28 april- Myrorna och kurs

På förmiddagen gjorde jag fördigt min Powerpointpresentation om Arbetsmarknaden idag och tog en massa "dumpar" som kändes aktuellt, bl a gratis nätkurser, hur man kan få hjälpa att göra CV på nätet o s v. Jätteroligt!

Sedan hade jag arbetsplatsbesök på Myrorna med två av mina kursdeltagare. Och då hittade jag (så klart!)  tre små fåtöljer som jag ska hämta imorgon. De är tillräckligt små att jag får plats med dem i min lokal! (Skickade iväg kontraktet påskrivet och klart idag!)

Fick en "Vattendrickare" till idag om vill testa Kangenvattnet för sin hälsa och mailade iväg ännu en Hälsodeklaration. Vi har bokat vattenutlämning till fredag, samma dag som de andra ska ha påfyllning.


Försökte prata med en läkare och läkarstuderande om pH i kroppen - och frågade om jag själv kunde göra något för att jag skulle bli bättre i foten snabbare (läkningen) men svaret var Nej, du bara fortsätter och träna som vanligt, var svaret - inget om att kosten påverkar hur min kropp mår och att pH-värdet också påverkar läkning. (Läkarstudenten hade själv forskat på värk och gjort pH-analys... och jag kan ju inte låta bli att undra varför man gjort det om det in varit intressant?)

Och en sak till som är i samma linje. Det var en kvinna som berättade om sin son som har magkatarr trots att han är 13 år! De hade varit hos läkaren och han hade fått mediciner. Jag frågade då om de inte hade pratat om att ändra livsstil eller kostvanor? Ingen sådan diskussion hade förekommit däremot funderade man över samtals"terapi". Men besöket hade slutat med utskrivande av recept på en tablett och rekommendationer för hur den skulle tas. Jag blir så trött...

Gå in på på Vårdguiden.se och läs vad de skriver om magkatarr och scrolla ner till behandling och vad som står där!!!  Likadant, besök FASS.se i samma ärende. Och kolla Sjukvårdsupplysningen 1177.se som handlar om Arginsyra, ett av preparaten man kan få utskrivet av en läkare vid magkatarr o dy.
Syrahämmnade preparat... syrabindande preparat... ändra livsstil... stressa mindre.... ät bättre.... pH-värde står det att läsa på de olika sidorna!

Men oj då nu blev det nästan en hälsoblogg HÄR istället för på http://kangen.blogg.se som handlar om just kroppen och pH-värdet haha Det var inte riktigt meningen men jag sveptes iväg liksom med lite grann.

På eftermiddagen hade jag kurs med filmvisning. Det var Ronny och Ragge på Jobbsökarkurs Och den kan ni också se om ni vill som en lite mer lättsam avslutning på detta annars hälsoinriktade inlägg. Vi höres!



Och en sak till. Tog reda på vad en Ostboll egentligen är för något... undrar om det kan avskräcka kanske?

Innehåll:
Majsmjöl, vegetabilisk olja, ostpulver (ost, jästextrakt, färgämne (E 160a, E 160c)), mjölksocker, druvsocker, stärkelse (potatis), salt, socker, tomatpulver, mjölkpulver, smakförstärkare (E 621, E 635), vitlök, maltodextrin (majs, potatis), lökpulver, arom, kryddextrakt (cayennepeppar, paprika), surhetsreglerande medel (E 330), modifierad stärkelse ( E 1450).

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 2250kJ/540kcal
Protein: 9g
Kolhydrat: 54g
Fett: 32g

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0