blev inget välkomstmaterial utskrivet utan jag klev bara upp och hämtade mina kuvert och begav mig mot posten istället.
Gick igenom tempelområdet...


Några av munkarna hade hängt dräkter på tork.


En hibiskusksläktning blommar otroligt vackert på trädet jag passerar.


En hund vilade i en tempel-del

... och ut på Chaweng Ring Road. På ringvägen passerade jag den glada Buddhan. Det är ingen typiskt Thailändsk Buddhha. Den är mycket smalare. Men nog blir man lite glad över att se den här vid sidan av vägen alltid!


Denna fryntlige Herr Buddha är nog influerad från Kina som mycket annat här.


Från Posten begav jag mig mot DHL med kuveret som skulle med bud till Bangkok. Gick ringvägen tillbaka fast bytte sida. Man måste ju variera sig lite, va.


En katt låg och vilade under ett andehus (San Phra Pum = Phra Pums hus. Phra Pum Chao Thi är anden in fråga)


Guldpriset är en intressant företeelse. På fyra månader har 1 baht (måttenhet på guld här nere = 15.244 gram) 23K guld stigit med nästan 6000 bath!!!! Helt sjukt! Det kostar alltså runt 365 SEK per gram här nere 18/08/11, vilket betyder att det är lika dyrt som i Sverige.
Dagspriset på guld i Sverige hittar du här och jag kan meddela att det hade stigit till över 372kr/grammet idag 19/08/11.Inne på DHL var man antingen inte van att skicka små saker som exempelvis ett kuvert eller så var den som satt bakom disken helt nybakad, för det dröjde en kvart innan de hittade sina egna kuvert och lappen som skulle sitta på.


På 7/Eleven köpte jag ett paket mentholcigaretter. Har bara 2 kvar i mitt 3 månader gamla paket. Dags att fylla på reserven så jag har ifall jag blir lite sugen. Sånt händer ju!

Dags för lunch! Jag brukar ta den vid 9 på kontorsdagar och nu hade klockan redan hunnit bli tio. Det kanske låter väldigt tidigt för lunch men går man upp vid femtiden har det gått fyra timmar så dags och min kropp vill väldigt gärna ha lite varmt i sig.
Jag bestämde mig för att äta lunch på Tesco när jag ändå var i närheten och valde KFC - fast jag har sagt att jag inte ska gå dit. Men det blev en friterad kyckling-burgare - men ingen meny. Det kändes lite väl mycket att trycka i sig pommes till en sån!


Chicken burger för 69 bath - lite spicy, crispy och god faktiskt!

När jag var på Tesco och visste att jag inte kunde göra något på kontoret fattade jag ett snabbt beslut om att lägga om mitt schema. Det får bli två halva fridagar istället för en hel. Inget att göra åt. Men utan internet kan jag inte göra särskilt mycket och då är det bara att ändra planerna lite. Att bara sitta av tid är inte helt min grej!
Jag kollade istället om Unisense hade tid för mig och det hade de! Och vågen visade att den där kycklingburgaren hade gjort att jag gått upp ett kilo haha.

När jag kom hem och fick tillgång till internet kunde jag ju kolla min jobbmail och göra lite nytta på nätet ändå. Så lite mer jobb blev det alltså. Men som sagt, det blir jobb på lördag också. Men kanske att jag väljer eftermiddagen om det är fint väder så kan jag vara i solstolen på morgonen!

Fick besök av Nacho en liten stund som fick ett par korv-snuttar.


Nacho gick ut och satte sig efter ett tag men lyssnade ivrigt. Det kunde ju hända att jag hade en korvbit till...

Under eftermiddage fick jag erbjudande om lägenheten i Motala, fast som nummer 3 på listan. Ida, en linedancekompis som bor i Motala, är jättesnäll och ska åka och titta på den och ta bilder så jag ser om jag vill ha den eller inte.

Surfade in på stångåstaden.se för att se om det stod något om lägenheten på Barnhemsgatan som jag sökt och det gjorde det - "Uthyrning pågår" stod det. Så den räknade jag ju snabbt bort. Istället satte jag upp mig på en på Stensättaregatan, nästan granne med mamma, Martina och Milla om man är generös på avstånden. Men den är jag nog heller inte intressant för. Man behövde 1190 poäng för att vara bland de främsta och jag hade 930 idag.

Fick förresten svar från Donkeymail och det var ett väldigt trevligt svar. De presenterade en lösning som jag besvarade med lite frågor men om vi kommer överens kommer mitt konto öppnas igen så jag kan tjäna lite mer pengar.
Däremot såg jag att PolarPRT inte kan betala ut några pengar. De hade något krångel med PayPal... Sånt känns ju inte helt okej. Å andra sidan är det en sida jag tänkt lämna så det gör inte så mycket.

Antal steg: 10430

BOBBYS HJØRNE
Oscar havde Bobby i sin have i dag. Johan vil tage ham til dyrlægen i morgen. Han har tilsyneladende fådd en mindre fistel bag et øre.

17 augusti - Donkeymail: "Your account has been suspended"

Morgonen var igenmulen men så tittade solen fram - en mycket kort stund dock. Men en timme i solstol och ett dopp o en svallkande pool med 29-gradigt vatten blev det innan jag satte mig med datorna i knät. Hade en fri-från-planering-dag, fast eftersom jag kolla webmailen varje morgon så blev det också lite jobb även denna dag!Min intresseanmälan för lägenheten i Mantorp (27,5 kvm med kokvrå för 1.995 kr/mån och inflyttning 1/11), som jag fattade beslut om i sista stund för några dagar sedan, hade jag fått svar på när jag vaknade. Och i mailet stod att jag blivit erbjuden den! (Nu är det ju som så att det inte är en som får erbjudande utan fler så även om detta nu har skett är det inte säkert just jag får den.)
På ett sätt gillar jag idén med Mantorp. Gång avstånd till det mesta och jag har ju kommit att gilla promenader! Kanske lite långt att gå till Linköping då men då finns ju pendeln - ifall den går vilket känns väldigt osäkert - om jag inte tar tillbaka bilen som är hos fodervärden Milla. Dessutom ligger det nära E4:an vilket gör att det  är lätt att ta sig både till och från mig ;)

Men jag har även lämnat intresseanmälan för lägenhet i Linköping och Motala. De har sista anmälningsdag idag. Den på Ekön i Motala är på 35m2 för 2.364kr/mån och inflyttning om två veckor (!) - och då har jag ju inte ens kommit hem från Samui. Men det är med kök och altan... kunde liksom inte låta bli.
Den i centrala Linköping, 18m2 med kokskåp för 1.949kr/mån och inflyttning 1/12 vore det absolut perfekta alternativet men jag får erkänna att jag har redan förlorat hoppet om att få den. Jag har 928 poäng och ska man vara intressant för den måste man ha över 1200 poäng (en poäng = en dag i bostadskö). Å andra sidan hittade jag en annan som jag nog anmäler mig på imorgon, dessvärre också inflyttning 1/9 och över 1100 poäng redan...

Aja, det tål att mediteras på detta! Och som vanligt blir det som det ska, vettu!

Nacho kom in och sökte sig bort från solen en stund på dagen. Bobby var troligtvis hela dagen uppe vid det andra huset. Johan åkte iallafall och hämtade honom där igen på kvällen. De måste ha väldigt god mat däruppe!På kvällen loggade jag in på Donkeymail bara för att få meddelandet "Your account has been suspended". Jag blir lite trött. De där tjäna-pengar-sajterna kollar inte upp adressen där du är skriven mot svenska register. Det orkar man visst inte fast det är enkelt via internet.
De kollar bara din registererade adress på deras sida, mot din IP och stämmer inte de länderna överens så blir man spärrad uppenbarligen. No-minimum gjorde likadant -och när de tyckte att jag var dryg som påpekade att de borde kolla adressen bättre, valde jag att ta bort mitt konto helt där. 
Det är samma ägare till Donkeymail så jag väntar spänt med svar därifrån. :O)

Antal steg: inte många

BOBBYS HJØRNE

Johann plukket Bobby op ved det andet hus igen i dag. De må have meget god mad der!
I aften fik han at være i Oscar have. Fandt ham kikandes ud gennem lamellerne i hegnet
før jeg gik i seng.

16 augusti - Oxfilé! Oxfilé?

Det byggs och byggs utanför området och så här långt har man kommit med Johans bygge idag!

 


På väg till jobbet stötte jag på den här snabbringlande, något aggressiva giftormen som väster omkring i regnskogen där jag bor. Ett bett med båda huggtänderna från en vuxen orm – och det var nog den här för den var nog nästan en meter lång - innebär garanterat mindre önskvärda konsekvenser även om man kanske inte dör.

Men de är nattdjur så det är inte så troligt att jag stöter på en. Och de äter helst grodor, fåglar och gnagare - inte människor. Den här är, som du ser en rödbrun men de kommer även i grå-brunt med svarta fläckar på ryggen, grå/gråbrun med grönaktiga fläckar. Och det finns garanterat fler av dessa där ute. De lägger 13-17 ägg som blir små nya giftormar varje gång...

 

Vetenskapligt namn Trimeresurus wiroti, engelska namnet är Wirots Palm Viper och är en art av huggorm. Just den på bilden var väldigt död (överkörd) när jag träffade på den vid buffelstadium.

På kontoret var det dags för bokföring. Och nog fick jag ihop det minsann. Och när man lyckas med något man tycker är svårt är vinsten lite extra stor, eller hur! Det skulle firas med en bit oxfilé!

 

Ingredienser till middagen inhandlades på Tesco tillsammans med lite annat som jag tyckte jag behövde. När jag kom hem möttes jag av en sopborste på altanen. De två plaststolarna kom dig igår redan. (Ja, grannarna har åkt härifrån nu).

 

 

Vattendunkarna ställdes vid fläkten, Nacho kom in och la sig och datorn kopplades in.

 

 

...och jag började laga min mat. Stekte champinjoner med lök... råstekte potatis... och min oxfilébit kryddades och lades i stekpannan. Fick den perfekta stekytan så upp med den på skärbrädet för att skära köttet i skivor. Då upptäckte jag att kniven inte vill skära. Köttet var JÄTTEsegt! Var det där verkligen oxfilé? Näe, det var det nog definitivt inte! Det var säkerligen något slags kok-kött som legat på den platsen idag! Så går det när man inte kan läsa Thai.

Middagen blev därför något vegetarisk. Köttet la jag i vatten så det fick koka någon timme. Får väl se om det räcker. Testade inte innan det hamnade i en låda i kylen.

 

 

Antal steg: 7059

 

BOBBYS HJØRNE

Så han ikke idag. Tror han var med svenskerne i huset lidt væck fra Sweden village og fikk mad. Han vet hvor han skal gå!15 augusti - Var det jag som sa det där?

Ännu en hundtom dag i nedanför soffbordet. Men jag såg Nachos öron sticka upp inne hos Johans föräldrar. Bobby såg jag inte förrän på kvällen - utan skällhalsbandet. Det hade han bara haft 1,5 dag sen tog Johan av det. Han har inte slutat skälla men skäller kortare tid och tystare!Idag har det hotellservice i Chaweng på schemat. Jag stötte på den magra hunden som är om möjligt ännu magrare nu, något som är lite märkligt eftersom hon bor utanför en restaurang. Misstänker att det är något annat fel än svält på den hunden...Passade på att beställa blombuketter till två nygifta. Har ett favoritställe jag brukar gå till som ligger på den vägen ner mot Beach Road. Det är ett så sött par som äger det. Jag passade på att ta ett kort på buketterna som var klara när jag var på väg tillbaka till kontoret.Blomsterbutiken säljer även egna kit till buddistiska munkarna. Alla såna paket, oavsett var du köper dem, är gula. Färgen matchar kåporna (Safron robes) de använder vanligtvis. En teori varför de just är gula är för att man använde naturprodukter att färga tygstyckena med, bland annat med saffran. Färgen idag är helig eftersom den också symboliserar Måndagar och en sådan dag för 83 år sedan föddes kung Bhumibol Adulyadej, Rama IX av Chakri Dynastin - thailands sittande kung.
Denne avgudade kung (som också är världens rikaste man med sina 30 biljoner dollar och slår värsta oljeshejken i Saudi med den summan) har förresten godkänt den fröken Yingluck som premiärminister för snart en vecka sedan. Det gjorde han från sjuksängen. Han har varit på sjukhus sedan 2009 och lider av Parkinson’s, depression och har haft en serie strokes. Jag kan inte låta bli att undra över vilka kloka beslut han egentligen kan fatta...
Många är oroliga för vem som kommer ta över. Kungens son är också gammal... kanske blir det sonsonen?Aja, det blev ju en lite avstickare där. Jag var ju på väg till hotellservice!

Jeena: Vi har nu fådd en smule fortovet (trottoar) på vejen fra kontoret ned til Chaweng Beach road. Se hær!Efter hotellservice tog jag ut lite pengar från Siam och det gick inget vidare. De hade dragit 120 bath idag på morgonen så jag hade bara 380 kvar och eftersom man bara kan ta ut hela 100-lappar så fick det blir 80 kvar! Det var ju lite beiget.

Hela eftermiddagen satt jag sedan med bokföring och det gick ganska bra och jag tyckte att det var lika ganska kul (var det jag som sa det där?). Nog fick jag ihop det alltid! Tredje gången i rad - och visst känns det kul när man lyckas med något som känns svårt!?

På kvällen kom Johan förbi och då passade jag på att ge honom Lilla Gubbpaketet med versen
Någon lätt kladdigt men gott
Något mjukt fluffigt och grått
Något som håller koll på ett mått

Paketet innehöll Lindt chokladskivor i silvergrå förpackning, frottéhanddukar i grått och en digitalvåg med silverfärgade detaljer- grått för det var ju trots allt ett gubbpaket, va!

Lite senare kom Bobby och han stannade hela natten - i min säng!

Antal steg: 12009

BOBBYS HJØRNE


Kan jeg ikke få gå ud?


Nehe... då bilver jeg fortsat hær inde...

15 augusti - Extra inlägg: Tjäna pengar på nätet.

Inga hundar på morgonen idag heller men jag hörde Bobby som provade att skälla bara liiite.
Frukost med dator i knät för att blogga om gårdagen, svara på mail, svänga in och gilla/kommentera lite på FB - och som vanligt, tjäna lite pengar på nätet.

Nu har jag varit aktiv varje morgon sedan 20 dagar tillbaka och det är väl dags för en summering, tycker du inte? Min fina reklam här nere är länkad till sidorna om du vill kolla själv- bara att klicka alltså ;) Bra som träning om du ska haka på det här du också haha Jag har rangordnat sidorna så de kommer i den ordningen jag gillar dem.
(Har du förslag på bättre sidor hör av dig. Det här är lite kul!)

Pointshop

PointShop.se
Flest alternativ att tjäna ihop poäng som sen blir grejer. Det kan gå hur fort som helst att få det du vill ha! Min absoluta favvo bland alla sidorna.
(De har Apollo med där jämte andra superbra shoppingsajter! Gå in på sidan, klicka på Tjäna poäng  och gå ner på Procentshoppning, så ser du hur du kan få det du vill ha. Du får poäng för kronorna du handlar för!
Och om du vill använda dina poäng för att handla kan du kolla vad som finns att köpa under fliken Shop.
Planerar att välja kassaskåpet eftersom jag ändå behöver ha ett till företaget! Eller kanske Rikspresentkort på 500 spänn, det är ju lite praktiskt... Eller klockmobilen, den var ju lite kul... Aja, vi får se vad det bli.


Twodollarclick


Ser fram emot när jag jag kan be att få ta ut 1000 dollar som är minimum utbetalning. Men jag är lite skeptisk eftersom de betalar $2 per klick där andra betalar 10-20 cent... Ska bli intressant och se om det är något lurt.

Här är det begränsat antal annonser att klicka på och du får inga email men funkar det här är det det absolut enklaste alternativet att tjäna pengar på nätet i skrivande stund.

Tjänat: $ 302 på 20 dagarBuxInvestment


betalar oftast 20 cent per klick men har 1 dollar som minimiutbetalning och det når jag imorgon. Man kan klicka här max 5 länkar per dag så det går inte fort. Missade en länk en dag och har NÄSTAN 1 dollar.
Tjänat: $ 0,99 så imorgon har jag $1. Jag kommer nog be att få ut pengarna för att se om det funkar...


Donkeymail

DonkeyMails.com: No Minimum Payout
Väldigt enkel att jobba med men pengarna kommer in lite långsamt. Men jag får en massa mail därifrån och kan dessutom klicka mig till några cent extra medan jag gör annat på datorn.
Tjänat: $ 0,4239. Så med den här farten tjänar jag min första dollar i slutet av augusti ;)


Sen är jag även med på PolarPRT men där kommer jag nog gå ur. Det händer inte mycket på det kontot inte. Tjänat $ 0,0050 på 19 dagar

Då så, nu har klockan blivit halv åtta och det är dags att promenera till jobbet.
Frågor? Funderingar på detta ? Släng iväg en kommentar bara!

Carpe diem!

14 augusti - ...-ish

En dag som började lite ovanligt. Inga hundar kom! Annars var det mesta sig likt. Jag käkade frulle, gick till jobbet och passerade det gamla vanliga.


Tuppar sprätte omkring och vaktade sina hönor...Bufflar betade gräs i godan ro...Pudel-ish,Shitzu-ish, Rodresian ridgeback-ish (ja, alla hundar här liknar nå't) vaktade som vanligt sina revir...

Sen när jag kom ner till stora vägen förstod jag att jag hade haft tur med vädret för där nere hade det regnat!
Uppe på höjden hade det då inte kommit något. Och jag hade typ tur hela dagen med vädret, tycker jag nog.Hade arrival på förmiddage och departure på kvällen och på eftermiddagen, när jag var på väg tillbaka till kontoret var det väldigt svart på himlen. Jag gick därför med raska steg och hann precis komma in före det började. Och då Regnade det med stort R. Dessutom höll det i sig ovanligt länge så vi hade lite översvämning lagom till jag skulle hämta gästerna för att åka till flygplatsen.
Min iväg kom vi och när vi kom till flygplatsen var det slutregnat.

Det blev en lång arbetsdag men jag värmde en matlåda när jag kom hem, och väntade på att hundarna skulle dyka upp och säga hej -men ingen av dem kom. Det känns allt lite tomt och märkligt. Det brukar komma mest varje dag... De är väl hos de andra boende. Kanske de får lite mer snacks där?

Och kvar hemma ligger presenten till Johan. Det var meningen att jag skulle åkt på kalas i går men livet blir inte alltid som man har tänkt sig. Så Johan, om du läser det här så finns paket att hämta!Antal steg: 6736

13 augusti - Antiskällhalsband och thailandologi

Det blev en högst ovanlig kväll igår (12/8)! Jag passerade nämligen min första trötthetscykel som inträffar mellan klockan 21 och 22 och somnade inte förrän vid 01. Varför skedde då detta?
Jo, dels för att jag såg "So you think you can dance"-finalen och nervöst såg den som vann vinna. (Vill inte avslöja vem det blev med namn, men är du nyfiken så varsågod, det är bara att gå till Youtube här),
dels för att jag började lösa hur jag ska få ihop de nya planerna för hösten på bästa möjliga sätt.

Efter att ha tillåtit mig detta engagemang vid sovdags somnade jag alltså inte förrän nästa trötthetscykel som inträffar runt ett på natten. Sånt är ju himla onödigt! För jag sover ju inte längre utan vaknar vid fem. Men idag bestämde jag mig för att jag faktiskt var trött när jag vaknade och låg kvar till tjugo över sex. Det är ju något utav en bravad. Men jag var verkligen trött vid femhugget coh inte redo för frukost.

Hade besök av hundarna till och från under dagen. Bobby har fått ett skällhalsband på sig idag. Sedan byggjobbarna kom har han skällt hela dagarna (hundarna gillar inte thailändare av kända skäl) och eftersom de kommer tidigt har han visst väckt hela området i 14 dagar. Själv störs inte jag av sånt men det har kommit en del klagomål.

Bobbys skällhalsband är med en lite avkännare (som du ser på hans vänstra sida av halsen) som innehåller ett batteri som avger lite ström när han skäller. Skäller han ihållande ökar dosen. Den här typen av halsband är oerhört effektiv men det är jobbigt att höra honom först skälla, sedan lite skrämt yla till vid överraskningen.
I Sverige finns tre andra typer av antiskällhalsband men principen är ju den samma - hunden ska bli överraskad och glömma bort att skälla. Du har en förteckning om du klickar på länken här. http://www.fastinghalsband.se/antiskallhalsband_spray_ultraljud_rostkommando

Jag kan tänka mig att det påminner om det jag får på Unisense - Compex - som också är elimpulser som drar ihop mina muskler. Fast den strömmen är liiiite starkare, va haha Farligt? Noop, bara lite obehagligt.


Bobby har fått ett antiskällhalsband på sig för att sluta skälla men det bekom honom inte särskilt mycket utan han och Nacho lekte på området som vanligt.

Själv satt jag med thailandologi. Jag gillar inte att inte kunna besvara frågor jag får. Därför fortsatte jag mina studier under dagen. (Men jag har ju redan pluggat det mesta men idag blev det lite mer djupdykningar. Spännande!)
 • Arkeologi
 • Ayutthaya
 • Bangkok
 • Bergsfolk
 • Bron över floden Kwai
 • Buddhism och munkliv
 • Chiang Mai
 • Chiang Rai
 • Prehistoria
 • Dinosaurier
 • Flora och Fauna
 • Festivaler och helgdagar
 • Om flaggan o nationalsången
 • Folktro
 • Geografi och geologi
 • Gyllene Triangeln
 • infrastruktur
 • Kanchanaburi
 • Klimatet
 • Koh Chang
 • Kungarna
 • Mat
 • Musik
 • Nationalparker
 • Politik
 • Shoppingtips
 • Socialt - Vett o etikett
 • Sukhothai
 • Thailändares egna turistmål
 • Språket
 • Thaimassage
 • Jordbruket
 • Export/impolrt
Ibland är det lite jobbigt att vilja veta allt...


Antal steg: ja inte är det många mellan soffan, spisen och toa...

12 augusti - Det small till

Morgonen startade med ett oönskat besök: En tusenfoting! Den kravlade obekymrat på väg genom hundhår och sand in mot badrummet - men se den gubben gick inte. Scolopendran hamnade ut genom altandörren med huvudet före, den - fast den var röd och har en läskig tagg där bak! Kände mig generös denna Mors dag!Gick till kontoret där jag möttes av elektricitetslöshet första timmen. Jag satt och babblade med Khun Porn och tyckte att det inte var så dumt det heller. Men så kom strömmen tillbaka och jag gick upp till tredje våningen och in på mitt kontor!  Och där blev jag kvar till fyra hugget. Hade inga ärenden utanför byggnaden idagPå hemvägen insåg jag att jag nog måste gå i mitten av vägen lite mer. Ja, det kan låta konstigt men du förstår vägen är kantad av kokospalmer... och kokosnötter faller ner... och dödar runt 150 personer per år!
Folk borde vara mer rädda för kokosnötter - och bistick... och blixtar måste jag bara få flika in här - än för hajar, visste du det? Jag känner folk som är rädda för hajar, bin och åskväder - men jag har aldrig hört någon som haft kokosnötfobi. Har du det?

Idag, när jag var nästan hemma så föll en sådan där ner bredvid mig och jag kan berätta att det small till utav h-e i betongen. Då insåg jag att om jag hade varit under den när den föll, så hade jag varit en av de där 150!
Men nu var det väl inte meningen att jag skulle döden dö idag och ärligt talat, det ingår inte i min planering förrän tidigast om tjugo år. (Fast den planeringen är nog preliminär som all annan planering i mitt liv haha. Aja, What eeveeer!)Vad gjorde jag hemma då?
 • Åt middag och lite chips och minitoblerone
 • pratade i telefon
 • svarade på mail
 • chattade på FB
 • fixade lite mer pengar i klickkampanjer (har snart tjänat ihop mina första dollar!)
 • planerade om mitt liv efter 19 september (nytt upplägg kom flygande genom etern idag)
 • Såg vem som vann "So you think you can dance", Säsong 8
 • och gick och la mig ganska förnöjd med nya planer för hösten/vintern

Ja, så var det ju det där med frisyren. Jag bara beskrev mitt besök hos frisören men la inte ut någon efter-bild på bloggen (la bara ut på FB). Men här kommer så en bild. Varsågod!


Du ser skillnaden mot tidigare va?

Antal steg: 8 991


BOBBYS HJØRNE
Og så kan vi slappe af lidt hos Maria11 augusti - Såg rädd ut på riktigt

Hade hotellservice på förmiddagen. På alla hotell den senaste veckan har det dykt upp bilder på drottningen och små altaren. Vi firar hennes födelsedag imorgon. Och eftersom hon anses vara mamma till alla thailändare firas också Mors dag!
Det är en allmän helgdag och eftersom den inträffar en fredag är det många företag som stänger tre dagar, d v s över hela helgen.Innan jag vände tillbaka till kontoret bestämde jag mig för att gå från Hotell Ibis i Bo Phut till Posten i Mae Nam. Jag passerade Zazen, ett favorithotell här på ön...och en femhövdad Nagastaty, Buddha och andra mytologiska figurer... (det är typ istället för trädgårdstomtar)... och ett hus jag kan tänka mig bo i.Snart kom jag till Posten. Det tog bara en kvart och jag sparade således en massa tid som annars skulle gått åt hemma i Chaweng. Hade nämligen blivit tvungen att gå till posten oavsett idag. Jag hade råkat få Sofias pass tillsammans med mitt i ett brev från Bangkok ... och hon jobbar ju i Phuket. Illa!

Efter jobbet bestämde jag mig för att det var dags för en hårtoppning. Klev med bestämda steg till Frisören på Tesco som alla sa var så bra. Detta besök kom att ändra delar av min person.
Eftersom det där med att kommunicera har sina svårigheter satsade jag på det väl beprövade Kroppsspråket: Jag klippte med en sax i luften och visade henne en (1) centimeter ... ...varvid hon glatt tog fram sin sax och klippte fem (5) cm. Detta blev naturligtivis ett något traumatiskt ögonblick!
När hon sedan klippte med saxen i luften och ville klippa lugg (!) viftade jag hysteriskt om kring mig och ropade högt  "Mai, Mai ka" (Nej, Nej) och såg rädd ut på riktigt tyckte jag när jag såg mig i spegeln. För där fick det vara stopp!

Fast jag får nog ändå medge att hon visste vad hon gjorde när hon kapade av fem centimeter. De där topparna var allt ganska slitna...
Och idag öppnade jag ett bankkonto på Siam Commercial Bank, Thailands största bank. Det var ju lite spännande. Jag hade med mig pass och arbetstillstånd och fick svara på en massa frågor och efter en halvtimme hade jag en bankbok. Och därefterfick jag betala 699 bath kontant för att få ett kreditkort. Det gjorde jag förstås och fick så kreditkort i handen!
Det lite trista i sammanhanget var att jag inte öppnade kontot för egen del utan för Apollos... så bankbok och kort ska till Bangkok. Aja, det var kul iallafall att få öppna ett bankkonto i ett land utanför Sverige.


Antal steg: 6544


BOBBYS HJØRNE


Han har det godt, den der Bobby...

10 augusti - Tjockskalle och grodgryta

Min förmiddag bestod av Arrival och min eftermiddag till kontoret.

Innan jag lämnade datorn köpte jag ett presentkort till www.tjockskalle.se, en himla kul grej tycker jag. Och jag tog några provbilder för det. (De ska ha ett framifrån och i profil) och konstaterade att jag har verkligen ingen haka haha. När jag var i tjugoårsåldern blev jag tråkad för det faktiskt. Men hallå, det är ju bara att gilla läget hur man är skapt, va?! Den där pytte-hakan gör ju mig till Maria Graube!På hemvägen bestämde jag mig för att hoppa in på Lek Pochana och köpa grodgryta. Tänkte att du skulle få vara med under tillagningen så varsågod.


Kocken slängde omkring med den lilla grodan som en trasdocka och hackade den i bitar


Chilis, röd curry och kokosmjölk stod färdigt att användasWokgrytan var på full värme och det rördes, hälldes i mer kryddor och sist kom grönsaker!Min grodgryta hamnade i en plastpåse som jag bar hem för att ha till middagHemma la jag tvätt i blöt före maten. Det är ju bara att låta ligga ett tagDärefter hällde upp maten i en djuptallrik och åt. Om det är gott? Nja, jag fuskar faktiskt lite. Jag äter bara låren. Är inte helt glad i att äta en hel groda med inälvor och allt... Dessutom är det som att äta färsk fisk med en jämrans massa ben. Istället tar jag räkor och lägger i curryn hehe


Antal steg: 8373

BOBBYS HJØRNE
Så dem icke ikveld

9 augusti - ... då gick strömmen

Kontorsuppdrag fram till seneftermiddagen. Sen Unisense och Tesco före hemfärd. Hemma lagade jag jumboräkor med chili och vitlök. Och precis när jag var klar...


Nykokta färska räkor blev nystekta räkor med chili och vitlök i smör

... då gick strömmen!

Det enda lyset jag hade var datorn som gick på sitt batteri. Det fick bli ett värmeljus och att famla i mörkret. Men räkorna hittade munnen och var jättegoda!Det kom att dröja ett par timmar innan strömmen kom tillbaka. Men nu är jag ju van. Och eftersom jag (nästan) alltid laddar databatteriet hade jag klarat mig i fem timmar och kunnat göra en massa nytta iallafall! Det är ju en del som måste fixas innan vingarna vänder mot svensk mark.

Antal steg: 8037


BOBBYS HØRNE8 augusti - Människan

Jag stannade hemma hela dagen på min Fri-från-planering dag. Och denna dag reflekterade jag bland annat över människan.

"Människosläktet är en oehört intressant djurart. Det är enda djuret som har en moral/ett medvetande, fri vilja, reflekterar och värderar, skrattar/gråter, rodnar, bär kläder, använder verktyg, kan ljuga, köper saker de inte behöver, hämnas, parar sig året runt, dödar medvetet och utrotar andra arter, umgås med folk/gör saker de inte tycker om, är allätare (även av kända gifter), begraver sina döda, behöver religion/något att tro på utom sig själva - och är oerhört anpassningsbar: En människa som växer upp med ett djur, blir som djuret. Ett djur som växer upp med människor, blir ALDRIG som människan... 
Ja, nog är människan en intressant djurart, alltid."
(Reflektion jag gjorde på FB 8/8 2011)

Antal steg: Inte många. Var ju hemma på gården

BOBBYS HJØRNE


Bobby ær altid sulten... og Nacho ør ofte trøt

7 augusti - Tickylajs

Det blev en natt med frukost klockan två första gången. Kollade på Protector och somnade om mitt i avsnittet fram till straxt efter sex och åt frukost nummer två... Eftersom jag hade kvällspass så tog jag längre startsträcka idag. Satt i solstolen och pratade med grannar och Johans mamma och pappa fram tills det var dags att gå in i duschen och ta ryggsäcken.

Men innan jag gick till jobbet åt jag en minibrunch med fläskfilé i sötsur sås. Yummie!På lunchen gick jag till Unisense och passade sedan på att handla lite på Tesco. På tillbakavägen genade jag via sjukhuset och blev lite full i skratt när jag läste skylten som visade vägen till patienterna.


Läste först 'im patient' haha (otålig)

På kvällen var det dags för Departure. Jag fick en av de mer pratglada chaufförerna. Engelska pratar han hellre än bra och vid ett tillfälle, när vi pratade om hans familj i Norra Thailand som är jordbrukare, berättade han om att de odlar tickylajs.
"Vadär det för något" undrade jag nyfiket.
"Tickylajs", sa han sakta, avlångt och vi äter med händerna. Det finns i hela världen.
Min tanke gick direkt till något slags gräs som man gick och tuggade på och försökte föreställa mig det överallt i världen.
"Vad äter ni det till?", fortsatte jag.
"Vi har det till mat - och till mango, kokosmjölk..."
Och då gick det upp ett ljus för undertecknad.
"Aaaa, sticky riiiiice (klibbigt ris)!", det var det han menade.

Nog är kommunikation spännande, va?

Antal steg: 8837


BOBBYS HJØRNE
Ikke nogle billeder idag.

6 augusti - Wall 44

Två hundar kom och gjorde mig sällskap till frukost. Och fyra timmar senare var det dags att gå på jobb.Och de senaste dagarna har vi haft full sol - och jag ha jobbat! Jag vill ha sol på mina Fri-från-planering-dagar, jag!Igår hade de välsignelse av tomten Johan håller på att bygga på. Synd att man inte kunde vara med. Det hade ju varit lite intressant.Nedanför i backen har det kommit små vackra bär som på pärlhalsband på ett träd jag har gått förbi ett tertial nu. Var ju tvungen att ta en bild.Och skräpåtervinningen (dvs att sopor ändrar form från fast till rök) fortsatte tydligen idag.På jobbet fixade jag rapporter, pratade med de olycksdrabbade gästerna och lite annat fram till fyra tiden. Då lämnade jag kontorsstolen och begav mig ner mot Chaweng Beach road. Jag hade tre uppdrag. Ta en gästs pengar i utbyte mot en biljett, ta avsked av gäster som var på väg hem till Danmark samt hämta pärlhalsband/armband som jag låtit göra för en mycket angenäm summa bath. Efter att ha surat till på taxichaufför och djävulsförsäljare har jag kunnat göra jämrans bra affärer, alltså!

På vägen konstaterade jag att bilden på kungen och drottningen var borta men att en solblekt kung ändå höll ett vakande öga på befolkningen vid sidan av.Jag såg också att man flyttat scenen för aerobics. Den var nu borta vid huset nära vägen till kontoret. Det är ju bättre med plats och kanske det är många som vill träna gratis?Ett vackert ogräs hittade jag på vägen längs med sjön. Gillade den stjärnliknande formen på blomman.Moulin Rouge hade bytt show-tider såg jag när jag kom ner till Chaweng Beach road. Kan ju vara bra att veta kanske?När jag utfört mina uppdrag var det bara en sak att göra: bege mig hemåt där jag blev mött av Bobby!Hittade förresten den här sidan idag för beställning av konst. Jag önskar mig tavlor i olika färger att byta med efter humör eller årstid. Så fina grejer det fiiiinns, alltså. Det är tur det finns de som kan måla, för jag kan det inte! http://www.wall44.com/

Antal steg: 10556

5 augusti - Som en Camembert

En morgon som alla andra med frukost, dator och dusch före promenad till jobbet. Idag var det thailändsk återvinning på G. Röken låg som en dimma över området.Var på kontoret i stort sett hela dagen med ett litet avbrott för lunch... som tillbringades delvis på Unisense. Dags för ny mätning.
 • Från att ha burit på 29% fett bor numera 23% i denna kropp (fast jag ska ligga på 15-17...)
 • Metabolismen omsätter straxt över 1500 kalorier per dygn vilket är ett ganska perfekt värde för min kroppshydda så den kan fungera som den ska.
 • Vattenhalten är numera 49 % (ska ligga på 60-65). Måste smutta oftare och inte dricka mycket på en gång.
 • BMI 26,1 /ska ligga på 23-25). Magmåttet måste ner lite till.
 • Kemikalier runt 500 enheter (och ska hålla sig där). Bra trots att jag äter mediciner tycker jag. För i mediciner ingår ju kemikalier, vitaminer och mineraler (=metaller) av olika slag.
Hur kan vi nu sammanfatta detta resultat? Tjaa, vad sägs om att jag är som en Camembert (eller en varmkorv. Den innehåller också 23% fett fast det lät inte lika kul att jämföras med haha).
Tidigare var jag mer en Brie (28% fett) - och vet du vad? Jag föredrar Brie...På kvällen var det Skräddardags och idag, kära du, fick jag med mig mina grejer hem. Är jag nöjd? Ja, i det stora hela.
Det är bara att acceptera att man har ett par boobs som alltid kommer lite grann före mig själv och gör att kläderna är lite svåra att figuranpassa helt. Tänker på min nya cocktailklänning. Den är snygg om jag står still.
Jag försökte förklara att jag är allt annat än still varvid de menade att isåfall får jag göra en rak klänning som är som ett tält - lös och ledig. Om jag ville ha en figursydd får jag vackert dra ner den när den lagt sig på hyllan! Vad svarar man på sånt??? "Ja, men då får det väl bli så då." Jag var inte intresserad av att bära ett tält, nämligen.

Efter skräddarna gick jag till Bo Tatueraren. Han var inte i studion men jag ringde till honom. Han var ute och tränade löpning... men, som han sa, för Naga (mitt nya smeknamn tydligen) kom han ner med detsamma.
Han erbjöd sig förresten att bli min beskyddare när jag var där och tatuerade mig. Han tyckte synd om mig att jag bodde på Samui helt själv. "Är du inte rädd", frågade han. "Näe, skrattade jag. Det är jag inte. Det är nog andra som ska vara rädda för mig istället" - och berättade att jag tränat karate. Jag utelämnade dock att det varit en termin och att jag aldrig gick iväg och graderade mig haha (Fast jag har Budopasset kvar där hemma med en spännande 80-talsfrilla - permanentad hockeyfrilla - det borde väl gillas lite? Och svart bälte har jag ju! Det ingår i min uniform dagligdags! ;)

Iallafall, jag berättade om mitt bekymmer med Yin och Yang som jag upplevde var Yin och Yin, och hur jag ville lösa problemet. Han var tveksam. Han såg saken ur ett annat perspektiv, ett artistiskt och pratade motsatser och diverse som jag inte begrep mig helt på (men så är jag ju ingen konstnär heller). Fast, du vet, envis som jag är så får jag som jag vill den 19e augusti.

Efter detta planerade jag gå på dragshow. Förra gången jag tänkte samma sak blev det ju biljettkrångel som satte P för det. Och det är nog inte meningen att jag ska på show, för idag hamnade en gäst på sjukhus precis lagom före showen började så det blev kvällsprojektet istället. Bara att gilla läget. Men man brukar ju säga tredje gången gillt... så kanske nästa gång?!

Efter att ha pratat med gästerna som blev skyldiga 20000 bath på ett kick, tagit uppgifter som Falck Travel behövde, ringt till samma försäkringsbolag (gästerna var så kloka att de hade köpt vår reseförsäkring) och startat ett ärende.

Tog mig därefter hem med en kritstrecksrandig marinblå kostym, en svart cocktailklänning, en grönrutig westernskjorta och en insydd marinblå kjol och blev mottagen av två glada hundar som följde med in en sväng tills de insåg att det inte skulle bli någon smakbit.Ringde gästerna för att höra hur de mådde, ringde Falck och fick ärendenumret och satt mig därefter vid datorn innan sängläge. Det blev en dag med varierat innehåll, indeed! Precis som det skall vara i mitt liv!

Antal steg: 15587

4 augusti - 28 matlådor i frysen

Fri-från-planering-dag med solsken och en nytatuerad överarm. Ingen bra kombo. Det fick bli lite annat.
 • Handlade
 • Lagade 6 maträtter
 • Provsmakade
 • Stoppade 28 matlådor i frysen
 • Satte mig vid datorn och satt där tills jag gick och la mig med avbrott för samtal på servicemobilen... ja och toa förstås.
Frågor på detta?

Här är iallafall lite bilder från dagen.
(Intova-kameran gör mig ständigt besviken. Trots antiskakprogram kan den inte ta bra bilder utan blixt och då blir de skarpa men färgåtergivningen lämnar övrigt att önska. Inget bra köp alltså!)


På Tesco är det fullt med presenter till Morsdag den 12/8. Blomman för dagen är Jasmine som just nu blommar för fullt.


Småskuren korv och fläskfilé


Fyra marinader, två till fläskkarré, två till fläskfilé (kycklingfilén var slut på Tesco)


En gryta fick lite bacon bits och en annan fick
150 gram dyra champinjoner. Alla fick så klart chili och vitlök - basingredienser i nästan allt jag lagar.


Alla utom fläskfilén bor nu tillsammans med fullkornspasta i sina små lådor (har 0,5-1 dl i varje portion).


Lådor på nedkylning och därefter - skjuts in i frysfacket.


Och på altanen står ett ensamt bord ännu en gång...

En riktigt tråkig dag, alltså!

Antal steg: 4120

3 augusti - Tatuering - check

På väg till jobbet såg jag att vi har fått ny väg nu.  Den ska väl bara torka så är det farbar!Jobbade på kontoret fram till tvåtiden. Då gick jag till posten. Gick igenom tempelområdet och tog kort på Naga, ormen som ska finnas i min tatuering senare på kvällen.


Naga utanför Chawengs tempel

Besökte skräddare men fick inga kläder med mig idag heller (eller väska). Klockan fem hade jag tid hos Bo. Jag hade lämnat min teckning men när jag kom hade han skippat ormarna och bara ritat yin och yang. Det var jag inte helt nöjd med. Jag ville ha med Naga i...


Hade lämnat min teckning som förlaga

Och det var när det där tecknande försiggick som det blev lite fel. Jag skulle hållit mig till hans förslag att utelämna Naga i Yin och Yang. Men envis som jag är fick han rita om tecknet med ormarna i. Då försvann liksom Yin och Yang tecknet. Felet är naturligtvis mitt. Jag skulle ha sett att det faktiskt inte fungerar!


Bo har tatuerat sedan 1986 ch han gör det kunden bestämmer även om det är svårt!

Han visade upp slutresultatet och godkände utan att titta ordentligt. Jag tog liksom för givet att Yin och Yang skulle få en svart och en vit del. Det var det dock inte på teckningen... och på min egen teckning är fälten också diffusa med ormen i tecknet när jag tittade efter nu. Vad tänkte jag när jag gjorde den?


En duktig tatuerare att lita på: Tattoo by Bo. De blir verkligen som kunden godkänner!

Det här är var vad jag godkände och Bo satte igång! Raka linjer och cirklar är nog var tatuerares mardröm. Jag hade båda...


...och jag satt obekymrat i stolen med Bo tatuerade

En timme senare var han klar och jag fick titta hur det blev. OCh jag var jättenöjd. Jag såg min 12-uddiga stjärna och Naga i Yin /Yang...


Jag hade ännu inte sett felet. Det kom att dröja fram till dess att jag kom hem och laddade in bilderna i datorn och skulle blogga!"Den här krämen ska du köpa, den är mjukgörande", sa Bo och plastade in mig för natten.

När jag kom hem hade nog min stol varit ute på vift, men den var iallafall tillbaka.Jag satte mig vid datorn för att ladda upp bilderna till bloggen. Då som först, ser jag att tatueringen inte blivit som jag hade föreställt mig i huvudet. Yin/Yang hade inte ett svart och ett hudfärgat område. Det hade två hudfärgade områden...

När jag gick och la mig gick jag en sömnlös natt till mötes. Jag försökte lösa problemet och löste det frampå morgonkvisten. Nu är det bara att gå tillbaka och ändra! Så dumt det blev... Shit happens, right? Men det finns inget som inte går att lösa i min värld - det är bara att göra en variant, ju!


Antal steg: 13276

2 augusti - En idé tar form och en lägenhet dyker upp

(Skrev juli först och fick en kommentar om detta och ändrade således genast datum!)

Morgonen startade med att jag fick se Nacho och Bobby springa omkring och leka på området. Det var busigt på hög nivå och kul att iaktta. Leken slutade med att Bobby kastade sig i poolen och Nacho kom in, hårt flämtande och la sig under en av stolarna som är en av hennes favoritplatser.Testade att ligga i solstolen en stund men jag har nog tröttnat på att ligga och sola (eh, var det jag som skrev det???) Det är lite för långtråkigt, alltså. Det händer ju inte särskilt mycket... Istället satte jag mig med datorn i knät.

Du vet, jag får ju ofta idéer och ibland får jag medge är det ganska krävande att att vara framtidstänkare och problemlösare (alltså, visionär). Hjärnan vilar liksom aldrig utan idéerna flyger omkring där i luften dygnet runt och landar (ganska ofta) inne i huvudet på undertecknad. Det är en slags daglig ofrivillig brainstorming, kan man säga.

En del idéer försvinner tämligen fort när jag inser att det där går nog inte att genomföra. Men andra blir kvar och de skriver jag upp. Ibland stannar de emellertid som en pappersprodukt vilket gör att jag kanske slänger idén i papperskorgen till slut.
Fast ibland kan jag inte släppa taget utan måste jobba lite mer med den. Då kommer Projekt Mind Map. Detta är vad jag ägnade mig åt i solstolen idag.

Häromdagen poppade en affärsidé upp. Egentligen är både idé och produkt från Graube Wellnesstiden, men då såg idén lite annorlunda ut. Den varianten är inte längre genomförbar eftersom mitt liv ser annorlunda ut. Men redan då insåg jag att med de där produkterna kunde jag inte bara sparar pengar åt mig själv, utan även spara andras! Och vem gillar inte att spara pengar?

Varför jobbar jag med en affärsidé nu då? Har inte jag jobb?
Jo, men fattigdom, eller risken för fattigdom, lockar alltid fram min kreativa sida lite extra. Och från och med 19 september 2011 kommer jag ju inte ha någon fast inkomst! Då blir det frilansuppdrag som gäller och det vet man ju aldrig hur många det blir. Dessutom vill jag ha något meningsfullt att sysselsätta mig med när jag inte är ute på uppdrag. Jag kan ju inte bara trampa runt på Per, mamma, barn och barnbarn. Sånt är inte sunt!

Först hade jag tänkt söka någon timanställning men jag slog det ur hågen eftersom jag kom ihåg hur det var... Även om jag ville ha någon på timme (och jag talar av min erfarenhet som rekryterare) ville jag helst ha EN person som timvikarie - en som kunde vara tillgänglig när jag behövde extra personal. En sådan person kan ju inte jag vara. Mitt nya nya liv lär inte fungera så, inser jag.
Alltså får jag ta tag i saken själv och hitta på något som jag dessutom finner roligt och givande. Därav funderingar runt min idé.

Jag började med att bestämma mig för att den var genomförbar. Därefter var det "bara" att...
 1. se till att få ett godkännande från leverantören jag vill jobba med (kvalitet till bra pris. I LIKE)
 2. bygga en trevlig sida för min idé på http://www.mariagraube.se (just den sidan publiceras när allt är klart)
 3. låta några läsa det jag skrivit på sidan jag beskrev i punkt 2, och få reflektioner
 4. göra prisundersökning
 5. göra priskalkyl och därefter prislistor
 6. åta göra fyrsidiga visitkort - har ju två ben att stå på så varför inte samla dem?
 7. köpa in demoprodukter
 8. hitta en lokal som kan ta emot speciellt inbjudna för min lilla Kick Off
 9. skaffa FA-skattesedeln och förankra att Anne tar hand om min bokföring
 10. börja jobba med verksamheten

Punkt 1-5 blev klart idag.
Punkt 6 har jag börjat med
Punkt 7 går ju fort eftersom jag har gjort prislistan klar och vet vilket fokus jag vill ha
Punkt 8 har jag en idé om och ska bara ha den förankrad (tips emottages dock tacksamt fortfarande)
Punkt 9 fixas via nätet
Punkt 10 kanske redan i september men målet är i oktober

På eftermiddagen fick jag ett mail från Akelius om ett lägenhetserbjudande jag inte kunde låta bli att skicka intresseanmälan för. En lite etta i Duvkullen på 18,5 med kokskåp och balkong, precis som jag vill ha. Nu är det nog inte bara jag som vill ha den och med min inkomst på 130 000 om året kan det nog bli lite kärvt i konkurrensen, eller vad tror du?
Jag hade ju inte tänkt skaffa boende initialt MEN jag motiverar det med att jag skulle kunna utgå från den i min verksamhet också! Jag är ganska bra på att motivera varför jag ska göra eller köpa grejer, förstår du. Sen är det inte säkert att min övertygelse alltid är helt smart, va.

Antal steg: Kanske...1500

BOBBYS HJØRNE
Der var kraftig regn om aftenen. Bobby syntes det var passende at banke på, komme ind og skjåk af vandet inde hos mig. Nacho var inde, da begyndte det at regne og var virkelig afslappet under bordet i aften.


1 augusti - Robin är här

Wow, ny månad igen! Vad tiden springer iväg när man har roligt. För jag har kommit på att mitt liv är som att leva en enda lång hobby! Jag har faktiskt roligt nästan jämt.

Nu till dagens eskapader som startade med att jag fick se Nacho springa omkring obehindrat utanför. Det hade kommit en stor bjässe in på hennes tomt men se det var inte länge det. Hon hoppade som en gasell över solstolarna och inkräktaren försvann. Hon kom stolt tillbaka och gick in och la sig.
Hon hade antingen blivit biten av en tusenfotning eller skorpion häromdagen, trodde Johan som äger området jag bor i. Men nu är allt som vanligt igen, tack och lov.

När jag gick till jobbet stod trästolen och plaststolen på altanen. Men det skulle komma att ändra sig under dagen (så klart).In på kontoret innan det var dags för HS i Chaweng. Gästerna på Natien hade inte hunnit äta frukost när jag kom på avtalad tid så jag gick ner och gjorde gjorde mitt jobb nere i restaurangen istället. Och det blev många frågor vilket gjorde att jag blev kvar två timmar nästan. Men jag hade ingen tid att passa förrän 16.30 plus att det var så trevligt så det gjorde inget.

Efter denna hotellservice gick jag en sväng längs Beach road och fick se att vår svenska Thaiboxningsstjärna Robin är här och ska tävla i morgon. Det är nästan lite synd att jag ogillar folk som slåss. I ett hastigt ögonblick tänkte jag åka ner men bestämde mig sedan för att avstå. Jag far ganska illa av fighter oavsett om det är i en ring eller utanför. Tänk om jag skulle bli förvirrad och hoppa in i ett försök att avbryta bråket. Det skulle ju inte varit så bra, va?


"The Special Fight…Chanapol (Thailand) Vs. Robin (Sweden)
2 August"

Jag var hos båda skräddarna idag.
Det fanns mer att korrigera på klänningen och kavajen hos den nya jag testar. Det var andra provningen där.
På Trend, som jag brukar anlita behövde westernskjortan korrigeras en gång tll och det var andra provningen där också. Jag passade på att lämnade in min blå kjol som behövdes sys in i sidorna också. Däremot godkände jag svarta skjortan (som bara krävt en provning), avkortningen av röda klänningen + in"syningen" i sidan av de gråa långbyxor.
Men jag saknade väskan som de skulle göra av det som blev över på den röda klänning? Den såg jag inte till... Och han som jobbade där idag när jag kom, visste inget om den men trodde att de missat uppdraget och kastat tyget. Det hoppas jag verkligen inte! Då blir jag väldigt besviken kan jag säga.

Mellanlandade på kontoret fram till sen eftermiddag. Då det var dags för hotellservice igen, denna gång i Bo Phut. Det blev en timme där och därifrån åkte jag sedan hem.

Nacho kom springande mig till mötes och vi kunde båda se att trästolen nu var försvunnen. Det är allt bra spännande det här, tycker du inte?Antal steg: 14509

BOBBYS HJØRNE
Bobby
kom ind og så på, mens jeg spiste morgenmad. "Skal jeg også få noget, undrede han...


31 juli - Besök på kontoret

Såg Nacho vid soptunnorna som vanligt på morgonen men hoppande på tre ben. Det verkar inte bekomma henne särskilt mycket, märkligt nog. Men som kännande individ så är det lite jobbigt att se henne.


Jag gick iallafall till kontoret. På vägen passerade jag nya restaurangen som öppnar imorgon. Jag undrar om det fått tag i personalen de har sökt ett tag?. Skylten längst till höger är en platsannons, en vanlig syn när företag söker folk- det eller en lapp i fönstret. Det är för att det är dyrt att annonsera i tidningar, har man berättat för mig.

 

 

Jag undrar om det är ägarna som har sett till att hålet i vägen lagas nu? Det gissar jag. På morgonen hade de borrat hål i betongen och börjat gräva. När jag var på väg hem vid åttahugget på kvällen hade de tagit bort betongen, lagt ny sand och förberett för att ny betong skulle komma på.
Hade Arrivals på morgonen (och alla kom (återkoppling för det som inträffade igår!)) och Departures på kvällen. Däremellan satt jag på kontoret och jobbade. Men det var något som försiggick på kontoret. Någon hade smugit sig med i min väska!Efter att ha öppnat fickan på väskan och insett misstaget (att ta med dem till jobbet) så såg jag dem överallt - hela dagen! Till och med mitt konto på Facebook!


...när jag skulle logga in på datorn


... i pennstället


...i skrivareni vattenflaskan


...och när jag skulle häfta ihop mina papper till ekonomi


.. i vattendunken när jag skulle fylla på vattenflarran


...på kontrollen till A/C:nEnda stället jag fick vara ifred var på toa men då hittade jag någon i min stol när jag kom tillbaka istället.


.
..bakom örat. Men där fick det vara nog och det heter väl ändå "en räv bakom örat"?


"Slappna av lite", sa jag. "Du behöver väl inte springa omkring hela tiden", varvid det omedelbart var något rött som låg och skräpade på min kjol

Efter att ha jobbat undan på kontoret blev det kväller och dags för Departure. Och på väg till Lamai, där mina gäster var, fick den lille röda figuren sitta i framrutan - och var glad ytterligare en stund innan den hamnade i väskan igen.


"Wiiii, jag får uppleva världen där ovan en smula,! Och du, det är nästan lika varmt här som där jag kommer ifrån, du!
"

Det blev som vanligt en trevlig departure. Jag har så trevliga gäster, förstår du! Vi byter emailadresser, addar på facebook och en del blir allt lite som vänner om än ytligt. En del har funnits där sedan min första säsong på Samos!

Det blev en lång dag, 12 timmar närmare bestämt, och jag var ganska så trött när jag väl kom hem. Käkade lite, tittade efter hundarna som inte syntes till, kollade på SyFy (som måste vara en av de sämsta kanalerna som finns?) och gick sedan och la mig.

Fast innan sängläge fäste jag min lille röde djävul där han ska vara - på Pradaväskan!


På plats!

Antal steg: 5997


BOBBYS HJØRNE

Så ikke hunderne ikveld. Men Bobby var inne i morges.RSS 2.0