31 december 2017 - Reflektioner på årets sista dag!

Då var det dags att se tillbaka på 2017. Och nog har det hänt en massa även i år, kan jag konstatera. Jag brukar få frågan hur jag kan hinna med så mycket som jag gör. Inte ett dugg konstigt. Enligt Einsteins relativitetsteori går tiden långsammare ju snabbare man rör sig. Det är kanske därför jag får så mycket gjort?
 
Nåväl, året började ju både bra och dåligt, kan man säga.
Jag var ju nyopererad, så det var ju inte så kul. Det trevliga var ändå att jag återigen kunde gå och klara mig själv :) Men januari, februari och halva mars gick mest åt till rehabilitering. 
 
Nåja, lite annat gjorde jag ju förstås årets första kvartal. Som att till exempel...
* fira Martinas 33-årsdag och Millas 28-årsdag
* ta Afternoon tea på Stadsmissionen med mamma
* vara ute på Bjärsens is - utan skridskor förstås
* röja efter inbrott i mitt källarförråd
* åka på brorsdotterns dop i Kungsör
* skapa min första Bitmoji
 

Ta alltid ut lyckan i förskott! Om det sen inte blev som du tänkt, så har du iallafall varit glad fram tills dess

I början av mars hade jag verkligen tröttnat på att gå hemma.
Den 13 mars avbröt jag därför min sjukskrivning och gick tillbaka till min timanställning på Releasy igen.
 
Andra kvartalet då, vad hände då? Jo, jag...
* gick på teater med min moster Kerstin och överraskade samtidigt min mamma som också har abonnemang
* spelade hazard med tjejgänget
* firade påsk med familjen i Rappet
* var lite barnvakt till barnbarnen
* hade grillfest på baksidan
* spenderade en eftermiddag med mamma och Martina med fika på Dahlberg
* tog fram cykeln och cyklade till jobbet i hagel och ställde in den igen - permanent
* hade dagis hemma på en av kommunens studiedagar
* blev utnämnd till Årets kollega på Releasy Customer management
* firade Nationaldagen på Valla fritidsområdet
* gick coachutbildning
* firade barnbarn
* var i sommarstugan på mina lediga helger
* besökte några gym
 
 
 
De där besöken på några gym handlade om konsultationer på WordClass och Itrim. Men de besöken resulterade bara i att jag sa upp mitt tvåårsabonnemang på Actic. Där hade jag ju verkligen kastat pengarna i sjön. Anledningen var att jag aldrig kände mig riktigt hemma där av någon anledning som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Jag var där ett par gånger men till sommaren gav jag upp och sa upp medlemsskapet (som visserligen var bundet till december, men sånt får man ta.)
 
Jag fick plötsligt för mig att börja sjunga, anmälde mig till Joyvoice, gick 2 gånger och sedan var det bra med det. Det känns som om jag tappade lite fart där i början av året överhuvudtaget faktiskt.
 
 
 
Den enda sommarsemestern jag valde att ta var i anslutning till midsommar. Då tog jag näst äldsta barnbarnet, Albin, på flygresa till Köpenhamn för att gå på Den blå planet. (Det är något jag gör med alla barnbarnen. Jag tycker att det tillhör allmänbildningen att veta hur det går till att flyga.) I samband med denna resa kom midsommar och den tillbringade jag med Per i sommarstugan.
 
Och med detta avslutar jag kvartal nummer 2 och går raskt vidare till 3e, och nu blir det lite fler bilder eftersom jag inte har prioriterat att blogga ifatt. Men det blir bara ett axplock eftersom nyårsfirandet pockar på - och ett nytt år är på väg in.
 
Det är väldigt intressant det här med att bli äldre, tycker jag. Det handlar verkligen inte bara om att man blir rynkig. Min fysiska kropp är inte helt på samma planhalva som min energiska psykiska. Men det är ju bara att visa vart skåpet ska stå och fortsätta göra det man har lust att göra. Här kommer inte på tal att kroppen ska få bestämma! Så när jag får frågan hur jag mår och om jag anser mig vara helt frisk är svaret utan tvekan JA. Du vet, även om man inte kanske kan göra allt som man har gjort tidigare finns det alltid varianter ;)

 
I augusti gifte sig Milla och Jens i Landerydskyrka. Det var ett jättefint och välordnat bröllop!Pokémon spelar jag fortfarande. Under hösten var det lite event i Stockholm och en av gångerna åkte jag, Milla och barnen upp. Det blev inte så mycket pokémon fångade men vi fick iallafall en väldigt trevlig dag i huvudstaden. Milla och barnbarnen har mer eller mindre slutat spela, men jag fortsätter. Dessutom har jag börjat spela Ingress, ett annat spel som är i realtid, baserat på GPS:en.

 
Svampsäsongen började redan i juni men i september blev det allvar. Jag plockade kass-vis och hade min svamptork ständigt på. Det resulterade att jag nu har svamp för MINST ett år framöver. Underbart!
Jag plockade allt ätligt som fanns, tack vare min personlige expert Per.
 
 
Under våren hade jag anmält mig till Linköpings guideklubbs utbildning. Och denna höst började det. Men livet blir inte alltid som man har tänkt sig, som bekant. Det hände en massa saker som gjorde att jag fick hoppa av och en av anledningarna kommer jag till alldeles straxt. Men innan dess var jag med på ett par guidningar, bland annat fick jag vara spöke i Trädgårdsföreningen och guidepiga på spökvandringen i Gamla Linköping. Superduperkul, så det känns lite trist att inte få gå klart...
 
 
 
Måste så klart presentera Main Coone-blandisen Lovis. Martina och jag hämtade henne i augusti och eftersom vi bor grannar skulle vi ha delad vårdnad om henne. Hon bodde därför hemma hos mig till första veckan i oktober, sedan flyttade hon hem till Martina och deras två katter. Det kändes som en bra överenskommelse eftersom jag upplevde att hon behövde lite mer sällskap än bara av mig, trots att jag inte jobbar heltid.
 


Nu hoppar jag direkt till 4e kvartalet. Det var under årets tre sista månader som en del avgörande kom.
Ett var att jag klippte av mig håret på e-hair. Jag hade väl tänkt att klippa det ännu kortare än vad frisören tänkte. Det slutade ändå med att jag gick ut därifrån med axellångt hår, sidobena och lite lugg.

 
I slutet av oktober bestämde jag mig för att julpynta. Då skulle det vara klart när jag kom hem december. Jag skulle nämligen åka ner till Torremolinos en månad och jobba för Albatros igen.
 
 
Den 3e sa jag Hej då till Linköping och åkte upp till Arlanda för att åka vidare ner till Malaga. I Andalusien stannade jag sedan till och med 2 december. Här kommer några fotocollage därifrån.
 
 
Det var en fantastisk månad på många sätt och vis. Jag hade privilegiet att träffa mina gamla kollegor, chaufförer och lokalguider. Dessutom kom alla ner ifrån köpenhamnskontoret, och John och jag träffades över en kopp kaffe och pratade om både nuet och framtiden.

Min närmaste framtid (januari-mars) kommer att vara i Malaysia med omnejd. Där ska jag starta upp långtidssemestrar för norska gäster. (https://www.albatros.no/reiser/langtidsferie-i-malaysia) Det är ett prov och det känns fantastiskt kul att få vara den som ska få ro den skutan. Den 5e januari åker jag ner och förbereder och de första gästerna kommer ner en vecka senare.

Samtidigt som jag är på dessa breddgrader, kommer en långtidssemester även starta för Albatros på Bali, så jag sticker över dit också en vecka. (https://www.albatros.se/resor/langtidssemester-pa-bali?i=IDVLT01B|20180228)
I luckan mellan långtidssemestrarna hinner jag dessutom med ett besök i Siem reap och Angkor Wat i Kambodja - en av de upplevelser jag MÅSTE ha innan jag dör! Annars har jag inte så många sådana önskningar.När jag kom hem från Spanien skaffade jag nytt pass och gick igenom mina vaccinationer. Då insåg jag att jag behövde fylla på lite grann. För att skydda mig mot Dengue och Malaria letade jag fram mitt malayisiska myggmedel med DEET, och det borde räcka till de första dagarna.
 


I Linköping hade man pyntat staden med en massa ljus. Jättefint, men kritiserat eftersom det hade varit mörka gator i samband med denna belysningsstart...Jag jobbade på Releasy hela december. Vad som händer med det jobbet står skrivet i stjärnorna. Men jag är som vanligt förvissad om, att det blir som det ska ;)

Eftersom jag hade blivit av med mitt ståskrivbord på jobbet när jag kom tillbaka, och min rygg inte gillar att jag sitter, letade jag efter en bra lösning hemma. Det slutade med att jag köpte ett barbord med två stolar. Så nu kan jag ömsom stå, ömsom sitta framför datorn hemma. Och det kan jag säga reda nu, att det var en investering! Mitt hemma kontor är nu både hemtrevligt och praktiskt.
 
 
Så kom julen. Och den här julen kunde jag vara med - förra året kunde jag ju inte gå utan var sängliggandes!
Och det här året var fyra tomtenissar på besök som hjälpredor. Dessa tomtenissar ska jag träffa igen straxt. För i år ska jag och Per fira nyår med barn, svärsöner och barnbarn i Rappestad. Det kommer att bli en väldigt speciell nyårsafton!

 
Jag vet inte hur ditt nya år kommer se ut, men här kommer iallafall mitt *blink, blink*
 Och så måste jag ju presentera min nya Bitmoji. När jag klippte mig måste man ju uppdatera även den...
Gott Slut och Gott Nytt År på er!
 

RSS 2.0