1-20 januari 2020 på svensk mark

Så klev vi då in i nytt decenium och började skriva 2020. Bästa händelsen i januari? Att femte barnbarnet, Izabell föddes! 


Vinterdekoration på Resecentrum
 
Jag jobbade hela nyårshelgen, även Trettondagen faktiskt. Passade på att jobba så mycket jag kunde eftersom jag inte vet något om våren. I och för sig fick jag ytterligare ett uppdrag i Malaysia och har nu tre.
Men en av Jordanienturerna avbokades ganska direkt, förra veckan avbokades den andra och det ser mörkt ut även för den tredje. Folk blir så rädda när det händer något, även om det är i grannländerna och nu är det ju oroligt mellan USA och Iran. Där fick jag tji, som har pluggat arabiska varje dag och planerat att bo i familj mellan resorna.
Fast precis nyss fick jag uppdrag i Georgien och Armenien (Georgien och Armenien 12 dagar så jag borde kanske putsa upp ryskan istället 
 

Bussbyte vid Ryds Centrum
 
 Den 4/1 ringde Martina och berättade att det kunde vara läge att komma till dem och vara barnvakt för det var troligt att Izabell var på väg ut. Men hon lurades, som hon hade gjort sedan före jul och det blev lugnt på eftermiddagen - så jag åkte hem. Hann gå och lägga mig och se på TV, när telefonen ringde igen och nu var det skarpt läge och natten 5.1 föddes hon.

Det var kärlek vid första överkastet och att hålla sin lillasyster stod högt på listan. 

De stolta brosorna Albin och Simon fick nöja sig med att hälsa på sin mamma och lillasyster genom telefonen tills de kom hem vid lunchtid. 
 
Och så klart måste man själv få hålla andra flickebarnbarnet, ett par timmar gammal och redan hemma
 
Milla hade agerat skjuts och var så klart tvungen att gosa med Lovis. Det lutar emot att hon själv blir kattägare inom kort. Tack vare Martin har hon blivit en kattperson...
 
Den 10.1 hade några från S:t Lars 3B AW. Mycket snack blev det under kvällen och beslut om reunion nästa år när det är 40 år sedan vi gick ut gymnasiet (!). En sak som kom upp och som jag har glömt (eller förträngt?) var när min klass skapade nyheter i Corren, blev anmälda till Skolstyrelsen och skolan som skickade argt brev hem till föräldrarna hahaha Underbart
 
Tack Pelle Björk för påminnelsen och tidningsurklippet!

12.1 Söndag på jobbet och solen sken. Det var ett tag sedan.. 
  

Releasyhuset i solsken

14.1 var jag på Vaccinationscentrum och hämtade Dukoral och Malariamedicin för mer än så behövde jag inte 
Kalasdax!


Den 13.1 fyllde Martina 36 och hon hade inte tänkt fira. Men då bjöd jag in mig och alla andra lördagen efter och fixade ett litet smörgåsbord (medan mamma hade bullar till barnbarnsbarnen, ja, med ett undantag då förstås).
 
Hela familjen var samlad, även om de fyra skolbarnen höll sig i barnrummet
 
Det är konstigt det där med sömn. Jag har ju tränat ett tag på att vara upp längre och längre. Och det går ganska bra, faktiskt. Men i lördags var jag trött efter kalaset och kom i säng vid 20-tiden. Och när jag vaknade var jag pigg som en mört och tänkte att det nog var dags att gå upp och käka frulle. Kikade på klockan - för att inse att jag bara hade sovit typ 2 timmar. Hur konstigt var inte detta då? Jag som ville gå upp och omfamna dagen fick vackert vända mig om och omfamna kudden istället. Det gick sisådär...


Besvikelsen var stor när jag trodde det var morgon och insåg att jag bara hade sovit två timmar
 
 
Och då får vi se vart det landar om två månader då. Mitt måttband visar ett midjemått på 108 cm. Märklig kropp att (nästan) all övervikt hamnar runt midjan faktiskt.
 
Ska vi snacka packning?
Innan videon kommer här några av mina packningstips i skrift.
 • Tänk Lättvikt när du köper resväska och handbagage. Hur dumt är det inte att ha flera kilo som du inte har någon som helst nytta av?
 • Glöm allt det där "bra att ha". Det finns att köpa OM du mot förmodan skulle behöva¨t.
 • Satsa på genomskinlig necessär till handbagaget, gärna med handtag. Smidigt som tusan vid säkerhetskontrollen - och kör miniförpackningar och fundera på vad du VERKLIGEN behöver.
  Det enda som kan verka onödigt att ha i min egen necessär är Overnight mask - men man blir lätt torr och glåmig av långflyg och vad är väl då bättre med en ansiktsmask som du enkelt sköljer av i flygplatsens badrum innan du går till bagagebandet. Du landar i det nya landet fräsch som en nyponros... nåja, kanske en överdrift iofs.


  På 80/90-talet var det Date som gällde för unga damer. Necessären finns kvar och används flitigt i handbagaget. Liten, genomskinlig med handtag - perfekt!
 • Var bekväm! Investera i världens bekvämaste resekudde, Cabeaus Evolution pillow (Julklapp från Per för några år sedan) och ögonmask som inte ligger och trycker mot ögonen. Köpte min ögonmaskrollsroyce på apotetek hemma i Sverige. Toppen även för korta färder på 5-6 timmar faktiskt.
 • Res i de tyngsta kläderna (och lager på lager höst/vinter/vår)
 • Och du, rulla kläderna och lägg i bagageväskor. Superbra för rundresor speciellt eftersom man har kategoriserat kläderna redan och näe, du behöver inte ens packa upp eftersom rullade kläder håller sig mindre skrynkliga! För att inte tala om att de tar så mycket mindre plats än om du viker dem!
 • Börja packa en vecka innan om du vet med dig att du alltid tar med dig för mycket. Låt resväskan stå framme och plocka i saker du tror du behöver, och ur saker när du inser att du bara Villhöver dem.
 • Bra att skriva en lista en vecka innan. Jag delar in den i Resväska, Handbagage, Reskläder. På det sättet kan man i lugn och ro gå igenom vad som är viktigt och oviktigt för resan.
 
Här kommer en video som visar vad jag har med mig till Malaysiavistelsen som omfattar två månader i omväxlande tropisk värme, tempererat klimat (läs kallt) och regnskog.

 
Så kom jag då fram till Arlanda och Terminal 5. 
 
 
Jag gick o växlade till Ringit och släntrade bort till incheckningsdisken för att bli av med stora resväska. Men se det gick inte det!
Fick svaret att det går tidigast att checka in bagaget tre timmar innan avresa, d v s kl 18:45 som först. Och jag som är van vid att åka med bolag där jag kan checka in bagaget 24 timmar innan! De hade inget bagagesystem som kunde hantera tidig incheckning fick jag veta. Blir nog ingen mer resa med Qatar. Nu valde jag dem eftersom de var billigast.
 
 
Det var ju bara att ta resväskan och bege sig en trappa ner och sitta på Burger King och blogga. Och där satt jag kvar runt 2,5 timme sedan tröttnade jag på miljön.
  

Tog därföre rulltrappan upp och gick en sväng bort till toaletten vid pastarestaurangen. Men på vägen dit blev jag stoppad av en Isak: Har du SAS bonuskort, undrade han - och det har jag ju så klart. Och så sålde han in ett abonnemang på Fortum efter att ha visat att jag visserligen bara tjänade kanske 4-5kronor i månaden men jag skulle få bonuspoäng på SAS. Inte helt fel för en som reser, va? De fixar bytet och jag fick en massa chokladbitar!

 
Nu var det bara en halvtimme kvar tills incheckningen skulle börja, så jag tog rulltrappan upp och satte mig intill. Och när det började röra sig borta vid diskarna gick jag bort och blev snart av med resväskan. Qatar (och kanske andra bolag också numera?) väger även handbagaget men jag hade bara 6 kilo och fick ha 7, så jag klarade mig.

 
Det har blivit så modernt på Arlanda. Det är en mängd automatiska boardingpasskontroller, butiken har blivit omorganiserad till det bättre och utanför finns en jämrans massa olika restauranger och en och annan ny butik tyckte jag mig se också. 
 


Nu hör det till saken att det ytterst sällan finns något på flygplatser som jag behöver eller villhöver. Och jag hade inga planer på att införskaffa nåt idag heller så jag gick bort mot passkontrollen direkt, för att vandra in i Ingemansland! 

 
Men eftersom jag inte visste (och inte heller passpolisen) om det fanns kontakter på andra sidan passkontrollen stannade jag kvar precis före, i ett av de två små båsen. Det tråkiga var att mitt gratis internet på Swedavia tog slut. Så det blev telefonen som fick tjänstgöra som surfzon så jag kunde blogga färdigt.  

 
Men nu är inlägget snart slut. Det som står kvar på listan nu är att fylla på vattenflaskan, ta medicinerna, borsta tänderna, lägga på över-natten-masken, passera passkontrollen, vänta på att få boarda och flyga till Qatar. Här mellanlandar jag på Doha för att ett par timmar senare flyga vidare till KL.
Där landar jag den 21.1 kl 21:15 och jag är lite osäker på om jag blir hämtad eller om jag får ta en Grab Cab men det är sånt som märks. Spelar ingen roll vilket, Viktigare är väl att någon möter mig och ger mig lägenhetsnyckeln. Blir lite trist att sova på en bänk ;)

Då så! Over and out, folks! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0