16 juli - På väg på Sightseeing

Annikas kort

haha inte på cykel förstås. Näe med BUSSEN.

Det var Theodoris som körde och vi hade kontakt via telefon hela tiden hahaVi stannade i Potami Beach en kortis...och ett stopp i Näktergalsdalen där jag tog mig min dos med färskpressad juice av solmogna apelsiner.Och jag fick äntligen beställa min mask (cyklop) med glasögonstyrka!!!!I Pythagorio tog vi Samos godaste Frappe med glass och en färskpressad juice på Corner.

Annika körde på samma linje...

Jag avslutade min dag på samma sätt som jag började den.. på cykel.
Men den här gången cyklade jag in i Restaurang Kleoptra för att snacka med några gäster. Här har ni en som tar jobbet på fullaste allvar-  FULL SERVICE.här är lite fler bilder... och nu är det jag som har tagit dem...

I Pythagorio invaderades "allmänningen" intill parkeringen, där vi skulle bli upphämtade, av getter.Samos godast honung finner du här i Koutsi. I denna lilla butik kan du se bikupa bakom glas...


15 Juli- båtutflykt med flyt

.

och som han sa som tog kortet... motiven kan jag inte göra något åt!och jag är nog lite brun iallafall, ni! HIHI

Korten ovan är från Annika


Och de här är mina.
Vaknade med den här Bopperslocken i panna...Idag ville en hund följa med på Barbeque båten och köade för att få komma med men det blev nobben.

Och katterna kom och hälsade på. Den lilla tjejen till vänster är numera försvunnen...
14 juli- DJ på Heaven bar för andra gången!

Idag på morgonen när jag gått till jobbet kom katterna in och lekte i lägenheten... (annikas kort)

.

..

Lunch på Kleopatra med Annika!

och på kvällen var det dags att vara DJ på Heaven för andra veckan i rad! Och det kommer ju lite önskningar under kvällen och ibland måste jag välja själv... Man får ta sig en funderare...Och så tyckte ägarna att jag skulle ha en käck hatt...
Jag vet inte jag... inte min stil riktigt va hahaOch Annika fick en Kina-hatt och i denna skrud virvlade vi ut på golvet och avslutade mitt DJ pass med att dansa till See you later alligator (Alligator rock).Det var Annikas bilder det.


Här kommer ett som jag tog denna dag.
Första Kaviar-mackan på läääääääääänge...

13 juni- Annika kommer till Votsan

Ja, minsann. Då var det ju dags att väninna från Sverige skulle komma till metropolen Votsalakia!

På väg till flygplatsen hittade jag denna huggorm - död och väldigt platt...Hon knäppte som vanligt en massa kort under sin vistelse och några av dem kommer jag publicera på min blogg.
Tack Annika Sylwan som är mamma till dessa bilder från den 13 juli.

..

Jag jobbar. bredvid ser ni en av taxichafförerna i Votsalakia... Mina kollegor Louise och Tina och jag
Välkomna till Samos!

Jag kastar mig över träning av dansen Rudebox ...Medan kattorna vilade utanför under Costas bil...

Annika och jag möblerade om och hon fick installera sig coh sina grejer.
Jag fick jättefina presenter!
För vad sägs om
Sportknäckebröd- ETT JÄTTEPAKET Kalles Kaviar-2 TUBER? Bearnaise- och Café de Paris sås? OSTBOLLAR - 3 påsar? För att inte tala om... en extern HÅRDDISK!
Är inte detta fantastiskt generöst så säg!?

På kvällen följdes vi åt till Träffpunkten som var på El Greco denna afton!
haha ja tänk vad tiden går!

Den 21 juli har jag varit här i tre månader och det har varit intressant och spännande hela tiden!
Jag rekommenderar detta jobb starkt!
Och sedan den 6 juni har förstås nya saker uppenbarat sig för det gör det ju hela tiden!

Jag har fått uppdrag som DJ i tjänsten och det känns ju himla kul att få kredit för det jag kan och gör.
Det enda problemet är att ju att det bara är en bar som är databaserad och det är ju vad JAG är van att använda.
Den andra har redan DJ anställd och han jobbar med CD skivor och det har jag ju inga. Kan vara ett dilemma... Men de får istället komma upp med någon annan bra-ig idé som jag kan göra där. Jag är öppen för förslag!

Annika kom den 13 juli och stannar till den 27e. Hon ligger på stranden och jag jobbar haha
Nävars, hon sitter nog mest och tjatar med mina bekanta här i Votsalakia, faktiskt. Jag tror att hon har det väldigt bra utan mig haha. Och det är tur hon är självgående. JAG har ju inte ledigt!
Men hon har varit med på mina två utflykter (Båtutflykten och Sightseeing med Shopping) och på min lediga dag drog jag med henne till Turkiet för att göra affärer. Det blev en gungig överfart. Många blev illamående. Själv kämpade jag genom att sitta blick stilla på min stol och titta ut över vattnet.

Igår fick jag reda på att jag ska obsa utflykten till Patmos på fredag. Det ser jag tveksamt fram emot eftersom det är 3 timmar båt istället för 1,5 timme... Och den överfarten är än gungigare eftersom vi åker på öppet hav hela tiden.
Men det kan ju vara bra att ha gjort den, förstås. Lättare att berätta om en utflykt som man har varit på, absolut. Och utflykten är att se ur ett historiskt perspektiv eftersom den fokuserar på Johannes som skrev Uppenbarelseboken, den som finns i bibeln. Han skrev den just där.

Kattungarna som jag har berättat om tidigare kommer varje dag, morgon och kväll. En pojke är särskilt människovänlig och har blivit både Annikas och min favorit, tror jag. De är numera bara tre. Den fjärde är tydligen försvunnen (de körs bort av mamman nu).

Det blev ingen KeyStaff tjänst till vintersäsongen (det var bara 68 tjänster lediga) men jag står som reserv om någon tackar Nej. Jag blev besviken i fem minuter, förstås. Men så tänkte jag en gång till.
Det finns ju, utan tvekan, ANDRA utmaningar för mig!
För jag söker ju självklart som RundReseLedare (RRL) och som ReseLedare (RL) och det har jag ju inte jobbat som någon gång! hihi Och får jag inte jobb som DET... Ja, då hittar jag ju på något annat någon annanstans bara.

Men som jag har sagt tidigare.
Det spelar ingen roll vad jag gör bara jag får SOL och VÄRME. Och jag är övertygad om att det blir som det ska haha.
hm... ligger efter helt klart

Men här kommer lite bilder iallafall!

Kapellet i Votsalakia

..

..

Nemesis - nattklubb/disco som öppnat i Votsalakia. Har inte varit där så jag vet inte hur det är...

..

Ledig dag. Nere på stranden kl 8 på morgonen... ganska ensam var jag då!6 juli och idag var det Hej då og velkomen!

Gick upp kl 7 idag.
Hade satt klockan på halv men jag tyckte det räckte med att ha en timme på att gå ner till Agrilionas som ligger helt nära.

Jag åt min frukost och fick sällskap av båda kattungarna en sväng som sedan lekte utanför. Mamma Fatima kom också och sa Hej innan hon gick och la sig i skuggan på terassen utanför Patra och Costa.


Sände min första buss och tog farväl av mina danska gäster. Gick en sväng till kontoret och väntade in tiden för att åka med mina svenska gäster till flygplatsen.

 


5 juli - Då var det Ha de! och Velkommen! igen då

Man börjar typ van av att ta avsked nu även om det är många man kommer minnas långt efteråt.
Votsalakia är ju en liten by och man springer på varandra hela tiden så man umgås väldigt mycket med gästerna faktiskt. Det är kanske det som gör det här jobbet Extra kul!?

Jag var på kontoret på förmiddagen och cyklade sedan iväg till två av mina hotell.

Sen bar det av till SMI (Samos flygplats i mer teknisk benämning).

På kvällen hade jag hur mycket gäster som helst på Restaurang Kleopatra, både gamla och nya. Himla kul!
Ikväll var servicen Extra Ordinaire med 4 servitörer. Det ni!!!

Aha, ni undrar vad jag åt? hehe... Chicken ala Cream. Jag börjar nästan blir trött på mig själv haha


På kvällen kom de små kissemissarna igen. De springer in så fort jag öppnar dörren och hoppar runt och leker under sängen och jagar varandra runt om i lägenheten. Jag har börjat stänga till så de har bara första rummet att vara i.
Vore ju något av en katastrof om en blir kvar av misstag i 16 timmar ensam i en lägenheten.
4 juli Kontoret och siesta

Idag var det administrationsdag och öppet servicekontor. En likadan spindel som jag hade på besök hemma satt vid min stol när jag kom. Den blev inte långlivad.

”-Kill it”, utropade Rena. Och kom straxt efter med sin sko när jag vägrade döda spindeln. Den försökte smita iväg men den lyckades bara komma en halvmeter. Det var dagens mesta drama faktiskt.


Skrev flyern ”Sker nästa uke/vecka” där det står att jag behöver moraliskt stöd på Heaven Bar på onsdagen när jag ska DJ:a.

Idag passade jag på att maila till min optiker för att få recept för slipning av cyklop. Hoppas jag får det innan nästa onsdag när jag ska tillbaka till Samos Town.

På fredagarna kan jag ta siesta. Jag har faktiskt schemalagt den för att jag ska ta den. Annars blir det lätt att jag jobbar med något. Så när klockan blev ett så gick jag från kontoret tvärs över gatan, tog en omelett och därefter en solstol. Det blev en varm eftermiddag. I skuggan hade vi 34 grader... Hunden som var uppe på min terass och hälsade på hittade jag i skuggan av ett parasoll. Han ”tillhör” Old Snack Bar kan man säga. Han och en till hund (som nog är släkt för de är lite lika) är ofta där och får vatten och matrester vad jag förstår.

På kvällen hade jag tid på Flavour Bar. Då tog jag upp min dator och skrev det här. Ingen gäst dök nämligen upp denna afton så det blev lite långtråkigt att sitta med en Frappe och glo bara...

Men senare på kvällen kom många norska gäster och gjorde mig sällskap så det blev en ganska sen afton - men väldigt trevlig!

Liksom igår var det här en speciellt rolig dag. Milla kommer ner den 31 augusti och kommer förhoppningsvis kunna stanna hos mig i 14 dagar. Det beror lite på hur mitt liv ser ut i höst. Och det vet jag ju inte än... Kanske blir det så att jag stannar här till 15 oktober men det kan också vara så att jag inte blir här säsongen ut... och jag hoppas ju på att få flytta vidare ut i världen, ju. Vi får se hur det blir. Min förhoppning är att jag får ett samtal från huvudkontoret nu i juli och att jag har jobb till vinterna någonstans ännu mer söderut i sol och värme.


 

 


3 juli Ledig dag i...

Ja, behöver jag säga vart???
Hade tänkt åka till Turkiet men jag skippade den idén efter att ha fått reda på att de inte gick någon transfer till Samos Town längre. Jag skulle bli tvungen att ta mig till Karlovassi för egen maskin, d v s taxi för 40 euro tur och retur. Då kom snålvargen in... Det tyckte jag blev lite FÖR mycket för detta nöje.

Så jag låg vid stranden med avbrott för lunch på Kleopatra nästan utan solskyddsfaktor. Snorklade lite (utan simfötter) och insåg att det inte är självklart att cyklopen sitter ordenligt. Tänk om man är långt under vattnet och vatten kommer in – och du får inte skynda dig upp... Vad gör man då???

Jag gjorde lite scenarion där en stund... men det har jag kommit över nu. Jag får väl se till att köpa ett cyklop som sitter som ett smäck, helt enkelt.


Denna dag ändrade jag faktiskt färg så det märktes av omgivningen. Första gången DET hände iallafall. Så nu förstår ni, nu är jag faktiskt varken beige eller orange längre. Nu är jag BRUN- och LYCKLIG!

Jag gick hem och duschade av mig saltet och gick tillbaka ner till byn men det hände inget särskilt kul så jag gick hem ganska snart (kl 22 cirka).

 Den här dagen var en rolig dag på mer sätt. Annika, en av mina bästa väninnor  från Göteborg bestämde sig för att komma ner och bli hos mig i 14 dagar från den 13 juli! Det ska bli SÅÅÅ roligt! Jag riktigt längtar dit. För ibland, när jag blir sittande själv så är det inte ALLTID roligt. Det skulle vara kul med sällskap som faktiskt känner mig! Och det får jag snart.


2 juni. Samos och Pythagorio på schemat

Ja, det varju dagen för Sightseeing med Shopping ala Maria. Det blev en extra trevlig tur för jag hittade på ett nytt stopp vid tillverkaren av Samos godaste honung. Jag blev så glad när mina gäster var med på noterna. En liten burk med denna goda honung finns numera i mitt skåp! Gott till grekiska yoghurten.

 
Och i Samos Town hittade jag en dykbutik där jag gick in för att höra om slipat glas till cyklop. Och det kunde fixa det!!! Det kostar 120 Euro- det får det vara värt. Jag behöver ett recept från min optiker för styrka och ögonavstånd nu bara!

Haha så roligt för mig, ni!


1 juni En härlig båtutflykt igen!

Vi var 21 pers som seglade ut på fiskebåten och drog upp nät, badade, solade och åt grillade kotletter ihop. Jag hade med mig snorkelprylarna och invigde mina simfötter. DET var inte lätt att simma med ni.

Först kom jag absolut ingenstans där jag låg och sprattlade. Sen testade jag en annan teknik och kom lite fram och mycket bakåt. Sen fick jag en kort tekniklektion av en av mina gäster och då kom jag faktiskt mest framåt.

Det blir träning, där ni!


30 juni Hotellbesök

Hittade en dadelpalm vid Campos Village med massor av små dadlar på...Efter hotellservicen fick jag faktiskt lite siesta tid – nere vid stranden i en solstol förstås. Ni tror väl jag är helt galen som alltid springer dit så fort jag får tid över. Men det är helt naturligt för mig LER.

På kvällen gick jag till på Heaven och en stor flygande gräshoppa kom på besök nästan samtidigt. Den skrek när Stelios tog den för att släppa iväg den. Blev lite taskig bild för jag var tvungen att ta i motljus.Vid mitt besök blev det bestämt att jag ska vara DJ där nästa onsdag
 Himla kul och lite nervigt. Jag har ju aldrig varit DJ på en bar förut! Satte mig ner om aftonen och klurade på lämpligt musikval. Det enda jag inte får spela är Trance och techno. Inga problem för mig för den typen av musik har jag ju inte haha

När jag gick hem så passerade jag ett av olivträden och tog det här kortet. (Blev mycket natur idag, ni haha)Och så har jag hittat extra filter som samlar upp nikotin och tjära. Bra sak!

.


Det var en slags summering av den här dagen, det.


RSS 2.0