19 juli - Dags att planera semesterresan!

Så var resan betald till Djerba och det var liksom dags att planera för framtiden. Min tygresväska var nog värme-energi vid det här laget och väskan jag fått av mamma inköpt på Biltema, konstaterade jag vägde runt 5-6 kilo. De som har jobbat med mig utomlands vet att jag ALLTID tjatar om vikten av att inte ha saker som väger för mycket när jag reser. Det får helst inte väga NÅGONTING. Fast det är ju helt omöjligt, förstås.

Vad det gäller väskor så väger hårda väskor mer än tyg. Logiskt. Och jag hade bestämt mig för att köpa en hård - jag vet inte varför. Det är nog bara något jag har fått för mig, tror jag, eftersom jag aldrig har med mig prylar/flaskor hem från utlandsvistelser och BEHÖVER alltså inga hårda sidor.
Aja, nu var det så beslutat och jag började kolla runt på väskor både på nätet och i butikerna i stan. Det finns en hel del som väger under 4 kg men de kostar en del. Hade nästan bestämt mig för en väska i turkos vikt,3,7 kg när jag fick för mig att åka till Gunnes Väskor i Mantorp.

Därifrån kom jag med en röd (kände att jag ville ha ett slags samband med min gamla som ju varit röd) Titan Xenon (+) vägandes 3,2 för det facila priset av 1195:- - och jag var LYCKLIG!



Kunde bära den med lillfingret till bilen hehe. Den är inte så stor (67 hög) vilket gör att det är inga problem att klara sig på 20 kilos vikt när man utgår från MIN packlista för resväskan och en veckas semester. Jag är PROFFS på att ha med mig det jag verkligen behöver. Så här ser min Djerbalista ut till exempel!


KLÄDER

KEM
1 trosa

schampo
1 par
strumpor

tvättmedel
1 behå









1 linne



1 blus



1 hood









1 shorts



1 kjol









1 bikini



1 handduk




Snorkel/mask










1 gympadojor



1 träningsbyxa



1 träningstopp



1
sportbehå




(När jag är borta ett halvår lägger jag bara till lite mer underkläder och ett par toppar. När jag har varit borta så handlar det ju om jobb i uniform så den ska ju också med. Behöver man mer kläder så köper jag på plats.

Men så har man ju grejer i handbagaget (ryggsäcken) också!

HANDBAGAGE
Cig-asken
Djerbainfo
Uppblåsbar kudde
Pass
Biljett
pengar
Swedbankkortet
Mobil- gamla
Laddare
Kamera

NECESSÄR
tandborste
tandkräm
deodorant
dagkräm
lotion
tvål
trosa
strumpor
topp

Och när jag är borta halvåret så finns där också min lilla netbook och nästa gång jag åker ut så kommer min USB-fläkt med också!


Mer behöver man inte. Blir så fascinerad av att så många packar med sig bra och ha saker som de sedan kommer hem med och aldrig använde! Ett himla släpande blir det... Inget för mig!

Ev
Snorkel/Mask

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0