1 maj - 30 juni

Det blir, som du märker, inte mycket bloggande när jag är hemma i Sverige. Det är så mycket som snurrar runt i mitt liv, att jag inte kan prioritera skrivandet faktiskt. Dagarna känns mindre roddiga när jag jobbar utomlands av någon outgrundlig anledning som jag inte helt förstår.  Märkligt, va?
Men här kommer två månaders foton men lite bildtexter iallafall :)
 
 
MAJ
 
"Växt-kök" med gurkor och tomater
 
Fönstret är perfekt i söderläge, så det blir riktigt varmt där. Och det växte så det knakade. En massa gurkor kunde jag skörda efter att ha lekt befruktande insekt med en pensel. Det blev dock inte mycket med tomaterna, de växte mest på höjden och gav inte så många frukter. Det var ju lite beiget eftersom jag är tomatoman. 
 
 
7 maj  Barnvakt

Milla och Jens hade valsträning inför bröllopet på söndagarna. Då hade jag förmånen att vara barnvakt ett par timmar. Alltid lika kul!
 
 
 
8 maj  Cykel i kornsnö och M&M-eftermiddag

Som du kanske vet så gillar jag inte att cykla. Trots detta har jag ju skaffat en fin cykel som är DNA märkt och bär värstinglås.Och jag hade verkligen ambitionen att träna på att gilla att sitta på en sadel och trampa loss. Ett första steg var ju att cykla till jobbet och den här dagen var det så dags.
När jag skulle hem, ja då haglade det kornsnö vilket inte gjorde mig mer positivt inställd till cyklandet direkt. Jag gjorde ytterligare en cykeltur innan jag gav upp. Nu lånar jag ut cykeln till Martina istället. Jag föredrar att gå eller ta bussen, helt klart!

 
Jag slutade tidigt den här dagen. Därför passade jag på att vara med Mamma och Martina på eftermiddagen. Det blev fika på Dahlbergs samt besök på Gunnes väskor och Depot Mantorp. Väldigt trevligt!
 
 

11 maj  Passdags

Jag bestämde mig för att det vore bra om barnbarnen har giltiga pass, ifall jag får för mig att ta med dem på resa. Sagt och gjort. Jag bokade tider hos polisen och några dagar senare kunde de hämta dem. Den som redan har haft användning av sitt är Albin, som fick följa med mig på flygresa till Köpenhamn på försommaren.

 
 
13 maj Grillfest på gården

Jobbade helg visserligen men Martina och jag bestämde att vi skulle grilla på min baksida på eftermiddagen. Väldigt trevligt även om solen som vi hade hoppats på, lyste med sin frånvaro.

 
 
15 maj  Föräldramöte

Alla barnbarnen börjar bli stora. Idag var det dags för förädramöte i Albins skola. Då lånade jag hem honom och Simon. Hann knäppa ett kort under den korta tiden de satt still och lekte med lera vid köksbordet :)
 
 
 
17 maj  Ledig dag med finfrämmande

Eftersom jag jobbade helgen, hade jag ledigt mitt i veckan. Då passade jag på att bjuda hem barn och barnbarn på lunch och bus. Och som vanligt hade vi kul ihop! Roligast var kanske att vi gick ner i källaren och hämtade mina uppblåsbara madrasser. Det blev en väldigt rolig lekplats.
 20 maj Strandstädning

Den här dagen var det vårens städdag på landet. Då samlas de som kan, för att plocka grenar, kratta och klippa gräs - och fika nere vid bryggan. Det är liksom den gången man träffar grannarna, annars ses vi sällan, så det var kul.
 


 
22 maj Rosa skimmer

Ledig dag med Pokénad. Bästa upplevelsen var ändå att gå i Biskopsparken med de rosablommande träden - med en något malplacerad BajaMaja mitt emellan...


 
25 maj Stugstädning inför årets inflyttning

Kristi himmelsfärd ägnades åt att "tömma" sommarstugan och städa iordning så det var klart till midsommar, då vi brukar bo ihop där på helgerna. Vi fick en solig dag där innan vi styrde hjulen mot Rappet. Där kom en igelkott spatserande och försvann under altanen. Man bli lika glad varje gång man ser en, och det beror inte enbart på att de har Tvestjärtar som huvudföda...

Eftersom det var långledigt passade vi på att samla barn och barnbarn för lite lek och mat på helgen. Vi hade vädret på vår sida och i värmen startades spridaren varvid alla glatt hoppade fram och tillbaka under vattendropparna.

 
 
JUNI
 
2 juni  Ärofylld utmärkelse

Denna afton hade Releasy en sommarfest på Husman. Det skulle bli mat och utdelning av utmärkelser under rubriken Releasy Awards. Så efter jobbet vandrade jag bort, åt god mat men tänkte bege mig hemåt skapligt. När jag annonserade att jag tänkte gå hem och lägga mig, utbrast mina bordskamrater, att det kunde jag ju inte. Jag undrade förstås varför och då berättade de att jag hade blivit nominerad till Årets kollega, och tänk om jag vann och sedan inte var där.
Förvånad över nomineringen blev jag därför kvar - och hamnade i chock när jag hörde mitt namn och blev utsedd till vinnare och fick diplom plus1500 kronor att spendera. Väldigt ärofyllt, kändes det!

 

6 juni Nationaldagen på Valla fritidsområde

Det var mycket på G i Valla denna dag. Kul att de arrangerar aktiviteter för både stora och små, på vårt centrala fritidsområde. Och liksom stora delar av vårdagarna, sken solen och det var riktigt varm så till och med jag gick i kortärmat.

 
 
7 juni  Kattungeförberedelser

Efter övervägande och diskussion med Martina som kommer vara "inack" om jag åker bort, bestämde jag mig för att köpa kattunge. Efter den dagen klurade jag på hur jag kunde göra lägenheten kattanpassad och fick förstås en massa idéer.
En idé var att bygga ett klätterträd. Denna onsdag besökte jag därför Återvinningen för att se om de hade någon lämplig stomme. Jag hittade en Benno-hylla och kom då på den briljanta idén att klä in den i sisalmatta och utnyttja hyllutrymmet till kattsakerna. Och så blev det - och jag kan avslöja att den är en succé.
8 juni  Kattplantering

Läste att man kunde komma undan att katter äter på växter, genom att plantera sånt som de gillar i en särskild kruka. Då skulle de lockas dit. Startade ambitiöst med att gräva upp Kvickrot och olika kryddor som jag planterade i en rektangulär kruka. Det gick inget vidare faktiskt. Men jag fortsätter att försöka hitta sånt som trivs ihop och gillar samma mängd vatten.
 
 
 
10 juni  Albin-kalas

Dags att fira en sexåring i glada familjemedlemmars lag. Andra barnbarnet som byter från dagis till förskola till hösten. Spännande!
Per kom med presenter till alla - varsin Fidget spinner. Helt meningslös pryl för min del. Den hamnade i lådan direkt. Men jag är glad för de som uppskattar prylen, som ska göra att de kan koncentrera sig och fokusera bättre.

 
 
12-18 juni Utbildning till Certifierad Stresscoach

Jag befinner mig på en plats i livet där jag känner mig trygg i mig själv, vet vad jag kan och uppnår de mål jag sätter (eller varianter om det inte går att uppnå som jag först tänkte). Så det blev ganska svårt att hitta något att coacha mig i eller till, på kursen som var på en vackert belägen kursgård i Surahammar.
Det jag lärde mig på kursen istället var att påminna mig om var jag befann mig i början på 90-talet och det jobb jag faktiskt har lagt ner för att vara den jag är idag.
Varje dag jobbade vi till någonstans mellan 20 och 21, varje morgon startade vi med Qi Gong och meditation, varje dag jobbade vi enskilt, två och två eller i grupp (och hela veckan blev vi bjudna på vegetarisk kost). Det betydde att vi coachade varann minst två gånger om dagen. Oerhört lärorikt och utvecklande. Och en vecka senare hade jag Diplomen för alla delmoment i min hand och uppdraget att coacha på nystartade företaget Humaria startade.
 
(Om du vill, kan du läsa lite om utbildningen genom att trycka på länken https://www.studentum.se)
 
 
 
21 juni Maskrosvin

När maskrosorna blommade på försommaren bestämde jag mig för att testa att göra fönstervin på de gula kronbladen. Mycket jobb för väldigt lite, och ett resultat som nog bara jag gillade. Per tog en klunk och gav tillbaka flaskan till mig. Men det var kul att prova att göra. Fast jag tror inte jag lägger ner den energin på den typen av vin någon mer gång... Istället funderar jag på att göra fläderchampagne igen. Det har ju blivit riktigt bra tidigare. Och med det i sinnet, passade jag på att klippa klasar från träden i Mjärdevi och la i frysen.
 23-25 juni Midsommar

Jag skippade att ha någon sommarsemester, om man inte ska räkna dagarna runt Midsommar.
Dessa dagar tillbringade Per och jag tillsammans på landet med fiske, skogspromenader och lite svampplockning.


 
25 juni  I hyrbil till Tjällmo

Som jag beskrev tidigare, hade jag bestämt mig för att skaffa katt. Under en tid hade jag haft kontakt med en som hade en Maine Coon-blandishona. Jag tingade och betalade handpenning ganska snart och åkte denna söndag och hälsade på. Och nog var hon mysig, alltid.
Det var därför med sorg i hjärtat jag en månad senare fick ett SMS med information att hon fått herpesorsakad Kattsnuva i samband med sprutan. Den sorten är kronisk och kan utlösas av stress. Och med tanke på att katten ska följa med mig och träffa både hundar, katter (och barn) kände jag att det vore direkt olämpligt att ta hem henne. Så det slutade med att jag fick tillbaka min handpenning och jag började söka efter ny kattunge. Det tog några veckor och ett antal besök innan jag hittade en annan Maine Coonblandishona. Och det kom att dröja till augusti innan hon var leveransklar...
 
 

Och här tänkte jag avsluta det här inlägget :)

RSS 2.0