28 april- Myrorna och kurs

På förmiddagen gjorde jag fördigt min Powerpointpresentation om Arbetsmarknaden idag och tog en massa "dumpar" som kändes aktuellt, bl a gratis nätkurser, hur man kan få hjälpa att göra CV på nätet o s v. Jätteroligt!

Sedan hade jag arbetsplatsbesök på Myrorna med två av mina kursdeltagare. Och då hittade jag (så klart!)  tre små fåtöljer som jag ska hämta imorgon. De är tillräckligt små att jag får plats med dem i min lokal! (Skickade iväg kontraktet påskrivet och klart idag!)

Fick en "Vattendrickare" till idag om vill testa Kangenvattnet för sin hälsa och mailade iväg ännu en Hälsodeklaration. Vi har bokat vattenutlämning till fredag, samma dag som de andra ska ha påfyllning.


Försökte prata med en läkare och läkarstuderande om pH i kroppen - och frågade om jag själv kunde göra något för att jag skulle bli bättre i foten snabbare (läkningen) men svaret var Nej, du bara fortsätter och träna som vanligt, var svaret - inget om att kosten påverkar hur min kropp mår och att pH-värdet också påverkar läkning. (Läkarstudenten hade själv forskat på värk och gjort pH-analys... och jag kan ju inte låta bli att undra varför man gjort det om det in varit intressant?)

Och en sak till som är i samma linje. Det var en kvinna som berättade om sin son som har magkatarr trots att han är 13 år! De hade varit hos läkaren och han hade fått mediciner. Jag frågade då om de inte hade pratat om att ändra livsstil eller kostvanor? Ingen sådan diskussion hade förekommit däremot funderade man över samtals"terapi". Men besöket hade slutat med utskrivande av recept på en tablett och rekommendationer för hur den skulle tas. Jag blir så trött...

Gå in på på Vårdguiden.se och läs vad de skriver om magkatarr och scrolla ner till behandling och vad som står där!!!  Likadant, besök FASS.se i samma ärende. Och kolla Sjukvårdsupplysningen 1177.se som handlar om Arginsyra, ett av preparaten man kan få utskrivet av en läkare vid magkatarr o dy.
Syrahämmnade preparat... syrabindande preparat... ändra livsstil... stressa mindre.... ät bättre.... pH-värde står det att läsa på de olika sidorna!

Men oj då nu blev det nästan en hälsoblogg HÄR istället för på http://kangen.blogg.se som handlar om just kroppen och pH-värdet haha Det var inte riktigt meningen men jag sveptes iväg liksom med lite grann.

På eftermiddagen hade jag kurs med filmvisning. Det var Ronny och Ragge på Jobbsökarkurs Och den kan ni också se om ni vill som en lite mer lättsam avslutning på detta annars hälsoinriktade inlägg. Vi höres!Och en sak till. Tog reda på vad en Ostboll egentligen är för något... undrar om det kan avskräcka kanske?

Innehåll:
Majsmjöl, vegetabilisk olja, ostpulver (ost, jästextrakt, färgämne (E 160a, E 160c)), mjölksocker, druvsocker, stärkelse (potatis), salt, socker, tomatpulver, mjölkpulver, smakförstärkare (E 621, E 635), vitlök, maltodextrin (majs, potatis), lökpulver, arom, kryddextrakt (cayennepeppar, paprika), surhetsreglerande medel (E 330), modifierad stärkelse ( E 1450).

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 2250kJ/540kcal
Protein: 9g
Kolhydrat: 54g
Fett: 32g

27 april - 0,62 liter milen, vattenleveranser och ortopeden

Morgonen startade med ytterligare två vattenleveranser inne i Linköping. Tog med Jonzon och vi åkte faktiskt bara fram och tillbaka. Vi passade på att tanka och fick i 23 liter lite drygt och jag konstaterade att jag åkt 37 mil. Då blev jag, för första gångenl, lite glad över att bilen är så himla seg. 0,62 liter milen, blandad körning - det är rätt okej ni! Skillnad mot Volvon som drog litern per mil!

En rolig sak hände vid brevlådan. Det hade kommit ett stort kuvert! I detta vita kuvert låg mina BILMAGNETER. Dessvärre vet jag inte hur jag tänkte. Istället för den grågula text jag trodde jag hade valt var det mer ljusgul...  å andra sidan stämmer inte texten helt längre eftersom jag ska ha Zumbakurser.
Förhoppningsvis får jag tid i Rosendalsskolan för Zumba Basic till hösten. Tror det var där jag började min karriär som aerobicsisntruktör för Linköpings Gymnastiksällskap 1996, faktiskt! haha Modet då var pannband och stringbody hahahahahah DET NI! Oh, my God! hahaha (kan inte sluta skratta nästan) Men visst -kroppen för't hade jag då hahaha har VÄLDIGT svårt att se mig i det numera. Nej, skärpning nu. Livet måste gå vidare.


Åkte hem, käkade lite lunch och åkte sedan till US, först för att leverera vatten till en som är uppe i pH 9,5, sedan för att gå på återbesök till Ortopeden.

Vid parkeringsautamante hade jag turen att finna en 50-öring - bidraget till hushållskassan denna dag, alltså!


Här är ett kort från korridoren där jag satt och filosoferade 20 minuter.Sistnämnda besök slutade med en 75%ig sjukskrivning till midsommar (!), ny röntgenremiss för att utesluta att jag inte reagerat på metallen plus uppdrag att återigen ta kontakt med Ulla, min sjukgymnast för att få tillfälle för mer sjukgymnastik eftersom jag fortfarande går snedställt. Men kan ni fatta! Jag frågade om jag kan påverka det här på något sätt - förutom träning men det ansåg de inte.

Aja, det är ju bara att gilla läget. Jag anser ju inte att min fot ska styra mitt liv så det jag får göra är att anpassa det jag gör... Det mest nedslående är att jag, fortfarande, kan vara aktiv med foten högst en timme om jag inte ska bli sittande med värk och det är klart, det begränsar mitt liv. Men som vanligt - det gäller att inte ge upp! Bara att knata på, liksom- för springa gör jag inte gärna.
Ni kan tro att det blir en utmaning att gå Blodomloppet 5 km! Men jag måste försöka! Det KAN ju gå!

På vägen tillbaka till bilen försökte jag hitta någon som ville ha min biljett. Betalade nämligen 15 kronor och fick stå i tre timmar men hade bara utnyttjat halva den tiden. Jag stod och väntade en stund men ingen kom... förrän jag lämnade parkeringen - då minsann kommer det 4 bilar på raken.

Eftermiddagen ägnade jag åt min presentation av Arbetsmarknadsprognoser och sånt. Inget roligt för er att höra så jag avslutar dagens blogg precis NU.

26 april - Med finslipning på ppt och vattenleverans

Den här dagen har jag inte så mycket att skriva om.

Förmiddagen gick åt att finslipa min Powerpointpresentation och att lägga till lite på kangenbloggen.
Och eftermiddagen gick till kursen och att leverera vatten till Tannefors. På vägen hem svängde jag in till Ica Supermarket i Malmslätt. Jag köpte matsäck till Pella som eventuellt skulle komma över imorgon (men det blev inte så så det blev macka med kräft- och tonfisksallad till kvällsmat istället) Jag köpte dessutom en Icas mineralvatten för att få loss en vattenflarra till henne. Bara för skojs skulle testade jag pH:t innan jag hällde ut innehålllet och det var det suraste jag har sett. Kolla här! pH mellan 2 & 3!!! Oh, my God, säger jag bara. Vad håller vi PÅ med...När jag kom ut från Supermarket hittade jag något som kröp på min bil. Jag vet inte vad den heter men den ser ut som en spindel fast har klor - lite som en krabba. Krabbspindel? Kan det vara så enkelt?Tänkte inte tjata med er mer idag. Ni får lite semester nästan. Jag är känd för att skriva långa bloggar, haha, kan jag INTE förstå. Jag tycker de är alldeles lagom, alltså!

M

25 april - Kangenbloggen och powerpoint

Det blev en datadag - inte för att det är så ovanligt för all del.

Idag uppdaterade jag kangenbloggen för andra gången den här helgen. Det tog hela förmiddagen.

Lagade vitlöks- och chilimarinerad lammytterfile serverade med champinjonkvartar och potatisgratäng till lunch. Väldigt mört och gott blev det, tycker jag. Kändes lyxigt. De sålde filén till 289:-/kilot såg jag häromdagen. Själv betalade jag 169:- för ett par veckor sedan.


Sedan satte jag mig med Powerpointpresentationen Arbetsmarknad och förändring och mailade den till Nina som ville ha den till presentationen imorgon och kände mig nöjd med dagen!

24 april - CityGross 800

Gick upp redan halv fem idag. Vaknade tidigt och hade uppenbarligen sovit färdigt. Bestämde mig tidigt för att åka till CityGross. Det var länge sedan jag var där och jag hade en lista på lite saker jag önskade ha hemma. Per och Jonzon åkte till sommarstugan och skulle plocka murklor till Svärfar i present. Han fyllde också igår, som mamma.

Så bar det iväg til Mantorp!Försökte tanka på ST men det var ju väldigt besvärligt skulle det visa sig. Satt i mitt Icakort och väntade på att få välja pump. Istället kommer det upp att jag ska välja hur många hundralappar jag vill reservera på mitt konto??? Men hallå, jag vill ha full tank, tack!
Jag bestämde mig iallafall för 300 kronor och ska trycka in min kortkod. Två gånger "sa" maskinen att jag tryckte fel kod. Då blev jag sint och avbröt. Det var ju precis samma kod som jag handlar med, herregud!

Istället blev bilen parkerad utanför CityGross och jag gick och hämtade mig en vagn. Skrattade lite när jag kom fram för det kändes lite Ullared-varning med en karta över butiken och en hållare för kom-i håg-lappen. Smart, helt klart!Det var, som vanligt, lätt att fördriva tiden i butiken. Vandrade sakta runt och tittade, funderade, värderade, la tillbaka, la i vagnen och njöt där i min ensamhet. Det var inte direkt någon rusning klockan halv nio på lördagmorgonen.

Det som hamnade i korgen var bland annat Brinks vita gurkor, tre stycken och jordgubbar (som inte höll sig mer än 24 timmar, dessvärre).

.

Men jag är stolt över att bara NÄSTAN ha gått in mot ostbollat och ostbågar. Jag såg dem långt där borta... men valde att lämna dem i lådorna!

Så var jag då klar och fick räkningen på 800, 85. Shit, det var lite mer än jag räknat med... men jag fick bra mat för det så det får det la vara värt!

 

 

Och jag fortsatte shoppa. Gick nämligen och köpte 10 Triss-lotter. Per berättade om farbrorn som för andra gången skulle skrapa triss på tv... han köpte 10 triss i veckan han, och hade sagt att han gick iallafall med vinst. Blev lite inspirerad där, tror jag. Men inte blir det triss varje vecka, inte. Nu dröjer det 10 veckor innan nästa 10 köps in, ni.

Hon jag handlade av trodde jag skulle ge bort dem och frågade om jag ville ha ett kuvert. -Ja gärna, svarade jag. Vad står det på?

Det fanns Grattis-, Lycka till- och Tack-kuvert. Jag valde det sistnämnda eftersom jag mentalt redan har vunnit pengar rent statistiskt. Passade bra att Tacka för vinsten, kände jag! hehe

 

Jag hade förbrukat ett par timmar av dagen och åkte hemåt

 

 

På eftermiddagen grillade Per kotletter som vi åt med Vikingahallens potatissallad, vita nyinköpta sparrisar (om jag INTE kan rekommendera, de var supersega), rostad potatis och grönsallad samt rostad minipainriche.

 

Ingen dum middag, ni!


23 april - Skäggetorps Hälsocenter, Biltema och systemet

Ringde mamma och grattade på hennes födelsedag. Och samtidigt fick jag besök av Alica och Tara som undrade hur jag hade det med min Kangenmaskin (och en hysterisk Jonzon skällde ut dem efter noter.) De hoppades få Starkt Kangenvatten innan de åkte hem. Vi laborerade och fikade ett par timmar och till deras stor glädje (och min så klart) fick de med sig vatten med pH 11,5 och 2,5 hem! Mer om laborationerna finns att läsa på kangenbloggen.

De lämnade mig och jag stannade hemma till eftermiddagen. Då åkte jag iväg och hämtade Alice som skulle följa med till min lokal där jag skulle mäta och börja meditera hur jag ville inreda det. Provropade i hallen också för att höra hur pass mycket eko det är... Och mycket eko är det...  Det får jag klura på, lite grann.

Efter Skäggetorp (och en sväng in på Lidl) åkte vi till Biltema där jag köpte en liten polygrip och därefter in på Systemet. Jag ville ha deras FYLLIGASTE rödvin ever som finns som bag-in-box. Och jag blev rekommenderad Chakana av Balbec Syrah-druvor - och det var sååå himla blaskigt, tyckte jag - och det borde jag ha anat när det var med Syrah (shiraz). Näe, en Cabernet Sauvignon säger jag bara. De hade en flaska Amarone för 269:-, fylligast rödvinet på systemet - men jag tyckte det var LITE lyxigt, liksom. Det ska jag önska till min födelsedag, tror jag! Det var så kraftigt att man var tvungen att äta något till, berättade säljare. Att dricka vin till maten vet jag inte om jag tycker är någon höjdare. Dricker hellre vatten! Ett glas vin EFTER maten passar bättre, tycker jag.


Japp, det var den dagen det! Men som sagt det finns mer att läsa om just denna Laboreringsdag på kangenbloggen.

22 april Reseäventyr med besök hos Gun & reflektion över "Kan kevl!"

När jag tittade jag ut genom fönstret i arla morgonstund konstaterade jag förvånat det låg SNÖ på marken. Hualigen!


Jag hörde av mig till alla idag för att höra hur det hade det, men fick inte tag i alla. En har en mail som inte fungerar och en har en mail till en annan än sig själv så jag vet inte om det kom fram idag.
Men jag fick kontakt med de flesta och jag är stolt över ALLIHOP!

ALLA jag har pratat med har provat att ta egna kontakter ute i IRL (= in real life)
och en har fixat praktikplats redan,
en har t o m skaffat praktik med chans på jobb (!) direkt efter,
andra har fått kontakter som de ska komma tillbaka till nästa vecka och som låter lovande
och några har ringt för mitt stöd.
Helt fantastiskt!!! Kan man bli annat än imponerad?

Jonzon och jag hämtade posten och där låg en kallelse till återbesök till Ortopeden nästa vecka. Det ska bli spännande att höra vad han säger om en fortfarande svullen vrist... Inte för att det hindrar att jag lever mitt liv... men visst hindrar det mig i vissa rörelser.
Jag får bita ihop hårt när jag går ner för trappor. Jag har svårt att gå på ojämn mark och jag kan inte stå och gå mer än en timme i taget utan att få lida för det när jag kommer hem...
Men, nej... det gör mig inte särskilt nedslagen. Jag kan fortfarande göra det jag har lust att göra - och en del grejer gör jag varianter av. Det är så det måste bli ytterligare en tid. Men optimist som man är har jag anmält mig till instruktörsutbildning till Zumbainstruktör i juni.

På eftermiddagen åkte Jonzon och jag till Mjölby, eller rättare sagt Hogstad, där vi hälsade på Gun och 4 hundar. Men att komma dit innebar ett äventyr för sig. Först kom jag på att jag bara hade lastat in Jonzon i bilen och ingen plånbok med körkort. Så det var ju bara att svänga från Sjögestadvägen tillbaka hem.
Sen åkte vi gamla vägen till Mjölby via Mantorp. Jag tänkte att jag hittar nog - vilket jag inte alls gjorde!!! haha
Det blev en rundtur runt Mjölby och om jag hade fortsatt förbi skylten som det stod SKÄNNINGE 4 så hade jag kanske hamnat rätt. Men jag valde att vända och åka tillbaka samma väg som jag kom, svänga upp på motorvägen och ta av där jag brukar åka ner, när jag kom från Linköping. Sen var det inga problem. Men 20 minuter blev en timme. Det är tur man har humor, ni!

Gun har numera 4 hundar. 3 av dem är mopsar, Pondus som är Jonzons bästis sedan små valpben, Smörblomma och Fantomen och Douglas är en Blodhund. Vi blev glatt emottagna av dem allihop.

.

Oh, my God- vilken stor hundras blodhunden är!!! Douglas huvud var lika stort som en hel mops och hela hunden var i  storlek med Grand Danois helt klart, fast tyngre. När han kom dundrande spände jag mig helt klart lite extra, lite rädd att ramla omkull och få mer problem med foten (och knät som jag har fått problem med på senare tid- artros som har med stillasittande och ålder att göra, helt klart!).

Jonzon och Douglas blev inte bästisar. Jonzon gick med höjda läppar så fort han kom i närheten, vilket Douglas respekterade mest hela tiden. Han gjorde bara några försök att få igång Jonzon att leka men det var bortkastad tid. Jonzon var inte ALLS intresserad av denna best. Douglas fick vara i hundgården efter The Grand Tour i trädgården så Jonzon och Pondus fick leka ifred. Gun och jag drack kaffe med blåbärskudde i Guns vardagsrum - trodde jag. Men jag hade visst köpt Choklad/vanligkudde istället hehe.

.

Grannen Eva kom förbi och fick en mandelkubb som tilltugg.

När Jonzon och jag vände hem till Rappet såg vi Barna Hedenhös ko (Highland Cattle) som vi försökte få med på bild. De bor i hagen snett mitt emot Gun. Så himla fina men jag vet att de kan vara tjuriga. De fanns i tre färger noterade jag. Brun, beige och mörkt brun, nästan svart. Har nog bara sett bruna tidigare!

.

Jonzon somnade som en gris när han kom hem. Det var nog en jobbig dag för honom. Först att träffa sin bästis efter så många år, men också efter att ha behövs hålla koll på en gigantisk blodhund som han skulle hålla kort...


Så dagens reflektion som kom över mig.
Jag funderade lite på hur vi människor resonerar ibland - mig inkluderat fram till för sexton år sedan då jag vaknade efter att ha sovit mig igenom flera år.

Generellt gäller att vi människor uppenbarligen VILL klara oss själva.
Ni vet när treåringen skriker "Kan kevl" när man vill hjälpa dem, f
emåringen som vet ALLT
och artonåringen som "faktiskt är vuxen!"

Det är sen det uppenbarligen händer... Kanske startar det redan i tonåren... när man märker att besluten man tar får konsekvenser på allvar och ingen fixar till dina misstag åt dig?

Har jag valt att köpa byxor för nästan hela barnbidraget eller gå ut och festa med kompisarna och bränna pengar istället för att köpa ett busskort som gör att jag kan ta mig till skolan... Så är det väl bara att promenera då? Jag menar, om pengarna är slut så är de slut.
Nu finns det ju lite olika alternativ hur man reagerar och vilket är mest vuxet och ansvarstagande tycker DU?
 1. Du går till skolan varje dag utan att ens diskutera saken- gjort är gjort men det gör du inte om.
 2. Du förklara varför du inte har pengar till busskort och ordnar så du kan åka med en lärare som bor granne till skolan!
 3. Du chansar och plankar på bussen - och riskerar att åka fast och få en böter som måste betalas av dig... för som sagt var...du räknas ju som vuxen - och det var ju det du ville... eller?
 4. Du kommer hem och blir martyren som det faktiskt är väldigt synd om - för du har ju inga pengar och kan inget göra. Du tjatar på mamma och pappa som - istället för att tala om för dig att du får ta konsekvensen och gå till skolan - ger dig pengar till ett busskort varvid du lärde dig att Martyrskap funkar väldigt bra!
 5. Okej ,pengarna är borta. Nästa gång du vill ha något snattar du lite kläder istället och riskerar att bli fasttagen, polisanmäld och registreras som kriminell och så är det ekorrhjulet igång kanske...
 6. Du deppar ihop, ångrar dina val, stänger in dig och struntar i att gå till skolan för du har ångest och mår så himla dåligt över det som "har hänt".

Hm.. vad gör att du reagerar som punkt 6 och inte 1???
Vad händer med våra resonemang plötsligt.
Vart tog "Kan kevl" vägen?

Jag har ju själv, i vuxen ålder (!), reagerat som punkt 4 och punkt 6 och jag försöker minnas de åren. De har gjort mig till den jag är idag. Numera är det punkt 1 och 2 som gäller för hela slanten men det ligger ju träning bakom. Det finns massor av verktyg att ta till den dagen man är beredd att ta kommandot i sitt eget liv! Det gäller bara att greppa dem...


21 april - Sittande jour på Arbetslivsresurs, ny kurs och lokal

Jag möttes av en blöt och regnig morgon. Men det är ju bara att gilla läget, liksom. Vädret går ju inte att påverka.


Men jag muntrade upp mig med att titta på Porslinsblommande som blommar för fullt. Innan jag åkte till kontoret skickade jag mail till deltagarna som hade angett mailadress. Några fick sms och en ringde jag till lite senare. Ville önska lycka till med dagens eskapader eftersom det var fokus att försöka komma ut på arbete idag och en del var väldigt oroliga.


Glädjande nog hittade jag ett Hushållsbidrag utanför Arbetslivsresurs och kunde ta hem 50 öre till kassan idag.Att jag valde att ha sittande jour på kontoret var helt frivilligt. Det hade jag inte behövts. Men jag ville sitta på kontoret hela dagen ifall någon behövde min hjälp. Det är lättare att komma iväg snabbt när jag är i stan redan. Och det ringde några samtal för råd och stöd och en kom förbi för en pratstund. Emellan satt jag med uppdatering av delar av jobbet. Så jag tycker ändå att det var en väl använd dag.

Dessutom kom Nina och gav mig preliminära schemat för nästa Auragrupp i Åtvidaberg med start 10 maj som jag kommer ansvara för. Det var roligt även om det var väntat *ler*. (Ni vet självuppfyllande profetia - Man får det man tror på...)

På vägen hem kom en ordentlig hagelskur så min bil blev alldeles vitprickig!

.

På kvällen hade Skatteverket en deklarationsträff som jag hade tänkt att åka på men jag valde bort det. N-blanketten är redan ifylld och klar och den danska deklarationen ringer jag om på fredag, tänkte jag.  Istället monterade jag ihop min trådkorg och ställde in i garderoben och fyllde den med mina kläder...Och efter det såg mitt kontor ut så här... Inte mycket Feng Shui kvar där inte!


Fick mail ifrån Comerciante om att jag har fått kontraktet på lokalen i Skäggetorps Hälsocenter!!!
Somnade gott, förvissad om att det väntar en hektisk framtid hehe så länge just DEN verkligheten nu varar.
Man vet ju aldrig!


20 april - Mycket på schema som inte kallas jobb

Visst är det lite konstigt. Milla frågade om jag skulle jobba imorgon och jag svarade Nej... trots att jag hade en lång lista över saker jag skulle jobba med. Så "att jobba" skulle vara bara jobb som anställd?! Det är väl så det är, antar jag. Och det är väldigt svenskt.

Många identifierar sig med sitt jobb och en av de första frågorna vi ställer när vi möter nya människor och försöker kategorisera dem, är vad det jobbar med. Jätteintressant!

Iallafall. Mycket jobb var det idag (- utan lön). Jag
 • gjorde en annons till GW-hälsomässan i juni att publicera i Linköpings Posten.
 • skrev en ansökan som resereporter ifall jag inte har företaget igång.
 • betalade avgiften för instruktörsutbildning i Zumba.
 • gjorde så att alla mina mail hamnar i Outlook.
 • ringde och bad att få en prisuppgift för hyra av minibuss på Preem (en dag 1680:-/weekend 2180:-/vecka 6962:-).
 • betalade ett par företagsräkningar
 • kopplade in det trådlösa modemet och fick det att fungera.
 • tryckte fram mitt namn med en Dymo modell Äldre som ska sitta på brevlådan. Känns ju trevligt att ha sitt efter namn där efter att ha varit hemma sedan november 2009...
 • monterade min trådkorg från ÖB till mina kläder som hängdes /lades in lite snyggt.
 • addade lite gamla vänner på FB från Turkiet och Sverige
 • skickade meddelande till nya medlemmar i Graube Wellness som under kort tid redan har 46 medlemmar!
Efter detta dagsverke som var blandat med The Forgotten så känner jag mig nöjd med dagen.
Och imorgon har jag bestämt med mina kursdeltagare att jag har sittade jour på Arbetslivsresurs mellan 9och 16. Hoppas nästan att någon kommer upp och hälsar på mig...


19 april - Måndag med ostbågar, Biltema, Posten, kurs och ÖB

*suckar*  Jag BORDE träna regelbundet, tänkte jag och öppnade en påse ostbågar på förmiddagen. Jag var NÄRA att köpa ett träningskort på Medley idag - men så tänkte jag att det var ju lite dumt att köpa ett kort om jag inte ska gå och träna med en gång. Då förlorar jag en dag. Men i skrivande stund har jag bestämt mig för att jag köper ett 12-kort. Då spelar det ingen ROLL om jag tränar lite... Bara för att få in en vana att åka IVÄG igen, tänkte jag. Och det borde ju gå ganska fort... Men visst är det lättare att komma iväg när man bodde i stan. Nu är det mer om och men, tar mer tid och blir också dyrare resor till ett gym, vilket får mig att tänka till både en och två gånger.

Jag tog bilen in till stan idag. Det fanns en lista med Att-Göra-saker före jobbet. Det startade med att jag åkte till Biltema. Jag behövde ha jordade kontakter (hona & hane) samt kabel till Kangenmaskinen. Men jag fattade ingenting när jag stod vid hyllorna så jag fick gå därifrån i oförättat ärende.

Därefter var det stora Posten där jag hämtade mina vattendunkar med kranar. De är för Kangen-vattenutdelningen som startar förhoppningsvis i maj. Har några som redan nappat!

Ett individuellt möte hade jag innan kursen startade. Sedan var det fokus på jobb/praktikplatssökeri. Meningen är ju att deltagarna ska ut och prova sina vingar och testa sig fram under 8 veckor med start 3/5. De hade haft i uppdrag att göra företagslista, fundera igenom varför de vill jobba/praktisera just där och göra en mindmap av vad de har med sig för erfarenheter för aktuellt arbete.
Lite teori, lite skratt och lite ångest kan man säga att det blev. Den här veckan får de prova att stå på egna ben men behöver de hjälp så finns jag ett mail/telefonsamtal bort, är det bestämt. För den del kan det vara svårt, känner jag. Men jag vill att de ska få prova innan jag kliver in...

Efter kursen åkte jag till ÖB för att dels kolla om de kunde hjälpa mig med jordade produkter - men det kunde de inte... delt för att köpa en trådback till mina kläder som inte har haft någonstans att bo sedan november förra året. Har haft en provisorisk lösning hitills. Jag köpte dessutom 8 baljor för fotbaden på Graube Wellness Spakvällar.

Jag mailade förresten till Comerciante att jag gärna skriver kontrakt på lokalen i veckan. Vi ska höras av imorgon och meddelade mina Kangenkollegor detta. Jag hoppas få komma in 1 maj redan men officiell öppning blir 1 juni. Förhoppningsvis har jag en minimässa 4-6 juni också. Vi får se vart den landar. Det blir spännande att se.

När jag kom hem hade jag fått artikeln av Helene, jag läste den och den var med sanningen överensstämmande. Det blir kul att se den in tryck sedan.

Anmälde mig till två träffar på Skatteverket. Det ena handlade om deklarationen, 21 april och den andra  var för nya företagare, 19 maj Det kan alltid vara bra att repetera. Man glömmer...

Och så anmälde jag mig som resereporter för ett reportage i Kroatien i mitten av maj, på kul. Tänkte att jag har ju lika stor chans att få uppdraget som någon annan så varför inte söka liksom?!


Idag har jag glömt att ta bilder så ni får göra egna bilder i huvudet hehe

Fridens liljor!
//
M18 april - Bloggande och pH-test

Idag var det fokus på bloggande Jag låg efter med den här bloggen men var också klar med bloggande på kangenbloggen.

På förmiddagen ägnade jag mig lite åt laborerande. Jag var nyfiken på vilket pHvärdet vi hade i kranvattnet. Plockade fram mina röda droppar och hällde upp ett glas vatten och droppade in ett par droppar...

. .

Och fram kom en blå färg som indikerade att vi har jättebra vatten i Rappets kranar. Det visade nämligen att vi har pH-värde 8-8,5 - inte 7,2 som är normalt i kommunala vatten. MYCKET intressant. (mer om phvärde och vatten står att läsa på kangenbloggen)På eftermiddagen var det tänkt att jag skulle hem till Annette S och äta tacopaj men jag kände mig tvungen att lägga energi till annat och ringde återbud. Det får bli en annan gång.


17 april - USA-besök i Stockholm och tidningsintervju

Halv fem gick alarmet igång... en timme tidigare än normalt och jag var ganska trött. Men igång kom jag och det blev frukost innan jag satt mig i bilen för att åka mot stan och fjärrbussterminalen.
Hade ju bokat biljett till Stockholm till bussen som gick 06.25. En vacker soluppgång mötte mig när jag kom upp över krönet före Skäggetorp.

Parkerade bilen på Hertig Karlsgatan och gick bort. Det var blåsigt och kallt. Kände att jag nog skulle tagit en extra tröja med...

Vid busshållplatsen träffade jag en blivande sjuksköterska som just försvarat sin C-uppsats som handlade om nikotin och koffein relaterat till hur man sov. Hon berättade att de inte fått det resultat men hade förväntat sig (deras resultat visade att nyttjare av dessa gifter visade sig sova bättre än andra, nämligen). Men som hon sa att de hade ju inte tagit med ALLA variabler som krävs för att få ett rättvist resultat. Det var en intressant diskussion eftersom det visar hur svårt det är att ta forskning som en ren sanning. Allt beror på vilka frågor du vill ha svar på och hur du väljer ut personer för undersökningen och sedan tolkar ditt resultat.

Efter tre timmar i bussen steg jag av och gick ner till Tunnelbanan där jag gick till SL. Jag tog en nummerlapp och det blev min tur varvid jag steg fram och berättade att jag behövde hjälp med att ta mig till Hälsans hus på Söder. Säljaren sade surt att han behövde en adress och vi kom fram till Fjellgatan. Han sa att det gick en buss 53 dit så jag slapp ta tunnelbana och sen byta till buss. Det var ju hyggligt. Men när jag frågade hur jag kom till busshållplatsen sade han vresigt att det var bara att gå upp till Vasagatan... och jag frågade då hur jag kom till Vasagatan och fick ett beskt svar (som om det skulle vara helt självklart) att jag skulle ju gå uppgången till höger lite längre bort. Jag lämnade honom efter att ha tackat så himla mycket för hjälpen och önskat honom en fortsatt bra dag. Det verkade han ju behöva, tänkte jag... och tänkte samtidigt att han kanske behövde lite coaching... för det var nog dags att byta jobb där.Klev på buss 53 efter att ha stått inne på stationen i värmen. Det var lika blåsigt och kallt i huvudstadens om det varit hemma. Väl på bussen frågade jag chaufförskan hur jag skulle gå till Hälsans hus och hon svarade glatt och trevligt hur jag skulle gå uppför höjden när jag gått av vid Tjärhovsgatan (har jag för mig det var). Tryckte på knappen och gick av och tittade mig förvirrat omkring. Det fanns ingen väg upp på en höjd. Däremot fanns det en trappa lite längre bort... Jag haffade tag i en herre som stigit av bussen samtidigt och han gav mig en kvalificerad gissning men var inte säker. Jag gick iallafall efter hand anvisningar som var att gå över gatan och gå vänster bort just till trappan.

På vägen dit frågade jag en dam med shoppingvagn och trevligt dirigerade mig i samma riktning. Stegade uppför trappan och möttes av en skylt på husväggen, när jag kom upp, med Fjellgatan på. Trevligt. Jag tittade en bit framåt på vägen och hittaden skylten med Hälsans Hus. Jag var framme!

..

Möte Boel från USA när jag virrade runt och inte hittade. Det var jätteroligt att träffa henne efter allt mailande oss i emellan.

Dagen startade med en presentation av allihop. Tror vi var runt 18 personer. Presentationen tog nästan 2 timmar! Lite för långt till och med för MIN smak. För mig hade det räckt med grundinformation som namn, stad och relation till Leveluks SD501. Det blev iställlet en presentation som plöstligt inkluderade "vittnesmål" om hur man hade blivit hjälpt och reagerat av att ha börjat dricka syresatt vatten. Inte för att det inte var intressant, för det är det. Och det är ju därför jag själv har investerat i en maskin som kostar 33 000. Men det hade känts bättre som egen punkt på schemat...

Lunchen blev jag bjuden på av Helena, fotografen från Nilenkryssningen, och det blev en långlunch på Herman, som visade sig vara en helvegetarisk restaurang till min stora förskräckelse. Jag är köttätare och behöver balanserad/blandad kost! Bara grönsaker funkar inte i min kropp och gör mig energilös. Men en dag är ju okej. Lasagnen var okej iallafall.
Helena hade med sig Helene, en journalist som ville veta mer om mitt liv på Apollo. Det blev lite av min livshistoria, om hur jag jobbade med målbild, affirmationer och visualisering och hade jobb på Apollo innan de själva visste det, om hur jag sålde allt jag ägde och sedan åkte iväg till mitt första uppdrag som Resort Supervisor på Samos i Grekland, om upplevelser de senaste åren och framtiden.
Och det slutade med att de frågade om jag inte hade funderat på att skriva en bok. Och jag svarade henne som jag svarade en journalist tidigare, att jag HAR skrivit mina memoarer och att den låg i datorn. Jag brukar försvara mig med att det finns ju så många böcker i Personlig utveckling och mitt liv är egentligen inte mer intressant än något annat - pch det gjorde jag även idag. Men efteråt kände jag att jag nog ändå måste skriva den klar och publicera den trots allt... Det gäller ju att ha tid och motivation att skriva den klart, bara...
Innan vi skiljdes åt gav de tips på en annan bok som jag får meditera lite grann på om jag vill skriva...


Distributörsmötet höll på till 17 och efter utrymning av lokalen åkte vi mot Linköping, Tara, Alice, Håkan och jag och laddade för jobb på hemmaplan. Många idéer finns det. Nu gäller det att berätta om vattnet och hålla i Vattenfestivaler hehe. Jag blev skjutsad till bilen och åkte hemåt.

Möttes av en vacker solnedgång när jag kom från Skäggetorp och svängde mot Malmslätt. Vilken underbar avslutning på dagen!

16 april -Samtal och Workshop

Idag bestämde jag mig för att ta bilen bara till stationen och ta tåget till Linköping. Fick parkeringsplats utan problem. Det fanns t o m en plats fri när jag hade parkerat. Per menade att det är lättare att få plats på fredagarna. Många jobbar in den dagen...Hela dagen hade jag individuella samtal och alla fick uppdrag att:
1. Skriva ner alla företag de kunde tänka sig att arbeta
2. Motivera VARFÖR de valt just dessa arbetsplatser
3. Få ihop en Mindmap med alla erfarenheter de tar med sig in för just valt företag och yrke.

Återkoppling punkt 1: Jag har aldrig förstått uttrycket att något skulle vara "bara en praktikplats". För det första ger det dig erfarenhet som ingen kan ta ifrån dig... du kan få reda på att om jobbet verkligen är rätt för dig eller inte. Och en viktig sak till... Hur roligt skulle det vara att välja en praktikplats där du inte kan tänka dig jobba och du blir erbjuden en anställning???

Det blev en lång dag men idag blev det både lunch och mellis och det här var min utsikt...Tog tåget tillbaka till Vikingstad station och gick i MIN promenad takt, utan stress och hämtade bilen. Det kändes toppen att slippa jaga bussen...Jag körde hem en stund och åt lite middag innan det var dags för Workshop hos Polisen tillsammans med Johan. Den tog en timme och det blev en rolig sådan. Tack Johan för att du medverkade till en rolig kväll för mig. Det var första workshopen efter fotledsfrakturen, nämligen. Fick äta upp förbrukad timme när jag kom hem - men det var det värt. Kände ju att jag klarade av det iallafall i stunden!

Även om det blev mycket gjort den här dagen blev det en kort blogg... Men det kan väl kännas bra som omväxling!?

15 april - Ejla, Alice, mamma, kontorstjänst

På förmiddagen åkte jag till Per och han hissade upp bilen så vi kunde kolla hur den såg ut under. För att vara 13 år och summan utan 14000 så var den helt okej. Det är ju faktiskt ingen NY bil jag köper.Jag åkte till Bilbyter och pratade med Micke och det blev bestämt att jag lämnar in bilen på morgonen den 10/5 och de ordnar besiktningsfelet och ombesiktning samt letar fram de fyra vinterdäcken som varit med i bilen. Låter som en schysst deal och det känns väldigt bra också.

När allt var påskrivet och betalt åkte jag till Biltema och köpte lite grejer. Letade efter Linolja men hittade ingen. Ska spruta bilen med det framåt sommaren så det kan ju lika gärna vänta.

Svängde förbi Alice där det blev överlämning av gamla dunkar och en kopp kaffe med nybakta bullar. Mycket trevlig mellanlandning och hon visade kopplingen för joniseringsmaskinen Leveluk SD501 =Kangenmaskinen som jag ska få ihop i helgen.

Svängde in på jetmacken och tankade upp full tank och det slutade på 29,94 liter för 389,82 (jag hade kanske 10 liter i redan).

Det var lunchtid och jag bestämde mig för att åka till Pizzafiket och köpa en Kebabpizza = Linköpings godaste. Det var roligt att komma dit. Samma personal och lika god pizza. Den åt jag hemma hos mamma och hon berättade om semestern i Jordanien. Jättetrevligt!

På väg till Kontorstjänst i Tornby åkte därefter till Coop där jag köpte den helblå Wunderbaum till bilen. (Det har ju varit standard till alla de andra... Att det blev en blå beror på att den måste ju matcha logon som är marin- och ljusblå...)


I Dagabs gamla lokaler, där Kontorstjänst sitter sedan påsk, hittade jag Gravyrverkstan och Lilian också. Det blev ett kärt återseende.
Lämnade ifrån mig första kvartalets kvitton och vi pratade en stund innan jag vände fronten mot Rappet med känslan att nu var mitt företagande på riktigt!

På kvällen slog jag en signal till Johan Cowboy och vi bestämde möte inför morgondagens Workshop hos Polisen. Får låna hatt, hölster och pistol...

14 april - Ejla

Fixade CD och koreografier till workshopen på fredag och ringde Eva som berättade att Johan hänger med till Polisen istället. Superduperkul!

Det var en varm dag. Så varm att jag kunde gå bara i huvtröja till brevlådan för att hämta posten. Första gången för mig i år!Jag satt och jobbade vid datorn på förmiddagen och planer fanns ju att åka in till stan och hämta bilen idag. Den skulle besiktas kl 14 och de skulle ringa när det var klart. När de ringde så var det emellertid ett nedslående besked. Det lyser en varningslampa som indikerar att det är fel på bensinröret. Det var ingen fara för att köra med den men bilen måste göras iordning och ombesiktas inom en månad. Jag kom av mig helt eftersom jag varit helt övertygad om att den skulle gå igenom med blankt papper....
Tog en stund och mediterade men ringde tillbaka efter en timmes funderande och sa att jag iallafall kom ner för att titta på den och sätta mig i bilen och provköra.
Jag ringde Per och bad honom att komma ner också och titta.

Tog buss/tåg/buss till Bilbyter och råkade nog gå av en hållplats för tidigt. Men då fick jag en liten promenad och upptäckte en massa Tusenskönor i gräset!


och såg den ganska tidigt - och jag kände mig glad redan när jag gick förbi den för att gå in och vilja ha nyckeln. Konstigt sånt där! Går inte förklara... Men något sa mig att bilen skulle följa med mig hem TROTS felet.

Per kom samtidigt och jag hämtade nyckeln och Micke hängde med ut. Per var nog den som mest kollade bilens status medan jag stod för lite frågor. Samtalet slutade iallafall med att jag fick förtroendet att ta med bilen hem, åka till per dagen efter för att hissa upp bilen och kolla under och sedan komma tillbaka dagen därpå och bestämma mig. Det fascinerar mig fortfarande att han tillät detta.

Så Per och Jonzon åkte hem i Saaben och jag i Hyundaien. Tog vägen in till Statoil och tankade för en hundring, fick en Körjournal och sedan bar det av hemåt.

Den var jättetrevlig att köra, lättkörd och kändes bekant på något sätt. Och den passade väldigt bra på garageuppfarten. Där fick jag lite att meditera över under natten, helt klart.13 april - En hel massa blandat

Förmiddag med utval av koreografier och låtar till workshopen på fredag. Lite roliga låtar behövde jag ha, kände jag... lite för att peppa mig själv hehe.
Efter detta satte jag mig med beställningarna av La Cure och Rosen inför öppning av butiken som jag hoppas ha klar 1 maj. Ska skicka iväg beställningarna imorgon, tänkte jag.

Tvättmaskinen snurrade för fullt när svärfar kom förbi en sväng och sa Hej. Kläderna hängdes upp och Jonzon och jag gick sedan ut en sväng i solen, som värmde gott. Det blommar lite här och där i trädgården vilket känns som indikation att våren har kommit hit ordentligt, trots snötäcket för en vecka sedan.

.

Och snart är det dags att gräva upp de gamla morötterna för att så nya... men det känns som att det fortfarande är en bit borta.

KL 10.50 gick bussen till stationen. Då uppmärksammade jag att mitt busskort inte längre gällde!!! Det hade gått ut igår - inte som jag trodde, idag.


Jag fick åka med bussen till stationen och klev på tåget och "uppsökte tågvärden i mitten av tåget". Jag kunde ladda mitt kort utan problem där... men när jag skulle betala med kort - kunde jag inte betala med kort. Tågvärdinnan frågade om jag hade kontanter varvid jag förvånat tittade på henne och sa att jag inte trodde de tog kontanter längre. Det kanske de gör på tågen, jag vet inte så noga. Men i vilket fall... deras kortmaskin funkade inte så jag fick åka med utan att ha betalat.

Svepte in på stationen och köpte mitt månadskort och gick sedan vidare mot Arbetsförmedlingen där jag hade ett inbokat möte. Jag "upptäckte" våra gamla brunnslock som faktiskt finns kvar här och där i gatubilden. Jättefina!Efter mötet skickade jag två paket med saker som jag sålt på Tradera... och gjorde en förlust på 50 spänn haha. Det var dyrare med portot än jag tänkt mig! Det får jag komma ihåg till nästa gång.

Gick in till Systemet och botaniserade bland rödvinerna. Hittade två "provflaskor" med riktigt fylligt vin som jag köpte. Kände att jag ville ha ett gott vin som jag VERKLIGEN tycker om. Sunrise var det ena...Blev lite hungrig och gick till Sibylla för att ta en Texasburgare och säga hej till Helene (jobbade hos mig på Myrorna 1) innan jag gick till Helles och hämtade min Linnekostym.

Strosade runt lite för att fördriva tiden ett tag. Det var inte förrän kl 14 jag skulle kolla lokaler på Missionskyrkan för föreläsning. På vägen dit träffade jag Anki (som jobbade hos mig på Myrorna 2). Hon berättade att hon går Textil-linje på Hemslöjden och är klar i maj. Jätteroligt! Jag lämnar nog min GW-jacka till henne så hon får sätta in lite midjeresår i den när den kommer. Det är ju trots allt en rak herrjacka... Ska ringa henne när jag har fått kläderna.
Fick meddelande från Spreadshirt igår att profilkläderna är på väg - men att det kan ta 5-7 dagar för DHL att leverera dem. Jag som hade hoppats ha dem inför Stockholm på lördag och mötet med den amerikanske representanten för Enagic och Kangenvatten. Å andra sidan så är det världsligt. Beställde förresten bussbiljetten idag så jag kommer upp. Hem åker jag bil med kollegor.

Jag kom hem med värk i fötterna. Det är inte många timmar jag kan gå utan att ta stryk och det gör mig så trött. Tycker jag går och går och det borde istället tränas upp och bli BÄTTRE men det är 3 timmar sen har jag värk - och värk gör en trött. Fast jag försöker att fokusera på allt jag faktiskt KAN göra och det är ju massor så varför klaga mer än det jag gjort nu hehe

På kvällen luftade och testade jag vinet, ett Cabernet Sauvignon och det var supergott. Kan verkligen rekommenderas om man gillar fylliga viner. Har fin färg och doftar lite bär (hallon), tyckte jag. Den ligger just nu som en favorit.12 april - det är mycket nu

På morgonen ringde jag till min läkare och sa att jag önskar läkarintyg för 75% istället för 100%. Fick nämligen ett brev från Försäkringskassan med ett papper där jag ska skriva i antalet timmar jag jobbat men det står också att de kräver nytt läkarintyg på mindre procent. Det räcker alltså inte med att fylla i antalet timmar man jobbar utan de behöver ett helt nytt intyg. Ja... varför göra saker enkelt?  Aja, det får la vara okej ändå. Huvudsaken är att jag slipper vara hemma hela dagarna, ju!

Sen ringde jag till Unionens A-kassa och det var ju ett roligt samtal.
I och med att jag har startat företag så har jag inte rätt att stämpla för den tiden jag står  till arbetsmarknades förfogande. Noop- inga pengar från den försäkringen, inte.
Jag frågade handläggaren varför jag skulle betala till en försäkring om den ändå inte gällde? Det kunde hon inte svara på... hon sa bara att om jag blir arbetslös får jag väl lägga ner företaget och ha det vilande och inte jobba i det och ha inkomst. haha
Jag får ta mig en allvarlig funderare på det där. Verkar ju som bortkastade pengar. För även när jag är anställd och blir arbetslös får jag ju inga pengar - om  jag inte lägger ner företaget då förstås! Det kanske finns något annat sätt via Företagarna eller något. Borde la finnas en försäkring för oss också kan jag tycka.

Fick svar från de som jag  (troligtvis) ska hyra lokalen av och svaren var helt okej men jag väntar med att fatta beslut om kontrakt till torsdag när jag varit hos Susan på Kontorstjänst. Henne ringde jag förresten och frågade om vad som är smartast- att jag privat köper bilen jag ska hämta på onsdag... eller om företaget ska köpa den. Hade jag inte haft företaget hade jag inte köpt bil nu... Men hon rekommenderade att jag tar den privat och istället skriver i körjournalen när jag kör bilen i tjänsten och tar de 18.50kr/milen man har rätt på. Så får det bli!

På förmiddagen började jag planera för en Hälsomässa till Öppningen som preliminärt är 4-6 juni.
Fick ihop ett bra "paket" som jag mailade iväg program och schema till BM som gillade upplägget.  Ringde några samtal och har några som är intresserad att vara med på ett hörn. Gjorde mitt schema på Prova-på-behandlingar/kurser + en föreläsning för alla tre dagarna och när jag var klar kände jag att det kan nog funka, trots att det är bara jag som jobbar hela tiden. Men många bra mellisar måste det bli för det är bara 15 minuter mellan varje grej i tre dagar i rad hehe.  Imorgon får det bli att lura på hur annonserna ska se ut.

På eftermiddagen ringde telefonen. Det var chauffören på UPS (som nog ringde på sin privata mobil, då) och frågade var jag bodde och en halvtimme senare kom han. Klockan var då halv fyra ungefär. Maskinen blev uppackade men inte monterad. Valde att göra det imorgon. Men det här är vad som kom med i paketet.
.
Och det här beställde jag extra!
..
.

Istället la jag lite energi på webbutiken som jag vill ha klar till 1 maj, d v s en månad innan officiell öppning. Måste testa den så jag vet att allt funkar som jag tänkt. Men det är mycket kvar, inser jag varje gång jag sätter mig och jobbar med den...

Visst, ja. Jag fick ju ett paket till. Och det är verkligen landet man bor på. Brevbäraren hade ställt ett paket på vår brevlåda! Och paketet stod kvar när Per hämtade det på kvällen!!! Det ni! I paketet fanns mina förbetalda visitkort och det hade ju känts trist om det försvann...Så förflöt ännu en dag i mitt liv och jag tycker nog att jag förvaltade även den väl. Kunde kanske ha gått ut en sväng men, asch, det kan jag göra imorgon!


11 April - Blommor till frukost och kort återfunnet

På morgonen möttes jag av gula rosor som  jag fick igår... Det blev man glad över! Dessutom fick jag Penséer att hänga ut och det gjorde jag. De hänger nu och dinglar på verandan!
Ostbågarna som jag fick, är INTE öppnade - och jag BLEV inte dumpad igår kväll (som förutspåddes av FB och  jag drog slutsaten att det då handlade om att jag ätit upp Pers ostbågar utan att fråga!)

..

Betalkortets försvinnande fick sin upplösning under morgonen. Jag har typ 4 bra ställen och när jag tittat ännu en gång på tre av dem... + pappersinsamlingen så hittade jag kortet  på fjärde stället! Nu ligger det där det ska - i eget kortfodral!Jag valde att ägna hela dagen med att kolla på serier, faktiskt.
Eller iallafall NÄSTAN hela dagen. Det kändes okej att ta en sån dag.10 april- Kalkonbröst m apelsinsås och Hazaaard!

På morgonen kom Per in med ett kort som han hittat i brevlådan. Det var från det spännande företaget jag skrev om igår - UPS. Det intressant är att detta Transportföretag "kunde dessvärre inte genomföra leveransen" och sedan igår vet ni också att de menade att adressen inte var korrekt. På kortet de skickar är till mig på denna inkorrekta adress med en uppmaning att hämta paketet själv i JÖNKÖPING eller ringa.Ni vet ju att jag ringde igår och att de inte har tillgång till GPS, Eniro eller tjänstetelefon för att hitta till  min adress. Min kollega blev förbannad på företaget också (vi jobbar för Enagic båda två) och ringde hon också.
Sen ringde jag och sa att för att vara 100% säker på att de hittar till mig och INTE åker tillbaka med paketet till Jönköping så hade jag tillgång till internet och hade lagt ner 30 sekunder på att ta fram vägbeskrivning som jag gärna mailade till deras kontor.
Kvinnan jag pratade med idag hänvisade till deras mailfunktion -  som inte har fungerat. Så jag fick en annan adress för att kunna skicka direkt. Så nu har de fått en vägbeskrvining från Eniro från deras port till min dörr... till den inkorrekta adressen som inte fanns... som finns... och där jag är skriven på dessutom... Det vore ju själve f-n om inte min maskin ska komma fram på måndag... någongång... eftersom de omöjligt kunde säga en tidsrymd...  Ja, detta var en spännande erfarenhet och jag kommer INTE använda detta företag för MINA leveranser, helt klart!


Det här tog en del energi på morgonen. Även nästa projekt som var att installera trådlösa internet tog energi från morgonen. Det var inga problem att installera, trots avsaknad av någon som helst beskrivning. Men DETvar liksom inget. Men det ett brev där det stod att jag skulle betala 495:- fast jag hade kunnat välja mellan att betala eller förlänga abonnemanget - och vi hade avtalat sistnämnda. Skickade ett mail om det och frågade vad det menade.  Dessutom fanns inga inloggningsuppgifter utan det skulle jag hämta på Mitt Konto på Bredbandbolagets hemsida... och jag har inte varit inne på deras sida på jättelänge och kom inte ihåg. Så ännu ett mail skickades iväg om användarnamn och lösenord.


Till lunch blev det helstekt kalkon som smakade för mycket apelsin, trots 1/2 dl rödvin...

På eftermiddagen var det ÄTNLIGEN dags för Hazard. Sex glada och förväntansfulla brudar samlades runt  tjugoen inslagna paket.  För att ta kortet fick jag nästan krypa upp på diskbänken vilket kan förklara varför det saknas skärpa på detta kort men vilka är då MED på kortet?


Fr vä Annette S, Monica, Mira, Berit, Tina och Anette M

Det dröjde VÄLDIGT länge innan det kom något paket till mig och likadant för Anette M. Vi var lite inne på att tärningen nog var preparerad. Många 4:or blev det under turneringen! Annette S däremot var den första som fick paket, hon!

.
Jag & Anette M              Annette S
Men till slut så hamnade första paketet i rätt hörna!   . Anette M hade bakat en supergod Västerbottenpaj som vi alla nallade lite på. Mums!Monica och Mira laddade  för omgång nummer 2..  
... likaså Berit och Tina!

Så var det då dags att slåss om våra presenter som låg på bordet. Jag hade i utgångspunkt. Fotolja, grillbestick och en kartong med belgisk choklad... men det fick jag inte behålla så länge... så klart!

.

Hazarden slutade med att jag fick behålla fotoljan och skaffade en fleece filt vilket gjorde mig nöjd med dagen!Några hade tid att passa, så Hazarden slutade tidigt på kvällen. Men innan vi skiljdes åt bestämde vi nästa tillfälle om ett kvartal och att vi ska vara hos Tina nästa gång.  Suvve! Då kanske Pella, Gun, Sofie och Mamma kan vara med igen - de var saknade. Å andra kom ju några nya in och det var himla roligt!

På kvällen hittade jag en sida där jag kunde designa mina profilkläder och satte ihop Pikétröja och jacka (fick välja en herr jacka tyvärr. Damernas var för en stl 38/40 -och det har man liksom inte...) och när jag så äntligen var nöjd med det jag kreerat skulle jag då betala kalaset - och hittar inte mitt företagskort!. Det är spårlöst försvunnet. Jag vet att jag hade det häromdagen och hade PRECIS för mig att jag hade lagt ner det i min plånbok - men icke!

Jag letade på kontoret, i väskan men näe... inget kort uppenbarade sig. Jag fick iställlet använda Icakortet så beställningen skickades iväg... och jag fick , högst fundersam, lägga mig och sova när klockan var över 11.9 april - Möten, gruppträff och förberedelse Hazard

Ännu en regnig morgon och det var fullt med maskar på grusvägen ner till busshållplatsen.När jag klev av tåget och promenerade under järnvägen möts jag av dagens första inkomst. En Tom flaska värde 1:- Man tackar för den!

På väg in på gården hittade jag ännu ett litet hushållsbidrag, värde 1/2:-! Ännu ett tack till den som inte orkade ta med den hem!


Jag fick vänta en stund innan jag blev insläppt på kontoret. Förmiddagen hade jag ett par möten och de förlöpte väl.På väg till gruppträffen upptäckte att  man ställt ut stora blomkrukor framför stationshuset. Lite fint!


svepte jag förbi kiosken och köpte fredagsgodis att bjuda på och på Netto handlade jag ett par saker till middagarna i helgen. Där träffade jag också Helen som jobbat hos mig för några år sedan. På väg till Simhallen hittade jag den sista 172-kronan. Det blir många tack idag!


Sen var det gruppträff. Idag diskuterade vi begreppet Hälsa/frisk/sjuk/livskvalitet begreppet.
Det finns klara definitioner på vad hälsa är (WHO/kommuner/landsting) och de går inte alltid hand i hand med vår egen uppfattning.
Deltagarna fick med sig ett par frågor om livskvalitet - vad är det? Det är ju subjektivt och ingen kan besvara frågorna utom du själv. Det blev uppdraget för dagen att fundera över ett par frågor runt det. Du kan ju själv ta en stund och klura på frågorna.
 • Vad är livskvalitet för dig?
 • I vilken utsträckning har du det idag?
 • Vad saknar du?
 • Vilket jobb är du beredd att lägga ner för att få det du saknar?

Hade tänkt slå in Hazardpaketen när jag kom hem men valde att göra det imorgon istället, Har ju tid på förmiddagen.

Ringde till UPS som är ett annorlunda företag verkligen. De har haft hand om transporten av min joniseringsmaskin från Tyskland. Fick första mailet ifrån dem 1 april att paketet var skickat.
Nästa gång var 7/4 med ett meddelande "A CORRECT STREET NAME IS NEEDED FOR DELIVERY. UPS IS ATTEMPTING TO OBTAIN THIS INFORMATION"

Jag mailade via deras hemsida att  de hade ju rätt adress och frågade vad problemet var. Men inget svar kom. Nu ringde jag dem och undrade varför paketet inte kommit den 8:e som det stod i leveransbeskedet. Och nu kommer jag till det intressanta!

Mannen som svarade i telefonen sa att de inte hittade till mig. De behövde en vägbeskrivning... då sa jag att de behövde bara knappa in den på GPSen för adressen finns inlagd- och då HADE de inga GPSer
Då sa jag att enklast är att de drar ut vägbeskrivningen på ENiRO...den möjligheten hade de inte heller. Då sa jag att de kunde ringa när de är i Vikingstad så kan jag hjälpa cahuffören... då har chauffören ingen tjänstetelefon.  Det slutade med att jag fick per telefon ner till Jönköping ge en muntlig vägbeskrivning och kan bara hoppas på att de hittar. Om de inte hittar och de måste köra tillbaka får jag nämligen själv betala en avgift.
Mycket intressant företag som uppenbarligen överlever in i modern tid. Men det pinsamma kommer nog kanske nu. När jag gick in och kollade mitt paket på internet står det
"A DELIVERY CHANGE REQUEST FOR THIS PACKAGE WILL BE PROCESSED.
THE PACKAGE IS BEING HELD FOR FUTURE DELIVERY. UPS WILL ATTEMPT DELIVERY ON THE DATE REQUESTED (RESOLUTION)"

Eh... va? Nu står det att JAG har gjort en leveransändring (som egentligen var en muntlig vägbeskrivning till ursprunglig leveransadress) och att de ska försöka leverera på datum JAG har önskat (Trots att leverans skulle skett den 8e enligt tidigare besked ifrån dem själva - inte på måndag som var det tidigaste de kunde leverera nu när de hade en vägbeskrivning)! Fascinerande!

Hm... det blir ett brev med snigelposten till högste chefen om det här ärendet helt klart.


i deras mail och det var min hemadress, d v s helt korrekt

8 april - Lamminner- och kalkonfilé vad gör man med det?

Det undrade jag på morgonen och hittade några recept - som jag nöjde mig med att skriva ner. Hade TÄNKT att åka intill stan men jag insåg det var bara ett par saker jag behövde så jag tar det imorgon när jag ändå är inne i stan.

Straxt för 8 ringde en handläggare från AF och vi bokade ett Trepartsamtal. Därefter förberedde jag gruppträffen imorgon som är tre timmar om Hälsa, gjorde två powerpoint-presentationer och mailade iväg dem.

Tog fram deklarationspappren så jag kan sitta med dem på söndag. Måste ju företagsdeklarera + har haft dubbelt boende så det är en del att ta tag i.

Jag hade funderat på att åka iväg till Bjärby Saloon en sväng men valde bort det. Allt blir så besvärligt när man inte har bil. Det är omöjligt att åka dit spontant utan bil, nämligen, pga avsaknad av kommunala färdmedel....

Det fick istället bli en hemmakväll med säng gående typ 21.15! Börjar tidigt imorgon med möte... så det var nog lika bra det, trots allt!

Och så här ser  tulpanerna sedan rådjuren ätit upp dem. Men det gär inte så mycket. De behöver mat och vi kan överleva utan de fina blommorna så...
7 april - Samtalsdag

Idag blev det träning i Aktivt Lyssnande för egen del eftersom jag hade individuella samtal. Och dagen slutade med 7 samtal utan lunch. Den intogs kl 17.30. En 1/2 dl cashew under ett samtal fick det bli för att ladda batterierna. Det var lite som att jobba utomlands igen- man äter om och när man kan. Kan man inte, så äter man inte! Annat går före. Men näe, så särskilt klokt är det inte.

Så dagens reflektion blir
Det som gick bra var samtalen där en till och med önskade att jag fick bli dennes samtalsterapeut!!!
Det som gick mindre bra idag var att jag inte åt när jag skulle.
Vad jag kan göra annorlunda: Ta med bra mellisar!

Träffade en granne på vägen hem som jobbar på museet och vi diskuterade arkeologi och historia en sväng och hade en gemensam bekant, arkeologen Anders Kaliff. A.K har bland annat jobbat i Jordanien och förmodligen hittat byarna Sodom och Gomorra som omnämns i bibeln!

På kvällen valde jag att söka information om fredagens ämne Hälsa vs Frisk. Gjorde en presentation på det som jag tror kan bli ett bra diskussionsunderlag.

Fick ett mail ifrån ett företag som utbildar Reteamingcoacher. Fick tipset av en väninna som gått kursen och var supernöjd. Så nu väljer jag mellan tre fördjupningsutbildningar inom Coaching och det kommer bli svårt att välja. Dags att göra en plus- och minuslista igen då!6 april- Gruppstart

En grå och regnig morgon och en tidig avfärd med buss/tåg till stan.


Var en dryg timme för tidigt så jag satt på stationen och läste lite.

Först på schemat denna tisdag var möte på Af med en blivande deltagare - som visade sig inte kunna bli en blivande deltagare som slutade med att eventuellt kunna bli en deltagare iallafall.

Efter mötet gick jag till jobbet och plockade ihop material till gruppträffen och gick sedan genom stan coh till simhallen och konferensrummet. Jag var tidigt där och hann med en lunch (hamburgade och potatismos, som dessvärre kändes som tomma kalorier och lite konstigt att det serverade på Simhallen, på något sätt.).

Så droppade deltagarna in, en efter en, och Nina och Johnny presenterade sig och vad de gör på kursen och lämnade sedan över. Alltid lika spännande med nya grupp. I stort gick det som förväntat, d v s bra!

Tog svängen förbi jobbet där jag lämnade in alla papper och fick ett rum för individuella samtal imorgon. Det ser jag fram emot.

När jag kom hem satte jag mig ner och tittade på;
 • Vad som hade gått bra?
 • Vad hade gått mindre bra?
 • Kan jag göra något annorlunda?
Jag hittade ett par saker jag ska försöka göra annorlunda. Brainstorming är superbra men idag fokuserades det lite på fel saker och vi fastnade lite grann (kanske det behövdes?). Där kunde jag ha kanske valt en annan strategi - och därmed hållit tidsplaneringen  För diket (eller vad jag ska kalla det) gjorde iallafall att vi inte hann med en sak, som visserligen inte stod på schemat men som var tänkt att göra under första tillfället. I övrigt blev gruppstarten som planerat.

En viktig sak på det mer personliga planet; Stå inte i 3 timmar i streck. Jag hade sån värk att jag gå och lägga mig efter att ha ätit lite när jag kom hem. Ska använda stolen lite mer så jag inte tar sådan stryck varje gång!
5 april med snö och Project runway

Vaknade och tittade ut kl halv sex och möts av... SNÖ! Det gjorde att man tappade lite fart.Dagen gick till att titta på serien Project Runway och att skriva ut det jag hade fått ihop igår till gruppstarten imorgon. I övrigt hände inte så mycket. En slappdag!

4 april - Coachforskning och grilling

Men vill ju gärna vara förberedd första kursdagen som är på tisdag. Så jag gjorde ett par powerpointpresentationer och hittade lite bra att ha saker. Det här tog den mesta av tiden av min dag och jag kände mig nöjd med resultatet.
Men ett litet avbrott gjorde jag! Jonzon och jag tog årets första tur i hagen och nöjt kastade han sig upp på stenen och fick sedvanlig belöning - en godisbit!


På eftermiddagen tog Per, fast har är sjuk, fram grillen och la på ett par kotletter medan jag stekte färskpotatisen. Härligt med grillatOch så fick jag för mig att ha en blå dag vilket jag illustrerar med detta!
3 april -16 timmars bonus

Sovmorgon till halv sju. Man måste ju lyxa lite grann så här till påsk. Solen sken snart in på mig och fåglarna vad dammen basunerade ut att våren var kommen.

Jag var helt förvissad om att det var söndag och påskdagen. Jag frågade Per vad vi skulle grilla för kött, och han sa att vi skulle ju äta påskmat idag och att det passade väl bra på påskafton? Sedan klär han på sig för att åka till Nykil och jag frågar vad han ska hitta på varvid han ännu en gång påpekar att det är lördag - INTE söndag. Så idag var inte min hjärna med i starten av dagen.

Då kom jag ju på att jag hade ju VUNNIT en hel dag till förberedelse för min Coachingkurs som startar på tisdag och det gjorde mig ju himla glad. 16 timmar bonus, kan man säga (8 timmar avsätter jag till vila i horisontalläge).

Jag svängde in på Graube Wellness och skrev dagens Kloka Ord, bloggade om gårdagen och drack kaffe samtidigt.

Under dagen googlade jag lite på coaching och tittade lite på vad som händer i övriga världen och hittade lite matnyttigt som jag läste och titta på.

Det hände annars inte så mycket. Jonzon och jag gick en sväng i hagen och det blev en lugn dag på många plan.


2 april - Elton 1 vecka och Graube Wellness-gruppen 1 dag

Idag var det tillfälle för mig, Per och Jonzon att åka hem till den nya familjen för första gången, hälsa på barnbarnet Elton och avleverera Heffaklumpen och den ljusblå plyschdressen. Det känns roligt att ett nytt liv har valt att komma till just VÅR släkt!

.

Inte nog med att man skulle få träffa Elton. Det var ju första gången jag var i familjens lägenhet och den var jättemysig, tyckte jag. Elton var ett pytteliten gosse som gnydde på sin höjd (kommer inte ihåg hur små bebisar ÄR). Han försökte skrika lite i mormors knä. Det tog jag som en komplimang, så klart! Han är redan beredd att sjunga vardagsgruppens sånger! Det gäller att repetera "Grodan hoppar", "Jag leker träd" och Ketchup ska prutta" så de sitter he he I morfars knä sov han och det säger väl kanske lite om våra olika personligheter kanske. I vårt förhållande är en lugn och en vild - ni får la gissa vem som är vad.

.Jonzon tyckte nog dagens behållning var papperskorgen med blöjor och Eltons mjukisdjur. Vad det gäller Elton som blev han in-nosad och sen var det bra med det.Vi stannade kanske en timme och åkte sedan tillbaka mot hemmet efter att Millan hade hängt med för att hämta ett paket på Shellmacken. Väl hemma satt jag med nystartade Graube Wellnessgruppen på Facebook och la upp länkar och fick ut ett erbjudande på en Rosenserienprodukt till medlemmarna.

Resten av kvällen gick till serietittande så jag har inte så mycket mer att berätta om just den HÄR dagen. Imorgon är det påskafton det blir spännande att uppleva vad DEN har att erbjuda!1 april - Och inte lurad en enda gång!

Inte för att jag brukar bli särskilt lurad på andra 1 april heller för den delen... förmodligen för att jag är så tråkig.

Idag började det krångligt IGEN men den här gången handlade det om mitt Ica MasterCard... Enagic kunde inte dra några pengar. De fick upp att det vara en gräns för hur mycket de fick dra. Och jag som hade ringt och kollat det häromdagen och de sa att det inte fanns någon övre gräns bara det fanns täckning.
Det visade sig på eftermiddagen att pengarna måste finnas på mitt FAKTURAkonto - inte icakort... för, som han sa på icabanken, det är väl ingen utländsk Ica som ska dra pengarna??? Och näe, det var det ju inte.

Klockan halv tolv befann jag mig i Skäggetorp ännu en gång. Idag skulle jag träffa EvaChristine och prata lite med henne om Hälsocentret. Passade på att titta på lokalerna ännu en gång och har nog beslutat mig för den jag hade bestämt mig för från början känns bäst. Bestämmer helt när jag har fått offerten, tänkte jag.

Ringde till Kontorstjänst och bokade dag och tid med Susan som ska ha hand om min bokföring. Det blir om 14 dagar ungefär. Det blir bra det! Har ju ändrat lite inriktning sedan vi talades vid sist.

Försökte göra lite jobbgrejer men blev inte helt klar. Får ta tag i det på söndag. Har i skrivande stund 11 anmälda till Gruppstarten på tisdag. Ser verkligen fram emot den dagen och ska ta fram lite nytt material i helgen.

Efter ett besök på Lidl tog jag bussen till stationen och åkte tåget hem. Det gick ingen buss på två timmar så det blev en promenad hem som tog ganska precis 45 minuter. Hit kom jag på 15 minuter...Och jag hann till bron på 30 minuter och passade på attt ta ett skott för att sätta i dammen. Har ingen aning om vad det är för något hehe.


Jag tog vägen genom skogen hem och jag var trött redan när jag gått uppför backen haha. Kondis går man på - inte har längre hehe


Spatserade stigen fram och fick iallafall se tre Nässelfjärilar på vägen hem och kände mig lite glad över det! De är så vackra tycker jag.

..

När jag gick vägen fram och svängde runt krönet och fick syn på huset jag bor i kände jag att jag hade lyckats med något bra. Jag hade gått hela vägen hem och jag var lycklig!!!

.

Jag gick bort till brevlådan direkt för att hämta posten och drog in soptunnan från vägen. Bosse och Börje tog emot på verandan. Jag la in väskan och gick för att plantera skottet jag tog vid bron och Börje hängde med.

.


Börje hängde också med mig en stund i trädgården och valde sen att komma in en sväng och kolla läget.

.

Så kom jag in och skulle stoppa in fötterna i mina tofflor och konstaterade att högerfoten inte var så himla snygg, inte. Men promenaden var ett bra beslut att ta så det är okej att ha ont nu...Och det spörs om det kommer hända så mycket mer i mitt liv så jag väljer att publicera dagens blogg redan idag. Händer det något så lägger jag bara till det isåfall!

Ha en superbra påsk!

31 mars - Tolka och att bli tolkad!

Första delen av dagens inlägg handlar om kommunikation, sändare och mottagare, något jag finner oerhört intressant, speciellt sedan vintern 2009 efter Kuonis treveckors dygnetruntledarskapsutbildning. Ta t ex den här bloggen, här skriver jag om mina upplevelser, tankar, känslor och tolkningar. Jag beskriver alltså inte om hur DU har det, tycker eller upplever saker - även om du (förhoppningsvis) finner ditt eget liv viktigare än mitt - och det är ju precis så det ska vara!!! Var och en är huvudperson i sitt eget liv, ju!

Att läsa om andras upplevelser kan göra att man kan se paralleller till sitt eget liv och ibland kan man känna igen sig i något och får en bekräftelse på att 'så är det'... eller så blir det tvärt om 'så upplever inte jag', då har du tolkat och lagt in en egen värdering. Båda tolkningarna är Okej!!!

Vad menar jag med det nu då?
Jo, eftersom det som är rätt för dig - kanske inte är rätt för mig så har vi ju två sanningar/uppfattningar men båda är ju lika rätt och sanna, eller hur?

Här kan du nu välja mellan två vägar att gå - antingen accepterar du olikheterna eller så (be)dömer du att en känsla/upplevelse/tanke/handling inte är okej.
Jag förespråkar idag (för det gjorde jag INTE i början av 90-talet)  acceptans, något som jag upplever är mer livsutvecklande. Jag placerade, på den tiden, in folk i fack med negativt laddade ord som beskrivning (se exempel nedan) och det blev låst läge... Jag ansåg att jag var offer för människor som inte fattade någonting eller bara tänkte på sig själva!

Ta gärna en sväng in här och läs mer om att acceptera olikheter! Notera avsnittet som heter "Döma eller förstå"
Att placera någon i ett fack...att beskriva dig med ord som han/hon har tolkat på sitt eget sätt men han/hon vet inte riktigt vad det är han/hon EGENTLIGEN säger eftersom du tolkar dem... Dessutom finns det en gängse praxis tolkning enligt lexikon. Innan vi (be)dömer någon bör vi nog ta reda på vad orden faktiskt betyder. Låt mig ta några exempe.
 • Egotripp finns inte i ordlistor, däremot hittade jag ordet ego med synonymerna Jag; mitt alter ego mitt andra jag, - & tripp som har synonymer såsom resa, tur, färd, åktur, nöjesresa och utflykt. Det som är lite intressant är att motsatsen till Egotripp uppenbarligen är jantelagen!
 • Man kanske önskar att du kunde visa ödmjukhet d v s vara blygsam, självutplånande, anspråkslös, modest, obemärkt, undergiven, saktmodig, underdånig, respektfull, vördnadsfull, foglig, kuvad, spak, mjuk i ryggen
 • Någon kanske tycker att du får för långt i ditt självförverkligande vilket innebär att du realiserar, sätter i verket, gör verkligt, verkliggör, genomför, utför, implementerar, fullföljer något för dig själv
 • De kanske menar att du har saknar förståelse 1. insikt, uppfattning 2. uppskattning, sympati, medkänsla, gillande, genklang.
 • och hade velat ha lite medkänsla vilket innebär att de söker ditt/din medlidande, sympati, medömkan, deltagande, empati, förståelse, inlevelse, mänsklighet, humanitet.
Och så här tolkar jag betydelsen för egen del.
 • Jag tror inte att jag inte är något - då betyder väl det att jag alltid egotrippar, då.
 • Jag motsvarar inte synonymerna som gäller för ödmjuk (tack o lov!) förutom i bemärkelsen respekt, där JAG lägger in värderingen att jag respekterar att du tänker, tycker och väljer annorlunda än jag själv, d v s respekterar olikheter! Jag kräver inte att du ska tycka, tänka eller (upp)leva som JAG gör. Däremot, som Jackie Robinson en gång sa, "Jag bryr mig inte om ifall du tycker om mig eller inte... Allt jag ber om är att du respekterar mig som en människa."   Var inte DET lite intressant?!  Ordet ödmjukhet innebär att jag kan FÖRSTÅ och RESPEKTERA att DU mår dåligt men behöver inte lida med dig (idka medlidande) - för medlidande är jag dålig på och behöver man det så är jag inte rätt person. Jag ser nämligen inte lidande som något kreativt och positivt som leder framåt... Det funkar inte i mitt sätt att se livet, helt enkelt.
 • Jag får definitivt saker att hända i mitt liv, ett liv som förstås innefattar in mig själv, och då är det väl självförverkligande jag ägnar mig åt. Klurade lite på det där om att gå för långt... och kom fram till att det är ju en subjektiv bedömning. Jag minns att innan jag "krisade" kunde jag kräva sympati, uppskattning och bekräftelse av andra hela tiden. Jag klarade inte av att klappa mig själv på axeln och se mig själv i spegeln och på så sätt bekräfta att jag fanns och dög som jag var. När jag sedan började ta mig tillbaka till livet ansåg en del att jag blivit märkligt som plötsligt  körde mitt eget race... att jag inte gjorde som jag alltid hade gjort... eller var med samma personer som jag alltid hade varit... att jag ifrågasatte saker. Hade ni frågade dem hade de nog tyckte att jag gick för långt i mitt självförverkligande...  Vill du läsa om självförverkligande finns en doktorsavhandling "Den potentiella människan: En undersökning av teorier om självförverkligande." av Staffan Nilsson på Uppsala Universitet..  Den är på svenska och vill du läsa den så hittar du den här
 • Vad det gäller förståelse stämmer punkt 1 men punkt 2, inte särskilt mycket så tillvida att jag förstår att ett problem finns men använder energin i punkt 2 till att tänka och göra annorlunda.  Jag medkänner, som sagt var, inte!
 • Så avslutar jag med ordet medkänsla. Jag har (naturligtvis) själv krävt medkänsla i, det som jag upplevde, jobbiga stunder och i skrivande stund tror jag att jag känner till varför - Bekräftelsebehov. Idag reagerar jag mer medvetet och därmed också annorlunda. Om något besvärligt eller ledsamt händer så tittar jag på händelsen... funderar på om jag kan påverka själva händelsen... ... känner min upplevelse av händelsen och funderar på hur jag ska kunna påverka dess konsekvens på något sätt. En händelse som HAR hänt - går liksom aldrig att påverka. Så det är ju bara konstatera att det som har hänt, har hänt! Jag ansvarar däremot för vilken känsla/attityd jag bemöter händelsen med... och väljer därmed den konsekvens som blir. Det här har folk i allmänhet jättesvårt att förstå efter som jag försöker att inte bli kvar i en negativ händelse utan stannar upp, värderar, väljer konsekvens (känd eller okänd!) och går vidare i livet. En del anser att det är att ta lätt på livet: Någon gav mig stämpeln egoist haha Kan man bli annat är glad!? (För ordningens skull kan du också läsa lagdefinitionen av hänsynslöst beteende som går att kategorisera som negativ egosim) Och här kan du läsa helt kort om attityd och att ta kontrollen över ditt liv.
Slängde senare ut ordet Ödmjuk på FB med synonymerna och reaktionerna lät inte vänta på sig!  Tack för alla inlägg! Det blev väldigt intressant läsning, känner jag! Innan jag la mig slängde jag ut ordet Egotipp men ungefär samma respons.


Så! Nu egotrippar jag vidare hörni!

Förmiddagen gick till att krångla med F-skattebevis och VATnummer. Kangenmaskinen köper jag från Tyskland och vi försökte ordna att jag slipper momsen direkt vid köpet. Ringde skatteverket och fick numret men det visade sig inte räcka. De behövde det skriftligt! Vi fick bestämma att jag fick köpa den inkl moms och dra av senare.

Kl 10.50 blev det buss och tåg till Linköpings Resecentrum. Det stod en hel del vatten i hagen men det var ändå glädjande. Snart kan jag träna att gå på ojämn mark.Missade att ta med matlåda så jag fick köpa lunch på stationen. Det blev en god torskfile med remouladsås för 50-lappen. Helt okej och väldigt bra lunchpris, tycker jag! På vägen till jobbet hittade jag dagens hushållsbidrag som blev en krona och femtio öre.


Tog en liten kort promenad och gick sedan upp till jobbet och åt i lunchrummet. Förberedde mina första Flerpartssamtal och genomförde dem. Enda skillnaden mot tidigare är annat pappersarbete, kan jag uppleva, så det gick jättebra och vi fick utvecklande samtal som tog oss någonstans. Jag kände att jag verkligen har fått Sveriges roligaste jobb!!! Jag är så himla priviligerad att få jobba på Arbetslivsresurs, känner jag. Tack för förtroendet Nina och Tomas.

Efter Ninas och min avstämning tog jag tåget hem och upptäckte att jag fått nytt brev från Skatteverket med en ny F-skattesedel, denna gång med VATnumret! Jag ringde direkt och berättade, tog ett kort och skickade det nya registeringsbeviset. Därmed var det klart! Suvve. Jag slipper lägga ut cirka 5000 spänn på ett bräda!

På kvällen fick jag mail från en fotograf som följde med mig på en av Nilenkryssningarna. Nu handlade om en intervju av undertecknad för ett magasin. Intervju blir i maj någongång. Himla roligt!
Helena, som hon heter, hade dessutom varit inne och läsa på kangenbloggen och berättade om en svensk cancerforskare som räddade livet på sin lillasyrra med hjälp av ändring av pHvärdet i kroppen och metastaserna slutade växa! Men mer om det kommer jag skriva om på min andra blogg!
RSS 2.0