5 juli - Linser, tack!

Och så här blev denna fantastiska torsdag!
 
Mitt frukostfat som jag fick igår, spökade på morgonen. Jättespännande! Tror det var spänningar i det för det liksom klingade om det. Först trodde jag att jag kommit emot med någon metall... sen att det var någon insekt under, för att tilll syvende och sist inse att det faktiskt var skålen som lät haha
 
Utsikt över Ireon och Myli, på väg till Karlovasi klockan 07.30
 
Utanför Samaina Inn låg stranden fortfarande öde... och vindstilla!
 
Vy mot Turkiet på väg mot kontoret i Samos stad.
 
.
Lunch på Kedros Beach där jag sedan blev kvar ett par timmar! Deras underbara lilla valp, Δευτέρα (uttalas Deftera och betyder Måndag) kallas Tera. De hittade henne i rännstenen en måndag, därav namnet :) och hon låg på mina fötter medan jag åt för att inte missa något smaskens.Stranden ligger lite otillgängligt, får jag medge och det är lite kruxigt att vända bilen. Men kommer du dit lär du njuta av såväl maten som stranden. Jeep rekommenderas ner dit!
 
I ett hastigt ögonblick fick jag för mig att köpa ett par linser idag. Ibland blir man lite trött på svettiga glasögonskalmar. Men det ska jag säga att jag blev MER trött på linserna. Du vet, jag har progressiva glasögon och kan läsa utan problem på nära håll. Med linserna blir jag halvblind och får ta hjälp att läsa SMS och menyer. Armarna skulle behöva vara två meter långa... men då blir texten så liten att jag inte kan läsa ändå haha. Men sammanstrålade med Mariann, Claus, Josefin och Astrid på Elia gjorde jag iallafall senare på kvällen :/ Men näe, det där med linser är nog ett passerat kapitel. Jag gillar glasögonen!

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej igen! Kommenterade för en tid sedan och frågade om bilder från Samaina Inn och omgivningar, kul att då lagt upp lite sådana bilder :) blev bara lite nyfiken, hur upplever du att den ekonomiska krisen drabbat Samos? Är det något du känner av? Vad jag förstått har du varit på Samos tidigare år, så tänkte om du jämför då och nu. Är det färre turister?

Hoppas allt är toppen på underbara ön!

Svar: Hej! Vi märker inte så mycket av krisen i Grekland i övärlden. Här försöker man bara överleva det som händer. Det är klart att man kämpar ekonomisk men det är inga oroligheter och hittills har inte pengarna tagit slut, som man hotat med i Sverige. Får frågan varenda ankomst, faktiskt.
En del restauranger har inte öppnat i år, de som ligger lite off, så att säga. Annars är allt som vanligt här på Samos, d v s att allt är sig likt.

Vad det gäller gäster från de tre skandinaviska länderna är vi fler än förra året. Däremot är det färre från andra länder och det märker vi av.

Jag har tagit lite fler kort från norra sidan och de kommer i inläggen vartefter. Bland annat var jag uppe i byarna Ambelos och Stavrides som ligger i berget Ambelos.
Maria

2012-07-10 @ 15:55:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0