22 januari - Försov mig

Vaknade första gången klockan 7. Men jag var fortfarande lite trött så jag tänkte jag skulle ligga kvar en timme till - men somnar om och vaknar kl tjugo över tio... och frukostbuffén slutade serveras kl 10.30! Ja, så det blev ingen frukost. Istället fick jag gå upp, dricka av mitt té och äta mina medhavda Wasa knäckemackor. Kändes ju jämrans onödigt, va! Bufféfrukosten på Federal som är så bra!

Jag checkade ut prick kl 12. Anledningen var helt enkelt att OYOs servicecenter meddelade att jag kunde komma efter kl 14 som idag, d v s normal incheckningstid. Jag bokade en Grabtaxi - till fel adress, så jag fick vänta en stund innan min chaufför kom. 


Hon visste inte vart Oyo Home låg någonstans men vi slog våra kloka huvuden (och gps:er) ihop och så kom vi fram till en hög byggnad.som det stod... Mercu Summer suites. Men vi hade frågat och chauffören var säker på att det var rätt adress. Jag betalade och gick in och hittade en reception för just Mercu där en snorkig receptionist meddelade att om jag ville ha kontakt med Oyo home fick jag ringa dem, och att de inte hade någon reception.
 
Problemet var att nu började mina telefonminuter sina. Jag använde de mesta för samtal hit och dit igår. Men som tur är hinner jag säga vem jag var. Och jag kunde skicka SMS om vart jag var någonstans. Och det dröjde bara några minuter så kom den som skulle möta mig.
 

Eftermiddagen ägnade jag till en mils promenad. Här sitter kvinnor och rensar ogräs.

Och vi åkte upp till 31a våningen och till min lägenhet. Jag är bara andra hyresgästen där och den var kanske inte helt klar förstod jag när jag försökte se på TV och boxen inte gick att koppla in om jag ville ha internet och extra kontakt saknades. Men det finns ju playkanaler, om jag känner att jag absolut måste se på TV so what?
 
Petrona Twin Towers ligger 650 meter från min lägenhet.
 
Min promenad hade jag tänkt skulle gå till Melia för lite hotellcheck. Men först handlade jag lite. Nätadapter, antiinflammatoriska tabletter för min axel och förnödenheter på Giants. Det fanns visserligen två supermarket i huset jag bor i. Men en liten youghurt för 2:60 MYR gjorde att jag istället valde att handla någon annanstans. Det var bara det att samma youghurt kostade 2.10 MYR där, och med så lite skillnad kan jag lika gärna handla hemma och slippa bära.
 

Menara Towers


Handlade på Giants som ligger i Sungei Wang Plaza. I det varuhuset var det också pyntat inför Kinesiska nyåret som är nu i helgen. 
 
Och så hamnade jag, lätt rosa av 27-gradig värme och hög luftfuktighet, på Jalan Alor Night food court och min favorit Thai restaurang. Där åt jag en Pad Thai som de gör så himla bra. 

Det blev en Doggy bag och det passade ju bra eftersom jag har lägenhet med micro.
 
Kom jag till Melia då? Jara, och där fick jag en visning i de nyrenoverade rummen. Har inte varit där sedan 2012 så det var lite kul. Det enda jag egentligen kände igen var matsalen som bara fått lite nya möbler och annan färg på väggarna. Ska bli roligt att bo där med gästerna.
 
Jag var lite inne på att gå till China Town också men vet du, jag var lite för yr i huvudet. Lite konstigt med tanke på hur mycket vatten jag dricker. Men förmodligen var jag ur balans med sött och salt. Så jag valde att vända hemåt istället och gå dit en annan dag.
 

Melia och Federal ligger i samma område.
 
På vägen hem hoppade jag in på KK (Kopia på 7Eleven) på två ställen. Först fyllde jag på samtalsminutrar för lokala och internationella samtal, och besök nummer två behövde jag salt och köpte en påse chips. Den påsen betalade jag och gick - utan påsen. Kassören sprang ifatt mig med påsen i hand så den kom med hem. 
 
Köpte tyvärr BBQ-chips och hade glömt att man gillar att söta chipsen här. Nästa gång kör jag naturell potatis, helt klart.

Jag försökte få en Grabtaxi till Melia. Men jag hade lyckats pricka in rusningstid och att få tag i en taxi är något utav en utmaning före kl 20 mitt i centrum. För där är det kaos. Jag tyckte jag var lite smart och gick istället bort till Starbucks på Plaza Low Yat, beställde en taxi bara för att upptäcka att appen valt fel adress. Men efter typ en halvtimmes väntan och en massa sms:ande.så kom jag tillbaka hem till lägenheten. Och där bloggade och nu ska jag gå och lägga mig. Ser fram emot morgondagen som jag inte har en aning om vad den kommer innefatta. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0