5 mars- Kryckor? Vad är det? Kan man SE med dem?

Onsdag. Skulle ha jobbat men det blev ännu en dag i ensamhet (tyck synd om mig lite nu, ni..... men låt det gå över för jag fick en jättekul dag och jag törs säga som vanligt. För jag har verkligen ett kul liv även om allt inte är så ROLIGT jämt. Det är skillnad!)

Ensam är en definitionsfråga. För visst GJORDE jag saker själv men mötte fantastiska människor.
För idag bestämde jag mig. IDAG ska jag lämna tilbaka kryckorna. Nu får det vara nog!

Jag hade redan igår bestämt mig för att försöka stödja på foten som idag. Så jag började med att gå ut och göra frukost och ta en (okej kort och långsam) promenad med Jonzon. Han skulle få vara på dagis idag och jag hoppades kunna trycka ner kopplingen och ta mig dit för egen maskin.

Och det gick typ bra. Fick använda vänsterhanden och trycka ner benet och lyfta bort benet men det funkade!
Strålande, tänkt jag och lämnade hunden.

Sen åkte jag hem en stund och vilade. När klockan började närma sig elva tog jag kryckorna för att lämna dem. Men innan dess åkte jag till Biltema för att köpa en webcam till Martinas dator. Hon måste ju SE mamman ordenligt oxå kom jag ju på hihihi. Tyvärr visade det sig på kvällen när hon hade installerat den att de inte inte fungerade. Föremål för byte alltså. Det var ju oturligt!

Men iallafall. Jag åkte till Foodstore och tackade för lånet av kryckorna och åt en lunch hos Rickard.

image644..image645

image647..image646

Hittade glada vänner som satt där när jag kom, Nico och Anna, så jag fick busigt sällskap. Nico hoppades få kontakt med yttre rymden - men det gick inget vidare. Hon såg mest konstig ut LOL
Innan jag hann och gå bytte jag några ord med Eva och Johan som kom när jag skulle gå.
Och så tog jag förstås en bit tårta som Eija bjöd på.

Jag hade ju bestämt mig för att åka och växla pengar på Forex igår men det fick jag ju ställa in.
Istället bestämde jag mig för att DET skulle jag göra idag!

Så på eftermiddagen haltade jag inåt stan och växlade till mig Euro och lite turkiska eftersom jag kommer pendla mellan länderna. Så plötsligt kom jag på... Man hade ju sagt att det var uppsatt hår och glasögon som inte fick bli svarta. Våra gäster ska SE OSS! Vi ska inte gömma oss bakom något!
Och jag hade ändå tänkt skaffa nya glasögon. De senaste jag köpte på nätet har färgen skavts av på och det började se lite tråkigt ut - och de hade dessutom inte varit särskilt billiga - 1600 kronor fast det är klart då ingick härdning av glas, antireflex och fotokromatiska glas... så ok det var väl inte så dyrt. Men iallafall.

Jag hade hört om Specsavers så jag gick dit och hittade ett par DIREKT.
Det är mörkbruna bågar lite smalare i stil med vad jag har nu! Men de var dyra 1795:- och DET hade jag hade inte tänkt mig den prisklassen. Hade tänkt mig... 495 kronor haha
Jag fick bågens namn så jag skulle komma ihåg IFALL jag bestämde mig för dem.

image648

Men denna förbaskade båge följde mig i tanken hela tiden... så jag blev tvungen att gå tillbaka, förstås.
På vägen in fick jag se att man fick två par till priset av ETT. Jamen, hallå! DET måste jag ju ha. Men VAD skulle jag välja DÅ för någon båge? Jo, (kom jag på) en marinblå som skulle matcha uniformen vore trevligt. Det var bara det att de inte hade mer än ett par bågar i marin och de passade inte! Sucka sucka sucka sucka

Jag tror jag var där i två timmar (kändes så) och tre personal var engagerade i mitt båg-val. Jag började bli hungrig och sa till dem att jag nog skulle ha tagit med mig matlådan till butiken och lånat deras mikro hihi

Till SLUT och med vånda valde jag en Marinblå båge som är lite större ( har ni sett Nana Mouskouri , grekisk sångerska - typ samma glasögon som hon hade i hela sitt liv tror jag efter att ha kollat på videos på YouTube haha... så jag kände mig lite grekisk där jag stod framför spegeln i butiken asg. Ni kan se ungefär hur de ser ut på http://www.youtube.com/watch?v=eTilsr8nprw&feature=related men LITE mindre är de men stilen densamma och MARINBLÅ hihihi)

image649 Här tas en lite kort paus av en av dem som hjälpte mig

Men till slut blev det affär. Två par glasögon med härdning och antireflexbehandlade glas för dryga 2300 kronor. Men det får gå. Jag fick ju TVÅ par och kan växla efter humör, vettja!

Klockan hade nu hunnit bli hämta-på-dagis-tid så jag åkte och hämtade Jonzon och SEN vilade jag! Var lite trött i foten, måste jag erkänna. Resten av kvällen låg jag i soffan.. med ett lite avbrott för långsam kvällspromenad med doggen. Och imorgon är ju en annan dag!

Kommentarer
Postat av: Anna

Hon den trevliga (till skillnad från oss då) heter Eija!!

2008-03-07 @ 07:53:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0