30 mars - Jätteuttråkad altså

Vaknade faktiskt när alarmet gick igång kl 5. Jag ville gå upp i god tid innan det var dags att ta pendeln till jobbet. Men jag kunde redan när jag gick upp ur sängen, konstatera att det inte alls var lämpligt med jobb idag. En timme senare ringde jag därför Bemanningen och undrade om jag kunde få anpassade uppgifter men det gick inte att ordna. Dom som jobbar måste kunna göra allt, fick jag veta. Jag blev tvungen att fatta ett tungt beslut. Chansa att jag skulle kunna jobba i slutet av veckan, eller säga ifrån hela kalenderveckan och hinna få goda råd av sjukgymnasten som jag ska till på onsdag morgon, och börja träna. Jag valde att säga ifrån hela veckan. Det skulle bli lättare för Bemanningen att planera om dom visste klart besked och det insåg jag ju.
 
Dagen handlade om vila mest även om det blev en liten promenad i regn också. Upptäckte att man avverkat en bit av skogen av någon anledning. Undrar vad som är tanken.
 

Man har avverkat som en gata bort till industrirerna från mitt i skogen och jag undrar vad som är vitsen.
 
Och så blev det saltade popcorn också. Det ska ju vara ett nyttigare snacks än chips men jag räknade ut kalorier per 100 gram och faktum är att det skiljer inte mycket. 100 gram popcorn innehåller enligt Livsmedelsverket 393 kcal. Lika mycket chips (OLW:s dill och gräslök t ex) innehåller 530 kcal ( men mer fett). Så jag har kommit fram till att jag hellre äter färre chips och gillar´t än äter tråkiga popcorn som bara är torra och salta.
 
Popcorn går att äta fler per gram - men är torra och tråkiga. Då äter jag nog hellre en lite mindre skål chips.

Men det blev ändå en del lyx, skall erkännas. Jag fick nämligen två kakor av Milla i lördags och dom smaskade jag i mig lätt och ledigt efter att ha förbränt energi på promenaden.


Millas hembakade syltkaka och en minibrownie var goda så jag nästan grät.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0