27 mars - Du kan hämta nycklarna nu

Soluppgång över Vikingstad

Idag var en stor dag på sätt och vis. Jag fick nämligen samtal från bostadsbolaget att jag kunde hämta nycklarna till Mantorp! Jag lånade Pers bil och åkte nästan med det samma till Mjölby (ja, bolaget har sitt kontor där). Du vet, man blir ju entusiastisk!

16.07 Nycklarna till mitt  i handen!

Efter lite om och men var allt underskrivet varvid jag kunde ta mitt pick och pack och åka vidare i livet. Det tar ett tag att flytta själv - och mycket spring fram och tillbaka blir det. Men det var det värt. Dessutom var det bara smågrejer som skulle in i skåp. Möblerna ska flyttas i helgen.
På kul klockade jag mig själv med start när alla grejer var uppburna från bilen.
Start? Kl 16.38. Därefter började min distribution ut på 22 kvadratmeter.

Första lasset upplockade från bilen till Allrummet

Och allt stod klart en dryg timme senare (Kl 17.45) och det kände jag mig nöjd med! Gillar action och när saker och ting händer.
Det är samma sak när jag kommer hem från mina uppdrag. Upp med allt från väskan med en gång! Ja, varför vänta med något man kan göra med det samma???


Hallen och "städskåpet" (som egentligen är avsett för kläder i hallen).
Hade mätt fel på ett par centimeter på utrymmet i hallen för mattorna passade precis
! Dessutom har min rumsuppfattning varit lite fel, för både hallen och badrummet var mycket mindre än jag mindes...

Klädkammaren och pentryt, fortfarande provisoriskt inplockat. Fler smålådor behövs för att få struktur, helt klart! När jag insåg att det inte fanns några lådor till bestick kändes det som att vara hemma i mitt boende i Marocko. Där fanns också bara hyllor. Tur jag har en besticklåda från Prio1, tänkte jag.
Ugn och värmeskåp får tjänstgöra som kastrull/stekpanneskåp och i sopskåpet stod tre källsorteringskärl. Kommer ta bort två av dem. Mitt hushåll är så pytte plus att soprummet mer eller mindre är utanför porten att jag kommer kasta direkt istället. Då får jag loss lite utrymme för annat bakom rören, ju.


Soffan lyser med sin frånvaro till helgen i alkoven - men mattan är på plats! Badrummet är klart med handdukar, draperi, matta - allt i mintgrönt - och ett fullt badrumsskåp som kräver lådförvaring, det också. Duschen hade ingen hylla alls så det blev till att sätta grejer på golvet. Det gillas inte och kräver åtgärd ganska omgående, kände jag. Så lite grejer på golvet som möjligt, ska det vara!


Mina tre vänner, som i sanningens namn inte var mycket til hjälp, satt på elementet och tittade på hela tiden. Och när jag tappade min mobil i diskvattnet skrattade de hjärtligt. Men säg den skadeglädje som varar! Man har väl en vattentät telefon (och kamera) som man kan ha i vatten nästan hur mycket som helst. Bara att torka av med handduken, alltså!

Straxt efter sex var jag tillbaka med bilen till Per bara för att ladda för hämtning av egen bil hos Milla imorgon. Mer flytt av grejer står på schemat på onsdagen alltså. Det ser jag fram emot! För jag är inte klar på långa vägar, insåg jag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0