27 februari - Återuppvaknande

Efter ännu en sovmorgon fattade jag beslutet att promenera bort till Citygross. Det var trots allt min andra feberfria dag och då är jag att anse som frisk. Finemang. Så på med varma kläder och ut. Jag fick faktiskt lite sol på mig då och då under vägen.
 

Solen orkade titta fram då och då idag.


Tog en scanner och började handla. Det var ju rätt tomt i hyllorna hemma så det blev rätt så dyrt. Fast då lyxade jag med första semlan på många år. Nästan 700 spänn gick den här veckohandlingen på...


Jag var rätt så trött när jag var klar så jag valde att ta bussen hem. Kändes som ett bra val.
 
På eftermiddagen blev det semla - men inget kaffe. Jag ville kunna somna på kvällen och vågade inte chansa.

På eftermiddagen kom en del SMS från kommunen. Så nu har jag rätt många bokningar, främst i april. Att dom ligger sporadiskt passar mig perfekt. Däremot var det tyst om mina fakturor. Aja, det är bara att vänta och se, ju! Jag kan ju liksom inte göra något åt det just nu i alla fall...

26 februari - Ropa inte Hej

Jag tyckte jag vaknade och var typ helt bra idag. Och det tyckte jag fram till klockan tio på förmiddagen. Då var det som om någon slog mig i huvudet och jag sov i soffan två timmar. Helt galet! 
 
Jag kanske inte var så energisk som jag trodde igår...
 
Igår kände jag mig lite ledsen över att inte ha hört något från hemtjänsten. Men det var ju slöseri med energi, för idag kom ett par bokningar för nästa vecka. Jag blev jätteglad faktiskt!
 
Men jag har fortfarande inte fått några pengar för utförda skrivuppdrag november-januari och igår skickade jag fakturan för februari och frågade om företaget hade börjat komma på fötter. Fick svar på kvällen att så icke var fallet. Så körigt mitt liv blev av det där, du. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig, det vet ju både du och jag. Det är bara att gå vidare i livet och hoppas på det bästa!

25 februari - Lätt minnesförlust

Det här var konstigt. *funderar* Jag skulle skriva om gårdagen men minns plötsligt liksom inget. Ska man bli orolig kanske? 

Jo, nu kommer det till mig lite. Jag var ute och kastade två överfulla soppåsar i återvinningshuset. Gröna påsen med matrester som var på väg att promenera iväg på egen hand och så den med brännbart, överfull med snytpapper som hoppade ur och vägrade ligga still i påsen.
Ja, men nu kommer jag ihåg lite annat. Jag bokade tvättid på vägen tillbaka från återvinningen, ju. Det fick bli på lördag eftermiddag. Och jag ägnade senare på dagen tio minuter åt att dammsuga upp dammråttornau!

Därmed var det slut på fysiska aktiviteter. För sedan la jag in Gfk-koder och försökte lära mig det programmet. Hoppas det blev rätt.
 

Är med i en panel där jag scannar in handlade dagligvaror. 
 
Eftersom jag ännu inte fått några nya uppdrag i hemtjänsten för nästa vecka (troligtvis på grund av att jag är sjukskriven denna veckan) så bokade jag in en utbildningsdag i Stockholm nästa onsdag.
 

Jag uppskattar inte helt tomma dagar i min kalender om jag inte väljer det själv och just nu gapar det helt tomt. Det blir man inte rik på!
 
Resten av tiden låg jag i soffan framför TV:n och fortsatte tillfrisknandet. Jag får erkänna mig fortfarande vara rätt så trött men värken i örat var försvunnen och jag var feberfri. Hostan kom och gick men hade avtagit avsevärt så jag ställde in Coccilana i skåpet och la inhalatorn i medicinlådan. Fyra dagar med feber- och hosta-influensan känns ändå acceptabel och jag är förvissad att mina vaccinationer har hjälpt mig på traven. Idag bestämde jag mig för att investera i dom även till nästa säsong! Jag har varken tid eller lust att ligga sjuk...

24 februari - Dubbelt upp

Som jag skrev igår kunde jag få min vanliga frukost att starta även denna dag med, tack vare moster Kerstin. Så även om frukosten har serverats ungefär en timme senare än vanligt dom senaste dagarna, var mitt liv typ normalt ändå, om du fattar vad jag menar. Det är visserligen lite dåligt med energi i min kropp för tillfället men jag tyckte nog att det vände under dagen. Kanske var det just tack vare kaffet?
 

Fatta lyckan av att kunna få sitt morgonkaffe! Det går inte av för hackor, det.


Jag brukar inte dricka kaffe på eftermiddagen men det gjorde jag idag - bara för att jag kunde. Och den här koppen kom med en Lindorkula för jäklar, idag kände jag att min energi gärna ville återvända till normala nivåerl Nu var det kanske just på grund av dagens dubbla kaffemuggar för det där med att somna på kvällen tog ett par timmar längre tid än normalt. Jag blev nog lite överentusiastisk där ett tag...
 
Förresten, jag fick tillbaka pengarna för projektorn från eBay idag. Det var en trevlig överraskning, du!

23 februari - M <3 Febernedsättande

Kl 06.00 ringde jag och sjukanmälde mig. Det kändes väldigt tråkigt, men nu var det så iallafall. Man går inte och jobbar bland folk med feber och våldsam hosta. Det är inte okej.

Två timmar senare ringde jag VC. För under natten hade jag fått, inte bara värre pipljud och rosslanden utan även ont i vänsterörat. Inte alls bra. Men samtidigt hade inte febern stigit utan höll sig på någon slags acceptabel nivå. Vi bestämde att jag fick börja med febernedsättande som också tog hand om onda örat och valet föll på Ibuprofen som är lite antiinflammatoriskt och så skulle vi höras av imorgon och det inte blev bättre.
 
Men idag kunde jag inte bara ligga i sängen och kurera mig. Nej, idag hade jag tyvärr två måsten att ta tag i. Först hade jag ju en deadline. Så tack vare just Ibuprofen kunde jag sitta upprätt och slutföra mitt uppdrag och skicka iväg det. Där har du fördelen med att jobba hemma, oavsett hälsostatus. Att sitta still vid datorn och skriva kan man göra trots feber och hostattacker och order att ta det lugnt. Du smittar ingen och det går bara långsammare och man kan väl inte påstå att datajobb är speciellt fysiskt och vilt, va. Men det där får en ju att tänka till lite grann. Jag gillade inte att behöva sjukanmäla mig idag.
 
Sedan fick jag bli en aaaning fysisk när jag var tvungen att tillaga en bit falukorv som annars skulle hamna i gröna påsen. Det blev (som vanligt) Stroganof av den men den hamnade i en burk medan jag valde att äta värma en barnmatsburk med fisk istället.
 

Invigning av min gjutjärnsgryta fylld med gräddig Korv Stroganof.

På eftermiddagen ringde det på dörren. Det var min moster Kerstin som varit jättesnäll och handlat åt mig. Hon kom med kaffe, mjölk och körsbärstomater, minsann. Hur snällt som helst. Nu visste jag att jag skulle få morgonkaffe imorgon också.
Jag brukar ju veckohandla måndagar men det fanns inte ens i tankevärlden att göra det idag. Men i morse tog kaffet och mjölken slut och snart skulle mina små tomater också vara slut. Och jag räknade inte med att kunna handla förrän kanske torsdag eller fredag. Det hade inte varit bra för tillfrisknandet att inte får sin vanliga frukost :)

22 februari - Taskigt hög

Det är ju bra att vara positiv men ibland så räcker inte det. Jag vaknade med taskigt hög feber. 
 

Efter frukost i sängen, diskade jag och gick och la mig igen.

Jag lämnade inte sängen speciellt ofta idag...

Jag ringde 1177 som berättade att halva Östergötland hade samma symptom. Sköterskan gav lite tips och råd och sa att, något jobb i hemtjänsten skulle det inte bli nästa vecka med tanke på de gamla. Det hade jag ju förstått själv men så himla tråkigt, förstår du. En vikarie ska väl inte behöva bli sjuk! Eller?

Men det var ju bara att acceptera faktum och försöka leta reda på vart jag skulle sjukanmäla mig. För det hade jag inte tagit reda på. Det fanns liksom inte i min värld att jag skulle bli sjuk! 
Efter en timmes letande på internet fick jag iallafall fatt på ett telefonnummer till min grupp så jag kunde ringa. Då fick jag reda på att man inte kunde sjukanmäla sig på helger, utan det fick jag göra till den som har hand om schemat och som satte på telefonen måndag kl 6. Då måste jag ju utgå ifrån att man utan problem löser frånvaroproblem inom en timme. Men jag blev stressad av att behöva sjukanmäla mig med så kort varsel ändå...

21 februari - Idag började det

Härligt! Idag bröt influensan ut med hosta och feber. Jag var otroligt glad över att jag hade lite medikamenter hemma. Nu var det ju bara att se om influensa och lunginflammationvaccinet kunde göra skillnad. Många har gått med hosta i tre-fyra veckor och det borde ju inte jag gör, tycker jag.
 

Bilden visar på en ljus himmel när jag vaknade. Jag hade sovit vääääldigt länge.


Kurapoteket kom fram ifrån medicinskåp och skafferi.
 
Jag försökte sitta och skriva lite grann men du vet, när man har feber blir det inte så bra. Jag orkade transkribera halva intervjun sedan skippade jag jobbet och la mig istället och låg faktiskt där hela dagen, hela kvällen och hela natten. Igår hade jag satt som mål att må bättre idag. Det gick förstås inget vidare. Men imorgon. Imorgon skulle nog det värsta vara över!

20 februari - Höst. Nej, host.

Jobbade 07.15-15.00 och åkte hem ganska direkt och det var nog ett klokt beslut. Kl 02.00 i natt vaknade jag av en hostattack. Lite märkligt, tyckte jag. Men så kan det väl kanske vara ibland. Hostan kom och gick sedan under dagen men inte besvärande utan mer sporadiskt, som om man har fått damm i halsen. Det var fuktigt ute och kanske berodde på det, tänkte jag.


Regnet kom på eftermiddagen - inte kul alls. Ljuset gjorde dessutom att det kändes lite höstlikt.
 
På kvällen blev hostan värre och jag kände mig lite luden i huvudet. Men jag tänkte inte så mycket mer på det utan drack lite Masala-té och gick och la mig skapligt. Det var säkert bara något tillfälligt som skulle gå över till imorgon.

19 februari - Deadline

Hade inga uppdrag i Mjölby idag så det blev en skrivdag. Hade deadline att ta hänsyn till för två av intervjuerna den här veckan så det passade ju bra.
 
Gillar verkligen mitt databord som har gjort att arbetsställningen har blivit så mycket bättre. Det plus VGA-kabeln kopplad till TV:n gör min nacke riktigt glad.

18 februari - Half and half

Idag blev det en halv och en halv dag skulle man kunna säga. Först jobbade jag i Mjölby tll efter lunch och trampade modiga 13288 steg. Det blir en del gång i jobbet.
 

Det dagas tidigare och tidigare nu, upplever jag.

Efter att ha ätit min matlåda gick jag iväg med mina jumbo-karbinhakar och lämnade tillbaka dom, passerade sedan Frösunda men det var ju som vanligt, att jag missade EwaMargreth för hon satt i möte. Det är femte gången jag har lyckats tajma in det. Nästan en bravad.
 
Jag handlade lite på Ica Supermarket innan jag satte mig på pendeln hem och satte mig att transkribera lite. Och jag satt vid datorn fram till kvällen. Ganska händelselös dag kan man säga...

17 februari - Effektiviserande

Förmiddag med tvätt. Lite som vanligt. Sedan hade jag skrivjobb för idag hade jag inte blivit bokad för något jobb i Mjölby. 
 

Hade inte mycket tvätt idag men det var tillräckligt för att jag skulle välja att låta tvättkorgen stå kvar till nästkommande dag. Det var ju inget som var akut att få ordning på.
 
På förmiddagen mailade jag och avsade mig Kroatienkryssningarna. Det är så det måste bli. Mamma brukar säga, man kan inte leva på att bara ha roligt och det har ju känts o-roligt när inga utlandsuppdrag kommit i vinter. Men då får man lösa problemet och det har jag gjort.
Och jag påstår envist att man VISST kan leva på att ha roligt. För jag tror det är då man gör bästa jobbet och jobbet är bäst för dig. Det finns alldeles för många som inte vill gå till sina jobb och jag tänker inte vara en av dom. För så klart, jag väljer bara jobb som jag känner för, även om det att vara rundreseguide ute i världen är svårt att konkurrera med på svensk mark.

I skrivpauserna under dagen funderade jag över hur jag skulle kunna få bättre ordning på nycklarna och slippa leta igenom alla varje gång jag behövde en nyckel. Då kom jag på att jag kunde använda den gröna flask-karbinhaken och den röda ficklampe-karbinhaken. Grön för aktuell och röd för avklarad. Fiffigt, va?


Min nätta karbinhake har nu fått sällskap av några ännu nättare och färgade. Snyggt och förhoppningsvis effektiviserande!

16 februari - Vikariepoolen och uppdrag

Jobbdag nummer tre. Idag fick jag lösenord till websidor och det är ju alltid en början. Hade redan fått till vikeriepoolen och satt upp mig på tider två månader framåt i tiden. Och snart hade jag mina första jobbbokningar på SMS. Lite roligt system det där. Och det var också tack vare det jag hade jobb hela dagen idag.

Jobbade heldag idag. Det är mörkt när jag åker från Mantorp, men nog tycker jag att det känns lite ljusare när jag ankommer Mjölby station vid kvart i sju. Men som jag skrev i ett tidigare inlägg så märker jag stor skillnad på eftermiddagarna och det glädjer mig.

15 februari - Än värre morgon

Om gårdagens morgon var jobbig så var den här ännu värre.

Lördagar går första pendeltåget klockan 06.59... Och i min enfald tänkte jag att det var en helgtid och att tåget skulle gå samma tid på söndagar. När jag så kollade vilken perrong jag skulle gå till idag (med gårdagens språngmarsch i minnet) såg jag till min rena förskräckelse att första tåget inte gick förrän 07.37!!! Men seriöst?! 07.37. Mitt pass startar kl 07.15! 
 
Jag tittade på klockan. Den var halv sju. Okej, vad göra? Dags för problemlösning!
 
In på internet och leta upp Mjölbytaxi, ringa telefonnumret bara för att mötas av en telefonsvarare som berättade att dom öppnade klockan 7. Så det gick ju fetbort. Istället föll valet på Taxibil Östergötland som jag har kundnummer hos och därmed 10% rabatt. Det avtalet hittade jag så klart inte i stressen (och kanske jag hade avtal med taxikurir, minns inte nu) som har öppet dygnet runt. Han som tog samtalet lät något bekymrad när han förklarade att framkörningsavgiften var 250 kronor och sedan skulle 310 kronor komma upp på det. Totalsumma 560 kronor. Men vad gör man?
Fakta: Det går inget tåg, kollegor förväntar sig att man kommer för att inte tala om "mina" brukare. 
 

Taxin anlände vid sju och jag kom 560 kronor fattigare, i tid till jobbet. Jag kan säga att jag gick in och ändrade min tillgänglighet i Time Care redan i bilen...

Idag jobbade jag heldag men tack vare rutinerade kollegor flöt jobbet på. Vid femtiden på kvällen var jag hemma igen, fixade lite käk och gick sedan och la mig. Så det var den dagen, det. Och den här morgonen vill jag i alla fall inte göra om igen! Ever!

14 februari - Nya erfarenheter och grejer

Du, den här morgonen var inte att leka med. När jag kom till stationen stod det att tåget mot Mjölby skulle gå på perrong 3. Det brukar alltid gå från 1:an annars. Men jag följde ju så klart instruktionen och vandrade över till 3:an. Och när jag stod där och väntade får jag se pendeln komma - till plattform 1!!! Men vad f-n! Jag fick springa nerför isiga trappan, vidare under tunneln och upp på andra sidan för att kasta på mig på tåget som precis skulle stänga dörrarna och åka. Det var nära att jag kom försent första arbetsdagen. INTE okej!
 
Det blev en trevlig, spännande och hektisk morgon. Hade larmtelefonen men fick bara ett larm och det var ett misstag. Kanske tur det :) Jag jobbade bara ett par timmar och efter det åkte jag till Linköping för att åka till IKEA. Jag bestämde mig för att köpa en till Filurlåda till klädkammaren. Det visade sig att Milla och barnen också var på där så vi åt tidig lunch ihop och köpte trashie-ägg på Coop. 
 

När jag köpte samma storlek som den förra Filuren hade jag missat en sak, att försäkra mig om att den fick rum längst in i klädkammaren. Det visade sig nämligen att, se det gick inte det. Det gick ner en kant som gjorde att det var tvärstopp. Men leksakerna ligger i lådan, och i korgen ligger istället tyger. Men vann jag något utrymme? Inte alls, faktiskt! Jag tror jag måste fundera en gång till på Filurens arbetsområde där.

Pella och jag hade pratat om att ses i en mycket kort paus (trettio minuter) av East heart (linjedanstävling i Dansens hus) men det blev inte så. Istället fick jag skjuts ner till stationen med min Filur så vi kunde ta pendeln hem.
Väl hemma, och efter att ha insett att köpet var lite misslyckat, promenerade jag bort till Gulf. Jag hade nämligen två paket att hämta ut. Det ena vara en gjutjärnsgryta och det andra visste jag inte säkert vad det innehöll.


Ett av årets bästa köp, känner jag. Jag har länge varit ute efter en liten, en-liters gjutjärnsgryta istället för den emaljerade. Men det finns tydligen inte att få tag i. Jag har bara hittat stora och det funkar inte hos mig. Men så hittade jag den här på Tradera. Det är egentligen en fonduegryta men jag såg potentialen DIREKT. Jag vann den och jag är redan jätteglad över den. Drygt en liter rymmer den och jag kan avända locket till emaljgrytan, som nu är förvisad till förrådet tillsammans med grytunderrede och fonduegafflar.


I det andra paketet var det dom här tre 3D-tavlorna på dansande människor. Passar jättebra i min dansstudio. Tanken är ju faktiskt att jag ska dansa lite mer seriöst. Sedan får vi se hur det blir med den saken. Jag undrar om jag verkligen är tillräckligt motiverad att träna in danser på egen hand...

13 januari - Du får låna dom

Under introdagarna noterade jag att alla gick omkring med karbinhakar till nycklar. Det behövde jag ju också ha. Sagt och gjort. Innan delegeringen vandrade jag först till Mekonomen men där tyckte jag dom såg lite små ut, sedan till Tools. Där hittade jag några som jag tyckte verkade bra i storlek. Men vilken skulle jag välja? Där stod vi och diskuterade storleken när säljaren plötsligt säger:
-  Du kan väl ta båda? Det är bara 40 spänn.
- Ja, det kan jag ju göra, sa jag, och gick bort till kassan.
- Alltså, sa han och tittade frågande på mig, du kan väl ta båda med dig och sedan komma tillbaka med den som inte passar?
- Vad då, ta med? Inte betala alltså?
- Just det. 
- Men jag kan inte komma in förrän på måndag.
- Måndag blir bra för vi har ändå stängt helgerna.
 
Så därifrån fick jag gå hem med två stora karbinhakar. Undrar om det skulle ha hänt på till exempel Wik&Wall i Linköping?
 
Det kändes som att någon av dom här karbinhakarna skulle passa bra till nycklarna.
 
Kl 13.00 infann jag mig på Hemsjukvården för att träffa den trevliga sjuksköterskan Malin. Nu hade jag redan haft del av delegering i det här jobbet i forntiden. Men nu fick jag berätta, förklara och beskriva mer på riktigt. Och när hon hörde att jag visste vad jag pratade om så kom sprutorna fram, Innohepspruta och insulinpenna. Jag har ju inte börjat ta flytande insulin själv men det diskuteras så det vet jag ju en del om. Men Innohep fick jag självinjicera efter svenska operationen av fotleden. Och efter att ha fått gå igenom hur jag tar sprutor så fick jag mitt papper. Så nu sitter jag här med delegering redan innan jag har arbetat min första dag. Det känns otroligt genomtänkt och upplyftande.

Det här kompendiet ska man läsa igenom för delegering inom hemtjänsten, men jag tyckte inte det stod så mycket så jag läste det man läser på sjuksköterskeutbildning och lite annat också, mest för min egen skull. Jag måste känna mig säker i allt jag gör och speciellt i det fallet när jag ansvarar för människors mediciner. Gör jag fel kan någon dö...

Efter delegeringen gick jag upp till jobbet. Inte för att jag skulle jobba utan mer för att jag ville titta lite på administrationssystement TES och Porcapita för min egen skull. Väl där tog jag glatt fram mina karbinhakar i hopp om att få rekommendation på vilken storlek jag skulle ha... bara för att bli totalt utskrattad!
- Ska du ut och klättra i berg eller?
- Har du skaffat en båtshake?
 
Ja, det var några kommenterar. Och så tog dom fram sina och jag insåg att mina var av det extremt kraftigare slaget. hahaha Ja, det var ju bara att ta pendeln in till Linköping, gå till Clash Ohlson och köpa en av det lite mer nätta slaget. Där och då var jag utrustad med en lagom karbinhake, redo att omfamna första riktiga arbetstillfället som anställd som skulle inträffa imorgon! Känns lite stort.

12 februari - Kvällsintro med timer

Jag introjobbade klockan 13.00-21.30 idag och det blev en lite speciell dag. För på morgonen idag blev jag uppringd och tillfrågad om jag kan jobba helgen. Jag berättade det för den jag skulle gå bredvid och han menade att då vore det ju jättebra om jag hade delegeringen klar. På helgerna jobbar man nämligen med kraftigt reducerad bemanning och jag skulle annars behöva ha hjälp så fort ordet, medicin, dök upp. Jag insåg det också. Så på eftermiddagen ringde jag Hemsjukvården, förklarade läget och fick en tid kl13 imorgon redan. Lite senare letade jag därför fram kompendiet i personalrummet och när jag kom hem läste jag texter om delegering på nätet för att avsluta dagen med att slå upp omsorgsböckerna jag hade liggande på soffbordet. Det där skulle ordna sig!

Äggtimerna kommer nu väl till pass. Själv äter jag ju bara omelett eller stekt ägg, aldrig kokt. Men det kanske jag borde börja med?

Jag blev lite rädd igår när vi dels pratade om frukostar, dels om kvällsmål. Man pratade om gröt och ägg. Jag kan inte laga endera. Men när jag kom hem insåg jag en sak. Jag hade fått en äggtimer av Milla för länge sedan och jag visste att jag hade kvar det. Så den letade jag fram och la i väskan. Den ska få bli min ständige följeslagare. Vad gäller havregrynsgröt får jag nog läsa på.
 
Att jobba kväll var annorlunda än dag. Då liksom på helgerna, är man färre som jobbar och det är många korta besök. För mig innefattade det idag tillsyn, medicin, hygien men inte läggning. Det ordnade de själva eller så kom nattpatrullen. Det känns faktiskt väldigt bra efter att ha läst skräckscenarior att man måste lägga de gamla kl 17 för att hinna med alla. Så funkade det visst inte här. 
 
Halv tio var vi klara för kvällen och jag hann med pendeln kl 21.55 och var därför hemma vid halv elva. Ändå en rätt okej tid för en som är kvällstrött. Men jag måste medge att jag aldrig hann känna hur trött jag var förrän jag kom hem...

11 februari - Första introdagen

Då så! Då var det dags att trampa iväg på snötäckt isgata till stationen och ta pendeln till Mjölby där jag skulle genomföra min första introdag av två planerade.


Målet var att jag skulle träffa så många som möjligt idag. Kl 06.29 får jag åka för att vara säker på att vara i tid till kl 07.15, hade jag kollat. Man kan välja att leva farligt att ta nästa tåg men samtidigt riskera att det tåget inte kommer och det går ju inte an!


Och visst var det försenat. Idag var det bara ett par minuter - men ändå! Östgötatrafiken gör reklam för tätare turer men dom går ju inte som dom ska och turer ställs in fortsatt.

Det var mörkt när jag vandrade över Svartån. Men när jag slutade vid fyra så var ljust fortfarande. 

Det kändes som en bra dag, när jag tittade tillbaka retroaktivt på heldagen. Själva arbetsinnehållet är i stort sett detsamma som på 70/80-talet med vissa avvikelser. Men rutinerna är avsevärt annorlunda med bland annat larmmobiler och administration. Det jag måste fundera över nu är om jag ska ordna det där med delegeringsrätt av medicin. För även om jag konstaterade att det var många som inte hade det, trots jobb i fler år, så torde det ju vara en tillgång i mitt arbete. Det märkte jag redan på morgonen när det var en dam som behövde insulin...Får meditera på detta under natten, helt klart!

10 februari - För bra för att vara sant

Igår köpte jag mitt 30-kort och idag åkte in till Mjölby för att titta på min arbetsplats.
 

Jobbet är dels på själva Kungshögahemmet, dels ute i området omkring. I gruppen jag ska tillhöra är det gångavstånd mellan brukarna. Perfekt vardagsmotion!


Jag reagerade på att det faktiskt var ljust när jag gick ner till pendeln vid femtiden. Oh, vad jag har saknat det där ljuset!

Fick vänta en stund på pendeln och gick in i den uppvärmda väntsalen. Jag uppskattar verkligen att den är uppvärmd. Riktigt varmt och skönt att sitta där, är det.


Så blev det pendeln hem igen då. Smidigt med dylikt färdsätt.
 

När jag kom hem och kollade mailen möttes jag av ett mail från eBay, att projektorn jag betalade igår hade blivit borttagen från auktionssidan av eBay själva. Intressant. Så då var det för bra för att vara sant, det där klippet. Troligtvis blir jag utan projektor men förhoppningsvis kan jag få pengarna tillbaka. Tur det inte rörde sig om en stor summa pengar utan typ 189 spänn :) Det kan man ju ha råd att förlora i värsta fulla fall.

Innan jag gick och la mig kom jag på att jag måste ju fota Jupiter som lyste så fint utanför fönstret. Så fram med kameran och stativet - och så här blev det! Jag måste säga att jag blev förvånad över hur bra fotot blev. Jag gillar verkligen min kamera!

9 februari - Ett klipp!

Under tvättiden idag tittade solen fram och den värmde så pass att vattnet strilade i stuprören. Kändes rätt härligt.
 

Våren är långt borta men den gör sig påmind då och då.

Jag fick ett ryck och bestämde mig för att köpa en projektor och använda min stora tomma väg som filmvägg. Min tanke var att ha dansutlärning av folk på youtube, lika långa som mig :) Jag surfade runt och letade efter en bra och till bra pris och hittade faktiskt en till ett superpris. Det fanns liknande i samma prisklass men den här utmärkte sig med HD och hög siffra på lumen. Så jag slog till!


Jag hittade samma på en svensk sida och insåg att jag nog hade gjort ett riktigt klipp! Det ska bli spännande att få hem den.

7 februari - Biodag utan bio

Idag hade jag planerat in Albins första biobesök. Jag, Martina och Albin skulle se fyra Alfons Åbergfilmer, totalt 40 minuter, lagom tid att klara av att sitta still med så mycket spring i benen som en treåring har, tänkte jag.

Vi möttes utanför bion och gick in och hämtade glatt och förväntansfull biljetterna. Medan Martina och Albin besökte toaletten ställde jag mig i kön för att köpa en liten popcorn till grabben. Dom tjuvsmakade vi alla tre på medan vi väntade på att bion skulle börja.


Popcorn och Cola måste man ha vid första biobesöket i livet. Albin var spänd över vad som skulle ske och undrade över den där stora TV:n vi skulle titta på.
 
Men kan du fatta! Vi kommer bort till biosalongen som jag ser är stängd och att en annan är öppen. Aja, dom har väl bytt salong då, tänkte jag och började gå bort mot den. 
-Det blir ingen Alfonsfilm, säger mannen med irriterad ton uppfattar jag. Maskinen är trasig.
- Vad?
- Det går ingen film. Du får gå bort till kiosken.
 
Alltså, vad då bort till kiosken? Det var inte bara jag som stod där och undrade vad som just hände. Ingen av oss hade sett något anslag om att Alfonsfilmen skulle var inställd. Det hade ju varit fiffigt att upplysa om det på glasdörrarna in till vestibulen och/eller biljettautomaterna till exempel. Och så ett nytt vid kiosken så man inte hade gått och köpt godis, dricka och popcorn och allt vad vi hade köpt till barnen som skulle få gå på bio.
Vad var det som var så himla svårt att informera vad som hade hänt? Var tejp, papper och personal också "trasiga"? Så himla dåligt, alltså. Har aldrig varit med om något liknande under mitt snart 53-åriga liv. Så vad göra? Ja, det var ju bara att försöka förklara för Ablin att den stora TV:n var trasig, om han nu förstod det, och lämna tillbaka biljetterna och lomma iväg från Filmstaden med en liten popcorn och cocacola i handen. Att vi fick erbjudande att gå på annan film hjälpte inte så mycket eftersom dom andra filmerna inte var i kategorin Knattebio, det vill säga anpassad för små barn med spring i benen. Nej, fy, säger jag. Det hjälper heller inte att vi fick tre fribiljetter för den här dagen skulle ha varit Albins första biobesök. När det blir nästa gång kan jag inte säga eftersom jag precis blivit vikarie i hemtjänsten i Mjölby och inte vet alls hur jag jobbar.
 

Vi spankulerade ner till St:Larspakren en sväng innan vi bestämde oss för att gå till BR, som kompensation.


Jag måste ha varit blind till idag för plötsligt såg jag det här trädet på Gyllentorget. Är ni verkligen säkra på att det inte trollades dit igår?


Med en flagga och en avskjutningsramp till småbilar började vi vandra hemåt.


Vi följdes åt förbi Domkyrkan och upp till Biblioteket.


Där skiljdes vi. Martina och Albin gick hem i blåsten och jag gick in och lånade två böcker i Vård och omsorg innan jag åkte hem.

På stationen hoppade jag in på restaurangen för att köpa med mig en tjock korv utan bröd. Men jag misstänker att den var frusen innan den lades på grillen för jag höll nästan på att missa tåget för det tog en himla tid. Jag fick springa till tåget, ta en tugga i farten och slänga ner resten i väskan i väntan på att komma till Mantorps station där jag kunde fortsätta äta. 

Så vad kan jag ha lärt mig idag då?
Jo, kolla om filmen du ska se verkligen visas innan du handlar och gå inte och beställ en grillad korv 12 minuter innan ditt tåg ska gå. För visst lär man sig något nytt varje dag!

6 februari - Fler uppdrag och gammeltid blir ny

Förmiddagen ägnades åt Millas hår, rensning av avlopp, lunchlagande och ett besök i hyreshusets återvinningshus. För att avslutas med anställning (!), mer transkriberingsuppdrag, rosévin och ostbollar. Och en sol som visade sig.
 
Det blev lövbiff, spaghettimorötter och madeirasås med svamp efter blekning av hårrötter och rensning av handfatsavlopp.


Efter att ha hjälpt till med återvinningen utanför Milla, vandrade jag ner mot stationen. När jag handlade på Hemköp fångades min blick av det här kortet. Det passar väldigt bra idag förstår du. För mitt i Millas och min lunch ringde det i min mobil. Det var bemanningsenheten på Mjölby kommun som erbjöd mig jobbet jag var på intervju för igår. Men är inte det roligt så säg. Och på eftermiddagen fick jag ett till transkriberingsuppdrag som det var lite brådis med. Nu rockar vi!

Solen var framme idag och lyste på mig. Schysst!

"Fira nu" skrev Gittan som varit min referens för jobbet på kommunen. Så jag "investerade" i en miniflaska mousserande rosé (ja, flaskan rymde det du ser i glaset hahaha) - och ostbollar som jag inte hade ätit på över en månad. Vilken fest!
 
Men nu undrar du säkert vad det är för jobb jag valt. Jo, jag går tillbaka till mitt första jobb i min arbetskarriär. Nåja, om man nu inte ska räkna dagensnyheter- och jultidningsförsäljning, barnvaktsuppdrag till grannens barn eller jobbet som barnflicka när jag som 14-åring tog hand om tre barn (7, 5 och en 3-månaders baby), matlagning, städning, tvätt och bakning.
Nej, jag går tillbaka till ett riktigt viktigt jobb där man hjälper dina och mina medmänniskor att bo kvar i känd hemmamiljö så länge som det bara är möjligt i detta liv - Hemtjänsten! Jag har privilegiet att vara ansluten till kommunens vikariepool vilket innebär att jag själv kan skriva in i Time Care (internetbaserat bokningssystem för tillgänglighet kan man säga) när jag kan jobba. Himla fiffigt, måste jag säga. Alltså, jag tror inte jag han få det bättre i dagsläget! Så skål och grattis till mig själv då!

5 februari - Naglar, lunch och jobb

Hektisk dag med utskrifter av betyg och intyg inför jobbintervjun. Sedan blev det Linköpingsbesök hos Martina, Chrille, Albin och Simon. Där fixade vi spaghettimorötter och köttfärssås och Martina målade ett par naglar lite diskret och som matchade kläderna.
 

Det blev en hektisk morgon på kontoret. Du ser pärmen på borde längst bort? Det är min meritpärm. Under samtalet igår framkom inte vilka papper dom ville se men att komma med den kändes något överdrivet så jag valde att skriva ut dom som kändes relevanta. Det blev ändå 19 kopior som dom kunde få välja emellan på interjvun.


Halv tio tog jag pendeln in till Linköping. Där fixade jag (och åt) lunch hos Martina, Chrille, Albin och Simon. Hade med mig Veggie Twister och gjorde spaghetti- och spiralmorötter och det var nästan så att Albin tyckte det var roligt att äta även om jag såg några konstiga grimaser när han åt.


Efter lunch kom nagelprodukterna fram. Jag valde samma blå toner som jag hade i kläderna - jeans-, ljus- och marinblått.


Jag valde att hålla lite låg profil så det blev fyra dekorerade naglar totalt.


På eftermiddagen passerade jag Mantorp station eftersom jag skulle på jobbintervjun i Mjölby, något som gick riktigt bra, tror jag. Imorgon vet jag. Och samtidigt under dagen fick jag sex intervjuer på mailen. Ja, jag fortsätter transkribera trots osäkerheten att få betalt. Du förstår, som småföretagare är man väldigt känslig för saker som dyker upp. Det kan vara uppdragsgivare som inte betalar eller en extra stor utgift man inte räknat med. Jag känner på mig att jag ska ställa upp och hjälpa till här.


På kvällen beställde jag biljetter till Albins första biobesök. Mamma Martina skulle bli med. Det blir spännande, kanske mest att se om Albin kan vara still i 40 minuter :)

4 februari - Tvära kast

Det var nästan som att ta sovmorgon när jag klev upp kvart över fem. Har vaknat rätt mycket tidigare än det, trots sängläge efter tio den senaste veckan. Det var nog tack vare fullmånen. Jag brukar sova extra bra när den dyker upp.
 
Jag käkade frulle, läste och svarade på mail, skrev jobbansökningar(!), bloggade - och det är ju en stor glädje att ÄNTLIGEN kunna säga att jag är i fatt totalt på bloggen - och lite senare på dagen, köra utmaningarna.
 
Idag var det rena barnleken 30 sekunder planka, 50 situps (mot gårdagens 120) och 60 knäböj.

Det var meningen att jag skulle ha hälsat på Milla och barnen idag men Elton hade fått feber så vi sköt upp det. Det gjorde att jag saknade fasta planer för dagen. Istället satt jag vid datorn elva timmar, ja med avbrott för toalettbesök, mat och träning då.

När jag plötsligt upptäckte att klockan nästa hunnit bli fyra stängde jag ner och la mig och slötittade på TV:n istället.

Även idag blev en omvälvande dag. Inte för att nästan elva timmar liksom bara försvann och inte resulterade i något som jag upplevde hade mycket av värde, utan på grund av ett telefonsamtal jag fick kl 09.12.
 
Igår berättade jag ju att jag fått reda på att månadens fakturering skulle förbli obetald under okänd framtid, och att jag nog fick satsa på en anställning? Under det där telefonsamtalet på förmiddagen blev jag kallad på anställningsintervju imorgon. Men kan du fatta! Så himla roligt du! Här gäller att hänga med i svängarna, minsann.

3 februari - Förväntningar grusas

Hoppsan, hejsan! Det blev minsann en dag där saker och ting inte helt blev som förväntat. Men det där med förväntningar är ju rätt dumt att ha egentligen. Man utgår ifrån att att något är SI, och det blir SÅ istället och så blir man besviken. Känner du igen det?

Snön har smält lite grann på körsbärsträdet. Tyckte det var lite fint med den där droppen som hade stelnat i farten. Men nej, det var inte plusgrader! Det förväntas komma mer snö imorgon dessutom... Behöver jag säga att jag inte har varit utanför dörren förutom en sväng till Återvinningshuset sedan 30 januari? Det räcker alldeles utmärkt att öppna balkongdörren och få in lite syre, tycker jag. Och träna går att göra inne. Jag både dansar lite och kör utmaningen sedan 1 februari, ju.

Men vad var det som hände idag egentligen? Jo, som företagare fakturerar du ju och förväntar dig att få betalt. Det brukar ju funka men det gör inte alltid. Och nu har jag fått erfara detta. Jag fick ett mail att den faktura som skulle varit betald 31 januari inte fanns pengar till, men att jag skulle få dom "lite längre fram". Jobbigt, förstås. Men sådant händer! Det är vad man gör eller tänker om saken själv som avgör hur det blir så nu gällde det att vara lite kreativ och trolla fram lite kulor!.
 
Ja, man kan ju inte sitta och rulla tummarna så jag satte mig och skrev ihop en jobbansökan och klurade på om jag kunde hitta på något annat inkomstbringande. Spännande! Tur man älskar utmaningar :)

2 februari - Lagerändring

Har inte fått några nya skrivuppdrag vilket ger mig tid för annat. Men oj, vilket jobb jag satte igång med idag må du tro. Och hur lång tid det skulle ta visste jag inte förrän långt senare. Jag ville organisera mediafiler till min röda lilla hårddisk, och dokument och destinationsinfo till min grå. Det blev flytt lite fram och tillbaka med slutmålet att slippa dra fram den stora svarta. Inte för att den är dålig, den rymmer 1TB, utan mer ur organisatoriskt och praktiskt hänseende.
 

Lagersorteringar- och överföringarna var inte ens klara på kvällen.

Det blev fläsk- och nötskivor med råris och bearnaisesås till lunch idag. Sånt gör en ju inte ledsen, du!
 
Ja, vad gjorde jag mer. Jo, pratade med Pella och det är ju alltid kul. Vi ringer varann rätt ofta nu igen. Ordningen är nästan återställd på den fronten. Vi pratade mer i telefon förr i världen men då fanns inte Facebook, ett fantastisk socialt media som delvis tagit över telefonerandet och som har gjort livet så mycket lättare och roligare, anser jag. Dom som påstår att sociala media tar över deras liv får kanske fundera över vad det säger om dom som inte kan göra avgränsning... Det är väl bara att ta makten över maskinerna, datorn eller telefonen, och inte låta dom styra dig eller hur?

1 februari - Nystarter

Innan frukost hade jag invägning och bodycheck för idag började dom där tre utmamingarna som jag berättade om. Allt är noterat och klart i fickkalendern. Inga ursäkter duger! Det ska bli lite roligt, tycker jag.
 
En annan rolig syssla är ju att tvätta ett par maskiner med kläder, ja, det var vad jag hade att ägna min förmiddag åt. Och jag fick pulsa genom flera decimeter snö. Så den promenaden fick räcka för idag. Om det ändå kunde bli barmark!

Tvättitden startade kl 7 och var slut kl 11. Funkar hur bra som helst även om man har mycket tvätt, eftersom vi har tre tvättmaskiner, en centrifug, ett torkskåp och en mangel. Och jag märkte att vi fått två nya, lite högre bord utan mellanhylla som bara samlat damm. Bra där Bostadsbolaget, som dessutom har gett mig en hyressänkning i år eftersom jag tackade nej till omtapetsering i hallen, något som gör att jag inte har en hyra över 2000 i år heller!

Klockan nio på kvällen satt jag förväntansfull framför TV 4. Men skulle nu bli den nya ICA-Stig. Viktiga grejer!


Men så himla bra val, alltså. Han är ju helt perfekt att ta över ICA-Stig. Jättekul, även om jag fällde en tår när vår gamla käre ICA-Stig klev ut genom dörren efter att ha lämnat över kavajen. Du har väl sett vem det blev, antar jag? Annars kan du ju kolla här.
 
Igår gjorde jag en Recap av Barbaras prognos för soltecknet Jungfrun. Då kollar vi februari nu då!
 
 
Vi gör en resumé sista februari och ser hur det blev, hörni.

31 januari - Första månaden avverkad

Tiden går fort när man har roligt. Och jag tycker nog att jag har ett kul liv.


Har köpt en riktigt rolig grönsaksskärares om kan göra spaghettimorötter. Det ni!

Nu börjar det ju dra sig mot månadsslut och jag ser att jag ligger -9331 spänn i januari. Alltså totalt sett. Inte bara matkontot. Men där såg det mörkt ut också, måste jag erkänna. Posten Mat & Dryck berättar att jag brände 3684 kronor i januari. Det går inte an. Skärpning där!

Idag är det ju även dags att kolla vad Barbaras solhoroskop sa och vad som hände, eller hur?
Det som faktiskt hände under januari är skrivet med kursivt.

I början av januari
 • Lämplig tid att göra en hobby till företag eller starta något helt nytt.
Redan före jul hade jag bestämt mig för att titta på en lokal för en sysselsättning jag funderade över redan i december, att ta vidare. Jag valde dock senare att lägga idén på is.
 • Jag kommer hitta på något där barn är inblandade.
Jag, barn och barnbarn var på Leos Lekland ihop en 6e och jag vågade åka rutschkana.
 • Jag kan hitta en ny romans eller ta upp någon gammal.
Nej, det känns inte aktuellt.

5-13 januari
 • Söker jobb och skickar ut CV, något som också kommer ge jobbmöjligheter och därmed pengar in.
Fick flera jobberbjudanden första tre veckorna som jag av olika anledningar valde bort.
 • Får lite nya bekantskaper.
Det skulle vara dom jag addade efter Linedancerepetitionen den 18e.
 • Börjar drömma och önska lite större grejer.
Ja, projekt saknas definitivt inte men det är bara funderingar - inte mål (än).
 • Kanske jag ska börja som volontär någonstans.
Ja, om jag hade ekonomiska förutsättningar var jag lite inne på att ha högläsning för di gamle på Vifolkagården redan när jag kom hem i december.

13 januari
 • Ingen bra dag att rusa in i något nytt förhållande för här finns besvikelse.
Som sagt var, inte aktuellt

Runt 20 januari

 • Bra tid för hälsofunderingar. Lever jag verkligen så bra som jag kunde göra?
Nej, det gör jag ju inte, då. Började promenera redan första dagen på året och fortsätter med det. Den 18e dansade jag, 25e slutade jag LCHF och i slutet av januari kom tre utmaningar som jag nappade på. Fick lite funderingar på att utbilda mig till Qigong-instruktör och ha lite kurser i det på gymmet. Vi får se.
 • Får ett jobberbjudande och jag får fundera på vad jag vill i nästa steg.
Den 19e ringde ju telefonen med erbjudandet men som du kanske minns i inlägget så tackade jag nej den 20e.

Runt 28 januari
 • Kommer ha mycket energi/passion för något men behöver ta det lugnt.
Ja, visst kände jag mig energisk. Kanske för att jag hade Jonzon några dagar?
 

Så, vad säger du? Stämde rätt bra, va? Bara några missar. Lite kul. Nu laddar jag för Februari.

30 januari - Möte utan mig

Tog en sväng till Mjölby idag och gick omvägen via Frösunda i förhoppning om att få träffa Ewa-Margreth, min forne linedancekompis. Tyvärr satt hon i möte när jag kom så jag fick vandra vidare i livet utan att ha träffat henne. Det får bli en annan dag.
 

Det mesta av dagens Mjölby kyrka stod färdigt 1779. Men på samma plats stod en från 1100-talet, byggd i kalk- coh gråsten men som förstördes av brand 1771 och mycket av inventarierna förstördes. Delar av tornet härstammar från förra kyrkan. 1790 sattes tornuret upp. 1968 fick korfönstren glasmålninga. Så! Då vet du det.
 

Handlade i Gallerian först och fortsatte sedan för lite komplettering på Ica Supermarket.


Det blev en överfull vagn med hem idag. Du ser att jag har med mig Cheddarpopcorn överst, va? Ja, det gäller ju att försöka...


Protein idag blev frysta räkor, falukorv och lövbiff. Och så köpte jag färdig den där frityrsmeten från Santa Maria, Bara att blanda med vatten - Klart! Nu ska jag bara bestämma mig för när jag ska fritera och vad. Sluträkning på detta blev 397 spänn.

Lyxade på räkor, rostade fralllor med cheddarost och majonäs till lite vitt vin denna afton. Men vitt vin, alltså, det är inte roligt.  Nästa gång blir det nog något mousserande vitt för det är i alla fall lite roligare.

28-29 januari - Fertil-ish

Dagens stora nyhet torde väl vara att:
1. Cytologprovet var normalt och
2. Hormontestet visade på fortsatt österogenproduktion, något som gör att jag ska fortsätta äta p-piller eftersom jag fortfarande kan vara fertil. Hormonet tillverkas främst i äggstockarna från puberteten och hade jag varit klimakteriet hade produktionen minskat,.för att så småningom upphöra. (BTW. Klimakteriet är åren före och efter menopaus, en tidsperiod på tio till femton år då kvinnans kropp anpassar sig till de nya hormonförändringarna.) Spännade!Läste på 1177 något uppmuntrande för framtiden, nämligen att Kvinnor som motionerar minst en gång i veckan mår bättre, både psykiskt och fysiskt, än de som inte gör det under klimakteriet. Och nu har jag ju börjat promenera och på FB såg jag en utmaning som jag ska vara med på. Eller tre utmaningar är det, faktiskt., som jag har nappat på under februari. Plankan, som jag ju redan varit med på en gång tidigare, crunches och squats. Det ska blir roligt. Behöver liksom en spark i baken med träning hemma och det här är ju en bra motivator.

Idag blev det den där kycklinggrytan med curry till lunch. Jämrans gott, du!

Både igår och idag transkriberade jag. Det har blivit så mycket i januari att jag kan fakturera och klara min månadsbudget. Vore ju roligt om det rullar på men för säkerhets skull jag skickat ut ett par CV för jobb som verkar kul. Vi får väl se vart det landar, det där.

27 januari - Bland kyckling och gris

Då var det veckans protein som jag skulle laga lite middagar av. Det blev tre kycklinggrytor och vitlöks- och chilimarinerade skinkstekskivor med tre olika såser.


Men en sak ska jag berätta. Jag köpte färdigstrimlad kycklinglårfilé och det skulle vara 600 gram. Varje gryta skulle alltså väga 200 gram. Men se det var inga 600 gram. Det slutade på runt 570. Det där paketet kommer jag verkligen aldrig att köpa mer. Kände mig faktiskt lite lurad. Men tre marinader blev det, en med chili och curry, en med grillkrydda och en med madeiravin. Den här veckan åt jag currygrytan och frös in dom andra. Hade rester från förra veckan som jag inte frös in och som måste ätas upp.


Tre grytor fick koka ihop idag men tyvärr blev det bara en portion av varje. Nästa gång köper jag 1 kg ostrimlade kycklingfiléer istället. Det kostade att vara lat den här gången.
 
Skinkssteken skar jag i skivor och marinerade ett par timmar. Dom blev kanske lite väl kryddiga för jag svettades ymningt när jag åt hahaha. Men hellre att det smakar något än inget alls.
 
Tre olika såser gjorde jag på min gräddbuljong. Dom baserades på Madeira, svamp och soltorkade tomater. Det blir lite blandat ris och stekt potatis till det här proteinet, är tanken.

Det är en lite kul utmaning det här att trolla med pengar och mat. Och så klart har jag ju grönsaker till eller som mellis. Och nästan varje dag dyker två Lindorkulor ner i strupen. Vore ju synd att låta dom bli gamla, eller hur?

26 januari - Nyinvestering i fleece

Tanken var ju att jag och Alice skulle setts över frukost på Scandic idag, som du kanske minns, men hon låg sjuk så jag åkte inte in till stan på morgonen. Men liksom förra måndagen blev det räkmacka och lite datakurs hemma hos mamma och Björn idag. Men istället för pendel blev jag upphämtad i Mantorp av Björn som ändå var i faggorna.
 

Efter lunch och eftermiddagsfika hade jag planerat att ta bussen till Maxi. Det kom inte på tal, utan mamma och Björn skjutsade mig dit. Vi bestämde att, eftersom jag skulle veckohandla så skulle vi säga hej då innan vi gick och handlade så kunde vi gå var och en på sitt håll. Mamma skulle nämligen också handla men inte ha så mycket, förstod jag. Det visade sig att mamma behövde längre tid på sig för jag var klar kanske en kvart före henne. Inköpslistan och Matpriskollen-appen gjorde mig kanske organiserad?  Eftersom jag var klar före mamma och dom inte hade hunnit åka, fick jag skjuts ner till stationen också där jag tog pendeln hem. (Dom ville skjutsa hem mig till Mantorp men är sa jag stopp. Det var snöoväder och moddigt. Klart olämpligt väglag att åka ut på landet, tyckte jag. Sedan gillar jag ju att åka tåg.)


Det här var dagens shoppingskörd. Proteiner denna vecka, Kyckling och skinkstek. Det blev nästan en hundring dyrare den här veckan, skall tilläggas. Och det har mest med ostarna och val att proteinet att göra. Chipspåsen du ser köpte jag för 14 spänn så den var inte avgörande.

Jag måste bara visa ett klipp. Jag har visserligen två velourfiltar sedan tidigare. Sådana där fluffiga, en i brunt och en i limegrönt. Men det är liksom dubbla tyg och är lite jobbiga, tycker jag. Har egentligen aldrig gillat dom. Men så idag, på rea för en 50-lapp, hängde en mörkgrå fleecefilt på en krok och drog till sig blicken. Jag klämde och kände på den med händer och kind - och snart var den inscannad och låg i väskan. Och jag invigde den direkt när jag kom hem. Och dels passar den ju perfekt i soffan färgmässigt och sedan var den precis så mysig som jag hade hoppats. Det var definitivt väl investerade pengar, du!

25 januari - Ko-reo-grafier

Ungefär vid tretiden fattade jag det där beslutet jag skrev om den 18e. Att inte lägga tid på att åka pendeln in till Linköping och åka buss till Landeryd för att dansa tre timmar och sedan åka buss respektive pendel hem igen. En total tid på 5,5 timme. Istället fattade jag beslutet att dansa hemma och bara sådana danser som jag tyckte var kul av dom gamla, och nya som verkar kul.
 

Då var första omgången av gamla och nya danser utskrivna. Nu är det bara att stega och få lite rutin på det igen då. Där i ligger kanske den svåra biten.


På eftermiddagen (ja det är ju mörkt redan vid fyra) hämtade jag Millas födelsedagspresent. Hon vet ju redan vad hon ska få eftersom hon fick önska sig så ni kan gott få se vad det är i paketet.

Jag var ju tvungen att kontrollera att den var hel. Och det var den. Så här ser den ut, den där termometern med ballonger med vätskor av olika densitet som flyter omkring i etanol och berättar om vilken temperatur det är. Det kallas Termoskop men är kanske mer känt som Galileos termometer. Ja, du kanske minns den nu när du ser den?

24 januari - Jonzon åker hem

Sista morgonen med promenad och knäckebrödstjing, för vid sjuhugget kom Per och hämtade Jonzon. Det har varit roliga dagar och konstigt nog har jag haft tid för hund. Att jobba hemma gör ju att man med lätthet kan gå ut fem gånger om dagen, träna och ändå ha tid över, liksom.
 

En glad Jonzon återförenades med sin husse. Men Per berättade senare att han fick en demonstration från Jonzon den här dagen, att det inte var helt okej att bli bortlämnad. Han hade lagt sig längst bort i soffan, varit på "sitt" rum några timmar, inte brytt sig när det lagades mat, ja, helt enkelt visat att "jag klarar mig utan dig". Fast när brasan tändes så la han sig som vanligt vid kaminen så då hade han väl bestämt sig för att förvandlas till vanliga Jonzon igen skulle jag tro.

Det är verkligen roligt att ha en hund som Jonzon. Men i förlängningen så finns det ju andra saker att fundera över. Man bli jämrans låst och det är svårt att vara spontan med att hitta på saker utanför hemmet längre tid än fyra-fem timmar, eller hur? Jag tror inte det passar mig än riktigt...

23 januari - Jonzon lyfter blicken

Fick sällskap på jobbet idag också. Först morgonpromenad, sedan väntan på knäckebrödstjinget, därefter lite tråkigt med kissekatten och att ta plats i knät för att hindra mer jobb.
 

Samma procedur som igår, kan man säga.


Jonzon hämtar mat i skålen och lägger ut på golvet för att sedan äta där. Det lär vara ett urhundsbeteende för att vara säker på att få en bit mat. Rovdjur gör ju så fortfarande, äter inte direkt på platsen utan bär iväg och lägger sig tillrätta för att äta ostört.


Jonzon in action andra promenaden där vi faktiskt mötte två små hundar varav han fick hälsa på en.


Aktiveringspromenad med dragkampen gick av stapeln efter lunch,


Solen kämpade med att titta fram bakom dom tunga molnen på eftermiddagen.


Först idag upptäckte Jonzon Benjamin och min klon på hyllan. "Men hallå! Vad är det där? Vems är dom där nu då???"


"Är inte det där mina? Menar du att jag inte får leka med dom? Är det så? Vad? Är det så?"


Okej, ska det vara så så. Vem bryr sig! "gäsp"
 

På kvällen blev det soffhäng och jag kan inte säga att jag kände mig ensam.


Bäst är att ligga på mina knän med både katten och Figuren bredvid sig och bli klappad.

Kanske ändå sängen slår det. Att få gå och lägga sig för kvällen är något den här hunden (och jag) kan längta efter.

22 januari - Hund på jobbet

Vaknade, tog en morgonpromenad med Jonzon som sedan glatt satt med mig i soffan och ibland i knät. Bäst var helt klart promenaderna ute i snön. Mest fokus hade jag på inkallningen och att köra sök efter dragkampen. Inkallning eftersom han var på nya ställen och dragkampen var stor nog att inte försvinna helt i den flera decimeter djupa snön.
 


"När ska jag få tjinget av mattes knäcke nu då? Det dröjer ju evigheter."


"Matte är inte så kul när hon jobbar med hörlurar på och datorn i knät. Får trösta mig med Kissekatten."


"Jag störde då och då och satte mig i mattes knä. Man måste ju få lite kärlek, vettu."


Det bästa med att ha hund, tycker jag, är att kunna vara ute och slippa koppel.
 

Dragkampen var kanske inte världens bästa leksak i snön. Den blev rätt blöt och kall efter ett tag. Men är det en favorit så är det, och man kan ju inte bara motivera med köttbullar. Eller?

21 januari - Fyrbent besök

Jobbade hela dagen och förberedde sedan för tre dygn med hund. Jonzon skulle nämligen komma och var hos mig. Från förrådet hämtade jag ner alla grejer - utom dom jag köpte på Dollar store. Dom var helt borta! Jag kunde verkligen inte hitta dom! Nu är det ju så satans kallt i förrådet också, så man har ju inte direkt lust att vara där uppe och leta för länge heller. Jag minns nästan inte vad jag har köpt, förutom ett par oxben som säkerligen smakar smaskens. Men dom får ligga kvar där dom är tills det blir plusgrader.


När Jonzon kom sprang han in, och vad tror du han greppade direkt? Figuren. Självklart. Han tror att alla världens mjukisdjur är hans. Den sprang han omkring med så fort han vaknade, så fort han kom in från promenader och så fort han tyckte att jag var tråkig. Och var det inte den, så kom han med dragkampen. Den hade vi förresten också med ute, att leta efter och ha lite dragkamp med som belöning. Mycket uppskattat, kan jag berätta.
 

20 januari - Tom kalender, tomt inlägg

I fotomappen för detta datum hade jag bara kvittot från inköpet igår. Så, ja, då lägger jag väl ut det då, tänkte jag. Bara för att liksom ha en bild till inlägget. Annars satt jag ju vid datorn och hade ingen aktivitet utanför hemmet inskriven i kalendern. Bara intressant jobb framför datorn hela dagen, alltså.
 
Det här fotot säger väl lite hur spännande den här dagen var, misstänker jag.

18 januari - Linjedansande

Oh, nej. Nu blev det som förra veckan. Att jag publicerade morgondagen före idag, om du fattar vad jag menar. Aja. Här kommer den 18e i alla fall.

Förra veckan bestämde jag mig för att åka till Landeryd och vara med på Linköping line dancers Prova-på för nivå 3 och 4. Inte för att jag räknade med att kunna någon dans efter att inte ha tagit några danssteg sedan 2006 egentligen. Men jag kände att, kanske skulle jag tycka det vore roligt att ta upp dansandet igen?


Milla och Jenny har gått där några år nu, på båda kurerna.
 

Några danser snappade jag upp typ fort och kunde (nästan) dansa med i. Pontoon och Raggle taggle gypsy, var två. Dom dansade också två av mina gamla favvosar som tydligen står sig på dansgolven, Rudebox och Crabbuckit men dom hade jag nästan svårt att minnas.Men hur kände jag då? Tyckte jag det var roligt? Jaa, det gjorde jag. Så först bestämde jag mig för att gå på 4:an, sedan på både 3:an och 4:an men allt slutade med att jag inte åker till någon kurs alls utan tränar i min Studio. Jag kände nämligen att det inte var värt att lägga en hel eftermiddag och kväll på tre timmars dans när jag kunde vara effektiv och faktiskt dansa dom timmarna hemma. Det behöver ju inte vara tre timmar på raken utan jag tänkte nog klämma en dans om dagen. Ja, under förutsättning att det blir av nu då...

19 januari - Mycket på G idag

Vaknade först tjugo över fyra men kände att jag nog kunde ligga kvar ett tag till. Och det där, ett tag, blev två timmar! Och vad resulterade det i? Ingen frukost på Scandic med Alice, faktiskt. Men det var ju inget livsavgörande så vi flyttade den bara till nästa måndag istället. Resten av dagen blev dock som planerat.
 
Gynekologen kl 10.30. Sen en promenad till Garnison där jag fick räkmacka och hade datakurs hos mamma och Björn. Därifrån fortsatte jag för att hämta Elton och Naima på dagis och vara barnvakt hos dom tills Milla kom hem. Avslutningsvis stod veckohandling på programmet och det gjorde jag på Hemköp.

Det blev rundvandring på dagis först och när kläderna väl var påtagna (och Eltons hjälm var, efter önskemål, satt på huvudet) begav vi oss sakta dårifrån. Det tar väldigt lång tid att gå 200 meter när det finns en mssa roligt på vägen hem. Jag tror det tog oss 45 minuter. Vi hann fika och leka en stund innan Milla klev in genom dörren och jag kunde gå och veckohandla.


På väg mot resecentrum ringde telefonen. Det var från en transkriberingsfirma jag spontansökte till i december. Nu visade det sig att dom behövde hjälp. Det var bara ett litet aber. Dom ville anställa på 40-50% och ville att jag skulle sluta frilansa för andra. Men som frilansare kan jag ju ta uppdrag även om jag jobbar med andra. Mer osäkert fast samtidigt flexibelt mot en anställning visserligen men, ja, det där fick jag meditera på. Och det gjorde jag och kom under natten fram till att jag skulle tacka nej. Jag chansar och fortsätter frilansa.
 
När jag kom hem började det snöa - igen. Och det vet ni ju vad jag tycker om det så det behöver jag kanske inte tjata om, tänker jag.
 
Min dag innefattade veckohandling på Hemköp med en utmaning att fixa olika varmrätter för 368,24 baserat på 1 kg falukorv, 0,5 kg kalvfärs och 0,5 blandfärs samt 120 gr kalkonskivor. 
 
Och det här lagade jag till mellan 19-25 januari.

Stekta (lätt frasiga kan man säga och som jag föredrar) falukorvskivor med min goda potatissallad
 

Köttfärsgratäng på blandfärs


Köttbullar på blandfärs och potatissallad


Ugnsbakad falukorv med isbergssallad


Falukorvsgratäng med potatis och broccoli


Spicy tacos på kalvfärs


Kalvfärsbiff och potatismos med persilja

.
Stekta falukorvskivor (inte lika frasiga som tidigare) och pasta

Köttfärsgratäng med spiralgurka
 

Korv stroganof med pasta och så blev det en omgång serverad med råris men det glömde jag fota. Jag tror du överlever ändå :)

Kalvfärsbiff med hamburgerdressing och potatismos. Det jag inte har med här är en ostomelett och en tomatomelett. Och som du förstår svalt jag inte en endaste sekund följande vecka. Nu klurar jag på vilka protein jag ska välja till nästa veckohandling. Det får nog Matpriskollen avgöra, skulle jag tro.

17 januari - Misslyckat en gång till

Näe, nu testar jag inte LCHF-frityrsmet en gång till. Nästa gång blir det utan tvekan gjort på vetemjöl eller så köper jag Santa Marias färdiga frityrsmet som jag har sett på en av hyllorna med asiatiska ingredienser i affären.
 

Kolla hur friyrsmeten ser ut på mina jumboräkor. Vet du att, jag kastade dom och åt resterande räkor med tomatpuré, grädde, chili och vitlök istället. Ett säkert kort!

Jag köpte 1 kg billiga köttbullar förra veckan, och gjorde hundgodis idag. Jonzon skulle vara hos mig onsdag till lördag och jag hade lite klickerträningsprojekt som du kanske minns. Och den här hunden gör av som helst för köttbullar. Men det blev VÄLDIGT mycket, du!

16 januari - Lökpopcorn?

Jobb med datorn i knät blev det även idag. När jag var klar gick jag en omvägspromenad bort till Gulfmacken som nu går under namnet Gulfvarvet 1,86 kilometer. Då tar jag Tollstadvägen bort till Riksvägen och sedan bort till macken och går under järnvägen hem.

Och lite senare kämpade jag vidare med nya snackset popcorn. Idag provade jag med lökpulver och salt. Men jag vet inte vad jag tyckte om det. Jag var nog snål med lökpulvret kanske för det smakade mest salt. Här prövas min uthållighet, känner jag.
 

Jag får kanske hälla på lite mer lökpulver nästa gång om det ska kallas lökpopcorn.

15 januari - Kontoret

Det är så himla skönt att gå upp tidigt på morgonen, jobba och vara klar till runt lunchtid. Det innebär ju att jag har både eftermiddagen och kvällen helt fri och jag kan göra vad jag har lust med. Kanske enbart TV-tittande, en tupplur, handla, träffa familj och vänner, göra viktiga besök eller något annat.

Jag har haft bra med uppdrag december och januari som gör att jag inte är speciellt stressad över ekonomi (än) även om jag nog behöver se över budgeten. Har laddat ner en app som hjälper mig att ha koll på ekonomin och januari har ju rusat iväg på grund av besöket på Gekås. Jag har spenderat långt över budget den här månaden redan, kan jag säga.
 

Sängen ihopfälld, soffan redo, datorn igång och frukosten serverad till en nyduschad transkribent iklädd mysdress av velour. När håret är torrt blir det, som vanligt, knut på huvudet resten av arbetsdagen.

Numera använder jag ju HDMI-kabeln så jag kan använda TV:n som skärm när jag transkriberar. Väldigt skönt för nacken som jag började få ont i på grund av dålig arbetsställning. Och ännu bättre blev det när jag kom på att Per gav mig ett databord förra julen och som jag upptäckte passade perfekt i knät. Med stöd av bordet gör det att jag har väldigt bra handledsvinkel och kan skriva hur länge som helst utan att få ont i handlederna. Nacken och handlederna har varit det värsta ur ergonomiskt hänseende. Annars är arbetsställningen förvånansvärt bra i soffan. God arbetsställning, lite vift på vristerna då och då och en längre paus en gång i timmen som startar med höftfällning för att dra isär nackkotorna gör att man räcker länge, har jag märkt.
 
Monterat HDMI-kablen och kopplat in dataskärmen på TV:n. Bara att köra igång då!

RSS 2.0