14 mars - FLYTTLASS - ett himla farande fram och tillbaka

Visst är det så!
Idag har jag fixat släp för att flytta alla möbler till olika ställen.
Martina och Henke hade tagit ledigt för att hjälpa mig och jag skulle få låna mammas bil för hon har dragkrok.

Efter att ha ätit frukost, varit ute med herr Jonzon och tittat på en inspelning med mediet Lisa Williams (HENNE skulla jag anlita om jag hade henne i närheten. Fascinerande kvinna som prickar rätt hela tiden istället för att fråga sig fram som vissa andra jag hört) tittade jag in i Millas rum för att upptäcka att där var fullt med saker i hennes hyllor och kläder på soffa, säng och golv.
Suck!
Så det var det första jag fick göra. Packa ner hennes saker i kartonger. Hade jag kanske inte räknat med men aja, det är ju JAG som ska flytta så... Inget att bli upprörd över kan jag tycka. Istället ligger nu hennes saker i kartonger och kläder huller om buller. haha och Ja, det är ju HENNES problem eller hur? haha Men hon är som jag, bryr sig inte särskilt mycket. Finns värre problem!

image696

När klockan närmade sig tio åkte jag till mamma och bytte bil.
Per ringde samtidigt och sa att jag kunde hämta släpet innan kl 11.30... varpå jag ringde till Martina och sa samma sak.
Jag, Martina och Henke var la där vid tjugo över 11.

image697


Och en förvånad och besviken Jonzon tittade på oss bakom rutan när vi åkte. Han hade gärna följt med men vi kände att han nog inte skulle vara någon resurs och att han istället skulle ha det bättre hos Per.

image698

Vi började med att packa och åka med allt som skulle kastas på Gärstad och startade med hämta saker hos mamma där vi tog med lite saker i hennes förråd som hon ville ha bort och fortsatte sedan till mig. Då kom Milla hem och nästan undrade vad vi gjorde. Hon hade nog förträngt att det var flytt idag... (Det är Martina som gör V-tecknet - inte Milla.)

image706

Kärran blev full och då hade vi inte fått med allt...

image699

På Gärstad mötte vi Johan som dirigerade oss rätt i Återvinningens djungel. Det gäller att lägga sakerna på rätt plats.

image700

Bland annat visade han oss Saker-med-fjädrar-i- berget när han såg att vi hade med oss en säng... Och då bestämde jag mig för att BACKA dit. Har ju långtradarkort men att köra med en sån här kärra måste man tänka tvärtom och det var länge sedan jag körde med släp. Var ju bara TVUNGEN att testa ju!

image702..image701

och det gick ju strålande! Jag är stolt över mig själv, ni!
Vi kom fram till "berget" utan incidenter. haha Gick hur bra som helst -men jag är inte förvånad.

image703

När vi var klara med detta åkte vi tillbaka hem för omgång nummer två. På vägen hem svängde vi in på MAX och köpte hamburgare och tog en lite matpaus hemma innan vi körde igång.

Millan satt vid datorn när vi kom hem och sörjde att köksbordet skulle bort idag. Var skulle hon sitta med sin dator SEN??? Jag berättade om (hihi det defekta) spelbordet jag hade i källaren som skulle få tjäna som köksbord de närmsta 14 dagarna. Och soffan som skulle ersättas av två vackert turkosa, ihopfällbara solstolar med parasoll att softa i framför TV:n Och hon uttryckte sorg, både till oss och kompisarna på WOW, över att alla möbler försvann och att hon skulle få flytta tillbaka till landet .

image704..image705

Återvinningen omgång nummer två. Nu tänkte vi vara lite rationella. Vi lastade soffan som skulle kastas OCH Millas säng OCH Linneskåpet till Hunddagis. Då tänkte vi slänga soffan i Jägarvallen som var på vägen till Rappestad där vi skulle lämna Millas säng och hämta en soffa som skulle till Hunddagis.

Det blev en något ostadig färd. Vi hade inte packat riktigt bra. Linneskåpet vickade ibland från sida till sidan när jag svängde...

..image708..image707

När vi kom till Jägarvallen VAR DET STÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGT!
De har så konstiga öppettider och det visade sig att på fredager stängde stället redan kl 15 och när vi var där var klockan 15.10. suck Det var bara att vända - och åka ut ur stan till Gärstad IGEN. Men först packade vi om kärran.



image709

Kastade sakerna och åkte till Rappestad där vi lämnade säng och hämtade soffa för att sedan forsätta med soffa och linneskåp till Hunddagis.

image710


Härifrån åkte vi hem till Vasavägen igen. Dags att ställa lite av sakerna/möblerna som Martina och Henke ska ha, i mormors förråd. Loftsängen skulle monteras ner! Ingen lek!

image711

Men ner kom den till slut och vi lastade in DEN på kärran och körde till mamma. Vi hade samtidigt med de tre lagerhyllorna som stått i mitt förråd. De ville hon gärna ha.

Sen bar det av till Martina och Henke för att hämta deras köksbord som skulle kastas och soffa och köksstolar som skulle till Henkes pappa i Skäggetorp (och hur lika är inte de? Tyvärr hade jag glömt min mobil hemma och kan inte visa er men tro mig. De är kopior!) I Skäggetorp hämtade vi flyttkartonger till de unga tui- De flyttar ju 1 maj, de.

Med flyttkartongerna åkte vi hem till Vasavägen igen och packade in möblerna de skulle ha från mig.
Och med dem åkte vi till Tannefors och konstaterade att klockan var 20.34.

Nu skulle jag bara lämna släpet hos Per för att åka tillbaka hem och röja för att kunna sova för natten.
Det såg ut som en bomb hade släppts där hemma. Men jag röjde både i Millas rum och i vardagsrummet och inredde sovplatserna. Här ser ni min plats... Avundsjuk lr?

image712







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0