19-20 september- Kairo två dagarsutflykt

Kario 2 dagar. - Bilder kommer

 

Med start kl 02.10 kom vi iväg med bussen från vårt hotell. Arabia.

Det blev inte så mycket snack på bussen. De flesta var trötta. Jag, som är morgonpigg hade emellertid vaknat till liv och hade lite svårt att somna, måste jag säga. Och det var 7 timmars resa. Trist!

Men morgonen kom o jag kunde glänta lite på gardinen och se när vi passerade s k Checkpoints och passera förbi öknen.

 

Så komvi då fram till Kairo och körde förbi De Dödas Stad. Det var där berget hade rasat härommånaden och månniskor hade omkommit under massorna. Lite tragiskt att tänka på, faktistk.

Det är många som bor där. Det är de fattiga och utstötta. Men de har egna poliser, lagar och skolor. Jag tror egen sjukvård också men jag är inte säker.

 

Vårt första stopp var Moskén. En del fick ta på sig snygga gröna caper eftersom man måste täcka armar och ben för att få komma in. Dessutom fick vi ta av oss skorna och lägga den utanför. Det är viktigt att man lägger dem med fotsula IHOP och inte uppåt. Det sistnämnda är som att sparka Gud i ansiktet...  Inne i moskén låg XX i sin sarkofag.

 

Kairo är en grå och ganska smutsig storstad.

 

Och med en UNDERBAR trafik. Filkörning, det vet de nog inte vad det är och många bilar är det.

 

Vi ¨åkte sedan buss vidare in i stan och passerade en hel del vackra byggnader.

 

Så kom vi då fram till Egyptiska Museet där vi blev guidade runt och fick egen tid på våningen med Tuthankamoms föremål som fanns i hans grav när han hittades av Howard Carter 1922. Därefter gick vi ut en sväng och tog lite kort utanför. Man får inte ta kort inne...

 

Vi stoppade en kort stund på El Kahlili, den stora bazaren – ett paradis för en sån som mig. Det är inte att jag handlar en massa, för det gör jag inte. Men jag gillar att gå där och insupa atmosfären, liksom.

 

Innan Ljusshowen vid pyramiderna checkade vi in på hotellet vi skulle bo på. Ett helt okej hotell som låg ganska centralt. Jag, Jonas och Anna gick in till affärsgatan där vi shoppade lite. Jag köpte ett par Nikegympaskor och en tröja. Summa? 270 Egytiska pund, typ 300 spänn. Och det var i märkesbutik – inte kopiastånd i bazaren.

 

Ljusshowen hade alla sagt var så fantastisk. Jag tyckte att den var fin och intressant men inte så mycket mer. De hade sagt att Sfinxen skulle prata och då hade jag ju föreställt mig att hans mun skulle röra sig – o det gjorde den ju inte. Och det satt jag o väntade på hela spelet haha

 

Det var gemensam middag efteråt och sedan sänggående.

Nästa dag stod Pyramiderna  Giza och i Safaga på schemat.

 

När vi åkte kunde vi se många minareter där böner ropas ut 5 gånger per dag, dekorerade hus och kvinnor som bar frukts på huvudet,

 

Resan kan man säga avslutades på en båt som låg på Nilen där vi bjöds på buffé. Sen åkte vi hem till Hurghada igen.

 

Jag gillar Kairo. Det är en kaotisk stad på många sätt och det måste man gilla. Men här finns så mycket att uppleva att jag varmt rekommenderar dig att åka om du vill uppleva något annorlunda!

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0