13 mars. Jag VET att jag inte uppdaterat på ett tag men nu kommer det

men mitt liv har inte kunnat prioriterat detta.
Eller jo, jag har det i min Bärbis men nu sitter jag på kontoret o inte vid min egen dator.
Så ja, nu får ge er till tåls faktist. Men både texter och bilder från den passerade månaden är liksom på väg, om ni fattar haha

Tills dess... simma lungt! Det ska jag göra på söndag i 22 gradigt vatten i Röda havet...
men först sticker jag till Kairo över dagen imorgon. Yo!

M

4 feb Livbåten

Så här ser LivBÅTEN (för det finns bara en) ut. Tur det är nära till stranden ni!15 feb- Träffpunkt på Hamlet

Ja, så här kallt var det alltså att ett ismonument kunde bli ståendes hemma i Linköping.20 feb.- Seniortelefonen

haha underbar!


 

 


En kall bild från Stångån och Tekniska Verken.


BILD

1 mars i Assuan Nilenkryss

Idag var vi runt i Assuan och stoppade vid Papyrusgalleriet där jag hittade den här tavlan. Oh, vad fin men dyr. Beställde en på brun papyrus en tredjedel så stor men det blir väl som vanligt ingenting. Men jag chansade och beställde.Vi var också i Nubiska byn och gästerna fick springa i sanddyn och träffa krokodiler.

Vid sanddynen hade de börjat få klart bygganden som har varit under uppförande en tid. Och på taket stod ett Coca Cola tält. Passade verkligen inte in!Det var sista kvällen och man hade bakat en HejDå-tårta kvällen till ära.

 

 

2 mars i Abu Simbel

Jag hade 10 gäster som åkte till Abu Simbel så jag passade på att hänga med.Mimosa släkning...


3 mars- Hemma igen

Så här ser det ut numera på gamla Konvojstoppen. Det finns bara två ställen att köpa kaffe/te/snacks på. Man har slutat med mina enda favvochips här nere och personalen är typ 4 pers. Sorgligt!
7 mars på väg till Edfu


Vi besökte bland annat Karnak denna dag och där promenerar getterna jämte mänskliga besökare...I Essna (Slussen) kom säljarna i sina båtar som vanligt och kastade upp galabejor, sjalar, handdukar och dukar om vart annat till gästernas förtjusning.
8 mars Edfu


Även HÄR promenerar getterna haha


På Nilen märks det tydligt att man släpper på mer vatten nu. Så här ser det ut på många ställen och en del öar har försvunnit helt nu...9 mars med Philae templet i ljus

.

Ja, idag åkte vi runt i Assuan igen. Tog en bild på lite trist Papyrus bara för att ha. Tog en i Kairo som var mycket finare i september visserligen...Det blåste rejält på Nilen och det gick för ovanlighetens skull vita gäss så Feluccaturen blev inställd och gästerna ville inte åka motorbåt.Istället blev det slappa på båten. De flesta hade bokat Ljud- och Ljus showen i Philaetemplet lite senare. Jag hängde med.

Och denna afton var det fullmåne!Och jag förvandlades från kvinna......till MANoch var med Ahmed (The Great) och spelade lite teater för gästerna.10 mars Abu Simbel med flyg


Jag har ju haft privilegiet att ha en VIP-grupp den här veckan på Nilen och de hade förbokat Abu Simbel med flyg. Här är lite bilder.


.

 
11 mars


Här börjar värmen komma. Visserligen har vi fortfarande lite kalla nätter och morgnar men det artar sig. Vi hade 35 grader i solen härom dagen på Nilen och alla var glada – inte minst jag.


Det börjar närma sig slutet för min vistelse här i Egypten och det är med stort vemod faktiskt.

Om livet vill är jag tillbaka och jobbar här igen vad det lider.


När jag mellanlandar i Sverige mellan destinationerna jag ska kontakta Uppsala Universitet och hoppas på att ta betygen i Egyptologi och ta tentorna på ett bräde till hösten. Alla böcker jag läst och äger i mitt bibliotek är ju på universitetsnivå-inte den svenska men amerikanska. Får la titta på litteraturlistan vad som gäller i svenska skolan. Undersöka kan man alltid göra. För jag har inte tid att bli hemma två terminer i Sverige bara för att få ett papper på att jag kan det jag kan. Ja, ni fattar.... Det räcker inte att jag VET att jag kan. Det ska finnas ett BEVIS på att jag kan det jag kan och beviset är att jag kan skriva ner rätt svar på frågor under en tenta.


Nu när jag skriver det här sitter jag på soldäck på båten M/S Giselle på Nilen och tittar ut över palmer, sockerrörsodlingar och bananplantage. Gästerna slappar i sina solstolar och laddar för lunchen om två timmar. Vi är på väg tillbaka till Luxor där vi ska ta en buss imorgon bitti och jag ska följa med mina gäster till El Gouna där de ska bo en vecka.


Har suttit och tittat på första avsnittet i serigen Guns, Germs and steel. En serie som jag blev rekommenderad av en gäst på en tidigare kryssning. Super intressant!


Har det hänt något utöver det vanliga, då? Nej inte vad jag kan komma på dessvärre.

Jo, en sak Teamet har haft Kick Down i Hugget medan jag var på Nilen.


// Några timmar senare...


Har ätit lunch nu och kollar på DVD -på tv:n. Ja när vi kryssar funkar inga tv kanaler utan man sätter på ett par filmer istället. Har ingen aning om vad jag ser med det är någon sience fiction med Will Smith...


Ikväll blir det litet möte efter middagen när gästerna tar farväl av Ahmed the Great, lokalguiden.


Här kommer iallafall lite text för er som inte har tålamod!

RSS 2.0