9 april - Möten, gruppträff och förberedelse Hazard

Ännu en regnig morgon och det var fullt med maskar på grusvägen ner till busshållplatsen.



När jag klev av tåget och promenerade under järnvägen möts jag av dagens första inkomst. En Tom flaska värde 1:- Man tackar för den!

På väg in på gården hittade jag ännu ett litet hushållsbidrag, värde 1/2:-! Ännu ett tack till den som inte orkade ta med den hem!


Jag fick vänta en stund innan jag blev insläppt på kontoret. Förmiddagen hade jag ett par möten och de förlöpte väl.



På väg till gruppträffen upptäckte att  man ställt ut stora blomkrukor framför stationshuset. Lite fint!


svepte jag förbi kiosken och köpte fredagsgodis att bjuda på och på Netto handlade jag ett par saker till middagarna i helgen. Där träffade jag också Helen som jobbat hos mig för några år sedan. På väg till Simhallen hittade jag den sista 172-kronan. Det blir många tack idag!


Sen var det gruppträff. Idag diskuterade vi begreppet Hälsa/frisk/sjuk/livskvalitet begreppet.
Det finns klara definitioner på vad hälsa är (WHO/kommuner/landsting) och de går inte alltid hand i hand med vår egen uppfattning.
Deltagarna fick med sig ett par frågor om livskvalitet - vad är det? Det är ju subjektivt och ingen kan besvara frågorna utom du själv. Det blev uppdraget för dagen att fundera över ett par frågor runt det. Du kan ju själv ta en stund och klura på frågorna.
  • Vad är livskvalitet för dig?
  • I vilken utsträckning har du det idag?
  • Vad saknar du?
  • Vilket jobb är du beredd att lägga ner för att få det du saknar?

Hade tänkt slå in Hazardpaketen när jag kom hem men valde att göra det imorgon istället, Har ju tid på förmiddagen.

Ringde till UPS som är ett annorlunda företag verkligen. De har haft hand om transporten av min joniseringsmaskin från Tyskland. Fick första mailet ifrån dem 1 april att paketet var skickat.
Nästa gång var 7/4 med ett meddelande "A CORRECT STREET NAME IS NEEDED FOR DELIVERY. UPS IS ATTEMPTING TO OBTAIN THIS INFORMATION"

Jag mailade via deras hemsida att  de hade ju rätt adress och frågade vad problemet var. Men inget svar kom. Nu ringde jag dem och undrade varför paketet inte kommit den 8:e som det stod i leveransbeskedet. Och nu kommer jag till det intressanta!

Mannen som svarade i telefonen sa att de inte hittade till mig. De behövde en vägbeskrivning... då sa jag att de behövde bara knappa in den på GPSen för adressen finns inlagd- och då HADE de inga GPSer
Då sa jag att enklast är att de drar ut vägbeskrivningen på ENiRO...den möjligheten hade de inte heller. Då sa jag att de kunde ringa när de är i Vikingstad så kan jag hjälpa cahuffören... då har chauffören ingen tjänstetelefon.  Det slutade med att jag fick per telefon ner till Jönköping ge en muntlig vägbeskrivning och kan bara hoppas på att de hittar. Om de inte hittar och de måste köra tillbaka får jag nämligen själv betala en avgift.
Mycket intressant företag som uppenbarligen överlever in i modern tid. Men det pinsamma kommer nog kanske nu. När jag gick in och kollade mitt paket på internet står det
"A DELIVERY CHANGE REQUEST FOR THIS PACKAGE WILL BE PROCESSED.
THE PACKAGE IS BEING HELD FOR FUTURE DELIVERY. UPS WILL ATTEMPT DELIVERY ON THE DATE REQUESTED (RESOLUTION)"

Eh... va? Nu står det att JAG har gjort en leveransändring (som egentligen var en muntlig vägbeskrivning till ursprunglig leveransadress) och att de ska försöka leverera på datum JAG har önskat (Trots att leverans skulle skett den 8e enligt tidigare besked ifrån dem själva - inte på måndag som var det tidigaste de kunde leverera nu när de hade en vägbeskrivning)! Fascinerande!

Hm... det blir ett brev med snigelposten till högste chefen om det här ärendet helt klart.


i deras mail och det var min hemadress, d v s helt korrekt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0