28 mars - Nytt flyttlass och jobbprat i regn

Startade morgonen med frukost som vanligt. Jonzon hade med sig sin kompis Apan som sällskap idag.


Jonzon med sin bästis, Apan.


Straxt efter tio promenerade jag till bussen som tog mig till tåget som tog mig in till Linköping där jag skulle hämta min bil hos Milla. Innan jag vände hjulen tillbaka mot Rappet hoppade jag in på Prio1 där jag faktiskt hade turen att få tag i en IKEA-tyghylla till städskåpet, tyggarderob till klädkammaren och ett duntäcke, jämte en hylla att hänga på en hylla. Jag hittade också ett par Kavat-skor till Albin för en tjuga! Han har trots sina knappt tio månade, börjat promenera runt redan så det är ju bra att slippa gå runt ute i "strumplästen".

När jag var klar där åkte jag och packade in saker i bilen, åt lite lunch för att sedan (efter lite ostbollar) åka med ett flyttlass.


Mums! OLW:s ostbollar är bäst.

Det tog ett par timmar idag för jag delade upp springet lite mer och plockade iordning mellan varven istället. Kändes lite lättare på så sätt plus att jag fick undan grejer hela tiden.


Plockade upp min helfigurspegel men den hamnade inte på väggen. Upptäckte att jag skulle behöva snöre/ståltråd mellan två beslag :) Men jag monterade ihop två Frosta-pallar iallafall.


Mikro och stekbestickställ uppe jämte kaffebryggaren och kylskåpet börjar fyllas med saker som inte kräver kyla. Ingen idé att starta ett kylskåp när jag inte bor där, eller hur?


Två väldigt röriga köksskåp. Känner att jag mest slänger in för att bli av med det...


Handduken hänger på en magnetkrok som jag köpt på Citygross för ett par månader sedan. Helt suverän grej!
I badrummet finns nu min tvättkorg med begagnade duntäcket som kräver en tvätt. Ska nog tvätta duschdraperiet som föregående hyresgäst hade lämnat hängande också. Kan ju vara en bra att ha grej!
Hittade en gammal sliten hylla i vindsförrådet som tillfälligt tjänar mig. Men den måste definitivt bytas ut för särsklt fräsch är den inte!


Klädkammaren känns oroväckande full. Å andra sidan ska saker och ting omstruktureras när jag är färdiginflyttad. Men se så bra det blev med tyghyllan i städskåpet. Det enda som står på golvet nu är dammsugaren. Notera gärna mitt bordsstrykbräda från IKEA som hänger bredvid hyllan. Smidig pryl verkligen!

När jag klar i Mantorp och precis svängde in på garageuppfarten i Rappet ringde telefonen så det blev lite sommarjobbprat från förarsätet medan regnet smattrade på rutan. Inte så svårt att fatta soliga beslut då, du!
Imorgon hoppas jag att alla bitar ska vara på plats så jag vet säkert vad som gäller för Beach 2012 - och i mitt fall handlar det om typ vilka stränder jag ska ta hand om hehe

27 mars - Du kan hämta nycklarna nu

Soluppgång över Vikingstad

Idag var en stor dag på sätt och vis. Jag fick nämligen samtal från bostadsbolaget att jag kunde hämta nycklarna till Mantorp! Jag lånade Pers bil och åkte nästan med det samma till Mjölby (ja, bolaget har sitt kontor där). Du vet, man blir ju entusiastisk!

16.07 Nycklarna till mitt  i handen!

Efter lite om och men var allt underskrivet varvid jag kunde ta mitt pick och pack och åka vidare i livet. Det tar ett tag att flytta själv - och mycket spring fram och tillbaka blir det. Men det var det värt. Dessutom var det bara smågrejer som skulle in i skåp. Möblerna ska flyttas i helgen.
På kul klockade jag mig själv med start när alla grejer var uppburna från bilen.
Start? Kl 16.38. Därefter började min distribution ut på 22 kvadratmeter.

Första lasset upplockade från bilen till Allrummet

Och allt stod klart en dryg timme senare (Kl 17.45) och det kände jag mig nöjd med! Gillar action och när saker och ting händer.
Det är samma sak när jag kommer hem från mina uppdrag. Upp med allt från väskan med en gång! Ja, varför vänta med något man kan göra med det samma???


Hallen och "städskåpet" (som egentligen är avsett för kläder i hallen).
Hade mätt fel på ett par centimeter på utrymmet i hallen för mattorna passade precis
! Dessutom har min rumsuppfattning varit lite fel, för både hallen och badrummet var mycket mindre än jag mindes...

Klädkammaren och pentryt, fortfarande provisoriskt inplockat. Fler smålådor behövs för att få struktur, helt klart! När jag insåg att det inte fanns några lådor till bestick kändes det som att vara hemma i mitt boende i Marocko. Där fanns också bara hyllor. Tur jag har en besticklåda från Prio1, tänkte jag.
Ugn och värmeskåp får tjänstgöra som kastrull/stekpanneskåp och i sopskåpet stod tre källsorteringskärl. Kommer ta bort två av dem. Mitt hushåll är så pytte plus att soprummet mer eller mindre är utanför porten att jag kommer kasta direkt istället. Då får jag loss lite utrymme för annat bakom rören, ju.


Soffan lyser med sin frånvaro till helgen i alkoven - men mattan är på plats! Badrummet är klart med handdukar, draperi, matta - allt i mintgrönt - och ett fullt badrumsskåp som kräver lådförvaring, det också. Duschen hade ingen hylla alls så det blev till att sätta grejer på golvet. Det gillas inte och kräver åtgärd ganska omgående, kände jag. Så lite grejer på golvet som möjligt, ska det vara!


Mina tre vänner, som i sanningens namn inte var mycket til hjälp, satt på elementet och tittade på hela tiden. Och när jag tappade min mobil i diskvattnet skrattade de hjärtligt. Men säg den skadeglädje som varar! Man har väl en vattentät telefon (och kamera) som man kan ha i vatten nästan hur mycket som helst. Bara att torka av med handduken, alltså!

Straxt efter sex var jag tillbaka med bilen till Per bara för att ladda för hämtning av egen bil hos Milla imorgon. Mer flytt av grejer står på schemat på onsdagen alltså. Det ser jag fram emot! För jag är inte klar på långa vägar, insåg jag...

26 mars - Det värsta är att det är så roligt

Jonzon och jag åt frukost ihop som vanligt. Därefter åkte han till dagis och jag satt kvar i soffan och gjorde så hela dagen.Fick ett jobberbjudande som jag överväger att ta, trots att jag mer eller mindre bestämt mig för att bli kvar i Sverige till i höst. Det värsta är att låta bli när ett jobb låter så roligt...

Antal steg: Inte många du. Det blir det inte om man bara springer mellan kök, badrum och soffa hehe Dessutom har jag missat att nollställa på ett par dagar så den stod på 91877 och det har jag INTE gått idag!

25 mars - Martina & Albin, Milla & Elton på besök

Ja idag fick vi celebert besök minsann. Barn och barnbarn kom och var hos oss hela eftermiddagen. Himla trevligt.
Nåja, Jonzon var väl kanske tveksamt entusiastisk. Han tycker barn är både roliga och jobbiga och blir ganska trött efteråt iallafall. Här är lite bilder från dagen!Per räfsade medan jag och Jonzon lekte lite i trädgården när de kom.Att plocka ut barn ur barnstolar och bil tar ett tag men till slut så!


Hm, lägga jord i en kruka är INTE lika roligt som att hälla ut i muren eller på gräsmattan, menar Elton.


Åh. kan man äta jord? Eller kanske den här pinnen, funderar Albin på
.


Elton och Albin undersöker jorden tillsammans.


Milla (Elton är bakom), Albin och Martina med Jonzon som spelar fotboll med PerMan leker på lite olika sätt när man är 9 månader och 2 år...Och så måste man vila lite också.


Och sova i mammas knä.

Det blev en härlig dag i solsken, det!

24 mars - Man måste börja NÅGONSTANS

Ja, att sitta med 5000 ogenomgångna bilder från tre rundresor är lite VÄL mycket, inser jag. Så jag bestämde mig idag för att börja någonstans och det får bli bloggar från Sverige, nu när jag kommit hem (ett tag typ).
Det betyder att rundresorna måste vänta lite men var så säker - de kommer!

Här kommer nu första dagen i Sverige efter att ha kommit hem från USA i natt. För idag var det dags att fira Eltons andra födelsedag. Här kommer lite bilder från denna speciella dag.


En tant bevakade folk som kom och gick och öppnade fönstret för att upprört ropa till Per med Jonzon " Man får faktiskt inte rasta hundar här". Herregud! Vi förflyttade oss från parkering till Millan, en promenad på 30 meter på allmän väg. Vad är det för tjafs? Finns det inga större bekymmer i världen än hundar på promenad?


Kermit och Eltons tårta som förstås föreställer Buzz (från Toy Story).


Mamma och Albin (som hade VÄLDIGT svårt att vara still så därför är han suddig).


En fotograf tar kort på fotografen som tar kort på Per, Björn och mamma på balkongen.Elton och AlbinNican och Ramus (Martinas plastbarn) med lite, ska vi säga, annorlunda minerLite fler annorlunda miner från Per och MartinaEn annorlunda Milla. Själv ser jag ut så där naturligt...Och så måste man ju leka lite. Det var ju trots allt kalas!
(Elton, Per och Nican, Elton
)


Elton med Buzzhandduken, Jonzon med Rasmus och Nican som blåser upp balonger på löpande band - men låter mig knyta dem.


Albin hamnar i Eltons farfars famn och passar på att kolla in hans halsband. G-farmor ser du i bakgrunden ätandes tårta. Jonzon och jag kompade en stund.


Martina, Albin, Björn och mamma + Milla, Albin, Martina, Rasmus och NicanKermit fick en ballong och Albin undersöker mer än gärna presentkartongerna.


Eltons farfar leker gärna... och Albin provar att äta på kartongerna, inte bara banka på dem
.


Dags att gå hem!


Per, jag och Jonzon skjutsade hem Berit. Utanför dörren låg katten Godis och smygstuderade de blommande krokusarna.Väl hemma fick Jonzon söka efter sitt lördagsgodis. Därefter blev det bäddning och en liten lur i soffan.Själv packade jag upp mitt nyförvärv som jag hämtade på ica idag: Flat Eric, som gjorde sällskap med grodan Kermit och Fä.

Jaha, ja. Så var alltså den 24 mars 2012 avklarad!
Känns väldigt bra, du!

Det känns konstigt...

att inte ha bloggat mig igenom över en månad. Men ibland måste jag prioritera bort skrivandet! Det är så mycket annat jag behöver jag som kräver uppmärksamhet.

Nu sticker jag till USA om 45 minuter och tar min nya dator med mig, men som du vet så är rundresa ingen semester. Det är fullspäckat schema från tidig morgon till sen kväll, så mycket skrivande lär det inte bli.


Och så har jag börjat jobba i Google Chrome - det mest värdelösa programmet för blogg.se. Om inte bilderna ska anfalla dig måste jag jobba i Explorer, märkte jag. Tur att jag hade den läsare i datorn också!
//
Maria

RSS 2.0